Chrome Pointer

Silver Friend

 
   Namn: Silver Friend
   Tilltalsnamn: Silvally
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: Kommer snart...
   Ras: Achaltekeer
   Lynne: Kommer snart...




Hilley E

   Namn: Hilley E
   Tilltalsnamn: Hilly
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: Kommer snart...
   Ras: Trakehner
   Lynne: Kommer snart...




Nytt The Sims-pack

   Jag förhandsbokade faktiskt det senaste The Sims-packet! Jag är superinspirerad till att bygga hus och jag önskar lite att jag ska komma igång med mina planer på videor i TS4. Nu har jag iaf packet och har kollat igenom allt nytt både i Build Mode och CAS, och alla grejer är superfina. Ska verkligen försöka komma igång med byggandet igen, det är så rofyllt!
 
 
   Samtidigt som Island Living köpte jag faktiskt StrangerVille. Hade inte tänkt köpa det, men det var nedsatt med 40% rabatt och det lär ju inte bli bättre än så. Tror att jag kommer använda både fönster och dörrar från packet rätt mycket, byggföremålen var jättevackra!
 




Jurassic World Evolution

   Jag är så dålig med att hålla igång bloggandet numera, men ibland kommer jag på saker som jag gärna snackar lite om - som i det här fallet, Jurassic World Evolution.
 
 
   Då jag hittade JWE på Steam för lite mer än ett år sedan, innan release, tyckte jag det såg sjukt coolt ut och jag tänkte att det kanske skulle kunna bli ett rätt nice zoo manager-spel. Jag har ju spelet sjukt mycket Zoo Tycoon genom åren, och jag letar alltid efter liknande spel just för att jag älskar konceptet så mycket. Jag tyckte spelet var lite dyrt då det släpptes iom att recensionerna sa att speltiden var rätt kort trots att spelet kostade över 400kr (försöker hålla mig till en spelbudget så jag inte slösar halva lönen på att bara köpa coola spel lol), men inväntade en Steamrea för att köpa det och fick det därmed lite billigare.
   Först tyckte jag det var RIKTIGT svårt. Jag tyckte spelets egna tutorials inte var tydliga nog och spenderade hela det första speltillfället med att Googla fram lösningar på olika problem jag stötte på under mina två timmar i spelet. Jag var då lite besviken och kände att det kanske inte var riktigt värt pengarna om det var så trassligt.
   Nu har jag spelat i ungefär 14 timmar, och spelet blir ABSOLUT lättare med erfarenhet. Jag kan fortfarande behöva Googla lite ibland, men nu kan jag problemlösa rätt bra själv - särskilt eftersom majoriteten av spelets problem går att lösa om man bara har nog med pengar. Något jag fortfarande har lite svårt med är att dinosaurieparkens "djurskötare" inte kan ta på sig uppdrag själva, utan om något händer är det upp till en själv att hitta en jeepstation och antingen skicka ut skötare själv eller hijacka en jeep och gasa järnet över till krisplatsen för att lösa problemet själv.
 
   Helikoptern anländer till en av öarna i ögruppen där dinosaurierna huserar
 
   En av de grejer jag anser är mest negativt med spelet är spelkartorna. Det finns typ fem olika öar att spela på (jag har än bara spelat kampanjlägen, där man blir inkastad i olika scenarion och ska försöka göra varje ö framgångsrik), men de är rätt små samt har inte direkt en optimal planlösning. Det leder ju till att man får tänka både en och två gånger över hur man ska lösa problemet med utrymme, men jag tycker själv att det mest blir hämnande och att man inte kan få utlopp för sin kreativitet på bästa sätt.
 
   Att köpa in dinosaurier är inte helt lätt det heller. Eftersom dinosuarier är utdöda (surprise surprise) så måste man klona fram dem för att sedan släppa ut den i sin park. Vad jag förstått kan dinosaurierna inte få ungar med varandra (de har inga kön, vad jag märkt), så om någon dör måste man forska fram en ny för att hålla sin flock på en hälsosam nivå. Vissa dinosaurier flippar nämligen ur och bryter sig ut ur inhägnaden om man inte ser till att de är glada och nöjda nog. Och det här med att forska fram djur - jösses. Forskning går ju ibland åt skogen, så det kan hända att den dinosaurie man försöker klona dör i ett tidigt stadie, vilket gör att man står utan både pengar och dinosaurie. Det gäller att ha lite tur ibland, särskilt då man står på sin sista dollar och är beroende på att den där förbaskade velociraptorn ska överleva ut ur ägget...
 
   Min första köttätare lämnar labbet 
 
   Jag är superberoende av det här spelet just nu och om jag väl öppnar det spelar jag tills jag stupar av hunger, haha. Det är superkul, lite utmanande och galet beroendeframkallande. Om ni gillar zoo managementspel rekommenderar jag ABSOLUT det här spelet - men kom ihåg att Jurassic World Evolution enbart finns på engelska och det kan underlätta att ha goda engelskakunskaper.
 
   Om ni vil köpa spelet kan ni göra det via Steam (<- Länk) eller genom att klicka HÄR! Fram till den 25 juni är spelet nedsatt med 70% (lol jag betalade sååå mycket mer än vad det kostar just nu), så passa på nu om ni är intresserade!




Jorvikiska Urhästar på ingång

   Jag kom hem från semester i söndags men har varit rätt sjuk sedan jag kom hem, så energin har inte riktigt funnits till att göra mycket mer än typ... överleva veckan. Så blir det ibland.
 
   Nästa vecka kommer två nya Jorvikiska Urhästar till SSO! De kommer som vanligt bara finnas under begränsad tid, men just dessa två finns bara den här gången och aldrig igen. Jag längtar till onsdag då jag får köpa hem dem! Tycker båda är helt fantastiska men favoriterna är magiska versionen av körsbärsträhästen och icke-magiska versionen av björkhästen. Så kul med fler urhästar från Generation III!
 




Off to save the world

   De ser rätt coola ut tillsammans, eller hur?
 
   Esme och Ödesryttarna




Har någon här spelat Unravel 2?

   Jag hade verkligen tänkt köpa Unravel 2 när det kom ut, men sen gjorde jag aldrig det. Är fortfarande osäker på om det är värt det om man som jag bara vill spela ensam? Är det någon här som köpt det och kan uttala sig?
 
   Bilder nedan från det första Unravel, som är ett underbart spel.
 
 
 




Hopp!

   Bild från Horsez




Jag har gjort merch!

   Jag har nämnt det här nån gång tidigare, men jag har en merchshop genom Redbubble och har där designat egen merch. Jag älskar mitt lilla enhörningsmönster (som ni ser på anteckningsboken) och då jag är hemma från semestern ska jag beställa hem en soffkudde med just det mönstret på. Vågade inte beställa innan semestern eftersom leveransen då kommit fram medan jag fortfarande är borta.
 
   Alla mönster finns tillgängliga på minst 10 olika produkter var! Länk till shopen hittar ni genom att klicka HÄR! (Eller genom att klicka på bilden, pick and choose)
 
 




Jag vill ha ännu fler zonies

   Tror det är min standardfras varje gång Blitzle syns på bloggen. Men jag älskar SSO's zonies och vill ha hur många fler som helst.
 
   Esme och Blitzle




Workation times!

   Nu drar jag på sommarens första workation! Det betyder alltsåledes att jag är ledig från mitt vanliga jobb för att jobba på mitt andra jobb. Ska bli SÅ SKÖNT att stå en vecka med stallarbete där man bara GÖR och inte behöver TÄNKA.
 
   Jag åker i eftermiddag efter att ha dragit ihop mina sista lösa trådar på jobbet, så jag dyker inte upp här igen förrän tidigast nästa söndag. Jag får alltid lite dåligt samvete då bloggen står helt tom though, så hör och häpna - jag har langat in några schemlagda inlägg som kommer upp medan jag är borta. Dessutom så uppdateras nog min Instagram ish-som vanligt, och på YouTube följs samma schema som alltid. Så - det var det! Hörs om typ nån vecka och lite till!
 
   Esme & Footie, over and out!




Pokémon Sword & Shield

   Igår hade vi besvär på jobbet då internetuppkopplingen gick ner i hela byggnaden (vad jag vet gällde det hela huset så de andra företagen hade nog lika mycket besvär som vi hade), så eftersom jag ändå inte kunde nå något jobb under en stund och tröttnade på Chromes dinosauriespel efter att ha lett ligan i någon timme (slutade på fjärdeplats officewide) satte jag mig bekvämt för att titta på Pokémons livestream där de visade upp mer från de kommande spelen Sword & Shield.
   Jag har ALDRIG varit mer taggad för ett Pokémonspel! Det är så vackert, ser ut att vara relativt mycket open world med vilda Pokémon som springer runt, vi har fått se lite nya Pokémon som nu gjort mig superintresserad efter att se mer och jag LÄNGTAR efter att få utforska regionen Galor. Ser ut som att det finns många spännande miljöer att röra sig omkring och det känns som att det kommer finnas en stor varitet i Pokéon också.
 
   Det jag är skeptisk mot är grejen med bautastora Pokémon, samt typ-raidbattles. Jag är orolig över att man kommer behöva betala för Nintendos onlinetjänst för att utnyttja spelet till max (spelet i sig + konsolen är banne mig dyra nog), och jag hade mycket hellre sett fler Mega evolutions än de där superultramegastora Pokémon som vi fick se i streamen. Att spela med kompisar kan nog vara coolt, men samtidigt hoppas jag att det inte är något som kommer krävas. Pokémon vill jag liksom spela själv...
 
   Om ni inte såg streamen men är nyfikna kan ni se den här nedan. Pokémon Sword & Shield släpps den 15 november till Nintendo Switch. Jag brukar köpa båda versionerna, men eftersom jag inte vet hur det skulle funka med ett Switch (brukar vilja byta Pokémon mellan mina spel) kommer jag avvakta lite tills jag är mer säker på hur spelen kan kopplas samman och eventuellt se vilken version som jag då helst vill ha. Är jättetaggad, det här kommer bli så kul!
 




Sjukstuga

   Jag sprang rakt mot en vägg, studsade mot den och flög ner i backen, och det är där jag just nu ligger och blinkar och försöker komma på hur man reser sig upp igen. All stress de senaste veckorna slog till då jag slappnade av litegrann och jag blev sjuk. Igår var jag spyfärdig större delen av dagen och idag har inte varit bättre än så länge. Har precis varit ute och handlat så nu håller jag mig inne resten av dagen + i morgon och hoppas jag är fräschare på måndag.
 
   Igår höll jag ändå i en utlovad livestream genom Höstryttaren, vilket var riktigt kul. Vi höll på i ungefär två timmar och susade igenom Jorvikstallet + Hillcrest. Jag är osäker på om jag kommer hinna fortsätta med spelet innan min semester börjar, men jag ser fram emot att spela vidare.
   Videomässigt har jag under ett par veckor jobbat med att täcka upp hela min första semestervecka + veckan efter med videor, så att jag inte behöver känna någon press på att spela in videor igen samma dag som jag kommer hem från ledigheten. Jag vill egentligen hinna med många fler videor än jag redan gör, jag vill sträcka mig ut och göra fler saker, men energin räcker inte riktigt till. Förhoppningsvis kommer det fler luckor som inte sammanfaller med att jag blir sjuk...
 
   Esme och Ash ute på lekstund med Concorde





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.