Chrome Pointer

Nattmonstret Usiku

   Nu har det visserligen gått en vecka - men för er som inte gjort årets Halloweenuppdrag eller sett min video (videon finns längst ner i inlägget) om dem:
 
   Okej, så till att börja med gällde det att ta ett snack med Bob, som lyckats tappa bort Rob. Förvirrade själar, mina kära piratsmugglare som är lite för snälla för att någonsin klassas som skurkar, det är vad de är. Hursom, Rob var borta och det gällde att hitta honom. Det började med att man hittade en kakburk tillhörande Rob (och jag blev hungrig). Rob själv fanns en bit in i Gyllenbladsskogen - och HAN HADE NYA ANIMATIONER! Asså Rob, underbara förvirrade höna. SSO's animatör är min idol, skojar inte. Har ni t ex sett säkerhetsvakten på sistone? Eller lagt märke till faktumet att alla NPC's med nya animationer blinkar?
   Så man släpar hem Rob på sin häst och återvänder tillbaka till skoga bara för att bli typ attackerad av den creepigaste ungen ever. Allmänt läskigt barn som POFF blir till ett galet monster som vill käka upp både mig och häst, det var ju inte riktigt dagens middagsplaner så OUT OF THE WOODS WE GO
 
 
 
   Nejmen okej, nu ska jag vara lite seriös. Denna relativt långa endags-kedja var SPEKTAKULÄR. Välskriven, väldigt intressant och jösses i min lilla låda vilken nervositet man hade inom sig första gången man spelade igenom uppdragen, haha. (Jag har gjort det två gånger men andra gången var också lite pirrig haha - inte riktigt vad man är van vid i sitt snälla lilla hästspel där man inte haft en riktig fight mot Dark Core på närmare två år!) Kanske blev liiite mycket fram och tillbaka i slutet, särskilt eftersom jag båda gånger jag spelade glömde att hämta med mig statyn på vägen från skogen tillbaka till smugglarna...
   Okej, lite av en lista för att tydliggöra det här.
  • Det här med att ljuset ändras i hela skogen och att musiken blir mörkare dessutom skapade väldigt mycket av hela känslan. Ljuvligt. Synd bara att musiken inte höll i sig genom alla uppdrag i skogen, den försvann efter ett tag för mig istället för att gå som en loop. Hade blivit ännu mer creepy om musiken höll i sig!
  • Monstret Usiku i formen som ett litet barn med ekande röst som haltande släpar sig genom skogen var typ döläskigt hahaha. Monstret Usiku i monsterform påminde mer om Gastly men jag älskar Pokémon så jag bråkar inte. Usiku är säkert Gastlys Indisk-Jorvikiska kusin. Som gillar att käka hästar. (Gastly i sig är troligen baserad på en Will-O'-the-Wisp, vilket ändå passar bra till Halloween)
   USIKU, I CHOOSE YOU!
  • Uppdragen överlag tyckte jag mycket om. Intressanta cutscenes, "tävlingar" där monstret skulle käka opp en om man blev fångad, vanliga uppdrag där man också kunde bli fångad av monstret (Dark Core-abstinensen sätter in nu, haha, får spela Starshine Legacy igen för att få lite spänning i livet (21 år gammal och fortfarande totalt värdelös på att spela barnspel, tjohej)) - sen var det väl i princip första gången man fick spendera tid med Rob och Bob sen de där galna uppdragen med hajen och då Bob for iväg till sjöss?
  KLART värda Halloweenuppdrag. Har inte hört så mycket om vad folk tyckte om dem - trodde faktiskt att communityt skulle vakna lite och börja prata igen! Jag tyckte iaf det var sjukt kul - och ryktet går om att GMs Archie och Eleanor seriöst tyckte uppdragen var riktigt läbbiga då de testade dem? x) (Guld värt att stalka SSO's olika sociala medier, just saying haha)
 






Rose Greenhill

Jag fullständigt älskade uppdragen, det enda som gjorde mig lite besviken var själva monstret, för jag började typ skrika SKUGGSÖKAREEE när flickan började glöda i Pandoria-rosa - det märks att man inte fått huvuduppdrag på över ett år.. xD

Piper Archyard

Jag tyckte väl att Usiku liknade en Pokemon. Känner mig otroligt stolt, haha ;)

Lucy Macwright

Jag trodde Usiku var en pumpa :c

Svar: HAHAHA
Esmeralda Silverforce

Alanis Moonstorm

Hade gärna sett att updragen varit utspridda över flera dagar, hade varit mer spännande om gyllenbladsskogen varit läskig lite längre än vad den faktiskt var. Jag tycker tyvärr att Usuki i sin verkliga skepnad inte är ett dugg läskig, mest bara skrattretande. Kallade hen hela tiden för bränd pumpa lol. Som den lilla flickan var hen dock läskig och hennes rörelser påminde mig om det här: https://www.youtube.com/watch?v=oR6RpAS4gGk&ab_channel=WorldMysteries (Trigger Warning: Självmord)

Svar: Haha, som vuxen spelare får man nog ändå leva med att det inte alltid kanske är så storslaget som man kunde önska x)
Esmeralda Silverforce

Angelica

Reaktion:

1. Vad är läskigt?
2. Döskriker inombords
3. Vågar never gå in i skogen again.

Vilda Snownight

Upprgen var superhäftiga! Jag älskade dem och är glad över att få nya halloweenuppdrag. Speciellt eftersom de var coola!
När sso sa att det kunde vara läskigt jag trodde de menade för 9-åringarna och sen körde jag också ocg det var ju ändå lite läsktigt. ;)
Älskar animationerna <3

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.