Chrome Pointer

Jurassic World Evolution

   Jag är så dålig med att hålla igång bloggandet numera, men ibland kommer jag på saker som jag gärna snackar lite om - som i det här fallet, Jurassic World Evolution.
 
 
   Då jag hittade JWE på Steam för lite mer än ett år sedan, innan release, tyckte jag det såg sjukt coolt ut och jag tänkte att det kanske skulle kunna bli ett rätt nice zoo manager-spel. Jag har ju spelet sjukt mycket Zoo Tycoon genom åren, och jag letar alltid efter liknande spel just för att jag älskar konceptet så mycket. Jag tyckte spelet var lite dyrt då det släpptes iom att recensionerna sa att speltiden var rätt kort trots att spelet kostade över 400kr (försöker hålla mig till en spelbudget så jag inte slösar halva lönen på att bara köpa coola spel lol), men inväntade en Steamrea för att köpa det och fick det därmed lite billigare.
   Först tyckte jag det var RIKTIGT svårt. Jag tyckte spelets egna tutorials inte var tydliga nog och spenderade hela det första speltillfället med att Googla fram lösningar på olika problem jag stötte på under mina två timmar i spelet. Jag var då lite besviken och kände att det kanske inte var riktigt värt pengarna om det var så trassligt.
   Nu har jag spelat i ungefär 14 timmar, och spelet blir ABSOLUT lättare med erfarenhet. Jag kan fortfarande behöva Googla lite ibland, men nu kan jag problemlösa rätt bra själv - särskilt eftersom majoriteten av spelets problem går att lösa om man bara har nog med pengar. Något jag fortfarande har lite svårt med är att dinosaurieparkens "djurskötare" inte kan ta på sig uppdrag själva, utan om något händer är det upp till en själv att hitta en jeepstation och antingen skicka ut skötare själv eller hijacka en jeep och gasa järnet över till krisplatsen för att lösa problemet själv.
 
   Helikoptern anländer till en av öarna i ögruppen där dinosaurierna huserar
 
   En av de grejer jag anser är mest negativt med spelet är spelkartorna. Det finns typ fem olika öar att spela på (jag har än bara spelat kampanjlägen, där man blir inkastad i olika scenarion och ska försöka göra varje ö framgångsrik), men de är rätt små samt har inte direkt en optimal planlösning. Det leder ju till att man får tänka både en och två gånger över hur man ska lösa problemet med utrymme, men jag tycker själv att det mest blir hämnande och att man inte kan få utlopp för sin kreativitet på bästa sätt.
 
   Att köpa in dinosaurier är inte helt lätt det heller. Eftersom dinosuarier är utdöda (surprise surprise) så måste man klona fram dem för att sedan släppa ut den i sin park. Vad jag förstått kan dinosaurierna inte få ungar med varandra (de har inga kön, vad jag märkt), så om någon dör måste man forska fram en ny för att hålla sin flock på en hälsosam nivå. Vissa dinosaurier flippar nämligen ur och bryter sig ut ur inhägnaden om man inte ser till att de är glada och nöjda nog. Och det här med att forska fram djur - jösses. Forskning går ju ibland åt skogen, så det kan hända att den dinosaurie man försöker klona dör i ett tidigt stadie, vilket gör att man står utan både pengar och dinosaurie. Det gäller att ha lite tur ibland, särskilt då man står på sin sista dollar och är beroende på att den där förbaskade velociraptorn ska överleva ut ur ägget...
 
   Min första köttätare lämnar labbet 
 
   Jag är superberoende av det här spelet just nu och om jag väl öppnar det spelar jag tills jag stupar av hunger, haha. Det är superkul, lite utmanande och galet beroendeframkallande. Om ni gillar zoo managementspel rekommenderar jag ABSOLUT det här spelet - men kom ihåg att Jurassic World Evolution enbart finns på engelska och det kan underlätta att ha goda engelskakunskaper.
 
   Om ni vil köpa spelet kan ni göra det via Steam (<- Länk) eller genom att klicka HÄR! Fram till den 25 juni är spelet nedsatt med 70% (lol jag betalade sååå mycket mer än vad det kostar just nu), så passa på nu om ni är intresserade!






Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.