Chrome Pointer

Ändrade videoplaner

   Min vår blev lite annorlunda än tänkt, och därför kommer jag behöva göra om i mitt videoschema. Först var det ju "bara" det här med att flytta, vilket är en stor grej i sig, men nu har jag blivit erbjuden några helger gratis ridning + kattvakt. Det hade inte behövt ställa till det för mina videor, men nu råkade alla dessa tillfällen infalla på de tider då jag vanligtvis spelat in videor.
   Därför kommer jag kunna erbjuda MAX en video i veckan fram till mitten av maj, då jag borde ha installerat mig ordentligt i min nya lägenhet. Även om planerna kanske ändras lite igen vill jag verkligen inte lova för mycket, vilket är varför det dröjer innan jag räknar med att vara tillbaka på full fart igen. Det kan hända att jag inte lyckas hålla ens en video i veckan på min svenska kanal, men det kommer fungera på min globala kanal (det är ju alltid lättare med videor utan voice over...)
 
  Här har ni iaf dagens video!
 
SSOHQ's reception

   Jag är ju ute på färd den här helgen, men jag tänkte dela med mig av ett inlägg från min Instagram från tidigare i veckan, om det nu är några som inte sett det än.
 
 

One of my absolute favorite games growing up was Starshine Legacy: Secret of Pine Hill Mansion. In the game I met a tiny blue squirrel-not-squirrel who has sticked with me and so many other kids after those games - games that proved that horse games could be pretty cool. Now, thirteen years later, he greets me every single day as I come into work. Can’t wait to see more kids like me stand before him one day. #SSO #StarStable #StarStableOnly #StarStableOnline #StarshineLegacy #LifeAtStarStable

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@gamingbyesme) 21 Feb 2018 kl. 10:07 PST

 
   Om man nu skulle stå utanför dörrarna till SSOHQ är det alltså denna syn man möts av. Mäktigt! Jag visste inte riktigt vad som var planerat för entrén så det var lite av en chock att mötas av en lifesize Fripp i måndags. Det är svårt att gå förbi utan att stanna och beundra honom... Den lilla statyn är ännu vackrare IRL.
Nu åker jag!

   Jag har tagit semester idag och drar iväg med mina bästa kompisar till gården där jag bor lite då och då och där vi brukar sommarjobba tillsammans. Jag kommer hem igen på söndag kväll, men tack vare schemläggning på YouTube lär ni som följer mig där inte märka av att jag är borta. I morgon släpps det sista avsnittet av Stallets Hemlighet och på söndag släpps del 2 av Starshine Legacy Episod 3 (på engelska). Hoppas verkligen att ni håller koll på Star Stables egen YouTube i morgon också eftersom det är premiär för den nya serien Together med Karin och Matilda.
 
   Jag lämnar er nu med videon jag släppte igår, hodeladi och vi hörs snart igen! 
 
   Om ni vill se lite av mina hästisar kan ni alltid hålla koll på @GamingByEsme på Instagram där jag med stor säkerhet kommer dela med mig av massa djur i helgen!
 
Är det här karma?

   Okej, så i måndags var jag hemma först vid nio på kvällen efter en lång dag med lite extrastudier inne i stan efter jobbet, igår kom jag hem runt sju, råkade vila ögonen runt åtta och slocknade som ett ljus och sov i tio timmar och idag var jag och Siri Moonbear ute på bio och därmed är jag hemma sent även idag. Btw, se Black Panther om ni kan, så sjukt bra!!
 
 
   Nejmen det här med karma. Har kämpat så förbenat med att få ett eget ställe att bo på, och nu faller allt vara på plats. En bekant har rotat fram både disk- och tvättmaskin jag får köpa billigt, jag får både köksbord och stolar till skänks, en anna bekant har fösökt pracka på mig en gratis soffa (som tyvärr inte funkade till lägenheten, skulle inte ha fått plats) och jag har 90% chans att få en gratis säng - och idag ringer mäklaren och förkunnar att säljaren köpt ny lägenhet så jag får tillträde EN MÅNAD tidigare än planerat!! Ni får ha lite tålamod med mig fram till att jag är installerad, för det är förstås en miljon grejer jag behöver ordna innan jag är inflyttad och klar (och jag kommer troligen inte ens ha internet då jag sätter igång, hehe).
 
   Jag hade tänkt klippa en video i går kväll, men eftersom jag somnade direkt blidde det inte så. Jag ska dessutom iväg i helgen så allt blev lite tight, men ny video kommer ut på globala kanalen tidigt i morgon!
 
   Esme och favorithästen i favoritområdet ♥
I ett försök...

   ...att hänga med nu till Alla Hjärtans Dag-grejerna i SSO har jag precis nu släppt en video på min svenska YouTube om just det, och ytterligare en kommer i morgon. Samtidigt är det Starshine Sunday på min engelska kanal och idag släpptes första avsnittet av Episod 3, alltså Annes spel. Vill därmed återigen påminna att Starshine Legacy går att se på svenska på min svenska kanal.
 
   Jag har egentligen en miljon spel jag vill spela igenom, men jag känner lite att det inte är värt att börja innan jag har flyttat. Jag vill spela in så mycket på film, men att börja med det nu blir lite för mycket eftersom jag har andra videor att prioritera.
   Idag är det just videoinspelningar som står på schemat, för jag reser bort nästa helg. Har tagit en dag ledigt för att kunna åka till "mina" hästar på fredagmorgonen och ska hänga där och rida och jobba i stallet hela helgen. Längtar redan halvt ihjäl mig!
 
   Tänkte redan nu teasa om videon som går ut på engelska kanalen nu på torsdag, för att ge inlägget lite färg - det blir videoprocessen på hur den här bilden gjordes!
 
#SSOSuperhero

 
   Nyligen blev jag ombedd att skapa en superhjälte i Star Stable, så jag gjorde denna bild och skrev en kort backstory om Jor-Girl (som ni kan läsa mer om på SSO's Facebook). Tillsammans med taggen #SSOSuperhero kan ni dela med er av ERA superhjältar och om taggen har fått 8000 inlägg på sociala medier till den 3 mars kommer alla spelare få en belöning.
   Mer info finns på SSO's Facebook och Instagram - missa inte det här! Dels är det hur kul som helst att skapa sin egen hjälte, dels är det en cool belöning som ges ut om målet nås...
 
 
I sommar händer det!

   Jag har inte varit jätteaktiv med bloggandet sedan årsskiftet, men jag har varit lite extra frånvarande nu och det finns en anledning till det som jag inte vågat prata om här än...
 
   Jag var LIVRÄDD för att jinxa det hela, men igår skrev jag kontrakt på min första lägenhet!!! Jag har nästan helt och hållet tagit bolånet för egna pengar - jag har sparat som en gnu sedan dagen jag började jobba - och fått lite lite hjälp med de sista slantarna av föräldrarna bara för att få ta lån. Fy farao vilken stress det är att köpa bostad, och jag var bergsäker på att jag inte skulle få just den. Jag lade ett bud först som säljaren tackade nej till och då tog jag för givet att jag helt enkelt inte skulle ha lägenheten och började leta efter annat, men säljaren ändrade sig efter ett par dagar och nu är den minminmin ♥ (eller ja, snart, huehue)
   Nu kommer det tråkiga med lägenhetsköp - pengar ska skickas runt, papper ska hållas koll på och jag måste vänta några månader innan det är dags för inflyttning. Men sen då jag väl är installerad och hemma så har jag all möjlighet i världen till att bli precis så aktiv på t ex YouTube som jag så länge har velat! Asså jag kommer ju inte komma med nya grejer varje dag, det är ju bara orealistiskt, men nu kommer jag kunna planera in minst en inspelningsdag i veckan för att kunna spela in nytt material.
 
   Det känns så befriande och det ska bli så skönt att ha mitt eget ställe som jag får sköta om på mitt sätt. Det är en jättefin liten lägenhet och just den här typen av lägenheter är jättevanliga som första boende i mitt område. Jag tror jag kommer trivas jättebra med att bo där i åtminstone ett par år och sen får vi väl se om jag vill röra mig vidare! Sen är väl drömmen att skaffa mig ett husdjur eller tjugo men vi får väl se hur det funkar med både ekonomi och jobb osv...
 
   Jag kommer självklart prata mer om Gröna Väggen (ja han heter så, min lägenhet) då det är dags för mig att installera mig, men nu vet ni vad jag har pysslat med på sistone :D
IIIIIH!

   Idag smäller det! En jättestor grej händer och jag är typ livrädd att det ska skita sig i sista sekund... om allt går som det ska får ni veta vad det är i morgon!
 
   Jag håller ju lite på och går igenom min backlog av gamla redigeringar och igår släppte jag därmed ut den här videon på min globala YouTube!
 
Vad har jag sagt om Ostwind?

   I höstas köpte jag ett spel på Steam som heter Ostwind. Det är ett tyskt spel baserat på en serie som tydligen är superstor i Tyskland, men jag hade aldrig hört om den. Rätt klassisk story vad jag förstått - flicka möter vildhäst som bara hon kan rida och alla tycker hon är svincool för den sakens skull.
   Jag såg några bilder från spelet och blev väldigt intresserad, så jag pundade ut med lite pengar och köpte det. Och... jag blev tyvärr lite besviken. Det är inte ett direkt dåligt spel, men det hade kunnat vara så mycket bättre. Själva ridandet runt är helt okej, skötselsystemet är helt okej (förutom att man är tvingad att göra det alldeles för ofta för att det ska bli kul), tävlingarna är helt okej, storyn är... inte ens okej. Som sagt, inte direkt dåligt... men inte särskilt bra heller.
 
   Ostwind rids med repgrimma genom hela spelet. Cool detalj - men det fanns faktiskt viktigare grejer att åtgärda.
 
   Jag tyckte det var rätt jobbigt att röra sig runt i spelet, för det var så mycket konstiga kollisioner överallt. Tänk typ att du försöker rida bredvid en buske, men busken säger "du får inte gå i mig" och du kan inte gå närmare än en meter även om du försöker. Inte riktigt så extremt kanske (och inte just med buskar, bara ett exempel), men jag hann bli rätt frustrerad.
   Jag tyckte spelets story var tråkig och rätt dåligt skriven. Översättningen från tyska till engelska var inte bra heller, och voice actingen var inte mycket värd, haha.
 
   Två grejer jag gillade var dels ghost racing, vilket betyder att då man tävlar på en ridbana ser man ett "spöke" av sig själv då man red på sin förra bästa tid. Det var stressande, men jag tyckte det var jättekul och det pushade en till att vilja bli bättre. Grej nummer två var en drös collectibles i form av små häststayer över hela området man kan rida runt på. Jag gillar ju sånt, hehe...
 
   Jag var inte jätteförtjust i spelet, me jag har jättemycket mer att säga om det och det förtjänar absolut ytterligare en chans. Jag kommer spela in det på video framöver, men jag vill för miljonte gången påpeka att jag inte kan lova när eller ens om det sker snart på grund av mina väldigt begränsade möjligheter till att spela in film. Såäre!
 
   Spelet går hursomhelst att köpa på Steam om ni är intresserade, men jag skulle råda er att hålla koll på det och inte köpa det förrän det är på rea. Jag köpte det på rea och är glad att jag inte betalade fullpris, för spelet är inte värt så mycket även fast jag hade en rätt ok spelupplevelse på ett par timmar.
 
   Hästskötsel i spelet
Purple Pony

   Mitt mål är att försöka hinna göra någon video med valentinprylarna i helgen (om det händer vågar jag inte lova, jag kommer inte ha mycket tid till sånt här i helgen), men så länge kan det få bli lite om Purple Pony!
 
   Denna fantastiskt vackra butik har nu öppnat i Jorvik Citys Galleria. Jag tycker jättemycket om Gallerian och har alltid gjort, och jag har sedan dess öppning bara längtat efter fler butiker för att fylla ut köpcentret. Purple Ponys lokal är så otroligt vacker och jag älskar skyltfönstret!
 
   Ehm ja Esme har inte bytt outfit på tre månader don't judge me
 
   Purple Pony är typ som Jorviks svar på Sci-Fi-bokhandeln med lite Disney Store-känsla. Det är en så cool plats och föremålen som går att köpa till både häst och ryttare är så sanslöst coola (föredrar personligen ryttarens kläder, men kan inte köpa något eftersom min garderob är full). Jag har spånat runt massor på sociala medier idag och det känns som att de flesta delar åsikten om att Purple Pony är en stencool butik och jag har sett så mycket bilder från spelare som redan har på sig de outfits som går att hitta här.
   
   En modell av Silvergladeslottet står i mitten av butiken
 
   De två IP'n som går att ta del av här är Canter Ella och Knight of Unistria. De är två populära jorvikiska serier - även fast vi kanske inte känner igen titlarna gör Jorviks invånare det! Jag avgudar Canter Ellas kläder, särskilt hennes kappa och enorma hatt är helt fantastisk.
 
   Knights of Unistria har en stor monter med hopvikta kläder bredvid hästens provrum
 
   Om jag hade bott på Jorvik på riktigt hade Purple Pony med stor säkerhet varit min favoritbutik! Vad tycker ni om den, och finns det något ni hoppas på till denna magiska butik?
 
   Lila enhörningar ♥ 
Glömde ju...

   ...att dela den här igår, men nu så! Enligt mitt videoschema så kommer det ju nya avsnitt med SSO Ride Through varje tisdag (jag brukar skicka ut dem klockan sju på morgonen så de ligger ute hela dagen) och det är väldigt lätt att hålla på eftersom jag alltid bunkrar videor. Hoppas kunna dra igenom Stallets Hemlighet på fredag för att se till så att det faktiskt kommer nya videor varje lördag också!
 
Flera grejer på g

   Jag har aldirg varit så stressad i mitt liv som jag varit de senaste två veckorna! Tror jag kommer kunna berätta mer om det snart...
 
   Idag sitter jag otåligt och väntar på att The Sims ska släppa sin trailer för det nya Game Packet Jungle Adventures, och sen händer det två andra bra grejer. Dels nådde min svenska YouTube-kanal idag 19 000 prenumeranter (FÖRSTÅR NI HUR SJUKT MÅNGA MÄNNISKOR DET ÄR?!?!?!) vilket jag är någotn otroligt tacksam för, och dels firar Star Stables Ambassadörprogram idag ett år. Jag var ju en del av programmet då det begav sig och även fast jag inte längre är en Ambassadör ser jag dagligen hur bra det fungerar och vilka fantastiska förebilder tjejerna som är med i programmet är. Det behövs fler bra förebilder på nätet som visar att man kommer långt bara på att vara snäll mot andra - det finns ingen vits att börja kasta ur sig fula ord till andra människor, även om man inte känner dem IRL!
 
 
   I morgon är det Alla Hjärtans Dag samt uppdatering i SSO. Några har börjat dela lite bilder från Star Stable Horses på Instagram idag också, och jag ser verkligen fram emot att börja kunna prata om det! Jag tror nog jag vågar utlova att jag kommer skriva lite mer den här veckan, för det finns flera grejer jag vill prata om!
 
   (THE SIIIIIIIMS, ge mig min trailer så jag kan slappna av och sluta uppdatera YouTube stup i kvarten!!!)
 
 
EDIT: YAAAAAAAAAS
 
Throwback

   Just nu försöker jag bygga videobibliotek och bygga mina två YouTube-kanaler för att de ska stå var för sig och därmed vara konsekvent med att material som passar tittare från hela världen ska finnas på en kanal och material som passar enbart svenskar ska finnas på en kanal. I helgen har jag därför gått tillbaka till några av mina allra äldsta videor, mina speed edits, och renderat ut dem på nytt med ny musik och ny grafik för att de ska få ta plats på min globala kanal. Jag gillar tanken på att ha alla redigeringar samlade på ett ställe, både för att det är praktiskt för er och för att det blir nice för mig att kunna vandra bakåt i tiden med videorna.
   (Man får vara rätt tacksam över att man blivit lite mer skillad med Photoshop sedan min allra första speed edit på YouTube - hade gjort flera redigeringar innan den här, men det här var den första som fångades på film)
 
Jirachi, Pennys Connemara

Aldrig kan man planera något...

   Mina planer för helgen gick helt åt skogen, haha. Tänkte senare idag försöka sätta mig med en ny redigering. Ritade upp linearten tidigare i veckan men kommer inte riktigt till ro för att sätta igång.
   Eftersom jag inte kommer kunna spela in mycket till video idag renderar jag nu ut ett avsnitt av SSO Ride Through som får gå ut istället. Det är ett bonusavsnitt jag tänkt släppa typ nästa fredag egentligen, menmen. Just nu är jag lite extra motiverad att hålla igång på YouTube (exakt varför får ni veta vid senare tidpunkt), men mitt schema har inte riktigt tillåtit det. Det är lite uttröttande att vara "tvungen" att vara så tidseffektiv, men man får make do med det man har helt enkelt.
 
   Nu på morgonen klickade jag hem en ny mikrofon! Det blev en Blue Microphones Yeti (några av er kanske minns att jag frågade om råd kring micken i höstas). Jag har lånat hem en och testat litegrann och känner mig så nöjd med ljudkvalitén, och eftersom jag hittade en riktigt billigt i jämförelse med i andra butiker så valde jag att köpa den så att jag har en egen. Det börjar bli lite läge att kika efter nytt headset också, det jag har nu har jag ändå haft i ca 3 år och jag gillar det faktiskt inte särskilt mycket längre. Tycker det är lite obekvämt och plastigt att ha på sig, så det är nästan så att det gör lite ont i själen att dra på sig dem då man till vardags är bortskämd med ett par Bose Quietcomfort, haha. Har ni kanske något tips på headset? Mitt nuvarande är ett Logitech G35.
 
   Det var allt från mig för stunden, men jag återkommer senare med dagens video!
 
   Throwback till då Esme träffade Dellingr
Långa dagar och ny video

   Just nu blir mina dagar lite längre än vanligt eftersom jag har lite... extrastudier efter arbetstid. Har helt enkelt bestämt mig för att lära mig ett par saker och har en kollega som är världens bästa och hjälper mig på vägen. Huvudet bara snurrar av tankar och idéer nu, haha, men jag försöker att inte komma hem mitt i natten ändå.
 
   Ser hemskt mycket fram till i morgon, särskilt eftersom jag ska spendera hela helgen med videoinspelningar. Vet fortfarande inte om jag får ut en video på lördag, men jag hoppas på det. Så länge så kan jag bjuda på min senaste - en speed build för en Floridapuma i Zoo Tycoon 2!
 
Senaste bygget i The Sims

   Jag har visat upp videon förr, men inte bilderna! Det här var mitt första riktiga bygge med Cats & Dogs i The Sims, och sedan den här videon har jag hunnit köpa det nya tvättstugepacket också. En ny video är på g också! Får se exakt när den kommer, men det blir förstås ändå på min engelska kanal.
 
 
 
 
Dagens video

   Lite sent månne, men i dagens video träffar Penny Violet och besöker Hästmarknaden för att testa den "nya" funktionen med att byta hästar.
 
Nordsvensk på g!

   Bland det absolut bästa med mitt jobb är då det är dags att addera nya "kollegor". De här sköningarna kommer på onsdag! Som ni ser i videon finns det en och annan spännande grej med den här hästen och jag kan knappt vänta tills onsdag är här så jag kan köpa lite nya hästar till mitt stall!
 
Gammalt återseende

   Min mamma jobbar på en skola, och då jag var liten hände det ofta att jag fick spendera studiedagar och lov kutandes runt på skolan (som inte var densamma som jag gick på). Datorer var ju allt annat än en självklarhet i skolorna då jag var typ nio år, men på någon fritidsavdelning fanns det faktiskt en enorm burk till dator (som förstås var rätt modern med Windows XP och allt) där det gick att spela ett spel - Freddi Fisk.
   Nån gång där innan jul upptäckte jag att Freddi Fisk:
  1. inte alls var en kille utan en flicka
  2. hade typ fem spel som alla gick att köpa på Steam
   DIREKT spurtade jag över till Steam och köpte spelet jag spelat till döds som liten - Freddi Fisk och fallet med de försvunna sjögräsfröna. Det här spelet är faktiskt lika gammalt som jag, 23 år, men jag hade lika kul ändå, haha. Det här spelet kan ta flera olika vändningar genom historien och det finns så många olika varianter av historien att man måste spela det 5-10 gånger för att få testa allt.
   Jag köpte det precis då jag börjat få problem med min axel och eftersom det är ett peka-och klicka-spel kan jag inte riktigt spela det nu heller, haha. Det var supermysigt ändå, sån nostalgi! Det här spelet är riktat till de allra minsta spelarna (rekommenderad ålder är 4-9 år), men det är så sjukt gulligt och dessutom väldigt välgjort - då jag läste på om det kunde jag inte fatta att det är så gammalt som det är!
   Om man har någon timme att slå ihjäl och vill testa ett gulligt litet spel rekommenderar jag faktiskt att man kikar på det här, det är så mysigt!
 
   Början av spelet - Freddi besöker sin Mormor Märta som blivit av med sina sjögräsfrön
Starshine Sunday

   I dagens video använder jag mig för första gången av en end screen - jag gillar verkligen resultatet! Alla videor jag redigerar framöver kommer ha någon variant av den så att man kan klicka sig vidare i slutet av videon om man är intresserad.
 
Utbildning till Influencer

   För en gångs skull är det inte så väldigt spel- eller hästrelaterat, men det här är nog rätt intressant ändå.
 
   Häromveckan läste jag att någon gymnasieskola skulle öppna upp för två nya linjer i höst, som alltså alla som idag går i nian kan söka till - "Influencer" och "YouTuber". Då jag hörde det kände jag mest med en matt suck att landet har gått utför; är det dags att redan i skolan försöka utbilda ungar till att "arbeta" med sociala medier? Med det menar jag att även om det låter lätt att jobba med att dra in pengar på sociala medier är det rätt långt från verkligheten. Om du har en YouTube-kanal och vill leva enbart på att driva den måste du ha hundratusentals visningar på varje video (och det är förutsatt att majoriteten av dina tittare inte använder AdBlocker eller liknande - mer om det längre ner) för att kunna nå upp till en pengasumma som motsvarar en normal månadslön, och sen måste du dessutom skatta mycket mer på din inkomst på YouTube än du gör på ett "vanligt" jobb. Jag kände att utbildningarna lät rätt missvisande och undrade lite vad för stackare som skulle hamna på dem.
   Sen hittade jag lite mer information om linjerna och det visade sig att de ämnen som utgör kursen utöver grundämnena är kurser som entreprenörskap, textkommunikation, journalistik, medieproduktion, digitalt skapande, film-och tv-produktion samt fotografisk bild. Linjerna låter alltså långt mycket mer flummiga än de är och alla de där kurserna är sånt som hade varit till stor nytta i t ex mina jobb. För en estetisk person kan det här mycket väl vara bland de bästa gymnasielinjerna man kan gå eftersom man får med sig så mycket kunskaper som kan användas i arbetslivet även om man senare inte är särskilt intresserad av sociala medier. Man kan helt enkelt lägga en jättebra grund för att plugga vidare inom media.
 
   Thoren Innovation School's inriktningar på det estetiska programmet (Läs mer HÄR)
 
   Men hur är det egentligen att jobba med sociala medier? Antingen kan man vara antälld av ett företag för att jobba med sociala medier på ett eller annat sätt - du kanske bygger företagets strategi, gör bilder/videor/text till företagets kanaler eller ansvarar för kundkontakt med företagets kunder på sociala medier - eller så har du dina egna medier du ska tjäna pengar på. Det lättaste sättet för dig att tjäna pengar på t ex Instagram är genom att posta reklam efter överenskommelse med ett företag som vill att du pratar om deras produkt. För att komma till den punkten att ett företag vill använda sig av dina kanaler måste du själv ha byggt upp en follower base för att företaget ska ha något intresse av att marknadsföra sig genom dig. Ju högre antal följare du har, ju högre betalt kan du även ta för dina samarbeten. Sen att korrekt märka ut reklam, det verkar vara något många företag struntar i och försöker hymla med, men ingå aldrig någonsin ett samarbete med ett företag som ber dig att undvika att märka ut reklamen. Reklaminlägg MÅSTE enligt lag märkas ut redan i inläggets första mening för att det inte ska råda några tvivel om huruvida det är reklam eller inte. Jag tror de flesta av er vet vem bloggaren Kissie är; hon blev nyligen fälld för smygreklam och att behöva gå upp i domstol för att ha struntat i att skriva "det här inlägget är i samarbete med det här företaget" är bara rent urbota dumt.
 
   Om vi ser till YouTube finns det flera problem med plattformen. Först och främst måste du få in tillräckligt många visningar på din kanal för att kunna aktivera funktionen för att tjäna pengar på den. Förr var det att du skulle ha ett visst antal visningar inom 30 dagar samtidigt som du hade x antal prenumeranter, medan det idag gäller att du inom det senaste året ska ha en sammanlagd visningstid på 4000 timmar på alla dina videor + 1000 prenumeranter. För någon som nyss startat upp en kanal är det inte helt enkelt.
   Då du väl har nått kraven kommer problemet med pengarna i sig. YouTube är helt reklamdrivet (och de pengar du får kommer från Adsense), vilket betyder att du får bara pengar om dina tittare låter all reklam rulla. Om dina tittare använder sig av tillägg som t ex AdBlock för att stänga av reklam kommer du alltså inte kunna tjäna några pengar på de tittarna. Utöver det kan man räkna med ungefär 1$ per 1000 visningar, vilket blir ungefär 8kr för 1000 visningar. Låter det lite? Ja. Det är det. Och inte nog med det - som YouTuber skattar du som egen företagare på din vinst, vilket betyder att då du ska deklarera varje vår blir du av med ungefär hälften av det du tjänat under det föregående året.
   Som ett exempel tar vi min svenska YouTube-kanal som idag har ca 18500 prenumeranter. Under år 2017 hade alla videor på hela kanalen sammanlagt 2 500 000 visningar - och det kanske låter jättemycket, men då jag lite slarvigt räknade ut vad jag tjänat under året så är det ungefär lika mycket som jag tjänar på en månad på mitt vanliga jobb. Sen ska jag skatta på det, vilket betyder att mitt arbete under ett år gett mig lite mindre pengar än jag vanligtvis får på en månad. Visst, pengarna är till enorm hjälp för mig som hamstrar på hög för att kunna ta lån och köpa lägenhet, men det är fortfarande väldigt mycket jobb för väldigt lite utdelning.
 
   Att jobba som egen företagare med sociala medier är SVÅRT. Du måste ha diciplin, vara påhittig och dessutom duktig på väldigt många olika saker, särskilt innan du är stor nog för att kunna hyra in hjälp. Dessutom måste du hålla koll på företag som vill strunta i svensk lag för att kunna dra in kunder på din bekostnad, och särskilt mycket pengar får du inte om du nu inte lyckas bli en av de allra största. Men utbildning till influencer eller YouTuber - de kan ge dig en push på vägen med fina förkunskaper som kan vara till stor hjälp på många olika arbeten. För er som är intresserade av att jobba med kreativt skapande på ett eller annat sätt tror jag utbildningen vore fantastisk - även om du i slutänden inte vill jobba med sociala medier.
Stallets Hemlighet

   Förra veckan blev det inget avsnitt pga resa, och just nu är jag osäker om det blir ett avsnitt nästa helg. Jag har ingenting mer inspelat och är fortfarande sjukt förkyld vilket inte gör det så lockande att sitta och prata med mig själv medan jag spelar spel (särskilt inte för att min trasiga axel blivit värre nu då förkylningen slagit till och satt sig i musklerna = det gör sjukt ont att sitta med datormus och tagentbord).
   Jag hoppas hinna med att spela in ett nytt avsnitt till nästa lördag, men om inte vet ni vad som hänt!
 
Lilla regnbåge

 
   Sedan det senaste lasset med Jorvikiska Urhästar kom till SSO har en community challenge varit igång. Målet var att nå 5000 unika poster på sociala medier under taggen #JorvikWild - allt från text till bild till video räknades in. Eftersom målet uppnåddes kan man nu lösa in värdekoden RAINBOWPLUSH för att få den supersöta lilla hästen ovan! Det är en liten gosehäst som man kan ha med sig i sin sadelväska (och eftersom det är en mjuk leksak kan den självklart inte springa bredvid hästen).
   Jag är så glad att målet uppnåddes för belöningen är SÅ SÖT! Höll på att dö första gången jag såg den, den är så fantastiskt gullig. Direkt då koden släpptes löste jag in den på alla mina konton för att säkerställa att jag kommer ha kvar den x)
   Koden är giltig fram till den 15 februari 2018 så missa inte att lösa in den!
Ny PoGO!-trailer

   Hur kan något gå fel om man fått Stephen Fry att läsa in en voice-over på en fakead dokumentär om Pokémon? Ingenting! Wow vilken snygg trailer!
   Jag har ju varit sjuk hela veckan och var utomhus för första gången idag. Passade på att spela lite Pokémon GO!, men det är ju rätt segt att spela då det är kallt. Min telefon laddar ur DIREKT och jag pallar inte alltid ha med mig en powerbank om jag bara ska en sväng till affären och handla mat. Jag har ändå hunnit med att fånga lite grejer från Gen III och är väldigt ivrig på att få se vad som ska kläckas ur de ägg jag har just nu. Vädret går ju fram och tillbaka i Stockholm just nu, så jag försöker spela så mycket jag kan då vädret är ok.
 
   Spelar ni fortfarande PoGO! ?
 
"Warrah"

   Att Falklandsräven (en utöd rävart som levde på -  you guessed it - Falklandsöarna) hette "Warrah" på engelska var en nyhet för mig fram till att jag klippte ihop den här videon. Nu vet jag det!
   Det är sjukt ovant att bygga i Zoo Tycoon 2 efter att ha vant sig vid de långt mycket bättre kontrollerna i The Sims, men spelet är så härligt att spela så det gör faktiskt ingenting.
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.