Chrome Pointer

Ny design

   En av de saker jag tyckt varit tråkigast med YouTube har varit... thumbnails. Ni vet, bilden som gör att man vill klicka på videon och börja titta på den. Då jag startade min engelska kanal för typ ett år sedan visste jag att jag ville ha en specifik grafisk profil och DIREKT från start var thumbnails typ det roligaste jag visste med kanalen. Däremot på min svenska kanal har jag varit så uttråkad med thumbnails och ibland har jag inte ens pallat med att göra en innan videon gått live.
   Då jag började med livestreams ville jag ha en lite tydligare profil på just de videorna, så jag började knepa med lite grafik och tänkte till slut att jag skulle använda den grafiken till mina två olika livestreamserier. Sen började jag fundera på om det vore roligare att göra thumbnails om jag var lika nöjd med grafiken som jag är på min andra kanal, så jag började experimentera och insåg till slut att det koncept jag redan hade var precis vad jag ville ha.
 
   Är JÄTTENÖJD med den nya looken och jag kommer nog gå tillbaka lite och göra om några gamla thumbnails för att få videorna att se lite roligare ut. Hade tänkt introducera den från SSO Ride Through #300 och framåt, sen kände jag att det var ju FÅNIGT att vänta 16 veckor så jag startade igång direkt, haha.
   Första videon med den nya fronten blev årets Halloweenvideo! Pydligt och in your face samtidigt, precis som det bör va, hehe. Nu kommer alltså ALLA videor följa samma stil, fast med olika färgteman. Jag har redan så mycket roligare med det här, vilket var målet, så jag är jättenöjd!
 
Höstlov - men inte för mig

   Min mamma jobbar på en skola så då jag bodde med hene hade jag alltid koll på skollov, men nu har jag inte en aning om när alla är lediga om det inte tas upp på morgonmötet på jobbet. Det är ju många kollegor som har barn och åker på semester under höstlovsveckan, men själv sparar jag på semestern (har inte en aning om till vad) och knegar på. Jag har rätt mycket kul på gång, men mycket kul innebär också väldigt mycket att hålla koll på. With great fun comes great responsibility! (Typ)
 
   Jag har två fantastiska kompisar som varit iväg på USA-resa och jag fick två fina presenter från dem idag. Att få en presentask märkt med "Ollivanders" från Universal är ju inte så illa... jag har alltså fått en TROLLSTAV! Jag tänkte faktiskt prata lite om det i en video, det är så pass stort för mig, haha. Sån otroligt fin present och jag är lite rädd över att den var superdyr även fast alla inblandade lovar att den inte var det. Nu ska jag bara börja fixa och dona så att det går att använda den för att tända och släcka lamporna hemma hos mig... wihihihihi!
 
  Utöver det så är det STEAMREA! Jag köpe fyra spel idag, och tillsammans gick de på ungefär 165 kr. Jättevärt att handla på Steam i såna här perioder och rean på de flesta billiga spel pågår till 1 november. Skynda fynda! Blev spelen AER, The Wild Eternal, Horse Paradise och Arrowpoint. Arrowpoint tror jag inte så mycket på, men det kostade inte ens en tia så jag tänkte att det kunde vara värt att testa.
 
   Ooooch det var allt för mig! Jag ska sätta mig och spela in några videor från ett av mina favoritspel, Glass Masquerade. Om ni är nyfikna på att se videor från det spelet finns det just nu tre stycken på min engelska YouTube! ^^
 
   Eftersom vi redan snackar om en miljon olika grejer får ni en bild från ytterligare en grej - ABZÛ!
NOSTALGIN!

   Jag har preppat en massa för kommande videor i helgen, och nu på kvällen har jag renderat ut en drös småvideor. Det tar sjukligt lång tid för VEGAS, som jag klipper i, att rendera ut färdiga videor, så jag sitter med laptopen i knäet och lattjar med den medan min kära monsterdator får kämpa halvt ihjäl sig med att tugga igenom videor.
   Nu medan jag vaktar för att hinna med att rendera ut så många videor som möjligt har jag rotat igenom YouTube på jakt efter spelinspiration ( typ vilka videoserier jag kommer vilja ta tag i framöver) och snubblade över en video på ett spel jag ÄLSKADE som liten! Jag har faktiskt ett antal Barbie-spel i min spelsamling, och jag tyckte jättemycket om dem, även då jag började rulla in i tonåren. Jag har faktiskt fortfarande inget emot dem, de är otroligt nostalgiska för mig och jag tycker de är riktigt gulliga spel. Dessutom är det rätt grymt med spel där en tjej får vara hjälten och lösa diverse problem, eller hur? Säga vad man vill om Barbie, men det är en produkt som inspirerat många små tjejer (samtidigt som det OCKSÅ är en problematisk produkt, men det är en annan diskussion).
 
   Tycker absolut ni ska kika på videon nedan - bara hoppa lite fram och tilbaka i den och se vad ni tycker, själv blir jag helt varm i själen av nostalgi! Tyckte otroligt mycket om musiken i filmen spelet är baserat på då den släpptes och jag tycker faktiskt fortfarande att musiken i spelet är riktigt nice. Hur FARAO var det 14 år sedan det här släpptes?! Jag känner mig så gammal, haha... Supergulligt spel, om än lite kort i mitt tycke! Dock var alla Barbiespel jag någonsin hade rätt korta, med undantag av Fashion Show som jag kunde spendera sanslöst många timmar i... Ska verkligen kolla upp om antingen min nuvarande dator eller min supergamla laptop jag sparat kan köra spelen, vore så mysigt att testa igen, haha!
 
Helg, strålande helg!

   Jag skulle egentligen ha åkt ut till ett stall för att hålla ridlektion idag, men hästens ägare ställde in eftersom deras ridbana är i dåligt skick tack vare vädret så nu hag jag en HEL LÖRDAG framför mig! Sovmorgon till 10 händer egentligen inte i min värld, men jag hade middag hemma hos mig igår och gästerna gick först vid 1 så jag behövde få sova ut lite efter att ha tagit den värsta disken i natt.
 
   Idag blir det därmed en videoinspelningsdag för mig! Lite Halloweengrejer samt prepp för senare tillfällen, typ morgondagens video som jag inte har hunnit spela in än, whooops ^^' Påminner igen om att jag redan börjat lägga ut Halloweenvideor HÄR, så det kommer förstås ytterligare en idag. Eller fler, haha, beroende på vad jag hinner med.
 
   Hoppas ni får er en fin dag!
 
   Esme och Corinne
Halloweenvideor

   Okej, så det här gäller för årets Halloweenvideor:
 • Varje dag kommer en ny video där jag visar Självskärvor på min globala YouTubekanal
 • Jag ska spela in en video om Gallopers Fäste på min svenska kanal
 • Jag räknar med att visa upp Galloper Thompsons häst på båda kanalerna
 • NÄSTA vecka efter uppdateringen släpper jag en extra Halloweenvideo på min svenska kanal
   Det kan hända att jag släpper lite blandad kompott också, som t ex Soundtracks på den globala kanalen. Halloweenuppdateringen var så SJUKT stor så det finns mycket att visa upp ^^' Får se vad som hinns med innan eventet är över!
 
 
 
   (Har btw en ny header uppe! Bakgrunden är en av Star Stables officiella bilder på nya Moorland ^^) 
En till överraskning denna vecka!

 
   Jag har suttit som på nålar och varit så spänd på att få börja prata om de nya Jorvikiska Varmbloden, haha! Helt nya starthästar med nya animationer och helt nya KNOPPAR! Jag längtar så otroligt mycket, men tack och lov kommer detta redan nästnästa onsdag, den 7 november!
   Som ni säkert förstår så är det här en stor grej för mig då jag har haft min Ash i över sju år, och jag är SÅ glad. Han kommer bli så otroligt vacker och jag kunde inte vara mer nöjd. Även Rapidash, Pennys häst, kommer bli helt fantastisk och om det finns något att klaga över är det att det inte går att spara manstilar att växla mellan vid behov, haha, men det är en helt annan sak egentligen.
   Spelet BEHÖVER det här. Det BEHÖVER ett nytt Silverglade och det BEHÖVER en riktigt jäkla snygg häst som välkomnar alla nya spelare in i spelet och visar att det här ÄR världens bästa hästspel.
   Kan dessa två veckor gå väldigt fort nu, tack?! Jag behöver min Ash ♥
 
   Att även denna dassiga gamla färg plöstligt är så otroligt fin är helt underbart!
Igen? Jodå!

   I måndags hade vi ett snack i en livestream, och jag tycker vi ska ha ett till snack ikväll. Samma tid och samma kanal, nån gång då jag har hunnit hem efter jobbet och fått i mig något att äta så KÖR vi, blir väl nånstans efter kl 17.30 så håll koll på YouTube! 
 
   Älskar denna bild från Star Stable! Glad hest ♥
Kan knappt vänta!

   Okej, så just nu finns det en grej som ligger EXTREMT högt på min önskelista med grejer till spelet, och det är att få HELA Jorvik omgjort till Star Stables nya grafikstil. Då det väl är gjort kan ingen längre klaga över att saker och ting inte är realistiska i spelet, för då är det så uppenbart att det absolut inte är menat att vara realistiskt x)
 
   Självklart är den drömmen lite stor i dagsläget, men igår avslöjades årets stora områdesuppdatering, vilket är en uppdatering av hela området Silverglade med Moorland i fokus. Det betyder alltså att följande kommer uppdateras:
 • Marktextur
 • Träd
 • Växter
 • Stenar
 • Föremål som t ex tunnor och blomkrukor och liknande som fyller ut i områdena
 • Himlen
   Det här är min favoritbild av alla som släppts hittills. Vi ser FEM nya marktexturer, en ny bänk, tre nya träd, en ny buske och skymten av en ny lyktstolpe (de lite trista GED-aktiga som finns i Moorland), samt solsken som vi annars bara sett i Mistfall. OCH NY HIMMEL! Det är som ett helt nytt spel samtidigt som det känns som HEMMA och jag avgudar det! Ser ni hur bra slottet passar in också?
 
  Byggnader kommer alltså inte stå i fokus alls denna gång, men ändringarna ovan kommer synas i hela SIlverglade, vilket inkluderar:
 • Moorland
 • Fort Pinta
 • Silvergladebyn
 • Marleys gård
 • Vingården
 • Valedale
 • Firgrove
   ...och självklart alla områden som dyker upp därimellan. Det här är alltså en ENORM uppdatering och jag har suttit som på nålar över det här och har varit så taggad på att äntligen få prata om det, haha!
 
   Många verkar tudelade till denna strandbild, men jag tycker det känns mycket varmare än de stränder vi har idag. Det är inte bländande på samma sätt, ni vet? Nya törneklippor, nya stenar, ny vass, ny sand, mer av den vackra himlen och Fort Pinta symtas i bakgrunden.
 
   Jag är inte ett fan av nattetid i spelet, men den nya himlen kommer ju bidra till en ny känsla. Jag gillar dock att det alltid varit så stjärnklart, så jag hoppas att stjärnor kommer finnas även framöver även fast det inte finns några på bilden. Gillar att en ny lyktstolpe hamnat här ute nära Mrs Holdsworths hus, och jag tycker det är jättefint med ljusslingorna vid championatet! Man lägger märke till platsen på ett helt annat sätt med ljuset där. 
 
   Det är väldigt viktigt för en produkt att ha en grafisk profil som gör att produktens kunder kan känna igen sig, och som gör att det är lätt för andra att känna igen vad det är för produkt. Se t ex Fortnite, numera kan typ vem som helst känna igen en screnshot från spelet och direkt se vad det är ifrån. Star Stable har saknat en egen stil och varit ett hopkok av olika stilar väldigt, väldigt länge, och viss grafik i spelet är TIO ÅR GAMMAL. Helt sjukt, särskilt då spelet inte är äldre än sju. Jag minns fortfarande då jag såg de första bilderna från Årstidsryttarna (det var bilder från under utvecklingen och det var inte det färdiga spelet) och jag minns min besvikelse över hur det såg ut. Starshine Legacy är inte världens vackraste spel, men de har en värme som Årstidsryttarna aldrig hade. Semi-realismen funkade inte riktigt där, tycker jag. I SSO tänkte jag aldrig på att spelet ser rätt kyligt ut förrän Mistfall släpptes och efter det har jag haft svårt att njuta av resten av Jorvik.
   Det här är ett så stort steg för Star Stable och jag är SÅ LYCKLIG över det här! I somras satt jag med under en tidig testsession av denna uppdatering och en av kollegorna petade på mig efter en stund och väste "are you okay?" för jag var så överväldigad och så överlycklig, haha. Längtar så otroligt mycket efter denna uppdatering, men det är förstås mycket arbete kvar innan det är dags.
 
   Ser ni de gamla Eponaträden där över Moorlandstallet? Smälter ändå in rätt fint! Jag älskar verkligen himlen, den är helt otrolig! Jag har alltid tyckt det varit för mycket moln i spelet, vissa tider på dygnet är himlen helt gråvit och det är rätt trist.
 
   Den nya fyren är SÅ VACKER! Men jag är som sagt nyfiken på om himlen är klar eller inte, det vet jag faktiskt ingenting om ^^ Hade älskat lite stjärnor där uppe. Kanske några jorvikiska stjärnbilder?
 
   Målet med Star Stables nya grafikstil är att man ska logga in i spelet och känna att man kliver in i en saga. Jag tycker att alla våra artister, 2D som 3D, har gjort ett fantastiskt jobb för att göra det till verklighet. Längtar så mycket tills mer kan visas upp!
Vad sägs om livestream?

   Jag har några saker jag vääääldigt gärna vill snacka om, så jag tänkte försöka hinna med en livestream ivkäll så vi kan snacka om det, för jag tror att ni inte har något emot ämnet. Jag ska försöka dra igång nån gång mellan 17.30-19.30, beroende på när jag hinner hem idag, så håll utkik!
 
   En av mina absoluta favoritbilder från Star Stable!
Några tankar kring spelutveckling

   Jag snackade om en grej med några kollegor häromdagen. Jag och de jag snackade med uppskattar alla att spela The Sims 4, alla av helt olika anledningar. Jag vill bygga, en annan älskar att skapa intriger mellan sina Simmar, en annan vil bara skapa Simmar osv. Häromveckan tillkännagav The Sims att det snart kommer terrängtools i en gratis uppdatering till spelet. Jag var ELD OCH LÅGOR och kände dels "YEEEES, fy farao vad kul!" - och sen gjorde jag misstaget att gå in i kommentarsfältet på en video som visade upp nyheten, för naiv som jag är tänkte jag att det kunde vara kul att se andra prata om hur taggade de är.
   Det var SÅ mycket kommentarer som "about ******* time", "var är den där och den här och allt annat vi vill ha?", "värdelöst, ge oss något bättre" osv. Man ba ursäkta? Hur otacksam får man vara egentligen? Något som uppenbart krävt rätt mycket arbete släpps GRATIS till er, och ni kastar skit tillbaka på utvecklarna? Jag tycker att The Sims är ett väldigt dyrt spel, men samtidigt kan jag verkligen förstå priset eftersom väldigt mycket content kommer med varje pack som släpps. Man betalar ju för det arbete som utförts för att produkten ska bli verklighet. Sen är ju grejen att spelet attraherar så många typer av spelare. Jag struntar ju i om en Sim ska jobba eller gå i skolan eller åka bil eller whatever, medan en ny byrå eller soffa kan tagga upp mig jättemycket för att jag kommer kunna använda dem då jag bygger. Eftersom en stor del av spelet är att styra runt sina Simmar är det ju helt orimligt att jag ska bli upprörd över att något som påverkar detta släpps, för jag har ingen äganderätt över produkten och det är minst lika många som bara vill spela med storytelling som det är som vill bygga som jag.
   Jag tycker The Sims har varit generösa med gratis grejer i år - terrängtool, runda tak, glastak, nya frisyrer, nya kläder, lite nya möbler... för ett spel som annars kräver att du köper nya pack hela tiden tycker jag faktiskt det är riktigt schysst. (Att gratis grejer kommer från EA alls är ju ett under i sig...) Om det nu är gratis, varför inte bara tacka och ta emot?
   Ett argument många har är "spelet borde ha varit bättre redan då det släpptes". Okej, det kanske är en valid point, men blir något bättre av att man ältar det x antal år senare då man faktiskt fått det man klagat över (småbarn, pooler, terrängverktyg, runda tak) i uppdateringar man ändå inte behöver betala för? Jag är jättetrött på att se folk skriva skit om spel då det inte förtjänas. Jag ser massor med negativa kommentarer om det kommande Pokémon: Let's Go-spelet också, SOM INTE ENS ÄR UTE ÄN. Det är alltså totalt omöjligt för Kalle som sitter hemma i sin soffa och sprider galla på nätet att veta om spelupplevelsen är som han tänker sig att det ska vara. Det är ju en sak att säga "jag tror inte jag kommer uppskatta det här på grund av de här anledningarna" och det är en annan sak att säga "det här är det mest värdelösa spelet i världshistorien" och sen bete sig som att det är jordens undergång. Så mycket drama llamas överallt!
 
   Jag tänker avsluta det hela med en till sak - det är något sjukt omotiverande och tråkigt att få massa skit på sitt arbete av sina kunder, särskilt då kunderna inte ens har sett eller testa produkten själva utan bara bestämt sig för att det är helt ok att skriva fula och elaka saker på nätet för att "man har rätt till sin åsikt". Jo, det har man. Men man behöver inte bete sig som Voldemort då man uttrycker den.
 
   Eftersom Bittertant Esme nyss höll en föreläsning här på le blog så får ni en bild från en föreläsning i spelet Horsez
Tjoho för semester!

   Eller ja, som ni säkert vet vid det är laget är jag ledig för att jobba. Jag drar till skogs och jobbar med hästar i tre dagar! Hare bra så länge! (Kommer dock ett relativt långt inlägg i morgon...)
 
   Esme och Clark i Molnriket
Ny video!

 
   Detta var den första vinnarredigeringen i min 45k-giveaway! Redigering nummer 2 släpps som video nästa onsdag och förhoppningsvis hinner jag klart med nummer 3 till onsdagen efter det x)
 
 
Happy Day!

   Fjordingen är på intåg i SSO men jag kommer inte kunna köpa in någon idag. Jag ska till min stora glädje iväg och rida då jag har blivit ombedd att rida till en av mina favorithästar av hennes nya ägare. Jag var där för ett par veckor sedan också, men det är ju inget annat än underbart att jag får chansen att fortsätta!
 
   Ha en fin onsdag!
 
   Bild från My Horse & Me
Imorgon kommer fjooooordingeeeeen

   FJORDIS! Är så sjukt taggad. Det är alltid lika roligt att få in nya varianter av gamla hästar in i spelet och personligen tycker jag det är som bäst då de nya versionerna ersätter de gamla, alltså att nya hästar kommer med "gamla" färger. Eftersom det kommer en brunblack kommer jag byta ut min nuvarande fjording mot den.
   Just i morgon blir det nog inget spelande för mig om nu inte uppdateringen går superfort och jag kan kika in under lunchen. Ska sitta i möten hela eftermiddagen och efter sista mötet ska jag kuta järnet mot första bästa tunnelbana för att åka till stallet. Ska rida samma häst som för ett par veckor sedan och är så himla glad över att få den här chansen då jag trodde jag aldrig skulle se henne igen för bara ett år sedan!
 
   Jag är ledig på fredag eftersom jag åker bort för att jobba, men egentligen hade jag nog behövt vara hemma... det är SJUKT mycket på gång just nu på livets båda planhalvor och jag är rätt stressad, hehe. Blir bra med hästar i helgen though! Innan jag åker ska jag FÖRSÖKA bli klar med min senaste redigering. Vore jätteskönt att ha den "ur världen" så att det "bara" är två vinnarredigeringar kvar att göra till min Instagramtävling! Nya följare rullar in så sjukt fort så jag är lite rädd att inte hinna klart innan mitt konto når 50k följare... x)
 
   Nu är det ju verkligen höst så då passar det med Unravelbilder!
Snäppet bättre!

   Jag har faktiskt börjat spela lite Hogwarts Mystery ibland igen. Det är mer drägligt att spela nu då man kan titta på videor för att tjäna in energi - nu är ju spelet nästan spelbart! Jag är fortfarande irriterad på energigränserna, men spelets story i sig är ändå intressant nog för att hålla mig kvar nån gång i veckan. För stunden står jag nånstans i en Hogwartskorridor med Bill Weasley och ska försöka bryta oss in i ett låst valv...
 
   Det gick ju jääääättebra sist man skulle in i the cursed vaults...
Brutna Hästskons Ranch

   Jag hade tänkt skriva om det här redan för några veckor sedan, men som ni säkert har märkt så har jag helt tappat greppet på mitt bloggande, haha. Det faller verkligen i skymundan nu då jag har så många andra projekt på gång.
 
   Familjen Hightower på väg att välkomna Hugh till Sydhoven
 
   Nåväl, krigsveteranen Hugh anlände ju för ett tag sedan till Sydhoven. Han är alltså bror till Holly och ville öppna en ranch där både hästar och människor kan vila upp sig från alla möjliga åkommor. Hugh är en karaktär som jag tror att särskilt amerikanska spelare kan connecta starkt till eftersom väldigt många amerikaner har någon i sin närhet som tjänat i det militära, och dessutom återvände Hugh från sin tjänstgöring med en benprotes. Själv är jag väldigt glad över representationen som kommit in i Star Stable bara på ett år - blinda Rania, det första bekräftade gayparet, en veteran som lidit av PTSD som nu saknar ett ben. Spelets berättelser träffar närmare hjärtat med historier vi känner igen från vår egen värld och det blir med tiden lättare för fler och fler att hitta en karaktär i spelet de kan känna igen sig i.
 
   Jag brukar tjata om att jag älskar att vara en del av att bygga något i spelet. Därmed förstår ni säkert att de här uppdragen var precis det jag längtat efter sen typ... Vingårdens Trädgård. Jag var liiite förvirrad över ett par saker i de här uppdragen, men det mesta berodde på några små buggar som jag sprang på och lyckades komma runt. en allt som allt, JÖSSES vad bra det var! Den uppdaterade Sydhovenmusiken som enbart finns vid ranchen satte en perfekt stämning, det var supermysigt att bygga band till fölis och det var skönt att faktiskt få lite dagliga uppdrag igen (eeeeh ja jag nådde level 22 under det här också).
 
   Snickar-Esme var i sitt esse då hon fick bygga själv!
 
   "Kom igen Balder, följ med farbror Blaze!"
 
   Nu är jag ju inte intresserad av att byta hemstall typ nånsin, men för de som verkligen gillar Sydhoven är jag jätteglad över att det kom ett hemstall också! Utsidan på stallet är enligt min mening den snyggaste på Jorvik. Hela ranchen är ju galet vacker, men stallbyggnaden...
   Men hela grejen alltså, jag kan inte fatta att så mycket material hann produceras till ranchen, haha. Alla skötselstationer, fölet Balder som kan följa efter en runt på stallbacken, lekar med Balder... Jag hade jättekul!
 
   "Är du med, Balder?"
 
   Puh, det här var nog en av årets hittills bästa uppdateringar för min del. Älskade hela grejen! Jag hoppas på att ranchen ska få återkomma med fler hästar eller föl eller människor eller whatever. Hugh är en cool karaktär och jag är glad för Madisons skull eftersom hon fått en cyborg till morbror.
 
   Vill ni dela med er av era tankar kring ranchen?
ALL THE FEELS!

   Ööööh, jag är ett VRAK just nu! Jag köpte ett spel som heter Lantern för EVIGHETER sedan, och igår kväll fick jag för mig att testa det. Testa, fy pyttsan! Jag spurtade igenom det hela (på ca två timmar, vilket är normal speltid för spelet) och kom till slutet för att bara törsta efter mer. Jag ÄLSKADE det!
 
   All färg bleknar bort
 
   Lantern handlar om ett land som lagts i gråskala, och bara en liten rislykta är i färg i denna värld. Medan rislyktan flyger över landet bringar den färg och liv till allt den passerar. Det är verkligen allt spelet är - du är en lykta och flyger fram över gångstigar och fält för att åter tända rislyktorna i alla byar man passerar. Jag tyckte det var helt underbart, vackert soundtrack, fantastiska miljöer. Gillade inte allt kontrollerna i början, men det blev bättre genom spelet.
 
   Höger eller vänster? Det gör detsamma vilken väg man tar, för det går alltid att komma tillbaka igen.
 
    En by, åter i färg!
 
   Jag köpte spelet då det var på rea och jag tror att jag betalade ca 25 spänn för det. Det kostar ungefär 70kr idag, men jag tycker ABSOLUT det är värt priset. Jättehärligt spel som jag absolut tänker spela igen! Om ni vill se mer om spelet, klicka HÄR!
 
 
   Även brustna hjärtan kan läka! Lantern var ett lättsamt men känslosamt och oerhört gulligt spel. Precis sånt som jag gillar!
Fjordis!

   Under mina livestreams den senaste veckan har väldigt många försökt lura ur mig information om den nya fjordhästen. Tji fick ni! Men den kommer alltså inte bara på en onsdag, den kommer nästa onsdag.
   Så sjukt välgjord häst det här är, jag älskar allt från den lilla tjocka näsan till de superfina gångarterna. Älskar dess lite cartoony look, vilket självklart är ett väldigt medvetet designval. Min fjording Pichu ska bytas ut mot brunblacken från videon så fort som jag får chansen.
 
   (Och den är KLAR. Om den hästen ni såg i videon inte var färdig skulle det ha funnits med en disclaimer i videon, men många verkar tro att den fortfarande är halvfärdig av någon anledning.)
 
Glass Masquerade

   Igår morse släppte jag en ny video på min engelska YouTube-kanal. Det som står i fokus är ett spel jag tycker jättemycket om, vid namn Glass Masquerade. Går att köpa på Steam och är inte så dyrt vad jag minns! Kommer en tvåa snart och jag längtar ihjäl mig!
 
Hm, värt?

   Det här kanske blir ett pack jag inte är intresserad av... Tycker inte att jag såg mycket till byggmaterial? Kan det inte bara komma något medeltida/magipack så jag får bygga mer slott plz x)
 
   Vad säger ni, blir ni taggade på det här?
 
Min gaminghörna är klar!

 
   Okejjjj, inte till 100%. 98%. Jag har en sån där ställning man ska skruva upp under bordet som man samlar alla sladdar i för att slippa ha dem på golvet, men jag behöver hjälp från nån som är lite händig för att det ska hända så det dröjer till dess.
   Men annars känns det riktigt bra! Jag hoppas att den nya ljusslingan kommer bidra till lite mer ljus i rummet på kvällarna också, men jag tror nog inte det kommer göra särskilt stor skillnad. Det ser iaf sjukt coolt ut och det var den största anledningen till att jag ville ha den, haha. Det är en sån där slinga som man kan byta färg på, och det finns flera olika inställningar för ljusstyrkan också.
   Jag måste också återigen passa på att hylla mitt skrivbord. Älskar det! Urformningen är så bekväm och alla extra hyllor är så bra för att man ska få plats med allt man behöver. Det enda är kanske att jag kade önskat mig någon krok under topphyllan som är utformad för att man ska kunna hänga upp ett headset. Som ni ser på sladdarna som hänger under topphyllan så finns det där fyra stycken krokar som ingår i bordet, men de är för korta för att man ska kunna hänga ett headset på dem. Jag testade att hänga upp mitt där i början ändå, men det fick en massa fula märken i stoppningen så det kändes inte så kul att förstöra dyra hörlurar. Skulle kanske gå att skruva i en egen krok, men skivan krokarna sitter i är i nån slags metall/alimunium/whatever, så det går ju inte att sätta i grejer hur som helst.
   Sen valde jag tyvärr en lite för stor dator för bordets storlek. Meningen är att man ska ha två hyllor under bordet (till vänster ser ni att jag lagt upp några plastlådor på en), men då vi försökte tråckla in min dator på den ena hyllan så visade det sig att den satt typ tre centimeter för högt upp... så datorn står på golvet och jag fick lov att skruva bort hyllan. Jag har ju en rätt liten lägenhet så jag får inte plats med den nån annanstans, men det hade ju varit bra att kunna höja upp den lite. Samtidigt så är datorn ytterligare en förvaringsyta och min ritplatta ligger på den, eftersom jag inte har nån annanstans att ha den om jag vill ha den inkopplad till datorn så jag kan dra fram den at anytime, hehe.
 
   Sååå... det är typ färdigt! Jag har fått ett Nintendo Wii med en drös spel från en av mina episka jobbkamrater (hon ville bara bli av med det och frågade om jag var intresserad), men jag har ingen tv ^^' Jag har istället placerat mitt keyboard vid väggen där jag tänkt mig ha tv och har tagit upp mitt pianospelande igen istället. Jag kommer inte kunna köpa tv på ett bra tag och mitt nästa sparande går till diskmaskin (asså jag gör seriöst inget annat än att diska, can't do this no more), men då det väl blir tv ska jag allt börja spela tv-spel, hehe. 
7 år

   Idag är det exakt sju år sedan Esmeralda Silverforce satte fot på Jorvik för första gången. Esme och hennes Ash har varit med på en mängd äventyr genom Jorvik, spelvärlden och slutligen arbetslivet. Säga vad man vill men för sju år sedan hade jag aldrig föreställt mig att ett spel skulle kunna prägla mitt liv så mycket samtidigt som jag idag har chansen att själv påverka det.
 
   Grattis på födelsedagen, Esme. Kan inte nog beskriva vad du har betytt för mig under de här åren.
 
 
Sjuk :(

   Vaknade i morse och mådde något SJUKT dåligt. Så länge som jag har suttit still idag har jag mått rätt ok så jag har jobbat hela dagen, men fick ett sjukt yrselanfall och trodde jag skulle svimma för några timmar sedan. Så sjukt äckligt! Hoppas verkligen på att må bättre i morgon.
 
   I morse postade jag en galet lång hemstallstour på min svenska YouTube, och typ samtidigt rullade jag ut videor med alla Sydhovens Ranchs soundtrack på den engelska kanalen. Spåren ska upp på Jorvikipedia. Allihop finns ju förstås även på Star Stables Spotify. Mina favoriter är How To Build Your Ranch och Returning Home, men jöööösses vad bra alla spåren är. Ni har väl hört de båda nya spåren som hör till Fashion Week också, va? (De finns dock inte på Spotify, åtminstone i dagsläget)
   På tal om Fashion Week kommer det avsnitt om det på onsdag samt på fredag. Jag klämde in dem där eftersom jag tänkte få ut en annan bonusvideo nästa måndag. Jag har försökt bunkra videor men ligger ändå efter i mitt schema, vilket suger. Har nu denna helg och nästa helg på mig att rycka upp mig eftersom jag reser bort på helgjobb efter det... Då jag väl har startat igång en inspelning tycker jag det är jättekul, men det tar så mycket emot att ljudtesta och starta om spel och trassla så förbenat mycket innan jag faktiskt kommer till själva spelandet. Finns ju förstås nackdelar med allt man gör, men det är ljudet som dummar sig i två av mina just nu fyra serier som gör att det blir lite motigt att hålla igång. Det är så skönt att spela SSO, kan mina inställningar utantill nu och kan bara köra direkt...
 
   Det var nog med klagomål från Sjuk-Esme. Nu tänker Bittertant Sjuk-Esme kravla ner i sängen och sova i ett par timmar och hoppas på bättre tider. Hare bra!
 
   Alex och Rhiannon
Nya hundar!

   Med Trasiga Hästskons Ranch kom även Rolph, som säljer små söta hundar. Jag köpte alla på studs, hehe. Jag gillar att det var fyra hundar istället för det vanliga tre - jag är rätt trött på att saker alltid kommer i tretal! Förutsägbart, och då det är fyra betyder det att det finns en extra färg att välja på, hehe. Mixa upp 'et ba, mycket roligare då man inte VET att det alltid är x antal av något imo.
 
   Rolph och hundarna
 
   Jag vet faktiskt inte vilken hund som jag gillade bäst. Det var ingen färg som poppade ut extra för mig, så det blir väl att jag använder den som för stunden passar bäst till det hästen har på sig. Det är det värsta med svarta husdjur, haha, de syns knappt då de sitter i en svart sadelväska och jag gillar svart utrustning x)
 
   Har ni köpt någon av de här söta hundarna?

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.