Chrome Pointer

Kan knappt vänta!

   Okej, så just nu finns det en grej som ligger EXTREMT högt på min önskelista med grejer till spelet, och det är att få HELA Jorvik omgjort till Star Stables nya grafikstil. Då det väl är gjort kan ingen längre klaga över att saker och ting inte är realistiska i spelet, för då är det så uppenbart att det absolut inte är menat att vara realistiskt x)
 
   Självklart är den drömmen lite stor i dagsläget, men igår avslöjades årets stora områdesuppdatering, vilket är en uppdatering av hela området Silverglade med Moorland i fokus. Det betyder alltså att följande kommer uppdateras:
 • Marktextur
 • Träd
 • Växter
 • Stenar
 • Föremål som t ex tunnor och blomkrukor och liknande som fyller ut i områdena
 • Himlen
   Det här är min favoritbild av alla som släppts hittills. Vi ser FEM nya marktexturer, en ny bänk, tre nya träd, en ny buske och skymten av en ny lyktstolpe (de lite trista GED-aktiga som finns i Moorland), samt solsken som vi annars bara sett i Mistfall. OCH NY HIMMEL! Det är som ett helt nytt spel samtidigt som det känns som HEMMA och jag avgudar det! Ser ni hur bra slottet passar in också?
 
  Byggnader kommer alltså inte stå i fokus alls denna gång, men ändringarna ovan kommer synas i hela SIlverglade, vilket inkluderar:
 • Moorland
 • Fort Pinta
 • Silvergladebyn
 • Marleys gård
 • Vingården
 • Valedale
 • Firgrove
   ...och självklart alla områden som dyker upp därimellan. Det här är alltså en ENORM uppdatering och jag har suttit som på nålar över det här och har varit så taggad på att äntligen få prata om det, haha!
 
   Många verkar tudelade till denna strandbild, men jag tycker det känns mycket varmare än de stränder vi har idag. Det är inte bländande på samma sätt, ni vet? Nya törneklippor, nya stenar, ny vass, ny sand, mer av den vackra himlen och Fort Pinta symtas i bakgrunden.
 
   Jag är inte ett fan av nattetid i spelet, men den nya himlen kommer ju bidra till en ny känsla. Jag gillar dock att det alltid varit så stjärnklart, så jag hoppas att stjärnor kommer finnas även framöver även fast det inte finns några på bilden. Gillar att en ny lyktstolpe hamnat här ute nära Mrs Holdsworths hus, och jag tycker det är jättefint med ljusslingorna vid championatet! Man lägger märke till platsen på ett helt annat sätt med ljuset där. 
 
   Det är väldigt viktigt för en produkt att ha en grafisk profil som gör att produktens kunder kan känna igen sig, och som gör att det är lätt för andra att känna igen vad det är för produkt. Se t ex Fortnite, numera kan typ vem som helst känna igen en screnshot från spelet och direkt se vad det är ifrån. Star Stable har saknat en egen stil och varit ett hopkok av olika stilar väldigt, väldigt länge, och viss grafik i spelet är TIO ÅR GAMMAL. Helt sjukt, särskilt då spelet inte är äldre än sju. Jag minns fortfarande då jag såg de första bilderna från Årstidsryttarna (det var bilder från under utvecklingen och det var inte det färdiga spelet) och jag minns min besvikelse över hur det såg ut. Starshine Legacy är inte världens vackraste spel, men de har en värme som Årstidsryttarna aldrig hade. Semi-realismen funkade inte riktigt där, tycker jag. I SSO tänkte jag aldrig på att spelet ser rätt kyligt ut förrän Mistfall släpptes och efter det har jag haft svårt att njuta av resten av Jorvik.
   Det här är ett så stort steg för Star Stable och jag är SÅ LYCKLIG över det här! I somras satt jag med under en tidig testsession av denna uppdatering och en av kollegorna petade på mig efter en stund och väste "are you okay?" för jag var så överväldigad och så överlycklig, haha. Längtar så otroligt mycket efter denna uppdatering, men det är förstås mycket arbete kvar innan det är dags.
 
   Ser ni de gamla Eponaträden där över Moorlandstallet? Smälter ändå in rätt fint! Jag älskar verkligen himlen, den är helt otrolig! Jag har alltid tyckt det varit för mycket moln i spelet, vissa tider på dygnet är himlen helt gråvit och det är rätt trist.
 
   Den nya fyren är SÅ VACKER! Men jag är som sagt nyfiken på om himlen är klar eller inte, det vet jag faktiskt ingenting om ^^ Hade älskat lite stjärnor där uppe. Kanske några jorvikiska stjärnbilder?
 
   Målet med Star Stables nya grafikstil är att man ska logga in i spelet och känna att man kliver in i en saga. Jag tycker att alla våra artister, 2D som 3D, har gjort ett fantastiskt jobb för att göra det till verklighet. Längtar så mycket tills mer kan visas upp!


Ellie Archson

Håller med till fullo! Såg mycket negativitet på insta tyvärr men det är ju som det är, många är för unga (eller oinsatta?) tror jag för att förstå varför det är så viktigt för sso att ha en grafik som är i samma stil för hela spelkartan. Nostalgi i all ära men det passar sig inte riktigt i ett onlinespel som uppdateras en gång i veckan, nån gång måste allt bytas ut på nåt sätt innan det skär sig helt. Blir ju lite knäppt nu när ett uppdrag med ny grafik utspelar sig i en miljö som är 10 år gammal... tror spelet kommer kännas mycket sammanhängande nu!

Minna Moonchild

WOW, så vackert!

Sandra

Jag kommer bli rätt besviken om SSE inte tar tillfället i akt och implementerar in en måne på himlen i samband med det här. Det är egentligen lite lustigt att vi har en hel druidcirkel baserad på månen när Jorvik faktiskt inte har någon 😂 Men grymt jobb annars, jag ser verkligen fram emot uppdateringen!

Luna Ironhill

Min första tanke när jag såg bilderna var "Neeeej!" och den andra var "men det ser ändå rätt fint ut". Jag har aldrig tidigare tänkt på hur fula de äldre delarna av jorvik är jämfört med Mistfall, men sedan jag fick veta att det skulle uppdateras har jag börjat tänka på det mer och mer. Det kommer ta ett tag att vänja sig vid allt det nya, men jag har insett att uppdateringen behövs, och när jag jag väl har vant mig, vet jag att jag kommer tänka tillbaka och inte alls kunna förstå min första reaktion.

Lilly Underwood

Är så sjukt taggad på detta! :D Kära gamla Moorland, kära gamla Silverglade. Hoppas dock innerligt att det fortsätter finnas stjärnor på natthimlen, och kanske en efterlängtad måne. Jorviks natt är magisk!

Siri Birchsong

Jag tror det här kommer bli sjukt bra! Den gamla grafikstilen kommer alltid ha en plats i mitt hjärta för att den har funnits med mig sen Höstryttaren och blivit en del av min barndom, men ingen kan ju påstå att den egentligen är så himla fin. Jag älskar den här mer måleriska stilen, det ser ut som att man kommer gå runt i en riktigt välgjord concept art-bild och jag tror det kommer bli jättebra. Känns också som att man har gått tillbaka till SSL-stilen lite (men anpassat till 2018-standard) vilket jag verkligen tycker stämmer bättre överrens med spelets anda.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.