Chrome Pointer

Vad gör han?

   Denna herre står gömd inne i Gallerian
 
  Asså vad gör han där egentligen? En Dark Core-snubbe som bara hänger i ett hörn bakom en massa lådor känns ju lite fel. Men vad jag vet har han stått där sedan Gallerian öppnade och bara hänger... det var på den tiden då gubbarna från Dark Core använde exakt samma kroppsmodell som i Starshine Legacy, vilket de inte gör längre. Personligen tycker jag bättre om det här utseendet, men det är ju troligen på grund av att de i mitt huvud såg ut såhär i typ tio år (jag skojar inte) innan de fick sin nya look, och jag tycker nog att den här snubben är lite mer skrämmande än de nya gubbarna som man lättare kan skratta åt. (Sen är det väl upp till var och en att bestämma om det var bättre med de läskigare gubbarna som gav alla barn i min ålder mardrömmar efter att ha spelat SSL, haha...)
   Vad tror ni att han gör där?
Längtar till ny dator!

 
   Jag tror det får bli så att Horsez Ranch Rescue blir det spel jag börjar spela in till YouTube då jag har avslutat min pågående spelomgång med Harry Potter och Fenixordern, och har en ny dator. Det är ett riktigt intressant hästspel det här, med ovanliga men rätt coola cutscenes. Om ni är intresserade av det redan nu så har Rose Shadowlee gjort en walkthrough genom spelet!
 
 
Vem är Cornelia?

 
   Skördebygden öppnades för allmänheten under hösten 2013, och det finns där många karaktärer som är namngivna men som man bara helt passerat och som aldrig fått någon närmare presentation. Så idag är min frågeställning Vem är Cornelia?
 
   Cornelia finns inne i Jarlaheim och är en äldre dam som hänger på det övre torget. Det är typ så mycket vi vet om henne. Man kan fråga ut henne om åsikter kring hur staden sköts då man ska resa till Epona, men man kan också undvika henne och fråga någon annan istället.
   Intressant är att i uppdragen med Hawaii Jones dyker det upp en Cornelia i Mississippi Jones gamla dagböcker. Cornelia verkar stå Mississippi väldigt nära, men vi vet inte mer än så. Det finns inga datum kring Mississippis livstid eller när han skrev sin dagbok som man hittar under dessa uppdrag, så vi kan inte lista ut saken utan mer ledtrådar från spelet. Med tanke på att Mrs Holdsworth som är gammal som gatan är Mississippis typ dotterdotterdotter eller något är det inte väldigt troligt att det är så, men namnet skapar ändå intresse.
   Är det så att vi kommer få fortsätta våra arkeologiska forskningar tillsammans med Cornelia, eller råkar hon bara dela namn med kvinnan Mississippi nämner i sina skrifter?
~

  Bild från Harry Potter & Fången från Azkaban (Se hela spelet här)
Så många tomma butiker!

   Det är mycket i SSO som är långt ifrån färdigt. En av grejerna som jag tycker syns mest är de många tomma skyltfönstren runt om på ön.
 
  En stängd butik inne i Gallerian
 
   Samtidigt som jag tycker det är charmigt att se saker växa fram blir man rätt frustrerad då man med iver väntat på vad som ska hända i åratal. Det finns fortfarande typ fem-sex skyltfönster/igenbommade butiker i Jarlaheim och Gallerian ska vi inte ens prata om. Jättetrist! Det känns lite mer lovande i Governor's Fall och möjligen även Aideen's Plaza där det lagts så mycket tid på skyltfönstrena att det vore galet om inget skulle bli av det, men det vore trevligt om de lite äldre områdena skulle få lite omtanke med utfyllnad av butiker för att platserna ska kännas mer realistiska och levande.
   Och vem skulle klaga över typ en skönhetssalong inte i Gallerian? Inte jag iaf!
Mr Anwirs labb

 
   Mr Anwirs labb nere på Pir 13 är en skum och lite läskig plats, men samtidigt riktigt cool. Sån sjuk detaljrikedom! Hoppas på att vi kommer få återbesöka stället under framtida uppdrag med Mr Anwir som skurk (kanske att det slutar med att man bryter ut Nightdust härifrån eller något), för det vore kul att få ta sig en till vända genom labbet och bara undersöka...
Vem är Harald Stormheart?

  Esme och Freya hälsar på Harald
 
   Innan Epona släpptes till spelet nämndes Harald någon gång som en herre som drev en buteljfabrik och som sedan mystiskt låst in sig på sin gård och stängt alla resvägar från Skördebygden in i Epona. Och det var... det.
   Sedan den första gången vi hörde om Harald gick det ett par år innan han dök upp i spelet, och jag var väldigt nyfiken på honom eftersom det kändes som att han skulle vara en cool karaktär som hade ett sånt ansvar över grindarna och typ kunde låsa in ett helt område vara för att han blivit lite grinig. Sen kommer man dit och hittar en rätt gladlynt herre som bara är lite ledsen över att hans fru dog för en herrans massa år sedan...
 
   Det känns som att Harald hade kunnat, eller skulle kunna bli, rätt mycket mer intressant än han faktiskt är. Jag trodde att man skulle få lära känna Harald och höra om hans gård, kanske få hjälpa till på gården och få lära sig lite om historien kring omgivningen. Gubben äger liksom två gårdar och de är båda två helt stendöda?
 
   Så min frågeställning idag är Vem är Harald Stormheart, och kommer han få bli mer för det här spelet än bara ett namn som försvinner förbi medan man stressar mot andra äventyr?
Klapp klapp

   Penny och Nightdust
 
  Det känns som att en av de funktioner som genom hela SSO's historia varit mest efterfrågat (en av dem, inte den mest efterfrågade) är att kunna klappa på sin häst. Jag ser själv inte riktigt lockelsen i det hela, men visst att det här momentet var lite gulligt...
 
   Är det en funktion ni skulle vilja ha, att kunna klappa på sin häst?
Senaste inköpen på Steam

   Under sommarrean på Steam tidigare i juli köpte jag två spel jag haft lite intresse av ett tag. Jag har inte testat något av dem än eftersom jag känner det är lika bra att bara invänta ny dator (Jag köpte ett spel i vintras som knappt går att köra alls, det är så laggigt), men det ska bli jättekul att testa dem! De heter Submerged och Lantern. Ser verkligen fram emot att testa båda!
 
 
 
 
   Köpte ni några spel under rean?
Visste ni att...?

 
   ...jag hade en hund då jag var yngre? Bodde hemma hos en av mina föräldrar och jag vet faktiskt inte om han lever längre. Men lite lustigt är det att han var en Chihuahua med exakt samma färg som Anastasias hund...
Bye Mandrake, hi Mandrake!

   Jag har under jättelång tid tänkt sälja min Frieser Mandrake för att byta upp mig till en av de nya Frieserhästarna, men jag har ändrat mig halvvägs till Steves flera gånger för att ingen av de nya Frieserhästarna egentligen liknar honom särskilt mycket. Nu fick jag ändå tummen ur och gjorde något åt saken, för jag insåg att jag bara blev irriterad över att se hästen i min hage då jag ändå visste att jag inte skulle använda honom igen.
 
   Mandrake, riktigt namn Dragonmane, har fått sitt namn från Mandrake the Magician och jag valde hans färg för att det skulle påminna om kostymen med lite glans i som jag mindes från då jag läste serietidningarna med trollkarlen som liten. Jag velade lite mellan de två Frieserhästar med mest glans i pälsen innan valet föll på denna!
 
  Mandrake och Mandrake
 
  Jag hade svårt för Frieserhästarna då de först kom till spelet - jag tyckte de var lite coola, men det dröjde länge innan jag faktiskt skaffade mig en själv. De var liksom inte Esme-hästar... Sen skaffade jag Mandrake och red runt på honom rätt mycket i spelet, innan han försvann in i glömskan eftersom jag fortfarande inte var helt hundra på hästen. Min nya Frieser Darkrai är däremot en häst som jag har svårt att inte välja då jag ska byta häst, trots att jag var rätt skeptisk mot hästen då den släpptes förra året.
 
 
   Jag kan för allt i världen inte förstå hur hästen till vänster är mer attraktiv än den till höger! Det var ju mycket snack om att folk ville köpa de gamla Frieserhästarna då den nya släpptes, men personligen ser jag inte varför man hellre vill ha den gamla. Jag ser två saker jag gillar mer med den gamla:
 • Jag tycker färgen på min gamla Mandrake är mer sammanhängade än på min nya. Manen är rätt brun på den nya och jag tycker inte att den matchar kroppen perfekt. Hade hellre haft den lite blåare.
 • Jag gillar den mattare texturen på manen på den gamla hästen. De highlights som finns på den nya är väldigt skarpa och jag tycker det tar bort illusionen om en väldigt mörk häst.
    Det är allt - och jag tycker inte att färgen väger upp den gamla hästen jämte den nya. Det var helt enkelt dags för mig att byta!
 
   Mandrake är nu alltså såld - den fjärde hästen jag sålt i spelets historia efter Porthos, Darko och Arwen som alla fortfarande står i mitt hemstall i nya versioner. Vi får se hur många fler det blir i framtiden!
Obligatorisk morgonbild trots frånvaro

   Här är en extra påminnelse om att jag är bortrest och därmed inte kan prata om dagens uppdatering. Det lär åtminstone nämnas något om den då jag väl är hemma igen om en och en halv vecka!
 
   Oavsett var jag är så är det ändå obligatoriskt med en morgonbild ^^
 
   Esme och Alomomola
Det här med dolda stjärnor

   Värt att nämna är att om ni inte hittat guldstjärnan vid Aideens Plaza är det här en grym spoiler, sååååå:
 
 
   Då de senaste gömda guldstjärnorna kom till spelet tyckte jag att det var typ det bästa som hänt, för jag älskar att leta efter så pass gömda grejer och jag hade ju sedan långt innan hittat alla guldstjärnorna som fanns i SSO fram till dess. Fram till den här uppdateringen hade alla guldstjärnor legat öppet så att man kunnat hitta dem bara genom att råka traska förbi dem, men de här var gömda på en helt ny nivå.
 
   (Jag vill passa på att nämna att jag hämtade upp de nya stjärnorna typ direkt då de kommit ut, men det är först nu jag kommit fram till att faktiskt skriva om det.)
 
   Inne vid Aideens Plaza (vill bara ägna ett par sekunder åt att uttrycka min glädje över att det kom stjärnor även till Jorvik City) finns en stjärna, och den satt ju otroligt lämpligt till - mitt inne i Aideens staty, så att "gudinnan" glittrade mer än vanligt.
 
 
   Det tog mig en stund att lista ut hur farao man skulle få ner den - men inte bara Aideen glittrade, en av häststatyerna nära henne gjorde det också!
 
 
   Då man klickar på denna häst flyger stjärnan fram och landar så fint intill Aideen. Jag undrar vad som händer om man skulle lämna den där och bara logga ur spelet, ligger den då kvar där eller har den återtagit sin ursprungsposition?
 
 
   Lyckades ni hitta stjärnan själva eller tog ni hjälp på vägen?
Lite ånger!

  Esme och Ash på Dark Cores oljeplattform
 
   Det är nästan lite så att jag ångrar nu att jag inte väntade med att spela de senaste huvuduppdragen, haha. Tänk hur snygg Ash hade varit om jag gjort uppdragen nu istället? Men jag undrar hur det ser ut med vingarna på...
Ny "serie"!

   Jag tänkte börja med en ny grej här på bloggen, och det kommer pågå allra minst nu under min semester så får vi se om vi fortsätter med det sen.
 
   Det finns massor av karaktärer i SSO som dyker upp en eller två gånger och sen inte mer. Många karaktärer kan jag titta på och ge en rätt bra beskrivning av, medan andra har synts så lite att de inte hunnit få någon personlighet eller något att koppla ihop dem med. Se liksom skillnaden mellan professor Hayden i Månskäreby (som man snabbt får ett grepp om då man gör hans uppdrag) och Daisy utanför Jarlaheim? Tja, om ni säger "vem sjutton är Daisy" tänker jag inte klandra er, för jag har för mig att hon har delat ut ett uppdrag i spelets historia. Kanske två om hon har tur.
 
   Idag börjar vi därför med just Daisy!
 
 
   I Jarlaheim finns en kille vid namn Zed som driver en butik med lite rockiga kläder. Trots att han ska vara lite alternativ tycker jag att han är rätt platt, och hans tjej som man bara pratar med då hon ska färga några t-shirts till butiken är inte bättre hon. Typ två uppdrag och sen får man aldrig se Daisy igen!
   Jag tror att hon och Zed kunde vara rätt intressanta karaktärer om de utvecklades, kanske att de är lite mer inne i musik/mode från Jorvik City eftersom de ger intrycket av att inte passa in till 100 här ute på landsbygden. Daisy är dock mer anonym än Zed, så därför fick hon vara med här idag. Min uppfattning av henne är nämligen att om hennes namn nämns måste jag fundera i ett par sekunder för att ens minnas vad hon någonsin tillfört till  spelet...
Upp, upp...

  Bild från Horsez Ranch Rescue
Bye Arwen, hi Arwen!

   Den vita araben Eveningstar med tilltalsnamnet Arwen har bott i Esmes stall sedan den dagen de arabiska fullbloden stapplade in i Star Stable. Nu då det finns en arab av den nya modellen var det dags för en klar upgrade av en av mina äldsta hästar!
 
   Och det är helt okej att byta ut en pixelhäst. Den blir inte ledsen och man är inte en hemsk människa för det. Ibland blir man lite trött över hur man kan bli shamead som SSO-spelare bara för att man vill se framåt.
 
 
   Jag stod och funderade en stund över hästen innan jag vandrade bort till Valedale för att titta på den nya skimmeln. Arwen har alltid varit en av mina favoriter, men jag har helt enkelt inte haft något intresse av att använda henne i spelet sedan hästarnas grafik och animationer blivit bättre. Det var dags att plocka bort något som samlade damm för att plocka in något som man vill använda sig av!
 
   Ny och gammal!
 
   Skimmelaraben finns ju i Valedale och kostar 969 SC precis som alla andra nya araber. Då jag först köpte Arwen kostade hon 910 SC. Vilket pris det var ändå! Nu betalar man ju mindre än så för hästar som är långt mycket trevligare att rida runt på. (Som jag sagt många gånger förr tycker jag inte att de gamla hästarna är direkt dåliga - jag tycker bara att de nya är galet mycket bättre.)
 
  TITTA PÅ DEN HÄR SKILLNADEN!
 
  Jo, jag var ju på det klara att Arwen behövde sig en uppdatering. Här är lite tankar kring just det:
 • Den nya Arwen har den färg jag hade velat ha på hästen från början, vilket är ett stort plus. Men det är nog mest manen jag alltid velat ha ljus, för jag gillar att det är lite mer textur på den gamla hästens päls. Nåväl, jag älskar den nyas färg och gillar att hovarna är mer markerade!
 • Jag var aldrig särskilt förtjust i den gamla arabens svans,  men tycker den nya är superfin och lägger realism till hästen.
 • En sorg med att byta upp sig är att jag tycker den gamla hästens manstil, alltså den man ser ovan med en väldigt lång man, är superfin och jag vill ha den på den nya araben. Alla nya hästar med lång man har dessutom animerad man, så jag tänker gissa på att vi inte fick det den här gången för att det i sig kräver rätt mycket jobb. Jag hoppas att det läggs till en längre manstil dock, jag tycker faktiskt den här är lite för kort! (Stod och funderade på att byta man en stund men tyckte inte de andra stilarna passade jättebra)
   Skillnaden mellan dem är helt sjuk, haha. Den gamla araben passade jättebra in i spelet som det såg ut på den tiden, inte så mycket längre!
 
  Ett sista farväl till trotjänaren Arwen som bott i Esmes stall sedan december 2013. Hej svejs Arwen, många fina minnen men nu är du ännu finare i framtiden!
 
  Det är ju precis såhär jag velat ha det här med uppdaterade hästar, att de släpps i samma färger som de gamla så att man kan byta upp sig om man vill. Jag bytte ju även ut min svarta gamla arab Darko mot den nya - lite trist där är att den nya har en vit halvstrumpa på ett bakben medan den gamla hästen var kolsvart. Nåja, det får man väl tåla!
 
   Nu hoppas jag verkligen att vi får en till manstil till araben en dag (och kanske lite tweakade animationer också, så att frambenen inte böjs då de slår i marken)!
Dags för semester!

   Dags för mig att åka på semester! Jag ska på ridläger och sen bor jag kvar där en natt för att sedan jobba på lägret efter. Jag lär med stor säkerhet spamma hästar, föl och kanske en liten vovve på min Instagram, så om det är av intresse kan ni kika in på @esmesilverforce.
   Jag gillar ju ordning och reda, så medan jag är borta kommer bloggen rulla ungefär som vanligt fast med enbart schemalagda inlägg. Jag kommer därmed inte heller svara på kommentarer förrän jag är hemma igen första helgen i augusti. Samma sak gäller btw för min YouTube-kanal, där det kommer dyka upp grejer även fast jag är borta.
 
   Hare bra och jag är tillbaka om två veckor!
 
   Esme och Darkrai
Det här med sociala medier i vårt samhälle

  Just nu pågår en debatt i Ridsport-Sverige som handlar om en ung ryttare som under många år varit väldigt aktiv på sociala medier och varför hon inte blivit uttagen till EM i banhoppning. Ni som är intresserade av hästar kanske då känner igen namnet Nellie Berntsson och vet att pågrund av hur hon har uttalat sig om Ridsportförbundet på hennes sociala medier har förbundskaptenen valt att inte ta med henne i laget till EM. Det har startat en debatt där en stor del av Sveriges ryttare sluter upp bakom Nellie och anser att hon har all rätt i världen att kritisera förbundet efter en händelse där Nellie känt sig väldigt kränkt.
 
   Eftersom sociala medier är en stor del av min vardag och även en del av mitt jobb (se t ex min YouTube-kanal) ser jag unga människor på sociala medier under en stor del av min vakna tid. Därmed vet jag att det här är ett viktigt ämne och en viktig debatt, och jag tror att många unga kan lära sig av det här.
 
   Idag i vårt samhälle är sociala medier en enormt stor grej och jag tror inte att jag känner en enda människa som inte använder sig av någon form av media. Det kan vara Instagram, Twitch, Snapchat, Twitter, YouTube, Jodel, Facebook, Tumblr, Pinterest, en blogg, you name it, men alla jag känner använder sig av minst ett av dessa medier (och troligtvis även en del andra som jag inte är van vid själv). Medan medierna för många är en självklar del av det vardagliga livet händer det att man delar med sig av tankar eller information som ibland kan vara till skada för antingen en själv eller någon annan. Det är lite för lätt att det händer - för allt du postar på dina medier med det där enda lilla klicket kan finnas där för evigt.
   Dina sociala medier representerar dig. Även om vi som Star Stable-spelare ofta är rätt anonyma så är det faktiskt inte omöjligt att spåra upp det vi gör på våra medier. Jag har själv valt att vara väldigt anonym - jag undviker att berätta mitt namn, vill inte prata mycket om mitt jobb och vill inte visa hur jag ser ut, men ni vet mina åsikter, mina känslor och mina funderingar. Det är ett aktivt val jag har gjort, för det är så jag vill synas på sociala medier. Det betyder inte att jag kan dela med mig av vilka åsikter som helst, utan vissa saker måste man vara försiktig att uttrycka sig om. Jag har byggt mitt "varumärke" Monokerus under snart fyra år och det har jag gjort med omsorg. Jag vet hur jag inte vill framstå på mina medier och jag vet vad jag kan prata om, vilket är en stor anledning till att jag idag är där jag är inom t ex Star Stable där jag nu har ett stabilt och öppet samarbete med Star Stable Online vilket egentligen helt ursprungligen grundar sig i mina sociala medier. Det var tack vare dem som SSO-teamet såg mig och valde att kontakta mig till att börja med.
   Det kan dock också gå åt helt andra hållet. Jag förstår fullt ut att Ridsportförbundet just nu inte vill kopplas samman med Nellie Berntsson om hon öppet, på sina enormt stora kanaler, berättat om hur litet hennes förtroende för vissa ledare inom förbundet är. Vilka signaler sänder då förbundet ut om de säger "välkommen att arbeta med oss"? Är det okej att sitta och skriva negativa saker om sina arbetsgivare online? Jag blir själv uppriktigt förvånad över att man kan räkna med att få jobba med någon man skrivit negativt om online på plattformar som läses av tusentals människor dagligen. Det är stor skillnad på att öppet uttrycka sig med konstruktiv kritik och att enbart utmåla sig som offer, särskilt då man ser det från företagets sida.
   Jag vill här tillägga att jag inte vill säga om det är Nellie eller förbundet som har rätt, utan hela mitt syfte med den här texten är de konsekvenser man faktiskt måste räkna med då man skriver på sociala medier.
 
   Hur du framstår på dina sociala medier påverkar dig inte bara här och nu, utan det kan faktiskt påverka dig även många år framåt. Därför kan det ibland vara bra att fundera över om alla strider är värda att ta - och jag tycker det är bra att Ridsportförbundet nu ska utveckla regler om hur ryttare som ska representera Sverige får uttrycka sig på sociala medier för att vara en god förebild och representant. Det många verkar ha missat i debatten är att det inte bara handlar om en ung flicka om inte får säga vad hon vill, utan det handlar om ett företag som vill ha representanter som inte pratar illa om företaget.
   Sen anser jag självklart att kritik ska få förekomma, men det behöver inte alltid ske där hela världen kan se på.
 
 
SEMESTEEEEEER

   Hugaligen, äntligen har jag semester! Typ. Som vanligt spenderar jag min semester med att jobba, men jag tror jag har typ tre veckor till att ta ut utöver det jag redan har så kanske jag kan ta en vecka bara för att sova mot vintern? xP
   Jag har haft Ylva Moonwright på besök hemma hos mig under veckan, så därför har jag inte ägnat blogg och grejer någon uppmärksamhet. Kan nog säga att hela veckan varit full av SSO-människor eftersom vi passade på att fika med Lys och jag tog en sväng på bio med Siri. Ibland glömmer jag vilken tur jag har haft som träffat såna grymma människor genom SSO! Jag har träffat många av mina närmaste vänner genom spelet, trots att jag är både ensamvarg och bittertant och jag är så glad över de nya vänskaperna.
   (Enorm shoutout till Ylva btw eftersom hon gjort en massa jobb på engelska Jorvikipedia medan jag satt fast på jobbet, vilken kämpe!)
 
   Jag har dessutom varit djurvakt i princip varje dag under de senate tre veckorna (katter, kanin, katter igen och undulater för att runda av) så idag njuter jag av min första (och näst sista) helt lediga kväll hemma på väldigt länge. Star Stable kan nu köras på min dator (tack vare grymt supporthjälp fråm SSO-teamet), men det är till mer besvär än glädje så jag kommer inte spela mer på ett tag, mest pga att jag ändå ska åka bort. Jag har i vilket fall lånat en dator under veckan för att göra Tims uppdrag och titta på de nya rislyktorna - herregud vad de är fina! De bilder man ser på Instagram med lyktorna i nattljus är ju helt sjuka, vilken otroligt härlig idé från teamet - jag antar att lyktorna stannar lika länge som Tim eftersom det verkar vara en del av sommarfirandet, så det är väl rätt troligt att jag inte kommer hinna se dem i nattljus själv. Nåväl, det är som det är och blir som det blir!
 
   Officiell bild från SSO's nyheter
Sista jobbdagen!

   Idag är min sista jobbdag innan semestern. Mycket för mig och ordna och planen är att kuta på bio med min eviga biopartner Siri Moonbear också. Jag återkommer då jag återkommer!
 
   Officiell bild från SSO
Hej hopp!

   Jag hade inte planerat in bloggning i kombination med att jag fick husegäst, så därmed har det varit tomt här i ett par dagar nu, hehe... Min dator är fortsatt icke-fungerande då det kommer till SSO ändå, så varken ni eller jag har missat särskilt mycket. Jag vet inte när jag dyker upp här på bloggen härnäst, men åtminstone till dess har ni här mitt senaste avsnitt av SSO RIde Through!
 
Trassel med BloggEsse nu också?

   Jag satt under typ en halvtimme igår och försökte ladda upp bilder här på Blogg.se, men det ville sig inte alls. Hm. Varför går saker sönder hela tiden?
 
   Aja, bara att testa igen senare! Jag ska se om jag har möjlighet att spela SSO på någon dator ute i oändligheten idag, för jag kämpar fortfarande med mitt rykte hos Jamie Olivetree ^^'
Hm, nedsatt pris!

   The Sims 4 är ett av de spel jag spelar mest (pga min dator kan jag inte spela något alls just nu though), och det händer ofta att det är nedsatt pris på expansionspaketen till spelet. Jag äger för stunden alla expansioner förutom tre, varav två jag faktiskt är osäker på om jag vill ha alls. Men reorna gör ju saken rätt värt det... Å andra sidan vet man att det är rea rätt ofta, så jag känner ingen direkt stress över att köpa.
 
   De pack jag inte har är Läskiga prylar (just nu 80kr), Bowlingprylar (just nu 80 kr) och Träningsprylar (just nu 90 kr). Träningsprylar är det jag är mest intresserad av, men det är också dyrast. Inte är det mycket pengar ändå, om man lägger ihop det... men eftersom jag ändå inte kan spela på ett tag kan jag lika gärna vänta tills det kommit ytterligare ett pack så att Träningsprylar har sjunkit i värde.
 
 
   Ni som spelar The Sims 4, finns det något pack som ni tittar lite extra på och vill köpa?
Typiskt!

   Jag ska rätt snart åka på semester så jag håller på med en miljon förberedelser inför det. Min dator har börjat balla ur även då jag inte försöker spela spel, så nu gör jag ett sista ryck med att bli klar med alla videor som ska klippas och schemaläggas innan jag åker samt börja tidsinställa inlägg till då jag är borta (måste därmed spara på lite bloggidéer eftersom jag är borta från civilisationen så länge). Jag tror jag kan låna en dator igen i morgon, så jag kanske kan komma med lite roligare grejer då!
 
   Sorry för att aktiviteten är så låg från min sida, men det är lite svårt att driva en spelblogg då man egentligen inte kan spela spel ^^'
 
  Esme och Gigi
Wihi!

   Jag må sitta kattvakt för stunden, men katternas ägare är världens snällaste och vet om att jag har datortrassel så jag har fått använda hennes för att spela in några videor under helgen. Så snällt! Det har varit till stor hjälp inför min semester då jag bara har den kommande veckan kvar hemma. Världens bästa Ylva Moonwright kommer dessutom till Stockholm och flyttar in i gästrummet hemma hos mig under veckan, tjoho!
   Jag ska flytta hem igen själv i morgon men ska en sväng förbi ett par bekanta vars undulater jag har ansvar för i veckan. Mina kollegor tycker jag borde starta djurvaktarservice eftersom jag inte gör annat än att kuta runt till olika hushållen med olika djur just nu x)
 
   Eftersom jag faktiskt (äntligen) kunnat spela SSO idag har jag lite kul saker att ta upp här i bloggen - så stay tuned, jag dyker upp här i morgon igen efter att ha petat lite på mina screenshots i Photoshop!
Nya grejer i spelet

   I onsdags uppdaterades en massa olika föremål runt om i spelet - superkul! Jag tror jag fått med allt här, förutom möjligen något hinder samt den uppdaterade bron mellan Silverglade och Firgrove. Kul att den bron äntligen uppdaterades!
   På detta äventyr plockade jag med mig Misty, som alltid varit en av mina favorithästar men som nu ser typ 1000 gånger bättre ut än tidigare!
 
   Tunnorna på Vingården, även den stora tunnan med druvor i, har nu en textur som passar spelet lite bättre.
 
   Alla spelets anslagstavlor ser nu rätt mycket roligare ut! Här är den som gäller för Försten Till-tävlingar.
 
  Alla lyktstolpar åtminstone i Silverglade (de i Skördebygden ser ut som vanligt eftersom de har en annan mesh) samt alla vägskyltar ser nu annorlunda ut. Gillar verkligen skyltarna! De ser lite lite olika ut i alla områden, eftersom stenarna de står på är anpassade efter omgivningen.
 
   Snygga nya resultattavlor!
 
  Anslagstavlorna vid alla stall är ändrade. De är snygga, men jag hade tyckt det vore kul om de fårr varsin textur så att de matchade sina stall bättre. Men det här kanske är meningen för att de ska synas bättre?
 
  Nya transporter förstås! De är ENORMA men jättesnygga och finns i blått, rosa och rött för att matcha de olika områdena i spelet. Synd bara att bilarna inte uppdaterades också, för det ser lite skumt ut.
 
  Ett av de nya terränghindrena! Så himla kul, älskar realistiska hinder.
 
  Ett till!
 
  Och ett tredje!
 
 
   Jag blir alltid så glad då sånt här händer, att spelet hänger med sig självt och inte bara glömmer allt det gamla bara för att det är gammalt. Allt i spelet måste ju följa med framåt så länge som spelet lever på att uppdateras en gång i veckan...
 
   Har ni hittat något mer som uppdaterats?
Den finaste hästen i Star Stable?

   Jag tycker fortfarande det är lika svårt att fota bilder jag gillar med kameran så pass högt upp, men Ash gör sig lika bra på bild som alltid!
 
   Så, denna onsdag hände det alltså. De Jorvikiska Varmbloden och alla hästar med samma kroppsform uppdaterades!
   Det som gäller är:
 • De kan nu blinka
 • De kan nu beta
 • De är inte lika kantiga som förr och liknar hästar mer än tidigare
 • De rör sig väldigt mycket trevligare
   Hästarna är så fina! Visst, jag tycker fortfarande att t ex Engelska fullbloden och Lipizzanerhästarna är snyggare i kroppen, men det här är en enorm förbättring. De här hästarna påminner fortfarande mycket om det utseende de alltid har haft, så jag tror inte ens att de mest negativa kritikerna har så mycket att säga. Det finns förstås ett par minus though:
 • Jag har hittat två buggar - spelaren åker igenom hästen om man tvärnitar i snabbaste galoppen, och tyglarna känner inte av någon kollision i hästens hals och åker igenom den då hästen vrider på huvudet.
 • Hästens hals är väldigt benägen till att bli en hjorthals med tjock underhals. Detta märks mest av då man matar den och då den går i snabbaste galoppen.
 • Liksom många andra hästar är hästens framben inte helt raka då de går i marken i de olika gångarterna. En riktig häst har alltidalltidalltid helt raka framben då benets hov är i backen.
 • Manstilarna känns inte helt 100 - men jag hade nog aldrig tänkt på det om de inte varit tunnare och lite mer realistiska på den gamla hästen.
 • Det finns vissa små texturfel på vissa hästar.
   Det är en enorm skillnad sedan tidigare i mina ögon och jag är jätteglad över förändringen! Jag hade varit helt okej med en ännu större förändring, men jag har inga klagomål värda att framföra då det här ändå är så sjukt mycket bättre än innan.
   Hästmässigt ser mitt stall ut som tidigare för stunden, men jag valde att köpa en längre manstil till Ash då jag tyckte den längsta varianten såg snyggare ut texturmässigt nu. Jag har funderat på att länga hans man i flera år, och nu var det dags! Sen har jag funderat på att köpa in ett par nya hästar dessutom, men det kommer få vänta.
 
   Så, om ni ska summera de nya hästarna, vad säger ni? Tänker ni köpa er någon ny t ex?
 
Gårdagens video!

   Jag tror inte att det kommer bli väldigt många fler avsnitt av det här spelet nu. Jag försöker mest bli färdig med det så jag inte har någon anledning till att behöva kämpa med min uråldriga dator, haha. Det är ändå ett riktigt kul spel!
   Igår kväll spelade jag in två nya avsnitt och det är så himla svårt att veta när man ska bryta, haha. Jag kan utan problem spela in en timme i sträck utan att ens märka det!
 
Varför de gamla hästarna uppdaterades

   Okej, jag har sett att det går runt lite frågor gällande varför alla hästar av gamla modellen uppdaterades i senaste uppdateringen, och varför de som hade nya rasvarianter inte bara ändrades så att de tillhör den nya looken. Jag ska förklara.
 
   Alla gamla hästar som Jorvikiska Varmblodet, Oldenbugaren, Moraben osv var kopplade till samma hästmodell. Den enda skillnaden på dem var att de döptes till olika rasnamn och hade olika färger. Men tänk er att spelet just nu är som en bloggkod, där man har HTML och CSS. HTML beskriver var grejen du kodat in finns någonstans, och CSS är hur den ser ut. Låt oss säga att jag i min CSS här på bloggen ändrade kod så att alla bilder på bloggen skulle bli runda. En enda ändrad slinga, och alla bilder ändras just för att de är bilder. Exakt samma sak hände nu i spelet - en ändring för en ny modell med nya animationer och alla hästar som var sammankopplade ändrades på.
   Jag vill som många andra att färgerna på de gamla engelska fullbloden, de gamla morganhästarna osv ska komma till deras nya modeller, men för att det ska hända måste deras texturer göras om totalt för att passa till de nya modellerna. Om man tar en textur från en hästras och slår på den på en annan rasmodell skulle det se fullkomligt galet ut, vilket förstås gör det krångligare än det kanske ser ut utifrån.
 
   Ett bra exempel är denna häst, som finns som exakt samma färg i två olika modeller. Om man ser hästens texturer ser man att de ser väldigt, väldigt annorlunda ut trots att hästarna i sig är väldigt lika! Och det handlar mest om hur texturerna är uppbyggda i 2D för att sedan fungera i 3D. Det är förstås jättestor skillnad idag jämte med då hästarna var helt liksidiga dessutom, för de gama hästarna målades helt i profil medan de nya målas på ett annat sätt för att få med alla detaljer.
 
 
 
  Jag tänker inte ljuga - jag är riktigt, riktigt tacksam över att det är så. Det här drev mig till att vilja använda många hästar jag knappt velat se åt under de senaste två åren; och jag börjar nu fundera på att köpa in några fler...
Det kommer, det kommer!

   Jag ska hinna sammanställa lite tankar och grejer om gårdagens uppdatering, det ska jag! Har bara inte hunnit med än... Hoppas det ska hinnas med ikväll. Måste dock packa och förbereda en massa eftersom jag ska bo borta i helgen, så det går ju som det går det här, haha.
 
   Esme och Darkrai
Mihihi!

   Den här dagen vände sig på så sätt att jag kunde spela SSO genom att sitta på SSO-kontoret en stund på lånad dator. Det är också anledningen till att jag och GM Ylva satt och trollade varandra i globalchatten på Icy Volcano (där Esme har hängt åtminstone det senaste halvåret). Det var total GM-invasion med Ylva, Freya, Lillian och även den nyaste Game Mastern vid namn Doris, och säkert 98% av alla jag såg i spelet under den stunden red på hästar av starthästmodellen. Häftig grej!
 
   HÄSTARNA ÄR SÅ SNYGGA NU! Och visst måste jag ge er en lite bättre recension än så, men just nu måste jag kuta iväg för att ta hand om grannens kanin. Sen ska jag se om jag kan få min dator att starta igång SSO, då jag fått lite protips för att försöka få igång spelet. Min dator är så mycket kaos att jag nästan undrar om den förtjänar en plats i SSO's testlabb med gamla datorer, där de plockar fram dator efter tillfälle för att testa buggfixar på så många olika datorer som möjligt. Om jag har tur kanske jag åtminstone kan starta spelet på min egen dator...
 
   Jag har faktiskt lite bilder från idag eftersom jag fick låna en dator med Fraps, men eftersom jag inte har hunnit gå igenom dem än får ni se mitt och Ylvas miserabla försök till en selfie:
 
 

Me and my favorite @ylva.potatoheart tired to take a selfie. That went this well. Go follow my favorite ninja right now! #SSO #StarStable #StarStableOnline #StarStableOnly #IcyVolcanoServer

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@esmesilverforce) Jul 12, 2017 kl. 6:40 PDT

DET HÄNDE!

   Och jag har fortfarande ingen dator, lol. Dock får jag låna en dator till helgen! Ska försöka både spela in ett par videor och fota lite bilder då chansen ändå finns.
 
   Men det hände allså! Hästarna är uppdaterade! Wow alltså, de ser så coola ut och jag vill bara spela... Jag tänkte att eftersom jag ändå inte kan se dem själv så får ni här se alla mina hästar som kommer se rätt annorlunda ut då de visas upp på bloggen framöver (hoppas jag, haha, har en känsla av att många gamla bilder lär återanvändas):
 
   Ashdancer "Ash"
 
 
   Wildheart "Iddy"
 
 
   Firequeen "Freya"
 
 
   Popstar "Poppy"
 
 
   Morningmist "Misty"
 
 
   Diamon Dice "Gambit"
 
 
   Icequeen "Elsa"
 
 
   Silvershadow "Sharada"
 
   Icke att förglömma är Pennys kära Rapidash, som också kommer se rätt mycket coolare ut framöver!
 
   Hur många av era hästar fick sig en ny look idag?
Är det den sista dagen?

   Det vet jag inte än, men det kan vara så att min fina, fina Ash, min polare sedan oktober 2011, aldrig kommer se ut som han gjort förr. Och om det nu vore så, så har ni här en bild på min fina grålle. Vi får se vad dagen bringar!
 
  Star Stables allra finaste häst oavsett vad ♥
Åååh datorskrälle :(

   Utan att tänka mig för försökte jag logga in på SSO nu på kvällen och det var bara att tvångsdöda datorn för den fastnade totalt... Ååååh vad det är frustrerande då teknik inte fungerar!
 
   Jag hade tänkt kika in för att inspektera mina gamla pållar för vad kunde ha varit sista gången. Om det nu är så att hästarna uppdateras redan i morgon tänkte jag att det kunde vara trevligt att ta sig en sista titt på dem, men det kan också vara så att det dröjer en eller två veckor innan vi hör mer. Den som lever får väl se - men jag är trött på skitdatorer som inte fungerar som de ska och nu ska jag foka lite på datorresearch...
 
   Freya är en av hästarna som kommer uppdateras den dagen det väl sker. Ska bli så spännande att se henne i nytt format!
Ser fram mot det!

   Screen från Horsez Ranch Rescue
 
   Dels en dator jag kan spela spel på, dels att fortsätta med videoinspelningar. Ugh, trassel det ska vara hela tiden! Jag kommer inte hinna med hälften av vad jag tänkt mig under den här sommaren, vilket mest beror på att jag och min familj har planerat in vår semester samtidigt. Om jag fick bestämma själv skulle jag vara eremit och bo själv, men nu är jag varken miljonär eller ligger bra till i Stockholms bostadsmarknad så det är rätt kört, haha.
   En annan sak man ser fram emot är att se m det är starthästarna som är morgondagens uppdatering...
Jorvikiskt Varmblod = Bekräftat!

   Sådär, nu vet vi alltså med säkerhet vad som händer! Idag släpptes en nyhetspost där Lead 3D Designer Hanna, också känd som Game Master Heather, pratade om de Jorvikiska Varmbloden som, yes indeed, ska få sig en uppdatering i både kropp och rörelser. Det är inte allt, men alla hästar med samma modell kommer (inte helt oväntat från min sida - ska prata mer om det vid senare tillfälle) också få ta del av det här, vilket är typ det bästa jag hört!
 
   Har ni sett vilken fantastisk bild? Inte nog med att jag fick mig en tjuvkik på hur min Ash kommer se ut, mina favorittjejer Misty och Poppy som ruttnat i hagen i evigheter kommer se så mycket bättre ut!
 
   Följande kommer alltså hända:
 • Då uppdateringen sker kommer våra starthästar automatiskt uppdateras. Det kommer alltså vara gratis.
 • Alla andra hästar med exakt samma kroppsform kommer också uppdateras. Även de man köpt tidigare - vilket betyder att vi som har hästar med den modellen tekniskt sett kommer få en massa coola hästar gratis.
 • Hästarna kommer alltså få nya kroppsformar och dessutom nya animationer. Kan ni tänka er hur mycket det kommer lyfta de uppdrag där vi måste ha med oss starthästen?!
 • (Jag tänker gissa att de inte kommer höja priserna på de gamla hästarna som får ta del av denna uppdatering, och i så fall kommer vi kunna köpa en massa coola hästar rätt billigt. Har jag rätt i det? Ingen aning faktiskt, haha. Har dock inte sett någon info som motsäger det än, så vi får se...)
 
   Det här kan nog vara en av de bästa sakerna som hänt SSO i min mening. Det här kommer lyfta spelet så mycket! Inte nog med att vi kommer se så många fler hästar av olika typer och färger ute på Jorviks vägar, men nya spelare får också börja spelet med en jättefin häst som kommer följa med dem på alla möjliga upptåg.
   Jag har två "klagomål", om man får uttrycka sig så. Nummer ett är att jag hade hoppats på en lite större förändring, men om man ser den nya hästen intill den gamla ser man ändå hur otroligt mycket mer hästlik den nya är, så jag är helt okej med hur det ser ut och ser något enormt fram emot att få se hästen i spelet själv. Nummer två är att man inte vet hur rörelserna ser ut än! Så himla taggad, för galoppen man såg i den blurriga filmen från Instagram i fredags såg faktiskt riktigt trevlig ut. Har en vag känsla av att mitt stall kommer fyllas upp av en drös hästar jag velat köpa en gång i tiden men sedan dömt ut då de bleknat så stort jämte de nyare hästarna...
 
   Uppdaterade starthästar har legat nära toppen av min önskelista till spelet i närmare två år, och jag är så himla glad över den här förändringen! Vi fick inget releasedatum, så nu är det bara att vänta och se...
 
   Hur ställer ni er till all denna information?
Är det så alltså?

   Igår postades det här på SSO's Instagram (och jag ligger efter för att jag våldgästade Lily Goldforce under gårdagen, så därför skriver jag först nu):
 
 

Tomorrow we have a special announcement coming up in our news section at Starstable.com - make sure not to miss it! 🌟

Ett inlägg delat av Star Stable (@starstableonline) Jul 9, 2017 kl. 5:03 PDT

 
   Nu vågar jag nog spekulera med alla andra och säga att det här kan ha med starthästen att göra - men jag ser ingen särskilt stor skillnad, och att en drös spelare nu hotar med att sluta spela och säger att SSO förstör sitt spel gör mig bara trött. Om ni inte vill spela, spela inte då. Minst hälften av alla de som klagar har med stor säkerhet till och med hunnit glömma hur deras starthästar ser ut men klagar bara för klagandets skull. Suck...
 
   (Jag vill påminna alla som säger att det var bättre förr att det här spelet var verkligen inte bättre utan transporter, klubbar, möjligheten att köpa hästar, med uppdrag som tar slut på level 9 och grafik som var inplockad i princip direkt från spel som var fem år gamla (ja, mycket återanvändes från tidigare Star Stable-spel). Jag var där. Jag vet.)
 
   Egentligen borde jag kanske se skillnad om det nu är någon ändring, för den här hästen har ju exakt samma färg som Pennys Rapidash, men det enda jag ser är en häst som kanske är lite mjukare i formerna än våra starthästar idag. Om ingen sagt något hade jag seriöst trott att det bara var en bild på en vanlig starthäst. Jag vill därmed inte ta ut någon seger eller förlust i förskott, utan jag väntar med iver på dagens utlovade nyheter för att vi ska få se vad det är som pågår!
 
   Jag kommer dock vara borta tills relativt sent ikväll då jag har en herrans massa saker att ta rätt på. Kommer skriva om dagens kommande nyhet så snart jag kan!
Nope...

   Jag vet att jag inte är den enda med problem med spelet just nu, men jag lyckas inte få ordning på det. Jag har felsökt tillsammans med SSO's support men eftersom jag ändå ska byta ut min dator och har planerat det i över ett halvår orkar jag inte med att bråka med den mer än nödvändigt, särskilt eftersom det jag än försökt med ändå inte har löst problemet. Som ni förstår orsakar det lite trassel för alla mina medier kopplade till spelet (blogg, Insta, YouTube), men eftersom jag nu bor hemma igen efter ett tag på vift ska jag börja ta tag i projekt Esme-needs-a-speldator på riktigt.
   Så irriterande though! Man vill ju att spelet ska fungera, men jag har ändå mycket att skylla på min dator som varit besvärlig väldigt länge. Jag har en laptop att spela på, men på den har jag inte tillgång till Fraps eller Photoshop och att hålla på och printscreena och skicka runt bilder till andra datorer är lite i överkurs även för mig, haha. Vi får hoppas att jag hinner med att lösa det här så fort som möjligt!
 
   Esme och Darcy
Bloggtips!

   Ni vet ju att jag älskar att läsa SSO-bloggar, och relativt nyligen har det startats upp en ny som hunnit bli en av mina favoriter! Viktoria Shadowhunter är en duktig skribent som med genomtänkta inlägg och snygga bilder har skapat sig en stilren plattform att dela med sig av sina tankar på.
   In och kika på hennes fina blogg!
 
   Bild från Vikshadowhunter.blogg.se - klicka på bilden för att komma till bloggen!
Dagens video!

   Medan jag är ute och kämpar i vidrigheten som är Stockholms kommunaltrafik på helgmornar får ni er min senaste video istället. Tjofräs!
 
Galopp, galopp, galopp

  Horsez Ranch Rescue
 
  Idag åker jag hem en sväng! Ska bli spännande att se om min dator tänker startas idag? Jag hoppas det, för jag vill fortsätta spela in Harry Potter och Fenixordern så det är helt klart och jag sen kan släppa serien och skaffa mig ny dator! Ska börja jobba på saken redan nästa vecka, kräver lite planering bara.
   Om SSO nu fungerar på min dator kanske det blir lite sånt också. Dock undviker jag fortsatt att spela nya uppdrag. Jag vill ju fota det jag gör och det blir inte bra just nu... Vet inte om jag ska hoppas på en förbättring med spelkameran eller bara köra haha, men jag är så omotiverad just nu så för stunden låter jag det vara. Hästmarknaden ska jag däremot förstås köra, all xp är bra xp!
I morgon åker jag heeeeem

  Och det ska bli så skönt! Men först har jag en grej att prata om!
 
   Idag släppte SSO en teaser på sin Instagram. Och det var en teaser, verkligen! Vi har nämligen inte en aning om vad den faktiskt visar. Det är ett väldigt kort och blurrat filmklipp på en brun häst med ryttare som troligen rider över Sydhovens halvö, men mer än så kan man egentligen inte riktigt lista ut. Vårt community har dock delat sig i tre läger - de som tror att det gäller ny funktion/nytt område/killkaraktärer/ny utrustning/ny hästras, de som tror att det är en ny version av vår starthäst och är jätteglada över det samt de som tror att det är en ny version av vår starthäst och är jättesura över det.
 
 
 

We got some exciting stuff going on at HQ right now! Here's one of the latest things we're working on - do you think you can figure out what it is?! 🤔 #ComingSoon

Ett inlägg delat av Star Stable (@starstableonline) Jul 7, 2017 kl. 4:22 PDT

 
   Ni vet redan var jag står i frågan om starthästen och jag har förklarat det mer i detalj HÄR. Jag känner att om SSO ska kunna fortsätta utvecklas framåt måste det förr eller senare göras något åt starthästen. Var det på riktigt någon som tyckte "wow vad snygg den här hästen är" då den fick vingar under de senaste huvuduppdragen och ma nsåg den hänga i luften som en stelopererad nickedocka? Är det verkligen spelare som rider runt på hästen och säger "vilka otroligt snygga animationer den här hästen har", och kommer det verkligen nya spelare till SSO som då de ska skapa sin karaktär säger "men jösses vilken cool häst jag får"?
   Jag skulle inte tro det. Jag tror inte heller att någon av oss skulle lida av att hästen uppdaterades. Är vi redo att offra Star Stables framtid som ett snyggt och proffsigt hästspel med hög standard för att vi inte kan släppa lite nostalgi med en häst som är så stel och orealistisk jämte alla andra att det är en klar minoritet av spelets användare som faktiskt ens vill använda hästen?
 
  Exakt vad teasern i sig visar tänker jag inte spekulera mer i - jag vill se mer först. Men debatten om starthästen är en sån icke-fråga i mina ögon, och jag vill vara tydlig med hur bra jag tror det skulle vara för spelet med en uppdaterad starthäst. Det säger jag trots att min starthäst fortfarande är min favorit i hela spelet och jag rider runt på honom väldigt mycket. Varken vi eller SSO vinner på att nya spelare skräms bort av hur ful deras första häst är då de vill testa världens coolaste hästspel. Både vi som spelare och företaget som utvecklare vill ju inget annat än att SSO ska vara just riktigt, riktigt bra som spel.
 
   Ash <3
Har ni märkt det?

   Sen ett par veckor tillbaka finns det en ny laddningsskärm som visas då man tar spårvagnen inne i Jorvik City! Den är målad av SSO's Concept Artist Matilda (några teasers inför denna bild visades på SSO's Instastory för ett tag sedan), och Matilda har också gjort laddningsskärmarna till Dark Core-plattformen, hemstallet och den där man åker buss till Jorvik City.
   Tycker det är jättenice att laddningsskärmarna piffas upp lite, de små detaljerna skapar en väldigt fin helhet!
 
 
   Matilda har btw en öppen Instagram som man kan följa om man vill se lite mer av hennes coola concept - kika in på @neylica_ för att kika på den!
   SSO har ytterligare två coola conceptare, men jag vet inte om de visar sina arbeten någonstans...
What's up med Disco?

  Disco och Brittany i Star Academy
 
   Disco är en hund som genom Star Academy dök upp lite då och då och det kändes som att det skulle finnas någon slags backstory till denna jycke som alltid verkade rädda dagen på något sätt. Han var liksom bara där och var ändå lite viktig, men det fanns aldrig någon förklaring till vad han gjorde där vilket jag ibland tyckte var lite störande. Han dök upp i Höstryttaren också, och förklaringen där var att han ägdes av Kevins mormor.
   I SSO finns han faktiskt också! Han sitter inne i Silvergladebyn, rätt nära Rådsmannen Gilbert. Två andra karaktärer från Star Academy, skurkarna Lance och Lilith, finns också inne i byn, så det känns som en trevlig hint mot de gamla SA-spelen - men det vore kul om man en dag fick lite backstory så man kanske vet vad grejen var med Disco. Kanske fanns det någon slags plan med honom som sen bara inte blev av?
 
   Det vore lite intressant att veta mer om Disco. Om inte annat bara vad sjutton han gör på Jorvik!
JA!!!

   Vilken glädje med de nya araberna! Då jag kommer hem igen ska jag köpa skimmeln och sälja min kära gamla Arwen. Den här skimmeln ser ut så som jag egentligen velat då araberna först släpptes, för jag ville ha en verkligt vit häst medan Arwen är lite åt det gråare hållet. Den här nya hästen blir perfekt! Om man skulle vara petig hade det varit jättekul om det fanns ett alternativ för ännu längre man, men man kan väl inte få allt.
 
  Riktigt fina! Den bruna är ju väldigt matt, men jag har inte sett den i spelet än och det kan vara svårt att döma färg efter såna här bilder.
 
   De båda andra färgerna var också väldigt fina, men jag tycker nog att den apelkastade gamla araben som har mer kontraster är lite coolare. Hade varit perfekt med en häst i just den färgen! Men jag hoppas fortfarande på att alla gamla hästar ska göras om med exakt samma färger i ny modell (som t ex den prickiga Frisiska sporthästen), så om jag har tur blir det en dag så! Jag har suktat efter just den hästen i evigheter ser ni, men inte velat köpa just för att jag faktiskt inte använder araberna. Det blir ändring på det nu! De är så himla snygga i kroppen, men jag håller med många andra då det kommer till gångarterna och att de inte är de bästa i spelet.
 
   Ska ni köpa en av araberna eller har ni redan köpt en?
 
   (Jag höll nyss på att trilla ur soffan av skräck då jag hörde någon som började snarka otroligt högt. Visade sig vara knubbisen av kattvaktarkatterna som på något sätt snarkar högre än de flesta människor jag hört...)
En känsla jag saknat

 
   Ni vet de nya guldstjärnorna som kom till SSO för ett tag sedan? Jag blev så otroligt glad över att flera av dem krävde att man behövde utföra olika handlingar för att få tag i dem (det kommer ett separat inlägg om just den saken då jag hunnit gå igenom mina bilder från den dagen), och det förde med sig en känsla lik den som då man utforskar i Harry Potter och Fången från Azkaban. Det spelet är det sista av de mer barnvänliga HP-spelen med mycket färger och minispel som inte bara involverar totalt stress (se Fenixorderns lektioner med besvärjelserna som bara vägrar funka lol), och genom att kasta förtrollningar på de mest skumma saker som man ibland kanske bara hade vandrat förbi utan att tänka på tidigare kunde man få fram både Bertie Botts Bönor (spelets huvudsakliga valuta) och chokladgrodekort (detta spels variant av SSOs guldstjärnor).
   Mycket vill ha mer och jag längtar som bara den tills det kommer fler stjärnor att samla, och dessutim hoppas jag att de kommer kräva någon handling som att prata med en skum karaktär eller typ klicka på en stubbe...
Dagens video!

Så fint!

   Det gör typ nästan lite ont i hjärtat då jag tittar på bilder från spelet Abzû! Det är ett så galet vackert spel.
 
   Jag har som jag tidigare nämnt planerat att spela in det till YouTube, men jag kommer behöva införskaffa en ny dator först. Räknar med att kunna göra det då jag är helt färdig med att spela igenom Harry Potter och Fenixordern!
 
 
 
 
  Psst, håll koll på min YouTube-kanal nu på morgonen...
 
 
Är det inte onsdag snart?

   Jag har ju inte mycket till möjlighet att spela SSO just nu, men jag taggar till onsdag trots att det inte är förrän i övermorgon, haha. Nyfiken på vad som ska hända och hoppas att den där enorma grafikbuggen jag råkade ut för ska få sig en lösning! Eller ja, jag kommer inte börja försöka återuppliva min fossil till dator förrän till helgen eftersom det är först då jag kommer hem, men nyfiken är man ju ändå.
 
   Med det tänkte jag förvarna lite för veckan. Eftersom jag just nu inte har möjlighet att spela SSO på en dator med Fraps/Photoshop (mina allra viktigaste program!) kan jag varken fota bilder eller redigera dem till bloggen, så förutom mina förberedda morgoninlägg kommer det vara rätt lugnt här fram till att jag kommer hem. (En ny video kommer upp på min YouTube i morgon bitti though!) Några dagar till med mina tossiga kattvaktarkatter!
 
  En av mina absoluta favoritbilder från spelet My Horse And Me
Den nya utrustningen

  Då jag var på semester sist kom det ny, realistisk hästutrustning till Jaharla i Governors Fall. Och jag tycker den är supersnygg! Snacka om ett steg framåt för hästspel, jag hoppas på mycket mer i den här stilen - jag förstår att man bara kan göra sadel och träns på så många sätt om det ska hålla sig realistiskt, men jag hoppas på ett ton snygga schabrak med matchande benlindor i framtiden...
 
  Är btw fullt medveten om att schabraket på just denna bild är "gammalt", ville bara ha ett snyggt schabrak att visa sadeln till
 
 
 
 
  Har ni några tankar om vad för utrustning ni vill ha till spelet? (Inte nya modeller alltså, utan nya färger av det vi har)
Det löste sig!

   Min dator ville ju absolut inte vara med igår så idag åkte jag iväg till en lånad dator för att klippa ihop min nästa Topp 5-video. Just de videorna tar sån enorm tid att klippa ihop så jag ville verkligen ha den klar så jag har en till i serien innan jag går på semester. (Sen insåg jag sent igår att jag redan lyckats sabba till min semester långt innan det ens är dags lol, får se om jag nämner det mer senare) Den kommer släppas på tisdag morgon och om ni är nyfikna på vad den kommer handla om finns en liten liten smygkik i min Instastory. På Instagram heter jag förstås @esmesilverforce!
 
   Nu tar jag ledigt från blogg och hoppar in på Jorvikipedia istället där lite ska ordnas. Detta medan jag och mina kattvaktarkatter slökollar på Planet Earth. Bästa Netflixserien, massa fluffiga djur överallt!
Dåligt ljus inne i hus

  Esme och Jamie som ska baka bröd eller pizza eller vad farao de nu skulle göra då denna bild togs
 
   En sak jag tycker är rätt problematiskt med SSO är ljuset inne i byggnader under kvällar och nätter. Ni som har hängt med här ett tag vet att jag personligen enbart vill spela i dagsljus för att jag trivs bäst med det, men även om jag inte hållt hårt på det tror jag att jag hade stört mig massor på det här.
   Inne i hemstallet är stallet lika ljust som på dagen - men vår karaktär och alla hästar påverkas av det "riktiga" spelljuset och blir mörka eftersom ljuset i resten av spelet är mörkt. Det gör det jättesvårt att plocka ut kläder och utrustning på kvällstid, eftersom man inte ser färger ordentligt.
   Inne i Jamies hus som ni ser här ovan påverkas allt, både karaktärer och inredning. Samma sak händer i skönhetssalongerna, vilket också är störande i min mening.
   Gallerian lider inte av detta problem, vilket gör att det är en favoritplats för min del på kvällar, haha. Jag inser att det måste vara lite trassligt att se till så att ljuset stämmer överens bättre runt i spelet, för annars hade det väl ordnats för åratal sen, men jag tycker det är så störande!
 
   Stör ni er på faktumet att ljuset är skumt i olika delar av spelet på kvällstid, eller är jag ensam om det?
Aj då...

   Min stationära dator kan inte köra SSO alls just nu, vilket är aningen problematiskt. Eller aningen, det försvårar saker och ting väldigt mycket för mig...
   Det är någon slags grafikbugg som kickade igång då jag försökte aktivera skuggorna i spelalternativen (de återställs just nu efter varje uppdatering vad jag förstått, aningen irriterande) som då typ kraschar grafikkortet och kastar ut en från spelet samtidigt som datorn börjar påstå att den inte ger stöd för Open GL. Jag fick starta om datorn tre gånger på grund av olika krasher och lagom till försök nummer fyra vägrade datorn ens öppna spelet och sen gick det inte att starta upp datorn igen... Nu är det ju ändå så att min dator sjunger på sista versen och som ni vet har det varit så länge, men det är något som är sjukt knas för jag är inte ensam om det här. Det är en så pass grov grej ändå så jag räknar med att det är något teamet ska försöka fixa snabbt och så länge får jag spela in videor på en lånad dator. Japp, så desperat är jag, haha. Måste det göras så måste det göras!
   Då jag flyttar hem igen från mina kattvaktaräventyr ska prio nummer ett vara att få ordning på min datorsituation. Nu vet jag att just den här saken måste vara kopplat till just SSO, men man påminns om varför man fruktar för att starta om datorn då man väntar i 15-20 minuter på att den ens ska responda efter en omstart.
 
   För stunden har jag tillgång till min laptop så den får stå till förfogande nu då jag för femte gången idag gör ett försöka att komma in i spelet, haha. Jag ska göra min skattjakt!
Historier och legender

   Esme vid Aideens källa
 
   Då det kommer till SSO är jag en tvättäkta lore-nörd. Oavsett vem eller vad som dyker upp i spelet försöker jag altid lista ut hur de stämmer in i pusslet som är Jorvik och hur öns historia har lett till hur den ser ut idag. För mig är det en av de absolut viktigaste delarna av mitt spelande!
   Att ha ett minnesmärke som detta tycker jag är ett stort steg i den riktning jag hoppas att spelet kommer fortsätta gå i. En dag måste vi ju komma till Pandoria, så mycket som det pratats om det, en dag måste vi komma närmre Ödesryttarna osv - i och med det måste ju också mer av Jorviks historia luckras upp. Vi som spelat Starshine Legacy har ju sett lite mer än de som enbart spelat SSO, och det bästa vore ju att allt som någonsin tagits upp i SSL ska dyka upp även här, så att alla har samma grund att stå på.
 
   Återigen - här ovan har vi en historisk plats och en extra möjlighet att läsa lite mer om den. Jag önskar att det ska komma fler platser där vi kan läsa på om Jorvikisk historia, eftersom det inte verkar väldigt troligt att vi får historieböcker i biblioteket (tänker nu då man ändå har hoppats på det i typ fem år och inget har hänt haha)

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.