Chrome Pointer

Jorvik City - för att sammanfatta det hela

   Det har varit en speciell höst, som bestått av mycket väntan som i sig mynnat ut i MyStable och Jorvik City. Två saker som kanske inte är enorma då man ser tillbaka på dem, men som ändå gör väldigt stor skillnad. Stallet talar nog för sig självt och det har dessutom redan skrivit om, men jag ska förklara Jorvik City lite mer ingående.
   Jorvik Citys karta som den ser ut idag
 
   Spelare antingen älskar eller hatar Jorvik City. Det är mycket "det här är inte Jorvik", "SSO spårar", "man kan inte ha en sån här plats i ett hästspel" och yaddayadda osv. Samtidigt finns det reaktioner som är långt mycket mer positiva.
   Jorvik City var tvunget att komma till Star Stable. Den här staden började sin utveckling redan i Starshine Legacy, nära tolv år sedan - för allt hände ju runt staden där, även om det aldrig sades rakt ut. Det fortsatte i Star Academy. Star Stable Online krävde att staden bytte plats, för den kunde inte längre ligga nära Jorvikstallet med hur kartan är planerad nu, men det var oundvikligt att staden en gång skulle dyka upp. Jorvik City är ön Jorviks huvudstad, och i och med att den håller på historia är den viktig. I och med Aideen's Plaza är det möjligt att staden kan vara viktig i huvudstoryn, och det är ju inte omöjligt att hamnen blir viktig för Dark Core i framtiden heller. Staden har också figurerat så mycket i olika monologer och det finns så mycket potential. Vem säger att de här fyra platserna vi nu har där är det enda som finns i staden? Jag skulle personligen bli högst besviken om det inte visade sig att det fanns någon supersnobbig ridskola med världens coolaste tävlingsanläggning i närheten av staden, haha! (Jag har skrivit ett inlägg om olika platser i staden som ni kan läsa HÄR!)
 
 
   Hållplatser som den här lär dyka upp på fler ställen kring Jorvik City, jag är inte orolig över den saken! Det kommer utan tvivel finnas mycket mer för oss att upptäcka en dag.
 
   Det jag tror de flesta reagerar på är att man inte kan ta med sig sin häst till Jorvik City. Jag tycker å andra sidan att det är lite uppfriskande! Det är lite tomt, men det är något annorlunda - för Star Stable Online är så mycket mer än bara ett hästspel. Det finns så mycket potential i det här spelet som än inte har kommit fram (och det tror jag mestadels ligger i komplexiteten i att bygga och släppa ett spel i realtid exakt varje vecka), men i grund och botten ser jag det här spelet mer som ett spel om ön Jorvik och dess beskyddare än ett hästspel, trots att jag anser att hästarna är en otroligt viktig del av det hela. Just för att storyn har stått still så länge så måste hästarna bli en viktig del av det hela. Kan det här betyda att storyn i sig faktiskt tar sig framåt just nu?
   Om vi ändå ser till staden, så hade det inte varit passande att ta med hästen till de områden som finns där nu. Kanske det släpps andra områden i staden där hästar är mer välkomna? Jag såg att någon hade idén om ridfiler på vägarna så att man kunde rida "istället för att köra bil" om ni förstår - och det låter ju riktigt mysigt!
 
   Den här skylten har upprört många spelare, haha!
 
   Se ändå till Jorvik som ett helt land. Om hela landet bestod av exakt samma typ av människor och exakt samma tankesätt vart man än kom skulle det nog bli rätt platt. Om vi däremot ser Silverglade som landsbygden och Jorvik City som huvudstaden, där blir det annorlunda. De öppna fälten i Skåne har inte samma känsla som de stressiga gatorna i Stockholm!
 
   Jag ser alltså inte Jorvik City som ett steg bort från allt annat i spelet - jag ser det som ett tillskott som ger det här storyrika spelet ännu mer djup och ännu mer potential för framtiden!


Annika

Jag älskar Jorvik City. Tycker dock det är löjligt att vissa personer säger "det här är inte ett hästspel längre" osv. Vi rider vår häst den mesta av tiden då vi spelar xD

Nora Kittenstorm

Bra inlägg!❤ Själv har jag inga speciella åsikter om JC men det är väldigt mysigt! (Ok, kanske inte Pir13😂😂)

Neo

"Amen om du går i skolan kan du inte vara en hästtjej, för där finns ju inga hästar!"

Typ så låter dessa argument i mina öron.

Eva Bunnyland

Jag älskar Jorvik City och håller helt med!

Quinn Catforce

Jag gillar Jorvik City, men jag är inte där speciellt ofta och det gör nog att jag inte ÄLSKAR det, utan bara GILLAR det, det beror nog på att jag fortfarande inte kan komma till Governor's Fall, och hur rolig är Pir 13? Så jag rör mig isf bara i Aideens Plaza, men där finns inte så jättemycket roligt heller... bara några få affärer och de nya kläderna kom ju till Governor's Fall veckan efter staden kom...

Svar: Har du testat att ominstallera spelet på din dator? Spontant låter det ju som att någon fil inte har installerats korrekt
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.