Chrome Pointer

Några tankar kring spelutveckling

   Jag snackade om en grej med några kollegor häromdagen. Jag och de jag snackade med uppskattar alla att spela The Sims 4, alla av helt olika anledningar. Jag vill bygga, en annan älskar att skapa intriger mellan sina Simmar, en annan vil bara skapa Simmar osv. Häromveckan tillkännagav The Sims att det snart kommer terrängtools i en gratis uppdatering till spelet. Jag var ELD OCH LÅGOR och kände dels "YEEEES, fy farao vad kul!" - och sen gjorde jag misstaget att gå in i kommentarsfältet på en video som visade upp nyheten, för naiv som jag är tänkte jag att det kunde vara kul att se andra prata om hur taggade de är.
   Det var SÅ mycket kommentarer som "about ******* time", "var är den där och den här och allt annat vi vill ha?", "värdelöst, ge oss något bättre" osv. Man ba ursäkta? Hur otacksam får man vara egentligen? Något som uppenbart krävt rätt mycket arbete släpps GRATIS till er, och ni kastar skit tillbaka på utvecklarna? Jag tycker att The Sims är ett väldigt dyrt spel, men samtidigt kan jag verkligen förstå priset eftersom väldigt mycket content kommer med varje pack som släpps. Man betalar ju för det arbete som utförts för att produkten ska bli verklighet. Sen är ju grejen att spelet attraherar så många typer av spelare. Jag struntar ju i om en Sim ska jobba eller gå i skolan eller åka bil eller whatever, medan en ny byrå eller soffa kan tagga upp mig jättemycket för att jag kommer kunna använda dem då jag bygger. Eftersom en stor del av spelet är att styra runt sina Simmar är det ju helt orimligt att jag ska bli upprörd över att något som påverkar detta släpps, för jag har ingen äganderätt över produkten och det är minst lika många som bara vill spela med storytelling som det är som vill bygga som jag.
   Jag tycker The Sims har varit generösa med gratis grejer i år - terrängtool, runda tak, glastak, nya frisyrer, nya kläder, lite nya möbler... för ett spel som annars kräver att du köper nya pack hela tiden tycker jag faktiskt det är riktigt schysst. (Att gratis grejer kommer från EA alls är ju ett under i sig...) Om det nu är gratis, varför inte bara tacka och ta emot?
   Ett argument många har är "spelet borde ha varit bättre redan då det släpptes". Okej, det kanske är en valid point, men blir något bättre av att man ältar det x antal år senare då man faktiskt fått det man klagat över (småbarn, pooler, terrängverktyg, runda tak) i uppdateringar man ändå inte behöver betala för? Jag är jättetrött på att se folk skriva skit om spel då det inte förtjänas. Jag ser massor med negativa kommentarer om det kommande Pokémon: Let's Go-spelet också, SOM INTE ENS ÄR UTE ÄN. Det är alltså totalt omöjligt för Kalle som sitter hemma i sin soffa och sprider galla på nätet att veta om spelupplevelsen är som han tänker sig att det ska vara. Det är ju en sak att säga "jag tror inte jag kommer uppskatta det här på grund av de här anledningarna" och det är en annan sak att säga "det här är det mest värdelösa spelet i världshistorien" och sen bete sig som att det är jordens undergång. Så mycket drama llamas överallt!
 
   Jag tänker avsluta det hela med en till sak - det är något sjukt omotiverande och tråkigt att få massa skit på sitt arbete av sina kunder, särskilt då kunderna inte ens har sett eller testa produkten själva utan bara bestämt sig för att det är helt ok att skriva fula och elaka saker på nätet för att "man har rätt till sin åsikt". Jo, det har man. Men man behöver inte bete sig som Voldemort då man uttrycker den.
 
   Eftersom Bittertant Esme nyss höll en föreläsning här på le blog så får ni en bild från en föreläsning i spelet Horsez


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.