Chrome Pointer

The Sims byter grafikprofil

   I en Maxis-stream häromdagen tillkännagjorde The Sims att de snart byter grafikprofil i spelets huvudmeny samt på omslagen till sina spelexpansioner. Deras 3D-renderingar är som alltid on point, men jag tyckte inte alls de nya designerna såg särskilt game-iga eller inbjudande ut. Renderingarna är jättefina, jovisst, men enkelheten som tidigare gjort att de stått ut så mycket finns inte där längre. Jag har alltid tyckt att The Sims 4 haft en modig grafikprofil i och med i det att renderingarna fått säga sitt mot en vit bakgrund. Mer har liksom inte behövts alls, det simpla räckte långt med att skapa ett intresse för produkten. Baspacket är det enda med en helt ny rendering, som är fantastiskt fin och skapar en härlig känsla, och färgprofilen i bakgrunden känns helt naturlig. De andra packen däremot, de är nog för att jag ska flytta mig lite bakåt från datorskärmen för att det verkligen är FÖR mycket som pågår.
 
   Här nedan ser ni det nya omslaget på det senaste packet, Island Living, intill det gula originalomslaget på packet.. Jag gillar inte bakgrundsdesignen - jag tycker det är för mycket som pågår och bakgrundsfärgen tar över alldeles för mycket. Däremot gillar jag konceptet av loggan nere i ena hörnet och packets ikon i en annan, även om det inte alls är lika tydligt som förut. Jag tycker inte det är optimalt - jag föredrar absolut den kaxiga enkelheten från de tidigare omslagen.
 
 
 
   Det värsta i mina ögon är nog ändå färgbytet på loggan. Den blå färg som tidigare prydde loggan var väldigt behaglig att titta på medan den nya är väldigt startk och absolut inte kan använfas på större färgytor utan att bli jobbig att titta på. Jag gillar inte då så blir fallet på loggor, utan jag föredrar färger som kan stå sig själva utan att bli övermäktiga. Den nya plumboben är dock snygg!
   Färgbytena på ikonerna tycker jag inte blev jättebra. Jag förstår grejen med att göra färgen på alla expansionspack enhetliga, men det här grafiskt "fläckiga" trycket färgen visas upp i tycker jag gör att ikonerna blir svårare att se. Jag hade hellre sett att expansionspacken bara fick samma färg och att ikonerna fortfarande varit vita på mörk bakgrund som tidigare.
   Den nya menyn som snart kommer in i spelet är snygg, om än lite "skum" just för att man är ovan vid den.
 
 
   Nu till den stora frågan - varför nu? Finns det så pass mycket planer kvar för The Sims 4 att det rättfärdigar det enorma arbete och stora kostnader som en grafik omprofilering innebär? Eller är det förberedande inför The Sims 5, för att vänja in spelarna lite? Jag tycker det är lite konstigt att omprofileringen tillkännagavs enbart några veckor efter att en ny, stor expansion släppts. Vi får se vad det här leder till!
 






Lana Skyforce

den nya blåa färgen i loggan påminner mej om windows xp/vista typ, av nån anledning? den verkar stel och gammaldags

Elizabeth Friendsky

Det känns inte som den bästa loggan direkt...

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.