Chrome Pointer

Mina Nintendo-konsoler

   Jag har spelat otroligt mycket Nintendo DS genom åren, vilket lättast bevisas genom alla sparade timmar på mina Pokémon-spel. Jag tror jag har spelat bara Platinum tre eller fyra gånger och på min senaste vända har jag runt 240 sparade timmar. På de andra ligger jag på mellan 27 till ca 170 sparade timmar. Som jag sagt förr, de där spelen är så sanslöst beroendeframkallande och då man väl har börjat spela är det omöjligt att lägga ifrån sig spelen.
 
   Jag har i dagsläget tre stycken konsoler. Först har jag ett svart Nintendo DSi. Det är från början min lillebrors och därför är det inte helt fräscht, då han var väldigt liten då han fick det. Han fick ett DSi XL någon jul och kasserade då det här lilla svarta, som jag istället tog över. Innan det hade jag ett ljusblått DS Lite, som fortfarande existerar i lillebrors skattkista med Nintendospel.
 
   Så här såg mitt första DS ut! Eller ja, det såg ut så här så länge som jag ägde det, men i lillebrors ägo är det nu rätt... smutsigt. Kladdiga småbarn.
 
   Anledningen till att jag tog över lillebrors DSi var inte för att jag skulle spela på det, utan det har varit min extra bank då jag ska flytta Pokémons för att kunna starta nya spel utan att behöva radera värdefulla Pokémon som legendaries eller de som jag bara fäst mig väldigt mycket vid då jag spelat igenom spelen. Kanske lite onödigt, men för min del sjukt praktiskt!
 
   Då det var nytt såg det ut så här. Tack vare lillebror är det inte lika fräscht though, hehe
 
   Jag spelade istället på mitt mörkbruna/svarta DSi XL, som jag ivrigt sparade pengar till så fort som det kom ut på marknaden. Jag älskade den större skärmen och tycker att XL-versionerna ligger så mycket bättre i mina händer. Jag har säkert haft den här sedan 2010 och jag älskar den.
 
 
   Denna konsol är min eviga trotjänare! Hade aldrig köpt ett 3DS om jag inte varit tvungen för att få spela de nya Pokémon-spelen. Utsidan ser brun ut här, men den är svart och glansig medan resten är märkbrunt. RIktigt snyggt!
 
   Men efter att ha undvikt Generation VI av Pokémon-spelen i ett par år kände jag att jag inte kunde vänta längre - jag ville så hemskt gärna spela 3D-spelen. Sååå jag behövde köpa ett 3DS. Då hade New Nintendo 3DS nyss kommit ut på marknaden, men jag prioriterade priset före funktioner och letade efter ett 3DS XL, just för att jag aldrig mer vill köpa ett litet DS. Nya modellen var dels dyr och fanns dels inte i XL än. Jag köper alltid mina Nintendo-produkter på CDON.com, då jag tycker de brukar ha schysta priser och jag tycker det är bekvämt att få hem grejerna på posten. Just då fanns det ett Star Stable-rosa 3DS XL för ett bra pris (köpte det för 1590kr - färgen är perfekt haha, typ exakt som SSO's logga), och jag tyckte inte de andra färgerna såg roligare ut (+ att alla andra var dyrare, heh) så jag köpte det tillsammans med Pokémon X och AlphaSapphire.
   Så här ser det ut! Älskar det, men jag tror tyvärr att något har pajjat med 3D-effekterna, för jag ser viss 3D även då reglaget står på noll. Förutom det ligger det bekvämt i handen, de stora skärmarna är fantastiska och det är trevligt att spela på. Dock skönt att jag har kvar mitt gamla DSi XL, för de äldre spelen är för lågupplösta för att helt fylla ut de extra stora skärmarna och jag tycker det blir lite distraherande med svarta kanter på sidan av den rektangulära skärmen. Gillar inte heller att volymkontrollen sitter på botten på vänster sida, det är alldeles för lätt att av misstag dra i den då man håller i konsolen.
 
   Nu är jag för en gångs skull inte döfattig (än - min iPad börjar ge upp efter några års trogen tjänst och jag funderar på vad jag ska ersätta den med) och jag har funderat lite på ett New Nintendo 3DS XL, eftersom alla recensioner jag läst säger att 3D-effekten är mycket bättre och att konsolen i sig ger en mycket bättre spelupplevelse. Dock är priset fortfarande lite saftigt för min smak och på CDON kostar de 1890kr. Tålamod är tack och lov en av mina starka sidor då det kommer till Nintendo, så jag kan gott vänta ett tag till. Antagligen kommer jag vänta fram tills att de nya Pokémon-spelen Sun och Moon släpps innan jag faktiskt bestämmer mig. Tänk skräcken, om de säger att spelen ska spelas på den nya konsolen de utvecklar nu, haha? (Nu säger all preliminär info att Sun och Moon kommer på 3DS, men man vet ju aldrig...)
 
   Bild från Nintendo.seSå här ser New Nintendo 3DS XL ut. Jag gillar inte att pekpennan nu sitter på undersidan an konsolen, men annars ser jag inget att klaga på förutom att konsolen säljs i så tråkiga färger. Alla recensioner jag har läst säger att det VERKLIGEN är värt att ha just denna modell, men priset är ändå lite för mye för min smak.
 
   Under tiden hoppas jag att New Nintendo 3DS XL släpps i fler färger! Jag tycker nog de ser lite tråkiga ut just nu. XL-versionerna brukar sällan få samma roliga mönster som man kan köpa de mindre versionerna i, men färgerna nu är verkligen inte roliga alls, haha. Kan nästan tänka mig ett vitt, men jag är rädd för att det skulle se smutsigt ut efter några användningar och vara svårt att hålla rent. Har dock sett några slags hårda skal på eBay, så jag ska kika lite på dem och se om de är något. Tänk ett Pokémonskal, sååå nice :D
 
   Jag vet att en bunt av er spelar Nintendo, vilken konsol i vilken färg har ni? :D






Ebba Youngland

Jag har två nintendon, mitt första är ett DSlite i mörkblått. Jag spelar aldrig på det men jag tror det funkar cx mitt andra är en modell jag inte vet och jag har tappat bort det ( hehe ) men det är iallafall gult med hästbilder som täcker all den gula färgen! Så det är fullt med hästar på :D

Ebba Youngland

Angående fodral till dina spel!

På stadium finns det fodral till typ hörlurar elr nått. Det är två fack i och dragkedja. Plus att du kan hänga den över axeln. Det finns vid kassan, iallafall där jag bor! Annars får du fortfarande kolla elgiganten. :)

Arina Crazyborn

Jag har ett turkost (stav) DSi

Leah Pandalake

Har ett svart (ingen aning om vad det är för konsol dock) var ett tag sen jag satt fastklistrad framför den där underbara spelmaskinen! Tror den ligger någonstans nergrävd i mitt rum men ska faktiskt ta mig tiden å kolla någon gång.. :D

Charlotte Masterwater

Jag har ett rosa DSi :)
Har inte spelat på väldigt lång tid men de spelen jag gillar mest av de jag har är nog Horse Life 2 och Mariokart. Underbara spelmaskin, nu måste jag ju nästan ta och damma av den lite och sätta igång att spela haha. cx

Cecilia Gladefield

Nintendo DS i pastellrosa ;D

Sabrina Eastforest

Jag har den allra första Nintendo DS (silver/grå) och New 3DS XL som är metalgrå med ett fint skin på .3

Selma westbridge

Jag har ett silvrigt ds lite, fast min lillebror fick det så nu är det lite söndrigt, sprucken skärm, ingen penna (hehe småsyskon) sen har jag två 3ds ett rosa vanligt som jag köpte typ två veckor efter att det kom ut i Sverige och sen ett svart 3ds XL som är mitt liv (hehe)

Lova Winterside

Har ett svart Nintendo DSi XL som jag inte använt på år, får nog börja använda det snart igen dock då jag blir väldigt sugen på att spela när jag läser dina inlägg :)

Lucy Macwright

Jag började med en rosa DS Lite, och typ fem år senare fick jag en vit 3DS - fick sälja stackars DS Lite:n för att få en dator. 3DS:et pajade för att vi, eh, fifflade lite med den, men jag fick en ny gratis! Jag själv känner att det är onödigt att köpa new 3DS till exempel, jag kan spela plus minus allt på min 3DS så jag känner inget behov av att köpa fler konsoler (y)
Imo så är vitt inte svårt att hålla rent, men så är jag ganska allergisk mot smuts så putsar direkt ifall det skulle dyka upp, hahah

Vanda E

Har ett vitt DS som jag har haft i typ sex år och det är inte så svårt att hålla det rent då jag försöker hålla den i min Nintendo väska

Esther Westhill

Jeg har en rød 3DS XL, solgte min svarte 3DS fordi jeg syntes den ble for liten og 3D'en på den var helt umulig å like for min del. Jeg spiller ikke så mye på konsoller noe mer, foretrekker data egentlig. Men siden et av mine favorittspill (The Legend of Zelda) ikke kommer til data så har jeg en 3DS som jeg kan spille mange av favorittspillene mine i den serien på om jeg har lyst. :)

Ida Lightnose

Jag har ett Nintendo 3DS som är turkos. :D

Fiona Underland

Min lillebror hade en vanlig gameboy när vi var små, en sådan där gameboy pocket från 1996, grå som orginalet från '89. Jag tror att hans bästis hade en gameboy color från 1998, då de var lite rikare än vad vi var och hade råd med det som då var det nya. Jag själv fick nöja mig med att nu i vuxen ålder spela gratis via datorn, vilket fungerar då jag "slipper" springa omkring på mässor (vilket jag förstås gör ändå; springer på mässor!) och leta efter gamla begagnade spel. Bara de äldre versionerna, röd-grön-blå, duger åt mig, allt det där nya i färg är inte min grej. ;)

Stephanie Diamondfall

Ville väldigt gärna ha ett Nintendo nä4 jag var mindrw men jag fick aldrig köpa ett och sedan dess har det aldrig blivit av att jag skaffade ett.

Cassandra Watersmith

Jag har ett rosa DS som micen tyvärr har gått sönder på. Sedan har jag ett grönt DSI XL som min storasyster har tagit över då jag nu för tillfället spelar på ett 3DS i färgen aquablue.

Justine Greennose

det enda nintendot som jag någonsin har haft är ett som jag fick från min morbror som han redan använt några år. Nintendo DS, en benämning för Dual Screen. Och då spelade jag bara Mario Kart och Super Maria 64 *-* älskade det och det var typ det bästa som fanns enligt mig (i nuläget 14 år)

Amanda Rainwood

Jag har ett vitt Nintendo 3DS XL. My baby <'3

Emilia Southlake

Jag har ett nintendo ds lite (grönt), ett nintendo 3ds (rött) och ett new nintendo 3ds xl (svart/metallic)
Jag älskar verkligen mitt new nintendo 3ds xl, värt pengarna! Jag har dock aldrig spelat på ett vanligt nintendo 3ds xl men tycker ändå om den nya versionen väldigt mycket :)

Grace Mysteryyard

Min lillasyster har ett svart och jag har ett blågrönt glansigt :) fast vi har de typ tillsammans.

Amanda Lightninggirl

Hei Esme! Jeg lurte på om du kunne lage et innlegg om hvordan du tegner man og hale og hvilke pensler du bruker til det, evt link til dem? Elsker bloggen din og måten du redigerer på og jeg vil så gjerne vite mer!

Svar: Här du! :) http://monokerus.se/2015/march/masterpost-photoshop-for-sso-spelare.html
Esmeralda Silverforce

Sabrina

Började med ett gult Gameboy Color och därefter ett Gameboy Advance SP haha x) Längre har jag inte kommit då handhållen konsol inte riktigt är min grej.

Svar: Ååååh, Advance SP var ju drömmen då man var en liten knodd, det var ju så inne med fliptelefoner samtidigt x) Jag började ju min karriär med ett vanligt Advance men var så sjukt avundsjuk på alla ungar som fick Advance SP!
Esmeralda Silverforce

Miranda Silentborn

Hej!
Detta har dock inte något med Nintendo att göra, men jag undrar när man får uppdragserien med Starshine angående Lisa?
Vissa av mina vänner har redan fått uppdraget när d har varit i lvl 14 eller 15, men jag är i lvl 17 och har inte fått det. Så jag undrar om man måste ha någon speciell ryktes nivå?

Tacksam för svar.

//Miranda

Svar: Gör bara uppdrag och öka dina rykten så kommer det väl någon gång :)
Esmeralda Silverforce

Vilda Snownight

Min första Nintendo, en DS Lite, rosa, fick jag en jul ganska tidigt, jag var typ 8? eftersom min 4 år äldre syster fick en samtidigt. Då fick jag Nintenodogs och ganska snart ett pokémon.

För ungefär 4 år sedan fick jag en svart 3DS och förra året köpte jag pokémon Y till den. :D

Frida

Nintendo DSi XL Svart :D

Layla Bunnyheart

Jag har ett lila DSi XL som jag har haft rätt länge nu

Nu Mightystar

Jag ett rosa Nintendo 3Ds som jag fick när jag fyllde sju. Spelar på det 1 gång i veckan, pensionär :)

Selma "Semlan" Frendtree

Jag har ett 3DS XL i rosa och sedna har jag ett DS som liknar det ljusblåa fast vitt och på den vita så är skärmen jätte lös har haft det i minst 3,5 år om jag mins rätt

Amedea Misthaven

Du var väl med i KP, va?

Svar: Ehm ja typ kanske
Esmeralda Silverforce

Matilda S

Har ett turkos-metalliskt 3DS.

Haley Eastlake

Har ett av de allra första Nintendo DS som släpptes i färgen grå, som jag fick av en kompis då han inte spelade längre och mitt Nintendo DS lite i vitt hade gått sönder. Skärmen hade släppt från ena sidan efter en olycka då någon råkat sätta sig på det. Till en början fungerade bra om man fäste fast skärmen med en gummisnodd men tillslut så blev det för mycket för den stackars konsollen. Riktigt kul, var ett tag sen jag spelade dock, kanske återuppliva mina nintendogs och gamla Avatar: The last airbender spel!

Sofff

Hade ett rosa DS först, men sålde det till min kompis lillebror som sedan gjorde sönder det när han blev arg :') Så det finns inte längre cx Har nu ett rött 3DS, men spelar det typ aldrig D:

Lorraine Beegirl

De flesta av mina kompisar har DSlite, men jag har ett svart DSi

Klara "Bus" Eaststar

Jag har ett rosa DSi, perfekta SSO-färgen!

Potatispaj även känd som människa (Luna Summerhill)

Har ett blått Nintendo 3DS

Luca Sweetlake

DS Lite och 2DS
Mvh/ Luca Sweetlake

Iris Highgarden

Grönt Game Boy color och ett vitt DSi

Hime

Ljusblått DS Lite, Rosa 3DS, Vitt WiiU, Vitt Wii, silvrigt GBA.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.