Chrome Pointer

Den nya apphästen

   Esme och hennes senaste häst
 
   Jag är SÅ KÄR i den här hästen! Den nya apphästen är så sjukt fin och även fast jag älskar alla nya nordsvenskar är det här nog favoriten. Appen är också mycket roligare nu tycker jag, då det går fortare att träna upp sina hästar. Tio dagar var lite segt! Om man är så nördig som jag så vill man ju gärna använda alla extraappar och liknande runt sitt favoritspel, så jag blev väldigt glad över att en nordsvensk petades in i appen nu då den fått lite nya features. Det här med att föda upp flera hästar samtidigt är ju guld värt, men samtidigt har jag redan fött upp alla hästar x) Förutom Morganhästen då, men den känner jag faktiskt inte för att skaffa mig.
   Jag längtar till nästa gång det kommer en häst till appen! Ska bli kul att spela allt igen. Här är videon från sist jag spelade appen:
 
Molnriket

   Wiiiii vad jag gillar dagens uppdatering! Det ser ni även på min header. Sims-versionen av Esme har fått sig en vårig jacka och testar en ny frisyr. Jag har testat lite olika alternativ med frisyrer och kommer nog variera mig lite framöver i takt med att jag byter headers inför varje årstid/event/annat jag får lust med.
 
   All info man behöver om dagens uppdatering har ni i videon nedan, och de två nya soundtrack man kan lyssna på i Molnriket finns nu även på Spotify! De heter A World Beyond the Skies och Rainbow Racing.
 
 
 
   Jag är fortfarande sjuk, bläblä. Tänker åka bort i morgon ändå om jag nu inte blir döende. Hästar hela helgen ska det bli!
Bläh

   Jag har gått och blivit sjuk. Usch, inte att rekommendera! Var faktiskt tvungen att gå hem från jobbet tidigt idag och sen låg jag och dåsade i sängen i flera timmar innan jag orkade mig upp igen. Jag som verkligen inte har tid med det här, jag ska ju hänga i stall hela helgen...
 
   De senaste dagarna har jag installerat tonvis med gamla spel på min nya dator. Jag har inte riktigt sett någon vits med det tidigare eftersom jag gärna vill spela in typ alla på video i princip direkt, men nu installerade jag en drös ändå och har testat att starta upp dem för att se om de fungerar eller inte. Det är bara ett spel som inte har gått att dra igång, men jag har en lösning på det problemet, hehe.
   Ett spel som jag faktiskt aldrig har fått spela igenom själv är Full Fart i Stallet, så för ett par dagar sedan började jag. Det var mest slöspelande för att känna av spelet lite. SÅ KUL! Jag har så himla mycket jag vill skriva och prata om, men allt är ju lite kaotiskt nu och kommer även fortsätta så fram till mitten av maj.
 
   Unravel må inte vara varken hästigt eller gammalt, men det är ett underbart spel ändå! Helt klart värt att vara dagens bild.
Star Stable i Nyhetsmorgon

   I onsdags satt typ alla svenskspråkiga på mitt jobb som klistrade vid sina datorskärmar och tittade på TV4's Nyhetsmorgon - det var nämligen ett reportage om spel, vilket vi alla uppskattar. Visst var nog många av oss taggade på att se lite om Hazelights nya spel A Way Out, men det vi självklart var där för var reportaget om Star Stable!
 
   Det börjar pratas om Star Stable vid 4:42 i klippet! Känner ni kanske igen karaktären som springer runt med Pintoarab på Sydhoven...?
 
Tips på upplösning?

   En problematisk grej jag upplevt sedan jag införskaffade min nya dator är att många lite äldre spel har så sjukt skum upplösning. Vissa tänjer ut sig över hela skärmen, vilket är det jag föredrar även om det ser skumt ut, men andra drar ihop sig något enormt. Som typ ett av de gamla Häst & Ponny-spelen (som jag iofs inte trodde skulle fungera från början), som drog ihop sig så pass att spelet hade en upplösning på typ 800x600px och satt i mitten av min skärm. Runt spelscreenen var det bara svarta kanter. I dess spelfiler hittade jag en x32-fil som heter just Resolution, men den kan jag inte öppna.
 
   Några av er är ju riktiga tech wizards, har någon koll på vad man kan göra för att tvinga programvaran att hålla sig på en viss upplösning?
 
   På min förra dator gick det helt ok att spela det här - eller ja, det buggade ju sönder typ halvvägs men sen är det inte känt för att hålla hög kvalité på speldesignen. Då var det iaf spelbart på en normal upplösning, men nu måste jag ha förstoringsglas för att se något... 
Heeelg!

   Dags att spela massa spel! Jag är så sjukt trött efter en utflykt igår då jag hälsade på en av hästarna från gården där jag sommarjobbar. Han står hos fodervärd på vintern och jag åkte dit för att kika på anläggningen och rida lite. Sjukt kul men samtidigt är det en galet svår häst (har ridit på honom rätt mycket innan han fick fodervärd så känner honom ändå bra) och idag känns det i varje muskel i kroppen, haha. Några dagar kvar i verkligheten nu, sen åker jag till just sommarjobbsgården över hela påsken och rider och jobbar där. Ser så mycket fram emot det!
 
   Spel var det. Har massa rykte att jobba med på SSO, mest på Penny, och det finns lite andra spel jag taggar på nu också. Det ska till att bli en lugn dag idag eftersom jag verkar vara på väg att bli sjuk, så nu ska det förebyggas så mycket som det går...
 
   Esme och Justin från huvuduppdrag förra våren
Snart 3000!

   Min globala YouTube-kanal har snart nått 3000 prenumeranter! Så roligt att VI har kommit så långt på ungefär ett halvår. Då vi väl når siffran kommer jag hålla i en tävling som jag tror många SSO-spelare kommer uppskatta, så jag ska förbereda för det i helgen. Räknar inte att målet nås förrän i början av nästa vecka ;)
 
   Jag har hunnit göra regnbågsuppdrag två gånger idag och jag har FORTFARANDE inte fått mitt schabrak! Så himla irriterande xP Jag har fått allt annat though, så nu är dte bara schabraket jag ska ha och jag får nog sitta över helgen och ta alla regnbågar jag kan för en chans att få schabraket. Jag ger mig inte!
   Passade ändå på att göra uppdragen med Ferdinands Hästmarknad. Jag har nu mindre än hälften kvar till level 22... och jag har TRE uppdragsserier som jag inte har börjat på än, gårdagens huvudstory, Keema och Peregrinstigen samt räddningen av Herman. Ska bli spännande att se hur långt jag kommit med XP då jag är klar med alla tre kedjorna!
 
   Jag har hängt mycket i Dundull på sistone, mestadels för ryktesuppdrag. Det är nog ändå en av mina favoritplatser i spelet!
 
Senaste videon!

 
   Det här är förstås en gammal video namnet till trots, men det är ytterligare en i raddan av videor som platsar bättre på min globala kanal. Det bara kliar i fingrarna på mig och jag vill göra NYA videor, men det funkar ju inte riktigt just nu. Men snart, snart! Bara ett par månader kvar...
Huvudstory igen!

   Åååh de här uppdragen är SÅ bra! Ser så sjukt mycket fram emot helgen då jag för första gången hinner spela igenom dem i helhet och utan någon stress och press. Huvudstoryn har rört sig framåt med ljusår bara sedan förra våren och jag är så glad över vilken hög kvalité de håller. Nu behöver jag verkligen skynda mig lite med uppdragen på Penny så jag får spela in det här på video snart!
 
 
   Jag håller fortfarande på och kämpar med att få tag i mitt Fortunaschabrak på Esme, haha, men i morse var jag uppe med tuppen och hann spela igenom de senaste uppdragen i Mistfall. (Jag ligger extremt mycket efter med uppdrag på Esme - de flesta har jag visserligen hunnit dra igenom på jobbet men det händer inte "på riktigt" förrän jag gör dem med Esme) Det var både kedjan där man ska jaga ikapp damen som sköter omröstningsgrejen samt slutet på alla uppdrag med Rania och Sigry (fram till idag) och jag passade på att fota en massa nya bilder på vägen bara för att det var så himla fina uppdrag. Jag visste verkligen ingenting om uppdragskedjan då man hjälper Rania att samla röster till Sigrys valkampanj och jag var verkligen positivt förvånad över hur många gamla karaktärer man fick återse. Det var sjukt kul! Nu håller jag på och går igenom bilderna och sen ska jag sova. Var igång svintidigt i morse och har haft en sjukt händelserik dag så det behövs, hehe...
Skräcken

   Nu då jag förbereder min flytt försöker jag rensa ut allt som jag absolut inte behöver, och då kom det på tal att göra sig av med mina gamla Polluxböcker genom att ge dem till skolbiblioteket på skolan min mamma jobbar på. Igår kom hon alltså hem, stolt som en tupp, och förkunnade att bibliotekarien blivit så glad att hon tänker sponsra mitt nya hem med en stekpanna (tjoho!) för att hon fått alla mina gamla böcker och spel- SPEL?!?!?
   Jag hade ju inte sagt någonting om spel då jag gått med på att ge bort böckerna, så mamma fick så gott plocka med sig kassen med spel hem igen så att jag kunde gå igenom allt i lugn och ro. Till min stora glädje fanns där ett par spel jag trodde jag sålt på loppis redan för massa år sedan, så jag roffade åt mig allt jag kunde nu, haha. Jag vet inte om hälften av spelen kommer fungera att få igång, men det ska bli riktigt spännande. Hur kul blir det inte att se hur det är att spela de här tio år senare liksom? På YouTube blir det alltså, här har vi ju massor med möjligheter.
 
 

Mom: Hey I found all of your games from when you were a kid and I’m giving them away now Me: STOP RIGHT THERE SOME OF THEM MIGHT BE HILARIOUS TO MAKE FUN OF ON YOUTUBE #HowToSaveYourGames #LifeOfAYouTuber

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@gamingbyesme) 20 Mar 2018 kl. 10:59 PDT

 
   Är SÅ taggad på Need For Speed och Monsters Inc! Jag hade kunnat spela Rosemond Valley-spelen även utan de här kopiorna, men det är klart att de här gamla relikerna ska sparas. Fy farao vad kul resten av det här spelåret kommer bli x)
Jakten på regnbågen

   Igår hade jag en oväntat och oplanerat lång arbetsdag så idag ska jag hem tidigt (så jag hinner spela spel, hehe). Någon gång i livet måste jag förbi någon telefonoperatör och byta min mobil också! Jag har en iPhone 6 och den har jag väl haft i åtminstone tre år nu... Batteriet börjar lägga av och den är sjukt seg, så börjar bli dags för en ny. Lite läskigt dock att börja titta på ny mobil, som ändå blir lite extra pengar varje månad för typ två år framöver samtidigt som jag redan kommer ha så stora utgifter framöver?! Jösses, det här med ekonomi är läskigt även fast jag är så sjukt försiktig med mina pengar.
 
   Jag spelade SSO i helgen för att Esme skulle få alla regnbågsbelöningar. Tror ni inte att jag fick ALLA FÖRUTOM just det jag verkligen ville ha, vilket var schabraket? Får typ flashback till då jag kämpade för att få tränsdekorationen som ser ut som en mistel i juluppdragen det där första året då julklappssäcken fanns i Jarlaheim. Jag gjorde precis alla juluppdrag varje dag och var så besviken över att jag inte fick min mistel. Tack och lov fick jag den direkt året efter... Nu är alltså den stora planen att få det nya Fortunaschabraket så är min regnbågsjakt sen typ över för i år. Men det är ändå kul att leta guld tycker jag, så jag kanske samlar på mig lite extra att bara dumpa in i garderoben till nästa gång?
 
   Esme och Artemis under 2016, då regnbågen kom till spelet för första gången.
Regnbågsjakt

   Då var det Fortuna igen! Denna video spelade jag in igår och släppte bara för ne liten stund sedan på YouTube.
 
   Just nu ska jag sätta mig och spela Höstryttaren i förberedande syfte. Exakt vad jag menar med det får ni nog se nånstans närmare sommaren...
 
Fredag!!

   Ser så mycket fram emot en helg i lugn och ro! Ska bo hemma hos en kollega och vakta hennes katt, så det blir jag och misse ensamma hela helgen. SKÖNT!
 
   Igår släppte jag denna video på min globala kanal btw. Jag gillar verkligen musiken jag hittade denna gång! Epidemic Sound är verkligen en guldgruva. Visste ni att till och med produktioner från SVT använder ljud därifrån? Just nu har jag fått dille på låten Stick Together som ni kanske känner igen från Star Stables serie Together. Jag har typ hört den dagarna i ända under en rätt lång period och nu KAN jag inte få den ur huvudet, haha x)
 
Alla mina spel på Steam

   Jag passar på att följa upp på min senaste Steamvideo nu på stubben! Eller ja, den här videon släppte jag igår kväll, men nu finns den här för allmän beskådning. I helgen är jag kattvakt, så jag vet inte hur mycket mer jag dyker upp här under helgen, men det ska senare under dagen också komma en video på min globala YouTube - en speed edit är det som gäller denna gång!
 
Älskade Abzû

   Några av er känner nog igen denna video, för den är rätt gammal. Jag håller ju på och flyttar över lite videor till min globala kanal nu. Det är mest för att det är så dumt att ha några få videor på min svenska kanal som kan locka in en global publik då de annars inte förstår något alls av vad som pågår, så de videor där jag ändå inte har någon voice over är lika bra att flytta över - vilket också är varför jag flyttar på mina gamla speed edits.
  Relevans är bland det viktigaste som finns då man jobbar med sociala medier!
 
   Som sagt är denna video inte ny, men jag är så SJUKT nöjd med den. Jag tjatar ju mycket om Abzû, men jag älskar verkligen spelet. Ska bli så kul att spela igenom det igen snart, på video denna gång!
 
NI HAR VÄL SETT???

   Det positiva med att jobba inom gaming är att majoriteten av alla kollegor är minst lika nördiga som en själv, men jag tror nog de flesta på min sida av kontoret var lite oroliga för min mentala hälsa då jag precis då jag skulle hem idag upptäckte att den nya trailern för Crimes of Grindelwald hade släppts och var tvungen att spendera ytterligare två minuter framför datorn medan jag hoppade upp och ner och fangirlade järnet. HERREGUD NÄR ÄR DET NOVEMBER?!?!?
   (Jag visste förstås om att trailern skulle släppas idag och har haft på mig mitt halsband med en gyllene kvick-formad klocka hela dagen. Klockan har stannat sedan många år men är förstås inställd på 9 3/4...)
 
 
   Jag är så otroligt taggad och jag grät nästan lite då jag fick syn på Hogwarts där i början. Och varför var Dumbledore inne i klassrummet för DADA? ASSÅ WOW!
 
   Vad tyckte ni om trailern?
Videouppsatser

   Bild från My Horse And Me
 
   Hela min fritid går SÅ segt just nu eftersom jag egentligen bara inväntar på Dagen D (D som i "Dagen Då Esme äntligen flyttar till egen lya" - det är mindre än två månader kvar nu!), men precis som vanligt känner man sig lite kreativ då man inte kan ge utlopp för det.
   Något jag planerar att försöka göra åtminstone ett par avsnitt av under det här året är videouppsatser - alltså sitta och diskutera och utvärdera olika saker som händer/har hänt i spel och gamingvärlden. Två saker som är givna för mig då, eftersom jag är väldigt inriktad på hästspel, är:
  • Dressyr i hästspel
  • Hästskötsel i hästspel
   Det är två rätt stora ämnen som jag tror kan bli väldigt roliga att prata om. Men har ni några andra förslag? Ämnen man kan bygga en stor diskussion runt och väga olika tankar och beslut mot varandra? Nu lovar jag alltså inget, haha, men om ni har en superidé tar jag gärna emot och lägger på idéhögen för att se om det går att göra något av.
 
   Picka till i kommentarerna bara!
Höstryttarkväll

   Jag har varit SÅ trött idag! Åkte hem lite tidigare och tog en powernap och jobbade sedan lite mer på kvällen - och jag powernapar ALDRIG NÅGONSIN, haha så himla skumt vad trött man kan bli ibland...
   Efter att ha jobbat igenom det jag skulle var jag lite mosig i huvudet igen efter att ha varit så sjukt fokuserad, så jag har treatat mig själv i ett par timmar med att bara glida runt i Höstryttaren och göra uppdrag. Jag har lite videoplaner i spelet (och de andra tre i samma serie också för den delen) så jag behöver beta igenom alla uppdrag med en karaktär i varje spel. Både häst och karaktär i spelet är så sjukt fula, haha, men jag älskar det här spelet SÅ mycket...
 
  Back to basics - Jorvikstallet, spelarkaraktär och häst á 2008!
 
   Jag tycker faktiskt mycket mer om Jorvikstallet i Höstryttaren än vad jag gillar det i SSO. Höstryttaren har rätt mycket mer utrymme på sin spelkarta än SSO har - okej, det är inte vetenskapligt bevisat men jag är banne mig bergsäker på det haha - så jag förstår att det är rymligare i Jorvikstallet, men jag gillar ju platsen som mest som den ser ut i SSL, SA och Årstidsryttarna. Stallet fick ju en lite uppdaterad layout till SSO, men jag trivs inte med den lika bra. ÄLSKAR den här paddocken mitt på stallplan, att den flyttades på i SSO "förstörde" lite för mig x) Det är ju förstås en smaksak though. Vad föredrar ni som spelat de olika spelen, vilken version av Jorvikstallet tycker ni är bäst?
Min önskelista på Steam

   Det är nog ingen nyhet för er att jag gärna plockar hem nya spel på Steam, så jag tänkte ta ett par videor och gå igenom både mitt videobibliotek och min önskelista! Misstänker att jag släpper nästa video nånstans i helgen eller tidigt nästa vecka.
 
 
Nu släpper vi spelen...

   ...och pratar om MELLO! HALLÅ, TYP DET BÄSTA SOM FINNS!!
 
   Okej så igår var det Mellofinal och jag är rätt nöjd med hur det hela slutade (SVT måste dock se över sina manus - då tekniken strulade och tvingade programledaren David Lindgren att improvisera i greenroom var han klart bättre än någonsin under dessa sex veckor. Varför har han suttit fast med ett så sjukt dåligt manus under hela turnén?), men nu måste vi snacka om vårt grannland NORGE! För vet ni vem de kommer skicka till Lissabon i maj?!
 
   DEN FIOLSPELANDE HOBBITEN ÄR TILLBAKA!
 
 
 
    Tänk att det var 9 år sedan han var med sist? (Och vann med ett sånt jordskredsrekord att ingen ens kan nosa på det) Jag har följt Mello och ESC slaviskt sedan 2006, men det känns ändå inte som att det var så länge sedan. Kanske bara är jag som börjar bli gammal?
 
   Tillbaka till Svea rike, vad tyckte ni om alla finallåtar + årets vinnarlåt? Jag hade nog ändå hoppats lite på Mariette föe jag ÄLSKAR hennes låt, men jag tycker inte den funkar så bra på scen. Hela framträdandet var lite... skumt. Är nöjd med vinnaren, gillar låten och tycker scenframträdandet är svincoolt. Eurovision blir SÅ spännande i år! Jag brukar undvika att lyssna på låtarna från andra länder fram till någon vecka innan tävlingen börjar, men i år vill jag nog börja gräva lite redan nu för att se vilka guldkorn man kan hitta från resten av Europa + Australien (don't ask).
SUPERHEROSET

   Fram till 19 mars 2018 kan ni använda värdekoden SUPERHEROSET för att få tre gratis dekorationer som matchar till Canter Ella-setet från butiken Purple Pony. Det som gäller är två coola fjädrar och en sadelväska.
 
   Jag måste bara nämna att jag ÄLSKAR schabraken från Canter Ella-setet. Jag föredrar ju alla gånger realistisk hästutrustning och båda schabraken passar jättebra till mina vanliga favoritsadlar. Jag tycker faktiskt att sadeln i det här setet är DÖSNYGG, men jag är inte lika hype på bara ett lila träns. Om tränset haft detaljer i sadelns stil hade jag velat ha det med, hehe...
 
 
Vackra nordsvenskar

   Vad jag är glad att vi nu har hela sju galet snygga nordsvenska hästar i SSO! Jag älskar allihopa och har suttit som på nålar sedan jag först fick se alla planerade färger i väntan på att de äntligen skulle släppas. Mitt största problem med dem är utan tvivel att bestämma mig för vilken jag gillar mest! Den enda jag har köpt just nu är just apphästen, men både den bruna utan bläs samt den mörkbruna är jag riktigt tagg på, och alla som hängt med här länge vet ju att jag egentligen inte är jätteförtjust i bruna hästar, haha.
   Apphästen fick heta Everhill i appen just för att jag verkligen inte kom på något bättre, men jag ska försöka tråckla fram något namn och byta. Ingen Pokémon denna gång eftersom det inte ska bli någon Penny-häst, åtminstone inte i dagsläget. Penny har redan nordsvensken Charizard, och enda anledningen för henne att få en helt ny nordsvensk vore om Charizards exakta färg släpptes på en av dessa nya hästar. Annars får det vara!
   På tal om appnamn har jag gjort så med nästan alla apphästar jag fört över till spelet. Ni kunde ju följa min allra första apphäst Eastace aka. Flynn, men med mina båda andra mustanger + två av mina haflingers har jag bytt namnen i efterhand just för att jag bara ville få hem hästarna. Haflingern med "rätt" namn från början var just Pennys häst Goldeen.
 
   Officiellt artwork på de tre nyaste hästarna
 
   På tal om nordsvensken får ni här en video jag kämpat med på sistone, haha. Dels tog det ju fem dagar att spela in allt, dels jag har varit borta mycket och inte hunnit med att få ut den förrän nu. Jag testade att spela in det här med OBS som jag inte använt mycket förr, och det har varit ett sånt sjukt trassel med att få filerna att fungera i Sony Vegas... det var vidrigt att rendera ut videon, tog liksom 40 min för en video på knappt tre minuter och renderingen kraschade flera gånger. Skönt att det äntligen är klart x)
   Framöver kommer mitt mål vara att göra en sådan här video varje gång det kommer en ny häst till appen. Dels är det lite utmanande eftersom jag inte är helt van vid att jobba med appvideor, dels känns det som en kul grej att göra.
 
En diskussion om priser

   Priser inom gamingvärlden har varit ett extremt hett ämne åtminstone under det senaste året. De flesta som är lite mer insatta i gamingvärlden känner ju till hela cirkusen kring Battlefront II under förra hösten (om ni vill läsa lite om då jag skrev om det, klicka här), och medan många spel satsar på microtransactions, där du måste betala riktiga pengar för både en och annan extrafunktion i spelet är det något som skapar mycket ilska bland spelare av i princip alla spel världen över.
 
   Jag har ingenting emot att betala för spel. På grund av min ekonomi ser jag till att köpa majoriteten av mina spel om de ligger ute på rea, men jag förstår att det kostar pengar att producera spel och därmed har jag inget emot att stötta spelets skapare genom att köpa produkten så länge som jag vill spela den. Jag som också jobbar med spel ser vilka enorma kostnader som ligger bakom dem och förstår att all produktion går ut på att tjäna pengar för att 1) betala sina anställda, 2) betala alla övriga utgifter, 3) utöka företaget för att kunna anställa fler och kunna fortsätta skapa bra produkter.
   Samtidigt finns det gränser på vad som faktiskt är värt att betala för. Alla dessa gränser skiljer sig från person till person, förstås. Jag börjar undra lite var min gräns kommer gå med The Sims.
 
   Jag berättade ju då jag pratade om trailern för det senaste Stuff Packet att jag var lite osäker på vad jag tyckte om det. Sen har jag läst runt lite bland andras reaktioner, vägt fördelar mot nackdelar och kommit fram till att jag nog faktiskt är lite negativt inställd.
   Här har ni trailern igen om ni vill uppdatera er om hur den ser ut:
 
 
   Vid tidpunkten då jag skriver detta inlägg har ovanstående video 11k likes och 6k dislikes på YouTube. Inte en enda av deras övriga trailers sedan The Sims 4's release för några år sedan har ens hälften så många dislikes. Det är tydligt att communityt inte är roat av det här conceptet.
 
   Efter att ha tittat på videon där James från The Sim Supply pratar om hur konstigt det är att ha ett extrapack till ett extrapack måste jag faktiskt hålla med om att jo, det är faktiskt rätt skumt. Men samtidigt kan jag ändå förstå att det inte skulle vara lönande att släppa det här nya packet som en gratis uppdatering, för det ligger ju förstås en massa arbete bakom det. Det känns lite som att The Sims hamnade i en svår sits där de vill utöka Cats & Dogs samtidigt som de vill tjäna på det extra arbetet.
   Eftersom man kommer behöva äga Cats & Dogs för att köpa det nya stuff packet finns också risken för att många spelare köper detta nya, billiga pack i hopp om att få tillgång till några nya grejer som de kanske inte ens kan använda. Nu hoppas jag lite på att det typ blir en block på Origin som tydligt säger att du inte kan använda packet utan Cats & Dogs, men det känns som att det här kan orsaka förvirring.
 
   För att sammanfatta mina tankar:
  • Jag tycker om att det kommer fler husdjursgrejer. Jag tycker dock packet känns för litet för att räknas som ett husdjurspack då det bara finns ETT nytt husdjur i packet.
  • Jag tycker det känns lite fult att släppa ett mindre pack som är helt beroende på att du har köpt ett annat pack. Är inte packen gjorda för att man ska kunna köpa just de man är intresserad av? Innebär det här en ny trend eller kommer all backlash innebära att EA och Maxis tänker om och inte gör något liknande i framtiden? (Jag känner mig 90% säker på att denna release är ett experiment för att testa vad kunderna går med på, och jag misstänker att det här kan fortsätta eftersom det är väldigt troligt att packet kommer sälja rätt bra trots negativ respons på sociala medier.)
  • Det verkar som att en del av build mode-grejerna i packet är re-colors av tidigare objekt. Ja, självklart kräver det arbete att måla nya texturer, men för en konsument hade packet känts mer värt att köpa om det inkluderade fler nya meshar.
   EA har redan ett sjukt kasst rykte på grund av tidigare referenser och stormen från Battlefront har först nyligen lugnat sig. Är det verkligen värt för dem att börja tänja gränserna i en av deras mest älskade spelserier?
   Jag tycker extremt mycket om The Sims 4, men jag blir faktiskt lite oroad över spelseriens framtid om de tänker ändra sin businessmodell för att ge mer kvantitet än kvalité medan de återvinner gammalt material och tvingar sina spelare att betala flera gånger för väldigt lite nytta. Ett sånt beteende kommer inte gynna spelets intressen - om det nu inte visar sig att dess spelare ändå köper packet. Pengarna kommer alltid väga tyngst, särskilt för ett företag som EA.
   Jag funderar därmed starkt på att visa min ståndpunkt genom att inte köpa packet; men jag tror inte det kommer vara till mycket nytta då packet lär bli populärt ändå och därmed locka till fler liknande pack.
 
   Gammal bild från mitt Soul Rider HQ som jag byggde förra året
Gårdagens video

   Igår besökte Penny Dark Core igen, spännande! Senare idag kommer det upp en till video på kanalen, mest med information om lite grejer som händer just nu som särskilt rör de tittare som inte läser här på bloggen. Så är det med det och nu drar jag till jobbet! Jag har kommit hem rätt sent på sistone men ska försöka komma hem i vettig tid idag, så jag kanske piper in här senare med mer info.
 
Oj, oväntat!

   På väg hem från jobbet spånade jag runt på Instagram och hittade denna trailer - och blev väldigt förvånad!
 
 
   Av allt man kunnat tänka sig skulle komma till The Sims framöver var det här verkligen inte något jag kunnat vänta mig... Och jag vet nog inte riktigt vad jag tycker! Jag tycker att de grejer som ser ut att dyka upp verkar rätt coola - men är det verkligen bara ETT nytt husdjur? En hamster med färgvarianter så den kan se ut som en igelkott? Asså om det varit någon fågelbur med också hade det väl känts lite matigare...
   De föremål som syns såg rätt coola ut (soffbordet med inbyggt akvarium?!?!? HALLÅ VILL HA), men stuff packs känns inte jätteroliga eftersom de är rätt låga på innehåll. Nu har jag inte köpt Jungle Adventures än (tror jag väntar tills det blir rea igen, eftersom jag ändå kommer behöva lägga ut så mycket pengar då jag flyttar), men jag betalar nog ändå hellre mer för en expansion eller ett game pack än betalar en hundring för ett stuff pack med så lite grejer i.
 
   Ska ändå bli jättespännande att se mer, kommer hålla koll på några YouTubers som brukar få early access så att man kan se vad som är värt att ha. Tyvärr är jag ju obotlig samlare så jag lär ju köpa packet oavsett...
 
   Vad är ert första intryck?
Iväg på semester!

  Jag har blivit erbjuden en massa gratis ridning så jag har tagit ledigt idag och drar till skogs. Som jag nämnde tidigare i veckan kommer det bli svårt för mig att spela in nya videor fram tills att jag har flyttat, så under tiden passar det ju rätt bra att jag håller på att flytta några videor i mitt videobibliotek till min globala kanal för att ha något alls att visa upp. Igår kom turen till denna gamla pärla!
 
 
   Jag kommer högst troligt spamma Instagram med hästar tills jag är hemma igen på söndag kväll, så missa inte att följa mig på @GamingByEsme om ni vill se sånt!

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.