Chrome Pointer

PANIK

   Aaargh vilken ångest jag hade då jag försökte spela in några avsnitt av SSO Ride Through tidigare idag. Allt jag gjorde med Fraps blev helt svart! Gick inte att varken fota eller spela in film i just SSO medan det funkade bra i andra spel. Till slut gjorde av en rollback av Windowsuppdateringar och kom tillbaka till versionen jag hade i början av veckan och vips så fungerar allt igen. Ska BUNKRA avsnitt för säkerhets skull då jag börjar spela in igen i morgon - nu är det för mörkt i spelet för att spela in något alls.
   Skönt att det löst sig åtminstone tillfälligt. Är fortfarande nervös though, för Fraps ÄR trots att det är urgammalt det bästa alternativ som finns för att spela in högkvalitativt material från SSO...
 
   Bild från Röda Snörets Stig i våras
Två lediga dagar

   Bild från Horse Life 2
 
   HELG! Jag ska spendera mina lediga dagar med att komma ikapp med mina videoinspelningar. Det behövs kan jag säga... Jag ska även försöka börja spela in videor på hur man hittar Token, James Cloudmills lilla drake. Kan inte lova när det blir klart, men hoppas att det ska ske så snart som möjligt!
Jag började spela Alicia Online.

   Och jag skyller ALLT på Meli. Hon började spela för några veckor sedan, laddade ner spelet på sin jobbdator bara för att visa mig och övertala mig om hur kul det var och till slut så laddade jag ner spelet. Och... jag vet inte riktigt vad jag tycker, fortfarande. Hästskötselgrejen är riktigt nice, loppen behöver jag nog träna på rätt mycket mer. Men jag tror nog att det här också skulle kunna bli ett coolt spel att streama. Får dock återkomma lite till det, om jag nu skulle ha tid till att göra det någon gång i världshistorien...
 
 
 
Planet Zoo kommer snart

   Kort sammanfattning - Planet Zoo är en kommande djurparkssimulator i samma stil som tivolisimuleringen Planet Coaster.
 
   Medan jag har varit jättetaggad på det kommande Planet Zoo har jag också varit väldigt orolig för att spelet ska vara för svårt. Jag hoppade in i Planet Coaster och insåg att spelet var mycket svårare än jag tänkt mig - det var för mig rätt svårförståeligt och det var verkligen FÖR många valalternativ för mig då jag testade mig på att bygga något eget. Nu tittade jag på en av de nya Developer Diaries som släpptes häromdagen och jag känner mig ganska mycket lugnare. Jag såg också en uppspeedad livestream från en gamer som fått spela betan (tror det var betan? Vet inte om alfan är redo än) och gjorde GROTTOR hur enkelt som helst. Jösses, vad jag ser fram emot det här spelet nu!
 
   Planet Zoo släpps den 5 november i år!
 
Välkomnad återkomst

   Esme & Footie
 
   Bilderna ni ser här i inlägget är visserligen gamla, men jag är jätteglad över att ha den snygga dressyrarenan tillbaka. Kan knappt vänta på att rida runt här på min vackra Andalusier Mithrandir - iofs även på den andra Andalusiern jag hunnit köpa men inte presentera än!
   Jag tycker att det är ännu roligare eftersom Skördebygden OCH Epona äntligen fått sina uppdateringar. Åååååh vad glad jag är över terränguppdateringarna. Jag hoppas dock personligen på en total revamp av Jorvikstallet, men jag vet inte vad alla andra tycker om det, haha. Hade älskat en version av stallet som liknade den i SSL mer. Jag tror nog ändå just nu att Gröndal blivit mitt nya favoritområde. Trodde aldrig jag skulle säga det hahaha men jösses vad det är vackert där inne nu! Kommer troligen fota måååånga bilder där inne framöver - men dressyrarenan går faktiskt först. Den är ju ändå bara här i två veckor.
 
   Esme & Briar

Bytt är bytt

   Jag sålde ju nyligen tre av de hästar som varit med mig på Jorvik längst - Elsa, Misty och Freya - och köpte tillbaka dem som andra hästraser med snarlika färger. Eller ja, Elsa är fortfarande en Akhal-Teke, men ni fattar.
   Jag trodde faktiskt det skulle vara svårare att vänja mig vid de här nya hästarna, men de käns redan väldigt självklara i hemstallet. Kanske är för att jag längtat efter att få göra mig av med mina gamla Gen 1.5-hästar?
   Jag är iaf supernöjd. Nu är hästarna roliga att använda igen, och för varje Gen III-häst som anländer till Esmes hemstall blir det bara fler och fler som känns nice att rida runt på. Älskar det!
 
   Esme & Misty
 
   Esme & Elsa
 
   Esme & Freya
 
   (Syns det att jag just nu är totalt insnöad på de nya hoppsadlarna och schabraken som kom i samma uppdatering? Vill ha typ trettio färger till på de där schabraken, älskar deras textur!)
Shadowfax

 
   Namn: Shadowfall
   Tilltalsnamn: Shadowfax
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: Kommer snart...
   Ras: P.R.E
   Lynne: Kommer snart...
Gray Magic

   Info kommer...
 
 
   Namn: Gray Magic
   Tilltalsnamn: Mithrandir/Gandalf
   Namnbetydelse: Gray Magic är engelska och översätts till "grå magi". Mithrandir betyder "grå vandrare" på Sindarin (Tolkiens alvspråk) och är namnet som trollkarlen Gandalf kallasav alverna i J.R.R. Tolkiens böcker.
   Ålder: 11
   Ras: Pura Raza Española
   Lynne: Klok men temperamentsfull. Har en "vet bäst"-attityd, men uppskattar mänskligt sällskap
   Level: 1
Vad är vardag?

   Känns konstigt att vara hemma igen, men samtidigt skönt! Igår flippade jag då jag insåg att jag bara hade tre helgers extrajobb under hela hösten så jag signade genast upp mig på mer jobb. Uppenbarligen har jag inte riktigt förmåga till att vara ledig... smart Esme, smart.
 
   Jag kommer sätta igång med livestreams igen så fort jag hinner, men först ska jag komma tillrätta med mitt vanliga innehåll på YouTube igen. Jag ligger efter på båda kanalerna med allt innehåll och är riktigt irriterad på mig själv att jag inte bara kunde få saker gjort innan jag åkte iväg. Det kommer lösa sig though. Kommer bli jättebra bara jag hinner komma ikapp igen...
 
   Som det är just nu längtar jag till i morgon. Spännande dag som sedan avrundas med middag med min gamla mamma som jag inte träffat på några veckor. Dessutom kanske den nya mobilen jag beställde i helgen anländer! Hoppas åtminstone på det. Min iPhone 6 har varit en trogen tjänare LÄNGE, men batteriet i den är helt kört och idag laddade den ur helt från 100% på ungefär 15 minuter. Inte ok. Längtar jättemycket efter min nya iPhone XR (tänkte att om jag ändå behövde köpa en mobil kunde jag köpa en jag verkligen ville ha)! Har en som jobbmobil så har haft lyxen att få använda en under längre period redan och vet att det är en riktigt nice telefon.
 
   Esme & Elsa
Medlemskapen är tillbaka!

   Nu är medlemskapsfunktionen igång igen på min YouTube. Det var först häromdagen, medan jag fortfarande var bortrest, som jag fick klartecken på att saker och ting fungerade som de ska igen så jag lyckades få igång allting nu då jag kom hem.
 
   Ett projekt jag haft på sistone är att ta fram en style guide för mina sociala medier. Det innebär ungefär att jag bestämt mig för specifika fontstilar att använda på olika kanaler, vilka mönster jag vill använda samt vilka färger jag använder. Jag har lagt ner rätt mycket tid på att ta fram en speciell färgpalett att använda och här får ni för första gången se en del av den!
   Nedan ser ni de märken man får bredvid sitt namn om man är medlem på min svenska YouTube-kanal. Om man varit medlem i över två år får man ett guldfärgat märke - jag hade först tänkt mig ett regnbågsfärgat ett eftersom det diskuterats under ett par livestreams, men jag fick inte ihop det för att det skulle se snyggt ut då märket skalades ner till sin egentliga storlek. Medan färgerna på guldmärket kommer från min "extrapalett" tillhör övriga fem märken min baspalett och därmed kommer dessa färger synas lite mer på mina medier framöver.
 
   Är du över 18 och intresserad av att bli medlem på min kanal? Klicka HÄR!
 
 
Äntligen magi till The Sims!

   (Hej jag är tillbaka efter nio dagars semester)
 
   Under min semester droppade den här trailern! Som vanligt ger jag tusan i vad för gameplay som dyker upp, men jag skymtar många coola föremål som vore GRYMMA i mina husbyggen! Jättetaggad - äntligen kanske jag ska testa mig på att bygga Hogwarts?
 
   Packet släpps den 10 september!
 
 
Vacay times (igen)

 
   Det är dags för sommarens sista semester! Efter jobbet idag drar jag iväg till mitt kära gamla stall och där hänger jag i typ en vecka. Jag har kämpat stenhårt hela sommaren med att ligga i förväg med allt jobb (jag har en tjänst som är svår att lämna över, så om jag är borta i en vecka måste jag ligga MINST två och en halv vecka i förväg med mitt arbete...) så idag blir bara en lekdag på jobbet eftersom alla måsten är klara och jag bara kan göra vadhelst jag får lust med. Nice!
 
   Min YouTube-kanal med medlemskap och allt som hör till svävar fortfarande i det okända. Jag har skrivit på mitt nya kontrakt men mitt föregående MCN krånglar och vill inte vara behjälpligt (så det är väl lika bra att man kopplar bort sig) och därför tar det längre tid än jag från början tänkt. Detta bör vara löst till då jag kommer hem igen och så fort jag kan kommer jag aktivera medlemskap igen så att det fungerar som vanligt, och dessutom sätter mina livestreams igång så fort som jag har möjlighet. Nu är jag ändå borta ett tag - jag räknar med att vara hemma TIDIGAST nästa lördag.
 
  Hare bra så länge!
Andalusiern

   Idag vågade jag mig på att fråga om det var ok att dela något jag gjort på jobbet på mina sociala medier och fick grönt ljus. Det betyder inte att sånt vanligtvis inte är ok, det är mer så att jag är feg och vågar inte riktigt ta plats.
 
   Det ni ser nedan är en posering som är gjord för marknadsföringssyfte. Då 3D-artisten modellerat och anpassat texturer och animatörerna har riggat och skinnat får jag ta över för att posera deras skapelse i olika positioner. Alla bilder på Star Stables nyhetssida och/eller sociala medier som inte är fotade direkt i spelet är alltså en 3D-rendering. Dessa posering får man sedan placera på en bakgrund, vilket skapar de bilder ni sedan ser.
 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

🦄All assets pictured belongs to @starstableonline 🦄 Sorry for the very shaky turnaround 😂 Really wanted to share one of the 3D poses I made for the promotional material for the Andalusian horse! This is an amazing horse to work with, it’s so easy to make it look good and all the coat colors are to die for 😍 #SSO #StarStable #StarStableOnline #HorseGame #StarStableLife #LifeAtStarStable

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@gamingbyesme) 15 Aug 2019 kl. 5:49 PDT

Viktig information från YouTube

   Dubbelpostar här då jag vill nå ut till så många av mina tittare från YouTube som möjligt för transparens.
 
⚠️VIKTIG INFORMATION!⚠️
   För tillfället är Superchatt samt Medlemskap inte tillgängligt på min kanal. Det innebär att alla ni som är Medlemmar på kanalen har förlorat era medlemskap.
 
❓VARFÖR❓
   Jag håller på att byta MCN (nätverk som bidrar till möjligheten att tjäna pengar på YouTube), och för att kunna göra det måste jag tillfälligt stänga av dessa funktioner. Så fort som processen är färdig kommer funktionerna aktiveras igen. Det är förstås trist att behöva avbryta funktionerna alls, men bytet jag gör kommer gynna både mig och kanalen för att jag ska fortsätta ha möjligheten att ge er nya videor varje vecka.
 
❓VAD HÄNDER MED MITT MEDLEMSKAP❓
   Om du tidigare var medlem kommer du behöva bli medlem på nytt om du så önskar. Det som där är positivt är att jag numera har tre olika medlemsnivåer att välja på, om du hellre vill ha en annan typ av medlemskap. Du kommer kunna välja på medlemskap för 19kr/månad, 49kr/månad eller 99kr/månad med olika förmåner för varje medlemskap.
 
❓NÄR KOMMER MEDLEMSKAPEN TILLBAKA❓
   Jag räknar med att kunna skriva på det nya kontraktet den här veckan, så förhoppningsvis är medlemskapen tillbaka igen innan helgen. Jag kommer självklart skriva ut all information här så ni vet när allt fungerar som det ska igen. Jag ber om ursäkt för detta och hoppas att ni som är medlemmar/är intresserade av medlemskap återkommer då funktionen är uppe igen!
 
   Esme och Freya 
25

   Idag fyller jag 25. Jag är nu alltså ett kvarts sekel gammal och har redan alldeles för många funderingar över hur många år man har kvar på jordelivet. Åldersnoja deluxe...
 
   Jag lämnar er idag med den tidiga födelsedagspresent jag fick från ma main girl Meli för ett par veckor sedan - ett fantastiskt porträtt av Esme!
 
 
Jag är inget fan av CC i The Sims 4...

   ...men det här packet kanske blir det som vinner över mig. Det rä alltså en spelare som gjort ett Harry Pott- förlåt, Henry Puffer-inspirerat stuff pack som man kan ladda ner till sitt spel. Det är så SJUKT välgjort och jag blir lite taggad... Jag ahr nyss vandrat runt på nätet och kikat på Plumbob Tea Societys grejer och jag börjar undra om jag inte vill ha lite CC i mitt spel ändå, trots att jag redan har alla officiella pack. Det finns ju många spännande saker att hämta där ute...
 
   Jag har dessutom alltid undrat hur man renderar Simmarna till bild, och jag hittade videon på när renderingen nedan gjordes. (Fortfarande inte officiellt från EA, men antar att de gör på liknande sätt.) Spännande för mig som jobbar med att göra samma sak men med ett annat spel i ett helt annat program!
 
 
 
En av mina favoritbilder

   Det var nu hemskt länge sedan jag skrev något som var egentligen SSO-releaterat alls, men den här bilden från ett relativt nytt huvuduppdrag vill jag gärna dela. Jag spelade det under den sista veckan med årets regnbågsfestival, och slumpen ledde till några fantastiska bilder då jag anlände till Doyles Kapell. Det här är absolut en av mina favoritbilder från spelet!
 
 
Fler dinosaurier

   Nu har jag inte spelat Jurassic World Evolution på några veckor, men jag saknar det och det kliar i fingrarna. Det här är ett av de mest välgjorda zoo managementspel jag spelat, men det är ändå inte perfekt. Vissa kontroller tycker jag är lite otympliga och onödigt trassliga att nå, och kartorna man bygger parkerna på är ofta små eller planerade på sätt som gör det hemskt svårt att bygga en riktigt snygg park. Tacka vet jag mitt älskade Zoo Tycoon med sina fyrkantiga parker!
 
   Ska bli kul att spela igen - hoppas jag hinner med det under de två veckor jag är hemma igen efter denna workation!
 
   Bild på en nyklonad dinosaurie från JWE

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.