Chrome Pointer

#JorvikKallar

   Det här inlägget är inte sponsrat eller ens i samarbete med Star Stable - jag vill bara lyfta upp de influencers som besökte företaget under förra veckan.
 
   I fredags var det, som jag tidigare nämnt lite kort, ett bokreleasemingel på SSOHQ. Ett antal influencers inom SSO-communityt var inbjudna för att få ta del av den nya boken Ödesryttarna: Jorvik Kallar. De som var där har nu haft helgen på sig att börja prata lite om upplevelsen och nu har både Kim och Rose lagt ut vloggar om kvällen, medan ni kan läsa blogginlägg om det hos Cecilia (och hos Rose också). Kim tävlar även ut ett exemplar av boken i sin vlogg, så det kanske ni inte vill missa?
 
   På Instagram kan ni hitta alla inlägg om kvällen under taggen #JorvikKallar!
 
 
 
 
   Jag har självklart läst ut boken (jag plöjer böcker fortare än Ms Drake hinner avskeda GED-gubbar) och är redan sjukt irriterad över att det inte finns mer än, haha. Kan aldrig få nog av böcker! Jag har inte kunnat njuta av en hästbok på många år, men det här var den överlägset bästa jag läst troligen någonsin. Det brukar vara svårt för hästböcker att hävda sig... Jag kommer prata med om det en annan dag though :)
Asana, det är bra grejer

   Jag tror att jag nämnde att jag börjat använda mig av Asana för ett tag sedan? Det är ett tool där man kan planera arbetsuppgifter och checka av allt man gör efterhand. Jag började använda det dels för att jag tyckte det var svårt då jag fått använda det i arbetsuppgifter tidigare, dels för att jag behövde få någon slags överblick över mina sociala medier - i synnerhet YouTube där jag verkligen vill kunna hålla ett rullande schema av videor.
   Jag tycker fortfarande att Asana är lite knepigt, men det värsta är att sätta upp de projekt man behöver. Jag har gjort mallar för olika videoserier för att göra jobbet lite lättare, och nu efter mycket förberedelser kan jag se hela min kalender med alla projekt för att se vad jag hade tänkt släppa när. Förhoppningsvis kommer det leda till mer tydlighet för er som följer mig på YouTube eftersom det kommer bli lättare för mig att hålla koll på allt material så att videorna kommer med mycket jämnare intervaller! :)
   Om ni har något speciellt projekt ni vill strukturera upp lite vill jag ändå rekommendera Asana! Tycker mer och mer om det, även fast det finns delar jag tycker är trassliga.
 
   Idag är det halvdag eftersom det är röd dag i morgon. Jag är typ klar med allt jobb för idag eftersom jag varit igång sedan tidigt. Som jag nämnt tidigare har jag en fullsmockad vecka framför mig, bland annat med flytt. Waaaah...
 
   Hogwartsexpressen från Harry Potter: Hogwarts Mystery
Typ 250 videor senare...

   Det finns nackdelar med att vara intresserad av sociala medier! Idag har jag gått igenom ca 250 av mina videor på YouTube och ändrat taggar och titel på dem för att det ska vara tydligare vad det handlar om och dessutom har jag skött min deklaration. Eftersom YouTube är något jag får in lite pengar på (även om det INTE är mycket) måste jag betala skatt på den inkomsten varje år. Viktigt att göra rätt för sig!
   Egentligen hade jag tänkt spendera dagen med videoinspelningar, men jag var så sjukt omotiverad så det struntade jag i. Jag har spelat in en speed build från Zoo Tycoon 2 då jag fick lust att bygga något (det var inte så speedigt - bygget tog en och en halv timme men OMG VAD NÖJD JAG ÄR!!) och nu då jag är färdig med lite annat som tvätt och matlagning tänkte jag spela in ett par avsnitt av min engelska playthrough genom Starshine Legacy så att jag kommer någonstans med den någon gång. Den här helgen blir nog min sista chans för att spela in videor på ett tag; nästa helg står jag nämligen och lastar in flyttkartonger i mitt nya hem. Jag har inte så mycket pryttlar egentligen, men hela familjen ska samlas hemma hos mig och hjälpa mig att bygga ihop mina nya möbler, haha. Kommer bli många långa kvällar efter det då jag fortsätter att rensa hemma hos päronen och flyttar över det jag ska behålla hem till mig.
 
   Nästa vecka är en jättekonstig vecka! Måndag är halvdag och jag jobbar hemma eftersom tisdagen är 1 maj = röd dag = ledigt, onsdag jobb, torsdag har jag tagit ledigt eftersom jag äntligen får nycklarna till min lägenhet och fredag är jobb innan det är helg och jag ska bygga ihop möbler. KAOZZZ
 
   Nu är det kväll så kvällsbild från Horse Life 2 får det bli!
Lusitanos!!

   Så var det dags för Penny att möta Lusitanos på Jorvik!
 
   Jag hade egentligen tänkt sitta med videoinspelningar idag, men jag kände att jag är så sjukt otaggad och oinspirerad idag. Istället ska jag gå igenom 300+ videor på YouTube och rätta till tidigare misstag i videotitlar och taggar. Några saker har man ju till slut lärt sig efter att ha pysslat med sociala medier på olika sätt de senaste sju åren, suck...
 
Jorvik Kallar

   Boken, myten, legenden - den är här. Om ni trodde att ni kände till historien om hur de fyra Ödesryttarna möttes kommer er värld ställas på ända. Det här är den sanna historien om hur Lisa, Linda, Anne och Alex tillsammans blev Ödesryttarna och räddade Jorvik två år innan Star Stable Onlines start. Glöm de gamla spelen; det här är vad det borde ha varit från början.
   Jag fick läsa boken som den såg ut DÅ för ett antal månader sedan. Igår fick jag äntligen den färdiga boken i handen och nu är det dags för läsning. Det här har varit en LÅNG arbetsprocess och jag är väldigt glad och tacksam över att ha blivit ombedd att vara med på ett hörn i form av expert på Jorviks legender.
 
   Jorvik Kallar är namnet på den nya boken som är den första i en trilogi. Den går redan nu att förhandsboka på Adlibris och den släpps onsdagen den 2 maj.
 
 
 

13 years ago I got a PC game called Starshine Legacy in my tiny hands. It’s been a long journey through more than 10 games, several comic books and many, many new friends. Now it’s time for the book I would have loved as a little child and I’m sure I’ll love it even more now when I’ve had this world within my heart for so many years. The passion going on with the development is insane and I’m so happy to take part of this every single day ❤️ #JorvikKallar #SSO #StarStable #StarStableOnline #HorseGame

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@gamingbyesme) 27 Apr 2018 kl. 9:42 PDT

 
    Igår var det releasemingel på SSO HQ för svenska influencers och ambassadörer inom vårt community. Alla som var där blev ombedda att använda taggen #JorvikKallar på sociala medier, så håll koll!
Ni har väl sett det här?

   Det är ingenting jag kan prata om just nu, men ikväll/under helgen kan jag säga ett ord eller två - stay tuned ;)
 
 
 

We are happy to announce that we have a new book coming out soon - the first in a trilogy! 📚 Fripp totally approves! This tells the story of the Starshine Legacy games, when Lisa first arrives in Jorvik and our beloved Soul Riders discover the magical universe that exists on the island. Although it's only in Swedish for the time being, this is just the beginning! 😉

Ett inlägg delat av Star Stable (@starstableonline) 26 Apr 2018 kl. 7:34 PDT

Gammal pärla

 
   Återigen tillbaka med en throwback - jag längtar SÅ tills jag kan börja släppa helt nya videor igen varje vecka!
 
 
   Idag ser ni inte mer av mig, för jag och min eviga partner-in-crime Siri Månbjörn ska se nya Avengers-filmen. Vi har bara haft ångest över hur det ska gå sedan Civil War släpptes 2016, haha...
Woho, nytt fototool!

   Dagens uppdatering i SSO är en så där som jag längtat efter SÅ LÄNGE och jag är sjukt glad över att det nu är färdigt! Det coola fototoolet tycker jag kräver lite träning innan man kan dra nytta av det på bästa sätt, men samtidigt är det så himla lätt att använda. Jag vet inte riktigt hur mycket användning jag får av det eftersom jag alltid tar hela bildserier för att kunna välja ut de bilder där jag har rätt steg/vinkel/ljus/osv, men i vissa situationer är toolet ändå GULD värt!
 
   Underbart också med att det nu går att ändra look på starthästen? Jag ska självklart inte ändra något på något av mina konton, men det finns många som varit missnöjda med sitt val av starthäst och nu finns det möjlighet att göra något åt saken. Är jätteglad över funktionen med tanke på vilken nytta den kan vara till!
 
 
   Nu tänker jag sätta mig och spela Zoo Tycoon 2 - jag håller på att dra igenom alla kampanjspel för att låsa upp alla möjliga föremål som finns. Har bara tre-fyra stycken kvar nu!
Wiiiiiii!

   Ibland har man tur som har så otroligt snälla vänner! En av mina kollegor ville rensa lite hemma och skulle göra sig av med sitt Nintendo Wii, så frågade hon om jag ville ha det! Så sjukt snällt och nu har jag fått både konsolen samt ett antal spel som ska bli jättekul att testa. Måste bara skaffa mig en tv till lägenheten och det lär jag inte ha råd med på ett tag x) Ni ska få en lista på alla spel då de är uppackade, men för stunden packades allt ner tillsammans med allt annat som ska flyttas iväg.
 
   Annars har jag en riktigt intensiv vecka. Nästa vecka är det ju en kort vecka med ledig tisdag (och jag tror det är halvdag på måndagen?) och det innebär att jag har väldigt mycket att göra den här veckan både pga jobb och för att jag får nycklarna till min lägenhet nästa torsdag(!!!!). SJUKT! Nu börjar jag bli riktigt nervös, haha, vill bara ha allt överstökat och vill få flytta in...
 
 
   Bilder från Unravel
Kan vi bara...

   ...ta en minut för att uppskatta skönheten i Unravel? Det här spelet är SÅ vackert!
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina videoprocesser

   Jag får, som säkert alla andra videoskapare, typ en miljon frågor om vad för program och hur man gör osv för att sedan få ut en video på YouTube. Här har ni alltså Esmes icke-så-hemliga recept på video.
 
   För att spela in ett spel på video och sedan släppa det på Youtube behöver du:
 • Ett spel att spela in
 • En dator att spela spelet på
 • Ett program att spela in spelet med (Jag använder Fraps eller OBS)
 • Mikrofon (valfritt)
 • Ett program att klippa videon i (Jag använder VEGAS Pro 15)
 • Ett program att göra en thumbnail i (valfritt. Jag använder Photoshop CC)
 • Internetuppkoppling
 • En YouTube-kanal
 
   Tydligare kan det inte bli, va? Så här gör jag:
 1. Innan jag börjar spela in något sätter jag igång mikrofon, spel och allt jag nu ska ha uppe och spelar in ett klipp på typ tre sekunder där jag bara dubbelcheckar att jag hörs över spelets eget ljud. Jag gör det så många gånger som det behövs tills att jag känner att jag fått rätt på alla ljudinställningar och att jag hörs. Sen tar jag bort alla testklipp.
 2. Jag kör min inspelning tills jag känner mig klar för stunden. Mina videor brukar bli mellan 7-45 minuter långa, men det är som vanligast att de blir mellan 11-18 minuter. Jag spelar alltid in minst två videor per inspelningssession - vilka spel jag spelar kan dock variera.
 3. Jag döper alla mina videofiler så att jag lätt hittar dem senare (T ex "SSO250" för episod 250 av SSO Ride Through)
 4. Då jag har tid att spara ut videorna öppnar jag en färdig mall i mitt redigeringsprogram VEGAS Pro 15. I den mallen har jag både mitt intro och mitt outro och jag behöver bara skjuta in alla filer så att de matchar innan jag sparar ut filen. Då jag gör en topp 5/10-video kräver det förstås massor av klippning, men för mina vanliga ride throughs klipper jag dem inte alls om jag inte behöver.
 5. Jag sparar ut filen som MP4. Jag har inga fancy renderingsinställningar, men tips är att Googla er fram och sen testa tills ni känner er nöjda. Renderingen av en av mina videor brukar ta nånstans mellan 1½-4 timmar. Under den tiden är datorn helt fokuserad på att orka med renderingen och det bästa är att lämna den och göra annat - jag brukar kicka igång en rendering som arbetar medan jag sover, annars startar jag renderingen innan jag går hemifrån på morgonen så den jobbar medan jag är på jobbet. Datorn brukar gå in i viloläge då allt jobbat klart.
 6. Jag gör en snabb check av den utsparade videofilen. VEGAS är ibland taskigt som bara den och renderar ut svarta klipp, och om jag märker att det har hänt sparar jag ut filen på nytt (ytterligare 1½-4 timmar)
 7. Dags för thumbnail! Det är bilden som man ser då man klickar på videon, och det kommer alltså ge videons första intryck. Jag har färdiga Photoshopfiler för alla mina serier så jag bara kan gå in i mallen och ändra det jag vill. Oftast använder jag en screenshot direkt från videon som thumbnail.
 8. Då allt det är klart ska filen laddas upp på YouTube. Jag försöker döpa den till något klyftigt, ser till att den har en videobeskrivning och lägger till alla relevanta taggar i fältet för taggar. Taggarna ser till att folk kan hitta din video om de söker på någon av taggarna. Jag lägger också till videon i en spellista och bestämmer när den ska släppas - antingen direkt eller så schemaläggs den till en speciell tid.
 9. Då videon är uppladdad på YouTube redigerar jag den på nytt genom att gå in i YouTubes funktioner för "Cards" och "End Screns". Cards, kort, är de små vitgråa rutorna som ni ibland ser i videons övre högra hörn. Korten kan hjälpa tittarna att hitta vidare till andra relevanta videor och det går att ha upp till 5 kort i en video. End Screens är de element som man kan låta dyka upp under videons sista 20 sekunder där man direkt kan klicka sig vidare till en annan video eller prenumerera på en kanal.
   KLART!
 
   Om jag gör en topplistevideo krävs det några fler steg, bland annat skriver jag manus på både engelska och svenska vilket förstås ger dubbelt så många steg för allting, haha. Det är sjukt mycket jobb men samtidigt får jag valuta för det i och med att jag faktiskt har kanaler på två språk.
   Självklart förutsätter jag att man vet hur man använder sina olika program. Det är HUR lätt som helst att Googla sig fram till typ allt man behöver veta, typ "How to use OBS" (ja jag ogillar fortfarande OBS och fattar ingenting men jag har ju bevisligen lyckats spela in ett par videor tack vare Google haha). Och nej, majoriteten av de BRA program som finns där ute är inte gratis. Varför? Precis som med spel sitter det någon utvecklare bakom de här programmen som gärna vill få betalt för sitt jobb för att kunna överleva.
 
   För att avrunda kan jag säga att man blir inte proffs på någonting utan att testa och misslyckas och lära sig av sina misstag. Nu började jag dels som en rätt motvillig YouTuber som mest ville dokumentera saker för min egen del till att faktiskt ha lite mer kul med hela den här cirkusen och även har det som extraknäck, så från början fanns det ingen prestige i det för min del och jag brydde mig inte så hemskt mycket om hur saker lät eller såg ut. Skillnad är det nu då jag vet vad jag håller på med, läser statistik för att se vad som funkat och inte och utvecklar grafik för att kunna utveckla det här till något som kanske en dag skulle kunna motsvara åtminstone ett deltidsjobb. Jag är intresserad av att växa och har både kortsiktiga och långsiktiga planer för att det ska fungera. Vad man väljer att göra med sitt skapande är upp till var och en och det är lika okej att släppa videor precis varje dag som det är att bara testa på någon video och sedan aldrig göra det igen - det viktigaste är att man har kul någonstans på vägen.
 
   Här har ni en random bild från Ostwind för det här inlägget behövde lite FÄRG
Molnriket

   Det tog bara åttio år innan jag äntligen hade chansen att spela igenom det här och självklart försvinner det ur spelet redan nu på onsdag :/ Hoppas att jag har möjlighet att vara igång lite tidigare nästa gång Star Stable har igång ett sånt här event!
 
Bluestacks

   Bluestacks är typ en virtuell Androidtelefon som du kan ha på datorn. Där har ni min långa, komplicerade förklaring, haha. Det är gratis och allt och yadda yadda.
 
   Okej, Bluestacks är alltså ett gratis program som du sedan kan ta hem appar igenom. Jag har laddat hem en drös som jag vill spela igenom på video - då behöver jag inte trassla med att koppla telefonen till datorn. Blaze t ex, min nya nordsvensk, spelade jag med via Bluestacks. Det enda jag inte lyckats med på Star Stable Horses är att lista ut om det går att fota med kamerafunktionen och få bilderna sparade någonstans... Men det är alltså så jag gjorde då jag spelade in min senaste appvideo, jag spelade helt enkelt appen på datorn och kunde därmed spela in allt material direkt. Jättepraktiskt och jättekul!
   Allt material ni ser från appen i nedanstående video är alltså inspelat i Bluestacks, på datorn. Inga telefoner inblandade!
 
 
   Jag spelar ju som jag berättade häromdagen Jurassic World the Game, och trots att jag påbörjade spelandet av det på min mobil spelar jag det nu enbart genom Bluestacks. Telefonen överhettades och det var inte värt det. Det är just nu det enda spelet jag spelar dagligen på Bluestacks, men jag kommer starta igång lite fler grejer då jag kan börja spela in videor igen. (Eller ja, jag började spela in nytt redan igår, men nu menar jag då jag har tiden att sitta och spela in nya spelserier haha - kommer ske då jag har flyttat!) Det enda negativa är att Fraps inte fungerar med Bluestacks, så jag måste använda mig av OBS istället. Det är ju inget fel med OBS, men ni vet väl hur det är då man helst vill använda Photoshop men är fast med Paint... (haha skämt åsido, OBS är jättebra men jag föredrar Fraps)
   Jag tror att jag kommer ha jättekul med Bluestacks! Längtar verkligen efter att komma igång med videor igen nu... Liksom få in i system att spela in något ett par dagar i veckan. Ska bli sjukt roligt!
 
   Den här bilden från Jurassic World The Game är förstås också tagen genom Bluestacks!
Back in the game

   Förutom att ha gjort en massa trista IRL-grejer idag har jag hunnit med att spela in lite nya videor, varav den första kommer ut i morgon. Jag ska fortsätta med några inspelningar nu (inte i SSO förstås, jag tål ju inte kvällsljuset) och eftersom jag spelar in lite nytt även nästa helg kan jag nog snart återgå till mitt gamla videoschema. Måste lösa praktiska frågor som bredband osv i nya lägenheten...
 
   Häromdagen upptäckte jag att "Zoo Tycoon 3", som egentligen bara heter Zoo Tycoon och bara funnits på Xbox, släpptes till PC i vintras. Jag har ju visserligen hört att spelet suger, men jag var liksom så illa tvungen att köpa det... min plånbok gråter just nu, men jag har velat testa det där spelet i nästan fem år, haha. Det är vackert och rätt enkelt i sandboxläget, men det har verkligen inte samma charm som de tidigare spelen. Mer om det senare dock, för spelet ska, naturligtvis, spelas in på video på något sätt. Exakt hur vågar jag inte uttala mig om...
 
   Det var typ det jag hade att komma med denna lördag. Tillbaka till videoinspelningar och flyttpackande!
 
   Esme och Raina
Skrutteponny!

   Det händer ibland att folk är intresserade av mitt hästliv som inte bara består av pixelpållar och då är det väl tur att jag once in a blue moon har med mig en kompis då jag är ute och rider så man får något på film! Bra mest för mig egentligen. Som yngre var jag bortskämd med ridhus med speglar, men det har jag inte haft de senaste fem åren och eftersom jag till 95% rider helt ensam är det ibland svårt att veta hur jag sitter. Jag har inget emot fulridning, som ni ser på filmen nedan - det är bättre att fulrida och få resultat för att sedan återgå till att sitta fint med små hjälper än att sitta och "finrida" och bara nöta utan att få igenom hjälperna imo. Dock är det bra att se ATT jag fulrider (då menar jag mitt vedervärdiga skänkelläge) på den här ponnyn, för då vet jag vad jag ska tänka på med henne. Hon har världens bekvämaste dressyrsadel, men däremot är hon nästintill skänkeldöv vilket gör att jag nästan undermedvetet kickar upp fötterna för att få fram en reaktion. Man sitter så sjukt stabilt i sadeln att man inte ens märker om fötterna är ute och flyger...
 
   Background: Ponnyn har vilat sen i september och hade ridits i typ två-tre veckor då vi filmade det här klippet. Jag hade suttit på henne en gång tidigare och har alltså inte ridit på henne mer än så. Hemskt trevlig ponny som dock är väldigt omusklad och sen väldigt lat på det. Hon ger ingenting gratis, men det är en cool och snygg ponny! (I trav åtminstone - i galoppen bockade hon i varje fattning och bröt av till skritt efter tre steg för att hon inte ORKADE hålla galoppen, haha. Mycket jobb där!)
 
 

🌟I do NOT need any riding advice thanks, the pony’s owner is a former World Cup rider and I’m riding her according to his instructions 😊🌟 I did promise you a riding video, and here it is, like 2 week’s later 😅 This was my second time riding this pony who has been mostly resting since September and we’re ridden for just a couple of weeks when I had a couple of sessions with her. Such a sweet little girl, but she’s also incredibly lazy and needs some more work to be easier to ride. I was very pleased with her though, she just needs some more exercise and more muscles! #IRL #NoIStillDontOwnAHorse

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@gamingbyesme) 18 Apr 2018 kl. 12:20 PDT

Hej då Remus, och hej Remus!

   I onsdags kom ju Lusitanon, och då tog jag också min sista sväng i Star Stable på Andalusiern Remus. Den här typen av häst har aldrig varit min favorit i spelet - jag minns faktiskt att jag var jättebesviken då Andalusiern kom till spelet eftersom den såg exakt likadan ut som Frieserhästen men utan hovskägg. Sen har hästen liksom växt lite i mina ögon och jag köpte på mig en Frieser, nån sporthäst samt en Andalusier, men jag bytte med glädje upp både mina äldre Mandrake och Porthos till nya hästar i samma färg så fort som tillfället gavs och jag tänker inte invänta dagen Andalusiern uppdateras för att se om det möjligen kommer en i en färg jag vill ha, haha. Det var nu verkligen dags för en uppdatering!
 
 
   Jag kände ju redan direkt då jag vandrat ut ur stallet att det var ett smart beslut, haha. De här gamla hästarna funkade jättebra för Star Stable som det var DÅ, men de funkar inte NU. Jag hade nog aldrig använt den här hästen igen ändå.
 
   "Nu är det dags, kompis!"
 
 
   Esme och den nyinköpta Lusitanon tog sig en sista look på gamlingen innan det var dags för honom att fortsätta sina glada dagar någon annanstans. Tack för den här tiden kompis, nu är det dags för en ny pålle att följa i dina hovspår!
 
   Jag har faktiskt ett par pållar till som jag är inne på att uppdatera. Jag kommer nämna det lite mer framöer, för jag behöver nog er hjälp för att bestämma mig...
Ett projekt som troligen pågår forever

   Esme och Ash
 
   Jag har ett litet "Passion Project" som jag misstänker kommer pågå typ för evigt. Det är att göra om några gamla redigeringar jag gjort genom tiderna så att jag inte behöver skämmas ögonen ur mig då jag tittar på dem, haha. Vissa är ju upp till fem år gamla och är verkligen inte alls roliga att bli påmind om, heh... Så det tänkte jag försöka råda bot på. De jag särskilt är inne på är exteriörbilderna jag under en lång period alltid gjorde för att "välkomna" alla nya hästar jag köpte. Några av dem är helt hemska - javisst har Melody en exteriör som är typisk för en Quarterhäst, men jag hade kunnat göra bilden så mycket mer smickrande för rasen. Några är jag sjukt nöjd med, som typ Charizard och Knightley, men andra som jag var nöjd med för stunden, typ alla andra (haha) vill jag bara göra om. Ash står först på tur, för han förtjänar det. han har ju ändå hängt med på mina jorvikiska äventyr under mer än sex år...
 
   Vi får se hur långt jag kommer med det här. Bara att hitta tiden att sätta igång är ju inte det lättaste som finns, haha...
 
 
Jurassic World The Game

   Jag älskar spel, men jag föredrar PC före alla andra konsoler. (Okej jag älskar mitt Nintendo 3DS till döds också, men det finns inte jättemånga titlar som tilltalar mig på den) Därmed är det rätt sällan ett spel på en annan konsol, ens på mobil, men nu är det just ett mobilspel jag blivit fullkomligt besatt av. Jag laddade först ner det på mobilen för att testa, men telefonen överhettades något galet så jag drog ner spelet till datorn via Bluestacks istället. (Jag ska ägna ett eget inlägg åt Bluestacks btw, don't worry) Nu spelar jag alltså ett mobilspel på datorn och även om det inte är direkt anpassat för det så är jag nog inne i spelet för att inte bry mig, haha.
 
   KOLLA PÅ MIN TRICERATOPS HAN ÄR SÅ FIN JDSJGKFSGJH
 
   Ni vet såna där klassiska managementspel där man typ bygger djurparker och liknande? Yup, det är ett sånt. I Jurassic World The Game som är mitt senaste beroende bygger du dinosauriepark. Och det BORDE inte vara så roligt, men det är det. Det är inte bara parkbygge, utan det är dinosauriefighter också där man går in i ett turnbased stridsläge. Just den delen gillar jag inte lika mycket, menmen. Sen är ju spelet PROPPAT av lootboxes också. För er som missat hela lootbox-debatten från i höstas är det helt enkelt ett pack du köper där det kan finnas vad som helst i; antingen får du någon riktigt fin belöning (vilket händer i typ 1% av fallen) eller så får du bara skräp (övriga 99%). Självklart lockar spelet med massa "rabatter" ("kolla det här packet kostar vanligtvis 500kr men nu får du det för 50" - men det finns förstås aldrig tillgängligt för fullt pris, utan de lurar bara kunden att tro att det är en jättebra deal), men det här är verkligen gambling och jag avråder alla från att köpa sådana pack. Om lootboxes blir olönsamt för spelföretagen måste de återgå till en businessmodell som tillåter kunden att veta vad man betalar för (om de nu inte hittar på något annat aspuckat, skulle inte förvåna någon).
   Sorry, tillbaka till ämnet. DET ÄR SÅ ROLIGT! Och jag hatar lootboxes, men ungefär var sjätte timme låser man upp en gratis lootbox som ger helt ok föremål och ibland även dinosaurier. Jag är väl van vid hur företaget Ludia sköter sina appar eftersom jag spelat deras How To Train Your Dragon-app Rise of Berk i några år, så det har varit superlätt att komma in i den här appen som är exakt samma grej fast med dinosaurier istället för drakar.
 
   Det jag nog tycker är roligast är att man kan utveckla sina dinosaurier i flera steg. Då man först kläcker et dinosaurieägg får du en dino som ser ut typ så som man föreställer sig att en dinosaurie såg ut, men i takt med att man matar dem och sedan utvecklar dem får de färger som är helt crazy bananas plus en massa extra coola features. Titta bara på de fyra stegen jag fått fram på min Triceratops!
 
 
 
 
 
   Hur kul?! Jag har verkligen lite för roligt med det här och öppnar upp det typ lika ofta som jag kollar mobilen bara för att samla på mig allt som går att samla på och för att levla upp mina dinosaurier. Fram till att jag var typ tolv var min stora dröm att bli paleontolog och gräva fram dinosaurieskelett och jag är fortfarande lite väl förtjust i de här stora ödlorna, hehe.
 
   Jag rekommenderar absolut det här spelet, men jag rekommenderar INTE att man betalar för någonting i spelet. Stötta inte en spelekonomi som är skadlig för oss som spelare!
 
   (Btw, i juni kommer ett zoo management-spel med Jurassic World på PC!!! Jag måste ju hålla lite i mina pengar nu inför flytten men annars hade jag förhandsbokat det på två röda, haha. Det kommer på Steam!)
Harry Potter: Hogwarts Mystery

 
   DUDES APPEN ÄR HÄR!!! Asså jag spelar ju egentligen inte många mobilspel (det kommer faktiskt ett inlägg om det senare idag som jag skrev innan den här appen släpptes), men nu är den nya Harry Potter-appen Hogwarts Mystery ute. Jag spelade ett bra tag igår, hehe... Vilket otroligt vackert spel! Är så himla taggad på att ta mig vidare i det. VIll inte säga för mycket än eftersom jag (misstänker) att jag fortfarande är väldigt tidigt in i spelet, men det här är SÅ lovande!
 
   Visst har väl ni också börjat spela nu?
 
 
IIIIIH SÅ FIN!

   Första ridturen på den nya pållen
 
   Andalusiern Remus funkar lika bra som Lusitanon Remus istället. Asså vilken skillnad det blev, jag ska visa bilder från hästbytet då jag pallar redigera dem. Jag har inte ridit på en av de gamla Frieser/Andalusiermodellerna på JÄTTELÄNGE och det var verkligen skumt att ta ut den gamla Andalusiern en sista gång. Jag tycker verkligen att det här spelet går mot rätt riktning - cartoony med små hintar av realism. Älskar den här hästen! Samlingen går mer mot den akademiska skolan än den engelska, men det ger också en lite mer naturlig rörelse. Piaffer i engelsk dressyr känns ofta stressiga numera, med ben som flänger åt olika håll. Vet inte om det beror på att man avlar upp hästar som står så högt i blod? Jag är ju dressyrtant själv men vissa delar av dagens ridsport tror jag är sunda att ifrågasätta bara för att ha en fortsatt hållbar sport med hästar som faktiskt fortfarande är ridbara trots att de är explosiva.
 
   Ni får hemskt gärna dela med er av vilken häst ni gillade bäst - men hörni alla Potterheads, DEN NYA HARRY POTTER-APPEN HAR SLÄPPTS NU SÅ JAG KOMMER INTE IN HÄR IDAG IGEN AAAAAAAH
Lusitanodags!

   Officiell bild från Star Stable
 
   Då var Star Stables senaste häst här! Vad tycker ni om den? Jag har faktiskt gjort ett hästbyte - egentligen vill jag nog helst behålla de hästar jag tidigare köpt så att de inte behöver byta ras på dem (även fast jag funderat på att byta ut Oldenburgaren Freya mot en Hannoveranare i samma färg), men det är dags för min Andalusier Moony att säga tack och gonatt och få ersättas av den bruna Lusitanon. De har NÄSTAN identiska färger och det känns inte som att det är en särskilt stor chans att det inom kort kommer en uppdaterad Andalusier som ska få exakt samma färg.
 
   Vad jag tycker om hästen? Den är superfin! Jag har dock aldrig varit ett Lusitano-fan direkt, sure att man kan uppskatta rasen men jag har aldrig liksom spetsat öronen då folk börjat prata om hästen. Det här är en väldigt efterfrågad häst och det är alltid kul då efterfrågade hästar når spelet. Piaffanimationen behöver vi knappt prata om tycker jag, haha, den är så perfekt att det inte finns något att anmärka alls ;) (Vet att vissa tror att det är en passage. Det är en piaff. En piaff ska utföras på stället och röra sig mycket lite framåt men ALDRIG bakåt. Lusitanons piaff rör sig framåt för att det ger den en mer naturlig rörelse i spelet och det tillåter att man kan göra typ-piaffpiruetter utan att det ser helknas ut!)
 
   Officiell bild från Star Stable

"Gamla" Blaze

   Jag har ju haft svårt att hitta på ett namn till min nya nordsvensk som jag hämtade hem från appen Star Stable Horses, men i helgen kom jag fram till att Blaze var ett bra namn. Det efter att jag gjort en lista på alla hästar jag äger på Esme just nu och gett hästen kodnamnet "Bläsen" så länge, och sedan insett att jag faktiskt inte behöver trassla till det hela så mycket, haha. Jag gjorde ju en liknande grej med hästen Sweetie, som ju är baserad på en häst jag känner som heter Gullan.
 
   Just för att hästen behövde ett till namn på grund av Star Stables namngivningssytem blev det Old Blaze - inte för att jag känner att Blaze är särskilt gammal, utan mer en gammal själ. De enda hästarna jag just nu använder i spelet har länge varit antingen Lucifer eller Blaze, haha, men killarna får nog båda en semester idag då det kommer nya hästar!
 
   Esme och Blaze, som nu äntligen har ett namn!
Lusitanon!

 
 
   I morgon kommer den! Ska bli så otroligt kul. Vet redan exakt vilken jag ska köpa och vad den ska heta, men mer om det i morgon då hästen är släppt och allt ^^
 
Fy skam

   Genom åren har jag ju sett hur många fula 3D-hästar som helst i spelvärlden, men den här från Sherlock Holmes: The Devil's Daughter är lätt en av de fulaste jag sett på senare år...
 
   Om man jämför hästen här med resten av grafiken i hela spelet ser det ut som en dåligt gjord staty med ett maskineri i sig...   
 
Är inte det lite tragiskt då man jämför med hur Sherlock ser ut?
 
   Sherlock Holmes inne i Baker Street 221B
"Naturbilder" från Pandoria

   Något jag verkligen uppskattar är då SSO's uppdrag ger en chansen att fota stora "naturbilder" genom cutscenes/cinematics. Jag gillar nämligen att det ger möjlighet till att fota fina bilder, hehe...
 
   Jag vet verkligen inte riktigt hur det kommer sig att de här bilderna har varit ovisade, men bättre sent än aldrig! De är förstås fotade i augusti förra året, då Pandoria slog upp portarna.
 
 
 
 
 
 
 
Vem har börjat spela igenom det här igen...?

   I helgen började jag spela Harry Potter & Fången från Azkaban för säkert 394 gången. (Snälla säg att någon tog den referensen?) GAH vad jag älskar det spelet och ni förstår inte min barnsliga lycka över att mitt 14 år gamla HP-spel går att köra på min supernya monsterdator! Such excite!
 
   Den Gyllene Trion vid spelets start
 
   Jag misstänker att det är första gången jag spelar spelet på engelska nu, för jag är rätt säker på att jag bara gjort det på svenska förr. Kan inte påstå att voice actingen är mycket bättre på engelska än på svenska though, haha... satt under de första fem minutrarna och bara gapade över hur illa det lät. Det kändes liksom så himla krystat! Jag som hoppats att det skulle flyta på mer, men sen är det här spelet också några år tidigare än OotP och HBP som jag spelat nästan enbart på engelska. (Tror iofs att HBP aldrig ens blev dubbat till svenska...?)
 
   Jag blev faktiskt lite nervös redan ett par minuter in på Carpe Retractum-utmaningen, för jag stötte på en blocker i form av en bugg. Imparna fastnade i sina animationer och kunde inte kasta sina smällkarameller på mig, vilket i tur innebar att jag inte hade något att döda dem med och inte kunde komma vidare i spelet. Problemet hade en oväntad lösning i form av att man sänker grafikupplösningen innan man knatar fram till spelets första imp, varefter animationen funkar. Jag höjde upp upplösningen direkt efter det och har nu spelat igenom ungefär halva spelet utan några som helst ytterligare problem. Knas!
 
   "Erm... Professor Lupin? That thing doesn't look very friendly."
 
   Videoplaythrough på engelska kanske inte vore så illa...? Tror det kan vara kul. Ibland ser man spel lite från en ny synvinkel då man spelar dem på ett annat språk. Men, något sånt ligger förstås en bra bit in i framtiden. Just nu ligger fullt videofokus på 1) SSO Ride Through, 2) SSL på engelska och 3) Abzû. Jag sätter igång med nya inspelningar till helgen och hoppas att det kommer räcka för ett tag framöver!
Tricky Towers

   TIIIIIIMBER!
 
   Igår klagade jag över min oförmåga att spela plattformsspel, idag kommer ni få höra mig ranta om Tetris. Alltså ni förstår inte hur mycket jag AVSKYR att spela Tetris! Det är stressande som bara den och jag är SÅ dålig på det x)
   Däremot är jag helt tokig i Tricky Towers! Det är Tetris men inte Tetris. Det är en av storfavoriterna i spelhörnan på jobbet under lunchrasterna då man kan spela upp till 4 pers.
 
   Tricky Towers går ut på att du ska bygga ett torn, och du ska bygga bättre än alla de du spelar mot. Sen att alla de du spelar mot kan sabotera ditt torn med hjälp av skumma förmågor som man får tillgång till lite då och då under speltiden, det kan leda till lite frustration, haha. Det här är jag faktiskt helt okej på i jämförelse med klassisk Tetris. Sen är majoriteten av de jag spelar mot något galet duktiga så jag förlorar ju konstant ändå, men lite skadeglad får man vara då man lyckas sabba någon annans torn, haha.
   Jag tror att jag pratade om Tricky Towers i någon av mina Steamvideor tidigare i år? Det här är hur som helst ett av mina favoritspel just nu, det är så simpelt och kul även om det inte alltid är helt enkelt.
 
   Har ni provat Tricky Towers? Vad tyckte ni om det? Om ni inte har provat det, är ni intresserade av att testa?
Jag saknar julbyn

   Jag tyckte så sjukt mycket om Star Stables julby i vintras. Jag är ju som ni vet inget fan av vinter i spel, jag tycker lätt det ser trist ut med snö, så jag var så himla glad över att Jorvik såg ut som vanligt och att man kunde resa iväg om man ville ha snö runt sig.
   Just nu saknar jag dessutom byn. Den var så himla fin och det där loppet man fick tävla i var helt fantastiskt imo, haha. Det var väl kanske en liten hint mot Regnbågsracet (som jag inte hunnit testa med Esme än, waaaah) eftersom lite nya features dök upp - och det är väl bra att spelet utvecklas även i de mest grundläggande funktionerna.
 
   Vad tänker ni om julbyn nu i efterhand? Är det en plats ni saknar eller kan ni leva utan den?
 
   Esme och Dragonite inspekterar Leveransnissen Gruggel
Sen kväll med Esme

   Den här helgen har jag gått igenom majoriteten av mina gamla SSO-bilder och sorterat dem på riktigt för första gången på flera år. Jag har haft så sjukt mycket hästbilder som legat och väntat på att publiceras en dag, men nu åkte allihop in i arkivet istället. Vissa av dem var kvar från innan animationsuppdateringen 2016... Så de var riktigt gamla. Nu ska framtida hästbilder till åtminstone 95% bestå av nytagna bilder med korrekta animationer, haha! Känns ju dumt att ligga åratal efter då man pratar om ett spel som jag till och med jobbar med...
 
   På tal om nya hästbilder kan jag då för första gången visa upp en bild på Stardust! Hon är den enda av mina 60+ hästar som inte har ett smeknamn eftersom hennes namn passar bra nog, haha. Jag var jättekär i den här connemaran från första sekund och köpte den så snart jag bara kunde - alltså direkt då hästen kom till spelet. Har dock inte börjat levla henne än, har ju nämligen en liten plan för henne som jag ska ta upp då tiden kommer...
   Det här betyder att jag har tre connemaror nu; Quill (bruna connemaran från Dundull), Jirachi (borkfärgade connemaran från Paddockön) och Stardust. Skulle inte banga på att köpa fler, hehe. Jag är inte mätt på den här hästen och skulle helst ha typ en mijon olika färgvarianter på den x)
 
   Esme, Stardust och en liten groda i sadelväskan ute på tur
 
   Och, jag vet att sidan "Mina hästar" här på bloggen är otroligt dåligt uppdaterad. Tror inte ens att jag rörde den under förra året...? (När farao kom Lipizzanern haha) Jag måste komma på hur tusan jag ska göra med den nu då jag har så många hästar i spelet. Samtidigt går jag i lite tankar om att uppdatera några hästar, alltså sälja av ett par och ersätta dem med nyare hästraser med liknande färg. Mer om det en annan gång though, för nu är det sent och tant Esme behöver sova för att orka jobba i morgon. Tänk på det, särskilt ni som har skola i morgon, sömn är viktigt! Natt på er!
Mitt problem med plattformsspel

   Jag är en sån där person som ibland kan uppskatta att se saker från sidan om istället för att uppleva dem själv. Jag kan alltså utan problem sitta på sidan av och lyssna på en konversation utan att riktigt behöva gå in i den, och då det kommer till spel sitter jag hemskt gärna och tittar på medan andra spelar plattformsspel. Min pappa spelade mycket spel då jag var liten, så jag är sedan tidig ålder drillad till att stirra mig blind på en kutande liten Super Mario och skrika "HOPP HOPP" varje gång som den lille rörmokaren ska vidare i sin värld.
   Jag tycker det är sjukt kul att titta på plattformsspel, men då jag själv ska ta mig igenom en nivå i valfritt plattformsspel blir jag döstressaf och vill checka ut direkt, haha. Jag försöker utmana mig själv för att jag helt enkelt vill vidda mina gamingvyer, men det är ju inte helt enkelt. Ett spel som dock fungerar väldigt bra för mig är Unravel! Det är plattform, men inte på tid och man kan lätt stå kvar och fundera ett tag innan man ger sig in i nästa pussel för att komma vidare.
 
   Yarny är på flygtur
 
   Sen tycker jag inte Unravel är vidare enkelt. Första nivån är enkel, haha. Jag har inte spelat Unravel på ett tag nu, och jag satt verkligen fast då jag sist avslutade. Jag var iofs lite för trött för att orka med att fundera över vad jag höll på med - jag spelar ofta sent på kvällarna - så det måtte gå lite bättre nästa gång...
   Tur ändå att det inte är ett sånt där spel där man hela tiden tvingas fortsätta framåt! Om jag inte minns fel finns det några Super Mario-nivåer i olika spel där man hela tiden tvingas hålla sig i rörelse och inte kan stå still och invänta bättre tider. Sure att man inte kan bli uppäten av en aggressiv lämmel i Super Mario, men det finns ju ändå en miljon andra saker att stressa över...
 
   Vad tycker ni om plattformsspel? Bu eller bä? För min del är det mestadels Bu, men jag skulle vilja försöka bli lite mer säker med spelen så jag kan spela mer plattform utan att stressa sönder, haha...
 
   Esme ♥ puzzles!
Lyckan!

   På min förra dator fungerade Horse Life 2, ett av mina favoritspel att fota bilder i, inte särskilt bra. Tror ni inte det funkar nu?! Så himla roligt! Jag satt och spelade under någon timme i fredags, men nu behöver jag hålla mig lite, hehe. Eftersom det faktiskt går att spela ordentligt nu kan man ju dra igenom det på video... dock är det på sina ställen oerhört långtråkigt, så jag kommer testa ett nytt koncept då det ska spelas in på video. Jösses så mycket spel jag har att spela just nu, haha xP Nu har jag iaf bestämt till 110% att det första spelet jag påbörjar efter flytten blir Abzû så det äntligen får synas lite.
 
   Tidigt dressyrpass på en svart arabhingst i Horse Life 2
Kor! Kor! Och... mer kor

   Jag har ju varit rätt frånkopplad från bloggen sedan årsskiftet, så jag ligger efter med extremt mycket här... samma sak gäller iofs i SSO, där jag just nu har typ fem (!) opåbörjade uppdragskedjor på Esme, vilket aldrig hänt förr, haha. Tiden till att spela är nämligen typ obefintlig just nu, då jag bara vill spela under dagtid på grund av ljuset i spelet. Tur att man vet allt som händer ändå ;)
 
   För några veckor sedan uppdaterades iaf korna i Star Stable! Inte en dag för tidigt. Som ni säkert vet vid det här laget är jag barnsligt förtjust i grafiska uppdateringar och vill helst byta ut alltalltallt för att det ska matcha SSO's uppdaterade grafikstil, haha.
 
   Esme, Pintoaraben Lucifer och en odöpt liten räv möter en ko
 
   Jag älskar korna! Jösses vad de förtjänade en uppdatering, och de matchar verkligen spelets senaste hästar i kvalité. Har ni tänkt på att den helt bruna kon påminner om Mamma Mu? Vet inte om det var meningen, men alla nya kofärger är superfina. IRL ser jag på kor med skräckblandad förtjusning - jag är ju alltid djurfantast, men jag är ovan vid kor och tycker inte de är helt lätta att läsa av. Att stå och krama på en kossa som stoppat huvudet genom eltrådarna på staketet borta på familjens landställe though, sånt är mys ♥ (någon granne har typ två kor och två hästar och de går tillsammans i en hage haha)
 
   Kossa på vift
 
   Vad tyckte ni om korna? Både modell- och färgmässigt (och kanske även animationsmässigt?)
Speltips - Glass Masquerade

   Jag är en sån där människa som ogillar pussel - men jag ÄLSKAR pusselspel. Särskilt spelet Glassez! 2 från Wellgames är ett sånt där spel som jag spenderat skrämmande många timmar framför. Då jag hittade spelet Glass Masquerade på Steam visste jag på knappt två sekunder att jag skulle avguda spelet - och jag hade rätt!
 
   En av spelets menyer, där du väljer ditt nästa resmål
 
   Glass Masquerade är ett pusselspel som illustrerar din "resa" över världen genom vackra klockor med mosaikverk inspirerade från landet du för tillfället befinner dig i. Det finns sammanlagt 26 pussel och mitt enda klagomål med hela spelet är att det inte fanns fler.
   Vissa pussel är riktigt svåra, andra är mycket lättare. Varje gång du startar en ny mosaik får du några pusselbitar som du väldigt lätt kan pricka in, och sen kan du genom deras vägledning peta in resterande pusselbitar. Det här är MYCKET svårare än det låter - du kan bland annat inte se färgen på en pusselbit förrän du klickar på den.
 
   Frankrikes mosaik, knappt halvfärdig. Pusselbitarna är inte helt lätta att peta in!
 
   Pusslen går på tid, och jag brukar oftast bli stressad av sånt. Så även här, men det går att göra om pusslen på nytt efter att man är klar så det går alltid att förbättra sin tid. Det är klart lättare att göra pusslen en andra gång, särskilt eftersom det kan vara lättare att minnas var svåra bitar skulle ligga någonstans. Jag hade så sjukt roligt med det här spelet, som jag klarade av helt och hållet på ungefär tre timmar, och eftersom ett gratis DLC innehållandes ett extra pussel lades till vid nyår hoppas jag på att det kan komma fler pussel i framtiden. Jag skulle LÄTT betala mer för fler pussel!
 
   "Ocean", mosaiken från Australien
 
   Spelet går att köpa på Steam för ca 50 kr, Jag köpte det för nedsatt pris, minns inte riktigt för hur mycket. Det var en helt klart värd spelupplevelse och det var värt varje krona! Jag rekommenderar absolut det här spelet till alla pusselfantaster - och soundtracket är också jättehärligt. Om ni är intresserade kan ni läsa mer genom att klicka HÄR!
 
   "Vikings", mosaiken från Sverige
Min uppdaterade logga!

   Då det väl lossnade så lossnade det direkt! Jag samlade på mig exempel på loggor på en moodboard i ett par dagar och sen då jag insåg vad jag ville göra med texten så var resten en självklarhet och allt blev så enkelt. Min älskade enhörning är densamma som alltid, men manen har efter ungefär fyra år äntligen växt ut ;)
 
   Det kommer dröja ett tag innan jag helt och hållet övergått till den här loggan. Det är förstås viktigt att man känner igen sig från tidigare eftersom det blir en invänjningsperiod där den gamla loggan syns på många bilder, och det är ännu en stor anledning till att den är så lik den gamla (utöver att jag älskar den gamla loggan). Denna version är mycket lättare att använda på olika sätt - kanske en dag till och med på merch...? Själv började jag tagga till på PopSockets då designen började ta form i mitt huvud... Jag har flera olika varianter av loggan, och ni kommer få se mer av dem framöver! Tanken är att den huvudsakligen ska användas i vitt, som ni just nu ser på bloggens header.
 
   Vad tycker ni, känns den lagom mycket "Esme"? 
 
 
   För er som fortfarande undrar om varför jag bestämde mig för att byta logga beror det på följande:
 • Efter ungefär fyra år med min kära logga har jag växt så mycket i mitt eget varumärke att jag kände att jag behövde vidareutveckla den för att den skulle fungera för mig.
 • Jag har länge funderat på hur man kan ta steget ut till merch. Dels för att det är en spännande gren att utforska och dels för att jag gärna och med stolthet visar upp mitt varumärke i takt med att det växer. Min gamla logga hade inte fungerat på det sättet, utan jag behövda utveckla något som var mycket tryckvänligare för att kunna ta de första stegen åt det hållet.
 • Jag kände att det var svårt att använda mig av min logga i vissa sammanhang. Min nya version av loggan fungerar mycket bättre för att jag ska kunna märka mitt material och för att det ska vara tydligt att det tillhör mig.
 
   I övrigt får jag önska er en trevlig fredag medan jag drar iväg till jobbet för en intensiv och effektiv dag!
Nygammal video

   Corinne ♥
 
   Här är ännu en gamling! Nu börjar jag få slut på de här videorna, hehe... inte så många kvar. Känns bra ändå, det bara kliar i fingrarna och jag vill göra nytt. Så himla svårt att hitta tiden för det bara! Vet verkligen inte om jag kommer kunna skapa något alls innan jag flyttar. Något jag gjorde idag var att starta upp ett konto i Asana, som är ett program för project managing. Har använt det i arbetslivet och tycker det är lite trassligt, men känns som att det är bra träning att använda för att hålla koll på mina sociala medier. Jag är t ex expert på att glömma bort att lägga till End Screen-element i mina videor, och i Asana kan jag göra checklistor för varje video så jag kan checka av allt jag gjort för att inte glömma såna där grundläggande saker.
   Nu är det slut på dagens rant och här har ni videon!
 
Det börjar närma sig!

   Igår fick jag någon galen inspirationssläng och hade på knappt en timme kommit på ett nytt concept för logga... Same same but different. Det är verkligen något man känner igen sig i. Nu är det bara dags att iterera, iterera och iterera - skapa så många olika versioner som möjligt av conceptet tills jag känner att det är rätt. Eller så kanske jag gör något ännu mer drastiskt. Känns redan jättebra, det kommer bli så sjukt snyggt!
 
   Gällande Star Stable har ju nu JoJo Siwa kommit in i spelet. Jag är mest taggad på de sjukt snygga nya dansmovesen i discot! De vi hade innan var ju långt från dåliga heller, så jag hoppas att det slutar med att det blir någon rejäl kombo av dem inne i discot.
   Sen tycker jag det är kul att discot är igång så mycket just nu! Jag har alltid gillat idén av discot, men jag ogillar att vara bunden till specifika tider då jag spelar spel och det är SÄLLAN jag prickar in att faktiskt ta mig dit under öppettiderna. Musiken just nu är ju lite roligare än det där sju år gamla dunka-dunkat man är van vid också, tycker jag x) Ni som sett mina videor då jag råkat spela in samtidigt som discot är igång har säkert märkt hur lättirriterad jag är över den vanliga discomusiken som för mig mest låter som något som försöker spränga mina öron.
   I Siwanatorz-butiken finns det nu två nya rosetter, en för träns och en för svans till ens häst. De är EPISKA! Skulle sjukt gärna ha dem i typ en miljon färger, jag älskar rosetterna i spelet. Om ni inte hann hitta rosetter förra veckan för att lämna till Saffi och Selma så gör det ingen skillnad nu, för det går att köpa alla föremål billigt i deras butik.
 
   Jag hade tänkt nämna alla JoJo-grejer i en video, men det får nog vänta till nästa helg. Mitt inspelningsschema är just nu obefintligt emellan flyttplaner, packning och allt annat man hittar på. Nästa helg kommer jag dock ha nästan två dagar för mig själv, får bunkra upp på nya grejer då... ^^'
 
   Esme och den fortfarande namnlösa nordsvensken ute på Mistfall-äventyr
Re-design

   På lediga stunder (vilka inte är många just nu) finurlar jag på lite grafisk design. Jag hade nämligen tänkt omarbeta min logga lite. Jag älskar min logga, men ibland är den svår att arbeta med och det passar sig inte särskilt bra för mina sociala medier. Jag vill ändå komma fram till något som är så likt att jag kan fortsätta använda loggan jag har då jag vill, men det här blir en trasslig process som jag funderat länge över. Nu har jag slutligen börjat sätta ihop moodboards på vad jag tror jag är ute efter och sen får vi väl se vad jag lyckas snickra ihop... Egentligen borde det här vänta till bättre tider, men jag är otålig och vill göra visionen till verklighet. Borde dock sluta upp med att sitta med sånt här till sent på nätterna... Då jag flyttar ska jag vända på dygnet lite, börja åka in till jobbet mycket tidigare på mornarna för att kunna åka hem tidigare. Det har inte fungerat i min nuvarande livssituation men framöver, då det går, kommer jag ha så mycket mer tid på kvällarna. Jag är överlag väldigt morgonpigg så jag tror det kommer passa mig jättebra!
 
   I övrigt sitter jag faktiskt med en spelrecension som ska ut här då jag fått ordning på lite bilder. Ska bli jättekul att kunna prata om ett "nytt" spel, som jag faktiskt inte hunnit nämna alls på bloggen tidigare! Den bör komma någon gång under veckan.
 
   Förutom det? Ny video finns idag på min svenska YouTube och i morgon är det uppdatering i Star Stable. Dagens video är tyvärr den allra sista i mitt videobibliotek och jag tror inte att jag hinner spela in något nytt till nästa vecka... jag kommer börja bunkra upp igen nästa helg, men denna helg är det bara flyttplanering som gäller!
 
   Härlig Mistfallbild på Esme och Ash!
Slut på det roliga! (Typ)

   Hemma igen! Nu blir det inga mer hästar för mig på ett tag - ja, förutom digitala sådana som jag träffar dagligen då, hehe. Nu är det bara lite mer än tre veckor innan jag flyttar så nu ligger fokus på det.
 
   Jag har hunnit få frågor både här och på YouTube om jag ska ta upp JoJo Siwa-rosetterna som kom till SSO i onsdags och svaret är nej. Rosetterna finns bara i spelet fram till på onsdag och jag har helt enkelt inte tid att leta rosetter - och jag har ännu mindre tid att dokumentera det, allra minst på video. Då jag har flyttat är målet att jag alltid ska kunna dokumentera olika event i spelet på något sätt, men just nu går det inte och så är det.
 
   Förutom att fortsätta med det eviga sorterandet och packandet ska jag idag välja tio vinnare från min senaste tävling på YouTube! Kommer ta tid att läsa igenom alla bidrag, men det ska bli kul ^^
 
   Bild från RIding Club Championships
Gammal redigering

 
   Jag håller ju på och flyttar över gamla videor till min globala YouTube-kanal, och här är den senaste! Den visar upp min Painthäst Misty och den här bilden gjorde jag 2014.
 
 
 
   Idag är sista dagen att delta i tävlingen har håller i samarbete med Star Stable! Klicka HÄR för att delta!
Iväg igen

   Nu reser jag bort för sista gången innan det är dags att flytta... Det är nu mindre än fyra veckor tills jag får nycklarna till min lägenhet ♥
   Som vanligt kan ni följa mig på @GamingByEsme på Instagram under helgen! Är tillbaka igen om några dagar. Vet att jag är otroligt dålig på att uppdatera just nu, men det kommer bli lite bättre då jag är flyttad och allt... :)
 
   Btw är i morgon sista dagen att delta i tävlingen jag håller i samarbete med Star Stable där man kan vinna 1000 Star Coins. Länk till den har ni HÄR!
 
   Bild från Esme och Ashs första besök i Pandoria
Internetmobbning är inte okej

   Igår var jag hemskt besviken på vårt community. Jag såg en fjortonårig flicka kallas för saker som "bitch" och få dödshot - för att hon ska synas i Star Stable. Det var alltså JoJo Siwa som fick ett hemskt otrevligt välkomnande från delar av vårt community.
 
   Jag var så ledsen och besviken över de saker jag läste. Glad på ett sätt att vårt svenska community är så civiliserat (jag var STOLT över att läsa igenom vad som skrivits på svenska medier. Stämningen var så otroligt mycket bättre än på andra håll i communityt.), för några av de globala Facebookgrupper jag var med i visade upp en oerhört hätsk stämning, men överlag var jag så besviken. MORDHOT mot ett BARN? Är vi inte bättre än så? Ska vårt community behöva bli lika giftigt som de som andra spel dras med?
 
   Mobbning blir inte mer okej för att det sker på internet. Det är inte okej att kalla någon för fula ord. Det är inte okej att trycka ner någon. Det är inte okej att skicka hot till någon. ALDRIG. Det går jättebra att ha åsikter och det går jättebra att uttrycka dem - men det finns ingen anledning till att vara elak då man gör det.
 
   Att bli som Dark Cores hantlangare är inte något att sträva efter. Var en god förebild online och behandla andra som du själv vill bli behandlad!
Tillbaka!

   Jag har spenderat fem dagar på gården där jag sommarjobbar nu. Var egentligen jättesjuk då jag åkte dit, knappt feberfri och superförkyld, så första två dagarna orkade jag knappt mer än att skrittjobba ett par hästar i ridhuset. Först i lördags var jag lite piggare och kunde rida rejäla ridpass på tre hästar om dagen som vanligt. Idag hann jag rida två innan hemgång - och jag ska tillbaka igen redan nästa helg och sköta gården själv med en kompis eftersom ägarna åker bort. 
 
   Jag är lite ledsen över att jag absolut inte hunnit med att spela in några påskvideor i år. Synd! Samma sak med Molnriket. Den här perioden är ju tyvärr som den är; jag är knappt hemma och då jag väl är hemma kan jag ändå inte spela in (för jag totalvägrar att spela in något som helst så länge som min familj är hemma - väggarna här är gjorda av typ papp och man hör ALLT). På onsdag är det exakt en månad tills jag får nycklarna till min lägenhet! Sen kommer det ju dröja innan jag har internet och allt men jag ser så mycket fram emot att kunna utöka mina sociala medier i och med flytten. Det kommer gå att göra så mycket kul!
   Just idag är jag fortfarande så pass förkyld att jag låter som en tonårskille i målbrottet så jag tänker halsa te och börja planera min jobbvecka för att maxa effektiviteten. Det är skönt med långa ledigheter, men då gäller det också att verkligen hinna med allt under de korta jobbveckorna!
 
   Bild från mitt amerikanska konto då Esme och Ash jagade Loretta

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.