Chrome Pointer

En sista dag

   Ja, en sista dag i 10-talet alltså, låt oss inte bli alltför dramatiska här. Jag ska ut till Momma Duck och sen tror jag att jag måste förbi hos min mamma och rota runt i internetinställningarna på hennes dator, och hon tror till 100% att jag kan lösa ett problem som jag inte vet någonting om och hon kommer inte ens vara hemma då jag ska mecka med den. Suck.
   Jag har det lugnt hemma med mina kattvaktarkatter. Har lite svårt att komma till ro dock, och det är fortfarande YouTube-stress som ligger över mig. Vill så gärna spela in videor. Då jag vet mer om hur COPPA kommer fungera vill jag åtminstone streama om jag inte kan använda mig av YouTube, så vi får se hur det faller ut. Twitch verkar ju inte vara särskilt påverkat av COPPA som det är just nu...
 
   I SSO är jag äntligen klar med alla julbockar och nu loggar jag bara in för att göra grejer i Vinterbyn. Jag var lite snopen över att loppet med Jingle och Jangle uteslöts den här gången, för det var tbh min favoritdel av hela byn. Bästa tävlingen! Jag ligger jättemycket efter, särskilt eftersom jag av principskäl vägrar göra den där julbocksjakten på isen (asså jag ORKAR inte jaga fler julbockar) och inte pallade ens logga in under första två veckorna med Vinterbyn. Vet inte om jag kommer hinna få ihop nog med poletter, men den som lever får se.
   Självklart är Fawncy inköpt, så något är ändå gjort. Fantastisk häst, och det är rätt nice med en andalusier med två färger + köldtålighet, så det är ju en galet värd häst, haha. Brinicle har jag ju sedan förra året, men fler hästar blir det inte för mig i år. Vet inte om jag ska ha fler tinkerhästar än (tror det, de är så vackra), annars kanske jag väntar till nästa nya hästsläpp för jag känner mig inte jättesugen på någon av hästarna som redan finns i spelet just nu. Jag har lite intresse för några av dem, men behöver hitta på några bra namn först.
 
   Men det här blir det sista jag säger här på bloggen under det här decenniet! Jag räknar med att dyka in här allt oftare under 2020, särskilt eftersom jag behöver hitta en ny hobby och jag har saknat min gamla blogg. Vi ses nästa år! (Alltså kanske typ i morgon)
 
   Esme & Texas
Toss a coin to your Witcher

   För några dagar sedan släpptes nya Netflix-serien The Witcher, baserad på böcker och spel med samma namn (bok först, spel sen, tvärt om från SSO då lol) och jag har redan hunnit se hela serien två gånger. Första gången var jag så sjukt förvirrad genom halva serien och först fyra timmar in begrep jag att allt i serien skedde i helt olika tidslinjer. Då jag tittade på serien en andra gång var det klart mer uppenbart, men jag har svårt att lära mig namn och det gjorde det himla trassligt då samma namn droppades i de olika tidslinjerna och jag försökte luska ut hur farao allt hängde ihop, haha. Under bingewatch nummer två kunde jag uppskatta serien på ett annat sätt eftersom det var så mycket tydligare hur allt hängde ihop, men slutsatsen är att jag tyckte serien var bra nog för att ses minst två gånger. Kanske till och med tre. (Eller så tar jag bara tag i min re-watch av Arrowverse igen eftersom jag tappade bort mig i både Arrow och The Flash för ett par år sedan och har försökt se om serierna från början för att komma ihåg något och tänkte jag skulle göra ett försök att komma in i Legends of Tomorrow på vägen. Supergirl pallar jag nog inte med igen, kom halvvägs in i säsong 2 innan jag gav upp.)
   Jag har inte sett eller läst Game of Thrones, för det känns som att det är en serie med för mycket grafiskt våld för mig. Sure att det var lite gore i The Witcher, men det var ganska tydligt när det skulle ske så jag kunde överleva det ändå. Svårt för mig att dra paralleller mellan serierna då jag inte sett GoT, men jag har hört från andra att den stora skillnaden är att The Witcher spenderar mycket mindre tid med politik. Känslan jag har efter att ha sett serien är att den inte hann komma igång ordentligt och jag är väldigt nyfiken på vad säsong 2 kan erbjuda nu då det verkar som att de viktigaste karaktärerna som ska driva ploten framåt har introducerats.
 
 
 
   Häromdagen såg jag btw ett klipp från min favorittalkshow med Graham Norton (all hail Graham Norton), då Henry Cavill (som spelar huvudrollen i The Witcher) var en av gästerna.
   (Försökte hitta ett kortare klipp från intervjun men det finns inga på nätet än så här har ni det textat istället)
Henry Cavill: I was a big fan of the games and that's how I discovered The Witcher.
Graham Norton: See, I- that's a bit of the world that has passed me by, I have never played a video game. But you get into it, don't you, didn't you- you nearly lost quite an important job.
Cavill: Absolutely, yeah, I was playing a game called World of Warcraft and I missed the call from Zack Snyder telling me that I got Superman.
Norton: But, like did you hear the phone ringing?
Cavill: I did.
Norton: And you choose to ignore it?
Cavill: Absolutely.
 
   Legend, har aldrig relaterat så mycket till en kändis i mitt liv lol.
 
 
   Okej så det som serien lyckats med förutom att få mig att bli lite intresserad av böckerna (december har varit en vidrig månad ekonomimässigt så jag måste vänta till januarilönen innan jag kan köpa böcker) och få mig taggad på nästa säsong som kommer 2021 är att seriens låt Toss A Coin To Your Witcher har satt sig i hjärnan på mig och jag går runt och nynnar på den HELA. JÄDRA. TIDEN. Att döma av Tumblrposter och hur mycket låten spelats trots att den inte ens finns på Spotify verkar jag inte vara ensam, haha.
 
 
   Serien rekommenderas med åldersgränsen 16 år.
Dammet lägger sig

   Äntligen är julen över, puh. Jag har varit kattvakt i en vecka nu och har kvar katterna till fredag, då de åker hem på morgonen och jag drar iväg på helgjobb direkt efter det. Katterna är hemskt keliga, vilket ställer till det lite för mig eftersom jag är en svag människa och helt tappar fokus på allt annat så fort som ett djur vill att jag ska klappa lite, haha. Det är väldigt tacksamt att ha dem här och de är väldigt lätta att ha att göra med, vilket är skönt då jag inte behöver oroa mig över att de ska vandalisera något om jag går ut ett tag. Den ena katten har dock börjat käka på min favoritblomma som jag försökt gömma på alla möjliga ställen, men jag har fått ge upp kampen för blommans plats i solen och har nu stängt in den i badrummet för att den ska överleva veckan.
   Igår var en "vanlig" jobbdag för mig, men jag skulle träffa några kompisar på kvällen så jag jobbade hemifrån hela dagen tills det var dags för katternas eftermiddagsmat, och efter det drog jag in till kontoret och jobbade sista timmen där för att möta upp med kompisarna i närheten efteråt. Blommorna på kontoret mådde inte jättebra efter en vecka utan omvårdnad, lol. Var skönt att sitta på kontoret i total tystnad, och datorn jag har där är lite mer lämpad för programmen jag använder så det var perfekt att hinna kasta ihop några projekt som varit svåra hemma som jag kan fortsätta på hemifrån.
 
   I SSO har jag stängt nog med getportaler för att få alla belöningar från den stora julbocken, men jag måste stänga typ tio portaler till för att få katten. Är SÅ TRÖTT på julbockar men nu ska jag banne mig avsluta det här projektet. Jag har inte hämtat ut något från högtidskalendern heller, vilket mest beror på att jag har ont om plats i min spelgarderob, som vanligt. Suck. Mina sorteringssystem håller inte längre, haha. Tänkte nu att jag tar alla grejer från kalendern på en gång då den sista gåvan är ute, för att få allt gjort på en gång.
 
   Nämner också nu att på tisdag kommer jag göra alla videor på mina YouTube-kanaler privata, och efter det kommer det alltså inte gå att se dem. Detta gör jag på grund av COPPAs uppdaterade delar, eftersom FTC och YouTube inte lämnat riktlinjer som är rimliga att följa. Jag kommer inte ladda upp något mer på plattformen om detta inte får en lösning.
   Varför?
  • Om jag inte markerar mina videor som "gjorda för barn" riskerar mitt content att bli markerat av YouTubes AI och om de anser att jag försöker smita förbi systemet kan de stänga av min kanal från plattformen. Med tanke på de spel jag gillar att spela är risken överhängande, trots att jag spelar in mina videor med tanken att vem som helst oavsett ålder ska kunna se dem och ha glädje av dem. Om FTC dessutom skulle få nys om videorna och anser att jag bryter mot COPPA riskerar jag böter på upp till ca 42000$ PER VIDEO. 42000$ motsvarar ungefär 420 000kr.
  • Om jag markerar mina videor som "gjorda för barn" kommer alla kommentarsfält försvinna, det kommer inte gå att chatta under livestreams, det kommer inte gå att donera under livestreams, om man prenumererar på min kanal får man inga notiser om nya videor, mina videor kommer inte bli rekommenderade för andra på YouTube och på grund av indragna annonser kommer min inkomst per video minska med mellan 60-90%.
   YouTube har varit ett extra jobb för mig i fem år och inkomsten har varit till enorm hjälp för mig. Med tanke på all den tid och energi jag lägger på plattformen är det inte försvarbart att fortsätta arbeta på det här sättet om jag inte kan få betalt för det, eller få något slags utbyte med de som ser videorna. Varför lägga timmar på videor om ingen kan hitta dem till att börja med? Jag säger ofta att man inte ska jobba gratis, och här går min gräns för arbete vs. payout.
 
   Så dammet lägger sig efter julen, men pga YouTube har hela novemer och december varit väldigt deppiga för mig. Nu är det bara några dagar kvar innan nyåret och först efter det kommer vi veta exakt hur COPPA kommer påverka internet framöver, och jag är fortfarande orolig över att inga medier pratar om ändringen. Vi får se vad som händer, antar jag.
 
   Esme, Anne och Concorde under Röda Snörets Stig i våras
Royal Strider

 
   Namn: Royal Strider
   Tilltalsnamn: Elessar
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: Kommer snart...
   Ras: P.R.E
   Lynne: Kommer snart...
Ny funktion i Pokémon GO

   Men kan Pokémon GO sluta upp med att få mig att gråta eller? Jag blev jätterörd av båda dessa reklamer!
 
 
 
   Det har alltså kommit en ny funktion till PoGO som innebär att man kan leka lite mer mer sin buddy Pokémon. Man MÅSTE ha AR igång för detta, vilket drar ner på intresset för mig eftersom jag inte gillar AR i mobiler. Det går ju liksom inte att spela spel lite subtilt på bussen såhär, och det är en av anledningarna till att jag helt lade av med Wizards Unite väldigt snabbt, haha.
   Det är lite kul att kunna se sin valda Pokémon på ett annat sätt, men jag hade gärna skippat AR. Jag håller just nu på och promenerar en Lillipup för att få nog med candies för att den ska bli en Stoutland, så jag ska testa det här lite då och då och se hur det ändrar min spelupplevelse. Kul med en extra funktion though, men den kanske inte helt och hållet är något för mig även fast reklamerna var jättefina.
Hon är här!

   Esme på världshistoriens vackraste häst
 
   Min pålle är nu för evigt en del av Jorvik och jag ska försöka att inte helt försumma alla andra hästar i Esmes stall. Hon är PERFEKT. Jag begriper ju att de båda andra hästarna i samma uppdatering lär bli mer populära (dels den klassiska svartskäcken, dels den otroligt eftertraktade silversvartskäcken - det är så pass populära färger att de lär bli mer poppis bland alla spelare), men jag har redan sett massor med spelarbilder på den finaste hästen (jag är inte jävig, nejnej) och det värmer verkligen själen. Det här är spelets hittills bästa häst enligt mig, men hästarna blir verkligen bara bättre och bättre och det är helt otroligt hur snabbt utvecklingen går, och att jag kan säga det så pass ofta. Det här trodde man inte i oktober 2011!
 
   Har ni hunnit köpa en Tinker redan? Vilken?
Momma Duck

 
   Namn: Birdmother (Momma Duck)
   Tilltalsnamn: Ducky
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: Kommer snart...
   Ras: Tinker
   Lynne: Kommer snart...
Hej december, o du fattiga månad

   Usch och FY vad jag har gjort av med mycket pengar i december. Tack vare en julbonus på jobbet valde jag att betala av en fjärdedel av allt som var kvar på lånet jag tog från min mamma då jag köpte min lägenhet (mååånga tusenlappar försvann där), sen blev det förstås en del julklappar, lite inköp till hemmet och nu köpte jag även busskort för nästa år. SL, Stockholms länstrafik, höjer sina priser typ varje år numera och därför köpte jag ett årskort NU, för att få 12 månader för det gamla låga priset. Killarna på Pressbyrån var med på mitt spår - den ena killen suckade och sa "ja du vet väl att priset höjs nu" medan den andra vasst svarade "det är ju därför hon köper ett årskort NU begriper du väl"; eh ja, uppenbarligen. 9300kr, hejsvejs... I slutet av nästa år har jag sparat in några tusenlappar på det, men usch vilken trist kostnad det var nu. Dessutom såg jag idag att min hyra höjts (fått noll information om det, kul), så pengarna bara rinner iväg nu. Sjukt tråkigt att se. Snart är det löning ändå, men jag kommer starta nästa år bra mycket fattigare än jag tänkt. Tack och lov startar jag året med två kattkompisar (en underbar kollega som efter fem år på Star Stable bestämt sig för att prova på ett nytt jobb i nytt land kommer lämna av sina katter hemma hos mig på lördag, och de ska bo hos mig i närmare två veckor. Ska bli jättehärligt med ett par fluffiga kompisar hemma, även fast jag är lite nervös för att den ena ska försöka klättra upp på kylskåpet eftersom jag tänkt placera mina blommor där. Litar inte på att han kommer vara snäll mot dem om de står på sina vanliga platser), så själen kommer ändå må bra.
 
   Varför gnatar jag om pengar här undrar ni? Jo, jag vill köpa det nya DLC-packet till Planet Zoo, haha. Det släpptes idag och innehåller fyra nya vinterdjur, bland annat min efterlängtade isbjörn, plus en massa föremål med vintertema. Det är inte så farligt dyrt, "bara" en hundralapp, men nu känner jag att jag behöver hålla lite i pengarna. Har varit lite intresserad av ett nytt DLC till Jurassic World också, men eftersom jag inte spelar det så mycket just nu tänkte jag vänta tills ekonomin är lite trevligare. Annars är det inte direkt några spel jag är intresserad av just nu, men under november passade jag på att köpa några billiga spel på Steam som jag haft på önskelistan länge. Jag brukar passa på då spelen ligger på typ 55-75% rea, det blir ju sällan billigare än så och därför brukar jag slå till om jag känner att det är något jag säkert vill spela vid någon tidpunkt. Exempel på nyligen inköpta spel är Drizzlepath, Ascendance, Gris, Inner Space och The First Tree. Just nu är jag inte så himla spelsugen, men under julledigheten kanske jag tar itu med något av dem.
 
   Här nedan har ni launchtrailern för Planet Zoo-packet jag tänkte köpa vid årsskiftet, btw! Det släpptes alltså idag.
 
 
 
   Vad mer? Jag sitter nu och kämpar med julbockarna i Star Stable. Egentligen borde jag göra det på arbetstid eftersom jag sitter och skriver feedback samtidigt, men jag hinner inte just nu eftersom det är mycket annat som pågår på jobbet. Jag är en av få som jobbar under alla icke-röda dagar, och mer grejer än väntat dök upp nu under de sista dagarna samtidigt som det är mycket möten för att tjuvstarta produktioner för nästa år så att alla kan komma tillbaka efter nyår och typ direkt sätta igång med sina projekt. Jag har inte hunnit sitta vid datorn i mer än någon timme åt gången den här veckan eftersom jag springer runt på möten istället.
   Okej, julbockar. Nejmen jag borde göra det på jobbet eftersom jag jobbar medan jag fångar in dem, helt enkelt. Jag ska fånga nog med bockar för att få ALLA belöningar och skriver ner allt jag kommer att tänka på medan jag spelar för att utvärdera. Värt, men tidskrävande just nu.
   I morgon är det ÄNTLIGEN tinkerdags. Som jag har väntat, i så många år, på den dagen! Är galet taggad på spelet än så länge snyggaste häst och hoppas ni också är det!
Varför jag inte gör videor i december

   Under min influensaperiod (som jag fortfarande inte helt kommit ur) mådde jag extremt dåligt på grund av hur stressad jag var över YouTube. Vägningen gick mellan alla videor jag VILLE göra, versus skräcken över de nya COPPA-ändringarna som träder i kraft i januari. Ville jag verkligen jobba ihjäl mig för något som jag skulle radera om bara några veckor? Svaret blev nej, och jag bestämde mig för att helt och hållet sluta ladda upp videor på YouTube genast. Det finns ingen vits med att jag ska må så otroligt dåligt över den där plattformen, och innan FTC återkommer med tydligare riktlinjer kring hur content creators ska kunna hantera COPPA vill jag inte heller stötta plattformen YouTube eftersom den varit så oerhört vek i att stötta sina skapare. Under den här tiden bojkottar jag YouTube så mycket som bara möjligt. Jag tänker inte bidra med uppladdningar, visningar eller kommentarer under den här tiden och undviker plattformen så mycket som det bara går. Jag kan inte undvika den helt eftersom jag måste använda YouTube i mitt jobb, men privat tänker jag inte stötta plattformen alls förrän det finns skydd och riktlinjer för content creators.
 
   Jag kommer spela Star Stable privat, men inte spela in videor. Därför kommer inte Vinterbyn täckas av mig alls under år 2019, för det vore hemskt om jag skulle sluta spela spel alls pågrund av att Google har sabbat för hundratusentals människor (för hela den här soppan ÄR ju Googles fel). Vi får se hur jag väljer att tackla YouTube om det visar sig vara tryggt för mig att återvända till plattformen, men jag tror att en kollektiv bojkott av plattformen är det enda som faktiskt kommer leda till något.
 
   Esme & Pepita
Mitt bidrag till Musikhjälpen

(Även fast det här inlägget må se ut som reklam är det skrivet enbart för mitt eget starka intresse för denna insamling.)
 
   Varje år i december följer jag Musikhjälpen slaviskt. Jag lyssnar varje vaken timme på dygnet som jag har möjlighet och stämningen och sammanhållningen Musikhjälpens följare uppvisar är fantastisk. I år är första året jag har möjlighet att själv bidra, och därför önskar jag varje dag under Musikhjälpens gång en låt för 50kr. Mer än så har jag inte möjlighet att bidra med den här gången, men mina små bidrag är åtminstone NÅGOT.
   Årets tema är "Sex är inte ett vapen" och de insamlade pengarna går till att hjälpa människor som blivit utsatta för sexuellt våld, i synnerhet i krigszoner. Det är ett tema som är tungt på ett sätt man kanske inte riktigt kan greppa och jag har flera gånger behövt stänga ner sändningen då våldsbrotten nämns mer i detalj. Om ni har möjlighet önskar jag verkligen att ni bidrar med något, även om det är minsta lilla, för att hjälpa till att samla in bidrag till att hjälpa dessa brottsoffer till ett bättre liv och för att förhindra att det här kan hända.
 
   Jag lyssnar och önskar låtar genom appen Musikhjälpen. Finns där appar finns. Jag hoppas att ni också gör det i år, om så bara en gång. 
 
 
Blä.

   Då jag kom hem från årets näst sista workation i söndags blev jag genast sjuk. Ett av barnen i gruppen jag jobbar med hade hostat hela helgen och självklart lyckades jag få vad han nu hade. Jag var hemma hela veckan och kurerade mig i PANIK för att kunna åka tillbaka till gården på fredagen. Hela torsdagen var jag feberfri och mådde riktigt bra, så jag åkte glatt iväg på fredagen, red en häst, hängde med barnen och hade sjukt kul. Lagom till att det börjdae bli dags att skicka barnen på tandborstning inför läggdags kände jag att jag inte mådde jättebra. Då jag väl fått tillåtelse av barnen att slå av tvn (det var ju ändå Idolfinal, klart de skulle få se resultatet) var jag bergsäker på att det var en av mina lite starkare ångestattacker som innefattar extrem frossa och illamående, som dyker upp några gånger per år och är lika ovälkommen varje gång. Jag hann ligga och frossa i sängen ett tag innan det var ganska uppenbart att jag blivit magsjuk. Ååååh vad dåligt jag mådde. Fick gå och väcka min stackars chef som fick ställa upp ett annat rum till mig, men det tog några timmar innan jag kunde sova något. Igår mådde jag ändå ok nog för att vi skulle våga boka ett tåg och få hem mig, men hujedamej vad dåligt jag började må senare på dagen. Gick och lade mig halv nio på kvällen och sov i ett streck till halv sex, som är ganska normal väckningstid för mig. Det är OERHÖRT sällan jag mår så dåligt att jag inte kommer upp ur sängen, men idag var verkligen en sån dag. Uuuuh.
 
   Har jag något spelrelaterat att dela med mig av då jag inte klagar över min ofungerande kropp? Litegrann. Jag har spelat väldigt lite SSO på sistone, vilket mest beror på att jag inte har kunnat streama på länge. YouTube beter sig sjukt konstigt och verkar redan nu vilja kasta ut alla deras content creators. (Ja, jag är fortfarande extremt bitter.) De senaste veckorna har jag mest spelat Planet Zoo, Pokémon Shield (spelade klart hela main-game i torsdags och började lite i post-game. Ska spela igenom nog för att inte kunna hitta spoilers på storyn på andra håll, och sen ska jag börja rota fram åsikter om vad andra tyckte om main-game. Storyn var... inte ALLS vad jag väntat mig, och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det.), och ett för mig nytt spel som heter Megaquarium. Älskar det, jättegulligt spel, som jag absolut spelat in på video om jag bara vågat. Jag köpte en hel drös billiga spel på Black Friday, som jag ska börja kika på också. (Jag stöttar inte köphetsen på Black Friday, men eftersom spelen är nedladdningsbara och inte bidrar till miljöförstöring och konsumerande mer än andra spel ser jag inte den saken som ett problem.)
 
   Två av mina vita lejon från mitt franchisezoo i Planet Zoo
 
   På tal om Black Friday i stycken ovan köpte jag en enda fysisk pryl under den dagen, vilket var en ny iPad. Jag har planerat det här köper i några år nu, men väntat på lägre priser eller en billigare modell. Min tidigare iPad har inte gått att uppdatera sedan iOS 10 (vi är inne på iOS 13 nu, så det har inte gått att göra mer än webbsurfa på den på rätt länge) på grund av att den är så pass gammal, så den har behövt en ersättare för att jag faktiskt ska ha någon använding av att ha en padda. Modellen av köpte var nedsatt med 500kr, vilket kanske inte är supermycket men vatusan, det var värt. En iPad från 7 generationen, 128GB med Wi-Fi blev resultatet och jag är jättenöjd. Hoppas den kan följa med mig i många år nu! Hatar att köpa teknik då det egentligen inte behövs, vill kunna använda prylarna så länge som möjligt.
 
   Okej, det är väl allt som hänt här sedan sist. Jag ska krypa tillbaka ner i sängen och försöka sova bort alla möjliga konstiga sjukdomar som huserar här just nu, så jag dyker väl upp igen någon annan gång. Tjo.
Hemma och vänder

   Jag är tillbaka från min lilla semester och de senaste dagarna har det kliat i fingrarna för att jag så gärna vill spela in videor. VÅGAR inte, just nu. Sjukt jobbigt. Jag ahde hoppats att min stress skulle lättas lite på under semestern och att mer information skulle finnas tillgänglig då jag kom hem, men nej. Vi får se hur jag vågar fortsätta, men jag tänkte försöka spela in någon slags informationsvideo för att visa hur det hela ligger till. Tyvärr är jag åter väldigt stressad nu då jag är hemma, dels för att jag inte vet hur min framtid med videor kommer se ut och dels för att jag ska iväg igen om bara fyra dagar och en miljon deadlines ska mötas på jobbet. Det blir min sista resa det här året och det ska bli skönt att bara vara hemma, även fast jag oftast planerar mina hemmadagar enbart kring videor. Vad nu, liksom? Finns det något värde i mina långa hemmaperioder om jag inte kan arbeta med video längre? Vet inte.
 
   Under den här resan sov jag mer än vad jag gjort de tidigare tre veckorna sammanslaget, och nu då kroppen vant sig vid att gå och lägga sig tidigt är jag hemskt övertrött. Lika bra att sova på saken och se om jag kommer fram till något vettigare i morgon...
 
   Bild från spelet Flower

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.