Chrome Pointer

Vad tror jag om Jorvik City?

 
   Här ovan ser ni en karta där jag har kladdat lite. Jag har ju inte den blekaste om vad som finns där ute i "vildmarken", men jag tror det finns mycket spännande grejer där ute i stadslivet!
   Det är lite svårt att se vad som faktiskt finns på kartan - om man zoomar in på den kan man gissa lite vad olika saker kanske är!
 
   1. Det absolut första jag tänker på då jag ser det som finns i cirkel nr 1 är Parfum Palace från Pokémons Kalos-region. Eller är det kanske Versailles man tänker på? (Parfum Palace är ändå baserat på Versailles, sååååå) Ser ut som att det är grönska iaf!
 
   2. Det känns som att den där ön är lite "Ja vi ligger nära stan med we don't care" eller något. Kanske att det är lite fiskarstuk på stället?
 
   3. Det ser ut som någon slags katedral. Jorviks befolkning har aldrig uttalat sig om religion (vilket jag tycker är bra, bättre att inte ta upp det alls än att diskutera det litegrann och inte inkludera så mycket som möjligt), men om byggnaden har någon religiös mening... hm. Kanske det bara är något ascoolt kråkslott som en uttråkad miljonär låtit bygga upp? (Kanske är någon Jorvikisk version av familjen Addams som bor där, haha)
 
   4. Jag undrar om inte det här är Jorviks läroverk! Om inte skolan kanske det är antingen Universitetet, som det pratats mycket om i uppdrag, eller rent utav Jorvik Citys Museum. Jag är historienördarnas historienörd och älskar museer, så en av mina absoluta drömplatser till staden vore dess museum! Tänk vad mycket lore och backstory man skulle få ta del av?!
 
   5. Jag undrar om det här är Jorvik City-varianten av en större arena? Det känns ju som att den sådan borde finnas.
 
   6. Vet ni vad jag tror? Jag tror det där är Dark Chord! Om det faktiskt är så blir mitt nördhjärta väldigt lyckligt.
 
   7. Det känns nästan lite som att det här är den platsen Alex besökte i SSL4 (och som jag fortfarande besöker i mina mardrömar) - ni vet, då Mr Sands goes bananas och jagar henne då han sitter i rullstol. Är det så? Ingen aning. Men det vore kul! Troligtvis inte dock, om den platsen kommer till SSO känns det lite som att den kommer ligga där den låg i Vårryttaren.
 
   8. Det ser ut lite som ett fort, eller ett slott - och jag blir lite "Hm, tänk om det är Fort Niña...?" See, vi har redan Fort Pinta och Fort Maria. Båda är döpta efter skepp Christopher Columbus seglade med. Är det här det tredje och sista skeppet? Skulle kunna heta Fort Clara också, eftersom Santa Clara var skeppets egentliga namn. Men det kan också vara något helt annat!
 
   9. Hästön- jag menar, Azkaban, is that you? Vad tror ni att det där är?
 
   10. Herrgård? Säg att det INTE är Pine Hill, om Pine Hill kommer till spelet skulle jag så gärna önska att det låg där det gjorde i Vinterryttaren... Oavsett så kan det där vara ett coolt place! Kanske Aaron Silverglade huserar där?
 
   11. Observatorium? A.A.E., we meet again!
 
   Liksom titta på det här, det finns SÅ mycket potential! Några frågetecken finns från min sida.
 
   ??? Yo, Jorvik Citys flygplats? Det fanns en i SSL, som vi bara såg på spelets karta. Innan Episod 4 släpptes hade jag någon vision om att vi skulle behöva jaga Mr Sands runt ett flygplansfält, haha, trodde inte att det fanns på kartan utan anledning.
 
   ??? Var är Jorviks mest fancy ridskola? Vi vet ju att folk från Jorvik City är lite snörpiga och modemedvetna, så jag hade hoppats lite på ett superduperfancy tävlingsstall som skulle vara Jorviks modernaste stall med supercoola tävlingar och ett sjukt snyggt ridhus.
 
   ??? Bukten nedanför Addams-katedralen, är det en badstrand?
 
   ??? Var är Crow's Nest, det fattiga området där Alex och Kevin växte upp? Kan inte riktigt peka ut något som absolut är rätt plats...


Ida Goldforest

minns att jag såg något som liknade en flygplats när jag provade den gamla grillplatsbuggen! Man var ungefär där Jorvik City är på kartan...det måste ju finnas en flygplats någonstans liksom, det flyger ju ett flygplan över Jorvik och den måste ha en startplats? Eller? ;)

Svar: Fyyyyy, inte bugga! Men jo, nånstans måste ju planet ha lyft ifrån...
Esmeralda Silverforce

Vilda Snowbaker

Tänk om 9 är Hästön förlåt Azkaban. Kommer man kunna åka dit? Eller är det något annat slags fängelse. Har Jorvik äns något fängelse eller polis?

Svar: Om det finns en poliskår är poliserna väldigt dåliga på sina jobb, haha
Esmeralda Silverforce

Sigrid Winterdotter

Om Jorvik Citybefolkningen är så snörpiga och modemedvetna som du antyder så tror jag nog inte att ridning faller dem i smaken, de kan ju bli smutsiga! Märkeskläderna, alltså. Nej, ridning är nog för smutsigt, tidskrävande, och farligt (man kan ju trilla!!! Och hästar är ju OFÖRUTSÄGBARA) för de snörpiga stadsmänniskorna som bebor Jorvik City. Sen finns det säkert hästintresserade i Jorvik City, men det fina stallet Jorvikstallet är ju bara en bussresa (och en färjeresa, eller bilresa) bort! Silverglades Hästsportcenter faller väl snörparna i smaken kan jag tro, med ett vackert ridhus och fina miljöer. Om de skulle rida, förstås.

Svar: Ridning är dock en överklassport, så jag har inga problem att föreställa mig ett storstadsstall ^^
Esmeralda Silverforce

Evelyn Sparrowhunter

Jag hoppas och önskar att jc kommer på vår karta

Sigrid Winterdotter

Kan sträcka mig till att de sysslar med hästpolo (bara rika människor som gör det) och dressyr.

Gwendolyn Ravenrider

Crow's nest kanske är det lilla området mellan jorvik city galleria och ring nr 1? Spekulerar bara :)

elinbohman.blogg.se

Crow's nest kanske skulle vara de där gråa husen precis ovanför Pir 13? Känns ju som att det skulle kunna vara ett slumområde. ^^

Tilde Darkstorm

OMG! Det är verkligen ett Azkaban! Nu får vi se upp så att hästarnaknte blir skrämda av dementorer ;)

Tilde Darkstorm

Men wow, vilken fin mening... hästarna inte*

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.