Chrome Pointer

Godnatt

 
   Jag säger godnatt med den här fina bilden från Höstryttaren. Ber om ursäkt för dålig uppdatering idag, men man har ju som sagt sämre dagar :P I morgon hoppas jag att jag har lite mer inspiration ^^
Vitt och gult

   Om jag säger att jag älskade Vinterryttaren så ljuger jag faktiskt. Det var, och är, det Star Stable-spel jag tycker allra minst om. Men allt är ju inte pest och pina. T ex de stora villorna i spelets tre byar, de är ju faktiskt riktigt vackra.
 
   Nä, Vinterryttaren var ju en sån otrolig besvikelse efter Höstryttaren. Det är absolut inget dåligt spel, det är bara så att Höstryttaren var så fantastiskt att ingenting kunde leva upp till det innan SSO kom.
Seriöst.

   "WOHO, BESÖK MIN BLOGG, DÅLIG UPPDATERING OCH DÅLIG DESIGN!"
 
   Jag avskyr då det ständigt görs reklam för bloggar i spelet. Jag vill alltid hitta nya SSO-bloggar att läsa, men jag avskyr att se webbadress efter webbadress skrivas ut i Caps i chatten. Särskilt då folk säger "dålig uppdatering och dålig design". Förväntar man sig då något slags erkännande då folk ska säga "näää, din blogg är inte dålig".
   Fast sen ogillar jag också skarpt då folk säger tvärt om, "bra uppdatering och bra design". Okej? Nu låter jag antagligen jättedryg men jag tycker verkligen inte om bloggreklam i spelet. Sen finns det ett par bloggar vars adress skrivs ut tjugotalet gånger om dagen - jag anser det som spam personligen, men sedan vet jag att jag stör mig extra mycket på just reklam.
 
   Kan inte spelchatten få ägnas åt andra saker än "BESÖK MIN BLOGG"? Det känns så onödigt. I princip 98% av alla SSO-bloggar går lätt att hitta med hjälp av Google, Bloglovin' och/eller listan över bloggar på Wikin.
 
   Sorry för negativiteten, men aja.
Ja ni

   Det har varit ovanligt dött här idag. Anledningen är att jag susade igenom alla blå uppdrag i morse och inte haft något skrivlust då jag har haft en lite sämre dag idag. Dock tänkte jag försöka spela något av de fyra Star Stable-spelen idag, för att uppdatera mig själv och få lite bilder.
 
   I morgon har jag fått ihop JS nog för att köpa ett par till hästskor, och sedan kan jag börja shoppa igen :) Jag har varit riktigt sugen på ett par saker nu i veckan men det kommer nog vara rätt skönt då jag får in skorna i ryggsäcken - då nästa pålle kommer är utrustningen färdig och jag slipper ta Iddys skor hela tiden.
 
   Har era hästar egna skor eller byter ni skorna mellan era hästar hela tiden?
Jag gillar Björn

   Vad är det det här liksom? Vet inte om det är meningen eller om det är något fel men hursomhelst så är ju Björn en sån helskön karaktär, han kan verkligen inte ha alla hästar hemma x) Det här att han svimmar hela tiden tycker jag är ett sådant genidrag, det är de där små detaljerna som gör så grymt mycket för spelet :)
 
 
   Btw gjorde jag idag klart alla uppdrag med Björn och Agnetha på nivån "Gillad". Nu lär det ta några dagar innan det går att fortsätta, men de har så många dagliga uppdrag så det gör inte så mycket. Sex stycken dagliga uppdrag med Agnetha idag! Det var då inte illa.
   Fick ett tredje föremål från de båda smurfarna idag också, tycker det är väldigt roligt att få saker i uppdragen. Dagens grej tyckte jag var riktigt fin så jag ska försöka använda den framöver :)
Vet ni vad jag tänker på?

   Låten Silhouettes.
 
We've come a long way since that day
And we will never look back, look back at the faded silhouette

 
 
   Ibland undrar jag om jag tycker om det här spelet lite för mycket. Men äh, det kan faktiskt än inte mäta sig med mitt (än så länge) elva år långa Harry Potter-beroende.
Fort Pintas bank

   Då SSO startades var det väldigt mycket aktivitet på PF, och vi som skrev där diskuterade hela tiden om saker som kunde göra spelet bättre. Redan någon månad efter att spelet öppnats drömde vi om nya områden, träns utan nosgrimma och benlindor, och tänk vilken tur vi hade som fick de där grejerna :)
 
   En sak som vi önskade oss som dock inte har skett handlar om bankvalvet i Fort Pinta. Jag tror att det har varit med i ett enda uppdrag genom hela spelserien, om ens det. Minns faktiskt inte. Men det vi ville var att man skulle kunna förvara JS i valvet, eftersom gränsen man kan ha i ryggsäcken är rätt tight (vissa grejer kostar typ 9.950 JS och max är 10.000, det är lite jobbigt). Det är något jag fortfarande hoppas på, det vore en himla fiffig funktion.
Uppdaterat önskelistan

   Jag har uppdaterat min önskelista till spelet litegrann, kika gärna in på den och kommentera om era önskefunktioner :) Det går att komma till listan genom att klicka på listan i kolumnen till vänster, eller genom att klicka HÄR :)
Jag tror att jag dör lite ♥

   Snart måste jag nästan flytta till Vingården, stället är ju så vackert nu så det finns inte ord! Jag tänker inte säga mer än så, för er som inte gjort dagens uppdrag än.
 
 
   Jag är rätt säker på att jag inte är ensam om att verkligen älska uppdragen i trädgården, så himla kul att med uppdragen förändra ett helt område - två områden, med de vackra blommorna som jag nämnde igår.
 
   Jag var bara tvungen att dela med mig av min eufori, jag älskar verkligen det här spelet ^^
Haha

 
   Föremålsbeskrivningarna i det här spelet är ju bara för fantastiska x)
New Day Ahead

   Okej, mål för dagen - Fortsätta dokumentera Mr Trouts dagliga uppdrag, lägga in antalet andra uppdrag jag inte har orkat med på Wikin, kanske försöka börja med att få lite ordning på butikernas sortiment. Jobbigt. Menmen, är man en nörd så är man. Jag bär min nördtitel med stolthet.
 
   Just nu ska jag fakiskt iväg och utföra lite ärenden, men det lär gå rätt fort. Jag gillar att göra saker så tidigt som möjligt på dagarna för att sedan kunna chilla ostört under en längre tid senare, så jag har suttit sedan klockan sju och väntat på att mitt lokala köpcenter ska öppna ^^ Jag hade lite bra inläggsplaner igår (som jag självklart glömde bort sedan, sådär lite lagom duktigt) och om jag kommer på vad de handlade om igen så lär det bli ett eller två lite längre inlägg senare idag :)
 
 
   Jag har en fråga till er nu - har ni spelat Starshine Legacy och de fyra Star Stable-spelen? Vilka isf? :)
Min ryggsäck

   Jag har alltid militärisk ordning i min ryggsäck i spelet, och bär alltid med mig så lite som möjligt.
   Högst upp till vänster har jag alla skötselgrejer till pållarna, jag har alltid en höbal med mig.
   I en fallande kolumn till höger har jag såna där "övrigtgrejor" som jag vill ha med mig men som jag kanske inte alltid har användning för. Numera består dessa grejer av fiskespö och cirkusbiljett - till vintersäsongen ligger renpulvret i den kolumnen också.
   Nere i vänstra hörnet ligger min tävlingsutrustning, som numera används ytterst sällan. Har tröttnat lite på SSO's tävlingar efter att ha kört i princip vartenda en av dem nästan varje dag sedan spelets start.
   Enda grejerna som får ligga var som är de som dyker upp i uppdrag, typ skyffeln och höet man får då man ska  göra stallsysslorna. Man har dem ändå under så kort stund så det gör detsamma var de ligger tycker jag.
 
   Om jag fick bestämma själv över hur ryggsäcken fungerar skulle jag vilja ta bort den där soptunnan. Om jag inte minns fel nu så finns det en soptunna vid alla butiker? Jag är nämligen rätt nojig av mig och tror alltid att jag ska råka kasta saker i tunnan. Samma sak i sadelkammaren, gillar inte soptunnan där heller. Däremot om det fanns en soptunna ståendes bredvid garderoben i stallet, och att man kunde lägga grejer där, det skulle jag gilla.
 
   Hur ser era ryggsäckar ut? Är ni sorterande eller tycker ni det är okej att ha grejerna huller om buller?
Schema

   Det verkar som att det utökas med allt fler dagliga uppdrag hos Björn och Agnetha :) Jag hoppas att de uppdragen är här för att stanna, att man kan göra dem även då man är beundrad hos de där båda flummiga karaktärerna. Just nu håller jag på och gör ett litet schema i mitt skrivblock så att jag ser vilka av deras uppdrag som är tillgängliga på vilka dagar, vilket gör saken lättare för mig sedan då infot ska in på Wikin.
   Nu ska jag fortsätta med kvällens SSO-bestyr, ska försöka hinna med alla dagliga.
Nu sjutton...

   Jag blir faktiskt lite taggad, jag tror faktiskt att jag ska försöka börja tävla i ett par championat framöver och känna mig för. Anledningen? Jag vill ha priserna o.o Då championaten först kom ville jag tävla i dem för att få ihop en av varje rosett, men jag insåg snabbt att jag inte hade en chans i de grupperna jag hamnade i, med några av de duktigaste spelarna på svenska servern.
   Jag lär väl inte ha mer tur nu, men däremot får jag ta och träna som bara den för nu vill jag faktiskt ha ett par medaljer att pryda mina fina hingstar med :)
 
 
   Jag älskar de här officiella screenshotsen som släpps varje onsdag, de är alltid så fina ♥
 
 

  EDIT: Asså vafan, fattar inte varför jag startar ca fem sekunder efter alla andra vartenda gång jag provar att vara med i ett championat? Det är ju inte så konstigt att jag inte har en chans, nu minns jag återigen varför jag avskyr att tävla i championaten...
Dagens... dag

   Jag är hemma från dagens strapatser och har nu snabbt langat in FPC's sida på Wikin. Jag hade väntat mig det loppet, och på ett sätt är det väldigt nice - nu har vi inte fler championat framför oss på ett tag, vilket innebär att uppdateringarna kommer satsa på andra grejer. Passar utmärkt för mig som inte tävlar i championaten :)
 
   Ska logga in strax och ta itu med dagens uppdrag, just nu försöker jag dessutom tjäna massa JS igen så att jag kan köpa ett par extra skor, till nästa häst som kommer till mitt stall.
   För stunden har jag inte mycket mer att komma med, återkommer om en timme eller två.
 
   (Btw så har många av er nu börjar göra grejer på Wikin - FORTSÄTT med det, jätteroligt :D)
Wikins mardröm

   Eller det är rättare sagt min mardröm, hehe. Tanken är ju att allt ska finnas på Wikin. Däribland ska alla butiker sammanställas så att man med ett klick kan se allt som går att köpa där till vilket pris.
 
   Vet ni vilket galet stort jobb det är? Det har gjorts tidigare på olika hemsidor, men inte på svenska, och det ska citeras exakt, jag kan inte sitta och översätta saker till Wikin på måfå så att de inte stämmer. Därför har det varit praktiskt med en extra dator, bara det att den jag har... den har dansat mot sin begravning i ungefär två år nu och den får blåskärm (min dödsfiende) alltför ofta för att jag ska våga sätta mig och skriva på den. (Kan säga att ingen vet vad felet är med dumburken, vi har haft tre datafirmor hemma hos oss och ingen lyckas lösa problemet) Och skoldatorn jag har haft ska jag lämna tillbaka vilken dag som helst - om jag bara lyckas ta mig till skolan, men det är en annan historia. Synd att jag inte fick köpa loss den. HP'n även känd som Harry har varit en mycket sympatisk dator.
 
   Så om ni undrar varför Wikins sidor rörande spelets butiker ser helt spunkade ut är det för att jag verkligen drar mig för att börja sammanställa dem, hehe... Men ska väl försöka fixa det innan hösten. Hoppas jag. I höst lär jag inte ha samma obegränsade tid till Wikin.
GAHAHAHA!

   Okej, mitt möte blev inställt (det lokala sjukhuset hatar mig, de ställde in mitt möte i går också xP) så jag började flumma på Youtube och wihihihi ♥
 
 
 
    Om det önskas kan jag lägga upp en väldigt förenklad översättning, min franska är galet ringrostig men jag förstår det mesta de säger (förvånande nog, jag trodde inte att jag faktiskt skulle fatta något ^^')
 
   Men om inte annat så ser man lite hur SA fungerar, och trots att jag bara spelat spelet en gång i mitt liv (tjugo minuters speltid för cirkus fem år sedan (y) ) så får jag en galen nostalgikick. Jag är så skadad av Starshine Legacy och Star Stable, snacka om beroende ^^'
Whop whop onsdag

   Om ni får chansen, smaka de nya delicatobollarna med Tyrkisk pepper (heter det så? Alla säger och skriver olika). Ojojoj, det var grejer det, nu kan jag sväva på små moln resten av dagen.
 
   Nejmen idag bör det väl hända grejer, men det är ju ett tag kvar. Jag brukar undvika att spela på onsdagmornarna, jag tycker det är roligare att spela då uppdateringen väl är ute ^^ Men det passar ändå rätt bra idag, jag ska rätt snart åka iväg på ett möte och sedan ska jag försöka imitera en vanlig människa i flock under ett par timmar, så jag har saker att göra medan servern är nedstängd. Fast jag lär sitta rätt mycket med mobilen för att ha uppsikt över SSO's nyhetssida, hehe...
 
   Som jag skrev förra veckan har vi ju väldigt mycket att se fram emot i spelet, utefter alla ledtrådar vi har sett i spelet. Vi har nog aldrig förr sett så många saker i spelet på en gång som skulle kunna utvecklas till något nytt och spännande. Därför blir det ju ännu svårare än vanligt att gissa på vad som kommer, för det kan ju också hända att något som vi aldrig har sett släpps.
   Jag pallar inte med att gissa idag. Jag tänker säga att jag hoppas på ett svart träns utan nosgrimma, Iddy säger att han vill ha ett. Förhoppningsvis har vi nya hästar att se fram emot, de har väl kommit ungefär varannan-var tredje vecka sedan funktionen släpptes.
   Postertävlingen är ju avslutad och det vore kul om de visar vinnarna idag. Dock måste det ju vara en otroligt massa bidrag de måste gå igenom, så det är nog inte så konstigt om vi får vänta till nästa vecka.
 
   Nä nu ska jag avrunda, här sitter jag och flummar för flummandets skull. Men jag återkommer i eftermiddag, så simma lugnt till dess.
Blommor, blommor överallt

   Nu antar jag att ni alla har gjort klart uppdragen runt Solgården. Om ni inte är färdiga med Solgården - hitta på något annat, klicka dig bort, spring iväg - jaja, spoileralert. Dock inget stort. Men principer, vet ni.
 
 
 
 
 
   Att plantera blommor runt Silvergladegodset tycker jag var riktigt kul. Krukorna har väl stått där länge, har de inte det? Det blev så härligt med lite liv och färg, hoppas att man får göra liknande saker framöver. Jag gillar det där med att man gör en liten grej som sedan hänger med genom spelet.
 
   Jag älskar de här detaljerna, det är de som håller spelet levande :)
Vad glad jag blir :D

   Har haft ett galet antal besökare idag tack vare en länk från April Starwood, men jag måste säga att besökarantalen gör mig inte så mycket. Däremot hade jag en hel drös med kommentarer nu då jag kom hem från dagens strapatser, och det tycker jag är jätteroligt. En stor anledning till att jag skriver så som jag gör här är att jag vill veta vad andra tycker om SSO, och som jag har sagt så många gånger innan så vill jag ena vårt lilla community lite.
 
   Jag ser att några har hittat till min bebis aka SSO Wiki, vilket jag är väldigt glad över, och jag blir ännu gladare om ni redigerar. Dock är det inte okej att sabotera med oseriösa redigeringar - vet ni hur många timmar jag har spenderat framför datorn för att få Wikin så stor som den är nu? Jag har som tur är fått fantastiskt bra hjälp på vägen, mestadels av den otroligt kunnande Maria Moondaughter, men man blir så besviken då någon kommer med en redigering som bara verkr vara till för att sabba sidan. Tror det har hänt tre gånger att någon har rensat WIkins startsida. Helt. Nu går det visserligen att återställa, men det är fortfarande inte okej att bete sig på det sättet. Det hoppas jag att ni förstår, att jag inte bara är en galen artonåring som gillar att skrika på barn, jag är en människa med känslor, precis som ni är.
 
 
   Som vanligt kom jag av mig lite. Fast det är väl lite min grej egentligen, att komma av mig och helt plöstligt börja snacka om något helt annat.
   Det jag den här gången vill komma fram till är - tack för att ni läser, tack för att ni delar era tankar med mig, tack för att jag i och med era kommentarer får nya saker att reflektera över. Åt er som hittade hit idag för första gången - välkomna hit och jag hoppas att ni vill stanna och bolla idéer med mig, till er som har varit här ett tag - tack för att ni står ut med mina långa fluminlägg och tack för era glada och uppmuntrande kommentarer. Jag gör visserligen det här, allt arbete med bloggen, mest för att jag älskar att skriva, men att ni svarar på det jag skriver är en stor bonus :)
Bloggningen ligger lite lågt idag

   Ska nämligen ut och göra annat på eftermiddag-kväll (jag hörde rykten om att jag tydligen ska ha något som kallas för "familj", jag undrar vad det innebär?), tveksamt hur morgondagen ser ut men just nu verkar det som att det är rätt kört där med.
 
   Tänkte så att ni vet att jag inte har avlidit då inläggsstatistiken faller pladask :P Men om ni vill roa er med något kan ni gärna kommentera inlägget om hästspelen jag lade lade upp i morse och berätta vilka spel ni har spelat :)
Kändisskap

   Ibland händer det i spelets chatt att en "känd" spelare skriver något. I huvudsak är det då någon av de som driver de större SSO-bloggarna eller, förstås, en av våra Game Masters. Och då händer det oftast så att många reagerar med "OMG DET ÄR DU". Folk ska fangirla för fangirlandets skull.
   Många skriver "Wow, du är min idol, nu vill jag hänga med dig och bli din vän" och massa saker åt det hållet. Jag känner lite smärre stalkervarning. Det har hänt ett par gånger att folk jagat ikapp mig och sagt "jag tycker om din blogg". Det tycker jag är jättegulligt, det är alltid kul att få någon slags uppskattning och jag blir jätteglad av sådana kommentarer, men oavsett hur stor den här bloggen blir (otroligt nog kommer det fler och fler läsare varje dag och det är verkligen jätteroligt att ni vill läsa det jag skriver) så är jag inte intresserad av något kändisskap där man knappt kan röra sig i spelet utan att folk vill prata. Då pratar jag hellre över mejl utanför spelet, faktiskt. Det gör jag nog hellre överlag ändå, det känns lite bättre att faktiskt kunna överväga det man säger. Som jag skrev för någon dag sedan så har vi alla ett ansvar på nätet, och det ansvaret går ut på att kunna stå för det vi skriver. Jag har efter många år förstått att det jag skriver inte alltid tolkas som jag menar det, och därför känns det bättre att kunna läsa igenom allt en gång till i lugn och ro. (Om ni möter mig i spelet och ropar på mig och jag svarar något i stil med "GAH, vad har jag gjort?" så är det en normal reaktion från min sida så bli inte livrädda ^^')
 
   Åter till det riktiga ämnet (varför kan jag aldrig hålla mig till ett ämne?), så känner jag spontant att det måste vara väldigt jobbigt att vara igenkänd överallt i spelet. Eller jag skulle tycka att det var det, fast jag är inte heller överdrivet social av mig. Att snacka med någon ibland är ju alltid roligt, men det kan gå överstyr. Alice Winterbell skrev för någon månad sedan ett inlägg om att hon började tröttna på SSO just för att hon aldrig kunde få spela ifred, att folk jagade efter henne och liknande. Det är något som jag inte vill. Därför är jag rätt nöjd med min lilla blogg här, med inte överdrivet många läsare jämfört med de större bloggarna. Jag gillar att vara lite lagom anonym. De som stannar här stannar väl mestadels för att de gillar mina långa texter, antar jag? (Eftersom det är typ det jag gör här)
 
   Eftersom jag gillar att stå i skuggan tycker jag därför lite synd om de som känns igen överallt. Vissa kanske gillar uppmärksamheten, bekräftelsen, fast det gör de flesta människor, grundläggande psykologi här. Men jag tror ändå att det för alla kan vara skönt att välja att trycka ner chatten och bara spela för sin egen skull, att kunna koncentrera sig på spelets uppdrag och tävlingar utan att tänka på att man faktiskt spelar ett rätt stort onlinespel. Jag läser nästan alltid globalchatten, men jag är sällan aktiv. Langar in något enstaka meddelande ibland, det gör jag. Jag väljer att inte göra mig ett stort namn. Men jag menar att även de som valt att göra sig till stora namn, de som är aktiva med andra medlemmar och driver stora bloggar, de kan ibland vilja vara anonyma de med. Jag tror därför det kan vara bra för dessa "fangirlande" spelare att andas lite och inse att bakom det där kända namnet på skärmen sitter en helt vanlig tjej eller kille - ja, vi har ju ett antal killar som spelar SSO också. 
 
   Vad flummigt det blev. Det jag i slutänden vill komma fram till är att det är inte alltid så trevligt att vråla i chatten "JAG SÅG DEN HÄR MÄNNISKAN SOM ÄR JÄTTEKÄND", för det har jag sett ett antal gånger. Om någon skrev så om mig skulle jag nog klicka ner spelet fortast möjligt och känna "jösses, stalkervarning". Okej, det är kanske inte riktigt samma sak eftersom jag inte är särskilt igenkänd i spelet, men aja, förhoppningsvis förstår ni min poäng. (Jag vet att jag tjötar mycket om chatten, men det är i jakt på en förbättring.)
 
   Det är lite sånt som gör att jag hoppas på någon slags offline-version av spelet, eller iaf en funktion där man kan dölja andra spelare/dölja sig själv för andra spelare (om man bortser från "ignorera"-funktionen) altenativt välja att stänga ner chatten på något sätt.
   Jag menar inte att det är något illa med att visa uppskattning, men då saker börjar påminna om stalkande (jag såg visserligen ett avsnitt av Bones i morse som handlade om just det och eftersom det slutade med skottlossning kanske jag är ännu lite knäppare än vanligt) blir det lite "njaaa...".
 
   Jätteflummig text, stor cred till den som nu pallade läsa hela, men den slutgiltiga poängen är - visa gärna uppskattning utan att förfölja era favoritspelare tills de skräms bort från spelet. Jag tror att många av de som står för exemplen jag skrev här ovan är rätt unga spelare, och man lär sig av misstag och bladibladi, men hey, om jag inte flummar runt om sånt här har jag ju inget att skriva om, right? ^^
Tips på inlägg

   Det känns som att jag gör massa länkar tillbaka till Genevieve Nightbard numera, men hon skriver bra inlägg som är värda att tänka på. Det senaste är ett inlägg där hon diskuterar det här med att folk håller på och försöker bugga sig in i stängda områden, och jag tycker absolut att alla bör läsa texten och tänka på den.
   Länk till inlägget HÄR.
Hästspel genom åren

   Jag tänkte idag dra en nostalgivända igenom ett antal hästspel jag spelat genom åren. Kanske hittar ni något nytt att prova, kanske vill ni tipsa om något nytt jag själv kan testa i slutändan? :D
   Alla bilder i det här inlägget är miniatyrer och blir större om man klickar på dem, för att slippa den långa laddningstiden för er med lite långsammare datorer ^^ Alla bilder är dessutom lånade via Google då jag inte har en dator som jag kan spela dem på längre. Inga av bilderna är alltså mina.
 
 
   Mitt allra första hästspel någonsin var My Little Pony. Originalen från 90-talet då. Jag förstod aldrig hur man skulle hålla sin ponny frisk, så den blev alltid jättesjuk och vägrade dricka medicinen jag försökte tvinga i den, haha. Provade faktiskt att spela det igen för ett par månader sedan, och det är ett grymt gulligt spel. Jag vet inte vad jag gjorde, men då lyckades jag hålla hästen frisk på något vänster - kanske för att jag inte proppade i henne pizza och godis? Nejmen det är faktiskt värt att spela, det tycker jag än idag.
 
 
 
 
    Full Fart i Stallet var anledningen till att jag började i Polluxklubben. Jag ägde aldrig spelet själv, men lånade det av en kompis. Jag var helt värdelös på datorspel då jag var mindre, så jag kom i princip aldrig någonstans, hehe. Men det var det allra första hästspel jag spelade som var helt i 3D, vilket var rätt stort för mig. Jag tyckte att allting i spelet var typ det vackraste jag sett, haha.
 
 
   Full Fart i Stallet 2 fick jag då jag gick med i Pollux. Jag tycker än idag att det är ett av de bättre hästspelen jag spelat. Mycket olika saker att göra, möjlighet att köpa kläder och utrustning och rätt mycket teori också, tillsammans med lite mindre uppdrag man kunde hjälpa spelets NPC's med. Dock saknade jag vissa grejer från det tidigare spelet, som den lilla trevliga rodeon på bilden högre upp.
 
   Starshine-serien har jag redan pratat så mycket om, så den får vila nu. Men ni vet att det är fyra av mina absoluta favoritspel. Detsamma gäller förstås de fyra Star Stable-spelen. Om man ska ta upp SSO också är det ju min största favorit genom tiderna.
 
 
   Arvet från Rosemond Hill var också en stor favorit. Grafiken är vidrig, helt vedervärdig, men det var bra tävlingar, bra story och rätt realistiskt i stallet. Miljöerna var helt otroliga, men grafiken gjorde dem verkligen inte rättvisa. Jag älskade att sadla och tränsa hästen, släppa Melissas och Johns hästar i hagen, sopa stallet, mocka, fiffla med radion i klubbrummet... jag hoppades i många år på att Pan Vision skulle göra en nyversion av spelet med bättre grafik, särskilt efter det första Springdale-spelet, men det drömmen lär ju aldrig slå in, haha. (Pan Vision är btw ett bolag som varit med och utvecklat/producerat/släppt/vad-de-nu-gjort-med nästintill vartenda spel jag spelade som barn, däribland Rosemond Valley-serien, Häst & Ponny och Springdale)
 
 
   Springdale ja, Stallets hemlighet. Spelet som handlar om Amanda som flyttar till en gård och får en häst. Annie från Rosemond Hill dök ju upp där som en kamrat till Amanda (Rosemond Hill hade flera systerspel, alla lika fantastiska med grafiken var ju banne mig inget att hurra för på den tiden), vilket fick mig att hoppas på fler spel med Annie. Jag älskade det spelet. Bra grafik, bra musik, överlag en schyst story. Ett av de bästa skötselsystemen gällande hästen jag än så länge stött på. Fast den obligatoriska hopptävlingen tycker jag fortfarande var alldeles för svår. Spelet var inte lika minnesvärt som Rosemond Hill, men det var riktigt bra.
 
   Horsez, det är ett spel med tusen namn. Secrets of the Ranch, Ranch Rescue, nånting med Pippa Funell, det är flera spel i serien och jag har spelat ett enda av dem, men jag har fortfarande inte fattat vad det heter. Dock var det ett fantastiskt roligt spel, ibland grymt svårt, men galet roligt. För mig var det också stort eftersom det var första gången någonsin i ett hästspel där hästen faktiskt gick i någon slags form i dressyren. Men, konstigt nog, så verkade spelet inrikta sig mer på makalösa miljöer än på själva hästen. Jag tycker hästarna var jättefula, men jag har nog aldrig annars spelat ett så visuellt vackert spel. Ingen av mina datorer lyckas installera spelet längre, vilket är riktigt trist, faktiskt.
 
   My Horse And Me, ett riktigt häftigt spel. Väldigt mycket hoppning och i slutändan tröttnar man, men det finns mycket kläder och utrustning att låsa upp med sina vinster och det finns massvis med små minispel - inget för mig, men vissa var riktigt roliga. Det var nog det mest revolutionerande hästspel jag kommit över, det var verkligen någon helt nytt - och det var så värt pengarna.
 
   My Horse And Me 2 tycker jag faktiskt var bättre, antagligen för att det faktiskt hade en story. Grafiken... fin. Riktigt fin. Dock var de vackra miljöerna absolut mer att hurra för än människorna och hästarna. Men det var roliga tävlingar, särskilt terrängen. Jag var inte särskilt duktig på minispelen som fanns (precis som i föregångaren), men jag har för mig att de var rätt roliga ändå.
 
   Horselife är ett av de senaste spelen jag spelat och det är nog min favorit. Vackra hästar (även fast jag gärna hade haft ett större urval - men den fete lille zebran kommer föralltid vara min stora kärlek ♥), kul med den utrustning som fanns till hästen (både huvor, benskydd och boots, de kanske inte hade så snygga färger men jag älskade idén!), roliga uppdrag ute i skogen... synd bara att man inte kunde rida fritt. Precis som i Horsez trippade hästen fram i en fin form under dressyrprogrammet - en mycket fin form. Jätteroligt, tycker jag. Hoppningen i spelet tycker jag dock inte är den bästa jag stött på, men vad ska man göra. Bortse från hoppningen och de grälla färgerna till hästens utrustning och man har ett av de bästa spelen jag vet.
 
   Ride köpte jag samtidigt som Horselife. Underbar grafik, men - jag fattar inte. Jag har alltid varit helt värdelös på dataspel, och Ride är verkligen inget för mig. Jag har försökt med ALLT men jag trillar ändå av över vartenda hinder xP Jag får mer ångest över hoppningen i spelet än jag har över hoppningen IRL, och då är det illa eftersom jag håller på att svimma av skräck då jag står framför ett hinder. Alldeles för stressande spel för mig, men det är verklighetstroget då det kommer till hoppningen, får man väl säga. Styrningssystemet är dock något man absolut måste träna på för att lära sig...
 
   Flashback till tidigt 2000-tal. Häst och Ponny - Varsågod och rid. Ganska fantastiskt på sitt sätt. Att vandra runt i ett ridskolestall med boxar överallt, i varje box en fin häst. Jag minns att jag alltid sadlade och tränsade varje häst, eftersom alla hade olika färger på sina vojlockar. Dock förstod jag mig aldrig på hur man skulle rida i ridhuset, jag gjorde tydligen alltid fel. Fast tävlingarna, som faktiskt var i 3D, de brukade jag klara. Tyvärr hittar jag inga bilder på det fina stallet :(
 
   Häst och Ponny - I stallet rörde det här om att köpa häst. Jag klarade aldrig att rida i det spelet heller, för vad jag än gjorde skickades jag tillbaka till startlinjen och fick höra "försök igen". Jätteirriterande. Men hästarna tyckte jag var söta. Fast jag minns inte vad jag gjorde i det spelet, det fanns inet mycket att göra då jag aldrig lyckades ta mig igenom det där dressyrprogrammet eller vad det nu var. Tyvärr hittar jag inga bilder från spelet.
 
   Häst och Ponny - Min första ponny var en nystart på serien. Spelet riktade sig uppenbarligen mot lite mindre barn, men jag köpte det ändå. Hästarna var söta, spelets "överblick" såg bra ut, men i övrigt var grafiken helt vedervärdig och styrningen spunkade järnet. Man kunde hoppa ett hinder lååångt innan hindret kom för att sedan landa och springa rakt igenom det, utan att riva, men hoppa hindret så som det borde hoppas, då rev man allt. Titta liksom på bilden ovan i terrängen - det ser ju inte klokt ut.
 
   Häst och Ponny - Ridskolan, hade jag nog hoppats skulle vara en nyversion på Varsågod och rid. Det var det inte. Jag har faktiskt aldrig klarat ut det, för den där spunkande hoppningen sabbade allt då jag kom upp till D-ponny. Återigen - söta hästar, vidrig grafik. Hemskt ljud, också.
 
   Jag köpte också ett spel som hette Häst och Ponny - Den falska riddaren. Jag tror inte att det var samma serie, namnet till trots. Jag minns verkligen ingenting om det. Jag kan inte hitta spelet här hemma och jag hittar inte en bild på internet bortsett från omslaget. Jag minns att jag inte gillade grafiken. Ja, jag är kräsen med min grafik.
 
   Barbie Horse Adventures måste jag faktiskt också nämna, för det älskade jag då jag var liten. Jag tycker faktiskt fortfarande att det är ett riktigt bra spel, måste jag erkänna. Massa minispel, som jag tyckte väldigt mycket om. Jag tycker hästarna är fina. Med tanke på hur gammalt spelet är tycker jag att hela grafiken är riktigt fin. Den ranch spelet startade vid var makalös. Jag älskar den fortfarande, och jag tror att jag var kanske elva då jag spelade spelet först.
 
   My Pony Stables avskydde jag. Om jag fattat det rätt var det ett väldigt uppskattat spel bland många, men jag förstod mig inte på det. Jag tyckte inte om spelets utseende eller dess uppbyggnad, och jag förstod inte vad det gick ut på.
 
 
   Det sista jag tänker nämna är det spel jag saknar mest - Riding Club Championships. Jag tror inte att jag behöver säga så mycket mer. Producerat av ArtPlant (som tidigare gjort Full Fart i Stallet tillsammans med Stabenfeldt) och som en förbättrad version av Stallets hemlighet - fast online. Åh, vad jag älskade det spelet. Det var också det första spelet någonsin där jag faktiskt kunde göra något rätt - jag kom en bra bit upp på High Score-listorna, vilket för mig var helt sjukt. Men, sen blev spelet gratis, och sen kunde de inte hålla upp det eller något. Därför var jag först rätt skeptisk till SSO, jag tänkte typ "om RCC inte kunde överleva lär ju inte de här lyckas med det heller" - men jag hade fel, eller åtminstone än så länge, vilket är bra. RCC går numera att spela på Facebook, men det är inte samma sak. Känslan är inte kvar.
 
 
   Det där var alla hästspel jag någonsin haft i min ägo. Jag letar ständigt efter fler, men det känns som att utvecklingen av PC-spel med hästinriktning har stannat av abrupt de senaste åren? Om ni vet några bra hästspel så får ni väldigt gärna tipsa om dem :)
Längtar

   Jag vill så gärna ha in en till häst i mitt stall, nu är jag jättetaggad på att träna en till pålle! Så jag hoppas verkligen att det på onsdag antingen kommer en häst som det säger "klick" med eller att byta-man-och-svans-funktionen kommer så att jag får hem en ny pålle.
   Jag har faktiskt tänkt tanken på att köpa henne redan nu och invänta den nya funktionen, men... det känns fel. Dels känns det fel för hon kan inte se ut så som hon gör nu, jag behöver förändringen för att hon ska passa i min mall, dels vet vi ju inte hur funktionen kommer fungera då den väl kommer. Ska det bli möjligt att ändra hästens man och svans direkt vid köpet av den, eller måste man gå till ett speciellt ställe och betala för saken? Det är saker vi inte vet än, och därför har jag inte vågat ta hem min nya häst än.
 
   Tror ni att ni kan gissa vilken av hästarna det är jag vill ta hem till mitt stall?
Lite inspiration igen

   Jag gillar verkligen den här vinkeln snett bakifrån.
 
 
   One More Time - Den Vilda
Supernova

   Det var Lucy Westlakes häst Supernova som fick vara modell denna gång. Jag har aldrig förr ritat en cremellofärgad häst och jag är faktiskt nöjd :) Ögonen är grymt svåra, liksom skuggorna som är lite mörka, men det är verkligen en utmaning att få liv i bilden! Jag tycker det är svårt att skugga men det känns som att det blir bättre varje gång :) Förhoppningsvis kommer jag snart lyckas bättre med hästarnas ögon och mular x)
 
 
   Jag har dragit ihop en liten lista på hästar som jag vill prova att rita faktiskt, det är kul att testa olika färgkombinationer :)
Bildprojekt

   Idag blir det nytt bildprojekt och återigen är det en annan spelares häst som kommer vara min modell. Med hjälp av en referensbild har jag kommit fram till vilka färger jag ska använda, och jag känner att det blir riktigt intressant att se hur det ska sluta med de här färgerna, haha
 
 
   Kände att just den här hästen skulle få vara modell idag just för att jag faktiskt aldrig har ritat en häst med den färgen, så det här blir allt något...
Rosa pålle

 
   Jag älskar den där manblomman, hoppas att vi får sådana i fler färger framöver :D
Har just nu...

   ...färdigställt ett grymt långt inlägg som kommer upp i morgon bitti. Förhoppningsvis kommer det ligga i mångas intresse, jag kan åtminstone utlova massvis med färgglada bilder och en resa genom 2000-talets utveckling. Om man säger så.
 
 
   Jag har massa mer Wiki-arbete framför mig, men först ska jag ut och handla. Den här veckan kommer uppdragen med Jorviks Fiskeklubb dyka upp, jag ska försöka hitta på något snyggt och enkelt sätt att strukturera upp de sidorna. Lär ju gå måttligt bra.
   Nej nu måste jag slita mig från datorn. Psh.
Hur många uppdrag ska det bli?

   Jag älskar blåa uppdrag, de är ett bra sätt att tjäna JS på. Men nu då jag bygger rykte med Björn och Agnetha undrar jag lite hur många uppdrag det kommer bli i slutet. Inte för att det skulle vara negativt, för min del kan det vara hur många som helst, men nu då jag försöker sammanställa alla uppdrag till Wikin blir jag lite fundersam. Jag tror jag gjorde sammanlagt fyra dagliga uppdrag med Agnetha idag. Jag har ju nu börjat med uppdragen som kommer efter Solgården, och om det blir så att trädgården ska delas upp i ytterligare två delar (vilket alla i princip tar för givet nu, men det känns ju också mest logiskt), blir det upp till åtta dagliga uppdrag med Agnetha om dagen då?
   Man tjänar ju inte mycket JS på det tyvärr, eftersom man får väldigt lite för allt jobb med de där båda smurfarna i trädgården, men att tjäna rykte är ju alltid okej om man säger så. Fram tills att man samlat allt rykte som går att samla, för då gör man det ju bara för pengarna.
 
   Aja, för att avrunda det här kan jag ju säga att Vingårdens trädgård är nästan min favoritplats nu. Det är så himla fint ^^
Hästspel vs realism

   Jag har ju som sagt inget liv så jag roar mig med att filosofera över helt onödiga saker. Häromdagen handlade det om "Hm, hur kommer det sig att hästspel alltid känns så orealistiska?" Och då menar jag typ... man spelar hästpel på datorn. Man rider runt. Hästen skrittar, hästen travar, hästen galopperar, men det... ser liksom lite konstigt ut.
 
   Jag kom fram till varför. Då man svänger hästen i de flest hästspel så vänder framdelen. Problemet är att det gör bakdelen också. Eftersom styrningen sitter "i mitten" av hästen så svänger hela hästen på en gång. Framdelen går åt ett håll, bakdelen flyger åt fanders och då man tänker efter ser allt rätt orealistiskt ut.
 
   Jag minns att då jag för första gången spelade Starshine Legacy för en herrans massa år sedan var reaktionen "OMG, hästen böjer på halsen om jag svänger!". En väldigt enkel grej, men en grej som åtminstone jag aldrig någonsin sett i ett hästspel tidigare. Samma sak i Star Stable, liksom SSO.
   Men, bakdelen är fortfarande ute och flaxar. Jag tänkte faktiskt inte på det förrän jag och Iddy traskade runt uppe i Bergspasset vid Firgrove häromdagen. För då hästen ställer sig (för er som inte har hästerfarenhet IRL innebär det typ att den böjer nacken aningen åt det håll man ska åt) blir det nästan en illusion av att hästen svänger på böjt spår. Om man tittat noga så märker man dock att bakdelen fortarande inte är med.
   Det tror jag är den stora utmaningen med att göra ett hästspel. Att hästen ska röra sig realistiskt. Numera finns det ju antalet spel som är riktigt bra gjorda (My Horse And Me och Ride är nog de jag helst nämner då) men det känns riktigt trassligt att få hästen att se vettig ut då den rör på sig.
   Men det som SSL införde, ställningen och böjningen i hästens nacke, den gjorde väldigt mycket. Det ser verkligen ut som att hästen är påväg någonstans, och man tror verkligen att hästen verkligen är böjd i kroppen trots att den inte riktigt är det. (Sen var det ju lite mysko att Concorde som faktiskt är dressyrhästen går ställd åt fel håll, vilken dressyrdomare som helst skulle ju spunka loss men det är väl en del av hans charm, I guess - eller så rider Anne väldigt mycket på yttertygeln.) Rätt genialiskt, egentligen. Nu har ju allt det här förbättrats genom åren, jag var faktiskt tvungen att titta rätt noga för att se bakdelens väg då jag tittade på Iddy.
 
   Det är roligt, sånt här. Jag vet inte riktigt vad jag vill komma fram till med det här, men aja. Har ni tänkt på det här?
GAAH!

   Nä nu har jag seriöst bloggförbud, folk spammar spoilers så jag behöver ju inte ens göra de nya uppdragen, jag har ju redan sett allt... Fasen vad tråkigt :( Att folk inte kan skriva att de delar massa spoilers... Det är därför jag avskyr vandrarhemsfunktionen.
 
 
   Jag har skrivit in nästan alla ryktesfraktionerWikin, det börjar bli lite ordning och reda på saker och ting nu. Nu behöver jag bara ändra en galet massa sidor för att länkarna ska stämma, men vad gör man om det inte blev rätt från början :P Tur att jag gillar såna där pilliga jobb, och nu slipper jag sitta och lusläsa källkodningen till Wikin dessutom.
 
   Är det något som ni än så länge saknar på Wikin? Man blir ju lätt insnöad då man som jag skriver så mycket på en dag, så jag har säkert glömt lite grejer som borde finnas med :P
Cirkusen är fantastisk

 
   Asså det där ljuset... ♥
 
   Jag hoppas verkligen att kamerafunktionen som finns i cirkustältet kommer dyka upp mer framöver, kanske att det kan finnas någon sådan kamerna i ridhuset eller på någon av ridbanorna. De vinklar man får se är ju jättehäftiga, det är kul att kunna se sitt ekipage från någon annans synvinkel. En helt genialisk funktion, helt enkelt.
Åh jösses

   Alla dagliga uppdrag förutom de med Jorviks Fiskeklubb och Vingårdens Trädgårdsmästare finns nu på Wikin. Fy farao vad skönt att slippa dem. Nu kommande vecka ska just de uppdragen komma upp (gällande Vingårdens trädgård ville jag ha en vecka på mig att se om uppdragen fortsätter i samma stil som de redan gjort), ska också lägga upp alla stallsysslor och lopp. Tur att jag inte har något annat att göra på dagarna.
 
   Just nu kutar jag runt och samlar JS, efter att ha köpt Iddys svindyra skor i morse hade jag bara 35 JS kvar, hehe. Snart är jag äntligen färdig med Gyllenåsarnas dal, vilket är skönt eftersom jag verkligen ogillar alla lopp där xP
Ingen häst utan skor

   Nu har Iddan äntligen fått sig helt egna dojjor och nu ska man spara upp till 9900 JS igen - vill gärna ha ett par skor till övers då nästa pålle flyttar in.
 
   Nu kommer jag spendera någon timme eller två med mitt skrivblock - ska skriva upp veckans sista blå uppdrag och sedan ska allt in på Wikin. Var lite lat nämligen och orkade inte lägga in alla fredagens uppdrag, för att inte tala om gårdagens. Men nu har jag tid, jag har gjort allt jag borde här hemma för dagen (typ dammsugning och sådana tråkigheter) så nu blir det SSO och Wiki ett bra tag framöver :D
Trädgården med de galna trädgårdsmästrarna

   Jag är stormförtjust i Vingårdens Trädgård. Jag tycker uppdragen är jätteroliga och nu då den börjar ta form är den fantastiskt fin. Jag har gjort uppdragen så långt att Solgården är färdig, och den är rätt fantastisk, tycker jag. Dock hamnade jag åter i Spoilerträsket då jag öppnade Bloglovin' i morse, så trist. Det är ju extra najs då folk ska spoila i rubriken och i första meningen av inlägget, för de är ju rätt svåra att undvika. Aja, jag slutade följa den bloggen nu, jag blir så besviken av att få spoilers kastade i ansiktet sådär - det är ju därför jag började använda Bloglovin', för att lättare ha koll på de SSO-bloggar jag gillar och samtidigt kunna sålla ut alla spoilers.
 
   Den lilla belöningen jag fick nu vid de avslutade uppdragen tyckte jag var väldigt fin. Så fin att den ska användas mycket framöver. Tyckte det var en kul grej och hoppas på liknande belöningar efter uppdrag framöver :)
 
   Nu ska jag kuta till Valedale och köpa Iddys efterlängtade skor.
Till i morgon

   Jag ska ut och göra andra saker för kvällen. Till i morgon, Jorvikbor.
Cinnamonprince

   April Starwoods Canel finns inte längre med oss, och då jag åter fick inspiration till att rita lite så blev det en minnesbild. Hoppas att den uppskattas.
 
Så fint

   Jag tycker mycket om Elizabeth Sunbeams hår. Enkelt men väldigt fint. Jag skulle tycka det var roligt om det någon gång kom någon slags liknande frisyr till traktens skönhetssalonger :)
En tankeställare.

   JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR FOLK TYCKER DET ÄR SÅ DUMT ATT ANVÄNDA CAPS LOCK FÖR OM MAN INTE GÖR DET ÄR DET JU INGEN SOM SER VAD MAN SKRIVER. FOLK ÄR SÅ TRÅKIGA OCH SKA ANMÄLA BARA FÖR ATT JAG ANVÄNDER CAPS MEN JAG FÅR GÖRA VAD JAG VILL OCH DET HÄR ÄR INTE OLAGLIGT OCH JAG TYCKER DET HÄR ÄR ROLIGT.
 
 
   Ser ni vad jag gjorde där? Antagligen såg jag till så att ni fick huvudvärk, för det fick jag då jag skrev det kan jag be att få tala om. Om ni gör som mig så undvek ni att läsa texten alls. Det gör lite detsamma, för poängen ligger inte i den texten. Poängen ligger i hur jag skrev den texten.
   Väldigt många i SSO använder Caps Lock då de skriver i chatten. Och det värker i hjärtat på mig. Känner människor inte till vanlig nätettikett?
 
   Att skriva med Caps Lock är internets motsvarighet till att skrika. Högt. Om jag har en vanlig konversation IRL med en vän och skriker högt lär min vän tycka att jag är antingen aningen otrevlig eller rent ut sagt dum i huvudet.
   Att se någon skriva med bara Caps Lock tycker jag är väldigt otrevligt. Dessutom blir det svårare att läsa texten. Och jag undrar lite över hur dagens svenskalärare fungerar eftersom de inte verkar lyckas banka in något vett i folk. Använd hellre gemener än versaler. Alltid. Okej, ny mening ska alltid börja med en versal, men... vafasen, jag ska inte behöva sitta här och berätta om vanlig meningsuppbyggnad.
 
   Man kan använda Caps av misstag, men om man skriver i olika chattrum och forum har man ändå något slags ansvar gällande att stå för det man skriver. Tänk att bakom varje ord i ser i spelets chatt sitter en annan människa. Då du använder dig av chatten är det ditt ansvar att se till att du behandlar denna person som en människa också. Vill du att en främling ska ställa sig fyra decimeter från ditt ansikte och skrika åt dig? Nä, uppenbarligen inte. För det är ungefär vad Caps Lock innebär i ett chattrum som det i spelet.
 
   Om någon upprepade gånger skriver med Caps i spelet får jag intrycket av att det är en person jag inte kommer tycka om. Jag tycker det är obehagligt. Att se ett ord på papper kan ibland vara samma sak som att höra dem, särskilt för såna som mig som sällan faktiskt träffar människor IRL.
 
   Vad är mitt hopp med det här inlägget? Att folk tänker efter. Att snällt be andra att sluta skrika i chatten upprepade gånger. Upprepade, alltså. Alla kan råka picka till Caps ibland. Att be någon att sluta och lägga till ett "snälla" i samma mening är inte fel. Det är en vänlig förfrågan. Man kan ha diskussioner om saken utan att skrika åt varandra eller börja klanka ner på den som har en annan åsikt, vilket är precis vad många faktiskt gör. Och det är väldigt trist. Så försök att vara lite snälla mot varandra, människor. Och tänk på vad jag sa om djurplågeri tidigare idag. Det är inte heller roliga grejer. Man har ansvar för vad man skriver på internet, även om många tror att man där är helt anonym.
Men... va?

   I Globalchatten har det nu varit Ponnyakut. Ja, de var tydligen väldigt tvungna att ha den i just Globalchatten. Och det råd som gavs var "Har du ett spö? För om hästen inte lyssnar och gör som du säger ska du piska den".
 
   Ehum... VA?!
 
   Asså jag hoppas för guds skull att ingen verkligen tror att det är så man ska behandla djur. Det blir ett rollspel om djurplågeri helt plöstligt, vilket är helt sjukt.
   Jag har själv aldrig varit med i något rollspel eftersom det inte tilltalar mig (kan ju ha något att göra med att jag har någon slags smärre social fobi också, men det är en annan sak), men om det är så här folks Ponnyakuter ser ut, lägg av med det för i jösse namn. Djurplågeri är inte roligt, har aldrig varit roligt och kommer aldrig att bli roligt. Även om det är "på skoj", så blir jag rosenrasande. Jag blir verkligen arg.
 
 
 
   Så, avregerad. Nu kanske jag vågar återvända till spelet.
Positivt överraskad

   Jag tänker inte skriva ut några detaljer (avskyr spoilers på bloggar), men jag tycker att uppdragen nere hos Mr Jag-svävar-på-små-rosa-moln och Mrs Jag-har-rymt-från-en-mentalanstalt är riktigt bra. Solgården börjar ta form, den är vacker. Riktigt trevligt. Börjar fundera på om de där båda i hemlighet sympatiserar med Solens Cirkel. Jag gillar verkligen att det är en helt ny ryktesfraktion, jag har saknat att jobba sig upp i graderna. Okej, jag har A.A.E. och Fiskeklubben men de är ju så svåra att bli kända hos så de räknas typ inte.
   Det har visserligen varit väldigt korta uppdrag varje dag hos Björn och Agnetha, men det blir värt det i längden. Man vet att man har något litet att se fram emot till nästa dag, man vet att något nytt kommer hända. Jag skulle faktiskt gilla om det blev fler uppdrag på det sättet med nya ryktesfraktioner- omg. Det är ju alldeles utmärkt att jag först nu inser att vi kommer stöta på fler ryktesfraktioner i Södra Jorvik. Haha, jag hade faktiskt helt missat det faktumet. Det lär bli absolut minst tre-fyra stycken va, med tanke på hur stort området är?
 
   Nej, nu ska jag göra lite nytta åt mig själv. Dags att fortsätta med att anteckna monologera till de blå uppdragen! (Jag kan säga att jag skriver så litet jag bara kan i mitt stora skrivblock men jag har täckt ca 5 A4-sidor med text under den här veckan...)
Hah!

   Senast häromdagen klagade jag över Wikias trista reklam, men kollakolla, preics såhär ska det vara ♥
Stormbeauty

   Fick inspiration till att rita och denna gång blev det Alicia Starnights Stormbeauty som fick stå modell. Jag har alltid gillat färgen detta vackra sto har, särskilt eftersom den påminner mig mycket om en pålle jag känt IRL.
 
   En teckning som gjordes på väldigt kort tid, men jag hoppas att den uppskattas ändå. (Och yes, min handstil också, hehe)
Lugn kväll

 
   Alla blå uppdrag gjorda både igår och idag. Just nu satsar jag på att köpa hästskor till Iddy, så att grabbarna inte behöver dela på samma par skor. Sedan tror jag faktiskt att jag ska samla ihop till ett tredje par direkt, så att min nästa pålle har ett par skor redan från början. Två par skor. Fyra fötter. Äh, ni fattar, ni är smarta.
 
   Nu blir det lite bildsortering för min del, jag fotar väldigt mycket i Fraps till både blogg och Wiki och jag vill inte att mina hårddiskar ska fyllas upp mer än nödvändigt just nu.
Starshine Legacy: Episod 1, Nivå 6

   Jag tror inte att jag och Neo är ensamma då vi säger att vi var totalt livrädda då vi spelade Starshine Legacy. Det var ett grymt spel, det är ett grymt spel, men elva år gammal hade jag i princip hjärtklappning då jag spelade spelen. Hjärtat slår fortfarande lite fortare då jag spelar de lite "läskigare" nivåerna, men nu efter alla år kan jag tricken för att ta sig igenom nivåerna så smärtfritt som möjligt.
   Jag fick idag en förfrågan om att visa hur man klarar Nivå 6 i det första Starshine-spelet, och jag tänkte visa lite grejer som kommer göra era liv lite lättare - ja, om ni nu spenderar era liv med att spela hästspel som jag gör 90% av min tid.
 
   Till att börja med så finns det två taktiker jag känner till på den här nivån. Den ena taktiken kallar jag ungefär "spring-för-livet-eller-dö-skrikandes". Den går typ ut på att man i halv panik (om man som jag gillar att överdramatisera) kutar järnet genom hela nivån och senare går tillbaka efter stjärnorna. Jag tycker det är den lättare taktiken. Den andra går ut på att leka kurragömma. Man kan nämligen gömma sig från ryttaren bakom en. Dock måste man då smita förbi ryttaren senare, för om man har gömt sig kommer ryttaren stanna och vänta in en längre fram (ja, jag höll på att få en hjärtattack första gången jag var med om det, haha).
 
   Det första som händer på nivån är att man kan rida rakt fram. Ja, gör det, det är en rätt bra idé. Men håll utkik efter ett staket. Det går nämligen att gena här, för att få ett fint försprång till ryttaren bakom. Om man föredrar att gömma sig kan man här stanna en stund. Annars är det bara att kuta järnet framåt.
 
   Längre fram rider man över någon slags trevlig liten träskmark. Ser ni muren? Om "gömma-sig-och-be-till-högre-makter" är något för dig går det här alldeles utmärkt att gömma sig.
 
 
   Humhum, nu närmar vi oss upploppet. Nu kommer något som jag inte lär säga fler gånger. Rid in i väggen.
   Om man kraschat i väggen på rätt sätt kommer Mörkerryttaren bara kubba förbi uppför backen. Så kan man själv glida in där bakom denne i lugn och ro. Faaast jag gillar "run-Forrest-run" så jag kör personligen helst på att bara gasa uppför backen. Det här är vid bron precis innan stället där det faller stenar nedför backen. (Jösses, svårt att beskriva det här)
 
 
   Okej, nu kommer man till broarna, som är sista hindret. Hoppa över alla hål i broarna och du är i säkerhet. Om du har kört på "kurragömma"-taktiken kommer Mörkerryttaren stå och vänta på dig här. Eller skritta runt i en cirkel. Hm, jag minns faktiskt inte. (Ja, jag skrev allt ur minnet och langade in bilder i efterhand lite snabbt, spelet funkar inte så bra på min dator.) Det gäller bara att ha en känsla för tajming då, att komma förbi då ryttaren vände sig bort eller något - så kuta fram och hoppa.
   Om du däremot kommer dit innan Mörkerryttaren kan man stanna efter att ha hoppat över den sista avgrunden. Om man då kollar bakåt ser man att ryttaren kommer fram till stupet, hästen slår på en tvärnit, stegrar sig och börjar sedan skritta i en cirkel. Om man nu har lust att bege sig ut på självmordsuppdrag kan man hoppa tillbaka över stupet, för det går att smita förbi ryttaren. Sen kan man leka runt lite hur man vill på hela nivån, men för att göra klart den måste man tillbaka upp till Mörkerryttaren, hoppa över stupet och rida fram till gläntan.
 
   Jag körde på taktik nummer ett men red tillbaka för att kunna ta bilderna i lugn och ro. Efter ett tag stannar Kaahn upp där borta och står stilla, så det blir lättare att ta sig över stupet.
 
   Jag hoppas att det här var till någon som helst nytta. Bara så ni vet så svarar jag gärna på frågor som den här, så var inte rädda för att fråga om ni vill ha hjälp med något eller om ni vill ha tips. Själv kan jag erkänna att jag har inte hittat alla guldstjärnor som finns i SSL-spelen, så jag skulle gärna vilja se ett hjälpavsnitt rörande vart alla finns, haha x)
 
   (Btw, det är bara att säga till om ni vill använda min Appaloosa-Starshine så lägger jag upp honom här på bloggen)
 
 
EDIT: Här har ni en video.
 
Tips på inlägg

   Idag påmindes jag om ett inlägg som Genevieve Nightbard skrev för ett tag sedan, som jag personligen tyckte var väldigt roligt. Det kan nog också vara bra att tänka på för vissa spelare som missbrukar SSO's chatt, för det är inte riktigt okej att skriva vad som helst.
 

Snyftaren: SNYFT.

Moralkärringen: Man får inte bugga, det är emot användarvillkoren, de enda du borde upplysa om buggen är support : )

Den desperate: HALLÅ!!!!!! HJÄLP MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spammaren: HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ – osv.

Spammaren med ”orsak”: JAG SPAMMADE BARA FÖR ATT NI INTE VILLE HJÄLPA MIG NI BARA STRUNTAR I MIG.

Trippel DSS (Den desperata spamsnyftaren):  Se ovanstående ”Spammaren med orsak” + lägg till ”Snyftaren”. ”JAG ÄR MOBBAD I SKOLAN OCH HAR INGA KOMPISAR OCH—”

Brandsläckaren: MEN SLUTA BRÅKA NU!!!!!! DET BLIR SÅ DÅLIG STÄMNING I CHATTEN.

Den late äventyraren: HALLÅ, VART ÄR STENARNA TILL SKATTEN? VART ÄR SKATTEN? VART HITTAR JAG BUTLERN?

Tävlingsryttaren: NÄR BÖRJAR CHAMPIONATET?! VA? HAR DET REDAN VARIT?! HAR XXC VARIT?!

Reklampelaren: GÅ MED I MIN KLUBB XXX OCH KOLLA IN BLOGGEN: BLOGG.BLOGG.SE NYA UPPDATERINGAR VARJE DAG!!!!!

Fame huntern: Åh, [populär spelare hen aldrig träffat innan] Kan vi bli vänner?! Kan inte vi ha picknick?! KAN VI SES?!

Bråkstaken: Men du är ju helt dumm i huvet! 

Bråkstaken som ångrar sig (förmodligen efter att ha råkat ut för "Anmälaren"):  MEN FÖRLÅT, JAG MENADE INTE SÅ. ANMÄL MIG INTE :(((((

Bråkstaken som ger igen: JAG TÄNKER ANMÄLA DIG FÖR DU ANMÄLDE MIG.

Anmälaren: JAG ANMÄLER DIG NU!!!! 

Allvetaren som inte har så himla stor koll: Det är inte alls emot användarvillkoren, det är bara otrevligt att spamma. *

Spoilaren: Nej, men du kommer hamna i XXX så fort du ridit förbi XXXX och klarat nivån med XX, där kommer du träffa XXXXXX som sedan berättar var XXX finns! :)

Svenskproffset som gärna visar sina kunskaper: DET HETER GÖMMA, inte JÖMMA. 

Svensk"proffset": Ja men jag har högsta betyg i svenska och jag sa bara åt hon att det hette Gömma och inte Jömma!

* Jo. Det är visst emot användarvillkoren.


   Läs inlägget i originalform HÄR.

 

   Som sagt, jag tycker det är kul att göra reklam för andra bloggar för att SSO-samhället ska växa och jag delar därmed gärna med mig av bra inlägg som det här. Ytterligare en anledning till att jag ofta ber om era åsikter ;P

Tio saker ni inte visste om mig

   1. Jag kan stå still någonstans i spelet i evigheter och bara läsa vad som pågår i chatten
 
   2. Min stora dröm just nu är att flytta hemifrån och skaffa husdjur, eftersom min mamma är allergisk. Jag ska ha minst två Sphynxkatter (har haft två tidigare, de underbaraste katterna som finns på denna planet) och en hund.
 
   3. Jag är ett stort barn och älskar Disney och allt liknande.
 
   4. Jag är beroende av Harry Potter och har läst varje bok minst tjugo gånger.
 
   5. Jag har planerat namn, smeknamn och personlighet till alla mina framtida hästar i SSO - eller rättare sagt, jag hade, fram till i onsdags. Nu har jag två kvar.
 
   6. Jag har alltid ett stort skrivblock bredvid mig då jag sitter vid datorn, och i det skriver jag upp allt jag ska lägga till på Wikin. Jag skriver och ritar allt i bläck med en reklampenna som har en liten boll av gummi högst upp på toppen, vilken går att använda på smartphones.
 
   7. Jag har en liten tv på mitt skrivbord bredvid datorn, och den står nästan alltid på (ibland med avstängt ljud) medan jag spelar SSO.
 
   8. Jag hyser en väldigt stark hat-kärlek mot får. Jag var stallvärd på min gamla ridskola under ca tre år och har spenderat mycket tid inne i fårhuset på gården. Har gjort allt mellan att jaga får på rymmen, tacklat omkull får som är påväg åt helt fel håll, blivit omkulltacklad av kaxiga baggar, lyft får ur "matrännan", haft två fullvuxna får i knäet medan båda två skriker och vill bli kliade, adopterat samma får som substitut till en hund (Doris och Sjuan ♥) och suttit i halmen och matat ett litet lamm med nappflaska. Gör det nästan värt att komma in i fårhuset vid lunchdags då femton svarta tackor och en vit bagge (som numera är en död bagge - R.I.P Alf) står och vrålar för full hals. Tro mig, man behöver de där fina stunderna för att stå ut med en enda fodring.
 
   9. Mitt intresse för att skapa spel kommer ursprungligen från mitt intresse för webbdesign, som jag från början lärde mig via Stallet.se.
 
   10. Jag har Aspergers syndrom och för tillfället också en depression med tillhörande ångest. Yaay.
Om ni undrar...

   ...varför jag hela veckan har stått framför de NPC's som delar ut dagliga uppdrag i evigheter är det så att jag har skrivit in hela deras monologer på Wikin - jag skriver ner det de säger för hand, och i efterhand skriver jag in det på Wikin. Har valt att göra det istället för att använda Fraps, för jag blir jätteförvirrad av att växla mellan olika fönster hela tiden då jag ska skriva.
 
   Så till de stackare som förskt få kontakt med mig medan jag har stått still sådär, sorry, jag har helt enkelt inte sett er ^^''
Vill du ha hjälp med SSO?

   Det är inte bara vi svenskar (några av er kanske är från Finland också?) som spelar SSO. Tack vare Maggie Oldcamps blogg, som jag återigen berättade om igår, hittade jag den här sidan. Om du inte kan tyska går det utmärkt att översätta sidan i Google Chrome eller liknande. Den är inte helt färdigställd än, men det är ju inte Wikin heller så jag har inte mycket att säga. Jag tycker det är en jättebra sida och den kan säkert vara till stor hjälp för många.
 
   Länk HÄR.
Miranda Moonbells brev

   Jag tänkte först inte skriva om det här, men sen insåg jag att allt den här bloggen står för innefattar mina egna tankar om SSO och spelets framtida utveckling, så jag gör det ändå.
 
   Om någon nu mot all förmodan har missat vad saken gäller (för jag gissar att alla läsare av den här bloggen läser antingen Mirandas eller Alicia Starnights blogg) så har Miranda skrivit ett brev till SSO-supporten där hon avråder dem från att lägga till en funktion så att spelare kan sälja hästar mellan varandra, eftersom det kan orsaka inflation - hon jämför med Stallet.se, vilket jag själv kan relatera till eftersom jag har sett den sidan ända från start till mål. Här är Mirandas brev.
 

"Hejsan SSO! Det är en sak som jag tycker är extremt viktigt att ni läser, som jag insåg för ett par dagar sedan.
Jag vet att många medlemmar önskat/vill att man ska kunna köpa & sälja hästar medlemmar emellan, och i så fall även kunna tjäna på affären t.ex. ifall hästen är i hög level. (Att hästen ökar i värde från exempelvis 300 SC i level 1 till 700 SC i level 12).
MEN, detta är ingen bra idé enligt mig.

Varför? Jo, dels skulle detta kunna leda till inflation. I och med att SC börjar cirkulera medlemmar emellan så kommer de att sjunka i värde, och det kommer att bli kaos. Folk kommer att försörja sig på att köpa hästar, träna upp dem och sedan sälja, vilket leder till stor konkurrens.

Detta kommer även högst troligen att leda till avundsjuka, sabotage och ökade kontostölder (eftersom man då kan tjäna SC på att utnyttja andras konton).
Om man tar sidan stallet.se exempelvis, så var det en jätterolig sida, ända tills alla stölder, all konkurrens och inflationen kom. Den sidan stängs nu ned om bara ett par dagar.
Så jag ber er, låt inte det hända med Star Stable.

En lösning skulle vara att man kan sälja hästar, men endast för samma pris som man köpt den, varesig den är i level 1 eller 15.

Hoppas att ni tog er tid att läsa detta, för jag älskar verkligen Star Stable och tycker att det är ett fantastiskt spel! :)
/Miranda Moonbell (Elin)"


   Jag måste säga att i ärlighetens namn förstår jag inte alls varför folk vill ha den funktionen från början. Vad gör den för nytta? Vi har alla samma möjlighet att skaffa samma hästar genom spelet. Det är ett val vi gör. Så jag ser inte varför folk vill sälja hästar till varandra. Liksom att jag inte förstår önskemålet "jag vill kunna rida på någon annans häst". Som sagt, jag har ingen personlig erfarenhet av spelkodning, uppbyggnad, vad fanken jag nu ska säga, men jag tycker det känns konstigt och orealistiskt. Varför är det så att vi kan rida "igenom" andra medlemmar i spelet? Om de hade varit samma "fasta materia" som väggar, staket, stenar och NPC's är, så skulle det antagligen ta upp en galet massa data. Vilket leder till en sämre spelupplevelse då det säkerligen inte finns någon dator i ett normalt svenskt hem som kan palla trycket. Jag vet att min dator inte skulle palla att ens logga in på spelet innan den körde ihop sig totalt. Varför skulle jag vilja gå fram till en annan medlems häst och hoppa upp på den? Vi kan ha upp till åtta egna hästar. Utnyttja det.

   Kom bort från ämnet igen, men det var ett exempel. Jag ser inte grejen. Jag tycker det är bra som det är just nu att det inte går att på något sätt byta spelets valutor mellan medlemmarna, för precis som Miranda säger så bidrar den sortens utbyte till kontostölder och liknande.

 

   Jag sa att jag inte tänkt skriva det här inlägget egentligen, och det är för att jag faktiskt tror att SSO-teamet tänkt på detta. Stallet.se har i många år (jag minns att jag spelat det från lågstadiet och gav upp då den där gudsförgätna odlingsfunktionen dök upp - den sabbade verkligen allt) varit en av de största sidorna för hästtjejer - en vardagkväll kunde det vara upp till 3000 online samtidigt, om jag inte minns fel. Det skulle kunna ha varit 1300. Hm. Nejmen det har inte riktigt med saken att göra, utan det är ju så att man lär sig av andras misstag. Och jag åtminstone hoppas att de som jobbar med SSO har tänkt "hm, vad ska vi göra för att inte gå i konkurs?".

   Just nu går det att tjäna SC genom att vara Star Rider eller att köpa SC. Om det plötsligt skulle gå att få fatt i SC genom att sälja hästar skulle folk inte köpa SC via Star Stables hemsida längre. Grundläggande logiskt tänkande här - vi slutar köpa SC, mindre pengar till SSO. Mindre pengar till SSO, mindre budget och sen kan man dra en jädra lång vals som slutar med konkurs. Nu är jag lite (*host*) överdramatisk, men det är för att jag vill få fram min poäng. Hyperinflationen i Tyskland under Andra Världkriget. Det krävdes typ en skottkärra full med pengar för att kunna köpa en limpa bröd. Inflation är inte najs.

 

Bara för att förtydliga saken så tycker jag det är bra att Miranda skrev det här inlägget, brevet. Även om SSO har andra planer så kan det öppna ögonen på många spelare och kan ge dem en förståelse om varför vissa verkligen inte vill ha denna funktion.

 

    Jag kanske borde ha en regel att jag inte får skriva såna här inlägg efter klockan åtta på kvällen. Jag tappar lätt bort mig. Jag kan ha fel, absolut, men det här är mitt intryck, min uppfattning av saken. Jag hör gärna era åsiker, som alltid - om ni har skrivit om det här, länka gärna ert blogginlägg i kommentarerna.

Lead me out into the light

 
   Jag brukar inte vara mycket för citat/låttexter med bilder, men jag fick en däng av inspiration.
 
   Vet ni vilken låt det är och vart den kommer ifrån?
Inbillar jag mig?

   Det känns som att det går väldigt kort tid innan hästen blir hungrig igen efter att man matat den, kanske max en halvtimme?
   Iofs tabbar jag ofta ur spelet för att kunna skriva på Wikin, men nu har jag haft koll på mina höransoner idag och... ja, om jag skulle mata hästarna när de blir hungriga skulle jag bli urfattig.
 
   På tal om fattig, jag tänkte lite på de där höbalarna man kan köpa nu. Jag kommer aldrig mer köpa hö i enpack, det här tar ju mycket mindre utrymme i ryggsäcken, men jag tycker nästan att storpacket bör vara lite billigare. Att köpa tio enpacks-hö kostar ju lika mycket som en höbal, men man köper ju saker i storpack för att hålla på ekonomin. Eller storpacken är billigare, det är väl lagen om Coop eller något, jag vet inte. Nejmen jag hoppas att priset på storpacket med hö ändras så det blir lite billigare, annars vore det ju rätt najs med fler sätt att tjäna pengar på - vilket ändå lär dyka upp snart, med de nya bryggorna på Moorlands södra strand :)
Solvalvet

   Jon Jarls grav. Vi vet att den ska gömma mer än vi än fått upptäcka.
 
   För att komma in i valvet behövde vi en solnyckel. Solens sigill är det som Jon Jarl kommer ut ifrån då vi möter hans spöke.
 
   Nästa valv är Månens. Man ser porten, där nere i gravvalvet. Men då är frågan - är någon begravd i Månens valv? Kommer vi härnäst tränas i Månens cirkel hos Aideens beskyddare? Och om det nu är så att någon är begravd i valven under Jon Jarl - jag säger valven i plural, för Stjärnan och Blixten bör ju finnas där under - kan det hända att vi djupt nere i berget äntligen får möta självaste Aideen?
 
 
   Har ni några tankar om saken?
Det tog x antal timmar

   Efter att jag lusläst kodningen på ungefär fem olika Wikis startsidor lyckades jag ÄNTLIGEN lista ut hur jag skulle göra med startsidan på Wikin. (Det värsta var att jag provade just den koden redan i natt, men då blev något fel så inget hände alls, så jag förvirrade mig själv massor) Man välkomnas nu av ett bildspel med länkar, till höger under reklampelaren-som-vägrar-försvinna ligger en omröstning och hela sidan är nu mer färgglad och välkomnande. Är inte helt färdig, lite till ska fixas, men fasen vad det börjar bli bra nu :D
   Reklam, visst, men det vore väl mer najs om man kunde ha någon reklam-hubbelur som faktiskt har något alls med ämnet att göra?
 
   Jag gjorde dagens uppdrag i Vingårdens trädgård i morse. Har den där Agnetha rymt från ett mentalsjukhus? Varje gång jag ser hennes avatarbild kan jag inte annat än tänka på spökhistorien om Nord (om någon har gått på Nybyggets ridläger så vet ni vad jag menar).
   Men den där trädgården kommer nog bli himla spännande om några dagar. Den har verkligen potential. Jag hoppas verkligen att någon fontän dyker upp någon gång också, för det skulle vara riktigt mys med blommor (då det väl blir en blomsterträdgård) och porlande fontäner.
"No pity for the banned"

   Jag har tidigare tipsat om SSO Ride Through, som drivs av Maggie Oldcamp. Sidan är helt på engelska och Maggie lägger upp spelets uppdrag i kronologisk ordning, vilket verkar vara till hjälp för många. Jag föjer bloggen då den är perfekt för mig med Wikin - jag kan inte citera något, då jag vill ha det exakta citatet på svenska, men om jag behöver kolla upp mindre detaljer passar det alldeles utmärkt att titta igenom bloggen. Maggie har också sammanställt en i princip komplett lista av alla spelets kläder och utrustning och har lite annat smått och gott på sidan.
 
   Det som fångade mig den här gången var ett inlägg där hon förklarar spelets enkla regler för de som vill undvika att bli bannade. Jag är helt inställd på engelska just nu så jag kan inte riktigt uttrycka mig på svenska, hehe. Men inlägget är klart läsvärt, liksom hela hennes blogg.
 
   Läs Maggies inlägg här.
Någon som vet hur man kodar Wikis?

   Jag är körd och ska sova. Har haft totalt slagsmål med startsidan på Wikin, det mesta går som jag vill - men den där reklampelaren till höger. Den kan få vara där, okej, men den ska fanimig (nu är jag trött och pallar inte hålla mig till snällt språk, ursäkta) inte hålla på och skjuta ner mitt reglage! Sen vet jag inte om det bara spunkar på min dator, men jag tvivlar på det eftersom jag har en väldigt bred skärm som i 99% av alla fall någonsin visar kodning så bra som det bara går. Den där gudsförgätna innehållsboxen som jag velat ha bort i ett halvår försvann till sist, tack och lov, och det med en yttepytteliten kod... ÅÅÅH jag hatar att koda Wikis :( Varför kan de inte vara logiska som med vanlig HTML-kodning?
 
Nejmen om någon fattar hur fasen man gör kan denne ängel gärna antingen berätta för mig hur man gör eller försöka lösa problemet på något vänster. Den klassiska "Width" ville tydligen inte vara med...
 
   Någon som förstår vad jag är ute efter?
 

BAHAHAHA I DID IT!
Förstår inte grejen

 
   Pållen till höger är ett Engelskt fullblod. Pållen till höger är ett Danskt varmblod. Men... jag tycker visserligen att färgen är fantastiskt snygg, men de är ju så lika? Den enda skillanden är ju att pållen med knoppar är aningen billigare och har gråare skyddshår.
   Jag hoppas att det inte kommer fler hästar framöver som kommer vara så lika, det känns lite menlöst... Då man kan byta man och svans på hästarna kommer det ju kunna bli minimal skillnad mellan de här båda :P
Jag som avskyr fisket...

   ...har ju ändå hoppats på att vi ska få fiska i Moorland. Jag spenderar ju väldigt mycket tid i SSO och har mycket dötid, så det är mest för att jag vill ha något att göra. Och det verkar som att det håller på att hända grejer vid Moorlands södra strand just nu!
 
   Det är en sak som är så häftigt med onlinespel som SSO, som utvecklas hela tiden. Jag har sett nya grejer komma varje vecka i ungefär ett och ett halvt år och det är så otroligt härligt att se den här världen växa, bli större och bättre. Nya uppdrag, nya människor, nya tävlingar, nya sysselsättningar, nya funktioner, nya platser, ibland glömmer man bort hur mycket vi får ut av SSO varje vecka. Det är så roligt att jag till och med kan bortse från att jag inte tycker om fisket egentligen. (MER RYKTE HOS FISKEKLUBBEN, YAY!)
Motorsåg och dynamit

   Jösses, jag hade lite Hippie-känsla då jag först såg Björn och Agnetha och det verkar allt stämma. De känns lite... höga? Björn verkar visserligen vara en grymt skön snubbe, men han och hans lilla fru verkar se världen från två heeeelt olika synvinklar...
   Jag tyckte det var lite konstigt att det var så väldigt få uppdrag idag, särskilt eftersom en helt ny ryktesfraktion kom med de här två nya spelevinkarna. Det tyder ju på att vi kommer se väldigt mycket av dem framöver, vilket är rätt nice - tror jag. Så länge som en viss person inte får för sig att spränga hela Utsiktsstupet...
 
   Btw, är det bara jag som verkligen älskar de uppdragen där man får se en "överblick" över vad man ska göra? Jag tycker om att se Jorvik från ett annat perspektiv ^^
8 hästar! 8!

   JAAAA! Jag har panikat så mycket, jag har ju fyra hästnamn på lager och har känt "hur sjutton ska jag kunna välja mellan alla dessa fantastiska hästar", nu har jag inte det problemet längre, eller problemet är iaf lite mindre, fy vad underbart ♥
 
   Vingårdens trädgård, åh vad roligt, och ny butik, jag sitter och hoppar upp och ner och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, haha!
 
   EDIT: Okej, nu har jag hunnit andas lite.
 
   Det här nya med symbolen som visar att man behöver mer rykte, SÅ GALET BRA! Dels har jag alltid undrat om någon händer om man nu mot all förmodan skulle lyckas bli beundrad hos A.A.E. och Jorviks fiskeklubb, dels är det en stor hjälp för de som undrar varför de plötsligt inte har några uppdrag. Nu är jag visserligen beundrad överallt förutom hos just A.A.E. och Jorviks fiskeklubb, men aja. Jag tycker det är en riktigt schyst funktion :D
   Jag är också jättetaggad på den nya butiken, det ska bli så spännande att se vad som finns där! Ny utrustning är alltid roligt, särskilt nu då man laddar upp för nya hästar och tänker "det där kommer bli så snyggt på den hästen!". Åhåhå, nu vill jag logga in!
Färdig

   Blev rätt nöjd. Jag avskyr att rita ryttare för jag trivs inte med att rita människor, så huvudet fick klistras in. Har inte gjort något sånt här på väldigt länge, det var rätt kul faktiskt. Det blev en fin liten Askdansare, det här.
 
   ...och ja, jag knappade in "space" på Google. Jag gillar rymden ibland.
   (Glömde faktiskt bort stigbygeln, haha, men pallar inte fixa till det... jag blir alltid lite slarvig i slutskedet med mina bilder xP glömde schabraket också...)
Ska den här komma?

   Jag tror att de flesta känner igen den här bilden - den är från T-shirttävlingen. Jag är faktiskt rätt förtjust i tjejens hår. Jag börjar få lite lust att förnya mig på något sätt i spelet, men jag vill inte ha en drastisk förändring - då blir det inte längre Esme. Esme ska ha sitt långa, bruna hår och de de gröna ögonen ska stråla i ett väldigt lättsminkat ansikte.
   Det är många som har spekulerat om ifall den här frisyren ska komma till Grandma's Glamour, skönhetssalongen i Firgrove, och jag hoppas på det. Det är fullt möjligt att jag skulle kunna tänka mig att använda den och det är väldigt roligt då nya frisyrer kommer till spelet - Alla är olika, och ju fler val vi har framför oss desto mer personlig blir vår karaktär. Man blir inte bara en i mängden, man syns.
Dagens projekt

 
   Ser ni vem det är?
 
EDIT: En halvtimme senare
 
Såhär bra går det då man har tråk

 
   Astronauten Iddy Palema har landat jao
 
 
   Nejmen jag är trött och uttråkad. Jag kan faktiskt utlova en bild liknande den på Enjolras i morgon- eller nej nu ljög jag, den blir någon slags korsning mellan bilden på Enjolras och den här ovanför, fast en annan häst ska då stå i centrum. Och mina redigeringsskills sätts på mindre prov.
   Men det är för morgondagen. Jag måste ju ha något att göra medan servern är stängd under uppdateringen.
 
Edit: Morgondagens väntan på uppdateringen blir bildredigering + Bones - YAAY, nya avsnitt på Swefilmer ^^
Jag säger emot mig själv

   Jag sa senast förra veckan att jag inte tänker gissa vad som händer i uppdateringarna, eftersom jag alltid lyckas gissa fel, men just nu är jag riktigt taggad inför morgondagen. Vi har en stängd affär i Silvergladebyn som vi vet åtminstone har planerats för, eftersom vi såg den redan i vintras då man kunde gå in i den. Vi har en stängd dekorationsshop uppe i Observatoriet. Vi har nya stigar kring Observatoriet. Jag läste på någon blogg att bergen bortom Fornkungens bergsväg har fått lite ny struktur.
 
   Det finns alltså rätt mycket att se fram emot, kanske inte bara till i morgon utan för en längre tid framöver. Mitt stora hopp är att byggställningarna i Moorland tas ner. Dock tvivlar jag lite på det, de har varit uppe så länge nu, men jag tycker det är väldigt synd eftersom det är den första bilden en ny spelare får av spelet - "In construction", liksom. Nja. Dessutom sätter jag nu mitt hopp till att man där kan ändra man och svans på sina pållar, för om så är fallet kommer jag snart få mig en sysselsättning i att träna en ny häst.
 
   På tal om nya hästar - om det kommer några hoppas jag att de kommer till Vingården. Det känns lite tomt i den hästmarknaden, nu vill jag ha lite liv och rörelse där! Inget stall utan en häst.
   Men bland de planerade hästraserna är det inte många kvar nu. Efter vad olika GM's har sagt har jag fått intrycket av att de planerar att släppa många fler, men man vet ju aldrig. Men av de vi har kvar så bådar det gott - Westfalisk och Selle Francais kanske jag inte är jätteintresserad av på pappret, men förutom de båda är de fem mest intressanta kvar - Andalusiern, de båda Paint-variationerna, Lipizzanern och förstås den mycket omtalade Appaloosan. Jösses, vad nyfiken man blir. Som Lipizzanern - tänker de släppa tre hästar av den? Två skimmelvarianter och en brun? Jag kan ju inte tänka på annat än Spanska ridskolan.
 
   Vi har en championatplats i Fort Pinta som antagligen öppnar vilken vecka som helst. Dock är jag inte intresserad av det, eftersom jag inte tävlar i championaten, men det är ju rätt kul att se hur banan går och vilka rosetter som finns. Det vore rätt kul att kunna köra championaten som dagliga lopp med en liten/ingen belöning, jag som inte vill tävla i grupp skulle nog ändå vilja testa banorna. Får hoppas att det blir tillgängligt någon gång i framtiden.
 
   Dessutom finns det ju numera en liten "hage" intill Steves stall. Och jag kan ju inte vara den enda som spänt inväntar vad den är till för.
 
   Hoppsan hejsan, det här blev lite längre än jag förväntat mig. Men ni kanske förstår min poäng, det finns mycket att se fram emot i spelet just nu (Södra Jorvik lär ju bli färdigt någon gång det här året, tror jag) och jag är jättetaggad inför allting :)
Enjolras - Till Neo

   Jag fick en jättefin bild på min Iddylur från Genevieve Nightbard för ett tag sedan, så på ungefär en och en halv timme (och med en massa problem med mitt uråldriga Photoshop) fick jag fram Enjolras. Hoppas att du gillar bilden, Neo!
Uppdragen i Firgrove

   Jag har ju spelat SSO i ungefär ett och ett halvt år nu, i princip dagligen. Ganska galet hur beroende man blir, men jag kan säga att under denna tid har jag haft kanske 50 SSO-fria dagar - och det är i princip ridlägerveckor och jobbdagar då jag inte är hemma alls jag har räknat bort. Rätt sjukt.
   Då man har spelat så mycket som jag har gjort blir det så att man gör de dagliga uppdragen av vana. Jag har nog inte riktigt läst vad uppdragen går ut på på väldigt länge, det har ju liksom bara varit "nu ska jag dit och göra det, sen ska jag dit bort och göra det där". Först nu, då jag den här veckan måste skriva ner vartenda ord jag läser för att langa upp det på Wikin, har jag återupptäckt uppdragen.
 
   Då jag började spela fanns inte det här med daglig uppdrag. Alla blå uppdrag gick att göra en gång om dagen helt enkelt. Det var inte så att Moorlands uppdrag bara gick att göra på söndagar eller att Valedales uppdrag bara gick att göra på måndagar, de gick att göra varje dag.
   Jag hade faktiskt helt glömt bort det. Fram till idag då jag satt och skrev ner monologerna i Firgrove. Det snackas om vargar på nätterna och saker som behöver göras varje dag. Monologen funkade då man kunde göra grejerna varje dag, men det kan man ju inte längre.
 
   Men monologerna påminde mig också om att det verkligen finns potential för Firgrove. Det snackas om att fåren blir tagna av vargar på nätterna. Vi har ju faktiskt aldrig sett vargar i Firgrove, trots att det pratades om vargar i skogarna redan på Höstryttarens tid - och det var en himla massa år sedan. Det vore jättekul om det framöver kom uppdrag med vargar i skogen, och kanske att man får bygga ett fårhus i sandtaget där fåren kan vara säkra på nätterna. Konstigt att jag aldrig tänkt på fårhus innan, jag som mött får IRL minst tre gånger i veckan de senaste fem åren. Får är himla roliga djur, faktiskt. (Jag har blivit adopterad av två får på min gamla ridskola - och de har båda fått vita lammungar i år. Måste åka och krama på lammungarna.)
   Nejmen grejen med det här var att jag tycker att monologen borde ändras så att den passar spelet bättre i dagens skede, och så hoppas jag på att det blir lite vargar ute i Firgroveskogarna - om det nu inte händer något mer med den sovande björnen.
Höstryttarna

   Jag langade upp två nya kapitel av Höstryttarna igår kväll. Jag blir lite tokig på Fanfiction.net, jag vet inte om jag gör fel men det är så galet krångligt att ladda upp nya kapitel? Eller det kanske bara är jag som skriver hela storyn på ett dokument så att jag måste klippa ut ett kapitel i taget för att kunna ladda upp dem... Fy ändå.
 
   Intresserad av att läsa? Länk HÄR.
Posteffekter

   Då jag först förstod att man kunde växla mellan på/avslagna posteffekter i spelet var de något som jag kände att "jag kommer ju ALDRIG ha användning för det, det ser ju mycket bättre ut så som det är!". Nja. Jag har verkligen ändrat åsikt nu, haha. Det är för "skinande" med posteffekter, och det blir bättre bilder utan. Jag har spelat utan posteffekter i ett par månader nu och jag tvivlar på att jag kommer börja spela med påslagna effekter igen, för jag tycker inte det är särskilt snyggt längre.
   Ash med påslagsna posteffekter...
 
    ...och Ash utan posteffekter
 

  Spelar du med eller utan posteffekter?
Litet tips på kvällskvisten

   Har ni sett Miranda Moonbells blogg? Om inte tycker jag absolut att ni ska göra det. Miranda är bland annat väldigt duktig på att göra outfits och jag tycker det är jättekul att se hennes kreationer, då min egen inspiration ofta tryter :)
Skickat mitt bidrag

   Till postertävlingen alltså.
 
 
   Otroligt hur mycket man kan tycka om en dataanimerad häst ♥
Ojojoj...

   Jag har skrivit galet mycket på Wikin idag. Men det är jätteroligt att verkligen färdigställa en sida, att se hur det hela tiden kommer fler och fler sidor i den där lilla räknaren uppe i menyn. 615 sidor finns just nu på Wikin, det är ju helt sjukt!
 
   Tror inte att det händer så mycket mer just nu, jag är lite lagom sjuk just nu och borde nog egentligen inte sitta vid datorn, haha :P
Nu fasen

   Nu har jag hunnit göra lite grejer hemma på morgonen, så nu blir det Wikiredigering på hög nivå. Jag har flyttat mig bort från min vanliga datorhörna och sitter nu med dubbla datorer i rummet intill - mitt mål den här veckan är att alla dagliga uppdrga ska kompletteras helt och därmed behövde jag ett smidigare sätt att redigera på.
 
   Det här blir en bra dag.
Den där censuren driver mig till vansinne

   Det går inte att skriva "jösses". Och då jag försöker använda mig av ett barnvänligt språk då jag inte använder mig av fula ord (något som bara händer i spelet och på den här bloggen) är "jösses" ett av de ord jag använder mig av mest.
   Jag blir vansinnig, skogstokig, jag vet inte vad, men det bidrar verkligen än mer till att jag inte vill använda mig av chatten i spelet, för jag kan inte föra en vettig konversation alls utan att bli censurerad HELA tiden. Och det är helt vanliga ord jag använder. Men jag upptäckte att "alkoholhaltig" inte innefattas av censuren. (En del av en galen plan där jag och Genevieve Nightbard funderade på om vi skulle kunna ha en bättre chans mot Garnok om vi såg till att han var berusad, finns en viss chans att det skulle funka tror vi).
 
   Och det allmäna flummet är ett tecken som tyder på att jag börjar bli lite för trött för mitt eget bästa, så godnatt, Jorvikbor.
Massa bilder

   Jag har lagt in bilder till nästan alla dagliga uppdrag i spelet idag (alltså inte lopp och sysslor, men de ska komma inom närmsta veckorna) på Wikin. Jag tycker verkligen att alla sidor bör ha bilder, det blir mycket trevligare så.
 
   Söndagar känns verkligen döda på SSO. Jag tycker det känns som att jag spelade i typ en kvart tidigare idag, och ändå gjorde jag alla möjliga uppdrag. Jag hoppas verkligen att det kommer fler dagliga uppdrag framöver!
ÅÅÅH irritation

   Försöker ladda upp bilder till Wikin men den spunkar sönder och hela datorn hackar fast - BARA på Wikin. Det händer väldigt sällan, men då man väl är inne i ett redigeringsflow och försöker kasta upp alla bilder så fort som möjligt så blir man så irriterad då inget funkar.
 
   Kan ju passa på att nämna att sidorna med Dagliga uppdrag lär vara helt färdigställda till nästa söndag, vilket är lite mer positivt :)
Ash och Iddan

   Igår medan jag inväntade ESC satt jag med mitt skrivblock igen, och Iddy och Ash växte fram på det. Jag börjar nästan tänka mig det Jorvikiska Varmblodet som en lite rejälare typ av häst, därför blev Ash här rätt kraftig. (och halsen ser väldigt intressant ut, men vad gör man när man gör fel med bläckpenna och inte har ett museum att stjäla Tippex ifrån)
Ny morgon!

   Tittade ni på Eurovision? Jösses, Tumblr exploderade. Rumänska vampyrer och gratis alkohol från Grekland och Eric Saades återanvända bur från landet som ingen kan stava till alls, Lynda Woodruff som är ute och susar, broar som byggs... jag har varit beroende av ESC sedan 2006 och det här var ett otroligt stort moment för mig, så jag hade en galet rolig kväll framför tvn igår :) Tittade ni?
 
   Ny morgon, omladdning nu, jag ska försöka vakna upp lite. Söndag nu, massa uppdrag ska kirras och jag behöver samla JS för att färdigställa den outfit jag bestämt mig för att mejla in till SSOs tävling.
Nu är det slut för idag

   Som sagt, jag älskar Eurovision och nu börjar snart finalen. Titta på den, skratta åt det som är dåligt och sjung med i det som är bra. Jag tycker inte det är särskilt många jättebra låtar med i år, men jag tycker att finalen blev riktigt skaplig faktiskt. Kom igen, vi har allt från gratis alkohol med glada greker till en islänning som ser ut som Thomas G:sons lillebror som sjunger "jävla liv" i en hel refräng. Okej, kanske inte de bästa exemplen, men det är roligt ändå.
   Jag kanske borde skaffa mig ett liv.
 
   Jag återkommer i morgon. Till dess, ha det bra, lyssna på musik och gör massa annat roligt.
 
   PS. Lynda Woodruff är det bästa som hänt Sverige sedan SSO släpptes. Typ.
Den apelkastade grållen

   Denna fantastiska bild kommer från Alicia Starnights blogg.
 
   Jag har verkligen blivit förälskad i dessa apelkastade skönheter. De ser ut som väldigt unga hästar, teckningen i deras ansikten är helt fenomenal. Hela hästen är makalös, fantastiskt vacker. Jag hade nog köpt en om jag inte hade Ash, jag vill helst inte ha hästar som liknar varandra för mycket.
   Inte nog med det, som Maria Moondaughter skrev i det här inlägget så är man och svans på denne grålle tvåfärgade. Jag tycker det är otroligt vackert och det ger hästen en realistisk touch. Detta får mig att hoppas att då Painthästarna kommer kanske de har tvåfärgad man de med? Skulle kunna bli otroligt snyggt.
 
   Det känns som att hästarna blir allt snyggare för varje uppdatering, och mer realistiska. Jag är faktiskt väldigt förtjust i alla som redan kommit och om jag hade möjligthet hade jag nog velat köpa vartenda en av dem, men det känns som att SSO-teamet verkligen har tagit åt sig den skarpa kritik de fick efter Morganhästarna och den "isabellfärgade" Moraben (en isabell kan inte ha svarta ben) - jag blev verkligen förvånad då de fantastiska Achal Teke-hästarna kom - jag hade inte vågat hoppas på en cremello, eller ens en häst med rasens karaktäristiska metallglans. Så det här är fantastiskt roligt, jag har en känsla av att vi kommer få se massvis med vackra hästar framöver :)
På tal om chatten...

   En sak som inte blivit bättre är grejen då folk ska göra reklam för sina bloggar i chatten. En gång - okej, det kan till och med jag ta, men jag tycker det är jätteirriterande då samma meddelande skrivs i chatten tio tusen gånger på en dag "Hallå, kolla in min blogg som är bra och blabla". Och om man påpekar saken blir tyvärr svaret ofta "hur ska folk då hitta min blogg?".
 
   Jo det är så här, kära barn, ungdomar och vuxna, att det finns en otroligt trevlig sökmotor som heter Google. Där kan man Googla. Okej, nu blir det bara fånigt.
   Tips nummer 1: Googla efter SSO-bloggar.
   Tips nummer 2: Titta på Wikins sida om SSO-bloggar
   Tips nummer 3: Kommentera mycket på andras bloggar. Folk lär ju då titta på din blogg så länge du länkade den i din kommentar.
   Tips nummer 4: Se till att själv länka till andra bloggar. Det är ett bra sätt att hjälpa andra att hitta fler bloggar och så har man själv gjort en god gärning och det ska tydligen kännas rätt bra, har jag hört.
   Tips nummer 5: Fråga en annan bloggare om denne vill utbyta blogglänkar. Du har den bloggarens länk på din blogg, den bloggaren har din länk på sin blogg.
   Tips nummer 6: Använd Google, eller någon annan sökmotor om du inte gillar Google (använder någon verkligen Yahoo?) och sök på bilder från Starshine, Star Stable och SSO. Kan lova att du då hittar finfina bilder som olika bloggare lagt ut på sina bloggar och ja, jag tror ni fattar grejen.
 
   Så gör en ansträngning utanför spelet istället för att spamma bloggadresser i spelchatten, i längden blir det roligt och trevligt för alla inblandade :)
Spelchatten

   Typ då jag startade upp den här bloggen skrev jag mycket om att folk inte skötte sig i chatten och att det ofta var bråk och dålig stämning. Och jag kom att tänka på idag, att det stämmer inte längre. Vilket är jätteskönt.
   Åtminstone då jag är inloggad ser jag väldigt sällan att något händer. Just nu tycker jag att chatten är riktigt trevlig, det är bra ton, det är väldigt lite spammning och... okej, visserligen tycker jag att chatten är lite död, men det är roligt att folk har skärpt till sig :)
 
   Hur tycker ni att chatten är just nu?
Vad i hela...?

   Igår då jag loggade ut hade jag två storpack med hö i ryggsäcken - ett med tio och ett med fem. Då jag loggade in idag hade ett sex och ett fem. Alltså... va?
Det börjar bli lite ordning

   Jag håller på att lägga upp alla dagliga uppdrag på Wikin, och nu börjar det bli lite ordning på kalaset. Förhoppningsvis ska sidorna vara kompletta till nästa vecka...
 
   Jag har lite problem då det kommer till att fixa bilder till fiskarna. För de är inte helt lätta att fota. Jag tror att jag kan ha en idé, menmen... om någon har bra, synliga bilder på SSO's fiskar på lager kan denne gärna få lägga in dem på Wikin x)
 
   Nej, nu blir det en vända på Tumblr och sen ska här tjänas JS.
Bild mitt i natten bara för att

 
   ...jag behöver seriöst en sysselsättning.
Scarecrow Joe- förlåt, Håkan-Kråkan

   Stackars kille, Håkan-Kråkan. Känns inte som det mest schyssta smeknamn man kan ha. Scarecrow Joe, det var grejer det. Nejmen det är ju hans engelska namn, och jag tycker det har en bra klang till sig.
   Håkan då, han är den enda(?) manliga karaktären i Jorvik som har... oj, hur sjutton ska man uttrycka sig här? Kvinnliga ljud? Det låter lite fel... Om man pratar med honom svarar han med en kvinnlig röst, typ. Samma röst som om man skulle snacka med typ Jenna. Tror jag.
   Okej, vi har den där stackars snubben som står mitt ute i ingenstans och varje gång någon olycksalig själ vill testa att hämta det gyllene äpplet måste han kuta järnet över halva Gyllene vägen för att inte få en av skugghäxornas hopkok till bomber i skallen. Han måste få en väldans massa motion av det.
   Nämen stackarn kunde väl få lite annat att göra. Vore najs om han delade ut något annat uppdrag i framtiden.
 
 
 
 
   Åh jösses, mina nästan-mitt-i-natten-flum. Hög på socker och koffein. Det är grejer, det. Kanske skulle kunna skriva en rap-låt av bara farten.
Som sagt - fredagar

   Bra dagar, vet ni. Mycket bra dagar.
 
   Har inte orkat var särskilt aktiv här idag och tyvärr har ni heller inte mycket att se fram emot. Swefilmer har nämligen laddat upp nya avsnitt av Bones, sååå jag har annat att göra i ett par timmar.
 
   Adios.
Fredagar är himla bra dagar

   Massa grejer att göra, och jag tycker det är rätt roliga uppdrag också! Igår köpte jag två sadlar så jag behöver rätta upp min ekonomi också.
   Och nu kan jag sätta mig vid datorn med gott samvete, efter tre timmar i solskenet utomhus. Jösses, jag älskar såna här strålande vårdagar.
Övning - realism

   Jag ritar gärna hästar, och och då är det verkligen hellre "gärna" än "bra". Igår satte jag mig med utmaningen att försöka rita lite mer realistiskt. Tycker ändå att det gick rätt bra. Är inte helt nöjd med den övre bilden (särskilt inte hästhuvudet, men jag har mycket svårare att rita hästhuvuden vända åt höger, så det var svårt), men den undre gillar jag skarpt. Det blev riktigt bra linjer. Fast skuggningen hamnade på någon annan planet tror jag...
   (Ser ni att det här var meningen att föreställa Iddan och Ash? Hehe...)
 
 
   Kan ju säga att det här INTE var ritat helt för fri hand, så duktig är jag inte. Googlade på hästbilder, letade upp bilder med bra linjer och mätte upp proportioner. Att veta hur långt ett ben eller hur lång ryggen ska vara, bara det gör saken så mycket lättare. Sen att kunna dubbelkolla på en referensbild tycker jag är så himla bra, om man börjar fundera på hur skuggor kan falla och såna saker. Så hästen här på bilden ovan hade faktiskt en ryttare på ryggen i originalformatet.
 
   Söker faktiskt lite kritik och uppskattar verkligen om ni vill hjälpa mig. Vad görs bra och vad bör förbättras? (kanske svansen på den där stackars hästen på den övre bilden, hehe, jag tycker det är jättesvårt att rita hår alls ^^')
Ryktet går...

   Det var en tjej som i Globalchatten sa att hon var kusin till Game Master Heather och att den nya Jorvikdelen ska öppnas inom 5-6 veckor. Nu är det bara till att se om det stämmer :P
 

  Fått bekräftat av GM Elise att det här INTE stämmer. Familjerna till GM's vet ingenting alls om vad som kommer släppas i spelet och ingenting är sant så länge det inte bekräftats av en GM. (Plus att alla GM Heathers kusiner ska vara 30-åriga män, haha.) Bra att veta :)
Lite tankar runt hästfrisyrerna

   Jag har tidigare skrivit om dem. Jag totalsågade knopparna. Det måste jag faktiskt göra igen. Varför har de hästarna ingen pannlugg alls? Inte ens en knopp i pannan? Och varför har de världshistoriens fulaste svans?
   Det är faktiskt jättesynd, för jag hade verkligen sett fram emot knopparna. Därför får jag återigen uttrycka min önskan om att kunna välja svans, man och pannlugg separat för att kunna välja det man själv tycker bäst om. Jag tycker alla manstilar är jättefina, jag avskyr två av svansarna och det här med pannluggen reagerar jag på för att... liksom vilken häst har inte pannlugg? (Så länge man inte rakat av den, vilket jag inte tycker är schyst mot hästen...)
 
   (Ber om ursäkt för sågningen om någon nu tycker det här är det snyggaste på jorden, men jag tycker verkligen det är vidrigt)

  Nummer 1 är originalmanen, som jag tycker mycket om. Svansen ser naturlig ut och jag tycker den är rätt snygg.
   Nummer 2... Manen tycker jag är väldigt snygg. Skulle gärna använda den faktiskt, om jag bara fick ta bort svansen. Den ser inte särskilt naturlig ut och jag tycker mest den ser ut som en hackig klump.
   Nummer 3 tycker jag nog är snyggast av alla. Lång, snygg man, lång, härlig pannlugg och tjock, luftig svans.
   Nummer 4, knopparna. Knopparna - underbara. Pannan - vidrig. Svansen - en ful klump utan textur. Dessutom tycker jag inte om svanssättningen på hästen, alltså jag tycker att svanshållningen ser onaturlig ut.
 
   Så ja, jag tycker mycket om alla manstilar. Avskyr två svansar. Hatar en pannlugg. Så, nu har jag fått ur mig det. Nu ska jag försöka vara lite positiv under resten av dagen.
 
 
   Vad tycker ni om det här? Har ni några förhoppningar på denna kommande funktion? Jag vill väldigt gärna veta era åsikter och tankar!
Fin pålle

 
   Mitt Photoshop spunkar. Inte bra.
Till 99% bestämt...

   Då det är möjligt att byta man och svans på hästarna, då kommer hon. Stallets drottning.
 
   Sedan inväntar jag ett till sto också, vilket gör att jag verkligen hoppas på att fler hästar rullar in kvickt framöver. Egentligen skulla jag kunna ta att det kommer en enda häst varje vecka, bara det kommer hästar. Då kan de dra ut på uppdateringarna lite, att man alltid ser fram emot den där nya hästen.
   Faaaast jag vill kanske inte träna flera hästar samtidigt. Men eftersom båda grabbarna är fulltränade nu blir jag lite uttråkad, hehe. Jag längtar efter att få in en ny häst, som man kan tänka sig en ny personlighet till, som kan passa bättre i viss utrustning än vad andra hästar gör, som kan tränas, en ursäkt för att jag ska kunna skriva massa nya inlägg om hur glad jag är över den nya hästen - en ursäkt för mig att fylla på med massa nya bilder, göra ny header, allt, haha.
 
 
   Fram till dess... hah. Jag har gjort alla dagens uppdrag idag.
   Nejmen nu ska jag börja flumma om annat. Jag såg att det var någon som skrivit på en blogg (jag hittar den inte igen) att den nya affären i Silvergladebyn "måste vara för hästarna". Med tanke på skylten, som är den som används vid klädbutikerna, så tror jag att vi kan säga att det inte stämmer. Frågan är bara vad tusan det ska bli där? Många provade att gå in i affären under den korta tid det gick för någon/några månad/er sdan, och det var som en provhytt, framför en spegel, om jag inte missminner mig. Var själv inne där någon enstaka gång.
   Jag kan inte ens föreställa mig vad det ska bli där. Varför skulle man köpa kläder där, känner jag, då systemet som redan finns funkar så bra? Jag har inte den minsta gissning faktiskt.
   Har ni några gissningar över den nya butiken i Silvergladebyn?
Mycket klagomål

   Det var många som igår klagade över att uppdateringen var för liten. Tre hästar och tre träns.
 
   Minns ni senast det var klagomål på den här nivån? (Okej, de var faktiskt värre då.) Det var i april. Veckan då cowboybootsen kom, samtidigt som t-shirttävlingen började. En liten uppdatering, visst. Men veckan efter det kom nya uppdrag, veckan efter det kom ett nytt championat, veckan efter det kom hästarna.
 
   Nu vet jag självklart inte vad som kommer hända framöver, men om vi får så pass små uppdateringer tror jag det tyder på att nya saker händer bakom kulisserna. Jag tror att SSO-teamet gör mycket mer än vi kan föreställa oss, för jag gissar att dessa sex personer har händerna fulla då de ska styra upp spelet och fixa nytt material varje vecka. De ska öppna Jorvikstallet, de ska öppna Dinodalen, de måste göra något åt den där censuren (det går ju inte att föra ett normalt samtal tack vare den, de måste ju göra någonting), de jobbar med nya hästar, de jobbar med nya kläder, de jobbar med nya uppdrag, ska se till att huvudstoryn inte krackelerar ju längre den kommer (cred till den som skriver manuset, säger jag), ska se till att det varje vecka finns något av mening att släppa så att x antal tusen spelare ska bli nöjda...
   Det är därför jag spunkar ur på de som klagar över SSO-teamet. Jag har visserligen aldrig kodat något mer avancerat än webbsidor, men man förstår ju att det tar tid. Eller det kanske man inte gör. Jag har växt upp med Zoo Tycoon, och sett mängder av olika designprojekt som duktiga människor från hela världen har gjort för att kunna använda i spelet. De av er som spelar Zoo Tycoon 2 ska absolut kolla in Aurora Designs, som fick mig att intressera mig för speldesign. Att bygga upp en 3D-modell, att rigga den till olika rörelser, att se till att den fungerar tillsammans med andra modellers andra rörelser, att se till så att servern inte klappar ihop då 20 000 pers spelar samtidigt...
 
   Jag tappar ämnet som vanligt. Men ni kanske förstår vad jag menar? Sätt er själva och bygg upp ett onlinespel från scratch. Jag väntade på SSO sedan det ryktades om det strax efter att Sommarryttaren släpptes (när kan det ha varit, 2008?), jag kan allt ta att några uppdateringar är lite mindre.
Efter många långa funderingar...

  ...så tror jag att jag kan ha hittat min nästa häst. Men, det ska vänta tills det är möjligt att ändra hästarnas man innan det är helt bestämt. En drottning måste ju vara värd sitt namn, inte sant?
   Kommer stallets härskarinna snart sluta sig till min SSO-familj?
Bara jag som har problem med Bloglovin'?

   Vissa inlägg dyker liksom aldrig upp, sen då jag besöker bloggen separat så kommer det sedan upp till 20-30 inlägg på Bloglovin', bara för att jag sett dem någon annanstans... :/
Asså... WOW!

De där nya hästarna...

   Jag dör lite, de var alldeles fantastiska! Dock känner jag att de inte är något för mig, de passar inte in i min planering, men de var så fina! Någon red förbi mig på den svarta och jag bara tvärnitade och stirrade, i princip perfektion... Skimmeln var också helt makalös, om jag inte redan hade Ash hade jag slagit till. Den bruna var inte lika galet snygg, men den var söt. Riktigt söt.
   Åh, nu taggar jag ännu mer tills det där "klicket" inträffar, då jag känner "ja, den hästen ska in i mitt stall".
Åååh ♥

   Veckans uppdatering är ju bara fantastisk! Tre fina pållar, utrustning (som jag dock förstås inte har sett än) och TÄVLINGEN! Fy så roligt :D Jag ska lätt skicka in bild på mig och Ash och hoppas på det bästa ^^
   Nu väntar jag bara på att kunna komma in på servern, jag tror inte att någon av de där hästarna kommer hamna i mitt stall men jag vill gärna se dem ordentligt ändå. Grymt kul, det här :D
Text igen

   Tänkte langa in ett nytt textstycke, i jakt efter lite respons.
   Det förra stycket jag langade in handlade om Ely, som reste runt i området runt Meanderstallet. Nu har det gått några år och hennes kusin Esmeralda har kommit till Moorland. Jag baserar som sagt texten på uppdragen i spelet, och det här är i början då hon letar upp Jasper Holbrook för att rädda Moorlandstallet från mr Kembell.
   I responsväg söker jag typ konstruktiv kritik. Det är kort, det här stycket, men jag tror ändå att det går att relatera till...? Typ...? Äh vafanken.
 
 
 

   Ash trivdes uppenbarligen med den nya sadeln, och han rörde sig på ett helt annat sätt då vi åter begav oss från stallet. Jarls väg skulle vi denna gång besöka, så jag red upp längsmed den östra av vägarna från stallet.

   ”STOPP!”

   Ett gevärsskott for av och Ash stegrade i panik. Jag kastade mig framåt och slog armarna om halsen på honom, och tacksamt nog tog framhovarna snart mark igen.

   ”ÄR ALLA HELT SKOGSTOKIGA PÅ DET HÄR STÄLLET?” tjöt jag.

   Framför mig stod en liten man med ett gevär i handen. Han bar en jeansoverall över en gul skjorta, en bredbrättad cowboyhatt prydde hans lilla huvud och han blossade på en lång pipa. Han var skelögd och hade ett vitt, brett getskägg. Lysande, det här.

   ”Vad gör du här?” gastade den lille mannen.

   ”Är du Galne- Gamle Jasper Holbrook?” Tusan också, som vanligt sade jag mer än jag borde.

   ”Beror på vad du vill.” Han sträckte upp en hand och rättade till pipan.

   ”Rökning skadar”, sade jag automatiskt. Oops.

   ”Vad gör du här?” Ja, det gjorde ju honom inte direkt gladare.

   ”Jag letar efter Thomas Moorlands ägandebevis till Moorlandstallet.” Ash steppade åt sidan. Han var visserligen en modig häst, men till och med han hade sina gränser.

   ”ÄGANDEBEVIS?” ylade Jasper. ”FÖRSVINN FRÅN MIN GÅRD!”

   Jag hade inte så mycket mer val än att slå på en tvärvändning och rida järnet, för kulorna ven över mitt huvud då Ash i panik spurtade hem.

   ”Gubben är ju inte klok”, flämtade jag då jag mötte May vid grindarna.

   ”Låt mig gissa – Jasper?”

   ”Hur kunde du veta det?” muttrade jag och lade mig framåt över Ashs hals. ”Underbara häst, jag vet inte hur du vågar stå ut med sånt här.”

   Ash fnös med bakåtvända öron.

   ”Har du haft någon tur?” Justin kikade ut ur stallet.

   ”Inte mer än att din morfar försökte skjuta mig.”

   Justin gjorde en grimas.

   ”Han ja, såklart att han har papprena…” Han rynkade pannan och drog en hand över ansiktet. ”Fast… jag tror att jag har en idé.”

   ”En till av dina briljanta idéer, Justin?” flinade May.

   ”Nja, den här är faktiskt lite utöver det vanliga.”

Jag saknar fjärilarna

   Såg någon ESC igår? Eurovision Song Contest alltså, som är något av det bästa jag vet. Årets slogan är We Are One och loggan är en fjäril - det blev en himla massa fjärilar igår. Det fick mig verkligen att sakna druidträningen, att fånga fjärilar tyckte jag var galet roligt! Jag hoppas verkligen att druidövningarna blir dagliga uppdrag igen då man är beundrad med Solens cirkel, det är ett bra tidsfördriv :)
Hoppas verkligen...

   ...att det kommer nya hästar i morgon. Jag är så grymt sugen på att få in ett sto i mitt stall, så jag hoppas att det dyker upp en häst som jag klickar med. Om inte annat vore det najs att kunna ändra hästarnas manstil, känner att både Iddan och Ash vill pröva på den långa, härliga manen ^^
 
   I övrigt så är det nu ESC, vilket jag hoppas att ingen har missat, så godnatt säger jag till bloggen för Schlagernörd som jag är så sitter jag klistrad framför tvn ^^
Om det inte går att hitta bilder i spelet...

   ...så får man ta till andra metoder för att fylla ut Wikin.
 
   Just ureken är mer så att jag vete sjutton vad jag ska ta mig till med den... minns inte riktigt var den är i spelet. En stor ek, så länge som den verkligen stämmer in på beskrivningen så kan den faktiskt få en tillfällig bild. Dock är den förstås inte färdig än, till att börja med ska den scannas in i datorn och sen blir det till att gå loss på den i Photohop.
   Andra saker som ska kirras på samma sätt är GED's logga och Aideens tårar. Än så länge.
 
   Jag gillar att vara nörd.
En strand vid Southsilvervattnet

 
 
   Det finns ju en strand som går längsmed hela Southsilvervattnet, men jag känner lite, till vilken nytta? Det har ju aldrig hänt något nere vid stranden, annat än att det går att få tag i ett par stjärnor där nere.
   Jag tvivlar lite på att något alls kommer hända vid stranden, men det vore väl lite kul om det kunde bli något uppdrag eller något som hände där nere. Det är en vacker plats, åtminstone.
Stolt

   Jag är stolt över min lilla Wiki. Den utgör en trevlig sysselsättning för mig, och förhoppningsvis utgör den ett roligt tidsfördriv för de som använder den. Nu har jag börjat komma på lite bra system för att förenkla för mig själv också, så den blir bara bättre. Nu har jag börjat lägga upp de dagliga uppdragen, och med dem en extra "gorilla-förklaring", som chefen jag hade på mitt förra "jobb" gillade att säga - alltså typ "SSO-uppdrag för dummies". Planen är att någon gång ska jag göra en hel sådan walktrough - en gorilla-guide till hela spelet. Sen kvarstår ju problemet att många inte bryr sig om att läsa uppdragsbeskrivningarna alls, men vissa människor verkar ju gilla att skaffa extra problem åt sig själva.
En sak jag inte förstår

   "Kan någon visa mig vart man köper det här?"
 
   "Var finns det tröjor?"
 
   "Var i Fiskebyn köper man det här?"
 
   Jag blir seriöst tokig. Och jätteirriterad. Hur svårt kan det vara att använda sitt eget huvud och försöka göra något själv? T ex citat nummer tre, då personen som frågar redan står i Fiskebyn och sedan ber någon komma från Moorland för att denne är för lat för att gå runt i affärerna och leta efter varan själv. Särskilt det här med att "jag vill ha hjälp men ni måste komma till mig för jag tänker inte flytta på mig och tills någon hjälper mig tänker jag spamma chatten med versaler".
   Jag försöker verkligen vara trevlig i spelet, för jag är en sådan själv som får ångest då folk är otrevliga mot mig, och då folk attackerar mig personligen med såna här frågor stänger jag istället ner spelet. Gör det ont att försöka själv eller vad håller folk på med egentligen?
Mysterierna i Hollow Woods

   Hollow Woods sägs vara fullt av mysterier. Det var åtminstone det man fick veta då man först tog sig in i skogen. Men mysterier, det vete sjutton. Det största mysteriet man än stött på i skogen är det övergivna sommarhuset, och frågan vem det nu är som kastar massa skräp i skogen varje måndag.
   Ska vi förvänta oss mer mysterier i Hollow Woods? Eller har skogen inte mer att erbjuda i hemlighetsväg?
 
   Det vore roligt om det hände mer grejer i skogen. Jag tycker det är en härlig plats.
I brist på annat

   Har gjort ett antal lopp idag, bara för att tjäna in JS. Jag har gjort loppen så många gånger att jag kan dem i sömnen och nu börjar man hoppas på något nytt lopp snart, jag är rätt trött på allihop.
 
   Annars... inget galet roligt händer. Ska se om jag kanske ska leka lite med Wikin.
Fråga

   Hur gör ni med ljudet då ni spelar SSO? Har ni på spelets ljud, har ni på annan musik eller inget alls?
Tunnlar i bergen

 
   Som jag har sagt förut så är min favoritnivå i alla Starshine-spel Nivå 3 i spel 3. Den här grejen med att ta sig genom tunnlar i berget och försiktigt ta sig över bergsklyftor och allt, det är så häftigt så det finns inte. Det är en av mina stora förhoppningar framöver, att något sådant kommer till SSO. Jag tvivlar faktiskt på det, men det vore lite av en drömgrej för mig.
Liten uppdatering i designen

   I spalten till vänster finns nu tre nya knappar - en knapp som leder till min önskelista, en som leder till mina idéer om blå uppdrag och en som leder till min "lilla" shoppinglista på grejer som ska införskaffas i SSO. Kanske inte helt nödvändigt, men en rolig grej, tycker jag.
   Tänkte att i framtiden ska det också finnas en knapp som leder direkt till presentationerna av mina hästar, för att göra den saken lite smidig också ^^
Fantastisk vy

   Höstryttaren ger en helt fantastisk vy av spelet var gång man startar ett nytt spel. Det får mig att hoppas lite på att man en dag får resa med flygplanet som flaxar runt över Jorvik, för att få se Silverglade i samma perspektiv.
Jag saknar Meteor

 
 
   Hoppas verkligen att den här sötnöten får komma tillbaka snart, han är ju så söt så man dör ♥ Det märks att han gillar mat, haha, titta på den där runda magen! Coola pålle, helt enkelt.
Fina grålle

 
   Jag älskar cirkustältet. Fantastiskt ljus, en otrolig miljö. Kamerafunktionen är helt makalös. Jag vill precis som många andra att denna funktion ska dyka upp i paddockar och ridhus, och jag tror nästan att det kan hända om vi har tur. Jag har sett massvis med fantastiska bilder på olika bloggar de senate dagarna, och det är jätteroligt.
   En sak, dock. Jag har sagt det förut, men det vore otroligt att kunna dölja andra spelare med en knapp. Cirkustältet är väldigt häftigt i det att man kan samarbeta då det kommer till att ta fram eldringarna, men det är väldigt svårt att fota då det är fullt av andra spelare runt om.
   Fast just nu är jag glad ändå. Cirkustältet är så häftigt att jag inte riktigt kan sätta ord på det. Så som så mycket annat inom denna otroliga spelvärld, faktiskt.
Jösses i min lilla låda

   Hade tänkt komma hem lite tidigare idag men den lugna kvällen/natten med mina kamrater slutade i smärre blodbad på akuten, hehe. Jag har suttit "barnvakt" åt min kära kamrat tills hennes föräldrar kom hem, vågade inte lämna henne ensam eftersom hon svimmat på morgonen. Kaos på hög nivå, så går det då man försöker stänga altandörrar! (Seriöst, sjukaste olyckan jag varit med om)
 
   Okej, nu kan jag andas igen. Idag är det söndag, vilket innebär att det är en lite tristare SSO-dag. Som sagt, söndagsuppdragen är inget för mig. Men hästarna ska skötas, Rosie ska mjölkas (som sagt, jag är mest besviken på att det är så väldigt få uppdrag, jag gör dem ändå) och jag ska upp till Ydris och inspektera lite till. Ash har inte varit i cirkustältet än så det ska det bli ändring på.
 
   Japp. Får se om jag lyckas hitta på någe roligare.
Paus till i morgon

   Jag ska faktiskt slita mig från datorn över natten och värna om min ytterst lilla bekantskapskrets - så simma lugnt till i morgon, Jorvikbor!
   Ack dessa flaxande tyglar...
SSO har överträffat sig självt

   Alla ni som avslutat de nya uppdragen med Ydris förstår nog vad jag menar med det. Jag tänker inte visa bilder eller något sådant om det nu är så att någon av er som läser inte har gjort klart uppdragen - själv råkade jag se massvis med spoilers och jag blir så irriterad då folk inte bara kan skriva "Spoilervarning" i rubriken. Jag kan knappt använda Bloglovin' längre utan att få spoilers kastade i ansiktet.
 
   Back to the topic. Avslutningen på det här uppdragen, det var en av de bästa belöningarna vi fått än så länge, tycker jag. En fantastisk miljö, verkligen, jag galopperade varv på varv i ringen och bara stirrade på den otroliga grafiken. Och jag känner lite, liksom om vi får vara med om det här så nära "hemma", så nära Moorland där allt började - vad döljer sig för oss på andra sidan Southsilvervattnet? Vilka storheter kommer vi stöta på där?
   Jag är nöjd och glad. De senaste uppdragsserierna vi har fått har varit otroligt bra tycker jag, jag blir bara lycklig. Wiho.
Ska något öppnas här?

   Jag har länge funderat över de här "valven".
 
   Är de igenmurade gångar från Fortets gamla dagar som krigsfästning? Eller kommer det sluta med att något öppnas här?
   Om något nu öppnas här skulle jag tycka det vore jättehäftigt med någon slags tunnel som går in i fästningen. Fast man vet ju aldrig med SSO. Väggen kanske alltid kommer se ut så här.
Brådnäset, Södra Jorvik och vad det nu är

   I chatten just nu är det många som frågar "Kan någon visa mig de här platserna?" och jag känner "Varför då?". Min tanke är liksom "Snart öppnas den nya delen av Jorvik, och jag vill upptäcka denna nya del på rätt sätt".
 
   Så jag håller mig undan från stranden som gränsar mot den oöppnade området, och det kommer jag göra ända tills bron vid Nilmers Högland är lagad igen.
   Vad är era tankar om det här?
Silverglades bibliotek

   Jag älskar verkligen den här platsen. Men, det finns ett par saker som jag inte är nöjd med.
 
   Nummer ett. Biblioteket är inte ens en plats på kartan, det går inte att upptäcka, om ni förstår vad jag menar. Det tycker jag inte om. Bibliotek som det här är ett kulturarv och jag tycker faktiskt att det borde räknas som en plats.
 
   Nummer två. Stackars bibliotek, så många böcker men ingen kan läsa dem. Jag vill så som så många kunna läsa böckerna här. Om inte annat kanske Jorvik Gazette (de från hemsidan och de artiklarna som fanns i Starshine Legacy) kunde finnas tillgängliga här?
 
   Jag hoppas verkligen att biblioteket utvecklas i framtiden, för jag tycker det är en fantastisk plats.
Ja ni

   Jag är inne på dag tre av Ydris uppdrag nu. Det är ju en genialisk uppdragsserie, helt enkelt. Jag tycker det är himla bra... monologer? dialoger? Vad man nu ska kalla dem. Det är väl en dialog där vi bara ser ena sidans manus, typ. Är rätt säker på att jag såg en liten hänvisning till Lady & Lufsen också?
 
 
   Btw så har jag hittat alla stjärnor nu. Det känns som att det nu är så fullt av stjärnor runt Jorvik så att det kanske inte kommer fler innan de nya områdena öppnas? Fast jag har funderat på om det kommer stjärnor i Hollow Woods, men jag tvivlar lite på det. Kanske tre-fyra stycken i så fall?
   Aja. Nu har jag ju hittat alla och det innebär att jag återigen står utan sysselsättning, som vanligt typ :P Ska in och sköta om hästarna, men annars har jag inte mycket mer att göra i spelet just nu. Samla JS kanske.
Härlig kväll

   Ensam hemma, en bra film på tvn och Vinterryttaren på datorn - kan knappt bli bättre.
 
   Nu ska jag försöka fixa bra Wiki-bilder till en massa olika platser, wiho!
Shoppinglista á la SSO

   Haha asså jag dör, kommer nog aldrig kunna få ihop till allt jag vill köpa...
 
Moorland
   Ljusrosa skjorta - 85 SC/7550 JS
   Svarta tajta jeans - 33 SC/3220 JS
   Stor filt - 37 SC/3720 JS
   Brun proffsfilt - 71 SC/6850 JS
   Silvergladesadel - 90 SC/7550 JS
   Liten lila filt - 78 SC/7520 JS
   Expertsadel - 33 SC/1950 JS
   Stilig expertsadel - 17 SC/1420 JS
   Rustik expertsadel - 29 SC/1450 JS
   Summa: 473 SC/41 230 JS
 
Fort Pinta
   Musikbyxor - 15 SC/2418 JS
   (Blommor till hästens träns x2 - 85 SC (styckpris))
   (Fort Pinta-benlindor - 60 SC)
   (Blomma till hästens svans - 85 SC)
   Vinnartröja x3 - 33 SC/1750 JS (styckpris)
   Bruna boots - 77 SC/7500 JS
   Klassisk westernskjorta - 55 SC/5270 JS
   Skjorta i härlig grön färg - 55 SC/5720 JS
   (Fort Pintas Jockey-topp - 110 SC)
   (Fort Pinta-filt - 50 SC)
   Fin gul och svart sadelväska - 25 SC/1500 JS
   Fin brun och svart sadelväska - 50 SC/3000 JS
   Ullis gamla sadelväska - 55 SC/3300 JS
   (Husdjur för sammanlagt 820 SC)
   Summa: 431 SC/30 458 JS (1295 SC)
 
Silvergladebyn
   Slottsjacka - 13 SC/1750 JS
   Svarta ridbyxor - 45 SC/6520 JS
   Butlerns hjälm - 9 SC/1670 JS
   Slottshjälm - 21 SC/2800 JS
   Djuplila sadel - 17 SC/3720 JS
   Brun toppluva - 41 SC/4220 JS
   Svart toppluva - 36 SC/3700 JS
   Enhörnings-t-shirt - 43 SC/4470 JS
   Svarta jeans - 96 SC/9770 JS
   Mörkrosa skjorta - 31 SC/2970 JS
   Westernrock - 85 SC/7580 JS
   Summa: 437 SC/49 170 JS
 
Marleys bondgård
   Everwindklänning - 31 SC/4000 JS
   Everwindkappa - 59 SC/6800 JS
   Kolsvart cowboyhatt - 96 SC/9770 JS
   Gul skjorta - 31 SC/2750 JS
   Ljusgrå skjorta med snygg krage - 43 SC/3200 JS
   Summa: 260 SC/26 520 JS
 
Firgrove
   Hopp-t-shirt - 17 SC/3220 JS
   Rödrutig jacka - 94 SC/8050 JS
   Röd träningsoveralljacka - 27 SC/2670 JS
   Mörklila westernträns - 40 SC/4200 JS
   Segerwesternträns - 36 SC/3700 JS
   Röd ridväst - 94 SC/9520 JS
   Rosasvart Jorvikträns - 33 SC/2050 JS
   Ljusbrun klassisk sadel - 71 SC/5800 JS
   Summa: 412 SC/39 210 JS
 
Valedale
   Jordtröja - 17 SC/3470 JS
   Brun proffshjälm - 98 SC/7600 JS
   Fantastiska druidhästskor x5 (En till varje häst) - 90 SC/9900 JS (49 500 JS för alla 5!)
   Valedalefilt - 9 SC/2420 JS
   Skogsfilt - 9 SC/2420 JS
   Fint mörkt höstträns - 35 SC/3670 JS
   Mörkt höstträns - 89 SC/9000 JS
   Ljust höstträns - 25 SC/2420 JS
   Stor nattfilt - 68 SC/7000 JS
   Summa: 800 SC/87 500 JS
 
Vingården
   Ryttarband - 21 SC/3550 JS
   Myströja - 33 SC/3000 JS
   (Silvergladeklanens ridjacka - 95 SC)
   Blå tränsingsoveralljacka - 47 SC/4550 JS
   Hoppets sadel - 49 SC/6100 JS
   Havsträns - 117 SC/9350 JS
   Summa: 267 SC/ 26 550 JS (95 SC)
 
 
Västkobbens Fiskeby
   Lila munkjacka - 33 SC/3420 JS
   Skön munkjacka - 33 SC/3420 JS
   Coola jeans - 96 SC/9770 JS
   Duvblått schabrak - 32 SC/3400 JS
   Lorettas favoritfilt - 68 SC/7000 JS
   Mintfilt - 32 SC/3400 JS
   Sval filt - 32 SC/3400 JS
   Skymningsfilt - 42 SC/4450 JS
   (Rödsvarta ridbyxor - 98 SC)
   Eleganta ridbyxor - 69 SC/7020 JS
   Svart designerlinne - 75 SC/7350 JS
   Blått designerlinne - 75 SC/7350 JS
   Cool jacka - 98 SC/9600 JS
   Coola ridbyxor - 41 SC/4220 JS
   Svarta chaps - 67 SC/6770 JS
   Firgrovedesignad Jorviksadel - 30 SC/3250 JS
   (Gyllenbladets benlindor - 90 SC)
   Summa: 823 SC/83 820 JS (188 SC)
 
   Total summa JS - 384 458
eller
   Total summa SC - 3903
 
   Och allt som bara går att köpa för SC slutar på... 1578.
 
   Najs. Fast nu börjar jag undra lite över hur nördig jag är på en skala. Och, jösses. Nästan 400 000 JS. Det är galet. Annars kan jag byta ut det mot ca 4000 SC. Så tekniskt sett har jag faktiskt råd med allt just nu.
   Fast nä. Spara på ^^ Alla mina Star Coins sparas nu till hästarna :)
Det är ju lite larvigt

   Håller på och räknar ut hur mycket SC och JS jag måste samla ihop för att kunna köpa allt jag är intresserad av i spelet. Och det är helt galet, för jag är uppe i ca 50 000 JS och ett antal tusen SC just nu. Och jag har trasslat mig igenom en liten del av alla siffror. En väldigt liten del.
   Matte har aldrig varit min starka sida, fast jag antar att det här är bra träning, hehe...
 
   I övrigt händer det inte mycket roligt idag. Fast förhoppningsvis får jag upp listan idag, bloggen är ett bra sätt att hålla reda på mig själv ^^
Jag har verkligen för lite att göra

   Har kutat runt i Jorvik och skrivit upp allt jag är intresserad av att köpa i de olika affärerna. Så roligt är mitt liv. Jag ska räkna ihop hur mycket SC/JS som jag behöver samla in, men jag kan ju säga att det är över 30 000 JS... galet :P
 
   Jag har gjort klart dag två av Ydris uppdrag. Jag förstod redan igår vad som skulle hända uppe i Höglandet, det gjorde väl de flesta, och jag tycker att det är en väldigt rolig idé. Jag är bara lite förvånad över att det tog så pass lång tid innan något hände, men bättre sent än aldrig, förstås. Uppdragen idag tycker jag var helt genialiska, den där narren är ju rätt fantastisk faktiskt. Det finns väldigt mycket humor i spelet egentligen, som man kanske inte ser vid första anblicken, men jag älskar de här små detaljerna.
 
   Nä, nu ska jag sätta mig framför en bra film och räkna ihop hur mycket JS jag behöver tjäna ihop.
Mörkblått för dressyr

   Det här är en outfit jag använde för ett par veckor sedan som jag inte har visat än, men jag tyckte den var så himla snygg på Ash så jag känner att jag måste visa den ändå.
Väntar tills mörkret faller

   Under tiden sitter jag och antecknar. Jag har ett stort anteckningsblock (som var menat till skolan i höstas, men det blev ju inte så) där jag skriver in typ allt jag behöver till Wikin. Ett mysigt tidsfördriv, jag gillar att skriva för hand ibland också :) Känner att jag behöver underhålla min handstil lite ^^'
   Det jag skriver upp just nu är idéer till bloggen, faktiskt. Då designidéer, ska lägga till ett par saker. Det är bara småsaker som inte kommer förändra bloggen mycket, men jag vill ha med dem. Jag gillar att ha en välsorterad blogg, helt enkelt. En välsorterad Wiki är väl rätt nice det med, I guess.
 
   Har en massa bilder i Fraps som ska raderas också. Jag fotar något kopiöst mycket med Fraps för Wikins skull och båda mina hårddiskar börjar fyllas upp, så nu får jag ta mig i kragen och radera det jag inte behöver.
 
 
   En av mina absoluta favoritbilder från spelet någonsin, jag tycker om det här enkla :) ♥
Twinkle Twinkle Little Star

   Då det blir mörkt ska jag och Ash ge oss ut på stjärnjakt :) Jag gillar att leta stjärnor i mörkret, och nu håller jag mig borta från alla SSO-bloggar eftersom de spammas sönder med stjärnkartor och massa grejer från dagens uppdatering. I morgon bitti ska jag fortsätta med uppdragen, jag tycker det här verkar riktigt spännande :)
 
   Det kom ju nya sadlar till Moorland idag, och jag blev riktigt glad över det! Jag är mycket förtjust i westernsadlarna och de nya har väldigt fina designer. Tyvärr har jag inget träns som riktigt matchar dem såvitt jag vet, så nu ska jag spara JS som en tok. SC ska jag inte göra av med innan min nästa häst tar plats i stallet, så...
 
   Billys blomsterträdgård, sorry, så hette den inte längre. Däremot har vi en galet vildvuxen trädgård innebodd av halva ABBA. Jag är inbiten Mello- och ESC-älskare (stämplad som nörd av majoriteten av min bekantskap) så jag hoppas ju på att det ska föreställa en hyllning till ABBA just för att det snart är ESC. Jag är väldigt nyfiken på hur det här ska sluta, jag hoppas att trädgården ska rustas upp och bli lite prydligare... det hoppas väl alla. Det tror man, åtminstone.
 
   Också nytt för dagen (förutom att Steve spikat upp ett schyst staket borta hos sig) är ju de efterlängtade funktionerna om att fylla vatten inne i hemstallet och att köpa höbalar. Det är jag glad för.
 
   Det är så kul att se SSO växa och bli mer förfinat, spelet blir bara mer perfekt för var vecka ♥
Sorry för frånvaron...

   ...men lunchen med min klasskamrat förvandlades till en lekeftermiddag då vi kubbade runt i områdets stora köpcentrum och kollade på 5D-bio (vi är två mycket stora barn, haha), spelade kort och experimenterade med magnetiskt nagellack. Jag kom hem för ungefär en kvar sedan och ska undersöka dagens uppdrag så fort som jag fått lite mat i mig :)
JAAAAA!

   SPELGUDARNA HAR HÖRT MINA BÖNER!
 
   Kan knappt vänta på att servern öppnar, fast jag ska iväg på ett möte så det lär dröja innan jag kan spela :( ÅÅÅÅÅH det ska bli så grymt kul!
Svängom

   Jag gjorde nästan alla dagliga uppdrag i morse, men jag ska logga in igen och göra resterande + sköta om Ash.
 
   Just nu händer det återigen inte mycket, men i morgon är det onsdag, woho! Jag har slutat spekulera över vad som kommer, jag lyckas ändå aldrig gissa rätt ändå, men jag hoppas över något som kan hålla igång mitt spelande lite. Som en ny häst eller nya uppdrag.
   Jag älskar det här spelet ♥
Detaljer. Dessa detaljer.

   I går fick jag ju en knäpp och skrittade en sväng på Iddan, och då kom jag på att han aldrig har varit med till Silvergladeslottet. Såååå, det ändrade jag på.
   Väl där inne så började jag filosofera. Synd att jag aldrig hann läsa filosofi innan jag blev sjuk, jag kanske hade lyckats hitta på något bra flum i den kursen. (Fast iofs... med den läraren... jag förstår att klasskamraterna håller på att få ett mentalt sammanbrott.)
   Filosofera, ja. Har ni tänkt på hur mycket detaljer som finns i det här spelet? Titta bara på det här. Jag har inte inspekterat slottet så här tidigare, man kan säga att jag har tittat utan att ha sett.
   Förlåt de dåliga bilderna.
 
 
 
   Det finns ju detaljer i all design i spelet, men det är sällan man stannar upp för att verkligen uppskatta dem. Det är sånt här som gör att jag vill hålla på med spelutveckling och design.
Skrittur på Iddy

   Jag har varit lat den senaste veckan och inte orkat byta häst, så jag har kutat runt på Ash hela tiden. Fick lite dåligt samvete nu dock och langade på Iddan träns och benlindor, sen skrittade jag till slottet via Västra Jorvikvägen. Jag. Skrittade. Hela vägen. Tror inte att det har hänt någon gång i världshistorien, jag har så galet dåligt tålamod framför dataskärmen, haha.
   Jag tycker då inte att rosa är Iddys bästa färg... Vänta bara tills den dagen ett av mina ston tar över stallet, hon kommer dränkas i rosa... (Vet exakt hur hon ska se ut och vad hon ska heta, allt är planerat in i minsta detalj, åhåhåhå ♥)
Jag gillar måndagens uppdrag.

   Det här med batteridrivna kossor, samla daggdroppar och leta stjärnsten. Det är lite mys. Uppdraget med att rida upp till bergspasset känns lite fjantigt vecka ut och vecka in, men det är en inkomst.
   Sen att plocka skräp i skogen och att hjälpa Birdie... jag tycker inte om Birdies ungar. Jag missar alltid en av dem och gasar runt som en tok i skogen för att försöka komma på var jag inte har letat än. Och då jag ska prata med Sonja efter att ha plockat skräp, då hittar jag henne aldrig, blir också sådär att man rider runt och ba "var tusan tog hon vägen?". Det är en aning störande ibland.
   Fast jag tycker ju att det är väldigt kul att vi har en NPC som alltid rör på sig. Hoppas att det kommer fler såna!
Funktioner som har förlorats

   Nu pratar jag om bakutsparkarna, och att hoppa med karaktären. Det gick att hoppa med karaktären i Star Stable, men det var så mesiga hopp så jag vet inte vad. Ryttaren kom ungefär tre centimeter ovanför marken. Fjantigt.
   I Starshine Legacy gick det bättre. Jag tror att man var tvungen att hoppa med karaktären ett par gånger genom serien också. Åtminstone någon gång i SSL3, då man skulle klättra över avgrunder och klippor och gud vet vad.
 
   Meteor kickar till. Bilden är lånad från Alicia Starnight.
 
   Bakutsparkarna var mer som en kul grej. Jag tyckte det var charmigt, SSL är de enda hästspel jag någonsin spelat där det faktiskt är möjligt. Kanske inte så viktigt att ha i SSO, men det är en av de grejer jag verkligen kommer ihåg SSL för. Det var unikt. Jag tycker att det borde komma till SSO, just för den unika faktorn. Utan SSL hade vi aldrig fått något Star Stable, utan Star Stable inget SSO - tja, utan SSL, ingen grundstory alls i SSO.
 
   Då jag ändå är inne på det här spåret - jag saknar att kunna gå. I både Star Stable och SSO börjar karaktären springa efter ett par sekunder om man håller i framåt-knappen. Jag tycker det är jätteirriterande, faktiskt. Jag återgår hellre till det gamla hederliga W+Shift från Starshine Legacy. Att välja själv då man vill gå eller springa, det vore nice.
 
   Vad tycker ni?
Hästfärger att se

   Jag har väldigt länge spelat Howrse, som påminner lite om en (enligt min mening) bättre version av Stallet.se. Hästarna där kan man inte direkt personalisera som på Stallet.se, men det innebär också att det är lättare att jobba upp sig i graderna. Saker och ting beror istället på genetik.
   Alla hästraser som finns tillgängliga på Howrse har olika färger, eller rättare sagt, alla hästar i sig har olika färger. Det är liksom en procentuell chans för en häst att få en viss färg då den föds, beroende på vilka färger som är vanligast för hästens ras.
   ...fattade någon det där?
 
   Det finns några färger jag har upptäckt tack vare Howrse, som jag inte kände till innan. Cremello, till att börja med. Jag trodde att Cremellofärgade hästar var albinos innan jag började med Howrse. BEEEP, fel. Finns inga albino-hästar i existensen,
   Jag tapapde ämnet igen. Jag tänkte helt enkelt visa några färger jag tycker om och som jag inte skulle banga på att se i SSO.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Det är lite färger jag gillar. Självklart finns det fler, men Howrse erbjuder så många olika färger att jag inte orkar lägga upp fler just nu, hehe.
   Om du inte redan spelar Howrse är det ett spel jag varm rekomenderar, det kan vara lite förvirrande att lära sig (åtminstone jag hade svårt för det) men då man kommer in i det är det lätt och roligt. Går att spela helt gratis, gäller bara att ha lite tålamod då.
 
   Jag spelar på den internationella servern under namnet Zijena om någon är intresserad av att skicka vänförfrågan :)
Fina Ash

Massa hästar

   Titta på dem, man blir ju bara glad!
 
   Jag hoppas faktiskt att alla stall blir så här fulla till sist, jag tycker det känns varmt och levande att försäljningsstallen faktiskt har ett antal hästar :)
De mystiska Starhästarna

   Starshine är en Starhäst, det vet vi. Starhästarna är Jorvikiska vildhästar som är kända för sitt temperament och blåaktiga man.
   Jag ser gärna att Starhästarna dyker upp i SSO, på något sätt. Jag vill att Starshine själv ska dyka upp, det hoppas vi väl alla, men jag skulle absolut inte banga på någon annan Starhäst. Jag har ju sagt innan att det vore lite kul om man kanske kunde köpa en Starhäst i framtiden, fast jag tvivlar på att det skulle hända. Men ändå, man får drömma och jag vill så gärna ha mer kopplingar till Starshine-storyn. Kanske att Herman kan berätta mer om Starhästarna då man kommer till Jorvik?
   Den enda bilden på Starshine jag kunde hitta på min dator, hehe
Spara som bara den

   Just nu har jag 5100 SC och nu ska här sparas - dock vet jag inte riktigt för vad. Jag gillar att spara, just den här grejen att vet om att jag har kapital. Dock planerar jag ju för fyra hästar, så det är väl bra att ha SC på lager fram till dess att de väl står i stallet :)
   Men sen då mina hästar har fyllt upp stallet, behöver man fortfarande spara då? Finns det något att spara till bortsett från kläder, husdjur eller om man nu vill byta ut en häst?
   Jag tvivlar på det, men det får man ju se.
Vattenhämtning

   Då jag började spela SSO vid tidernas begynnelse gick det att fylla på sin vattenhink vid fontänen i Silvergladebyn. Det gick också att sköta om hästen inne i Silvergladebyn, vilket jag tyckte var riktigt nice.
 
   Jag ser gärna att det kommer tillbaka. Att kunna fylla på sina vattenhinkar i fontäner är ju rätt logiskt egentligen. Kanske inte det fräschaste alternativet, men brunnarna kanske ser ännu värre ut, vad vet vi?
   Och då vi ändå är inne på det ämnet, vattenkranen i hemstallet. Jag vill kunna hämta vatten där. Logik. Jag tror iofs att den funktionen kommer snart, men som sagt, det är något jag verkligen hoppas på.
 
Kan inte låta bli att undra...

   Om Star Stable Online inte hade ändrat sitt grundkoncept, om det hade blivit så som det var planerat från början... hur hade vår spelupplevelse varit då?
 
 
 
 
   Kommer vi få se de här platserna då vi kommer till den södra delen av ön? Jorvikstallet vet vi om, frågan är om kvarnen är med. Frågan är om saker och ting ser ut så som vi föreställt oss.
Pengarunda

   Jag och Ash har kutat runt idag och hälften av alla dagliga tävlingar är avklarade, plus alla uppdrag på vingården. Jag har kört så mycket med Iddy att det är lite ovant att ha en skimmel framför mig, tänk att man skäms över att glömma bort en häst i ett spel.
 
   Aja, nu behöver jag inte ha dåligt samvete längre, Iddan är omskött och Ash är rastad. Typ.
Namnet Esmeralda

   Namnet Esmeralda betyder "den lysande", det har jag förklarat för er tidigare. Men namnet har faktiskt en mening för mig personligen också.
 
   Innan SSO... det första jag tänkte på då jag hörde "Esmeralda" var den grönögda hjältinnan i Disneyfilmen. Ni vet vem jag menar. Om inte saknar ni den allmänbildning som krävs för att få kalla sig barn i det här landet. Men det är inte allt, förstås. Jag hittade den här i min bokhylla häromveckan, och kände att jag ville visa den.
 
   Jag började rida då jag var tio och slutade med det för precis en månad sedan (pga min egen hälsa). Den sommaren då jag lärde mig de allra första grunderna fick jag låna en ponny på en ridskola. En liten korsningsponny som hette Ezmeralda.
   Därför blev det också en liten kul grej då jag valde namnet till SSO. En liten hyllning till min första favorit. Jag fick rida henne också året efter, men nu i somras då jag åter var på ridskolan frågade ägaren om jag ville rasta henne under ungefär en vecka.
   Så jag fick återbekanta mig med lilla Ezzie, som startade allt. En ponny jag var väldigt rädd för på marken då jag var yngre, men som jag nu verkligen kunde se pärlan i. Jag hade jätteroligt i somras med Ezzie, och jag tror att hon hade rätt roligt också, då vi galopperade ute i skogen, hoppade småhinder i ridhuset och hängde vid grässlätter medan hon torkade efter att ha blivit avduschad.
   Vågar nog säga att det här är den enda bilden ni någonsin kommer få se av mig, men här är hon iaf, min lilla prinsessa. Jag blev kär på nytt i somras och just nu längtar jag till sommaren så jag får chansen att åka tillbaka och hälsa på lillflickan.
 
   Tänk vad mycket som kan finnas bakom ett litet namn, eh?
SSO-gängets varning

   Jag hoppas att alla har läst nyheterna på SSO's hemsida. Varningen om att inte lämna ut sina uppgifter till andra spelare. För vissa är det en självklarhet, men jag tror att den nya generationen på nätet, alltså de som är i snitt yngre än femton, ofta inte har samma tänk. Internet har inte alltid varit en självklarhet för mig och jag vet att både jag och klasskamrater fick lär oss mycket om att vara försiktiga på nätet då vi började få tillgång till internet via skolan då vi var ungefär nio år gamla. Jag vet inte om skolor fortfarande erbjuder elever samma sak med samma information, men hursomhelst tror jag att det är bra att gå igenom saken ofta.
   Internet är lite som colosseum i Rom. Man kastas till lejonen. Så man ska vara väldigt försiktig med det man ger ut, särskilt då det kommer till personliga uppgifter.
   Så, det var allt för idag. Jag är trött. Ska sova.
   ... Kunde inte låta bli.
Whop-whop-whopa

   Okej, det blir väl massa SSO idag ändå för jag har sett alla avsnitt av Bones som finns uppe på Swefilmer. Jag älskar Bones. Och The Big Bang Theory. Och en massa andra grejer som inte alls hör hit. (Potterheads, ni vet väl vilken fantastisk dag det är idag?)
 
   Nejmen jag ska släpa mig till Valedale för att köpa den där bruna hjälmen, den var snygg.
 
 
   På tal om andra saker (jag gillar att byta ämne idag) så har jag nu kommit fram till vad min tredje hingst ska heta, den dagen denne nu införskaffas. Jag har nu fyra fantastiska namn planerade och nu kan jag knappt vänta på att det ska komma fler hästar. Jag saknar att ha en pålle att träna.
   Fast jag funderar lite på en av hästarna som redan finns ute i stallen. Och det kan hända att denne hamnar i mitt stall... Men jag är ute efter den där klickande känslan som bara säger "där är min häst".
   Åhåhå, det ska bli så spännande, det här.
Den girige Mr Kembell

   Vi har nu mött Mr Kembell ett antal gånger. Han är en slemboll. Han är kall och girig. Han drar sig inte för att bryta mot lagen för att få sin vilja fram - och allt han verkar vara ut efter är pengar. Pengar. varför börjar jag tänka på Enöga från Dunderklumpen? Det bör jag inte göra i det här fallet.
 
   Var kommer Mr Kembell ifrån? Kommer han från ön och fick idén "jag ska gå emot alla invånare i min hemstad och förstöra miljön alla älskar"? Eller kommer han från fastlandet och beslöt sig för att försöka tjäna pengar på annat håll? Var fick han sina ilskna hundar ifrån? Gillar han att gå runt i skogen med sin cremefärgade kostym då han ska ta sig fram och tillbaka i Jorvik? (Var det bara jag som reagerade på att kostymnissen bara traskade iväg med sina hundar i riktning mot typ... ingenstans?)
   Jag avskyr slembollen, dock älskar jag uppdragen med honom - för då får man ytterligare en chans att sabba hans planer. Skadeglädje är den enda sanna glädjen, är det inte så de säger? Men, jag hoppas att vi får reda på någon slags backstory, kanske få någon slags förklaring till varför han är så vidrig som han är. Det vore roligt.
En mindre paus

   Som ni kanske har märkt så har jag inte särskilt mycket att skriva om just nu. Jag ska försöka lägga in åtminstone ett inlägg om dagen, men var inte förvånade om uppdatering uteblir, jag har liksom inget att göra i spelet just nu. Jag har ju en massa idéer till inlägg i utkastet (43 stycken faktiskt, rörande massvis med olika ämnen) så förhoppningsvis får jag lust att skriva klart dem, så får ni något att läsa :)
 
   Men än så länge - simma lugnt, Jorvikbor!
Återigen...

   ...ingen riktig lust att spela. Dagens uppdatering var tyvärr inget i min smak, den bruna proffshjälmen ska jag köpa men i övrigt... nje. Synd att det inte kom några nya hästar idag, men de vill väl inte kasta ut alla på en gång.
   Fast druidjackan är positiv, den är ett tecken på att huvudstoryn snart fortsätter! Så oavsett hur avtrubbad jag hinner bli under den här uttråkade perioden jag har så vet jag att jag har något att se fram emot.
 
   Jag lär nog ändå bege mig upp till Valedale snart, jag är lite nyfiken på championatet. Jag kommer inte tävla själv, men jag vill gärna se hur banan går. Något som liknar loppet i Valedale från Höstryttaren kanske? (Ett uppdrag som Charlotte gav ut och som bara gick att genomföra en enda gång)

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.