Chrome Pointer

Remakes och redesigns

   Jag satt och tänkte högt medan jag spelade in nya avsnitt av SSO RIde Through i helgen, och de funderingarna kommer självklart tillbaka i framtiden. Alltså typ långt i framtiden (den dagen, den sorgen). Jag har dock ingen ork att vänta så nu skriver man istället.
 
   Det är ju ingen nyhet för er att jag tycker det är en väldigt bra idé att hästarna i spelet uppdateras med nya modeller, nya animationer och helt enkelt fräschas upp rejält. Jag tillhör ju dessutom den lilla rebelliska gruppen som gärna skulle byta ut de Jorvikiska varmbloden mot en ny variant på rasen.
 
   Jag skulle önska att då en ras uppdateras, som t ex Morganhästarna, Painthästarna och även två Appaloosas, så skulle de färger som redan fanns på rasen släppas i den nya modelllen. På så vis kan man få behålla sina gamla favoritfärger, samtidigt som vi får ta del av evolutionen i spelet. Sen behöver ju inte de gamla hästarna försvinna för det, absolut inte - men man tycker ju om de hästar man alltid haft, bara det att många nu undviker de gamla hästmodellerna lite för att de helt enkelt är tråkiga. Jag gillar mina gamla hästar, men om de nya versionerna av rasen gav oss möjligheten att byta ut dem skulle jag faktiskt lätt göra det, så länge som texturen var lik originalet. T ex ponnyerna anvnder jag väldigt, väldigt sällan och har gjort så sedan Quarterhästarna kom till spelet.
 
   Jag är nästan lite inne på att byta ut Jorvikiska ponnyn Gigi mot Welshponnyn Gigi. Det som stoppar mig är avsaknaden på busig, rufsig ponnyman och att Welshponnyn är mörkare och rödare. Gigis färg är visserligen väldigt blek, men jag tycker skillnaden är lite för stor
 
 
   Hur skulle ni göra?






Sigrid Winterdotter

Jag tycker de Jorvikiska ponnyerna/ponnysarna (vad säger man?) är JÄTTEGULLIGA. Jag älskar dom, de är sååå söta<3 <3 Welshponnysarna är däremot INTE ALLS söta tycker jag, de är enormt överskattade! Nej, tacka vet jag Jorvikiska ponnysar. Så söta!

Svar: Nä jag tycker precis tvärtemot hahah, tycker de Jorvikiska ponnyerna ser ut som legoklossar! Särskilt benen tycker jag är jättehemska - men de har söta huvuden och deras egna manstil är superfin.
Esmeralda Silverforce

Charlotte Masterwater

Jag tycker att de gott och väl kan få göra remakes på gamla raser, gärna med liknande texturer och sådant, men att de behåller de gamla modellerna. Många av de gamla modellerna tycker jag är jättesnygga och jag vill inte att de försvinner.

Dock tycker jag att de gamla raserna kan få lite av de nya animationerna så som att beta, blinka, vippa på öronen och att man och svans fladdrar lite mer. Tycker att de flesta raserna som kommit på sistone kastar lite för mycket med huvudena. De står liksom aldrig still i mer än 3 mikrosekunder.
(lite överdrivet men ändå)

Svar: I allt som rör sig i spel finns så kallade skelett med olika "brytpunkter" (nu heter det väl inte alls så men jag kan inte sådär jättemycket om 3D-grafik och riggning) som fungerar som leder. De nya hästarna i spelet har väldigt många brytpunkter som gör att man kan ta sig mycket större friheter med hur man vill att de ska röra på sig, vilket de gamla modellerna inte har. (ta t ex hästens ryggrad - på de gamla hästarna tror jag att det bara är en rak, oböjlig ryggrad rakt igenom för fram och bakdel ligger typ alltid på jämn höjd, men jag gissar på ett antal fler punkter på de nya hästarna, vilket leder till att hästarna rör sig mycket mer naturligt genom ryggen.) Om de skulle göra så att de gamla hästarna skulle ha samma förutsättningar som de nya tror jag att de lika gärna kan göra om hela rasen då de är igång, för jag tror det skulle vara lättare än göra om det hela än att förbättra ett så gammalt jobb. Nu kan jag inte mycket om att bygga spel alls men jag har fått uppfattningen av att det är på så sätt.
Esmeralda Silverforce

Daniela Silvergarden

Jag gillar de nya hästarna jättemycket men jag är även lite inne på att rida de gamla hästarna just för att de är de(och att jag älskar hästarna, vill inte sälja dem;))
Mina 2 Jorvikiska ponnyer är en del av Silvergarden-familjen så de ska inte flytta för 5 öre <3 Däremot ska de få en ny kompis(när nu det blir)
Jag försöker nog hålla mig fast vid de gamla modellerna men jag kan inte låta bli att gilla de nya modellerna heller ;)

Svar: Jo asså jag gillar de gamla hästarna jag med, men helst skulle jag vilja ha alternativet att köpa dem "på nytt" så att man kan byta ut den mot samma färg fast med ny modell och animationer om man vill!
Esmeralda Silverforce

Katta

Jag skulle behållt "JPonny-Gigi" och köpt Welshen och döpt den till något annat. ;)

Isabella Skydawn

Då tillhör jag också den rebelliska gruppen som vill att starthästarna ska få en uppdatering eller en uppfräschning. De känns inte lika levande enligt mig än vad de nya raserna med nya animationer.

Fast om man skulle ändra dom så skulle jag helst velat ha en helt unik modell :) så att de ändå sticker ut från de andra raserna :P

Dock nått som har stört mig lite med de nya animationerna är (om jag inte är helt ute och cyklar och minns rätt) är att de inte riktigt går ihop med hovarna när de är högst uppe i hoppet (?) de är liksom för långt isär....? vet inte riktigt hur jag ska förklara det haha

Kanske en onödig detalj men det är iallafall nått jag märkte :P

Svar: Yay dude, I request the highest of fives! Starthäst med unik modell som ändå skriker "JORVIK", det vore grejer det! Tänker mig samlade men flytande gångarter, som att hästen dansar fram med en slags kraft bakom steget...
Hm, det har jag inte tänkt på! Jag är inte så jätteförtjust i hoppanimationerna överlag, mestadels för att ryttaren inte sitter kvar ordentligt på en enda häst... ska kika på't och se vad jag tycker x)
Esmeralda Silverforce

Corinne Lionbridge

Ååh, så mycket blandade känslor om de gamla hästarna! Å ena sidan gillar jag dem jättemycket - jag har ju köpt dem av en anledning och har fäst mig väldigt mycket vid många av hästarna. Åååå andra sidan står jag inte uuut med gångarterna. Så stela och studsiga.

Tycker dock att ryttarens animationer blir ganska begripliga när man rider de gamla hästarna, haha.. Då följer ryttaren med i rörelserna och det ser ut som ett helt, om än väldigt vilt, ekipage. På de nya hästarna flyger ryttaren runt som en vante i en storm, stör mig något otroligt på det med.

Får hoppas på uppdaterade hästar OCH ryttaranimationer!

Abigail gladecamp

Jag har tänkt på samma sak! Jag har också den här "gamla" ponnyn men vet inte om jag ska... Men ska läsa kommentarerna så hoppas att det hjälper mig <3

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.