Chrome Pointer

Blandat från ABZÛ

 
 
 
 
 
 
Shadowfax

   Tyvärr går det inte att döpa en häst till Shadowfax i spelet ("fax" fanns faktiskt tillgängligt som namnalternativ i typ tre timmar innan någon nämnde att det är ungersk slang för något som inte passar sig jättebra i ett barnspel...), men jag ser min vita Andalusier som en Shadowfax ändå!
 
 
 
 
Livestreams från Starshine Legacy

   Under den senaste månaden har jag streamat alla fyra episoder av Starshine Legacy, och jag har haft superkul trots en rejäl förkylning som sabbade min hals under episod 1 och 2. Härnäst tror jag att vi kör med streams från Höstryttaren!
 
 
 
 
Texas Bluebell är tillbaka!

   Nu finns Texas Bluebell på nytt i appen Star Stable Horses, och den här gången är det för gott. Om ni inte redan har Texas och vill ha hästen så väljer ni Nordsvensken i appen, och byter sedan färg på den för att få fram Texas.
 
   Esme & Texas
Små, enkla redigeringar

   För ett antal år sedan, mest då jag fortfarande gick i skolan, gjorde jag väldigt mycket konst runt Star Stable, i synnerhet små redigeringar av screenshots. Eller små och små, det var ganska stora projekt egentligen. Jag känner inte riktigt att tiden finns för sånt idag, och istället har jag börjat försöka mig på små redigeringar i mindre skala, bara för att få lite utlopp för kreativitet.
 
   Esme & Firebird "Moltres"
 
 
   Esme & Heidrun
En kul artikel!

   Under morgonens livestream gled vi in på ämnet om en artikel om SSO som jag läste i morse, med en intervju av Star Stable Entertainment's VD Johan Sjöberg. Jag lovade att se till att dela den, så här är den!
 
   Läs artikeln genom att klicka HÄR!
 
 
   Esme & Miracle
Ett nytt DLC till Planet Zoo!

  Jag ÄLSKAR ju Planet Zoo, men jag har inte spelat det på väldigt länge nu. Fick frågan på YouTube häromdagen om jag tänkte börja streama det igen, men det är tyvärr inget jag känner att jag kan göra för stunden eftersom intresset är så lågt. Jag "behöver" lägga min streamingtid på spel så mång som möjligt vill titta på för stunden, eftersom jag är på upploppet med att spara pengar till min kommande lägenhet och minsta öre räknas just nu!
   Men, nu är det... fyra? DLC's som jag inte har till Planet Zoo, i och med detta som kommer i början av oktober. Skulle hemskt gärna ha alla - det blir en investering om jag kommer tillbaka till att börja spela spelet för YouTube!
 
Star Stable firar sitt 10-årsjubileum

   Det är ju lite för tidigt, och det kanske är därför som jag inte kommit igång med att skriva om det än? Men, Star Stable Online har funnits i TIO ÅR! Det är en himla lång tid för ett litet svenskt hästspel som spottar ur sig nya uppdateringar en gång i veckan. SSE har storsatsat med att skicka ut svindyra pressutskick till ambassadörer och stora influencers utanför communityt (vad jag vet inte en enda stor influencer I communityt som inte är ambassadör?) samt släppt Starshine Legacy som en remaster på Starstable.com. Om ni inte hittat dit redan kan ni spela alla fyra spelen genom att klicka HÄR!
 
   Jag tror den största grejen ändå är gratishästen som communityt designat genom en enkätundersökning. Den urgulliga Själaspringaren gjorde faktiskt mig liiite besviken i början (kom igen, vi hade chansen att få en REGNBÅGSHÄST och alla vill ha en till svart pålle?!), men den är jättefin och nu då jag kommit till terms med faktumet att jag fortfarande inte har fått min regnbågshäst i spelet tycker jag väldigt, väldigt mycket om gratispållen. 
 
   Han fick namnet Tiger! Älskar den här manen på honom, men kanske byter tillbaka till originalet at some point.
 
 
   I och med det här har jag också gjort en, kanske förvånandsvärd, return till YouTube! Jag har startat igång min globala YouTube-kanal igen. Känner att inspiration och ork börjar komma tillbaka lite och jag vill verkligen komma igång och fortsätta posta ordentligt nu. Målet är att posta videor på fasta dagar varje vecka och livestreama därimellan, och nu snart är det dags att starta upp videoserien med Cassie Castleton igen. Inspelningarna startar nog till helgen!
 
   Ni får här också en spellista med facit på tipspromenaden som finns i spelet! Om ni hellre kikar på den längre videon nedan på svenska så får ni dessutom lite kul trivia runt frågotna - för ja, jag hade lyckan att få skriva dem!
 
 
Jag ska inte jag ska inte JAG SKA INTE

   Uuuuh jag som aldrig förr haft impulsproblematik då det kommer till att shoppa har SÅ SVÅRT att hålla mig borta från Holo Taco. Jag är lite av en nagellackshoarder, men det är också den enda typen av smink jag använder och jag brukar se det som en chans att skämma bort mig själv lite eftersom jag annars är redigt snål (har extrema sparmål för att kunna köpa drömlägenheten, that's why).
   Nu hade jag lovat mig själv att INTE köpa mer, men så kommer Holo Tacos höstkollektion... Den unika samlarboxen är 100% utsåld vid det här laget, lovar, men den viste jag att jag inte skulle köpa eftersom den inte passar i min samling och därmed blir svår att displaya, men LACKEN... gah. Så snygga!
 
Hösten kommer närmare

   Jag var sjuk i nära två veckor och jag har fortfarande sån sjuk rethosta och massor med snuva. Jag har inte vaccinerat mig mod COVID-19 än och jag är så irriterad över att förkylningssymptomen inte försvinner så jag äntligen kan ta spruta 1. Hade sån otur med timing för när det öppnades för min åldersgrupp och efter att jag först väntade ett par veckor för att släppa fram de som verkligen BEHÖVDE sprutan (jag har ju isolerat mig i snart två år och hade inte bråttom ut) hände massa olika saker som kom ivägen för att jag skulle kunna komma iväg och ta sprutan själv. Nu måste jag bli frisk och sen är det äntligen dags.
 
   I morse gick jag upp okristligt tidigt och tog morgonens absolut första buss in till stan för att åka till SSOHQ och städa mitt skrivbord. Har tagit med mig ALLT hem, och tog med mig de Star Stable-böcker jag än inte hade hemma då jag ändå var där. Författaren Helena Dahlgren är så otroligt snäll att hon personligen skickat mig flera böcker jag inte fått tag på, men nu var det dels en bok till mig och två böcker till ett skolbibliotek som jag fick med mig hem. Jag var där i typ en timme och ändå är jag hemma igen innan klockan ens är halv nio ^^' Jag räknar inte med att någonsin jobba heltid på kontor igen, om det nu inte blir tillåtet att ha med sig hund på jobbet. Hundar är dock inte alls tillåtna i byggnaden där Star Stable hyr lokaler just nu.
 
   Star Stable har börjat sitt 10-årsfirande och jag har haft fullt upp med sena jobbdagar och att försöka spela in videor på den lilla fritid jag haft. Jag planerar absolut att skriva lite kring vad som händer i spelet just nu - behöver bara försöka räta ut all tidspress!
 
   Två nya hästar i Esmes stall - Knabbien Snowflake och en än icke namngiven Quarterdam
Lugnt var det här

   I fredags började jag känna att den där snuvan som hängt med i nästan en månad inte skulle ge med sig alls. Det gick gradvis under dagen och mot kvällen kände jag mig riktigt dålig. Pressade i mig smärtstillande nästa morgon för att genomföra min första planerade Starshine Legacy-stream av fyra, och sen var det bara att gå och lägga mig och hoppas på bättre tider. Har varit ganska död sedan dess, men idag är jag faktiskt rätt okej. Har fortfarande extremt mycket hosta och tog en extra sjukdag för att slippa ha ångest över att jobba samtidigt som jag inte riktigt orkar koncentrera mig. Hostan är liksom på nivån att hela huvudet skakar och jag har spenderat större delen av dagen på soffan. Känner mig lite fräschare nu och ska äntligen tillbaka till jobbet i morgon, men kompisen Elin Wolfworth kommer lyckligtvis förbi i morgon kväll för att sno min hund ett tag så vovven får komma ut och röra på sig mer än att bara gå till hundparken, sitta där i tjugo minuter och sen gå hem igen. Jag har inte lungkapacitet för mer än det, haha. Känner mig som att jag har värsta mancolden, men jag vet också att jag alltid blir helt däckad av vanliga förkylningar.
 
   Som vanligt har jag valt ett pissigt tillfälle att bli sjuk på. På jobbet hade jag hoppats avsluta ett soloprojekt jag arbetar med för att sen gå ihop med resten av teamet för planering av ett större projekt, så de hinner med en massa planeringsmöten nu medan jag är borta och sen får jag försöka catcha upp bäst jag kan. Typiskt!
   Eftersom jag inte orkat sitta upp under veckan har jag mest legat på soffan och tittat på Disneyfilmer. Värt! Har gått igenom en mängd klassiker, så sjukveckan var inte helt värdelös. Igår orkade jag sitta upp större delen av dagen och började då gå igenom lite bilder jag fotat i SSO på sistone. Håller på och leker lite med bildformat för att bilderna ska fungera så bra som möjligt på Instagram, uppdaterar mina PSD-templates och har rensat bland filer. De senaste åren har jag haft två formattemplates, men nu har jag gått över till tre och har därmed square, portrait och landscape. Landscape är perfekt att ha en template för i de fall där jag behöver en vidare bild och dessutom passar sådana bilder bättre här på bloggen. Se nedan!
 
   Esme & Jazz i min nya landskapsmall
 
   Det kliar i fingrarna efter att vara kreativ och sätta igång något projekt, men vet inte vad. Vet att jag "borde" sätta igång mer mer videor, men problemen jag har är 1) ingen röst för stunden och 2) ingen inspiration. Vet liksom inte riktigt var jag ska börja? Känns så trist, jag VILL producera material men vet inte riktigt om vad eller hur. Därför blir det mer livestreams just nu, eftersom det är mer tuta och köra - måste bara få tillbaka rösten. Räknar med att nästa projekt blir livestreaming av Starshine Legacy Episod 2 på lördag!

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.