Chrome Pointer

Det blev en Zony!

   (Jag är fortfarande sjuk. Egentligen ska jag vara på Sweden International Horse Show med GM Ylva och Matilda i morgon, men om jag inte blir bättre över natten får jag ta och stanna hemma. Surt liv!)
 
   Wohohoho, det här är faktiskt den allra första bilden på bloggen där ni ser nya Ash, och nya Silverglade, och inte minst båda tillsammans! Märks det att jag ligger efter?
 
   Ack lilla ponnyhjärta, Zonyn är här! Nu kanske det är så att alla inte har koll på vad farao som pågår, men jag ska förklara.
 
   I somras var det dags för Star Stable Live, där alla spelare fick rösta fram en färg på en Jorvikisk ponny som senare skulle ut i spelet. 3D-artisten Lisa som på den tiden var den enda som jobbade med hästar var ansvarig och hade tagit fram lite olika förslag att utgå från. Det började med färg, sen markeringar (t ex om den skulle vara skäck eller inte), sen tecken och sen... ja, klar. Bland alla dessa valalternativ fanns en liten randig zebraponny... och jag ska inte skjuta under stol med att då alla i SSO-teamet såg hennes förslag tyckte de flesta att "zonyn" skulle vara riktigt rolig. Men röstningen gick inte åt det hållet och det blev en liten borkskäck istället.
   Lite senare samlade Ambassadören Clara Lightland på sig bilder på zebraponnyn som hade kunnat bli verklighet samt ett av valalternativen för tecken på hästens huvud och startade taggen #PleaseMakeAZonyLisa på Instagram. Det var rätt många som hakade på den, och började dela taggen tillsammans med förslag på en liten zony. Lisa tyckte det var jättekul eftersom hon själv gärna ville testa att göra en zony, så hon gjorde det till ett Passion Friday-projekt.
 
   På Star Stable har vi Passion Friday en gång i månaden. Det innebär att man har den dagen på sig att LEKA. Vill man testa något helt galet som säkert kommer gå sönder men som skulle kunna vara en kul erfarenhet? Kör på. Har man hittat nån onlinekurs om något coolt som skulle kunna hjälpa en i jobbet? Här är åtta timmar för att plugga! Vill man spela en massa spel för att få inspiration eller undersöka hur saker och ting går till där? Perfekt dag. Vill man ha lekstuga och gå lite wild and crazy med något man gärna skulle vilja ha i spelet men som inte finns med i planen för uppdateringar? Dagen D! Ett exempel på något som en gång var ett Passion Project är Photo Mode, alltså fotoläget i spelet. En av programmerarna tyckte det vore kul så han satt och knepade med det tills det började kännas färdigt, på vilket han visade upp det för några kollegor. Med lite extra fix från lite olika håll i teamet var det redo att släppas i en uppdatering!
   (Passion Friday är ett OTROLIGT bra concept i min mening. Det är en jättebra grej för att släppa fram allas kreativitet, och om inte annat kan det vara skönt för de som jobbar på stora projekt att få en lugnare arbetsdag där de kan få en andningspaus och göra något annat istället!)
 
   Lisa började ta fram lite concept på någon Passion Friday, lyfte fram idén... och det slutade där vi är idag. #LisaMadeAZony!
   Jag tycker hästen är underbar som den är, men den Pandoriska glansen i pannan på den ökar bara coolhetsfaktorn! Lite som en Jorvikisk Urhäst men ändå inte. Det här är ju en permanent häst också, den kommer alltså inte försvinna iväg från spelet som urhästarna gör efter en kortare period.
 
   Så mycket mer än så har jag inte att säga egentligen, haha. Det är tekniskt sett en Jorvikisk Ponny som Ydris trollat lite med. Jättekul tycker jag och det är roligt att se att så många är positiva till hästen! Kul vad en liten hashtag kan starta, va?
   Jag lämnar er idag med videon då Zonyn Blitzle flyttade in i Penny Kinglees stall!
 
 
Det blev level 22

 
   Nu ligger jag ju efter något enormt med bloggande sedan... typ två år tillbaka lol, men i samma veva som Hästräddningsranchen kom till SSO så gick Esme upp i level 22.
   ...och roligare än så var det inte, haha. Tänkte bara att det en dag kanske är intressant för bloggens historia!
 
   (Jag är fortfarande sjuk. Det suger. Sitter hemma och snörvlar och hostar och min mamma ringer en gång om dagen och skäller på mig för att jag är sjuk. Förstår mig inte riktigt på föräldrar ibland.)
Sjukstuga och pengaproblem

   Nu är det verkligen förkylningsfeber på riktigt här. Är inne på dag 2 och är liksom pigg nog för att sitta framför datorn men alldeles för sjuk för att orka röra på mig längre än till hallen. Kommer bli hemma i morgon med men hoppas jag är fräsch nog för att orka ta mig utanför dörren på torsdag.
 
   Jag insåg för ett tag sedan att något var på tok med mitt PayPal-konto, då jag inte blivit betald för min YouTube-kanal på... rätt länge, faktiskt. Sen lyckades jag glömma bort det, dum som man är, och jag tog tag i det på nytt igår. Jag får betalt genom ett MCN som heter Curse och de har GRYM support. (Jag misstänker att de är himla snabba på att svara också för att de numera inte har särskilt många kanaler kopplade till sig.) På knappt ett dygn har jag och en supportkille skickat ca 10 mail fram och tillbaka och med hans senaste mail, och ett svar fick jag typ tre minuter efter att jag skickat min förfrågan. Jag har inget emot att vänta lite på supportärenden för jag har ju god erfarenhet av hur det fungerar för någon att arbeta med support, men då det faktiskt handlar om pengar som jag ska få men inte har fått känns det tryggt att kunna prata med någon rakt på. Nu tror jag att jag har begripit vad problemet var, vilket är skönt, haha. Det är viktigt att hålla koll på sin inkomst!
   Något som jag vill trycka lite extra på då är bemötande! Jag har blivit väldigt bra bemött från Curses support, men för att göra kontaktens dag lite bättre är det också viktigt för mig som kund att tänka på hur jag bemöter supporten. Just för att jag har goda vänner som jobbar med support på flera olika företag (inte minst på mitt eget jobb) så tänker jag alltid till en extra gång innan jag skickar iväg ett meddelande till valfri support, oavsett vad ärendet handlar om. Visst kan jag ibland vara lite upprörd om något gått snett till, men det ger mig inte rätten att vara elak som många tyvärr är. Genom att jag tänker på hur jag uttrycker mig blir det trevligare för personen i supporten att vara på jobbet och vi kan hålla en konversation som är trevlig åt båda håll. Jag har en kompis som en gång gick hem gråtandes från sitt jobb efter en dag där hen fått flertalet ärenden med personliga påhopp och hot. Hur kan man bete sig så som kund? Det skulle aldrig falla mig in att kontakta en support på något som helst företag och börja skriva elaka saker till personen jag nu får kontakt med. Jag tror verkligen, som jag sagt här på bloggen i många år, att det är ett stort problem då människor inte inser att allt de skriver på internet har konsekvenser eftersom det alltid sitter en annan människa bakom nästa datorskärm. Man har verkligen aldrig en ursäkt för att vara elak mot en annan människa, särskilt inte för att de bara sköter sitt jobb.
   Att jobba inom support eller kundtjänst är ofta väldigt otacksamma jobb, och det är viktigt att man som kund tänker på att man pratar med en människa som bara gör sitt jobb och följer vissa riktlinjer. Kundtjänst och support är jätteviktigt på de flesta företag, men det är onödigt att som kund skrämma bort de som jobbar med det genom att vara otrevlig i sitt bemötande! (Tänker spontant på de kommentarer min lokala matbutik har fått på sin Facebook det senaste året. Jösses vad mycket hemskt folk kan säga om små bagateller och det är bojkott där och en kränkt svennebanan där. Kan verkligen inte vara kul att vara stackaren som lite klämkäckt ska försöka ha ett glatt och professionellt bemötande till de människor som bara spyr galla tillbaka på en!)
 
   Nu var det en return från Bittertant Esme här kände jag, och så lämnar jag bloggen för dagen. Jag hoppas att min stackars hals är lite bättre igen i morgon, för just nu har jag verkligen INGEN röst, hehe...
 
   Jag avslutar dagens inlägg med en av mina favoritbilder från Star Stable just nu! Modellen är gjord av GM Lisa (är tyvärr lite osäker på modellens textur, men jag TROR den är gjord av GM Kaya), poseringen och grundläggande ljussättning är gjord av mig och avslutande bildredigering är gjord av GM Freya. Världens bästa collab!
 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Double tap if you love your Jorvegian Warmblood! 💕 🐴 #StarStable #StarStableOnline #JorvegianWarmblood #StarterHorseAppreciation

Ett inlägg delat av Star Stable (@starstableonline) 27 Nov 2018 kl. 6:09 PST

Sjuk, blä

   Då jag stod och lagade middag igår kände jag verkligen minut för minut hur febern kröp upp på mig. Jag känner alltid DIREKT då jag börjar få feber, så jag krafsade ihop min mat så fort som det bara gick och kravlade ner i sängen. Har bara väntat på det här hela hösten, jag har alltid en förkylningsperiod och var velat mellan att få den överstökad vs skjuta upp den så länge som möjligt. Tror att kroppen gav upp på att försöka överleva efter den här helgen, som tärde rätt mycket på en.
 
   Igår kväll då jag tryckt i mig lite värktabletter för att få ner feber och var för pigg för att sova satte jag mig och planerade för lite videor under resten av året. Mitt "vanliga" schema är typ klart, men jag måste dubbelkolla lite grejer för att kunna göra de videor jag vill till min engelska kanal. Typ om det spel jag vill spela faktiskt finns på engelska x) Jag vill hinna klämma in lite specialvideor också, men det hinns väl säkert inte med i vanlig ordning. Hoppas kan man ju alltid ändå! Vill så himla mycket, men även de gånger som jag faktiskt har tiden har jag sällan energi och ork.
 
   Gammal bild på Justin och Esme. Har än inte hunnit ta en enda bild inne i nya Silverglade...
Som en vandrande död

   Det var då verkligen en lång helg, haha. Oerhört tacksam för min halvsemester idag med både jobb och ledighet i ett.
   Om ni vill se hur eventet på Tekniska såg ut i helgen så vandrade Rose runt med kamera och vloggade om allt som hände. Hon hade bara tänkt komma på lördagen, men vi tjatade lite på henne för att hon skulle komma förbi på söndagen också.
 
GALEN helg

   Som jag nämnde i det senaste inlägget har det hänt en herrans massa grejer sedan jag kom hem från semestern, och nu har jag intagit zombiemode efter helgens event på Tekniska Museet. Tacka gudarna för min chef som samlade hela vårt team innan vi åkte hem och förkunnade att vi alla ska ta en lugn dag i morgon och rekommendationen var att jobba hemifrån, haha. SOVMORGON!!! (Jag ska jobba på event nästa helg med så jag är glad över att få vila lite)
   Efter att ha mött så många människor på så kort tid som man gör på event blir man verkligen mentalt trött, oavsett hur lyckat och kul det varit. Vi i gänget som packade ihop allt som använts på eventet och körde tillbaka det till kontoret satt i typ tio minuter i loungen och bara stirrade ut i tomma intet innan vi kunde bringa oss till att börja röra oss från byggnaden trots att klockan var 18.00 en söndag.
 
   Jag ligger verkligen efter med livet i stort just nu, haha. Har massa jobb att ta igen efter semestern, lite hemmafix och jag ligger efter med alla mina sociala medier. Behöver preppa både videor och bilder innan jag kan återgå till mitt vanliga, lite slappa schema där jag inte behöver planera något galet för att få ut videor på planerade dagar eller ha bunkrade bilder för Instagram. Något som är riktigt kul är att ett mindre spelföretag kontaktade mig häromdagen för att ge mig en kopia av ett av deras senaste spel! Oväntat, men väldigt kul och jag hoppas hinna testa det i veckan. Jag köpte dessutom några spel på Steam i helgen, bland annat Jurassic World Evolution som jag varit så galet taggad på. Jag vet att det fått lite blandade reaktioner från spelare, men jag VILL så gärna tycka om det så jag hoppas verkligen att det är ett spel jag kommer gilla.
 
   Om ni är intresserade av att kika på de spel jag köpte (rean pågår ändå fram till den 27 november) ser ni dem här:
   NU tänker jag banne mig sova, för jag skulle kunna sova till nästa vecka och ändå inte vara utvilad, haha. Men tack till alla er som kommit fram för att prata under helgen. Jag blir fortfarande lika... vet inte vilket ord att använda. Häpen? Förvånad? Rörd? Det känns helt sinnessjukt att få höra så många snälla saker från er som vill prata om mina sociala medier och vad jag gör runt min stora hobby i form av spel. Tack. Verkligen. ♥
 
   Känner mig typ som Yarny på cykel. En liten en på äventyr i vida världen utan en aning om vart man är på väg, men det är allt rätt skoj ändå.
Star Stable på Tekniska Museet!

  Det här må kanske se ut som ett reklaminlägg, men ingen har bett mig att skriva det här och jag får inte ut något särskilt av att göra det heller. Därmed - detta inlägg är INTE sponsrat.
 
   Jag kom hem från min semester sent i onsdags kväll men sen har allt gått stup i ett och jag har inte haft tid att flika in här. Så därmed kanske det är lite sent för mig att säga att...
 
   Star Stable finns på Tekniska Museet den här helgen! Det är ett event som handlar om djur och Star Stable håller i workshops som är väldigt lika de som hölls förra året för er som var förbi och hälsade på då. Det är dock större i år, men jag vet faktiskt inte hur utställningen ser ut, haha. Ska alldeles strax springa hemifrån och möta upp några kollegor så vi kan åka dit tillsammans.
 
   Tekniska Museet ligger nära Kaknästornet i Stockholm och är ett av mina favoritmuseum! (Kulturnörd, yes) Star Stables utställning är öppen idag samt i morgon klockan 10-16. Det finns flera workshops att delta i, som:
  • Gör en egen SSO-häst med 3D-artisten Lisa
  • Gör ett eget SSO-race med speldesignern Leila
  • Lär dig animera med animatören Dick
   Och utöver det finns det en herrans massa spännande människor att prata med, och för er som inte kan komma så kommer concept artist Matilda måla en bild som livestreamas på Star Stables YouTube. Jag har hört rykten om en mindre konstutställning också, som jag har haft lite att göra med, men jag har inte sett eller hört något sedan förra veckan eftersom jag haft semester så jag är sjukt nyfiken på hur det slutade, hehe.
 
   Kom förbi för farao, det blir kul! Bergis!
Hej då Silverglade!

   Jag har inte spelat sedan i torsdags förra veckan och jag hade inga problem med att säga farväl till vårt gamla Silverglade. Det har varit en kul resa, men tiden var verkligen inne. Kommer bli UNDERBART att logga in i spelet igen då uppdateringen är över! (Och då jag är hemma från min minisemester - kommer hem senare idag!)
 
   Jag klev in i Silverglade för första gången år 2008. Det såg inte alls ut som det gör idag. Fort Pinta existerade inte, det var mer dödområde än faktisk natur och... det var rätt intetsägande. Sen i Star Stable Online, år 2011, fick Silverglade lite liv i sig med fler bosättningar, fler stall, fler karaktärer som gav lite livsglädje till området. Faktum är att det fortfarande finns vissa grejer i spelet som, jag skojar inte, är exakt desamma som under 2008. Typ buskar, träd, marktexturer och även några props i världen som kommer direkt från de originala Star Stable-spelen. Det är DAGS för en uppdatering.
 
   Tänk att förändringarna kommer synas över typ HELA spelet! Ser SÅ mycket fram emot den nya himlen!
 
 
 
 
 
   Hej då, älskade Silverglade - vi ses på nytt senare idag!
En trist grej

   Jag kan egentligen bara komma på EN negativ grej med morgondagens uppdatering i SSO, och det är att typ 90% av alla bilder jag har från spelet blir sjukt utdaterade, haha. Jag har i helgen rensat bland alla mina hästbilder - hade ungefär 200 ovisade bilder i Silverglade/där man ser den gamla grådassiga himlen, så de åkte in i arkivet direkt.
   Kommer ta tid att bygga upp min bildbank igen, men det blir också kul! Men om jag under ett tag framöver postar bilder med gamla Silverglade... eh ja, det är för att det inte går att spela om uppdrag så jag kan ta nya bilder, haha.
 
   Har jäääättemycket fina bilder, men jag önskar att jag skulle kunna spela om alla uppdrag nu idag. Med ny Ash och nya Silverglade...
Fiskmås ohoj!

   Beep Beep Beeper!
 
   Nu är ju Beeper inte ett djur som går att köpa, men han har en massa kusiner som man kan ha som flygande husdjur. Jag ÄLSKAR dem! Jag börjar nog ändra mig lite, från att ha sagt att jag gillar hundarna bäst gillar jag nog fiskmåsarna mest just nu. De är så sjukt coola, älskar hur de vinklar sig i svängar för att hänga med en och hur de cirkulerar ovanför en då man står still. Jag har sett massor med coola förslag på framtida fåglar och det gör mig jättetaggad! Det är så många som vill ha ugglor och korpar och papegojor och allt vad det nu är, och som Harry Potter-skadad vill jag ju förstås ha ugglor. Det är jättekul att se hur väl fåglarna togs emot och det är jättekul att det finns ett så stort intresse för dem! Hoppas verkligen att det kommer fler en dag...
 
   Min favorit förutom Partybirb är nog Freezingbirb. Kan relatera till den frusna stackaren med mössa och halsduk så hårt eftersom jag fryser typ konstant, haha. Vilken är er favorit?
 
   (Nu åker jag på semester i några dagar! Ska mitt ut i ingenstans för att jobba i stall. Hemma igen på onsdag!)
Ska se Fantastic Beasts!

   Jag ska på lunchbio med två kompisar idag för att se Crimes of Grindelwald. Herregud vad jag är taggad! Ser ju alltid fram emot ett planerat biobesök men det var väldigt länge sedan man kände samma längtan som man kände inför släppen av Harry Potter-böckerna - vilket självklart är just den känslan man vill ha! Man vill så gärna bege sig in i världen igen och jag är så otroligt glad över att resan genom den magiska världen inte är slut än.
   (Och självklart kommer jag inte posta några spoilers efter filmen. #KeepTheSecrets!)
 
   Hagrid och en Nifflare från Harry Potter: Hogwarts Mysery
Zoo Tycoon

   För... faktiskt ganska länge sedan nu, köpte jag Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection. Det är alltså det senaste ZT-spelet, som tagits emot rätt illa av de törstande spelare som så gärna ville ha mer djur. Jättevackert spel, men väldigt annorlunda från tidigare produkter. På gott och ont, kan man säga. Det är rätt coolt, men jag tror spelet hade ansetts vara bättre om det inte kopplades samman till märket Zoo Tycoon eftersom alla som känner till de tidigare spelen hade förväntat sig en helt annan typ av spel. Jag spelade lite nu tidigare i veckan och testade spelets kamera, och asså WOW VILKA BILDER MAN KAN TA! Kolla liksom på mina flodhästar!!!
 
   Spelet går nu att köpa på Steam - se mer genom att klicka HÄR!
 
 
 
 
 
Springande föl?

   Efter uppdragen på Hästräddningsranchen känner jag typ "GE MIG FÖÖÖÖL!!!", haha. Jag tyckte det var så mysigt att springa runt med Balder efter mig! Förstår ni hur gärna jag skulle vilja ha springande föl som husdjur?!
 
   Lilla Balder och stora Blaze
Pokémon: Let's Go, Eevee!

   Idag är releasedatum för de nya Pokémonspelen, och jag hade förhandsbokat Eevee-versionen. Jag tänkte att det skulle vara mer intressant eftersom 1) Jag gillar Eevee mer än Pikachu, 2) Eevee är mer intressant att jobba med pga dess alla utvecklingar så även om den man får inte kan utvecklas kanske man kan lyckas kläcka några Eevee-ägg, 3) Har ingen lust att spela med en Pikachu eftersom jag isf hellre har en Raichu. Kände att om jag vill ha en Electric type kan jag prova att spela med Electabuzz för första gången!
 
   Nu då ni läser det här har jag precis kommit fram till ett stall där jag ska sköta utsläpp och morgonfodring tillsammans med en vän vars häst jag ska rida idag. Har nämnt dem förut, det är en av mina favorithästar som blivit såld och nu är dealen att jag en gång i månaden rider hästen för att känna igenom henne och se vad ägaren kan behöva träna vidare med och en gång i månaden håller jag ridlektion för dem. Det blir alltså en jätterolig morgon (förutsatt att jag sitter kvar på raketponnyn) och trots att jag började spela lite igår då spelet damp ner i min brevlåda kan jag knappt vänta på att få lägga vantarna på mitt Switch igen! Jag har ett par dagar på mig att spela nu eftersom jag reser bort på måndag, så jag får passa på då tiden finns!
 
   Är det någon av er som nu väntar på Pokémon: Let's Go eller redan fått hem ert spel, och vilken version köpte ni i så fall?
 
 
Trailer för nya Silverglade!

 
   Jag är SÅ taggad! Jag kommer hem på onsdag kväll efter en mindre semester, så ni kan ju gissa vad jag tänker göra då jag kommer hem - bara skritta genom Silverglade och NJUTA!
 
   För stunden har jag lite koncentrationssvårigheter, har nämligen precis fått hem Pokémon Let's Go Eevee! i brevlådan. Spelet är än så länge helt UNDERBART!
Coolaste kläderna!

   Jag HATAR att köpa kläder. Finns ju typ inget tråkigare! Som tur är händer det att man får lite merch från jobbet ibland, så större delen av min garderob är Star Stable-brandad vid det är laget ^^' Sist jag faktiskt köpte kläder var på Comic Con FÖRRA året. (Okej, jag har köpt ett par jeanstights också eftersom mina gamla gick hål på och byxor måste man ju ha...)
   Jag såg en Instagramreklam för nån vecka sen från EMP, och jag kastade mig direkt på datorn för att läsa mer, haha. EMP hade nämligen en speciell Harry Potter-kollektion som heter Forbidden Forest och allt därifrån är SÅ snyggt. Jag tänkte först köpa skjortan men landade på en kortärmad hoodie och en t-shirt, med en testral och en enhörning på. Tänkte att "hästar, det är ju nice" som om jag inte har nog med sådana, haha. Sen var de liiite billigare också.
   Fick hem dem häromdagen och är SÅ nöjd! Jag följde måttguiden på EMP för att lista ut vilken storlek jag skulle ha och det funkade fint, och båda tröjorna är riktigt nice. Något jag hade hunnit glömma är att testralen lyser i mörker! Stod jättelänge i mitt badrum med stängd dörr för att titta på trycket, haha. Så fint!
   Bestämde mig för att utöka samlingen, så det gör jag då jag får lön nästa gång. Jag tänker köpa skjortan och kaaaanske cardiganen med en fenixfågel på ryggen. EMP är en riktigt farlig hemsida för mig, finns alldeles för mycket fint man kan slösa pengar på...
 
   Om ni vill kolla in kollektionen själva, klicka HÄR!
 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

New in! When I saw the #HarryPotterForbiddenForest collection from @empsverige I was like “I MUST HAVE THIS!!”. Unicorn t-shirt with some pretty details on the back and a short sleeved hoodie with a glow-in-the-dark Thestral print. So gorgeous! Can’t wait ‘til my next salary, I’m so getting the Hippogriff shirt and Phoenix cardigan as soon as I can afford them 😍 #EMPSverige #HarryPotter #Potterhead

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@gamingbyesme) 12 Nov 2018 kl. 10:24 PST

Vem började spela Hogwarts Mystery igen...?

   Förbenade spel! Jag hade ju tänkt lägga av egentligen, men sen så kom det en massa reklam för det på Instagram och de visade upp nifflare... så vem tror ni började spela Hogwarts Mystery igen?
   Jag spelade lite under Halloweeneventet och jag spelade igenom hela Hagrids födelsedag, men just nu försöker jag överleva uppdragen med Weird Sisters. Snape är savage på riktigt nu!
 
   Esme under Halloween
 
   Hagrids födelsedag firades med en Porlock
 
   DUDE du kan ju inte hota dina elever!!!
 
 
   Gillar fortfarande inte energigränserna. Men det är ett lite gulligt spel. (Har fortfarande inte kommit förbi år 2, lol)
Nu har det varit en låg period

   Vad hände? Esme, skärpning! Här går jag och glömmer bort att jag har en blogg att sköta! Icke ok. Men det har hänt mycket på sistone. Jag har många andra projekt jag pysslar med, håller fortfarande på att ställa tillrätta hemma i lägenheten, mycket jobb och framförallt mycket häst.
 
   Nu får det bli några utspridda mindre inlägg så jag kan prata om lite olika saker jag vill ta upp. Jag kommer ha en riktig långhelg nu också, eftersom jag är ledig fredag till torsdag. Gör ett ryck för att försöka göra av med överblivna semesterdagar innan slutet på året, men det är lite stressigt eftersom det är mycket på jobbet, haha. Det kommer bli bra till slut ändå!
 
   Bild från spelet Lantern
Wacomplattor

   På min personliga Instagram skrev jag förra veckan kort om att jag planerat pensionera min 14 år gamla ritplatta för att köpa mig en ny, men en av mina kollegor kom med ett "STOP, DON'T DO ITTTTTTT!" och idag förklarade han vad han menade med det. Vi har hemma båda två varsin Intuos3 från Wacom, och vi använder oss av nyare versioner på jobbet. Jag har varit jättenöjd med den jag använder på jobbet, medan han fick en nyare modell till sitt jobb och den var han RIKTIGT missnöjd med då pennstiften slets ner fort som attan på den. Jag hade ju börjat kika lite på den nyare modellen för att jag gärna hade dragit nytta av sladdlösheten, men nu ser det ut som att en Wacom Intuos PRO medium av den äldre modellen, vilket är vad jag använder på jobbet, blir det som jag möjligen införskaffar mig.
 
   Nu frågar jag er - har någon av er en Wacomplatta, och oavsett vilken modell ni har, hur tycker ni den funkar?
 
   Här nedan ser ni de två jag funderat på! Nu känns den nyare modellen lite utesluten though.
 
 
Nya Sims-packet

   Woooow, hur coolt är inte det här? Jag spelar Sims ENBART för att bygga, men vilket coolt gameplay! Alla byggitems är SÅ snygga så jag vill verkligen ha packet, men jag kommer vänta tills det går ner på extrapris. Visst är jag ett fan av att stötta mina favoritspel genom att köpa dem utan knussel, men samtidigt är jag verkligen inte gjord av pengar och just nu finns det mycket annat jag är ute efter, haha. Inväntar med iver Black Friday för att se om några av mina planerade köp kan bli av för en billigare slant!
 
   Vad tycker ni om Get Famous? Något ni ska skaffa er?
 
 
   Just nu har jag dragit på semester. Är borta över helgen och jobbar på mitt extrajobb. Tillbaka igen på söndag, men schemalagda videor kommer som vanligt på YouTube!
Knas-YouTube!

   Hm, något verkar vara lite snett med livestreams på min engelska kanal... min livestream från igår VÄGRAR att dyka upp i videoflödet och jag måste gå så konstiga bakvägar för att hitta videon alls! Nu går det att hitta den direkt om man kikar in bland spellistorna på kanalen though.
 
   Igår kväll streamade jag och Meli i två och en halv timme! Då hade vi först suttit i en halvtimme MINST för att få igång mikrofonerna ordentligt, och sen satt vi ytterligare en kvart på varsitt håll med Photoshop för att förbereda grafik till videorna, haha. Här är alltså MIN sida av streamen, men om ni vill se Melis version kan ni klicka HÄR
   Meli gjorde lite huvudstory (dramatik på hög nivå, sjukt kul) och jag passade på att levla eftersom jag ändå inte kunde se något hon gjorde. Det är det negativa med att ha kommit så långt i spelet som jag har, det är inte helt lätt att spela med kompisar! Vi hade sjukt kul ändå och idag har vi pratat ihop oss om vad vi ska streama framöver. Jag hade t ex en streamidé som vi nu tänkte slå ihop tillsammans istället och vi tror båda två att det kan bli riktigt spännande, hehe...
 
   Denna stream är alltså på engelska, men Meli har lovat att joina mig i en svensk livestream så fort som hon har låst upp arkeologin på sitt konto!
 
The Evolution of the Starter Horse

   Så... typ klockan nio igår började jag klippa det här, haha. Avslutade vid... alldeles för sent, så man kan ju tycka att jag skulle ha börjat förbereda för det här rätt mycket tidigare då jag planerat för den här videon ett tag.
   Första gången jag gör något i den här stilen och om jag hade gett mig själv lite mer tid finns det rätt mycket jag velat ändra. Good practise run though!
 
 
   Som ni säkert förstått sedan innan har jag tagit den här uppdateringen med ro. Jag älskar min nya Ash och vi kommer fortsätta bege ss ut på nya äventyr i åratal framöver.
   En sak som är bra att tänka på though! Det är inte meningen att det här ska vara den snyggaste, coolaste och bästa hästen i spelet. Det är menat att den ska vara snygg, cool och allmänt nice, men det är ju solklart att man fortfarande ska känna att det är värt att köpa andra hästar också, med tanke på att den här är gratis ;)
Hej då, Ash!

   Jag säger "hej då" till min finaste, bästa Jorvik-vän och väntar nu med iver på nästa chans jag får till att logga in igen för att kunna säga "hej" till min finaste, bästa Jorvik-vän. Är så, så, så glad idag, Jorviks finaste häst ♥
 
   Sista bilden - det blir bara bättre!
 
   Planen är btw att jag och min kompis Meli  ska livestreama SSO tillsammans ikväll! Jag tror att vi ska köra på engelska och i så fall sker streamen förstås på min kanal MONOKERUS, men om planerna ändras och vi kör på svenska så är det förstås min svenska kanal som gäller. Vi tänkte nog dela på oss lite - jag levlar häst och hon kör på med lite uppdrag hon inte hunnit klart med sedan tidigare - så att ni som vill titta kan välja vad ni helst tittar på eftersom vi förstås snackar med varann oavsett vilken av streamarna ni vill se! Så var iaf ursprungsplanen, vi får se hur det utfaller och vilken server vi bestämmer oss för att hänga på!
Min första UNBOXING!

   Igår släppte jag efter mycket om och men (jag har haft SÅ svårt att ta tag i det här projektet) min första unboxingvideo. Denna spelades in i slutet av augusti, men sättet jag ville klippa videon på är väldigt långt från min vanliga videoredigering och det har tagit tid för att jag skulle "våga" komma igång på riktigt. Igår finslipade jag det sista och nu är den här! Det här kommer förhoppningsvis bli något jag gör framöver då jag väl köper hem roliga saker, för jag tycker det är ett kul videokoncept. Målet för mig är bara att köpa hem ett kamerastativ så att jag har ett bättre sätt att spela in på. För att göra det här låg en mobil på en pall och filmade rakt ner mot golvet... och visst, det funkar och ser till och med rätt ok ut, men jag vill ha det lite proffsigare än så, haha.
 
 
 
   Thumbnailen är nog tillfällig. Jag har finurlat på hur jag vill ha den jättelänge, men jag måste ha ett tema för alla unboxings precis som alla mina spelvideor har ett thumbnailtema. Ska jobba på saken!
 
   Idag är jag GALET trött. I fredags var jag i stallet klockan sju på morgonen för att morgonfodra och sedan hålla ridlektion, sen jobbade jag halvdag innan jag åkte på en middag som jag var hemma från halv ett på natten, igår åkte jag ut till ett köpcenter för att handla och var sedan på en lååång middag med två barndomskompisar med deras respektive och spenderade större delen av kvällen med att spela Bohnanza (GALET kul spel!!!) och slåss om bönor. Var hemma runt tolv och idag ska jag inte ens gå utanför dörren, jag ska bara njuta av en ledig dag. Hela dagen igår var jag bergsäker på att det var söndag, så jag är jätteglad över en ledig dag så att jag hinner sova ikapp lite, även fast jag har haft jättekul. Jag kommer nog mest spela Pokémon, titta på Netflix och försöka rendera ut lite videor som ska släppas på min engelska kanal i veckan. Slödag, tjoho!
Ny videoserie!

   Då kör vi på Horse Life 2! Enligt mina beräkningar kommer denna videoserie vara avslutad lagom till påsk 2025. (Skämt åsido, men det är ett rätt långt spel.)
   Nya avsnitt varje lördag!
 
 
Eh paniiik!

   Det här kommer låta helt sjukt, men trots att jag haft rätt mycket semester i år har jag fortfarande fyra veckor betald semester att ta ut. Hur händer det egentligen?! Jag insåg med panik häromdagen att jag "bara" får spara fem till nästa år (för er som inte vet, då man jobbar få man på de allra flesta arbetsplatser föra över semester man sparat från ett år till ett annat så att dagarna inte går till spillo och fem dagar blir ju alltså som en vecka inräknat helg) så jag måste ta ut 16 innan slutet på året. Det har jag ju skvallrat om för chefen på mitt extrajobb, så hon förkunnade glatt att jag kunde flytta in på hennes gård och motionera lite hästar under mina semesterdagar och dessutom har jag en häst att rida på här hemma numera, så nu är jag lite lugnare över att bli av med dagarna. Kan ju sprida ut dem på att vara ledig en eller två dagar i veckan ett par gånger framåt så att jag ändå får valuta för dagarna. Asså jag gillar att bara ha hemmadagar också, men det RÄCKER att ha lördag-söndag och kanske en extra dag till det med att vara hemma och jobba med egna projekt och sen kryper jag uppmot väggarna och vill tillbaka till jobbet. Jag var nästan på väg att börja gråta då jag insåg hur många semesterdagar jag behöver ta ut för jag fick sån panik över att "bara vara". Funkar inte för mig numera! Jag lider av ångestattacker, och mitt botemedel mot dem är att hålla mig sysselsatt så att de inte hinner slå till med samma kraft. Tror dock att jag kan lösa det hela med en balans mellan jobb, hästjobb och datorfix, så jag kanske kommer ut ur 2018 med min mentala hälsa (nästan) intakt. Vore något, eh?
 
   Okej, nu ska vi snacka om något lite roligare. Jag har velat göra videor med ett av mina favoritspel, Glass Masquerade, men jag lät bli under en rätt lång period för jag kände att det säkert inte var någon som ville titta på det. Sen kände jag lite "screw that" och nu får jag skärpa till mig och faktiskt bara ladda upp vad jag vill ladda upp på min egen YouTube, haha. Sen kom ju problemet fram i och med att det är över 40 pussel i spelet, och jag ville publicera ett och ett. För att vi inte ska hålla på med det här fram till nästa sommar blir det ungefär tio pussel i veckan (två om dagen under fem dagar per vecka) som släpps för att hinna med det här innan december. JAG har kul med det här, och det är väl ändå det viktigaste? x) Men jag tycker det här spelet är såååå avslappnande och jag vill bara sprida det till fler! Nu ska Glass Masquerade 2 släppas i slutet av november och jag är SÅ taggad! Vill typ att hela världen ska börja spela, haha.
   På tal om nya videor, i morgon börjar en helt ny videoserie på min svenska YouTube! Det är en serie som varit VÄLDIGT efterfrågad genom åren, men först nu har det funkat att börja spela in den. Jag har ju nu spelat Harry Potter & Halvblodsprinsen ett tag på lördagar, men det visade sig vara ett rätt otacksamt spel att spela in på video (lite för hastigt, lite tekniska problem, haft svårt att få ordning på ljudnivåerna) och dessutom har det varit väldigt sval tittarrespons, och jag känner inte att jag har tid att lägga på en videoserie jag själv inte tycker är jättekul eftersom så mycket trasslar samtidigt som väldigt få vill titta på den. Hela mainstoryn är ju ändå klar, så det är väl något! Men nu blir det nytt spel. Ska bli spännande att se vad alla tycker om det...
 
   Just nu sitter jag i en bil på väg ut till ett stall där jag ska hålla ridlektion idag. Hästen jag numera rider på här hemma har jag ridit mycket hos hennes förra ägare, och hennes nya ägare vill ha lite ridhjälp så jag ska se om jag kan hjälpa henne att hitta en lite bättre känsla i deras dressyrarbete. Idag jobbar man nämligen bara halvdag, så då jag är klar i stallet kommer jag jobba andra halvan av dagen. Kan inte bli bättre, eller hur? Vi ses kanske igen på YouTube i morgon då min nya videoserie har premiär!
 
   Arkivbild från Horse Life 2
Trailern är här!

   Kan knappt vänta på att äntligen få rida runt på min nya Ash, särskilt då det är dags för det uppdaterade Silverglade... Visst kommer han bli snygg?! (Ehm ja ni kaaaanske känner igen någon från videon nedan, heh)
 
   Om det finns NÅNTING jag inte gillar med nya starthästen är det att det inte går att äga allihopa på en gång, för jösses i min lilla låda vad snygga alla färger är!
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.