Chrome Pointer

Tillbaka i verkligheten

   Semestern är över och jag har jobbat min första dag igen. Det är SÅ skönt att ta ledigt på måndagar efter en semester, det känns så lyxigt! Idag har jag hunnit med massor och från att ha varit liiite stressad känner jag mig lite lugnare nu efter att ha helt avslutat ett projekt och lagt allt grundarbete för projektet som ska ta upp resten av min vecka. Sen har jag en bubblare som dök upp under dagen (typ "det här har deadline på fredag" och jag ba "det hade ingen sagt innan så thanks for the heads up") som jag också lagt grundarbete till, så det borde gå ganska fort... men jösses, det känns att få tighta deadlines då man spenderat en vecka med att enbart gå och mocka skit och haft som enda deadline att vara färdig innan fikat. Känner mig ändå taggad och tack vara alla förberedelser jag gjort sedan innan kommer jag kunna kasta mig in i projektet direkt i morgon bitti.
   Hela den här veckan känns som ett race och jag är inte helt säker på varför. Tror det är för att hösten nu startar på riktigt och jag måste börja förbereda så mycket. Måste uppdatera min vintergarderob eftersom min vinterjacka börjat falla isär, dags att fixa nya skor, måste gå till optikern och både kolla synen och fixa helt nya glasögon (de jag har håller på NÅGOT sätt ihop, men det kan ändras fort), måste börja kontakta mäklare för att vara först på bollen om nya lägenheter, har mycket på gång på jobbet... Allt det där är grejer som ligger och gnager lite och jag egentligen varken vill eller orkar med det mesta men det MÅSTE hända nu.
 
   I övrigt ligger fokus på att försöka komma igång lite med YouTube igen. Ska strukturera upp mitt liv lite så jag har satt upp ett schema för mig själv med tider för mat, jobb, promenader, läggdags osv och hoppas att rutinerna samt lite hälsosammare kost ska hjälpa mig att hitta lite energi lagom till vintermörkret...
 
   Esme & en än så länge odöpt Finnhäst
 




Vinterthrowback

   Jag hatar snö i spel, det är inte en nyhet, men jag uppskattade verkligen vinteratmosfären i SSO förra vintern. Vintrigt, men ingen hemsk snö - och det gick att stänga av vid behov. DRÖM
 
   Esme & Darkrai
 
   Esme & Darkrai
 
   Esme & Darkrai
 




Så sanslöst fin

   Bruna hästar brukar inte vara mina favoriter i spel, men det engelska fullblodet... asså jösses. SÅ SNYGG! Och fullblodet är dessutom en så otroligt fin sporthäst i SSO.
 
   Esme & Beyoncé
 
   Esme & Beyoncé




Lapras ♥

   Lapras är och kommer alltid vara en av mina favorit-Pokémon. Lagom bulky men har reätt hög special attack, bra movepool och sen är den så FANTASTISKT SUPERGULLIG och VACKER. Älskar Lapras och har använt dem alldeles för mycket i mina playthroughs av mainspelen, men kommer säkert använda dem hundra gånger om igen.
 
   Lapras i New Pokémon Snap!
 
   Lapras i New Pokémon Snap!




Enhörning

   Horse Life 2 var ett spel med mycket realism (och några skumma detaljer), men det flippade mest ur på slutet av spelet då en enhörning introducerades. Det enda jag egentligen har att säga om just den är VARFÖR satsar inte fler hästspel på enhörningar?! Ge mig alla magiska hästar någonsin nu direkt, thank you!
 
 
 
 
 




Romans på Hogwarts

   Det senaste typ året har Hogwarts Mystery mer och mer introducerat dating. Jag är inte så mycket för romans i spel, men jag försöker spela igenom allt jag kan för att få alla belöningar. Esme i Hogwarts Mystery håller på att bygga upp ett förhållande med Talbott Winger och det tar SÅN TID, men det blir intressant att se hur mycket det påverkar skolåren ändå. Det är ju inte mycket, men man får ändå små påminnelser om alla minnen från spelets gång under nästan varje datingevent som dyker upp!
 
 
 
 
 
 
 




Starshine Legacy Throwback

 
 
 
 
 
 
 




SEMESTER!

   Känner mig så rofylld idag, på min första semesterdag av årets sista långa semester (men jag kanske tar någon vecka i höst, vi får se). Har spelat SSO, spelat in några videor, tittat på Marvels nya serie What If...? (ursäkta men PEGGY FRICKING CARTER!!!! Just sayin'), varit ute på långpromenad med hunden och lagat nio matlådor som nu går in i frysen så jag har mat att äta då jag kommer hem från sommarjobbet nästa fredag. Tänkte att det skulle bli en stream nu, innan jag blir för trött, och sen ska jag ligga på soffan och spel New Pokémon Snap, eller kanske Pokémon Shield.
 
   Idag släpptes två uppdateringar i SSO som det känns som att jag längtat efter i hundra år - magiska hästar i form av drakar och ett uppdaterat ridhus. Har följt produktionen av båda två så nära jag kunnat och är jätteimponerad. Tror att vi började prata om drakhästar redan förra året (ibland kommer ju idéerna fram tidigt) och det har varit superkul att se dem ta form.
   Jag har spelat lite mer SSO än vanligt de senaste dagarna, vilket varit kul. Har fortfarande lite uppdrag kvar, men nu då jag hunnit med all matlagning idag kommer jag ha massor med tid innan jag lämnar stan på söndag!
 
  Esme & Ducky




Nu börjar hösten - typ.

   Under den här veckan började mina kollegor komma tillbaka från semester typ samtidigt som jag börjar göra handovers för att själv gå på en veckas semester. I och med hösten börjar bostadsmarknaden komma igång igen vilket också betyder att det är dags för mig att börja jaga rätt på ett nytt hem. Står redo med lånelöfte från banken som är större än jag vågat hoppas innan tack vare åratal av strikt sparande plus en väldigt välkommen löneförhöjning mitt i sommaren, ska på höstens första lägenhetsvisning idag, hoppas att mäklaren jag redan skrivit kontrakt med återkopplar snart så vi kan lägga upp en plan för lägenhetsförsäljning... Jag känner mig både superstressad och extremt taggad. Längtar något enormt efter ett större boende där jag inte snubblar över kontorsstolen bara jag ska ta mig från kök till vardagsrum, där jag äntligen får plats med allt jag vill i köket och slipper få berg av disk för att man kan skjuta in tallrikarna i en diskmaskin och där jag kan stänga bort datorn då jag är klar med arbetsdagen och därmed få ett lite hälsosammare liv då jag inte har lika lätt att hoppa tillbaka in i jobb flera timmar efter att arbetsdagen är över.
   Först och främst går jag på semester på onsdag och har nästan två veckor ledigt, och nästa söndag åker jag och valpis iväg på sommarens andra (och sista) ridlägerjobb. Blev mindre jobb än vanligt i år, men jag jobbar ju ihjäl mig även på hemmaplan så i år kändes det överflödigt att ta ledigt för att jobba ännu mer. Det ska bli jättekul och jag hoppas på att få rida lite också. Hade turen att få rida minst en häst om dagen då jag var där sist och sen dess har det nog bara varit en enda ridtur på hemmaplan, och nu längtar jag efter att få lite mer ridning i kroppen.
 
   Jag har haft en rätt långsam sommar. Egentligen känner jag att jag borde ha gjort så mycket mer, men hettan har varit outhärdlig (ännu en orsak till att jag har så bråttom att flytta - den här lägenheten är olidligt varm tack vare fönsterläget) och jag har varit rätt deppig och nere utan motivation till mycket alls. Eftersom jag har några lediga dagar innan jag reser bort igen så tänkte jag försöka komma ikapp med projekt jag planerat för här hemma men som inte blivit av än. Ett av projekten är att bara... börja spela SSO igen. Liksom SPELA. Har fortfarande ca 10 uppdragskedjor jag bara skjutit upp att spela för att jag inte haft lust riktigt. Nu är det dags! Mitt mål är att spela klart alla eller påbörja de grejer som kräver lite mer jobb som t ex collections eller rykte innan jag åker på semester. Kommer bli bra.
 
   Den här bilden må vara gammal, men jag har faktiskt story quests att spela - jag har inte räddat Fripp än!




Nytt i Pokémon Snap

   Den här veckan kom lite gratis DLC till New Pokémon Snap! och jag har levt LIVET. Älskar det här spelet och det nya innehållet var perfekt för att ge lite mer ork för att ta mig igenom alla banor några fler gånger. Nu känns det som att det finns nog många banor att köra att man inte riktigt hinner tröttna på dem, vilket var precis vad jag behövde. Här är lite bilder jag fotat i veckan!
 
   Bulbasaur
 
    Corsola
 
   Espeon & Deerling (winter form)
 
   Feraligatr
 
   Lapras & Squirtle
 
   Lycanroc (Midnight Form)
 
   Nu är jag verkligen tacksam över ett gratis DLC, men jag skulle utan att tveka köpa DLC om det kom bakom betalväggar. Det här är ett av mina favoritspel och jag har redan spenderat mååånga timmar i det. Etrt så värt spel för alla som älskar Pokémon!




En tung dag

   Idag slutar min resa med Momma Duck. Denna älskade, knasiga lilla häst har fightats med trötta och utslitna armbågar under en lång period och hon håller inte längre som ridhäst; åtminstone inte med de hagar som finns att tillgå i Stockholmsområdet. I morgon flyttar hon till ett stall långt ute i de sörmländska skogarna där hon ska spendera resten av sitt liv i en stor skogshage tillsammans med hästarna hon gick i flock med innan hon kom till Stockholm för ungefär tre år sedan. Hon är ändå 26 år, har haft minst två föl och har gjort Aideen vet vad innan hon ens importerades till Sverige för kanske 15 år sedan.
   Jag vet inte om jag någonsin igen kommer träffa henne (det finns ett litet fönster som kanske tillåter ett kort besök om några veckor, men annars ser det mörkt ut), så idag är jag ledig från jobbet och har lämnat min vovve till en hundvakt för att kunna spendera en hel dag ute i stallet och umgås med livets ponny. En jobbig dag, men jag har förstått att Ducky inte skulle orka med ridhästlivet hur länge som helst och jag har haft gott om tid att förstå vad som händer, vänja mig vid tanken och gråta klart. Tack och lov behåller jag både vänskap och samarbete med Duckys ägare, och vi kommer tillsammans hjälpa några hästägare i stallet Ducky nu lämnar med att hålla igång deras hästar någon gång då och då.
   Ett ljus i hästmörkret är ändå att jag får se denna underbara lilla häst varje dag bara genom att starta upp datorn och sätta igång med dagens jobb. Är oändligt tacksam för mina kollegor som så glatt gick med på att inkludera min favorit i vår lineup av tinkerhästar för ett par år sedan ♥
 
 





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.