Chrome Pointer

Den nya kameran

   Herregud, jag blir lite trött på hur fientligt det här communityt är till förändring. Vi spelar ett spel och betalar för ett spel som vi VET förändras varje vecka, och ändå blir det såna ramaskrin varje gång det händer! Och inte nog med det, om saker INTE förändras vrålas det också! Det blir ju aldrig rätt heller - om de släpper hästar är de sninka och pengagalna, om de släpper uppdrag gnälls det efter nya områden och om det kommer nya områden ska det absolut ges ut gratis koder för tydligen är det en mänsklig rättighet att spela spel gratis.
 
   Så idag kom det nya spelarkontroller till spelet. Det betyder att då vi springer runt utan vår häst är det en helt ny upplevelse att styra karaktären. Jag tycker det är svårt - men det är en enorm skillnad och jag tycker att det är till det bättre! Nu går det att svänga stillastående och dessutom går det att vrida på kameran med datormusen nu! De har också ändrat så att man kan svänga med vänster musknapp intryckt, medan kameran ligger på höger musknapp. Jag kommer behöva träna för att vänja mig ordentligt, för jag går fortfarande efter instinkt på vårt gamla system som var rent ut sagt riktigt, riktigt dåligt. Jättekul med en förändring och nu är det bara att spela massor så att jag blir proffs! (Och hur underbart är det inte att man kan BACKA?!)
 
   Det som många reagerat negativt på är kameravinklarna som kom till spelet idag. Och jag förstår att det blev en reaktion, för jag är själv inte superförtjust, men jag förstår inte att det ska gå till längder att man skriver gnälliga meddelanden i versaler och hotar att sluta spela spelet. Det tycker jag är fånigt - det finns långt mycket bättre sätt att förklara sitt missnöje.
   Jag har haft möjligheten att testa kameravinklarna tidigare. Jag var väldigt negativ första gången och tyckte inte alls om det. Sen har jag provat lite då och då under en längre period och jag har vant mig. Jag föredrar fortfarande den gamla kameran i vissa situationer, helt klart, men den nya är inte enbart dålig. Att kameran nu följer hästen så att man kan tävla utan att vara beroende av en datormus är guld värt för alla som spelar på laptops! Det är en jättebra förändring.
   För mig som ur foto- och videosynpunkt ser spelet på ett annat sätt än en gamer som är van vid att spela MMO's så var den förra kameravinkeln bättre lämpad för mig. Jag uppskattar inte att se så mycket av himlen och eftersom hästen är så långt ifrån kameran får man känslan av att allt går väldigt långsamt. Jag har sett att många säger att hästarna hoppar konstigt, men de hoppar exakt likadant som förr - det är bara vinkeln som är annorlunda.
 
   Man kan vänja sig vid det här, absolut. Man MÅSTE ge det lite tid. Det tog mig flera speltillfällen innan jag kände "okej, det här känns bra". Samtidigt så har SSO bett oss om reaktioner, vilket betyder att de troligen läser allt vi säger och kommer ta med sig det då de ska utvärdera den här förändringen. Och vem säger att de inte tweakar det här mer? De har ändrat saker förr. Jag tror det kommer bli någon slags förändring eftersom det verkar vara fler missnöjda än nöjda, men jag har sagt förr och säger det igen: Ingenting blir bättre av att man är otrevlig och elak mot SSO-teamet. De gör sitt jobb och försöker utveckla ett coolt spel, och eftersom de har bett om reaktioner är det ju uppenbart att de anser att det är viktigt att höra vad vi har att säga.
 
   Nu har ni väl tröttnat på att höra mig ranta så jag tar upp Guldstjärnorna en annan dag. Men för all del, jag hoppas verkligen att ni på ett eller annat sätt skickar era åsikter om den nya kameran till SSO-teamet! De vill verkligen jobba tillsammans med oss för att göra ett grymt spel, och det ska de verkligen ha en eloge för även om det inte alltid blir jättebra direkt.
Bloggtips!

   En av mina favoritbloggare inom SSO-världen är tillbaka efter en paus, och jag tycker absolut ni ska kika in hos henne! Hon heter Piper Archyard och ni når hennes blogg genom att klicka på bilden nedan, som hon har gjort på sin Quarterhäst Aquila!
 
 
 
   (Jag är på jobbet men kommer dyka in här för att prata om veckans uppdatering ikväll!)
~

   Abzû
Goons på vift

 
   Jag var inte väldigt positiv i min review över de senaste huvuduppdragen, men en sak som jag tyckte var riktigt cool var Dark Core-snubbarna. Jag har många gånger genom åren pratat om att jag gillar att se konsekvenser av spelets uppdrag, typ som Vingårdens Trädgård som man bygger själv, och det som hände här var att mellan dag ett och två av uppdragen så märker man faktiskt av en skillnad - för Dark Core-snubbarna traskar faktiskt runt i Fort Pinta och håller vakt eftersom Ödesryttarna har stulit en av deras färjor.
 
 
   Mer sånt här! Jag älskar då man märker att det vi gör i spelet påverkar miljön i spelet. Jag hoppas fortfarande lite lowkey på att man en dag får ta lite dynamit och spränga bort den fula skylten med Kembell som överskuggar Moorland, men till dess kommer jag fortsatt ge ifrån mig uppskattning var gång som man märker av att spelet erkänner vår närvaro på Jorvik.
Jump

   My Horse and Me
Nytt TS4-pack i morgon!

   Jag ringde chefen på mitt sommarjobb idag.
   Jag: När vill ni att jag ska komma egentligen?
   Chefen: Så snart som möjligt, kom hit bara!
   Jag: Va fint, hur länge vill ni ha kvar mig då?
   Chefen: Till den 25.
   Jag: Okej...
   Chefen: Augusti.
 
   Ser ni, jag behöver inte planera mitt liv. Min boss bestämmer hela min sommar (och hennes man frågar mig alltid ivrigt om jag fått sparken från mitt vanliga jobb så jag kan flytta till deras gård och jobba där istället).
   Skämt åsido, jag ska vara borta nån vecka utspritt då och då under sommaren. Ska bli så skönt att spendera massa tid med hästar!
 
 
   I morgon släpps det senate game packet till The Sims 4 och jag är riktigt pepp! Jag har kikat runt på webben för att se vilka nya föremål som kommer i packet och det finns massor av fina grejer som jag knappt kan vänta på att använda. Känns som att det satsas mycket på att kunna skapa väldigt hemtrevliga hem just nu, och det har jag absolut ingenting emot! Men, mina drömpack vore dels ett pack med husdjur (precis som alla TS4-spelare vill ha), dels ett pack med historiska föremål så att man kunde bygga ännu mer realistiska herrgårdar och slott. Det vore nice!
   Ska ni köpa det nya packet som kommer i morgon?
 
Find a way med Fina Way

   Okej, jag gillar puns, okej? Poängen är ändå orienteringen som kom till SSO för inte alls länge sedan. Jag tyckte att det var en riktigt kul grej! Mitt enda klagomål är att det var väldigt kort. Jag gillar då spelet testar nya saker och ger oss mer att göra, men det hade varit kul om man hade möjlighet att välja mellan kanske tre olika lopp, låt oss säga med tre, fem eller sju kontroller eller något sånt. Det är en jättebra grej att kontrollerna slumpas ut så att man får lite variation då man spelar loppet, men jag tycker nog att tre kontroller var lite för lite.
 
   Esme och Porthos hälsar på Fina Way för första gången
 
 
   Vad tyckte ni om orienteringen?
 
 
Vill bygga mer!

   Nu har jag ju haft en lång och deppig vinter, men i takt med värmen börjar jag få tillbaka lite driv. Jag vill bygga hus! I The Sims alltså, det är långt kvar tills jag hamnar i medelålderskris och börjar springa fram och tillbaka mellan järnhandel och byggplats med skottkärra för att forsla byggmaterial.
   I morgon kommer ett nytt game pack till The Sims 4 och jag är väldigt nyfiken på vilka nya byggföremål som kommer med i det. Jag har en bunt halvfärdiga byggen på lut, men min dator orkar inte riktigt spelet. Jag hoppas ha en ny dator innan sommaren är slut, men så länge kan man planera vad man vill göra åtminstone!
 
   Här är ett par bilder jag inte är säker på om jag visat. Det är från mitt... tror det var det tredje bygget jag någonsin gjorde i spelet, haha, då jag precis köpt vampyrpacket och började lära känna spelet lite närmare.
 
 
 
 
RiME

   (Jag vet att det är en trailer för PS4 men samma används på Steam och där kan man köpa spelet till PC)
 
   Okej, så ta en titt på det här. Jag vete fasen vem som tipsat mig om det här spelet tidigare, om det var någon av er eller om det var någon kompis, men jag hörde att det kommit ut och letade upp trailern för det. Jag får såna galna Abzû-vibbar! Tack och lov finns det här på Steam (för ca 340 kr), så det ska spelas. Jag misstänker dock att det är tryggast med en annan dator först. Jag köpte ju spelet Sherlock Holmes: The Devil's Daughter och var svintaggad på det, men min dator sa "lol nope" och gav mig 7 FPS per sekund. Man ba "tack då..."
 
   Det här ser iaf jättespännande ut! Har någon av er testat det?
Ekorrarna

   Det är ingen hemlighet att jag är väldigt förtjust i SSO's husdjur. Jo, de är bara dekorationer egentligen, men de är så söta! Och jag älskar de nya ekorrarna! Jag har alltid velat ha en isvessla (de vita små djuren man fångar till Kallterna i Dinodalen), och ekorren från Firfall är såpass lik så jag klarar mig nog utan vesslan, haha.
 
 
 
 
   Och deras animationer, HALLÅ?! Jag älskar hur de rör sig! De känns verkligen levande och nu har vi äntligen ett husdjur som precis som hästarna kan blinka. När är det dags för vår kära gamla spelare att få ögonlock, hm hm?
 
   På tal om ekorrar, jag hoppas att det här kanske betyder att ekorrarna som finns på så många andra ställen i spelet nu byts ut till de här fina djuren istället. Ni vet, ekorrarna vid Steves gård, gnagarna som saboterar fält och Spejarmästers underjordiska ekorrnätverk, allihopa använder sig av samma ekorre (som i sig är en re-color på Fripp) och jag skullle bli väldigt glad om de byttes ut mot de här små kreaturen istället. Om än i någon annan färgvariant? Och Fripp, kanske han också får en välförtjänt makeonver? Renee Bluebridge gjorde en söt edit på den vita ekorren häromdagen och jag måste ju säga att jag tänkte precis samma sak som hon gjorde om den. Åh, hoppas verkligen att gamla grejer byts ut lite i takt med att sånt här nytt kommer till spelet!
Färdig med Ranch Rescue!

   Då har jag spelat igenom hela Horsez Ranch Rescue! Det var på sina ställen ett frustrerande spel, men det var charmigt och rätt kul. Nice upplevelse och jag räknar med att spela in det hela på film. Det kommer ju dröja ändå, jag tror det kommer dröja ett bra tag innan jag är klar med min genomspelning av Fenixordern trots att jag är inne på post-game, haha... det är så galet mycket kvar för mig i spelet och jag har seriöst problem med att slå Hufflepuffs spottkulemästare.
 
   Något som Ranch Rescue verkligen lyckades med var att skapa snygga och levande cinematics! Om ni inte vill vänta och redan nu vill se mer från spelet så har Rose Shadowlee spelat igenom det på engelska. Jag kommer dock köra min version på svenska (eller ja, kommer nog hålla spelet på engelska men jag håller mig själv till svenska!)
 
   Lily och Grant diskuterar Grants trasiga bil mot slutet av Horsez Ranch Rescue
Effektiva Esme, jovisst!

   Igår spelade jag in några videor till mitt kommande projekt och dessutom ställde jag mig klockan halv tio på kvällen och började laga matlådor. Helgerna är alldeles för korta men jag börjar äntligen återfå lite energi till att göra grejer! Sen ska jag iväg och rida i morgon så jag kommer inte hinna med mycket annat. Fick dessutom sms från chefen på mitt sommarjobb som påminde om att det snart är dags att åka dit... jag har faktiskt bara en veckas semester den här sommaren och det är då jag åker på ridläger. Utöver det har jag tre veckor då jag är bortrest, men då är jag på samma ridläger och jobbar som ungdomsledare istället. Ledig kan man vara då man dör!
   Rolig grej om sommarjobbet är att vi väntar föl, så det ska bli riktigt spännande! Det blir ett halvsyskon till en häst som ni sett förr, skäcken som jag red i videon This Is Jorvik i somras. Hoppas bara allt går vägen...!
 
   Jag skulle verkligen behöva fota mina nyare hästar i SSO och börja visa upp dem här - men jag är ärligt talat riktigt trött på att fota dem! Det beror inte på att jag tycker det är trist att ta bilder och redigera dem, men hela processen att först stå och rota i spelgarderoben för att få ut lite utrustning som ser kul ut... Jag har länge varit lite irriterad över att garderoben i SSO ser ut som den gör, för då man har många klädesplagg tar det så galet mycket tid att gå igenom den eftersom man inte ser vad man har där förrän man hovrar över det. Den tiden vill jag lägga på annat! Men det börjar bli dags nu, har många många hästar som vill synas lite mer och jag har några som jag inte ens presenterat här på bloggen än.
 
  Första gången Esme kikade på nya hemstallets garderob
 
   Nu ska jag sluta klaga över garderober och hoppa in i SSO för att spela lite, men jag kan passa på att nämna att det schema vi har över Spirit på Jorvikipedia börjar fyllas ut riktigt fint! Är så glad över att Jorvikipedia är till sån nytta och att spelare fortfarande vill bidra till den. Kika in HÄR för all del om ni fortfarande jagar Spirit, och klicka HÄR för att se då jag köpte honom till mitt spel!
Massor på g

   Jag spenderade min kväll igår med att skriva videomanus. Videomanus kanske ni tänker, vad farao ska hon med ett sånt till? Om saker går som jag tänkt ska jag börja jobba på den saken under helgen. Jag tror dock att det som ligger bakom de här idéerna kommer ta mycket tid att färdigställa, men det vore nice att ha det klart innan jag drar på sommarens första semester. Jag tror det blir kul för mig att göra och intressant för många att se på, särskilt eftersom intresse för innehåll i skrift sjunker. Det är så synd att bloggarna dör ut mer och mer, jag saknar verkligen tiden då man visste vad alla medspelare tyckte och tänkte tack vare de noggranna blogginläggen!
 
   Nu ska jag åka in till jobbet för att jobba halvdag. Bytte runt på min onsdag och min fredag för att kunna ta helg lite tidigare (hade tänkt jobba igår egentligen men hade grejer jag inte kunde skippa idag), så jag ser fram emot att börja testa mina planer i eftermiddag!
 
   Sabine och Khan
Så skönt!

   Jag har fruktat lite för att spela in Harry Potter och Fenixordern på video, och anledningen till det är att jag tycker att slutet av spelet är så sjukt tråkigt. Post-game är superkul för det är bara att springa runt och hitta alla hemligheter på slottet, men hela avslutandet av storyn då man ska bryta sig in på Trolldomsministeriet... huga! Och dessutom hatar jag att duellera i spelet, för inget man gör funkar ju?! Man klickar som en galning och ingenting händer för att spelet inte känner av vad man gör med datormusen.
   Men, nu är det klart! Jag har bara idag spelat in tre avsnitt och har avslutat hela main game, så nu ska jag hoppa in i post-game och börja göra de riktigt roliga sakerna. Efter det har jag inte heller något som gör att jag måste hålla kvar i den dator jag har idag, så jag kan börja leta efter en ny en! Det ser jag verkligen fram emot, tänk att kunna börja spela lite tyngre spel utan att datorn skriker ifrån...
 
   Nu ska jag hoppa in i spelet igen och fortsätta utforska Hogwarts!
 
 
Sadelväskorna!

   Esme och Darkrai kikar på den nya butiken
 
   Ååååh vad jag är glad över de många nya sadelväskorna som kom till spelet igår! Jag var inne och tittade på dem nu och köpte 19 (!) stycken! Nu finns det så många bruna sadelväskor så jag äntligen kan börja röra mig bort från svart utrustning även med Penny (som kanske inte ska få 19 nya sadelväskor, men åtminstone 2-3 stycken så jag kan matcha lite ny utrustning åt henne men ändå alltid låta henne ha med et husdjur). En av sadelväskorna matchar dessutom min absoluta favoritwesternsadel, och det kom dessutom tre väskor som passar tre av mina andra favoriter (en brun och en svart med fårskinnspadd i sitsen samt den svarta från julkalendern med fårskinnnspadd under sadeln).
 
   Först en massa nosgrimslösa träns, nu en drös sadelväskor. Helt underbart! Har ni köpt någon ny väska?
 
 
Wow!

   Jag har haft en lång dag och om ni sett min Instastory (@esmesilverforce) kanske ni har listat ut var jag hängde ett tag innan jag till slut pallade ta mig hem.
 
   Idag hände massor i SSO-väg! Dels kom det nya uppdrag som kräver att man bygger rykte innan man ens får tillgång till dem. Det var åratal sedan det hände sist och jag har saknat det! Jag gillar att få jobba lite, tycker det är bättre än att man gör klart hela uppdateringen på tio minuter. Hoppas att det inte var en engångsgrej, jag tycker att det ger en känsla av att man har mer att göra.
   Sen ekorrarna! Ekorrarna! Jösses vad de ser söta ut! Jag är ju en husdjurssamlare så jag ska ha allihop. Har inte loggat in än men har sett bilder och de verkar ha rätt intressanta animationer? Åååh, tycker det är så kul med de här små detaljerna som gör helheten så cool!
 
   Sist men absolut inte minst är SSO's nya sponsorprogram! Alla ryttare med tillgång till en häst och som är mellan 13-20 år kan alltså ansöka om att få bli sponsrade av Star Stable i ett år, och det som då ingår är sponsrade Star Stable-ridkläder samt träningstillfällen för riktigt duktiga ridinstruktörer. Eller ridinstruktör, enligt texten på hemsidan kan man lika gärna hålla på med trav eller voltige så det verkar som att precis vem som helst som håller på med någonsin som har med hästar att göra har en chans att delta!
   Jag är nu förstås för gammal för att delta, men vilken chans det här är! Det låter riktigt coolt och det är en jättefin chans att få utveckla sig som hästmänniska, och dessutom får man en chans att synas i sociala medier i samarbete med Star Stable. Enligt teasern som släpptes på SSO's Insta och YouTube tidigare i veckan verkar det som att Pontus Westergren är en del av satsningen, och om ni inte hört om honom är han en duktig hopptränare som håller träningar runt Stockholm/Nacka/Värmdö (vad jag vet!). Det bidrar till att jag får en seriös vibe av det här - jag har tittat på ett par hoppträningar med Pontus och han vet verkligen vad han håller på med. Om ni vill läsa mer om satsningen kan ni göra det HÄR.
 
   Nu ska jag sätta mig med lite videoinspelningar, och jag taggar för i morgon då jag är ledig. Tjoho!
Igen då!

   Onsdag återigen och jag har inte ens testat orienteringen än... blev inte så mycket spelande för mig sedan förra veckan och jag har bara spelat för att köpa Spirit. Vi får se om jag hinner med idag - jag tänkte spela in ett nytt avsnitt av Harry Potter & Fenixordern ikväll! Hoppas på att min dag ska gå smärtfritt så att jag kan åka hem vid en rimlig tid och både spela in video samt testa uppdateringen. Aja, oavsett är jag ledig i morgon och hoppas kunna komma ikapp lite med SSO!
 
    Esme och Glòin
Kort vecka!

   Jag hade typ missat att det var en kort vecka den här veckan! Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp min vecka för mitt jobb tillåter mig att välja vilka dagar jag vill vara ledig (kan jobba halvdag på onsdag och vara ledig på torsdag eller jobba halvdag torsdag och vara ledig på fredag), men jag räknar med att hinna med massa videoinspelningar. Det känns som att det är allt jag tjatar om här, men det tar en sån tid att få gjort! Plus att jag vill rida. Jag var ute hos min gamla foderhäst igår och hade tänkt mig ett lugnt dressyrpass som började jättefint med en skritt som gav kvitto på arbetet vi gjorde förra veckan, men så fort som jag travade ut i höger varv kändes det bara fel-fel-fel... Hoppade av och sprang med honom och jo, han var halt. Ljuvligt! Tänkte boka ridlektion på ridskola i helgen så det blir någon ridning av ändå, haha.
 
   Nu har jag åtminstone flyttat hem igen för den här gången - och jag är så himla sugen på att sätta mig med något arbete i Photoshop. Vet inte riktigt vad än bara! Får se vad jag kan tänka mig hitta på...
 
   Kanske en ny version av den här gamla pärlan från 2014?
Spirit i SSO!

   Efter mycket om och men samt 4(!) timmars rendering för att Sony Vegas är ett skämt till redigeringsprogram lyckades jag slutligen få ihop en Spiritvideo!
 
 
   Jag ska iväg på familjefest och i morgon ska jag rida min gamla foderhäst så det är fullt möjligt att jag inte hinner kika in på ett par dagar, särskilt eftersom jag fortfarande bor borta. Vi hörs då vi hörs!
Nu så!

   Jag är ju kattvakt över helgen men är hemma för att spela in lite videor och testa den nya orienteringen innan jag åker tillbaka till katten. Tycker det låter som en kul grej med orientering trots att jag avskyr det IRL (sist jag provade på sporten var i högstadiet då jag blev ihopparad med en tjej jag inte kände som spenderade hela turen med att klaga, tjuvröka och låta mig läsa kartan, vilket ledde till att vi hamnade en kilometer åt helt fel håll och fick vandra tillbaka med bara en enda kontroll avklarad; jag säger ju att jag har sämre lokalsinne än en mindre begåvad snigel!) - men det finns mycket som är roligare i spel än vad det är på riktigt.
 
 
   Nu ska jag in i spelet för att jaga Spirit för allra sista gången - wish me luck!
Här är jag igen!

   Har haft ett par långa och sena dagar men nu ser det lugnare ut. I helgen ska jag vara kattvakt åt min syster, men eftersom hon bor väldigt nära mig kommer jag sitta hemma och jobba med mina videoinspelningar och traska över till henne för att sova hos katten.
 
   Jag har till hälften spelat in en Spiritvideo och ska ta sista vändan om den i morgon kväll eller nån gång på lördag. Är så arg över att jag aldrig kan spela in mina videor när jag vill! Försökte spela in innan jobbet tidigare i veckan men det var så tidigt så Spirit fanns inte ens att hitta i spelet...
 
   På tal om Spirit så verkar det som att han faktiskt har ett schema? Det är först nu man börjat kunna se mönstret, och vad jag har märkt så har han haft samma schema idag som han hade förra torsdagen. Verkar alltså som att han har ett schema för varje dag! Det blir ett Jorvikipediafix alltsåledes, men inte idag. Idag ska jag dricka te och glo på Netflix för att förbereda för en lång dag i morgon.
Spännande!

   Vad tror ni det blir för uppdatering idag? Jag har verkligen inte ens en liten känsla av vad det kan bli...
 
   Jag hade tänkt boka in en ridlektion i helgen, så visar det sig att det är just den helgen min mamma tjatat om i flera månader och att jag absolut måste vara social med familjen... suck. Dock löste det sig så att jag istället rider min gamla foderhäst både idag och i morgon - får hitta på vad jag vill och dessutom är det gratis! Lite flyt får man ha ibland och jag är i stort behov av att galoppera lite i skogen!
   Om jag nu inte hinner med att kika in här och nämna dagens uppdatering vet ni alltså varför, jag ligger alltså inte död i något dike nånstans (om nu inte hästis får för sig att skjutsa av mig)!
 
   Bild från Horsez Ranch Rescue
Kallter och fjordingar

   Det har varit ett galet tjat om fjordingar ända sedan Penny Kinglee klev in i spelet strax innan julen 2014, och nu är det inte väldigt långt kvar innan det kanske blir en...
 
 
 
   På tal om en annan videorelaterad grej - sedan SSO's musik släpptes på Spotify har många av oss som håller på med videor från spelet råkat ut för Copyright Claims, vilket innebär att vi inte kan tjäna pengar på videor som har SSO's musik i sig. För såna som mig som faktiskt har YouTube som jobb (det är mitt extrajobb, men det är fortfarande en viktig del av min inkomst) är sånt väldigt oroande, och SSE lovade genast att försöka lösa saken så att vi alla kan fortsätta göra videor med spelet utan problem. Nu är det löst! Det är lugnande och det är också skönt att SSE tog det här på så stort allvar att det löste sig relativt fort. Det innebär alltså att man återigen kan använda sig av all SSO's musik i sina videor utan att oroa sig över det där läskiga "du har brutit mot upphovsrättslagen"-meddelandet! Tjoho!
Ny animation!

   I onsdags fick sig våra karaktärer en ny animation! Nu sitter man inte och håller i osynliga tyglar då man rider utan träns längre - utan man håller en hand i manen! Hur charmigt?
 
   Ut på tur sent igår
 
   Jag blir alltid lite glad i min mörka själ då gamla saker i spelet förbättras. Den här animationen är helt beroende på hästens träns, så även om man använder sadel håller hon fortfarande handen i manen så länge som man inte har ett träns. Jag älskar det! Nu vore det bara helt ljuvligt om barbackaanimationen ändrades så att hon sitter längre fram, inte pressar ner hälen så mycket och slutar rida lätt i traven - för omöjligt kan det inte vara nu då vi vet att det här går, right?
Senaste videon!

   Senaste nytt från min YouTube-kanal har ni här, där det ska till julfirande på Grimmaldiplan bland annat.
 
Då var det måndag igen!

   Jag vet att min blogg kanske inte utgör världens mest intressanta läsning just nu, och det är synd eftersom jag vill ta tag i den. Men det är just det här med livet utanför spelet och dessutom lite hälsa som spelar in också. Fattar inte om jag är allergisk eller förkyld, men jag har hostat som en tok i några veckor och det vill verkligen inte ge sig... inga andra symptom, bara en galen rethosta. Sen är jag lite allmänt omotiverad till det mesta just nu. Dålig period helt enkelt.
 
   Mitt mål för den här veckan är att försöka köpa Spirit! Jag skulle behöva spela in några nya videor också men i helgen flyttar jag hem till min syster för att vara kattvakt, plus att jag tänkte försöka rida några gånger den här veckan... dygnen behöver fler timmar!
 
   Esme och Darkrai
Beundrad!

   Yes, beundrad med Spirit! Kommer dock vänta med att köpa honom tills jag kan spela in det på video. AAAAARGH JAG BEHÖVER EGET BOENDE
  Kan alltså dröja, men jag är stressad över att inte kunna sköta min YouTube-kanal ordentligt pga min boendesituation (min kanal är ju mitt extrajobb, oavsett rolighetsfaktor är jag i behov av inkomst) så det är möjligt att jag får sitta tidigt någon morgon den här veckan och försöka spela in så  det är gjort och jag kan klippa ihop en video om det hela.
 
 
   Är det bara jag som fått den där Spiritlåten på huvudet btw? Kan inte sluta nynna på den och det är så irrriterande! Har fortfarande bara sett ett avsnitt av serien men låten fastnade, haha...
Nu då?

   Dagen efter Eurovisionfinalen är man alltid lite tom på insidan - man har taggat järnet i en vecka och med stort intresse följt allt från amerikanare som dyker upp på sociala medier och undrar vad det är för inbördeskrig som pågår i Europa till alla nya memes som dyker upp i kretsarna och helt plötsligt är det slut occh det enda som är kvar nu är att undra hur vinnarens värdland ska ha råd att hålla i tävlingen nästa år.
   Så - nu då?
 
   SSO lade ju ut den här underbara bilden på sin Instagram igår:
 
   Asså Jorovision Song Contest, vilken dröm skulle inte det vara, haha? Visserligen skulle tävlingen nog bestå av Raptor som får sjunga alla bidrag själv, men... kul skulle det vara x)
 
 
   Skämt åsido, jag ska göra åtta till uppdrag med Spirit och sen kan jag köpa Miraderoäpplet. Spännande!
Då är man igång!

   Jag har börjat jaga Spirit! Jag gillar det här så mycket, och jag blev lite varm i själen av att kika in i globalchatten också. De som hängde där försökte sprida ut sig och täcka olika områden för att sedan kunna informera andra om var han höll hus - vad glad man blir över att alla verkligen går samman!
   Det verkar ju som att Spirit har ett slumpvis utsatt schema, åtminstone över olika dagar. VI får ju vänta till nästa torsdag innan vi på riktigt ser mönstret och vet om det är totalt slumpvis eller om det är olika tider specifikt för olika dagar, men just in case håller jag koll så vi kan lägga upp tiderna på Jorvikipedia om det nu visar sig att det är ett riktigt schema.
 
   Esme och Porthos har hjälpt Spirit att hitta en fin plats
 
   Nämen det här är så mysigt, gillar verkligen hur uppdragen är uppbyggda! Det kommer väl dröja ett par dagar innan jag kan köpa Spirit eftersom jag började idag, menmen!
Puh!

   Lång och tuff vecka för min del. Idag startade jag dagen med att åka ut och rida på min gamla foderhäst innan jag åkte till jobbet, man kunde ju ha startat dagen sämre... Särskilt då han gick så sjukt bra. Välbehövligt för själen!
 
   Jag har fått massor av frågor gällande om jag ska spela in Spirit på film - och jo, det är klart jag ska göra det. Eller ja, jag ska åtminstone försöka. Det kommer dock dröja, för jag har en plan med den här videon och det vore nice att faktiskt kunna visa upp Spirit i all hans glans. Vi får se om jag får ordning på det!
 
   Hur går det med era Spiritjakter?
Nu är han här!

 
 
   Okej, så Spirit är i spelet - och det är nog bättre än någon vågat hoppats på! Spirit tar med sig element från regnbågarna och Galloper Thompson och blir en vildhäst som springer kors och tvärs över Jorvik varje heltimme. Coolt! Dessutom kan man faktiskt köpa honom också, på ett riktigt snyggt sätt - istället för att köpa honom på klassiskt sätt får man köpa ett äpple i Fort Pinta för 699 Star Coins, och om man ger Spirit äpplet har man "köpt" honom i och med att han bestämmer sig för att flytta in i ditt stall. Att ha Spirit i spelet utan att kunna köpa honom hade varit värdelöst från SSO's synpunkt och jag tycker det var en riktigt smart lösning!
   Jag har aldrig varit ett die hard Spirit-fan, men det är ju klart att filmen alltid haft en plats i hjärtat. Dock är hästen i sig så uttjatad, och det har jag tyckt under hela min uppväxt. Jag kan tycka det är lite synd att det inte är originalhästen som kom in i spelet, men man förstår ändå varför - DreamWorks arbetar inte med den gamla hästen längre och därmed blev det den nya. Så sjukt coolt att SSO jobbar med DreamWorks though? Tänk vilka dörrar det kan öppna! DreamWorks har gjort tonvis med galet bra filmer och jobbar också med tv, vilket är väldigt intressant... kanske det här öppnar upp för just film/serier med SSO?
 
   Jag har inte hunnit spela direkt, men jag ska förstås prata mer om Spirit så fort jag kan! Just idag är det dock delfinal 2 i Eurovision, och i morgon kan det hända att jag har en skum dag. Jag ska iaf börja den med en ridtur, vilket inte är helt fel :D
Tjo ni!

   Jag har inte tid att skriva så mycket just nu, men bra att veta är att jag dragit upp en Jorvikipediasida åt Spirit, så om ni redan nu vill läsa upp om honom kan ni göra det genom att klicka HÄR! ^^
 
 
Wihihihi!

   Det var ju Eurovision igår! Första delfinalen. Jag missade mer än hälften eftersom jag var ute på middag men med tanke på låtkvalitén i delfinalen var jag inte så ledsen mer än att jag missade Epic Sax Guy. Jag har ju taggat i månader på att se honom tillbaka i ESC! Tack och lov gick Moldavien vidare så han dyker ju upp i finalen på lördag, men ändå...
 
   Idag är det dags för mer information om Spirit! Om det har med uppdateringen i sig att göra är tveksamt - det kom nya hästar förra veckan och det har än så länge aldrig efter närmare 300 uppdateringar kommit nya hästar två veckor i rad till spelet. Men vi får se!
   Jag ska iväg på upptåg efter jobbet så jag kommer väl hem lite sent, men jag är nyfiken och ska försöka täcka det som släpps om Spirit då jag väl är hemma igen!
 
   Esme och Knightley - denna bild passar utmärkt med tanke på hur svinigt kallt det var i Stockholm igår, hugaligen!
Byter digitalt mot verklighet

   Det är i hästväg alltså! Jag har ju mått dåligt under en längre tid och för stunden är det mycket hästar ute i verkliga livet som gäller i första hand, vilket leder till mindre sittande framför dator. Det är ändå skönt i det fina vädret och Aideen ska veta att jag behöver fler djur i min vardag och det räcker inte med att titta på videor på gulliga katter på lunchrasten. Just den här veckan är det dessutom Eurovisionvecka, och ni som hängt med här ett tag vet med er att denna vecka är helig. That's right. Sen råkade jag gå och få erbjudande om gratis mat ikväll så min dag idag består av att försöka lista ut hur jag ska få äta på restaurang men ändå hinna se hela första delfinalen av ESC. Ni hör, vilka problem va?! (OBS, spår av ironi kan förekomma)
 
  I morgon får vi alltså veta mer om den här Spirit-grejen! Vårt community har överlag varit galet negativt mot det här, vilket troligen mest ligger i att det är svårt att förstå att hästen i serien inte är densamma som den i filmen från 2002. Inte så konstigt egentligen, då jag först hörde om serien trodde jag att de gett Spirit en re-design. Är det inte lite konstigt att DreamWorks tagit en av sina mest älskade filmer och med väldigt dålig marknadsföring mot sina kunder gjort en tv-serie runt den? De hade sluppit så mycket hat och besvikna kunder om de bara varit tydligare med att berätta vad som var skillnaden mellan hästarna...
   Men exakt vad som händer i SSO vet vi ju inte. Vi kan gissa, men vi vet inte exakt. Ska bli spännande!
 
   Esme och Darcy
En otaggad påsk

   Jag hade tänkt göra påskuppdragen i påskas, men jag tröttnade fort då jag märkte att man inte fick någon xp. Och mycket mat. Alla sorters matbelöningar är värdelösa för mig eftersom jag använder mig av stallhjälpen, och jag tröttnade faktiskt till den grad att jag inte ens orkade leta fram de roligare belöningarna.
   Jag tycker det är mysigt med SSO's högtider, men jag skulle önska att man tjänade mer på att göra uppdragen så att man faktiskt får någon belöning av att göra dem och inte bara gör dem "bara för att". Jag har ju visserligen gjort alla de här högtidsuppdragen rätt många gånger vid det här laget, men man vill ju ta till vara på de grejer som kommer till spelet. Det krävs bara något för att ge lite motivation...
 
   Hur ser er motivation ut med SSO's högtidsuppdrag?
 
    Halloween gav jag också upp på i höstas. Hade enorma problem med att hitta spöken trots hjälp och kartor och till slut kände jag att det inte var värt besväret...
Asså helgen haha

   Jag som skulle spela in videor och grejer och istället slutade det med att jag var tvungen att jobba hela dagen igår... Idag ska jag iväg också så det här med mina videoinspelningar går fullkomligt åt pepparn, haha.
 
   Igår kväll sålde jag alltså en häst i SSO första gången! Min Frisiska Sporthäst Porthos fick sig en uppgradering och jag köpte in den nya hästen som kom i onsdags. Enorm skillnad! Jag är fortfarande inte 100% såld på de rörelser den nya Friesern har men det är en så enorm skillnad till det bättre från den gamla hästen ändå.
 
   Det här är ändå precis det jag velat sedan vi började få uppdaterade versioner av gamla hästar - att få chansen att köpa samma häst i ny modell. Tjoho säger jag och tycker faktiskt det är värt pengarna också. Vad tycker ni om saken?
 
 
Spirit kommer till Star Stable

   Den där "vilda" kommentaren från Matilda och GM Ylva i onsdags verkar ha avslöjats för omvärlden nu! En teaser släpptes bara för en liten stund sen på SSO's YouTube där Matilda pratar om att Spirit har skapats till Star Stable. På onsdag får vi alltså veta mer om exakt vad det är som händer!
 
   Den Spirit som pratas om är dock inte samma häst som från långfilmen, om någon nu tror det. Den här hästen har en bläs och vad jag har hört är det sagt att den originala Spirit var hans pappa. Denna häst är alltså med i Dreamworks nya Netflixserie vid namn Spirit Riding Free. Jag har varit skeptisk till serien sedan den avslöjades och nu släpptes den igår. Den är ju helt klart riktad till en annan publik än mig, men jag överlevde att se det första avsnittet. Jag kommer dock inte fortsätta se den, haha. Jag har växt ur hästserier vid det här laget!
   Jag har sett mååånga som varit fly förbannade över den här serien för att den förstör långfilmen för dem, men jag förstår inte riktigt argumentet eftersom det här är en helt annan häst. Det är dock möjligt att kritikerna inte förstått det och istället tror att Dreamworks satsat på en totalt reboot av hästen som innebar även en färgförändring.
   Ska bli riktigt spännande att se exakt vilken roll Spirit får i SSO!
 
SSO's Instastorys

   Ni som följer SSO på Instagram kanske har märkt att det nu varje vecka via Instagram Story går att följa vad de olika avdelningarna på företaget gör - eller ja, då de får chansen att leka med sociala medier. Det har gått mellan Sociala Medie-teamet, QA (Quality Assurance, speltestarna), GM Ylva och Queen of Redeem då de var ute på konferens i Kroatien, CX (Customer Experience, teamet som jobbar med support) och nu sist mobilteamet. Exakt vad de visat har gått lite fram och tillbaka - det har varit allt från presentationer av teamen till diffusa teasers till busstreck som igår då mobilteamet langade Angry Birds på GM Ylva. (Så tycker folk att jag är konstig då jag spelar Angry Birds och muttrar "dö gris, DÖ", jag går åtminstone inte runt och kastar fåglar på folk)
 
   Det händer mycket på SSOHQ varje dag, men man kan aldrig säga att de här människorna inte har kul på jobbet!
   (Fun fact, pokalen på bilden nedan? Den kommer från kontorsbyggnadens tävling om vem som hade fulaste jultröjan i vintras. Simon från mobilteamet vann!)
 
 
 
 
   På tal om Instagram, har ni sett att både GM Ylva och Matilda nu har egna officiella konton? Ni hittar Ylvas HÄR och Matildas HÄR!
Kom igen datorn!

   Min dator är på gränsen att ge upp samtidigt som mitt internet inte är sådär jättesnällt. Kul! Jag ska ännu en gång gå igenom de tips ni lämnade då jag tidigare bad om tips på datorer och se vad som lämpar sig. Jag hade faktiskt tänkt mig att på allvar leta efter att jag avslutat min inspelning av HPOotP just för att slippa starta om spelet igen, så jag ska försöka kämpa mig igenom spelet nu i helgen.
 
   Först väntar en lång dag på jobbet, sen blir det videoinspelning ikväll!
 
   Fortfarande lite halvbitter över att jag missade att ha spelet på engelska!
Den nya sportfriesern...

 
   Det är officiellt, Esme Silverforce ska för första gången sälja en häst! Ååååh vad jag blev glad över den tigrerade Sportfriesern igår! Min kära Porthos får sig en välförtjänt uppgradering så fort som jag kan logga in härnäst.
   Precis det här har jag hoppats på sedan det började komma uppdaterade hästar! Jag är inte superförtjust i Morganhästarna (jag äger bara en trots att det finns många i spelet - jag föredrar de Engelska fullbloden!) så jag vet inte om jag kommer köpa fuxen, och jag har inte lust med en till islandshäst just nu. Men Porthos får sig ett lyft! Åtminstone framåt helgen.
 
   Bye bye Porthos, kan knappt vänta på att plocka hem den nya hästen medden snyggare kroppen och de nya animationerna! (Och med ben som faktiskt blir raka då de slår i marken)
 
   Nyfiken på vad Matilda och GM Ylva pratade om i videon också, under de sista sekunderna. Vad tror ni händer nästa vecka egentligen?
 
 
   Jag tror att jag börjar reagera på pollen ute, för jag är väldigt låg och lite sådär halvsjuk. Kul.  Fortsatt lite segt från mitt håll alltså!
Senaste redigeringen!

   Jag borde verkligen ta itu med sidan om mina hästar, men det här med motivation, ni vet... Saknar dessutom bilder på hästar som Sweetie och Darkrai som jag helt enkelt inte haft någon lust att göra redigeringar på än. Här har ni åtminstone min senaste häst, Goldeen.
 
Den nya fluffiga katten

   Eller ny och ny, det har ju gått ett par veckor, men ändå. Jag har köpt på mig den nya kattungen från Frejas butik och äger återigen alla husdjur som går att äga i spelet!
 
   Typiskt med svart sadelväska, inte helt lätt att se katten... Här ser ni btw min nya Haflinger, som ska presenteras någon gång snart. Jag har jobbat med en redigering på henne i helgen men har inte haft motivation för att göra klart den.
 
   Den här katten tävlades från början ut på Instagram i en tävling där några få spelare vann den, och den släpptes för alla spelare ett par veckor efteråt. Jag tyckte det var ett riktigt bra koncept på pris, att några får något exklusivt som alla andra ändå får chans att köpa senare. Man får vara först med något utan att det blir något som skiljer en från alla andra just för att alla andra ändå har möjlighet att skaffa det senare, även om det då kanske är dyrt (79 SC tror jag att den här kostade).
Fortsatt runt Hogwarts

   Här har ni senaste delen i min OotP-walkthrough, vilket innefattar att hitta de allra sista kamraterna till Dumbledores Armé. Nu spurtade jag genom den här delen jämfört med hur jag brukar spela, och ändå tog det över två timmar (utspritt på tre avsnitt, 3-5) - snacka om quest! Fast det är ju en enorm grej, eftersom man på vägen måste slutföra x antal läxor och det är väldigt mycket fram och tillbaka om man inte har stenkoll på vad man håller på med.
 
Nya kläder

   Det här året har det kommit väldigt lite nya kläder - men av det som kommit finns det lite jag verkligen gillar!
 
   De här Converseliknande skorna har redan hunnit bli mina favoriter! Eller ja, jag föredrar alltid stövlar, men jag tycker desa skor är snyggare än "gympaskorna".
 
 
 
 
   Förra året kom det kläder varannan vecka och hästutrustning varannan vecka. Jag tyckte det blev lite mycket, särskilt eftersom det till slut kändes lite som att det kom kläder bara för att och det var rätt sällan jag tyckte att det som kom verkligen var snyggt. Nu är det tvärtom - kläderna kommer väldigt sällan men det är imo väldigt snyggt! Kanske lite för sällan though, jag skulle gilla om det dök upp nya kläder/utrustning åtminstone en gång i månaden.
   Det enda jag saknar är matchande schabrak. Personligen klarar jag mig jättebra utan matchande sadel och träns för jag kör på klassiskt brunt eller svart, men schabrak och benlindor saknar jag väldigt ofta då det kommer nya kläder. För min del skjuts många snygga kläder i spelet längre in i garderoben för att de blir svåra att matcha med hästen, men aja.
 
   Vad tycker ni om de kläder som kommit till spelet i år?

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.