Chrome Pointer

Ny expansion till Planet Zoo

   Jag har inte spelat Planet Zoo på JÄTTELÄNGE, vilket känns trist då jag tycker så mycket om spelet. Dock kräver det så himla mycket dedication för att kunna göra något coolt och den tiden (eller energin) har jag inte, haha. Ibland glömmer jag att de flesta jag följer på YouTube som bygger helt fantastiska saker i både The Sims och Planet Zoo faktiskt har gaming som heltidsjobb eftersom de tjänar så pass bra på sina kanaler, men jag jonglerar de spel jag hinner spela mellan jobb, stall och hund + nytt material till YouTube. Så... en dag kanske jag äntligen kan andas ut och spela lite Planet Zoo igen?
   Här är revealtrailern för det nya packet som kommer snart! Djuren ser underbara ut!
 




Wildwoods

   Jag har insett att jag inte skrivit något direkt om Wildwoods, hehe. Glömdes väl bort i all annan stress.
 
   Vägen till Redwood Point är så otroligt vacker och det var underbart att rida genom bergspasset - men inte lika underbart att ha en massa långsamma rangers på släp som dessutom ville prata på vägen. Jag galopperade förbi dem - jag pallar inte med att trava i flera minuter, särskilt inte då hästen vill hålla på och sakta av stup i kvarten. Känns som att något som kunde varit trevligare därmed mest blev jobbigt för att jag var rädd att missa någon dialogruta medan jag red långt i förväg för att få komma fram någon gång.
 
   Vi kom fram tryggt...
 
   ...men Rowans häst Shay blev rädd för något och vi fick jaga ikapp pållen.
 
  Jag uppskattar verkligen skönheten i Wildwoods, men jag eftersöker mer att göra i form av dagliga uppdrag eller tävlingar. Det gäller båda områdena, både runt Redwood Point och runt urhästarna. Det är väldigt mycket natur, men vad gör vi i naturen? Visst fanns fotosamlingen vilket var et väldigt bra tillägg, men det var också content som tog slut väldigt fort trots att jag inte stressade för att ta mig igenom det.
 
   Redwood Point är allt vackert! Det är ändå tacksamt att ha fått butiker, race och dagliga uppdrag här, men man är klar med dagens bestyr här på några få minuter.
 
   Den speciella hjorten skulle jag vilja ha en närmare presentation av. Förstod inte riktigt varför den dök upp någon av gångerna vi kommit nära den, eller vad grejen med den är riktigt, haha. Den ser sjukt cool ut dock!
 
 
   Sen har vi ju den andra delen av Wildwoods, men jag har faktiskt inte fotat några bilder där inne alls. Det är ett coolt område men jag tycker inte det helt passar min typ av spelande just nu. Det är liksom VÄLDIGT tematiserat i vart och ett av områdena där inne, och jag har inte hittat någon inspiration för att fota något där än.
 
   Jag brukar vara långt mycket mer taggad då det kommer till nya områden, men jag hade det inte riktigt i mig den här gången. Det är nog mer en kombination av trötthet, hemmajobb och pandemi än områdets kvalité i sig. Det är underbart att Jorvik växer och jag längtar efter mer story för att förklara hur det ena och andra hänger ihop!




Tävlingsrelaterat

   Esme & Elsa
 
  • Vilken tävling spelar ni helst om ni bara kan/ska spela en tävling då ni är inloggade?
  • Vilket område i spelet tävlar ni helst i och varför?
  • Banhoppning eller terräng?
  • Föredrar ni tävlingar inom engelska dicipliner eller är ni intresserade av att se mer från andra typer av ridning?
   Svara på en, några eller alla - jag tycker alltid det är extremt intressant att höra om era tävlingsvanor!
 
   Esme & Freya




Magiska hästar

   Att det nu är möjligt att själv välja vilken färg man har på sina magiska hästar är GULD värt. För min del ökar det värdet på hästarna eftersom det 1) är lättare att välja outfits till dem, 2) jag fått använda min favoritfärg på hästen hur mycket jag vill och 3) helt plötsligt är hästen coolare än innan eftersom JAG får välja var magin börjar och slutar!
 
  Ayla, som jag alltid vill ha magisk. Jag föredrar mina magiska hästar med så lite magi i den "normala" formen som möjligt, och eftersom Ayla behåller vissa övernaturliga tecken på kroppen i sin ickemagiska form föredrar jag henne såhär!
 
   Medan jag HAR köpt alla magiska hästar genom åren är det några jag använt bra mycket mindre än andra just för att jag uppskattat en av pälsfärgerna mer än den andra. Nu är "problemet" som bortblåst!
 
   Dorcha och Solas är riktigt coola, men jag har aldrig använt dem eftersom jag inte varit jätteförtjust i deras icke-magiska färger. Är superglad över att alltid få rida runt på dem med den här looken nu!
 
   Något jag verkligen uppskattar med det här är att man nu kan bege sig ut på terrängbanor utan att hästen ändrar färg hela tiden, och man väljer själv hur den ska se ut. Jag har nu passat på att rida lite mer på mina magiska hästar just för att jag kan välja deras färger själv och det är underbart att återupptäcka dem på nytt efter att de varit bortglömda i stallet rätt länge!
 
   En häst som jag älskar i båda utbuden är Tombhoof. En av våra absolut coolaste hästar! Hade nästan glömt bort honom lite efter förra årets Halloween, men han har fått extraknäcka som westernhäst nu.




Ett dilemma med namn

   Jag är en KLANT och har döpt två hästar till samma sak ^^' De som det gäller är min gamla trotjänare Blaze, nordsvensk - och, you guessed it, Blaze.
 
   Nordsvensken Old Blaze, eller bara Blaze
 
   Embermane, som förstås heter Blaze
 
   Nu har jag ju haft nordisen Blaze i ett antal år, så det känns lite fel att döpa om honom, men sen har vi ju också Blaze som ÄR Blaze xP Jag tänker mig två olika scenarion:
 
   1) Nordis-Blaze döps om till Dragonflame och blir en reinkarnation av Pennys gamla nordis Charizard
   2) Vi låtsas som ingenting och kör på som vanligt
 
 
   ...Halp.




Stoppa pressarna

   Eller okej det är inget "viktigt" mer än att hjärtat går sönder då man tittar på det här för hunden Maple är too precious for this world
 




Två veckor...

   ...till semester. LÄNGTAR efter en kravlös vecka! Vill just nu ha lite tid att fota bilder i SSO. Det är en så avslappnande grej och jag tycker det är så sjukt kul. Något jag borde göra efter jobbet, kanske...
 
 




Jag har en semestervecka snart

   Jag hade sett fram emot påskhelgen ett tag eftersom vi tack vare klämdagar skulle vara lediga från jobbet fem dagar i sträck innan jag påmindes att om jag tog ut ytterligare tre dagar på egen hand får jag en semester på åtta dagar. Taget! Två till arbetsveckor och sen blir det en semestervecka. Ser fram emot långa promenader med hunden och massa videoinspelningar. Dessutom är jag i desperat behov av fler lediga dagar i veckan. Just nu är jag så less på min ekonomi i kombination med min dåliga mentala hälsa. Om jag haft råd hade jag utan att tveka en sekund gått ner i arbetstid för att få mer tid att bara hantera livet, men det är inte ett alternativ just nu. Att få den där veckan men ändå ha så många semesterdagar över till senare är alltså guld värt i det här läget.
 
   Jag nämnde för min kompis Stacy i veckan att jag inte spelat spel på JÄTTELÄNGE. Star Stable räknas liksom inte riktigt eftersom det hör så mycket till vardagen och en vanlig arbetsdag öppnar jag spelet på ett eller annat sätt minst 20 ggr, men andra spel blir liksom aldrig av. Det beror dels på att jag är väldigt trött efter arbetsdagen och inte orkar med mer än att få i mig mat och ligga på soffan efter att ha aktiverat hunden, dels var det rätt länge sedan jag hittade ett nytt spel som gav lite inspiration. Känns lite torrt med nya spel i min stil just nu? Det finns några jag har lite intresse av på önskelistan på Steam, men min gamingbudget är rätt låg just nu så jag försöker undvika at köpa nytt bara för sakens skull. Men, MEN! Pokémon! Nu dröjer det visserligen till hösten, men det kommer äntligen remakes av Diamond/Pearl. Är lite rädd för hur mina favoritspel i serien ska hanteras eftersom det ser mer ut som remaster än remake i det material som släppts, menmen... Sen kommer Pokémon Legends nästa år (och nästa år kommer även Hogwarts Legacy, som tyvärr blev framskjutet från det planerade släppet i år), men i slutet av april kommer mitt otroligt efterlängtade New Pokémon Snap. Det blir nog det spel jag kommer spela mest under försommaren, om inget annat dyker upp lite oväntat. Jag har spelat lite Pokémon till och från på kvällarna på sistone eftersom det går bra att göra från tv-soffan, men det har krävt lite mer engagemang än jag orkat ge. Jag brukar ha rätt mycket strategier och planering för mina Pokémonsessioner, men har inte riktigt orkat nu.
   Så därmed har jag inte mycket nytt på spelfronten! Känns som att jag pratat av mig om allt SSO-relaterat i mina livestreams på YouTube redan, haha. Menmen, kanske dyker upp något kul att snacka om snart igen?
 
   Minns ni Esmes Appaloosa Gambit? Han är numera en Knabstrupper istället. Kändes som att namnet passade så himla bra på den här skönheten!




Mars är här

   Det här året har inte börjat bra. Stress och elände och sjukdom i familjen. Nu är det ändå vår i Stockholm och medan man förstås suckar och är oroad över klimatkrisen som är väldigt tydlig iom att februari var den varmaste februari någonsin uppmätt så är det också så otroligt skönt att kunna vara ute i solen.
   Något som förstås är bra mycket roligare än allt elände är att jag börjar komma igång med YouTube igen. Jag har många planer men som vanligt alldeles för lite tid. Det blir nog bra i slutänden ändå.
   Jag hade faktiskt tittat lite på att börja multistreama och därmed streama både på YouTube och på Twitch, men Twitch har regler mot just det för att tvinga användare att hållas enbart på deras plattform. Jag fattar varför, men det suger. Twitch har mycket bättre villkor för content creatorn och gör det MYCKET lättare för content creatorn att tjäna pengar på sitt arbete, något som YouTube blivit sämre och sämre med under de sju år jag använt tjänsten. Det jag tjänar idag är strax under det jag tjänade för fem år sedan, då jag hade bra mycket MINDRE visningar på mitt material. De som är kanalmedlemmar står för en väldigt stor del av det jag tjänar på YouTube idag och jag tror det märks att YouTube blir allt mer sniket iom att allt fler content creators, även några riktigt stora, uppmuntrar sina tittare att bli medlemmar eller joina andra tjänster som Patreon.
 
   Jag är ju äntligen klar med att rensa ut mitt Instagramkonto från spökföljare! Nu har jag en interaktionsnivå på ca 40% istället för 3%. Sen tycker jag fortfarande att det suger att se att interaktionsnivån ändå håller sig så låg trots rensning - är det jag producerar inte bra nog att spendera mer tid på än att bara scrolla förbi? Loggar folk inte in på sitt konto mer än var tredje dag och därmed missar det mesta som händer? Är det algoritmerna som bara inte visar det man gör? Man blir ju galen bara av att fundera över hur sociala medier egentligen fungerar. Aja, det är vad det är och jag tycker det är lite skönt med en "nystart".
 
   Längtar nu efter att komma igenom de kommande två månaderna, eftersom min valp är i sin sista växtspurt. Vill att hon ska bliva stur så vi kan börja bygga upp och gå på riktiga långpromenader tillsammans!
 
   Esme & Jolly





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.