Chrome Pointer

Evergray

   I de senaste huvuduppdragen kom Evergray, en förvisad druid, till spelet. Jag känner att han är den ultimata mixen mellan Rafiki, Gandalf och Mad-Eye Moody som går samman till en lite skum snubbe som gillar att gnabbas med sin lillebror = Avalon.
 
   Vi fick dessutom se concept från SSO på Facebook och Instagram under förra veckan, vilket jag gillar skarpt! Mer concept art åt folket!
 
   Det känns som om Everygray redan hunnit bli en storfavorit hos många spelare och jag tycker han är svincool - någon favorit kan jag dock inte lova att han är, haha. Han har en ASGRYM design och coola animationer, men jag vill prata mer med honom i spelet innan jag vet riktigt vad jag tycker om honom som karaktär. Det ser dock lovande ut ;)
 
   I nyhetsposten där vi fick berättat för oss vad som ska hända under resten av året stod det inget om huvudstory (full förståeligt though, vi har ju fått fyra delar i år redan - har väl aldrig hänt med någon speciell uppdragskedja förr va?), så det är troligt att vi får vänta till nästa år innan vi får se så mycket mer av Evergray. Jag misstänker att det kommer hända så mycket att vi inte riktigt kommer ha tid att sakna huvudstoryn - men jag ser fram emot att få lära känna Evergray bättre!
Nya animationer... i morgon?

   Såååå, på sociala medier släpptes igår denna bild, som visar en sneak peek på hur vår spelarkaraktär snart kommer se ut:
 
 
   Sedan bilden släpptes har Star Stable i svar på kommentarer bekräftat att det är exakt samma ansikte på båda karaktärerna och att den enda skillnaden är att öronen på den till höger sitter lägre ner, så det får vi väl se då det väl dyker upp i spelet eftersom håret täcker det hela. Jag misstänker att just det här håret användes för att det är "bashåret". Ansiktena ser inte identiska ut men det beror nog lite på ljus och vinkel.
   På karaktären till höger ser vi helt nya texturer på ögonen och det har varit delade åsikter om dem på sociala medier. Jag personligen ÄLSKAR dem. Det känns som att Star Stable börjar landa lite i en mer egen grafikstil och det tog mig en stunds funderande innan jag kom fram till vad jag tyckte om ögonen - men i slutänden tycker jag de är svincoola.
   Den grej som ändå är allra tydligast är att vi fram till då denna uppdatering nu sker är fullkomliga giraffer. Ser ni hur lång halsen på nuvarande spelaren är?! Det ser lite skumt ut på den nya spelaren, men jag misstänker att det är för att vi är så himla vana vid en galet lång hals och dessutom ser axlarna lite skumma ut. Axlarna är nog det enda jag är skeptisk över på den nya karaktären, det ser ut som att hon drar upp dem...
 
   Två saker innan jag avslutar:
   1) Star Stable ber om feedback då det här väl släpps. Därför tänker jag åter påminna om att vi kan visa lite respekt tillbaka och ge schyst feedback, inte bara "det här är jättefult och jag hatar det" utan "jag tyckte inte om det här på grund av det här" eller "jag gillade det där på grund av det där". Vi kan väl alla bete oss som människor medan vi vänjer oss vid det här? Jag känner lite skräckblandad förtjusning för det här men känner också att det är viktigt att ge uppdateringen en chans och sedan lämna ärlig feedback. Och risken för buggar är nog rätt stor, det finns ju rätt många animationer i det här spelet...  Nejmen det är så himla tråkigt att vara del av ett community där folk spyr galla utan att vara konstruktiva och hotar med att sluta spela för att en uppdatering inte uppskattades. (Jo, jag har redan sett ett par sådana kommentarer - och vi har inte ens sett det här i spelet än...)
 
   2) Jag fick intrycket av av att det här blir veckans uppdatering men nu är jag inte lika säker eftersom den engelska versionen av teasertexten kan tydas på annat sätt. Oklart för min del alltsåledes, haha. Vore ju himla coolt om det skulle komma i morgon...
Spökjakt 2017

   Jag räknar med att hinna göra en karta också, men jag kan inte lova när den i så fall är klar.
 
Fler nya spel från Steam

   Jag satt och räknade på kostnad av spel nu i helgen och kände att om jag kunde betala 500kr styck för spel som Star Stable och Harry Potter var problemet lika med noll om jag skulle betala ca 450kr för SEX spel. På rekommendation från Miranda Moonbell köpte jag spelet Trine (i buntpack eftersom det var så billigt med alla tre spelen) och jag köpte också både Rise of the Tomb Raider och Scarlett Mysteries som jag kikat på förr. Jag köpte också spelet Archaica: The Path of Light som är lite av ett pusselspel och det ska bli spännande att testa.
   Jag var lite intresserad av Assassains Creed Origins också, men det var himla dyrt och jag tänkte vänta tills jag har något som liknar en vettig ekonomi igen.
 
   Nu har jag satt köpförbud på mig själv tills The Sims 4 Cats & Dogs släpps i November. Någon måtta får det lov att vara!
 
   Har ni också pundat ut med en massa pengar på spel på Steams rea och i så fall vilka?
Mitt fina The Sims-hus

   Jag kommer dela bilder från huset jag byggde under förra veckan och gå in på det mer i detalj för att beskriva hur och varför vissa grejer ser ut som de gör - men här har ni videon då jag går igenom hela huset inklusive trädgård!
 
 
 
 
   Om saker går som tänkt kommer det någon gång idag upp en video från min spökjakt i SSO. Den ser inte ut som jag brukar göra mina videor eftersom jag inte kunde spela in något med mikrofon igår, men videon bör vara till hjälp för de som väntat på den i det syftet. Och jag måste bara säga nu också - vilken ENORM skillnad det är på videokvalitén nu jämfört med innan! Det är så mycket lättare och roligare att klippa videor i Vegas Pro 15 jämfört med Sony Vegas Pro 13, det är så mycket mer praktiskt, och jag har valt samma grundinställningar i renderingen som jag alltid har haft men det är en sån galen skillnad från tidigare. Datorn pallar också att hålla FPS jämnare och högre än den gamla, vilket är så himla skönt - och igår medan jag renderade ut en annan video satt jag och spelade SSO och kunde, hör och häpna, både levla och chatta! Medan Vegas jobbade för fullt!! Har aldrig hänt förr, haha. Jag hann till och med glömma att Vegas tuggade i bakgrunden eftersom allt fungerade precis som vanligt. Är så van vid att ha en dator som inte orkar med någonting alls så det här är himmelriket x)
Det här med datorer...

   Jag har försökt installera min hårddisk som jag alltid spelar in film på i min nya dator hela morgonen.
 • Började med att stänga av datorn, dra loss chassit och allt sånt skoj
 • Sitter och letar efter rätt uttag i tjugo minuter
 • Försöker kontakta min personliga datornisse för att be om hjälp. Han sover.
 • Försöker igen med hjälp av Google och sitter en bra stund utan att komma någonvart.
 • Frågar om någon vet något om datorer i en kompischatt.
 • Blir uppringd på Facetime.
 • Plockar fram spegel, ficklampa och telefon som alla får gå rakt in i datorn. Kompisarna på Facetime lyckas se var uttaget finns (vilket var helt omöjligt att se utan spegel om man nu inte är myra och kan klättra dit själv)
 • Jag ligger på rygg som en klubbad säl och balanserar ficklampa och spegel medan jag försöker koppla in sladd
 • Lyckas koppla in sladd
 • Skruvarna i chassit totalt vägrar att gå in i sina hål
 • Fyra och en halv timme efter att Projekt Hårddisk startats fungerar allt som det ska (med skruvar i chassit på sned)
   Tragiskt, eller hur? Man kan ju tycka att jag ska vara lite mer intelligent än så!
 
   Jag har försökt avsäga mig ansvar på att göra de omfrågade spökvideorna (för om jag inte fått in den här hårddisken hade jag inte kunnat spela in något nytt idag alls), men jag har fått x antal frågor om det ändå. Jag vet fortfarande inte hur bra det kommer gå att hitta spöken och jag har sjukt mycket annat jag måste göra idag. Så, egentligen tänkte jag bara ytterligare en gång avsäga mig ansvar för spökvideor för i år så jag kan spela in det i lugn och ro om jag kan eller inte alls om jag inte hinner.
   Tjo på er, nu ska resten av dagens bestyr tas om hand!
 
   (Det som är bra med hårddisken är att jag nu kan börja spela in långa videor igen!)
Nytt pack!

   Just för att Halloween står runt hörnet hade The Sims 4 rea på sitt Halloweenpack - det kostade 49 istället för 99. Jag slog alltså till! Det var mer värt än jag trodde det skulle vara, fanns rätt mycket grejer i packet som jag gillade. Riktigt nice though, nu hoppas jag på att det ska bli rea på de tre stuff packs jag inte har - har så himla mycket utgifter innan året är slut och jag MÅSTE ha Cats & Dogs då det släpps x)
 
 
   Här har ni alltså alla The Sims-pack jag har idag!
 
 
   Btw, ni kanske märkte att jag laddade upp hela tre videor igår, en på min engelska kanal och två på min svenska. Jag försöker dels komma igång med att posta igen och dels bli av med lite filer jag inte vill ha någonstans på datorn, så det blir lite mycket nu, heh. Idag ska jag se om jag kan installera en hårddisk (vilket jag inte gjort på x antal år och det är väl inte överdrivet svårt men jag behandlar min dator bättre än mig själv just nu) så kanske jag kan sätta igång med större inspelningar sen...
Huvudstory var det!

   Det var ju ett par veckor sedan nu, men tiden för att skriva har varit obefintlig - så nu sjutton!
 
   Så i de senaste huvuduppdragen fick vi gå in i Fripps hem/arbetsrum - och det är faktiskt det som just det här inlägget kommer handla om. Jösses i min lilla låda vad snyggt det var!
 
   Esme vandrar in i Fripps rum för första gången
 
   Fripp verkar vara typ lika mycket boknörd som en annan är och bokhyllorna är så fina. Och den där himlen, hallå!! Så sjukt vackert!
 
   Sånt här skulle jag vilja ha klickbart för att kunna undersöka mer... Skulle vilja veta vad det är för bok! (Yes, nyfiken i en strut)
 
 
   Den här dörren fick mig genast att undra hur stort det här stället är. Finns det ett typ-mötesrum för druider där inne eller något helt annat?
 
 
   Då jag byggde Pine Hill i The Sims 4 i våras klämde jag in "Pandoriska" stenar i typ alla bokhyllor jag kunde bara för att det var kul (det finns ju en drös rosa kristaller i det spelet) så jag var rätt förvånad då jag hittade samma sak här!
 
 
   Den här dörren utgör ytterligare ett frågetecken gällande hur stort rummet är, men det är gobelängen jag är riktigt intresserad av! Motivet kommer direkt från Starshine Legacy och ska föreställa Garnok och Ödesryttarna.
 
 
   Det är så himla fint det här! Man längtar nästan lite efter ett eget hem i spelet bara för att få mer av den här härliga miljön x)
 
 
   Jag hade hoppats att det skulle gå att lista ut vad det var för text i boken, men den var för lågupplöst x) Så mycket detaljer här inne though!
 
 
   En av de saker jag gillade bäst inne i Fripps rum var no doubt boktrappan! Det gör lite ont i min själ att man ska kliva på böcker, men samtidigt var det en fantastiskt vacker trappa.
 
   All cred i världen till SSO's 3D-artister som skapat den här miljön! Fripps rum är helt magiskt och den stora detaljrikedomen får platsen att kännas så levande. Ska bli så spännande att se vad mer vi får göra här nere!
 
Steam-rea!

   Vet ni hur farligt det är då det är rea på Steam?! Jag blir ju fattig! (Som om jag inte var det innan...)
 
   Nu i veckan blev det någon crazy bananas-bautarea på Steam och jag köpte DIREKT tre spel - RiME, som jag tyckt varit väldigt dyrt innan, samt The Room och The Room 2 (som båda två kostade ca 5kr styck!!!) Det finns fortfarande en drös spel jag vill ha, men jag måste köpa nya högtalare till datorn och min gamla iPad sjunger på sista versen och måste också bytas ut - och i början av november kommer The Sims 4 Cats & Dogs och det ligger faktiskt högst upp på önskelistan just nu. SKA HA! (Ack den skräcken om det visar sig att Pokémon UltraSun & UltraMoon är bättre än jag trott då de släpps i november, då blir jag ju "tvungen" att köpa dem med x) )
   De spel jag funderar på att köpa på rean nu är Scarlett Mysteries: Cursed Child och Rise of the Tomb Raider. Jag vill ha Ori and the Blind Forest också, men tänkte vänta tills det får nedsatt pris. Har någon av er testat spelen kanske? (Jag vet att några av er har testat Ori och nu är jag sjukt taggad på den dagen jag testar det)
 
   Är så himla glad över RiME - det är ett spel jag velat ha länge nu. Ska bli så sjukt kul att testa! Kommer få dröja lite bara, jag måste installera åtminstone en av mina extra hårddiskar för att fördela utrymme lite bättre nu då jag börjat spela in mer videor igen.
   Här har ni trailern för spelet!
 
Oväntat men med glädje!

   Min familj förkunnade igår att de ska dra iväg senare idag och komma hem först i morgon - score! Videoinspelnignar blir det alltså, så skönt att komma igång igen! Min engelska YouTube är nu äntligen helt kopplat till nätverket Curse (som jag pratade lite om förra veckan) vilket innebär att jag har full tillgång till stora musikbibliotek även där. Jätteskönt!
   Ska bli sjukt kul att testa veckans Halloweenuppdatering idag - hoppas att min spökjakt går bättre nu än förra året...
 
   Den här bilden på Esme (med gammal frisyr) och Misty är från 2013, men det är också den enda Halloweenbilden jag kunde hitta nu x) Ändring på det ska det bli! Fler bilder ska absolut fotas denna helg!
Fredag!

   Typ all min lediga tid igår gick till att försöka jaga rätt på vinnarna i min tävling. Att det ska vara så trassligt att få tag i folk? YouTube har ju en P-funktion, men tydligen har alla inte tillgång till den vilket gjorde det hela så svårt.
 
   Idag har jag en lång dag framför mig och kommer komma hem sent. För att komma med något roligt kan jag säga att jag nyss byggt klart ett nytt hus i The Sims 4! Tyvärr blev jag av med lite från den sparade filen då mina högtalare började mucka under videoinspelningen (för jag hade förstås inte sparat spelet) och såg till så att hela spelet frös och inte ens gick att tvångsavsluta. Jag vill att det ska vara Black Friday typ nu så jag kan köpa nya högtalare... de jag har är ärvda och tio+ år gamla och nu går det inte längre, måste ha nya... Så sjukt surt på huset, blev av med några grejer jag verkligen gillade och det blev för mycket att börja rota fram igen :(
 
   Är RIKTIGT nöjd med det här huset! Det var bara menat att vara ett testbygge för att jag skulle komma in i att bygga igen, men det slutade med att det blev ett seriöst bygge som nog faktiskt är bland det bästa jag gjort. Behöver bara installera en till hårddisk i min dator (har för lite utrymme att röra mig på just nu), sen kan jag börja spela in fler speed builds!
Tävlingen är över!

   Jag har börjat skicka ut priserna till de som vunnit min YouTube-tävling. Det är fem kvar, men det tycks inte gå att skicka PM till dem på YouTube så det körde ihop sig, haha. Måste kuta iväg på jobb men får lösa det ikväll.
 
   Misstänker att jag håller på att bli sjuk, för jag är så trött hela tiden trots bra sömn. Är inte helgen här snart? Ska bli så skönt att inte ha några måsten och jag ser fram emot att spela veckans SSO-uppdatering samt skriva lite om allt som hänt i spelet på sistone!
 
   Bild från huvuduppdragen som släpptes i somras
Halloweenstatus?

   Jag vet hur frågorna vanligtvis går - Ska jag göra videor på Halloweenuppdateringen? Kommer jag göra spökkartor? Kommer jag visa var man hittar ditten och datten?
 
   Om jag kan. Om jag får möjlighet till att sitta under några timmar hemma, i dagsljus, utan att folk springer runt mig och konstant frågar vad man gör trots att man bett dem att dra dit pepparn växer fem gånger redan. Herregud, jag blir knäpp på att bo hemma... åkte hem lite tidigare än vanligt idag för att få en stund i lugn och ro och det tog en kvart innan friden stördes. Vidrigt.
 
   Jag har förstås kvar att skriva om förra veckans huvuduppdrag också, men jag är riktigt omotiverad till att vara kreativ just nu. Lär dyka upp mot helgen!
Sista dagen!

 
 
   Jag kommer hem sent ikväll eftersom jag ska på föreläsning, men jag kan påminna om tävlingen jag just nu håller på min engelska YouTube! Den avslutas i morgon och idag är alltså sista dagen att anmäla sig. Eftersom kanalen nu gått upp i över 1000 prenumeranter firas det genom att istället för att ge ut 6 priser på 500 Star Coins som det såg ut från början kommer 10 priser på 500 Star Coins ges ut medan en vinnare får 1000 Star Coins.
   Tävlingen avslutas alltså i morgon och jag kontaktar vinnarna så fort jag har möjlighet under morgondagen. (Man har ju grejer som jobb och sånt skoj som man inte bara kan släppa, haha)
 
   Ni kommer till tävlingen genom att klicka HÄR!
 
 
Ny trailer för The Sims 4!

 
   Jag spelar ju bara The Sims för att bygga grejer, men vad coolt det här spelet är ändå! Kan förstå att det är så älskat. Ser verkligen fram emot då det här nya packet släpps, ska bli så kul att skapa husdjur och se alla nya byggföremål!
Star Stable - Den Ultimata Handboken

 
   Idag släpptes boken Star Stable - Den Ultimata Handboken i butiker! Det är soft cover som gäller, alltså lite av en pocketversion. Hard cover, alltså en hård bok, kommer i november. Egentligen vill jag helst ha hard cover, men men...
 
   Den här boken släpptes egentligen redan på Bokmässan i Göteborg för några veckor sedan, och båda Matilda och Game Master Ylva var där för att promota boken. Boken är precis som titeln utlyser en handbok och riktar sig mest till nya spelare. I boken finns bilder som aldrig setts förut (bland annat en ekorre från Mistfall som klappar en groda, så söt) och jag undrar om inte de renders man ser på spelarkaraktärer i boken inte är en hint till nya animationer som vi fått höra om... de tjejer som syns i boken tycker jag mig ha lite kortare hals än de karaktärer vi har, men jag kanske bara inbillar mig.
   Om man redan som jag kan spele väldigt väl är boken inget som är till någon hjälp - men att äga Star Stables första utgivna handbok är ett måste för min del. 89kr kostar denna bok i butik, men enligt sidor där man kan förbeställa hard cover är den versionen lite dyrare.
 
   Boken har en självklar plats i min bokhylla - ska ni köpa den?
Pokémon GO! är på uppsving!

   Generation III har tjuvstartat och det finns därmed liiiite mer som lockar för att spela Pokémon GO!. Jag tog mig promenader istället för att åka tunnelbana både till och från jobbet igår och har nu bara en Sableye kvar att fånga av de nya (eller ja, ska utveckla en Banette och en Dusclops också med tänkte vänta tills jag hinner kicka igång ett Lucky Egg). Dessutom har jag fångat två Pikachus med häxhatt och med tanke på hur mycket candies man får lär jag kunna utveckla den ena snart. Hoppas att resten av Gen III kommer snart! Min favoritgeneration är fortfarande IV, men nya Pokés är alltid kul. Har varit så otaggad på att spela på sistone trots många långa promenader, men nu är det kul igen! Gillar verkligen eventen de kör med jämna mellanrum, det är nästan bara under dem jag spelar numera.
 
   Spelar ni fortfarande Pokémon GO?
 
 
Mistfall!

   Den här dagen tog då verkligen en oväntad vändning! Vanligt tråkig måndag, och POFF så ligger plöstligt århundradets teaser ute!
 
   Det har ju hänt några gånger genom åren att vi fått teasers i batcher, så att vi fått veta vad som ska hända under de kommande månaderna. Det vi vet nu är:
 • Det kommer dyka upp nya grejer under både Halloween och jul
 • Det kommer fler hästar åtminstone någon gång till innan året är slut
 • Våra spelare ska få nya animationer igen
 • Nya modeller på kläder
 • Nya frisyrer (!)
 • Fler springande husdjur
 • MISTFALL!!!
   Jag tenderar att bli knäpp på de som säger saker som att SSO-teamet är lata, och jag känner nu med bara lite skadeglädje att det här blir en fet *in your face* för de som säger så fjantiga saker. Tror de att människorna får betalt för att rulla tummarna? Här är det ju väldigt tydligt att det händer grejer!
 
   Så våra karaktärer fick nya animationer under våren 2016, men nu är det dags igen. Teamet går ut med att tack vare den förändringen kan de släppa nya modeller på kläder och frisyrer och därmed är det i min värld helt klart värt det. Jag är alltid lite nervös över animationer gällande ridning eftersom man i slutänden inte vet vilket hästöga animatörerna har, och jag har en känsla av att det kan bli små buggar här och var i början eftersom de uttryckligen ber om vår hjälp för att testa det hela. Sjukt spännande ändå! Jag är som mest taggad på nya frisyrer, för det skulle ju kunna hända att det kommer någon som man verkligen känner för. Kläderna är jag också jättenyfiken på, men jag måste ha mer utrymme i min garderob...
 
   Men MISTFALL! Det är alltså området som vi hört om som Firfall som fått ett helt nytt namn. Av bilderna att döma gäller det en dimmig skog, men det är också tydligt utskrivet att bilderna inte är final och därmed kan det ske ändringar.
   Men Mistfall kommer öppnas i tre separata delar och första delen utlovas ligga i söder - alltså det vi kan skymta från Sydhoven redan nu. Jag blir lite nervös av det tillkännagivandet; betyder det att nästa del av Mistfall blir vinterområdet 2018? Och det tredje 2019? Jag är så himla nyfiken på att börja utforska utanför den befintliga spelkartan och gå norrut, men man undrar ju också om... det går? Liksom vad kommer hända då det väl är dags? Hur stor kan spelkartan bli? Finns det någon gräns för hur stor världen kan bli?
 
   Jag är så himla glad och så himla taggad - det är nu nästan som om Melodifestivalen börjat i förtid, så bra är det! IIIIIIIIIH!
 
 
 
 
Glöm inte tävlingen!

 
   Fram till på onsdag pågår min tävling där man har en chans att vinna 500 Star Coins! Den sker på min engelska YouTube och ni når tävlingens kommentarsfält genom att klicka HÄR!
 
Tillbaka!

   Min helg blev oväntad och intensiv och resorna har varit kaotiska. Tågen söderifrån mot Stockholm har inte gått pga banarbete så idag åkte jag ersättningsbuss bredvid ett litet barn som spydde precis hela resan. Fy vilken ångest! Är så otroligt glad över att vara hemma nu i ett par dagar.
   Jo, ett par dagar. Framåt helgen ska jag nämligen vara kattvakt. Sånt här är så sjukt kul men samtidigt är det sån dålig timing då jag vill starta upp nya projekt, särskilt i videoformat.
 
   Jag behöver fortfarande skriva om veckans episka uppdatering, men just nu är jag 100% inne för att sova. I morse var jag i stallet klockan sju och hade skött utsläpp + ridit två hästar innan klockan slagit tio, så min hektiska helg i kombo med mina katastrofresor har tagit rätt mycket på krafterna x) Vi hörs igen i morgon!
 
   Bild från sommarens huvudstory, då Esme mötte Darko face to face för första gången
Uppdaterat på Jorvikipedia

   Nu då det kom nya SSO-soundtracks till Spotify i helgen passade jag på att lägga till sidor för dem på Jorvikipedia. Vi ligger lite efter med information där - alla vi Admins har haft annat som kommit ivägen, men jag kikar in så ofta jag orkar och petar på artiklar.
   De artiklar som lagts till på musiksidan i veckan är:
   Det var riktigt kul att det kom Pandoriska soundtrack nu i veckan! Jag undrade faktiskt om det skulle hända, för de är inte riktigt lika... musikaktiga, som resten av spåren. Det är ett speciellt beat i dem, men det är inte så jättemycket som sker. Just nu är det väl A Dimension in Pink som är Pandorias ledmotiv, men jag hoppas att det här inte är all musik som området någonsin får. Jag hade hoppats lite på samma känsla som man får av The Epicness of Epona eller The Valley of the Hidden Dinosaur, vilka är ledmotiven i Epona respektive Dinodalen, så jag var faktiskt lite besviken. Pandorias musik är cool, men jag trodde den skulle vara mer storslagen. Ser fram emot vad framtiden bringar!
 
   Pandorias albumcover
Viridi

   Jag har nyligen laddat ner ett "spel" som heter Viridi, helt gratis från Steam. Det går egentligen ut på att man ska "fostra" en blomma i realtid - så någon gång per dag får man kika in och rensa ogräs och vattna blomman.
   Jag vet inte riktigt vad man ska förvänta sig än mer än att det är lite mysigt, men det är kul att testa olika grejer! Det ser fint ut iaf så jag taggar till att min blomma växt klart!
 
   Blomman jag valde
 
   Min blomkruka, inklusive snigel! Snigeln går att vattna den med, så blir den blöt. *Surprise surprise*
Oväntat bloggfri

   Jag skulle egentligen åka bort i morgon, men då jag tittade på tåg upptäckte jag till min fasa att det skulle kräva typ halva dagen i restid eftersom tågen konstigt nog går alla dagar utom lördagar. Vad farao?! Så jag panikbokade ett tåg till ikväll.
   Det betyder att jag inte hunnit tidsinställa inlägg till bloggen eftersom jag förväntade mig att ha så mycket tid hemma, men ett inlägg om dagen kommer upp under helgen och jag är tillbaka på måndag. Hoppas ni får en trevlig helg - jag ska vara hästvakt och ska rida en massa hästar så jag räknar med att min helg blir bra ^^
 
   Bild från i somras då Esme och Coco testade hopptävlingen för Hannoveranare
Väldigt splittrad

   Jag har så svårt att bestämma mig om vad jag tycker om de nya Pokémonspelen UltraSun och UltraMoon, men det lutar faktiskt åt det negativa hållet. Det känns som en sån lathundslösning att göra två nya versioner av de senaste spelen i serien, och av det jag sett i trailers känner jag inte att det kommer vara annorlunda nog för att vara värt pengarna. Om det hade varit en enda version, som det omryktade Pokémon Stars, då hade jag velat testa utan att tveka, men två spel som är så pass lika föregångarna, bara ett år senare? Det man kan hoppas på är att "problem" som otroligt långa och onödiga cutscenes från originalen har kortats ner så man slipper sitta och panika över att man måste spara spelet i en kvart...
 
    Efter Generation V var jag så besviken på Pokémonserien att jag tog en paus på ett par år, men jag hoppas att det inte blir samma grej nu. Jag gillade ju inte varken B/W eller B2/W2, och nu känns det som att det blir exakt samma grej. Eller visst, Sun och Moon var GRYMT bra spel, men det fanns så pass mycket jag störde mig på i dem att de var kul att spela igenom en gång men jag har ingen lust att göra det igen. Skillnad är det mot alla fyra spelen i Gen VI som jag lätt kan spela om igen hur många gånger som helst...
 
   Här är åtminstone den senaste trailern för de kommande spelen. Ni Pokémonnördar här, vad har ni fått för uppfattning av Ultraserien?
Dag 2 avklarad!

   Nu har jag alltså spelat även dag 2 av de nya upppdragen! Jag kommer fortfarande inte med några spoilers här, måste hinna gå igenom alla bilder från idag och sen försöka sätta ord på hela upplevelsen. Det händer mycket för mig iom att jag kommer bo borta i helgen, men jag hoppas på att kunna dra igång med lite större projekt igen nästa vecka. Jag har nu också videoprogrammet Vegas 15 att vänja mig vid - en klar uppgradering från Sony Vegas som jag använt i över två år, men jag har en bit kvar tills jag känner mig hemma med nya programmet. Photoshop CS6 är nu också uppbytt till Photoshop CC vilket också är lite ovant, men väldigt välkommet!
 
   Nu ska jag sätta mig och kasta mig i i säsong 1 av Arrow (var så otroligt länge sedan jag såg ett enda avsnitt av serien sist så nu kör jag om från start för att sen kunna hoppa in i The Flash igen också) och redigera bilder från dagens uppdrag ^^
 
   Esme och Ödesryttarna - just det, Ödesryttarna - innan allt startade igår
Tiden kommer!

   Idag ska jag se till att spela igenom andra delen av huvudstoryn från igår. Ska bli sjukt spännande! Det är så mastigt det här, och det har ALDRIG hänt att vi fått huvudstory fyra gånger på ett år! Det är nästan så att man vill ställa sig och skrika på de som fortfarande tjatar om Halloween, herregud, Halloween sker varje år men huvudstory är ju något riktigt speciellt...
 
   Och hallå, hur ofta händer det att man stöter på rövarspråket på Jorvik?!
 
 
Prisa Aideen!

   Dagens uppdrag!! Det blir inga spoilers just nu, men jag kan säga att jag spelade igenom dag 1 av uppdragen idag och det tog mig säkert en och en halv timme. Gick i lugn och ro och fotade allt jag såg. Galet bra uppdrag och jag kan knappt vänta på i morgon!
   Kan inte fatta att teorin om Ylvas hår ändå var sann, det är ju en sjukt rolig teaser!
 
   Jag måste gå igenom alla 313 bilder jag fotat idag, städa, boka tåg och massa andra saker. Ska på snabbvisit på "min" kära hästgård i helgen och blev inbjuden till dagen innan också för att hinna rida en drös hästar. Man kunde ju ha en värre helg!
 
   Just nu lämnar jag er med veckans SSO BREAKING News och jag sätter mig vid Photoshop!
 
Nya låtar på Spotify!

   Jag ska förstås också skriva om veckans uppdatering så fort vi får veta mer och så fort som jag får chansen, men fyra nya soundtrack har släppts på SSO's Spotify - nu luktar det verkligen huvudstory, tycker ni inte det?
 
   Den nya albumbilden
Vad blir det nu då?

   Huvuduppdrag eller inte? Förra veckan sade flera på kommentarer på mina sociala medier att hästarna i Väktarnas Dal hade börjat lysa, men då jag själv gick dit för att inspektera såg jag inget sånt alls. Däremot finns det där en platta som jag inte känner igen... något fuffens är banne mig på g! Frågan är bara om det är idag eller någon annan gång framöver.
 
   Esme och Dragonite kollar läget
Mitt YouTube-nätverk - Curse

   (Som disclaimer vill jag först peka ut att jag skriver det här bara för att berätta lite om hur mitt nätverk fungerar - jag får alltså inte betalt eller några fördelar av att skriva det här.)
 
   Det här är något jag tror att jag aldrig riktigt pratat om, men typ sedan jag startade upp min svenska YouTube-kanal har den varit kopplat till nätverket Curse. Jag håller just nu på och går igenom processen för att koppla även min nya kanal dit. Det är inte svårt, mer än att man behöver fylla ut amerikanska skattepapper - och kanalen man vill koppla måste vara "stor nog", vilket innebär att den ska få åtminstone ett visst antal visningar varje månad.
 
 
 
   Curse är ett nätverk som säljer reklamutrymme på din kanal, och du får 90% av vinsten. Det finns massor av olika nätverk där ute och jag testade ett par olika innan jag landade hos Curse. Det som gör att jag vill stanna kvar där är dels hur stor del av vinsten jag får (de flesta nätverk erbjuder bara 70% av vinsten, eller mindre), dels att jag får gratis tillgång till stora musikbibliotek helt gratis. I vanliga fall måste man betala för t ex Epidemic Sound, men jag har fri tillgång till all music därifrån tack vare Curse. Om jag inte varit kopplad till Curse hade jag behövt betala 125kr(!) i månaden för att få använda musik därifrån. Det andra musikbiblioteket som erbjuds är AudioMicro, som jag inte är riktigt lika förtjust i som Epidemic Sound, men det erbjuder över 150 000 musikspår. En sjukt bra grej för att få använda bra musik helt lagligt i sina videor! Det är en jättestor anledning till att jag vill hålla mina kanaler kopplade till ett nätverk. Många YouTubers använder sig av upphovsrättsskyddade musikspår, men jag vill undvika det till absolut största möjliga mån. Har gått fint än så länge!
 
  Där har ni lite information om den saken! Nätverk kan vara jättebra för att få extra fördelar - som i mitt fall där musikbiblioteket är viktigast ^^
Länge sedan sist

   Det här var länge sedan - Esme och familjen Hightower som försöker valla runt Anastasia för att hon ska fokusera på rätt grejer
 
   Uppdragen om Nightdust är såna där man verkligen sjunker in i - och jag önskar fler längre uppdragskedjor där man får jobba lika mycket som genom de här! Många coola karaktärer, bra dialoger, roliga delar att spela igenom och mycket oväntat. Jag kan tänka mig att hela grejen med Herman i Epona kan bli riktigt bra - om han nu någonsin får komma därifrån. Var väl et och ett halvt år sedan vi sist hörde något av Herman, var det inte så?
 
   Jag håller btw på och kämpar med amerikanska skattepapper och vill bara slita håret av mig, haha. Vidrigt med utländska skattepapper, eftersom det är så svårt att veta vilket land som täcker vad... har gjort det förr, men det var några år sedan nu och formuläret var annorlunda då... bli inte vuxna om ni kan undvika det, det är bara till bekymmer xP
Två skärmar igen!

   Idag fick jag tag i en adapter till skärm nummer två och nu är det enkelt att arbeta igen. En stor glädje med Windows 10 är att man har aktivitetsfält och startmeny på båda skärmarna, något som inte gick på Windows 7. Det har stört miig så mycket innan eftersom jag på mitt jobb har tillgång till en dator med Windows 10 och två skärmar, så att nu ha samma sak hemma är så praktiskt! Jätteliten detalj, men det är bekvämt att kunna nå sina verktyg på ett mycket lättare sätt.
 
   Jag håller fortfarande på och installerar allt jag ska ha på datorskrället. Något verkar ha blivit lite snett enligt min nya personliga datornisse, så jag ska få hjälp att peta på lite grejer inom några veckor - men för stunden funkar allt bra ändå. Jösses, det är ett sånt lyft från min förra dator!
 
   Jag har inget kul SSO-aktigt att bjuda på, så istället får ni en höna som spelar piano. Tjoflöjt!
 
Nu kör vi!

   En intensiv vecka börjar nu! Jag har massor att ordna, måste köpa en adapter till min nya dator, borde köpa nytt högtalarsystem (det jag har är ärvt, tio år gammalt och knappt vid liv...), har massa svintråkiga saker att ordna hemma i övrigt och i helgen åker jag bort för att vara hästvakt. Åt tolv hästar, två hundar, en enögd, svanslös stallkatt och en motvillig kanin. Det är egentligen jättedålig timing för mig att åka bort, men samtidigt så skönt att komma ut i skogen på världens bästa ställe med mina favoritdjur.
 
   Förra veckan undrade jag ju om det är så att det skulle komma huvuduppdrag den här veckan pga GM Ylvas nya hårfärg. Dock har det varit helt tyst från SSO sedan förra veckans uppdatering - tror ni att det är möjligt eller greppade jag efter halmstrån?
 
   Sist Esme och Ash var ute på druidiska äventyr besökte de Pandoria... Är det dags snart igen eller hade jag helfel?
Lyckan!!!

   Min dator är här!!! Jag kopplade in allt redan sent igår och började känna av litegrann. Jag är nästan i chock över att ha en dator som inte hänger sig efter att ha skrivit fyra ord här på bloggen, som kan ha flera internetflikar öppna samtidigt och som laddar ner Steamspel på bara sekunder. Wow! Helt ny värld!
   Jag måste "bryta mig in" i chassit och dra bort en stor bit plastfilm på glaset på ena långsidan, men sen ska ni få se en bild på härligheten. Min nya bebis, så sjukt snygg! Killen som hjälpte mig bygga ihop allt igår hade nästan lite svårt att slita sig från den då jag skulle hem med den och jag är rätt säker på att det här drev honom till att vilja skaffa sig en egen. Han vet ju hur grym den här burken är, det var han som hjälpte mig välja ut delarna!
   Min stora prio just nu är att skaffa en adapter så jag kan koppla in en extra skärm (har inte rätt sladd hemma) - jag är van vid att alltid ha två skärmar och känner mig så handikappad just nu x) Det blir dagens stora mål i morgon!
 
   Helst av allt vill jag spela spel hela dagen nu då jag kan men jag ska ut på äventyr = iväg till en ridskola och rida en sväng. Det kommer ta upp större delen av min dag, men jag lär dyka upp här igen ikväll!
 
   Esme lattjar runt i Thalias teater
Firfall på g?

   Som jag nämnde nyligen har Firfall varit ett giftigt ämne ett tag. Det beror mest på att spelare har buggat sig in i området = blivit avstängda = kastat onödig skit på Star Stable som varken spel eller företag förtjänar = lett till att teamet förklarat att arbetet på området varit tvunget att stanna för att folk inte ska ta sig in = missnöjda spelare = missnöjt företag.
   Någon som hängde med?
 
   Det finns nog inga tvivel om saken nu ändå - om man placerar sig på lämlig plats, säg Sydhoven, ser man tydligt att saker och ting har förändrats bortom Jorbergen. Det känns som att växtligheten frodas där borta i och med den varma färgen. Det är för långt bort för att träd och byggnader ska kunna laddas in, så man har ju inte en aning om terrängen bara är målad eller om det faktiskt redan finns grejer där...
 
   Esme och Dragonite inspekterar nyheten
 
   Jag får ju genast känslan av att arbetet tagits upp igen och det känns som att det där där borta blir lite av en kontrast mot Jorvik City. (Förstår fortfarande inte varför staden är så hatad - den är t ex perfekt för hela uppdragskedjan med Nightdust, en stad är väl ändå precis vad det här spelet behövde för att öka mångsidigheten i det?) Om folk inte blir nöjda av att få ett stort naturområde nu... x)
   Nu kommer ju frågan - vad finns i Firfall? Jag hoppas på en (tall)skog, surprise surprise, och en by/bostadsplats med hemstall. Jag är fortfarande lite besviken över att vi inte fick något hemstall på Sydhoven och det känns trist att ta bort tillgängligheten till våra favoritområden. Jag hoppas på att få se Firfallekorrar (ni vet såna där svinsöta som man kan köpa i Firgrove) och jag kan ju inte låta bli att hoppas på att Gary Goldtooth virrar runt där med en drös Jorvikiska Urhästar...
 
   Vi har ju inte fått någon information om Firfall alls mer än att det inte är helt lätt att komma dit och att Gary bor där och att där även finns Urhästar. Nu blir man ju bara mer och mer taggad! Det absolut bästa jag vet i det här spelet är just nya områden!
Lucifer

   Jag köpte en av Pintoaraberna förra veckan - lite på skoj egentligen, för jag hade inget namn till den. Jag var bara så himla taggad på att skaffa mig den och kände att jag kunde punda ut med extra SC för att byta namn på den senare. Namnet som var blev Morningstar för att min kompis Lucy Morningstar tjatade om det - hon fick mig att börja titta på serien Luficer (vilket man nästan kan förstå av hennes namn, haha) och nu är vi båda helt sålda på den. Hon tyckte alltså att hästen skulle heta Morningstar men kallas för Lucifer, och jag bara garvade åt henne men valde namnet för att göra henne glad; men nu efter några dagar känner jag att hästen faktiskt är lite av en Lucifer. Jag känner mig faktiskt nöjd med namnet på just den hästen - så på det viset får det nu bli!
   (Que devil puns from Lucy? Haha)
 
   Ärligt, jag ÄLSKAR färgen på den här hästen och den är så snygg att den till och med toppar Dragonite (min bruna Hannoveranare)
 
   Idag ska jag spendera min dag med två kompisar varav en ska bygga ihop min nya dator. Frågan är bara hur jag ska få hem den eftersom alla delar just nu befinner sig i Storstockholm och den dessutom ska byggas där... om jag har turen med mig får jag hjälp av min mamma, annars måste jag nog bita i det sura äpplet och frakta den i en taxi. Jag hade planerat pirra och buss, men mina mer datorkunniga kompisar lovade att det var en urbota puckad idé så det fick skrotas. Suck...
Guillermos tävlingar

   Nu har jag alltså till slut testat Guillermos nya lopp. Jag tyckte det var kul, men jag håller med några andra jag sett prata om uppdateringen som tyckte det var otippat med en Morganhäst i Pole Bending. Känns som att det här hade varit en fullpott för en Mustang, men vet inte vad jag tycker om Morganhästen till tävlingen...
  Tävlingen i sig tycker jag ändå var skoj. Jag har två Morganhästar, men trots att det är en väldigt populär ras i spelet är jag inte överförtjust i dem. Tror det är mest pga animationerna, återigen det här med att hästen aldrig sträcker på frambenen som jag nästan blir tokig på, och huvudet går lite som på en nickedocka - men jag funderade lite mer på varför jag har så svårt för hästen idag och jag tror det är för att jag tycker den är för liten. Den känns mer som en liten nätt ponny än en häst, och det bidrar nog till att jag inte är överförtjust i hästen. Den mörkbruna tycker jag dock har en fantastisk färg, så himla fin!
 
   Det jag ändå tycker är bäst med Guillermo är att man kan påminnas om hästar man kanske inte använder så ofta. Det känns ju som att han kommer tillbaka senare med fler tävlingar för andra raser, vilket är skoj; men jag kan känna att det blir en väldigt liten uppdatering med det här. Jag gillar inte att prata illa om uppdateringar för vi vet ju att det alltid kommer stora uppdateringar efter de små, men det hade varit kul om man kunnat köpa något nytt klädesplagg eller liknande (eller fått en större garderob haha).
 
   Esme och Morganhästen Aramis på höstäventyr
Jätte på tur

   Esme och Athos
 
   Om ni btw har missat det har jag en tävling ute! Ni kan se mer om den HÄR!
Videoserier framöver

   Just nu står jag lite mittemellan olika videor på min YouTube (eller ja, på båda kanalerna). Dels ska jag byta redigeringsprogram så det finns ingen vits att starta nya stora projekt som nya topplistor förrän jag har nya datorn, dels måste jag komma fram till vilket spel som ska ta plats nu då jag avslutar HP & Fenixordern. Jag tänker att det ska bli Stallets Hemlighet, jag har planerat för det i EVIGHETER, jag måste bara spela in det på min laptop som jag inte använt på fem år. Jag har kollat så att laptopen lever, det är en annan sak om dess fläktar överlever det här... borde dra den en vända genom mina datornördar till polare som kan sånt här bättre än mig.
   Här har ni de spel jag just nu har kvar att spela på min kanal! Ingen ordning på dem, utan det är bara spel som jag har tillgång till och som jag vill lattja runt med.
 • Stallets Hemliget
 • Harry Potter & Halvblodsprinsen
 • Abzû
 • Submerged
 • Sherlock Holmes: The Devil's Daughter
 • Springdale: Hovar längs kusten
 • Springdale: Över stock och sten
 • Springdale: Ut över ängarna
 • Springdale: Höga berg, djupa dalar
 • Horsez Ranch Rescue
 • Unravel
 • Lantern
   Jag har ytterligare några wild cards jag funderar på att köra på, men jag måste kika lite mer på om det är något jag verkligen vill spela...
   Sen om det är så att min laptop tänker sig fungera finns det lite andra coola spel som jag vill rulla igenom - som typ alla gamla Rosemond Valley-spel (systerspelen till Arvet från Rosemond Hill som är ett av historiens bästa hästspel), båda versionerna av klassikerna Full Fart i Stallet och även några gamla Barbiespel med hästar.
 
   Det här Barbiespelet, som är producerat av Pixel Tales (den lilla spelstudion som producerade SSO tills företaget blev uppköpt av Star Stable Entertainment) är ju ett solklart spel som måste spelas - det finns allt grejer man känner igen som SSO-spelare här!
 
   Btw, vet någon som är lite mer tekniskt lagd än mig om man kan föra över ett redan helt installerat program till en annan dator utan installationsfilen? Jag har använt mig av HyperCam 2 på min nuvarande dator för att spela in videor från Photoshop och jag älskar programmet, men nu då jag börjat söka efter det igen för att ha det på min nya dator hittar jag inga nedladdningar som verkar säkra så jag vågar inte ta risken...
Tävling om 500 Star Coins

 
   För att fira 600 prenumeranter på min nya, engelska YouTube-kanal har jag i samarbete med Star Stable tagit fram en tävling där ni kan vinna 500 Star Coins! Allt ni behöver göra är att prenumerera på min kanal och lämna en kommentar där ni beskriver ert drömområde på min senaste video som ni hittar genom att klicka HÄR och ni har en chans att vinna.
   Tävlingen avslutas 25 oktober!
 
   (Kommentaren ska alltså lämnas på videon, inte i det här inlägget)
 
 
Nytt lopp, men...

   ...det jag är mer fokuserad på är en detalj i dagens avsnitt av Star Stable Game News. Om ni inte ser det kanske ni ska ta er en titt på första avsnittet av Star Stable Breaking News igen...
 
 
 
   Jag hinner faktiskt inte med så mycket mer idag för jag har riktigt bråttom, hehe. Hoppas hinna med att utvärdera Guillermo i morgon!
Uppdatering igen

   Såååå, vad tror ni händer idag? Har inte någon känsla för vad som kan tänkas dyka upp, men det känns inte som något stort... eller så kanske vi överraskas med något coolt?
 
   Esme och Knightley
Ny The Sims-trailer

   Hur coolt är inte det här? November känns så långt bort men jag ser så sjukt mycket fram emot det här! Jag är så himla sugen på att spela The Sims, men det går ju inte just nu. Jag är så irriterad på datorsituationen, jag skulle verkligen behöva spela in några nya videor men det är just nu inte möjligt...
   Hursom, tror att det här nya packet kommer bli galet viktigt för The Sims framtid. Hoppas att det inte slutar vid hundar och atter, gick det inte att köpa typ småfåglar och liknande i trean? Jag köpte The Sims 3 + Husdjur på rea för några år sedan men trivdes aldrig i spelet, men det finns några korn jag minns och skulle vilja ha in i fyran.
 
Vad tror ni händer nu?

   Det är inte särskilt många onsdagar kvar det här året, och nu börjar man ju undra vad som kommer hända under resten av året. Det har varit mycket fram och tillbaka med nya området då många spelare har buggat sig in i Firfall och spritt bilder från det (på vilket teamet sagt att arbetet på området avstannat för att fokusera enbart på att hålla folk ute - att man inte begriper hur respektlöst det är att försöka sprida deras arbete i förtid!), och annars har väl inget riktigt sagts...?
 
   Det har hänt ett par gånger genom åren att vi fått höstteasers där vi fått veta några grejer som kommer under hösten och vintern. Jag hoppas lite på en ny sån! Det enda jag faktiskt vågar hoppas på just nu är nytt område (Firfall antar jag då - jag har undvikt att prata om det eftersom det varit ett så giftigt ämne iom alla som buggat sig dit) och mer huvudstory. Varför just mer huvudstory? Jo, det känns som att saker och ting börjar vända nu. Från att ha gått i 12+ månader utan huvudstory flera gånger har det kommit tre delar bara i år, och jag känner att med tanke på kvalitén i dem känns det som att de lyfts fram på ett helt annat sätt än tidigare.
   Annars är det väl Halloween och jul som vanligt. Jag är rätt trött på båda två nu efter så många år där det inte hänt särskilt mycket nytt, men det blir spännande att se vad det kommer för nya kläder till båda eventen. Eller ja, jag är fortfarande desperat efter en större garderob, men jag är ändå taggad på nya matchningsmöjligheter.
 
   Vad hoppas ni ska komma nu under resten av året?
 
   Klubbhuset var en sån där grej som kom under en höst - sen hände det inte så mycket mer med det, som med mycket annat i spelet. Verkar ändå om att många klubbar haft rätt stor glädje av klubbhuset sedan dess! 
Bara några dagar kvar!

   Esme och Aramis
 
   Mitt liv just nu går ut på att lista ut hur jag ska få hem min nya dator x) Taggar sönder till på lördag!
This is it!

   Min dator är SÅ ledsen och då jag igår försökte spela lite The Sims 4 var det bara att ge upp. Datorn pallar helt enkelt inte. Jag hoppas att kunna få hem den nya datorn så snart som möjligt efter att den är ihopbyggd, för annars ligger jag risigt till med allt från allmänt spelande till blogg och YouTube. Jag har en laptop jag kan spela SSO på, men jag kan inte fota bilder eller filma något på den. Jag ska frakta hem en ärvd datorskärm också, så får denna gamla skräpdator istället enbart finas kvar för att rendera videor - det är åtminstone vad jag tänkt just nu. Jag kommer nu nämligen om allt går vägen börja använda Vegas 15 istället för Sony Vegas Pro 13, och det nya programmet utlovar upp till 50% kortare renderingstider. Nu tror jag inte det kommer gå riktigt så bra, men om man kan korta ner tiderna bara litegrann är ju det guld värt!
 
   Jag vet att jag tjatar massor om den nya datorn, men det är ju min nya bebis och eftersom min nuvarande dator är nästintill värdelös ser jag så hemskt mycket fram emot att äntligen ha en fungerande dator igen!
 
   Så taggade som de här tre gubbarna från Horsez Ranch Rescue är, så taggad är jag på att äntligen kunna ens surfa på nätet utan att det ska evigheter för datorn att begripa att jag faktiskt har klickat någonstans!
Visste ni att...?

   ...det går att komma in i Stenhuggarens Valv även efter att man gjort klart den senaste huvudstoryn? Jag var där inne en sväng och kikade runt då jag skulle ta en bakgrundsbild till en Tumblr jag nyss startat. Jag hoppas vi får en riktig anledning att återvända dit igen, för det är en så sjukt cool plats!
 
 
 
Det här med planering

   Hur ska man kunna planera sitt liv för att hinna med allt man vill göra? På hästgården där jag sommarjobbar vill de att jag ska hänga där under vintern för att rida en massa hästar, men gården ligger långt bort. Visserligen har jag en massa semesterdagar kvar att ta ut det här året, men det finns mycket jag vill göra på hemmaplan också. Som det ser ut just nu blir det dock mycket hästar för mig - och om det blir som planerat ska gården dessutom köpa in några Lipizzaners som jag ska hjälpa till att rida! Hur kan man säga nej till något sånt då man dessutom får betalt?!
 
   Jag är nu alltså hemma igen efter helgens äventyr. Det som gäller nu för mig är att fila på lite nya videor och spela SSO. Jag kommer få hjälp med min nya dator på lördag, och efter det är mitt enda problem att få med mig den hem eftersom alla delar är i säkert förvar på annan ort, haha. Tänk vad det kommer gå att spela spel sen! Jag kan knappt vänta på att ha en dator som är användbar snabbare än tjugo minuter efter att man börjat starta upp den.
 
   Igår uppnåddes 600 prenumeranter på min nya YouTube-kanal. Jag hade redan planerat en tävling för att fira 500, men den utökas nu på grund av det nya antalet. Jag har bara inte hunnit koordinera allt än då jag har så himla mycket på gång just nu, men efter nästa helg är mitt största stressmoment (min nya dator) inte längre ett problem så då kan jag nog ta itu med det :D
 
   Esme och Ponyta
Anwirs labb

   De här bilderna är såååå gamla, men Mr Anwirs labb är lika coolt ändå! Hoppas vi får gå in där någon dag och typ busta ut alla hästar... skulle vilja att Madison tvingade sina föräldrar att ta med alla stulna hästar och att de joinade ponnyflocken på Sydhoven, hade varit så gulligt x)
 
 
 
Ut på tur

  Esme och Glòin
Gömd stjärna i hamnen

   Jag vet att den här guldstjärnan kom till spelet för eeevigheter sen, men jag har ju inte bloggat lite mycket som vanligt på sistone så jag ligger efter.
 
   Det här är nog en av mina favoriter av alla guldstjärnor i SSO! För att få tag i den måste man först störa en av hamnarbetarna vid Pir 13 så att han blir arg och går iväg.
 
 
   Och precis som han säger så tappar han något viktigt - en nyckel! Och istället för att vara en laglydig medborgare och lämna tillbaka den snor man den (!) och kutar iväg lite längre bort där man kan smita uppför en trappa.
 
 
  Så uppför trappen och klicka på det blå glittret...
 
 
  ...för att hamna högst upp på ställningen och kunna häma en stjärna! Jag älskar interaktion med spelet, att Jorvik får liv - vilket sker i form av den arga snubben. Hoppas på fler sådana här stjärnor i framtiden!
Har ni tänkt på det här?

   Jag tror att något gick rätt... fel, inne i familjen Rockwells hus. Det var nog något bergatroll som köpte in den här byrån...
 
 
 
Nightdust igen

   Under sommaren kom det ju nya uppdrag med Madison och Nightdust, och jag har självklart spelat dem även fast jag varit seg med att blogga om det. Jag älskar hur virrig Carl är, men Anwir är verkligen en skurk man älskar att hata. Han tycker ju inte ens om glass!! Katastrof.
 
  Carl och Anwir
 
   Uppdragen är så pass "gamla" att de kom till spelet även innan vi fick nya transporter, så det var här vi fick se den nya modellen för första gången. Med Nightdust i transporten! Vilken inlevelse det blir med allt nytt visuellt, med den drogade häststackarn inlåst i trailern.
 
  Stackars lille Nightdust ♥
 
   Jag gillade verkligen den delen där man satte ut fällor för Anwirs kumpaner. Det var roligt och oväntat! Nu väntar man med spänning på nästa del i den här historien...
Snart är det dags!

  Mitt i ett av tvillingarna Weasleys portabla träsk i Harry Potter & the Order of the Phoenix
 
  Den här helgen är jag ute på vilda upptåg (eller ja, jag ska sitta i en soffa mitt ute i ingenstans och arbeta på en hemsida åt min chef och tvångsgosa med hennes valp), men på söndag ska jag börja planera in oktober månad på riktigt - inklusive min nya dator. Nu närmar det sig! Det som stoppat upp var egentligen att jag behövde avsluta min videoserie med ovan nämnda spel för att inte behöva börja om på nytt igen på nya datorn. Det är ju ett icke-problem nu då jag är helt färdig... jösses vad jag ser fram emot en dator som inte fryser stup i kvarten!
Men Esme, igen?!

   Vem tror ni har glömt att skriva om saker man borde ha skrivit om? Goddag yxskaft!
 
   Jorviks Fashion Week kom ju igång igen för två veckor sedan, och den här gången fanns det nya uppdrag för oss som spelat eventet tidigare. Det involverade både Le Goon och jorvikiska jättespindlar - tjoho! Jag tyckte det var kul att det fortsattes på det gamla spåret - jag tror vi hade haft stor glädje av såna grejer till andra event som t ex Halloween (ni vet monstret i GÅD och grejer som det).
   Det var roliga uppdrag (som jag dock inte fick roliga bilder ifrån eftersom min dator försökte ta livet av sig själv, inte uppskattat), men det blev som jag nämnt tidigare inte mycket till nya kläder för mig eftersom min garderob är aaaaaalldeles för liten.
 
 
 
6 år tillsammans

   Idag är det den femte oktober. Esme och Ash firar idag 6 år tillsammans och 6 år sedan Esme satte fot på Jorvik för första gången. Det har varit en lång resa som öppnat många dörrar och vi är inte klara än. Det finns mycket att säga men jag nöjer mig med det här - jag ser hemskt mycket fram emot att se hur det kommande året kommer utveckla sig för oss som spelare och Star Stable som spel.
 
   Och med det samt en bild som går i gråskala likt min grålle Ash säger jag mitt för den här morgonen, och nu åker jag bort över helgen för att krama på hästar. Tidsinställda kommer som vanligt och jag kommer tillbaka på söndag!
 
 
Wow, vilka hästar!

   Pintoaraberna är gaaaalet snygga! Jag SKA ha den bruna med ljus man, den är ju en riktig dröm! Jag har bara inte kommit på vad jag vill att den ska heta än. Dessutom kommer jag inte kunna spela i helgen så jag ska finurla lite och se vad som känns bäst. Känns som en hingst/vallack though...
 
   Och de nya animationerna på araberna!! Jag skyndade mig in och körde runt lite på min svarta arab Darko för att testa. Den korta galoppen är OTROLIGT mycket bättre, vilket glädje! Jag tycker bara att huvudet hamnade rätt högt upp i gångarten och det drog tyvärr ner lite på det för mig. Traven är också galet fin och där ser den avslappnad och jättehärlig ut. Fin skritt också! Vad glad jag blev över att de gick tillbaka och fixade det där, det blev en helt annan häst och nu vill jag faktiskt köpa ännu fler, hehe... Det som är kul med Pintoaraber är också att det kan komma så många fler färger av samma häst än om det bara fanns "vanliga" araber med hela färger. Samma sak hände med Sportfriesern. Blir nästan lite taggad på fler korsningar nu - kan ni tänka er en skäckfärgad Hannovernare? My god vad snyggt det skulle vara!
 
   Jag vill påminna om en grej också. Ingen vinner något på att säga att SSO-teamet är lata eller att uppdateringarna suger bara för att det inte blev vad man ville. Varje höst, VARJE HÖST DE SENASTE 6 ÅREN, har teamet släppt några lite mindre uppdateringar för att sedan komma med monsteruppdateringar som nya områden, någon sjukt efterlängtad hästras och ibland också nya funktioner. Tänk på det och påminn gärna era vänner om det - det är så onödigt då folk sprider dålig stämning medan teamet faktiskt jobbar på de absolut coolaste grejerna på hela året.
 
   Jag måste packa så jag lämnar er med dagens avsnitt av SSO Game News (för jag tycker de här videorna är sjukt roliga!)
 
 
Onsdag igen!

  Esme och Ash ute på äventyr
 
  Då var det onsdag igen - glöm inte att det bara är precis en vecka kvar innan man inte kan lösa in värdekoden med den springande ekorren!
   Vi vet ju att födelsedagsfirandet pågår en vecka till (för SSO fyller väl tekniskt sett år i morgon? Födelsedagarna "flyttar" ju på sig hela tiden men teamet brukar oftast säga den femte), men något nytt ska ju ändå dyka upp idag. Undrar vad...
Diggilo Diggiley

 
   Hur snyggt är det inte med de Gyllene hästskorna spridda över Jorvik? Jag älskar att leta efter "samlarobjekt" och jag tyckte det här var riktigt kul. Synd bara att det inte fanns fler belöningar att hämta...
   Förra året var det ju tipspromenad runt ön och i år var det hästskor. Kul med nya grejer, men samtidigt saknar jag tipspromenaden lite för den tyckte jag var sjukt rolig. Vi får se om det kommer något helt nytt nästa år eller om det är något slags varvande av funktioner!
 
 
 
Tisdagmorgon

  Bild från Horsez: Ranch Rescue
 
   Som ni kan se bytte jag header på bloggen igår! Lite mer höstigt åtminstone. Jag känner mig inte helt klar med redigeringen på Esme och Dragonite, men jag har så mycket annat att tänka på just nu så jag kommer inte till ro med att göra det sista (vilket egentligen bara är senskydd och en martingal) - så det får vara just nu. Om jag känner mig själv rätt är det lika bra att börja fundera på en redigering till vintern, för annars kommer det inte hinnas med...
Nya grejer i gallerian

   Nu är det ju vecka två av höstens Fashion Week, och jag fick lite panik på min garderob och sålde av typ allt jag kunde sälja - alltså det som jag vet att jag köpt, inte fått från uppdrag, och som jag inte använder särskilt ofta. Garderoben är dock fortfarande svinfull och jag känner nästan för att be på mina bara knän för att få mer utrymme (eller ännu bättre, en garderob där man inte måste hovra över hundratals föremål för att hitta det man vill ha...). Jag gillade verkligen tröjan med räven, men på grund av att jag itne har något utrymme köpte jag bara de här nya jeansen, som jag tyckte var sjukt snygga!
 
   De matchar visserligen intee särskilt bra till resten av outfiten, men det var snygga brallor!
 
  Däremot köptes mer till hästarna. Sadeln och sadelväskan från förra veckan plus typ allt nytt som kom den här gången vilket var vitt sadel och träns med matchande sadelväska samt grönt schabrak med gröna rosetter i ny modell till svans och träns. Längtar efter fler sådana rosetter, jag skulle direkt kasta ut alla rosetter av gamla modellen och börja använda de nya! Längtar särskilt efter vitt, svart och rött.
 
   Köpte ni något från den här veckans batch av kläder?
Senaste nytt!

   Framöver kommer de redigeringar jag fångar på video finnas på min engelska kanal (för det finns ingen vits med att lägga dem på min svenska då jag ändå visar upp det här på min globala Instagram), så håll koll där om ni är sugna på mer sånt här! ^^
 
Här är Dragonite!

   Den bruna Hannoveranaren är SÅ. SNYGG! Jag undrar om det är just "plastigheten" som gör att jag tycker den ser så sjukt cool ut? Den är hursom helst en av mina favorithästar i SSO för stunden och därför fick den vara med på min senaste redigering. Det här är alltså min nya häst Dragonite!
 
 
Klicka på miniatyren nedan för att se bilden i större storlek
Mycket på en gång? Näääh...

   Igår gjorde jag något jag inte gjort på JÄTTELÄNGE - jag gjorde en ny redigering! Dock på en häst ni inte har sett här på bloggen alls, för det är egentligen Penny Kinglees häst. Den är dessutom en av mina absoluta favorithästar i spelet just nu, och jag köpte den även till Esme igår. Jag är så tagg på att visa upp den så jag kommer släppa videon då Penny köper hästen under dagen bara för att kunna visa redigeringen, hehe x)
   Medan jag redigerade spelade jag även in hela processen, så det i sig blir en video det med. Jag vet att det varit ett önskemål från många, att se fler speed edits, men jag har tyckt det varit tråkigt, jobbigt och oinspirerande. Så var det dock inte igår! Tror mycket ligger i att jag börjar hitta mig själv lite medan jag leker runt med grafik och hittar en stil jag verkligen trivs med. Dessutom börjar jag trivas med med konceptet YouTube. Jag har ju egentligen aldrig riktigt gillat att förknippas med YouTube (ganska motsägelsefullt, tell me about it), men jag börjar känna mig mer hemma på plattformen. Nu ser jag fram emot min nya dator som kommer innebära en uppgradering både i Photoshopversion och videoredigerade, plus att då man börjar om på ny dator kan det vara lättare att rensa ut gamla grejer och börja skapa nytt.
 
   För att toppa allt vill jag fortsätta rita och måla. Blir ännu en Photoshopdag tror jag! Jag signar off med en blast to the past med en supergammal redigering:
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.