Chrome Pointer

Debatt om spelkostnader

   Under de senaste månaderna har gamingvärlden varit i uppror över Lootboxes. Det handlar alltså om att spelutvecklare "tvingar" sina kunder stt spendera mer pengar på en produkt de redan betalat för för att få tillgång till den kompletta spelupplevelsen. ("Tvingar" är inom ciationstecken just för att debatten handlar om ifall det stämmer eller inte och har ingenting att göra med min egen åsikt om saken.)
 
   En sak jag gärna vill lyfta är att det är skillnad på Pay to win och kosmetiska tillägg. Pay to win betyder att du måste lägga extra pengar för att ha en chans att komma upp i toppen av spelet (se t ex Howrse), vilket inte alls stämmer för t ex Star Stable. Där kan du nämligen betala en enda gång och sedan aldrig mer lägga pengar på spelet, men du kan fortfarande göra exakt allt som alla kunder som fortsätter betala kan.
   Kosmetiska tillägg betyder att du kan lägga pengar på något som är snyggt men som gör absolut noll skillnad för hur det går för dig i spelet (t ex den grå räven som varit väldigt omdebatterad i SSO den senaste veckan).
 
   Jag hittade tidigare idag en video där just frågan om spelkostnader dyker upp. Exakt var jag står i debatten är ingenting jag tänker ta upp för det hela blir lätt så otroligt kontroversiellt, men jag tyckte det var en väldigt intressant video och råder er verkligen att titta på den och dela den vidare, oavsett om ni är för eller emot extra kostnader i spel!
 
   Jag vill också varna för att det i videon förekommer ett lite grövre språk än vad jag vanligtvis tillåter på min blogg.
 


Filipa

Jag anser inte att SSO på något sätt tvingade oss att köpa räven, jag köpte inte SC-paketet trots att jag tyckte den var jättesöt eftersom jag tyckte det blev mer värt att köpa på en dubbla SC-helg, och jag kände inte att jag ville lägga en massa pengar för att få ett husdjur. Men det är ju bara min åsikt, och jag har inget emot att de gjorde så. En del verkar dock ha missat att SSO är ett företag och att de behöver pengar för att kunna fortsätta att skapa detta underbara spel, de kallar SSO giriga men det tycker jag inte stämmer. Det enda man ”behöver” köpa för att klara sig genom spelet och om man så vill upp på topplistorna är starrider, de tvingar oss inte att köpa något annat vilket är väldigt schysst. Jag tycker alltså inte att det var något fel med det SSO gjorde, det enda olyckliga var väl att det var precis efter en dubbla SC-helg. Det var lite synd då många hade köpt SC då, men så är det tyvärr. Och kom ihåg: oavsett vad er åsikt är så är det inte okej att vara elak mot vare sig SSO eller andra spelare. Jag tyckte räven var väldigt söt och önskar att den hade gått att köpa i spelet istället, men jag respekterar deras beslut. Det var det jag hade att säga, ha det bra!

Isabelle Rainfield

Jag vill tycka mig känna att det framför allt är yngre spelare i SSO som främst spenderar pengar på spelet. Jag är väl så pass "orubbad" att de där helgerna med dubbla SC och erbjudanden inte rör mig i ryggen - jag är Lifetime star rider sedan ett par år tillbaka och har aldrig betalat något sedan dess (dessförinnan betalade jag för en månad star rider lite då och då).
För några veckor sedan var jag faktiskt sugen på att köpa lite SC, för att kunna uppdatera min enormt tråkiga garderob, eftersom kläder och utrustning i spelet är så enormt dyrt. Men jag är också en riktig spara i verkliga livet så det smittar väl av sig online antar jag.
Jag anar en trend att större ekonomi i spelet ger mer "status". Hur många klipp på Youtube finns det inte där spelare glatt visar hur de köper häst på häst efter att de fått SC betalat av en förälder... :)

Sandra

Jag är helt okej med dlc, men inte med lootboxs. Star wars battlefront 2 är väl det bästa exemplet på varför jag inte gillar dem. Jag tycker att om man betalar fullpris för ett spel så ska man få hela spelet. Innehållet ska inte vara låst bakom ett lotterispel. Sedan så finns det ju hela frågan också om det här ska räknas som "gambling" eller inte och om det i så fall faktiskt är olagligt... TotalBiscuit pratar rätt bra om det här https://www.youtube.com/watch?v=YMDGPSWWA18

Layla Bunnyheart

Många verka missförstå vad pay to win är jag spelar ett spel som heter aura kingdom och någon skrev en kmmenatr på sepelets trailer att det var pay to win men man kan gör i princip allt utan att betala även få tag på en del av speet kosmetiska tillägg det kan bara vara lite svårt om man inte har tålamodet och jag blir lite irriterad när folk säger at spel som inte är pay to win är det blev glad av att se en korrekt beskrivning av det eller vad man nu ska säga

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.