Chrome Pointer

Tangled

   Jag äger JÄTTEMÅNGA spel på Steam, men jag har faktiskt inte hunnit spela ens hälften, hehe. Ett spel jag bara börjat kika in lite i är spelet Tangled, som är baserad på Disneyfilmen med samma namn.
   Jag är inte helt säker på vad jag tycker om det. Om jag varit yngre hade jag nog gillat det men det känns mest som en halvtrist syssla att ta sig igenom det. Nu SKA jag igenom det, men det dröjer nog innan jag orkar med att dra igenom mer. Är inte helt säker på var jag slutade sist, men jag tror att jag kom igenom värdshuset The Snuggly Duckling...
 
   Någon som har spelat det här?
 
   Flynn, Pascal och Rapunzel




Vacay times!

   Okej, jag drar på semester. Jobbsemester. Workation. (Jag är väldigt dålig på att ha semester.) Tillbaka igen nästa söndag - men det kommer något tidsinställt här på bloggen samt schemalagda videor som vanligt. Tjoflöjt!
 
 




Galet vackert

 
   Jag har spelat ABZÛ fler gånger än vad som borde vara rimligt, men jag älskar fortfarande spelet till tusen. Jag har nu spelat det både på PC och Nintendo Switch nu också, och upplevelsen är verkligen annorlunda. Jag började spela det som handheld på Switch men då jag fick hem min tv spelade jag istället framför den och det var magiskt. Spelet är så vackert och jag har en rätt fin tv, så jag fick verkligen se spelet i ett nytt ljus på den stora skärmen. Nä det var helt galet - ser fram emot att spela det för säkert tretusende gången snart igen!
 
 




Svårt att lägga bort

   Jag har börjat spela Harry Potter: Hogwarts Mystery igen under sommaren. Jag spelar typ lite hela tiden under dagarna, sådär att jag öppnar appen nån gång i timmen för att dra nytta av energi osv. Tyvärr är jag lite för besatt av spelet och har svårt att lägga bort det, haha. Jag har nyligen vandrat in i år tre och har precis fått resa till Hogsmeade, så jag har ändå mer än halva spelet kvar nu. Avskyr fortfarande energigränserna, men uppskattar ändå spelets story.
 
   Någon annan som spelar det här numera?
 
 
 
 




Bortbytingar

   Idag hade jag tänkt spela SSO bara en kort stund för att fota några nya bilder till mina sociala medier. Satt istället i tre timmar och bara pysslade runt i spelet... sorterade katastrofgarderoben (allt är ju i ordning men jag har så mycket att det inte går att hitta något), plockade fram lite outfits som kan användas för kommande livestreams, gled runt lite på olika hästar. Det jag gjorde allra först var att köpa tre nygamla hästar.
 
   Planen var hela tiden att min gamla Akhaltekeer Elsa skulle säljas och istället skulle jag köpa av av de nya Akhaltekeerna i samma färg. I och med de nya Jorvikiska varmbloden hade jag funderat lite på om jag ville byta upp min kära gamla Misty eftersom jag ändå aldrig kommer rida runt på en Gen 1.5-häst igen, och då jag bytte upp henne fick jag feeling och köpa en ny version av min gamla Oldenburgare Freya, som var en av de absolut första hästarna Esme någonsin köpte. Jag har ju gått i valet och kvalet i två år om jag skulle byta upp Freya till en Hannoveranare i samma färg - men nu blev det JWB istället.
 
   Misty, Elsa och Freya har varit viktiga delar av Esmes familj i många år...
 
    ...men nu ser de snyggare ut än någonsin och kommer även ridas mycket mer! Vilken otrolig skillnad det är, trots att de har så pass lika färger!
 
   Alla tre hästarna hade lång man förut, men jag lät Elsa ha knoppad man för stunden. Jag känner på mig att jag kommer byta manstil på henne lite fram och tillbaka, men det gör ju inget heller.
   Det här ledde alltså till att både Freya och Misty nu byter ras till JWB, från Oldenburgare respektive Paint.
 
   Skönt att ha det gjort! Dessa tre kommer självklart även levlas i livestreams framöver. Tjofräs!




Nu händer det mycket

   Många bollar i luften nu! Det är väl en av anledningarna till att jag är kass på att blogga just nu, haha. Jag försöker preppa massa videor inför nästa semester (åker nästa helg), har lite sidoprojekt som jag gör åt ett av mina jobb, är förbi en sväng hos en kompis varje dag för att vattna blommor och mata undulater, är förbi hos min mamma nästan varje dag för att plocka in post och vattna blommor och desutom har man kompisar som vill ses (och som jag förstås vill träffa!). Tur att jag inte har häst på det här! x) "Min" ponny har sin semester just nu men hennes ägare kommer hem från semester under nästa vecka så förhoppningsvis hinner jag åka dit då. Jag har ett specialprojekt med hästis dessutom, som ni kommer få veta mer om i framtiden... Är så sjukt taggad!
 
   Ett av många videoprojekt jag har innefattar ett arbete som jag anlitade min kompis Mendo.Art (ni som följer mina livestreams känner henne som Marie) att göra. Jag kom till henne med ett koncept och frågade om hon var intresserad av att hjälpa till och hon har gjort ett kanonjobb! Nu avslutar jag projektet för att sedan kunna använda mig av det och det kommer bli superbra. Är så himla nöjd och det ska bli roligt att kunna fortsätta med projektet.
 
   Mer än så har jag egentligen inte att dela med mig av, så vi bryter väl här. Får se om det finns något annat att dela med sig av innan jag drar på semester igen!
 
 




The Sims byter grafikprofil

   I en Maxis-stream häromdagen tillkännagjorde The Sims att de snart byter grafikprofil i spelets huvudmeny samt på omslagen till sina spelexpansioner. Deras 3D-renderingar är som alltid on point, men jag tyckte inte alls de nya designerna såg särskilt game-iga eller inbjudande ut. Renderingarna är jättefina, jovisst, men enkelheten som tidigare gjort att de stått ut så mycket finns inte där längre. Jag har alltid tyckt att The Sims 4 haft en modig grafikprofil i och med i det att renderingarna fått säga sitt mot en vit bakgrund. Mer har liksom inte behövts alls, det simpla räckte långt med att skapa ett intresse för produkten. Baspacket är det enda med en helt ny rendering, som är fantastiskt fin och skapar en härlig känsla, och färgprofilen i bakgrunden känns helt naturlig. De andra packen däremot, de är nog för att jag ska flytta mig lite bakåt från datorskärmen för att det verkligen är FÖR mycket som pågår.
 
   Här nedan ser ni det nya omslaget på det senaste packet, Island Living, intill det gula originalomslaget på packet.. Jag gillar inte bakgrundsdesignen - jag tycker det är för mycket som pågår och bakgrundsfärgen tar över alldeles för mycket. Däremot gillar jag konceptet av loggan nere i ena hörnet och packets ikon i en annan, även om det inte alls är lika tydligt som förut. Jag tycker inte det är optimalt - jag föredrar absolut den kaxiga enkelheten från de tidigare omslagen.
 
 
 
   Det värsta i mina ögon är nog ändå färgbytet på loggan. Den blå färg som tidigare prydde loggan var väldigt behaglig att titta på medan den nya är väldigt startk och absolut inte kan använfas på större färgytor utan att bli jobbig att titta på. Jag gillar inte då så blir fallet på loggor, utan jag föredrar färger som kan stå sig själva utan att bli övermäktiga. Den nya plumboben är dock snygg!
   Färgbytena på ikonerna tycker jag inte blev jättebra. Jag förstår grejen med att göra färgen på alla expansionspack enhetliga, men det här grafiskt "fläckiga" trycket färgen visas upp i tycker jag gör att ikonerna blir svårare att se. Jag hade hellre sett att expansionspacken bara fick samma färg och att ikonerna fortfarande varit vita på mörk bakgrund som tidigare.
   Den nya menyn som snart kommer in i spelet är snygg, om än lite "skum" just för att man är ovan vid den.
 
 
   Nu till den stora frågan - varför nu? Finns det så pass mycket planer kvar för The Sims 4 att det rättfärdigar det enorma arbete och stora kostnader som en grafik omprofilering innebär? Eller är det förberedande inför The Sims 5, för att vänja in spelarna lite? Jag tycker det är lite konstigt att omprofileringen tillkännagavs enbart några veckor efter att en ny, stor expansion släppts. Vi får se vad det här leder till!
 




Wow!

   (Vi låtsas som att jag inte varit på semester i nästan två veckor utan att ha schemalagt några inlägg alls)
 
   Nästa år kommer Disneys remake på Mulan! Det ska bli väldigt spännande att se vilken väg de väljer att gå med filemn då man vet lite mer - blir det remake som Skönheten och Odjuret samt Aladdin, eller som Askungen där historien skrevs om rätt rejält från den tidigare filmen?
 





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.