Chrome Pointer

Internetmobbning är inte okej

   Igår var jag hemskt besviken på vårt community. Jag såg en fjortonårig flicka kallas för saker som "bitch" och få dödshot - för att hon ska synas i Star Stable. Det var alltså JoJo Siwa som fick ett hemskt otrevligt välkomnande från delar av vårt community.
 
   Jag var så ledsen och besviken över de saker jag läste. Glad på ett sätt att vårt svenska community är så civiliserat (jag var STOLT över att läsa igenom vad som skrivits på svenska medier. Stämningen var så otroligt mycket bättre än på andra håll i communityt.), för några av de globala Facebookgrupper jag var med i visade upp en oerhört hätsk stämning, men överlag var jag så besviken. MORDHOT mot ett BARN? Är vi inte bättre än så? Ska vårt community behöva bli lika giftigt som de som andra spel dras med?
 
   Mobbning blir inte mer okej för att det sker på internet. Det är inte okej att kalla någon för fula ord. Det är inte okej att trycka ner någon. Det är inte okej att skicka hot till någon. ALDRIG. Det går jättebra att ha åsikter och det går jättebra att uttrycka dem - men det finns ingen anledning till att vara elak då man gör det.
 
   Att bli som Dark Cores hantlangare är inte något att sträva efter. Var en god förebild online och behandla andra som du själv vill bli behandlad!


Athena Darkrider

Hej! Ja, det är fel med internet mobbning. Man behöver inte vara så otrevlig för en uppdatering man inte gillar. Jag själv tyckte inte heller om uppdateringen men skrev inget hat för det. Vad tycker du om uppdateringen??

Lucy Seadughter

Jag blev så besviken när jag fick reda på vad vissa hade sagt. När man läste nyheterna så var det inte så att man förstod vem de menade men att vara så otrevlig som vissa har varit. Att de dessutom kommer dragandes med att det förstör spelet och att de kommer sluta spela tycker jag bara är lågt. Jag kommenterade på hennes Instagram och bad om ursäkt för hur vissa betedde sig mot henne. Blir bara trött på hur vissa håller på. Det som är ett problem är att det är de som har något negativt att säga som hörs mest. Tyvärr tror jag att detta speglar vårt samhälle överlag.

Kendra Hawkson

Tycker det är bra att du ofta tar upp detta då det är ett stort problem på internet. Jag hoppas att några av de som skriver elaka saker tar åt sig och beter sig bättre. Som jag ofta skriver/säger: Sprid kärlek, inte hat så gör vi världen till en bättre plats! <3

Svea Duskbook

Väldigt tråkigt att även vissa delar vårat community ska sjunka så lågt! Jag blev väldigt besviken när jag läste feta ! Att bara Mobbning finns är helt galet!! Alla är lika mycket värda sedan får ju alla ha olika åsikter . Är väldigt besviken på de delarna av teamet . Men det är jätte bra att du sprider detta & visar att det är vanligare en de flesta tror . Det var allt för mig , Tack och hej leverpastej

Svea Duskbook

Detta , inte feta xD

Luna Ironhill

Känner likadant... Såg massor av personer som skrev typ "det här är ett hästspel, de som spelar vill inte ha rosetter och regnbågar, ni förstör spelet" men samtidigt såg jag vissa på JoJos instagram(som var hennes fans sedan tidigare), som blev jätteglada, och många har älskat regnbågsriket, så det stämmer ju uppenbarligen inte. Om man tänker efter på vad som har hänt, så är det egentligen så att folk helt enkelt har blivit arga för att vi har fått en artist de inte gillar/har hört talas om. En artist som kanske riktar sig lite mer till barn, och det är ju totalt orimligt att ha i ett spel där många av spelarna är lite yngre. Eller inte. Visst, JoJo fyller inte direkt någon funktion, det är rätt onödigt att de har lagt till henne, men det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att jorden har gått under.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.