Chrome Pointer

Frånvaro och närvaro

   I morgon är jag nog frånvarande - ska lattja med hästis på förmiddagen och så fort jag bara kan ska jag försöka dissa hovslagaren för att åka in till jobbet. Idag försvann dock ALLA mina värsta deadlines - JAG HAR INTE EN DEADLINE PÅ TVÅ VECKOR!!! Asså lyckan att ha överlevt stressigaste perioden på året, haha.
 
   Nu till närvaron! Jag har än inte sagt något om The Star Stable Show från förra veckan. Tyckte det var ett bra avsnitt, och lite roligt att se några Game Masters vara med i soffan med Matilda. Sean, alltså Game Master Siri, har upprört communityt - folk har startat Instagramkonton och webbsidor som fansidor åt honom! Gud vad gulligt hahah, men lite stalkande möjligtvis. (Dock inte helt oväntat - fanfavoriten Archie har ju inte dykt upp på film och de brittiska/amerikanska/australienska spelarna avgudar Sean minst lika mycket) Game Masters i övrigt är polska GM Lovisa, ungerska GM Stella, franska GM Marie (som kommer från Kanada) och ryska GM Leia.
   Glöm inte att man kan skicka in julpynt till SSO om man gillar att pyssla! Adressen står i videons beskrivning, men om ni inte pallar gå dit är det följande som gäller:
 
Star Stable
Malmskillnadsgatan 32
111 51 Stockholm (Sweden (om ni nu bor utomlands haha))
 
   Missa btw inte videons sista sekunder för extra blooper från Matilda, haha!
 
 
 
 
Horsez, del 29 - Cherry Tree Academy

 
 
Sammanfattning: Förlusten mot Esteban var knäckande, men Jade finner bot genom att ta med sig sina elever till sin väninna Kiew i Kina. Om Sycamore Academy lyckas hitta balansen igen och slå Kiews vänligt inställda och stöttande ryttarteam har de en chans att återigen få möta Esteban och ta revanch.
Wooo på livet

   Jag har fått rätt många kommentarer på YouTube de senaste veckorna som ber om nya avsnitt av PennyGirl och ZT2. Och jag har så dåligt samvete över det, men jag har verkligen ingen lust att spela in nya avsnitt just nu och jag har så sjukt begränsat med tid och ork. Idag är jag t ex ledig - hade planerat att åka in till jobbet och jobba några timmar för att jag är lite orolig över ett projekt jag håller på med och jag vill verkligen att det ska bli bra, samtidigt som jag kände att jag då innan det skulle försöka hinna spela in någon video här på morgonen + städa lägenheten - tror ni jag orkade det? Jag gick upp i morse men gick faktiskt och lade mig igen, var så trött att jag mådde illa och kände att EN ledig dag per vecka kanske jag kan våga ge mig själv. Ibland.
 
   Jag VILL verkligen kunna langa ut videor till er så ofta som möjligt, men det är totalt omöjligt att det ska gå. Tycker förstås att videorna är jätteroliga, men det krävs mycket intresse från min sida för att jag ska ha orken att hålla mig pigg och glad under de (ofta rätt långa) inspelningsstunderna. Sen är det mycket stress i min vardag med väldigt många nya och omväxlande rutiner samt väldigt långa och tuffa dagar, men jag gör verkligen mitt bästa här. Tycker jättemycket om er respons!
 
   Nu är jag lite mer levande, så jag ska försöka sätta mig med ett videoprojekt som jag hoppas ska bli klart rätt snabbt - jag kanske hinner jobba lite idag ändå. Jag har fortfarande kvar att säga några rader om New Hillcrest och Ricky Winterwell också, lovar att pipa in med det så snart jag kan!
 
   Jag vill göra mer än jag gör i dagsläget, men det är som om en port slås rakt i nyllet på mig varje gång jag försöker. Jag gör mitt bästa, lovar!
Horsez, del 28

 
 
Sammanfattning: Esteban ger sig inte så lätt, och han går långt för att få vad han vill! Hur ska vi lösa det här?
Idag väntar en heldag på SIHS!

   WOHO, HÄSTSHOW! Jag köpte faktiskt drömtränset High Jump Revolution (det som syns både på min header och min profilbild här på bloggen) till min hästis i torsdags, så det kanske inte blir så mycket mässvandring, (för jösses vad dyrt haha + att jag köpte förbygeln med trepunktsfäste från PS åt min pålles ägare och har inte fått pengar för det än så är extra fattig) men jag har biljett till alla tre showerna :D Har aldrig fått se dressyr live annat än ute på Falsterbo och då har jag bara sett ponny- och unghästklasser, så det ska bli kul att äntligen efter alla år i hästvärlden få se en Grand Prix-klass live! WOOOO!
 
   Jag bits förstås inte, så om ni skulle känna igen mig - hojta gärna "hej" ^^ Jag är all in för smygreklam så Star Stable hoodie från Falsterbo ska det självklart ståtas med ;)
   Jag är iaf borta hela dagen - hade tänkt åka in till jobbet för att ordna lite viktiga grejer i morgon men jag är förstås tillbaka med något nytt nice här så fort som jag kan ^^
Horsez, del 27

 
 
Sammanfattning: Efter lugnet kommer stormen! Julen är nära och Penny känner att hon måste återskapa banden till sina vänner efter allt som hände med Esteban genom väl genomtänkta julklappar.
Horsez, del 26

 
 
Sammanfattning: Saker går nästan FÖR bra just nu...
Horsez, del 25

 
 
Sammanfattning: Vi har turen att få ännu en lugn dag! Lilla fölis, gullig va?
WOHO, hemma tidigt!

   ÄNTLIGEN en tidig kväll! I morgon är jag på SIHS hela kvällen så då kan ni ju inte räkna med att se mycket av mig här, haha... Vet att många av er känner igen mig, varav några från förra året och kanske några från Falsterbo också, så tveka inte att säga hej! Jag har världens sämsta ansiktsminne men jag lovar att jag inte bits.
 
   Jag ska spendera min kväll med lite trevligt SSO-spelande. Lite Epona, för nu tänker jag banne mig inte vänta längre hehe, och ska börja med juluppdragen. Fjärde gången nu! Dock har det utlovats nya belöningar, sånt är spännande. Och sorgligt för min garderobs skull, den är typ full...
 
   Btw, om, och jag säger OM, det skulle vara något trassel med att komma in på bloggen under närmaste dagarna - do not panic! Jag har ju inte varit hemma på forever så jag har inte hunnit uppdatera mitt Blogg.se PRO, som betyder att jag också köper bloggens domän (alltså Monokerus.se). Även fast jag inte kan skriva så mycket längre har bloggen en särskilt plats i hjärtat så domännamnet ska jag ju ha kvar, hehe. Så om det är något skumt en dag, vänta till nästa dag och prova igen bara, I'm on it!
 
   Nu ska jag äntligen spela SSO, tjofräs people!
Horsez, del 24

 
 
Sammanfattning: Efter allt kaos med Esteban tycks man äntligen kunna andas ut under en dag...
Jag är inte frånvarande med flit!

Saknar verkligen att sitta och SKRIVA, haha. Just nu sitter jag på bussen hem och mobilbloggar för att jag har abstinens - ni ser ju vilka dagar?! Hade morgonfodring i stallet i morse, jobbmiddag nu på kvällen och ska upp till morgonfodring i morgon också. Har kaos i vardagen med för mycket av allt, men försöker trösta mig med att det är två veckor tills allt lugnar sig.

I morgon är det onsdag igen! Taggade för uppdatering? Jag har knappt sett min dator på två veckor så jag har fortfarande inte spelat igenom hela Epona. Lika bra, kanske. Mer kvar att göra! Är väldigt nyfiken på veckans Star Stable Show och i sedvanlig anda kan vi nog vänta oss de årliga juluppdragen, som varit tidiga typ tre år i rad redan, haha. Will har fortfarande inte plockat ner sina julgranskulor, tänk va?

Men tänk också - typ fem veckor kvar på året och både leda hästen + islandshästar kommer under den perioden. Wow.

Godnatt säger jag nu - hoppas på att ingen ska på bussen på vägen så att jag kommer hem fort och får sova, haha. Ha det bra, jorvikbor!
Horsez, del 23

 
 
Sammanfattning: Spike vet liksom Jade vad för sorts person Esteban egentligen är, och han drar nytta av Carrolls fangirlande för att visa Penny vad allt egentligen handlar om.
Star Stables egen WEBBSHOP! :D

   NU NI! Så som vi har väntat, vi som varit med från start! Efter fyra års tjat och längtan med eviga "näääär kommer en webbshop?" på alla hästmässor där man kan fånga SSO-folk är den äntligen här - SSO's helt egna webbshop där man kan köpa gift cards, den mycket efterfrågade Star Stable-kudden, nice t-shirts och de dösnygga pikétröjorna från Falsterbo i somras. Pikétröjorna finns bara i begränsad upplaga, så passa på, verkligen! Jag har en i varje färg och materialet är underbart + de är supersnygga. Hade inte chansen att rida så mycket förra sommaren, men det kommer bli mina bas-tröjor då jag rider under nästa sommar! Vi hästtjejer som älskar pikéer har där en del i en snygg ridoutfit!
 
   Nå shopen HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Jag tycker det är så sjukt roligt att det här finns - och om ni vill och kan, köp produkterna! Om alla spelare visar engagemang kan det här fortgå och fler härliga grejer kan läggas till! Tänk den dagen då det börjar säljas hoodies? :D
Horsez, del 22

 
 
Sammanfattning:  Penny går in i veckan och undrar om hon verkligen, verkligen tar rätt beslut som lämnar Jades grupp för att ansluta sig till Esteban.
Drömfunktion just nu

   Många spelare säger att de vill ha väder och vind till spelet - men vad jag saknar är att kunna kontrollera dygnsrytmen. Jag gillar att spela SSO under dagtid, då det är ljust i spelet - och då ljuset börjar rodna runt 6-7-8 på kvällen, då stänger jag helst ner. Gillar inte alls ljuset! Dessutom sabbar det något enormt varje gång jag får lust att redigera något - för det är alltid på kvällstid inspirationen kickar igång och då är ljuset PRECIS så  som jag absolut inte vill ha det, haha. I-landsproblem, verkligen.
    Har ändå sett att andra håller med, mestadels vuxna spelare som bara kan spela sent på kvällen och som faktiskt aldrig får chansen att se Jorvik i dagsljus. Det skulle verkligen vara UNDERBART om man kunde välja sin dygnsrytm i spelet själv! Jag skulle alltid vilja ha det ljuset som är mitt på dagen, förutom på kvällstid då jag helst skulle ha natt och stjärnor. Om jag fick bestämma skulle det här vara en högt prioriterad grej, haha! Tänk vad lätt det skulle vara att alltid leverera snygga bilder om man på ett kick kunde välja egen ljussättning...
 
 
 
   Om ni fick bestämma något helt eget i SSO, vad skulle det vara för något och hur skulle det fungera?
Horsez, del 21

 
 
Sammanfattning: Jade och Penny är fortfarande inte särskilt bra vänner, men ytterligare ett ansikte från Jades gamla liv återvänder för att lätta uppstämningen. Och, blir söndagens tävling Pennys sista med Sycamore Academy?
Vägen in i det makalösa Epona

   Ni kanske hade gissat det redan - men spoiler alert.
 
 
   Efter lite tålmodig väntan var det dags för mig att traska in i morse. Så mycket nytt bara i det hela med att komma in i Epona - kan ni förstå hur mycket härligt som väntar i framtiden?
 
   Första punkten vi kommer till är de inledande uppdragen med Herman. Jag tycker smset var GENIALISKT och jag hoppas att det kommer användas igen till andra uppdrag. Det känns ju väldigt passande ändå, eller hur? Så att man faktiskt vet vem det är som vill träffa en?
   Nummer två är då man hade konversationen inne i Hermans hus. Hur mysigt var det inte att man seriöst fick en kopp te medan man pratade?! Mysgubben Herman, haha. Det har varit några få uppdrag under senaste året där man fått cafégrejer i uppdrag, och även fast jag inte fikar själv (så ofta) är det dömysigt. Okej, kanske det var lite skumt att man fick en bunt clementiner av Mr Anwir då han nyss stulit en häst, men det är en annan historia.
 
 
   Sen dags att kuta mellan Jarlassons och Goldspurs. Dokumenten med Jack är en annan sån där genialisk grej - då man ser att det är hela HUNDRA dokument att skriva under blir man nästan lite kallsvettig och undrar vafasen som är på gång, men tack och lov får man lite hjälp på vägen...
 
 
   Uppdragen med Goldspurs kompass var också intressanta, just för att det var helt nytt. Riktigt cool idé tycker jag! Det gick ju rätt fort, men det var faktiskt en kul grej.
 
   Resan i sig då! Äntligen dags att ta sig dit! Jag tyckte det var antingen otippat att man INTE gick via en av grindarna, men bergsstigen var verkligen häftig. Lite Indiana Jones-känsla över de fallande stenblocken va, haha? Hittade dessutom en guldstjärna, woooop!
 
 
 
   Tänk då man tror att allt är chill. Man är över berget - och hamnar mitt i Hillcrest. Älskade stackars gamla by </3 Inte är det lugnt då heller, utan man blir jagad av G.E.D.-snubbar i värsta Starshine Legacy-andan, men inte lika svårt månne. Noterade ni den nya musiken? Me like :D
 
 
   Så, efter alla de där galenskaperna VAR MAN DÄR! Stormgården bredde ut sig och Tatiana Stormheart hälsar välkommen. Plöstligt gick det undan och grindar slogs upp - och där hade man det, nu är det bara att utforska järnet. Jag tyckte verkligen om det här med att använda kodlås, återigen känns det som att man verkligen GÖR något, vilket bidrar till bättre spelkänsla.
 
 
 
   Mer äventyr går självklart att nå redan där, men det tar vi senare. Jag motsätter mig ju övernattning som ni vet, så jag låter morgondagens uppdrag vara för nu och tar dem då jag har tid. Ska nog däremot ta mig en liten promenad i området senare idag och kika på alla spännande platser. Känner redan att jag hittar väldigt bra, jag som vanligtvis går vilse i en rak korridor, så det är inga större problem :D
 
   Hela denna långa resa kändes verkligen EPISK, och det tog ca 50 minuter att spela igenom allting inklusive mitt första möte med Pamela Moonriver. Man får ju dock aldrig nog, haha, känns som att man kan fortsätta hur länge som helst med dessa nya områden!
   Vad tyckte ni om äventyret? Vad tyckte ni mest om, fanns det något ni inte gillade? Kör på, ni vet att jag tycker det är jättekul att höra vad ni tyckte :D
Nu äre dags!

   Nu skuttar jag in i Epona! Hela min planering för gårdagen sket sig totalt, haha, men jag hann åtminstone spela in ett par nya videor, tack och lov.
 
   Jag återkommer senare idag, eller i morgon kväll, med text och bilder från dessa nya äventyr! ^^
 
 
EDIT: Klar med dag 1 av Eponas uppdrag - jag ska ordna en massa grejer på Jorvikipedia och återkommer senare ^^
Horsez, del 20

 
Sammanfattning: En kortare dag idag - och vi förbereder för morgondagens tävling.
Horsez, del 19

 
 
Sammanfattning: Saker börjar äntligen gå åt rätt håll - vi överlever både hoppning och longering, och får höra slutet på Danielas livshistoria.
Gamla vs. nya kartan

 
 
 
 
Nu kan man jämföra gammalt med nytt! Jag upptäckte då jag gjorde nya kartan att någa punkter i Dinodalen ändrats - jag har nog inte varit där på ett tag, men man kanske ska ta sig en sväng igen...
Så snäll så att man är dum

   Vem tror ni har gått med på att åka ut till stallet okristligt tidigt i morgon för att skruva i åtta broddar i fyra hästskor? Tjena. Får iaf skjuts halva vägen - det kanske är något?
 
   I morgon är jag ensam hemma på kvällstid.
   JA, skriker jag, ÄNTLIGEN KAN JAG SPELA IN FLER VIDEOR! Får nog vänta lite till med Epona, haha, måste hålla igång YT-kanalen. Förhoppningsvis hinner jag med båda - kanske kan traska lite tidigare från jobbet, jag har jobbat varje vaken timme jag inte varit i stallet den här veckan. Ingen risk att jag inte når upp till mina 32 timmar i veckan, haha...
   Iaf, jag kommer fokusera mycket på videoinspelning fredag-lördag, måste verkligen fylla på mitt videoförråd! Numera har jag ju tid att spela in videor typ en gång var tredje vecka om jag har tur...
 
   Btw, hur många ska på SIHS nästa vecka? :D Jag hade torsdagen bokad med ett gäng kompisar men hade sån sjuk tur att jag fick en VIP-biljett till lördagen (kan ni förstå vilken lyx? Jag har haft flyt på sistone). Kommer glida runt med en kompis även då!
   Star Stable kommer inte på SIHS denna gång, men det är ju förståeligt eftersom de var på Falsterbo. Det är ju inte helt lätt att delta i så stora event! Kan dock tänka mig att många SSO-spelare finns i krokarna...?
Horsez, del 18

 
 
Sammanfattning: Ni vet hur det är - det går aldrig så enkelt som man tänkt sig.
Det är här!

   Jag har liksom helt missat hela hetsen - medan alla var som tokigast och ville in in in satte jag på en go hästrygg ute i skogen, haha. Men det ÄR här, efter att vi har väntat i över två år har Södra Skördebygden glidit in i spelet.
   Och, jag vet att jag inte syns så hemskt mycket här på bloggen i dagsläget, men jag har redan börjat langa in grejer på Jorvikipedia. Ni får gärna utöka, men låt oss Admins skapa sidorna för att undvika kaos! :)
 
   Men öppet är det. Området kräver lite olika grejer - man måste vara rätt höglevlad och ha gjort ett antal uppdrag i Dinodalen, några höglevlade uppdrag med Mr Kembell (och turisterna) + vara... är det vänligt inställd? med G.E.D.s Jarlaheimkontor. Och jag vet att det är asdrygt att skaffa rykte med G.E.D, men om ni inte har rätt rykte tror jag inte ni behöver oroa er - nu då ryktet där faktiskt är viktigt finns absolut chansen att ryktet höjs så att man blir klar snabbare. (Jag vet att ryktet inte höjdes idag, men de Pandoriska sprickorna höjdes ju efter ett ganska bra tag, minns ni det?)
   Det har varit enorm press på spelets servrar idag då så många vill spela. Så mycket att alla inte ens kommer in på sina servrar, vilket jag inte tror har hänt sedan Dinodalen förra året. SSO har till och med ett nytt meddelande på inloggningsskärmen som berättar då servern är proppad. Lite glad är jag att jag inte vandrar in nu, det blir inte samma hets då det väl är dags! Hur mycket jag än älskar det här spelet kommer jag aldrig gilla det här med att man alltid måste se alla andra spelare som gör exakt samma superhemliga och superviktiga uppdrag som en själv... Ultimat vore att kunna dölja alla andra spelare förutom klubbmedlemmar/vänner medan man är inne i uppdragskedjor, gud vilken drömgrej haha... Där vet ni vad jag vill pria den dagen jag är in charge av ett MMORPG ;) (min chef på hästgården är ju bergsäker på att jag ska bli miljonär på datorspel, men för några år sedan sa han också att jag skulle revolutionera Sveriges handikappridning som ridinstruktör men det hände det ju inget med haha)
 
   Epona återkommer jag alltså till närmare helgen (kommer hem sent även i morgon), men en annan rolig sak hände ju också idag - Episod 2 av The Star Stable Show! Inte nog med några coola sneak peeks av nya området, dessutom fick vi ett bekräftat datum på leda hästen (som jag fortfarande undrar om jag kommer använda men det ser banne mig häftigt ut) - och glöm inte att se även videons sista sekunder för en extra sneak peek. Och nej, då menar jag inte Simon Lussetti, vilket några i videons kommentarer har uppmärksammat, haha.
Horsez, del 17

 
 
Sammanfattning: Gårdagen var katastrofal, och vi kämpar för att rädda betygen. Men inte nog med det, en mystisk person från Jades förflutna är tillbaka, och skapar en stor klyfta i teamet från Sycamore Academy...
Nu ni, nu är det snart dags

   ...och ni kommer nog tycka at jag är helt spritt språngande skogstokig, men jag kommer inte gå in i Epona i morgon. Eller på torsdag. Jag väntar faktiskt till fredag eftermiddag.
   Anledningen? I morgon har jag en lång dag på jobbet + häst, och samma sak på torsdag. Kan hända att jag är hemma tidigare än jag tror på torsdagen, för jag är 110% säker på att jag jobbat över rätt mycket på sistone (note to self: bli bättre på att skriva upp timmar) så jag kanske ger mig själv några extra lugna timmar.
 
   Då jag väl traskar in i området kommer det hursom bli spoilervarningar - jag kommer posta bilder, var så säkra. Men nu, nu ska jag faktiskt spela SSO. Orkade inte med det igår och fastnade med massa jobbgrejer då jag kom hem nu på kvällen, så nu vill jag ha lugn och trevlig stund. Hare!
Horsez, del 16

 
 
Sammanfattning: Jag tjatar inte om att spelet är svårt för intet. Nittionio avfallningar kvar innan Penny är en riktig ryttare!
Två dagar, tänk va?

   Bara två dagar kvar tills det är dags för Epona! Många verkar ha uppfattningen att grindarna bara ska slås upp pang bom, men kom ihåg att ALLA spelets områden har krävt uppdragsserier för att öppnas. Skördebygden har brobyggandet, GåD har nyckelgjutning, Dinodalen har hissrenovering - även Jorvik Citys Galleria har en uppdragsserie som öppnar stället. Tror inte att det här blir ett undantag va? ^^
 
   Jag har inte spelat SSO på nästan en vecka, ve och fasa, haha. Har massor att göra nu då min nya hästpolare tar en massa tid + att jag har varit bortrest. Veckans stora projekt är att hitta nån människa med körkort som är villig att köra en cykel tvärs över stan åt mig för att jag ska kunna halvera mina resvägar varje gång jag ska till hästen.
   Men nu! Nu ska jag faktiskt logga in en stund och glassa runt lite. Har både fredag och lördag hästfria, då kommer jag ha gott om tid att både spela igenom allt det nya plus kanske skriva lite om det och visa några bilder...?
 
   Tror inte att jag kommer spela in några videor om det nu på direkten, skulle gissa att Penny Kinglee inte kan nå området än. Liksom knappt inne i GåD och har inte öppnat Dino än, vore lite skumt med område nummer tre direkt, haha? Eller? Vad tror ni?
 
    Penny och Raichu
Horsez, del 15 - Alsace

 
 
Sammanfattning: Allt motstånd är krossat - och Jade anser att det är dags för nya utmaningar. Vi drar till Frankrike, och snötäckta Alsace. Dags att bekanta oss med detta nya område!
Nya bekantskaper i Epona

   Självklart kommer det en drös med nya kompisar i Epona - det här stället har ju lite mer liv och rörelse i sig än Dinodalen, så man kan nog räkna med åtminstone dubbelt så mye folk att träffa.
 
   Nu har jag vandrat runt på SSO's globala Facebooksida (där också informationen kommer från) och hämtat upp dessa nya polare:
 
 
   Möt Ivan Drake, mobbare och allmänt jobbig snubbe. Känner vi igen efternamnet? Jajamen! Släkting till den fruktade Ms Drake i Jarlaheim tycks det som...
 
 
   Här har vi Sunshine Joytree! Hippie på hög nivå tycks det. Jag tycker hon ser hemskt snäll ut - och det är ju trevligt!
 
 
   De här tre dude-sen ser ut att vara hämtade från vilda västern, men det är bröderna Buttergood. Det vi vet om dem är att Junior Buttergood (okänt vilken av dem det är än så länge) inte är den trevligaste människan på jorden, men åtminstone en av de tre är snällare än han ser ut...
 
 
   Det här är professor Hayden. Han hade kul en gång. Det var hemskt. Och han ser EXAKT ut som min granne på nedre botten som min mamma i smyg har kallat för "professorn" sen vi flyttade in för tolv år sen.
 
 
   Det börjar närma sig nu folk - på onsdag händer det, Epona slår upp portarna, ni har väl inte missat det?
I'm baaaaack!

   Varit bortrest i tre dagar och det känns som om jag varit borta i över en månad. SÅ SKÖNT! Det sista min chef sa innan jag åkte hem var "gör dig av med hästen och flytta hit och jobba här istället, du kan rida vår nya unghäst hela vintern" - haha, frestande ;) (eller inte haha unghästutbildning är inte något jag hoppar högt över)
 
   Det har hänt lite grejer medan jag varit borta ändå. I IRL-väg har det hänt väldigt hemska saker, i SSO-väg har det hänt väldigt mycket roligare saker. Jag ska förstås prata lite om det, men först och främst behöver jag göra några lite tråkigare grejer. Jag återkommer med mer SSO-snack senare ikväll eller i morgon :)
 
   Halvkasst kladd på en annan spelares Facebook-post som jag gjorde istället för att gå och lägga mig en kväll för ett par veckor sedan, haha
Horsez, del 14

 
 
Sammanfattning: Det är dags för tävling - och pallar vi pressen?
Horsez, del 13

 
 
Sammanfattning:  Tävling i morgon - och vi förbereder oss.
Horsez, del 12

 
 
Sammanfattning: Vi tycks ha en hemlig beundrare - men vem? Någon från det franska teamet vi ska tävla mot under helgen? Eller någon närmare till hands?
Jag har inte riktigt hunnit med något alls

   Som sagt, allt blir lidande här. Har inte kommit hem tidigare än halv åtta en dag den här veckan och idag, då jag var totalt mentalt körd vid fem och tänker "nu, nu kan jag åka hem och vila!" - tror ni inte det var totalt stopp i tunnelbanan? Gick två tunnelbanestationer istället + passade på att gå vilse i stan på vägen. Smidigt.
 
 
   En av de saker jag inte har hunnit med är att hypa för Epona. Jag längtar efter en massa Jorvikipedia-fix - det här med att skapa sidor på löpande band och bara kasta in text är faktiskt sjukt roligt, haha.
   Jag ser hur som helst oerhört mycket fram till själva Epona, området vi faktiskt väntat på i närmare två år (kom ihåg att det från början såg ut som att det skulle släppas tillsammans med Skörde 2013!). Jag har nu nära releasen ingenting emot att det. Tänk bara hur mycket det här spelet har utvecklats på ett enda år? Det är så mycket nytt, så mycket fräschare, och även fast vi kanske har varit lite lidande i brist på huvudstory så tror jag att det ibland är riktigt, riktigt värt att vänta. Ni har väl sett de många som säger "ÖÖÖH stäng ner spelet i en månad och fixa alla buggar" som redan nästa vecka säger "ÖÖÖH varför är uppdateringen så liten?"? Hahah, dubbelmoral på hög nivå. Det är nog ändå det som hänt det här året - i tillbakablick inga enorma uppdragsserier, men mycket annat som bidragit till att lyfta hela spelet till en ny nivå. Om det är mycket kvar? Ja. Men, det hela är på mycket god väg. En anledning kan vara att Star Stable Entertainment numera köpt upp Pixel Tales (spelets utvecklare) och därmed kan arbeta mer effektivt med alla anställda på samma plats. (Ni kan läsa mer om det HÄR) Det är dock långt ifrån den enda anledningen till att spelet lyfter och lyfter. I slutänden hänger allt på eldsjälarna bakom spelet, tillsammans med de spelare som finns med i vått och torrt.
 
  Jag kommer i morgon resa bort till hästgård och jobba hela helgen. Ska bli hemskt skönt att komma hemifrån, och nästa vecka ska jag sätta igång och rida min hästis lite mer rejält. Är dock ganska säker på att jag är hästledig på torsdag, vilket passar utmärkt för att jag ska kunna skriva lite om Epona :)
Horsez, del 11

 
 
Sammanfattning: Vi måste få högre popularitet! Det löser vi - och dessutom kämpar vi vidare med att hålla Dallas på topp.
The Star Stable Show

   Sent var det här, men jag har rätt nyligen kommit hem från stallet. Hemskt med höstmörkret, om det inte var för det skulle jag inte ha något alls emot med sena stallkvällar - men det är snäppet obehagligt att vandra hem helt ensam på mörka skogsstigar helt utan gatulyktor då man är en bra bit hemifrån.
 
 
   Ja, idag var det alltså premiär för The Star Stable Show, SSO's nya talkshow! Programledare är svenska Matilda.
   Jag är inte mycket för att titta på talkshower eller vloggar själv - men jag gillar verkligen det här. Jakten på Archie tycker jag är särskilt skön, då Matilda i princip attackerar de stackars killarna för att höra dem prata och lista ut om någon av dem är den berömde Archie...
 
   Missa inte den allra största nyheten - Epona kommer nästa vecka. Notera den nya musiken i trailern - jag älskar den.
 
Horsez, del 10

 
 
Sammanfattning: Både fölis och hästis måste skötas - och vi tränar lite banhoppning.
Sista chansen!

   Halloween på Jorvik har alltid pågått i två veckor så idag är det sista chansen att samla årets spöken. Ni har väl tagit alla spöken ni kan och gjort alla uppdrag ni haft möjlighet att göra? Glöm inte att även spöktunneln och pumpajakten i slottet lär försvinna tillsammans med alla andra Halloweengrejer, som vanligt!
 
 
Horsez, del 9

 
 
Sammanfattning: Nu då vi vann Jades tävling får vi visa vad vi går för - för priset var ETT EGET FÖL! Dags att ta hand om fölis efter bästa förmåga!
Horsez, del 8

 
 
Sammanfattning: Vecka två börjar nu! Vi kollar upp lite grejer för veckan - men vad håller Jade på med? Vad är det som gäller med tävlingen hon anordnar?
STORM

   Det regnar något enormt och idag ska jag släpa ut en majoritet av alla ridgrejer jag äger till stallet där jag ska spendera mycket tid framöver. Försöker övertala familjen att skjutsa ut mig så slipper man bli dyngsur innan man ens kommit dit - stallet är litet och ridhus har vi inte. Värsta nu är väl ändå att min tunga ryktlåda ska ut, den är svårast att baxa på...
 
   Nejmen i övrigt, trevlig söndag på er. Spelmässigt gör jag inte mycket just nu, jag loggar bara in på Penny varje dag för att hämta upp alla Halloweengrejer jag inte orkade med förra veckan. Kommer inte ta alla spöken, men äppelhinkarna kan man ju anstränga sig för.
   Penny och Charizard
Horsez, del 7

 
 
Sammanfattning: Dags för tävling, äntligen! Men klasskamraterna är spårlöst försvunna och Jade skickar ut oss på resa för att hitta dem i tid.
Haha asså människor

   Jag har börjat få fler och fler skräpkommentarer på bloggen. Verkar mest bestå av SSO-spelare som tycker det är kul att berätta att bloggen är dålig, töntig, ful osv. Blockar förstås alla IP-adresser som det kommer sådana kommentarer ifrån - men det är så förbaskat onödigt. Håll fingrarna i styr, liksom. Hur svårt är det att låta bli att vara en dochebag?
   Fick en kommentar från en totalt random bloggare också som skrev typ "Sv: Åh tack för din gulliga kommentar" - folk skickar FEJKSVAR på något man aldrig ens har skrivit för att man ska bli förvirrad, undra vaf*n människan svarar på för att sedan gå in på dess blogg och öka statistiken utan att ens tänka på det. Hur fånigt är inte det? Lite värdighet kan man väl ha kvar som man ändå står med en blogg.
 
 
 
   Har suttit litegrann med SSO idag och försökt få igång diskussioner i global om nya området. Har inte gått så bra. Jättebesviken är jag, haha. Är så himla nyfiken på vad andra tycker och tänker. Själv är jag totalt övertaggad och det bara kliar i fingrarna efter att få skriva på Jorvikipedia. Inväntar med spänning ett releasedatum, eller hur?
 
Epona! Coming Soon!
Horsez, del 6

 
 
Sammanfattning: Idag har vi inte mycket klokt att göra, så vi hänger med klasskamraterna och pysslar med Dallas.
Södra Skördebygden = Epona

   Nu är det officiellt, Södra Skördebygden heter i stort Epona! Detta finns att läsa på SSO's engelska nyhetssida.
 
 
 
 
Hey Star Family! In this special extra news article, we’re bringing you an interview with Hannes Kristoferson, Lead Game Designer at Star Stable!

Let’s get straight into the questions on everybody’s lips!

Hey Hannes! Thanks for talking to us today. We wanna know about the new area! Tell us everything…
Hey everyone! Thanks for having me, it’s great to talk straight to the players and fans! Well, what can I say about the new area? Loads of people already know it as the Southern Harvest Counties, which is true, but the real name of the new area is Epona! Sure, it’s the area that forms the south end of the Harvest Counties, but now you know its real name!
 
Hej Hannes! Tack för att du träffar oss idag. Vi vill veta mer om det nya området, berätta allt!
Hej allihop! Tack för att ni vill träffa mig, det är jättekul att få prata direkt till våra spelare och fans! Vad kan jag säga om det nya området? Många spelare vet redan att det är Södra Skördebygden det handlar om, vilket är sant, men det riktiga namnet på det här nya området är Epona! Visst, det är den södra delen av Skördebygden, men nu vet ni det riktiga namnet!So, Epona sounds awesome! Can you tell us more about the new places and towns? What about Fort Maria?
Sure! There’s the cute suburban town of New Hillcrest, the spooky Mirror Marshes, and the sleepy little Crescent Moon Village amongst other places. Fort Maria is still mysteriously locked up though, and no member of the public has been there for years. There’s a story going round that anybody who ever makes it over the walls and into the Fort is never seen again…!
 
Epona låter grymt! Kan du berätta mer om nya platser och städer? Fort Maria till exempel?
Visst! Det är den fina förorten New Hillcrest, spöklika Mirror Marshes (= ungefär Spegelkärr/Spegelträsk), och den lugna lilla Crescent Moon Village (= ungefär Nymånebyn) bland annat. Fort Maria är dock mystiskt låst, och ingen har varit där på åratal. Det finns en historia som går runt, att alla som lyckas ta sig över murarna och in i fortet aldrig ses igen...!
 
New Hillcrest nedan!
A sneak peek of New Hillcrest!Sounds like it’s time for some really adventurous stories! Who are the characters that we’ll meet along the way?
There’s a whole heap of new characters and families for you to get to know, and have you ever thought about how the Bobcat Girls might somehow be the only riding club on an island full of horses? Well, let’s just say they’re not alone! Exciting new quests are going to advance you along in the GED branch of the Star Stable story, where there are all the twists, turns, surprises and new faces you’ve come to expect in Jorvik!
 
Låter som att det är dags för äventyr! Vad för karaktärer kommer vi möta på vägen då?
Det är en hel bunt av nya karaktärer och familjer att lära känna, och har ni någonsin tänk att Bobcats kanske inte är den enda ridklubben på en ö full av hästar? Vi kan åtminstone säga att de inte är ensamma! Spännande nya uppdrag kommer leda er längre fram med GED i Star Stable-storyn, där det blir alla möjliga överraskningar och nya ansikten som man får vänta sig på Jorvik!

 
Mirror Marshes!
The eery Mirror Marshes...
New Area! New quests! Well, come on, we’re not gonna let you go without telling us about lead ropes!
Hahaha, of course not! Well the coolest thing about lead ropes is that they’re not actually going to be ropes… It's called the 'lead horse' function, and you’ll be able to gently guide your horse along by holding its bridle, which we think is more fun and way cuter than ropes! All I can say about when they’re coming is that you should keep your eyes open for an announcement. Maybe an early Christmas present? Haha, you’ll see!
 
Nytt område! Nya uppdrag! Men, kom igen, vi kan inte låta dig gå utan att du har berättat något om att leda hästen!
Hahaha, självklart inte! Det coolaste med att leda hästen är att vi inte kommer ha grimskaft. Det kallas "leda hästen"-funktionen, och du kommer kunna leda din häst genom att hålla i dess träns, vilket vi tycker är roligare och sötare än med grimskaft! (Så ni vet - på engelska säger man inte "leda hästen" som vi gör, utan spelare har alltid sagt "lead ropes") Allt jag kan säga om när de kommer är att ni får hålla ögonen öppna efter ett releasedatum. Kanske en tidig julklapp? Haha, ni får se!Thanks so much Hannes! It’s been great to talk to you, it’s always great to peek behind the scenes!
Thanks to you, too! Hope everyone’s looking forward to exploring Epona!
Gud så trött man kan vara

   Jag har jobbat sena dagar hela veckan, för nästa vecka kommer jag ha bråttom typ konstant. Idag har varit en tuff dag men världens värsta deadline kombinerat med att man behövt jaga runt folk. Då jag ber folk om telefonnummer är jag desperat på riktigt, jag hatar att ringa/smsa folk som jag inte känner väldigt väl, haha.
   Hade tänkt spela in videor nu på kvällen men jag orkar verkligen inte, och har ingen lust heller. Däremot blir det nog så att jag fortsätter med en redigering, var alldeles för länge sen jag satt med ritplattan sist!
 
 
   Från och med nu kan ni i vilket fall räkna med att jag inte dyker upp här så väldigt ofta. Nästa vecka blir galen - igår flyttade min nya, fuxfärgade hästpolare in i sin nya box och söndag - torsdag ska jag lattja med honom innan jag åker till hästgården på fredag för att jobba min näst sista helg för det här året. On top of that har jag tutorials åt SSO som ska göras färdiga och jobb har man ju fortfarande - så ni hör ju, haha. Att jag ska ha tid att sköta blogg finns inte riktigt på kartan innan jag hinner få ordning på alla miljoner grejer som händer!
   Eller på onsdag blir det spännande, ni har väl sett filmen på SSO's Insta/Facebook? The Star Stable Show sätter då igång! DET kommer jag allt dra ner några rader om!
 
   Men det var det för denna fredag. Och, tack så jättemycket för era sjukt många bokförslag! Jag noterar allt jag inte redan försökt mig på och ser om det är något för mig, Jättegulligt att ni alltid står redo att hjälpa till! :)
Horsez, del 5

 
 
Sammanfattning: I detta lite kortare avsnitt pratar vi med Aurélie och Miguel, samt köper in lite nya kläder!
Horsez, del 4

 
 
Sammanfattning: Ut på upptäcksfärd idag! Vi letar denna dag efter brunnar i Toscana. Dessutom tar vi oss ett snack med Carroll och Samuel!
Nattmonstret Usiku

   Nu har det visserligen gått en vecka - men för er som inte gjort årets Halloweenuppdrag eller sett min video (videon finns längst ner i inlägget) om dem:
 
   Okej, så till att börja med gällde det att ta ett snack med Bob, som lyckats tappa bort Rob. Förvirrade själar, mina kära piratsmugglare som är lite för snälla för att någonsin klassas som skurkar, det är vad de är. Hursom, Rob var borta och det gällde att hitta honom. Det började med att man hittade en kakburk tillhörande Rob (och jag blev hungrig). Rob själv fanns en bit in i Gyllenbladsskogen - och HAN HADE NYA ANIMATIONER! Asså Rob, underbara förvirrade höna. SSO's animatör är min idol, skojar inte. Har ni t ex sett säkerhetsvakten på sistone? Eller lagt märke till faktumet att alla NPC's med nya animationer blinkar?
   Så man släpar hem Rob på sin häst och återvänder tillbaka till skoga bara för att bli typ attackerad av den creepigaste ungen ever. Allmänt läskigt barn som POFF blir till ett galet monster som vill käka upp både mig och häst, det var ju inte riktigt dagens middagsplaner så OUT OF THE WOODS WE GO
 
 
 
   Nejmen okej, nu ska jag vara lite seriös. Denna relativt långa endags-kedja var SPEKTAKULÄR. Välskriven, väldigt intressant och jösses i min lilla låda vilken nervositet man hade inom sig första gången man spelade igenom uppdragen, haha. (Jag har gjort det två gånger men andra gången var också lite pirrig haha - inte riktigt vad man är van vid i sitt snälla lilla hästspel där man inte haft en riktig fight mot Dark Core på närmare två år!) Kanske blev liiite mycket fram och tillbaka i slutet, särskilt eftersom jag båda gånger jag spelade glömde att hämta med mig statyn på vägen från skogen tillbaka till smugglarna...
   Okej, lite av en lista för att tydliggöra det här.
  • Det här med att ljuset ändras i hela skogen och att musiken blir mörkare dessutom skapade väldigt mycket av hela känslan. Ljuvligt. Synd bara att musiken inte höll i sig genom alla uppdrag i skogen, den försvann efter ett tag för mig istället för att gå som en loop. Hade blivit ännu mer creepy om musiken höll i sig!
  • Monstret Usiku i formen som ett litet barn med ekande röst som haltande släpar sig genom skogen var typ döläskigt hahaha. Monstret Usiku i monsterform påminde mer om Gastly men jag älskar Pokémon så jag bråkar inte. Usiku är säkert Gastlys Indisk-Jorvikiska kusin. Som gillar att käka hästar. (Gastly i sig är troligen baserad på en Will-O'-the-Wisp, vilket ändå passar bra till Halloween)
   USIKU, I CHOOSE YOU!
  • Uppdragen överlag tyckte jag mycket om. Intressanta cutscenes, "tävlingar" där monstret skulle käka opp en om man blev fångad, vanliga uppdrag där man också kunde bli fångad av monstret (Dark Core-abstinensen sätter in nu, haha, får spela Starshine Legacy igen för att få lite spänning i livet (21 år gammal och fortfarande totalt värdelös på att spela barnspel, tjohej)) - sen var det väl i princip första gången man fick spendera tid med Rob och Bob sen de där galna uppdragen med hajen och då Bob for iväg till sjöss?
  KLART värda Halloweenuppdrag. Har inte hört så mycket om vad folk tyckte om dem - trodde faktiskt att communityt skulle vakna lite och börja prata igen! Jag tyckte iaf det var sjukt kul - och ryktet går om att GMs Archie och Eleanor seriöst tyckte uppdragen var riktigt läbbiga då de testade dem? x) (Guld värt att stalka SSO's olika sociala medier, just saying haha)
 
Dagens i-landsproblem nr 1:

   Man har lite för trevligt på jobbet med roliga kollegor så man pallar aldrig åka hem utan stannar där alldeles för länge
   Dagens i-landsproblem nr 2:
   En häst ska levereras till ett stall i morgon och chauffören tyckte plötsligt att det kunde vänta i några dagar så jag fick för en stund sedan ett upprört samtal från en nybliven hästägare som på en minut och fyrtiotvå sekunder svor några fina ramsor över människor som inte håller vad de lovar innan det blev ett "bara så att du vet vad som händer just nu" och sedan ett "klick" i luren.
 
   Så intressant kan livet vara ibland.
 
 
   Nu har alltså en spöktunnel kommit till SSO! Har spelat in det på video och det ska upp på YouTube - mer för principen än något annat. Jag tycker den var sjukt kul och den påminde rätt mycket om den spöktunneln som finns på Ölands djurpark - komplett med grejer som egentligen inte alls är läskiga på sina ställen, men som man rynkar på ögonbrynen åt och tänker "va farao gör den där?"
   På tal om liknande grejer så har jag skrivit en rad eller två (möjligen även tre) om uppdragen med ett visst monster. Kommer upp i morgon - så håll koll! På tal om mer ovanstående grejer så dyker det upp en video nån gång också. När? Typ då man har tid att sitta barnvakt åt en dator som renderar en video.
Horsez, del 3

 
Sammanfattning: Nu får vi äntligen göra ett eget schema, och därmed blir det en kortare dag med tre ridpass.
Horsez, del 2

 
Sammanfattning: Vi fortsätter lära känna spelet, och även våra klasskamrater, som alla har sina egna långa historier att berätta. Cliffhangers blir det också, bokstavligt talat!
Måndag

  "You know, this thing about att ha många strängar på sin harpa, som vi säger in Swedish" <- Hört på jobbet idag under en helt seriös konversation på engelska
 
 
   Jag påbörjade faktiskt ett klagoinlägg för jag behövde klaga av mig, och sen vände det om tvärt och jag kände "pallar inte". Kan klaga en annan dag. Kan säga det här iaf - om ni prompt ska bugga i SSO, ge själva *** i att posta bilder från det på sociala medier. Ni sabbar väldigt mycket för era medspelare som vill upptäcka bland annat nya områden helt själva. Ja, det här är en pik.
 
 
   On a lighter note, jag nämnde kort ett spöktåg förra veckan. En kort reklamfilm, en såkallad pre-roll, från SSO gick att se som reklam om man tittade på YouTube-videor. I den visades mycket material från förra veckans Halloweentrailer, men också något som påminde väldigt mycket om ett spöktåg. Det tycks komma på onsdag - taggade?
 
Horsez, del 1

 
Sammanfattning: Vi anländer till Sycamore Academy i Toscana och hamnar i trubbel inom tio minuter - tur att hästen Dallas dyker upp! Resten av dagen går åt till att lära känna spelet lite bättre.
Tips på böcker?

   Heeeej på tal om något helt annat än SSO, jag vet att många av er älskar att läsa - har ni braiga boktips?
 
   Jag har ett tag varit intresserad av att se filmen Austenland för jag hade sett några grymma gifar från den på Tumblr så jag såg den i helgen och avgudade den så mycket att jag spurtade igenom boken idag (om ni gillar Jane Austens böcker kommer ni antagligen gilla den boken), men nu står jag utan bok igen, några timmar senare, haha. Eller ja, försöker läsa North and South men det är så otroligt lågt tempo så jag har suttit fast i den i några månader nu...
 
   Jag föredrar att läsa fantasy (HP, TMI och sånt) men som många av er vet så gillar jag böcker från Austens era också. Eller ja, äldre böcker överlag går bra, haha. Det jag helst inte läser är post-apocalypse, liksom Warm Bodies var grymt bra (väldigt kort, men gud vilken charmig bok) men Hunger Games kan jag inte påstå var det bästa jag läst. Många säger Maze Runner, men är lite tvek till den då min bestie-som-har-typ-exakt-samma-boksmak läste den och tyckte den var hemskt dåligt skriven. Är det något att kolla på ändå?
 
   Nejmen langa gärna hit förslag och berätta varför böckerna är bra, jag kommer spendera min beskärda tid i kommunaltrafiken framöver och behöver något att göra på bussen så det vore hemskt snällt ;)
 
   Alla förslag är välkomna - och ni Lizzie Bennet-fans, glöm inte att det är Darcy-day jubileum idag! (3 år sedan Darcy-day, herregud) 
Ny grej!

   Jag kommer framöver ha väldigt lite tid för dator och film och allt det som tidigare har varit. Jobbet + SSO-projektet med Tutorials har dragit mycket tid, men nu dras ännu mer på min foderhäst, som jag ska ha hand om fyra dagar i veckan, flyttar hem nästa vecka! Därför kommer jag åtminstone ett tag re-posta några gamla videoserier, ett avsnitt per dag. Det är dels för att bloggen ska innehålla material varje dag, dels för att påminna om att jag faktiskt har gjort det här tidigare (många ber mig ständigt att spela in videoserier jag är klar med sedan länge), dels för att ge nya tittare/läsare chansen att upptäcka de här spelen.
 
   Först ut är Horsez, och första avsnittet åker upp här i morgon!
 
 
 
 
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.