Chrome Pointer

Jag är tydligen ett träd

   I onsdags hände det ju lite grejer på Fort Pintas strand. Nu har nog de flesta hunnit spela igenom uppdragen, men för säkerhets skull:
 
   Tim Hooper, surfardude som i vanliga fall pluggar i staden som är lika stressig som en grävling, fanns till hands vid stranden då han höll på att ordna ett dansgolv samt en ny, nice tävling.
 
   Man fick hjälpa Tim med en massa grejer. Jag gillar att det hade kommit nya NPC's till stranden, det gör att den känns lite mer levande. Mer NPC's överlag tycker jag känns bra, Jorvik är ju ändå en ö med rätt mye folk (med tanke på den lilla ytan) och då måste man ju se fler än man gjort tidigare. (Har ni sett att alla Bobcat-tjejer förutom den på hästen har fått namn nu också? Emilie, Laura, Stephanie, Charlotte, Chloé, och Sophia har nu fått sitt namn över sitt huvud!)
   Uppdragen tyckte jag var rätt bra. Lite mycket folk, vilket alltid drar ner stämningen lite. Eftersom alla spelare kan göra dessa uppdrag, gratisspelare som betalande, kommer det inte bli mindre folk förrän alla börjar bli klara med sina rykten heller... att kunna dölja andra spelare är en dröm! Man kanske inte ens behöver dölja alla - någon nämnde för mig igår att man skulle kunna välja hur många spelare man vill se åt gången, allt mellan 0-50. Tror det var Emlan som sa det? Iaf, jag skulle inte klaga! Ibland kanske man väljer "dölj alla förutom min klubb/vänlista"? DET vore grymt! Jag menar, om man fortfarande ser chatten gör det ju inget, men bara så att man faktiskt ser vad det är för uppdrag man gör. Det vore underbart till huvuduppdrag!
 
   Okej, om man återgår till uppdragen då. Tycker det är kul med alla nya objekt i spelet som ser så bra ut! Även fast det går undan och är över snabbt känns det välgjort, och det gillas alltid.
 
 
   Tim blandade oerhört äckliga drycker och tyckte att jag var stabil som ett träd. Det ni.
 
 
   Okej, dryckerna då. På Facebook har det nämligen varit några stora diskussioner om att Tim försökte droga karaktären. Men... va? Det var ju inte som att det var alkohol eller något i drycken. Det var ju mer så att den var så oerhört äcklig att man i princip svimmade av den - det är ju menat att uppdragen ska vara lite roliga, och då blir det ibland snäppet överdrivet. Jag kan säga så att om någon ens säger ordet "drink" blir jag ångestfylld och minsta hint om alkohol är allt annat än välkommen hos mig, men jag hade inte minsta tanke om att det här skulle vara opassande förrän folk började skriva om det. Jag tycker dock fortfarande inte att det är opassande, helt ärligt. (Det har också varit snack om att spelets dialoger har blivit grövre på sistone - men idag gjorde jag några Dark Core-uppdrag med Penny och en av snubbarna kallade mig för apa och hotade att kasta mig utför ett stup. Nja, jag tycker nog inte att det är särskilt stor skillnad! Men självklart vore det inte bra om dialogerna nu blev grova.)
 
   TÄVLINGEN SEN! My gosh vad jag gillade den! Kort tävling, men jag älskar hur både vattnet och bryggan är en del av den. Snacka om att utnyttja omgivningarna, genialt och jätteroligt. Hoppas på mer sånt i framtiden, visst var det lite frustrerande då hästen simmar (travar) men hela grejen var så bra.
 
   Som sista grej så kom det helt nya dancemoves! Jag tyckte de var roliga, men tyvärr "drog" animationerna i karaktärens axlar lite mycket så det passar inte riktigt med kläderna, som det lätt blir hål i. Synd också att karaktärens hår inte följde med som i de originala stegen!
   Jag är dock väldigt förtjust i den gamla dansen, så jag hoppas verkligen att den inte försvinner... det får vi se då discot startar!
 
 
   Jag gillade den här uppdateringen och satsar nu på ryktesbyggande med Tim - och ser fram emot nästa vecka då det kommer nya, coola Morganhästar! Såg ni i trailern, att hästens pannlugg rörde sig?! HUR ASGRYMT ÄR INTE DET :D


Lisa

Kostar det pengar att blogga?

Svar: Det beror på vad man själv väljer. Jag har valt att köpa ett domännamn (alltså min webbadress) och då har jag betalat, men de allra flesta bloggar gratis.
Esmeralda Silverforce

Johanna Nighthome

Längtar jättemycket till nästa uppdatering! Lever fattigt på 83 Star Coins så det är nog länge kvar tills jag köper en Morganhäst :( Samlar dessutom till en Fjording. Men det ska ändå bli kul och kolla på färgerna och spekulera i vilken man ska ha när man får råd :) Men dom har ju ett nytt rörelsemönster och allt så det ska bli väldigt spännande.

Capucine Papapoulos

Tycker verkligen att en göm alla funktion behövs. Uppdragen är ju typ grejen med SSO och om det inte går att se uppdragen i princip, så är en stor del av spelets poäng död. :(

Frida Pandalund

Jag har ett tips om du skulle vilja dölja alla spelare,dock är det lite riskabelt om du har dålig internetuppkoppling och får nätverksfel ofta.

Gör det dagliga uppdraget "Bartendern på stranden" med Tim,utför uppdraget. Lämna sedan inte in uppdraget,alltså ta inte din belöning. Alla spelare kommer då gömmas och du kan springa omkring ensam ;)

Svar: Vet om det :)
Esmeralda Silverforce

Michelle Dragonhill

Av vad jag har märkt är det mest de som spelar på engelska som får "grövre" dialoger, var ju massa snack för ett tag sedan om att någon i spelet sa "badass" i ett uppdrag, samt att många uppdrag i den engelska versionen innehöll ord som blev censurerade i chatten. Hur det är nu vågar jag inte yttra mig om, spelintresset är på noll just nu.

Svar: Amerikaner är överlag väldigt lättstötta då det kommer till ord, eftersom minsta lilla ord lätt censureras bort i deras tv-sändningar. Svenskar kastar lätt hur sig "fan" och "jävlar" i sändningar, men så fort som liknande ord används i USA censureras de bort med ett "beep". Frihetens land, eller hur? *ironi* Nejmen titta på typ Hell's Kitchen med Gordon Ramsay, det är mer "beep" än talat språk i det programmet (om man nu inte får tag i den ocensurerade versionen, som är långt mycket roligare).
Amerikanska spelare kan tyvärr skriva väldigt lite i sin chatt överlag. Vi svenskar har ett chattfilter med en "blacklist", där opassande ord står på den listan och de ord som finns på listan går inte att använda i spelet. I USA är det tvärt om - de har en "whitelist", och om ett ord inte finns på listan går det inte att använda i spelet. Du ser ju vilka problem det medför, för det kräver att man har med sjukt många ord och uppenbarligen har många ord som behövs i everyday talk missats, men SSO själva har inte valet att byta filter såvitt jag vet. USA, frihetens land, där allt är tusen gånger trassligare än i vilket annat land som helst - om du nu inte ska köpa ett vapen. (Ja, jag är USA-kritiker, haha)
Esmeralda Silverforce

Michelle Dragonhill

Blir alltid lika imponerad av din kunskap om spelet! Har aldrig hört att något annat onlinespel har haft en whitelist istället för en blacklist, spelar däremot mest svenska spel. Men det är som du säger, USA, landet där man inte får visa en kvinna i bikini på TV för "BARN KAN JU SEEEE" men att köpa vapen går lika lätt som att köpa mjölk på Ica.
En whitelist måste betyda så otroligt mycket jobb för spelutvecklarna, men tänk den hemska tanken att någon skulle kunna ta sig runt en blacklist :O (*host* USA *host*) Dessutom måste en whitelist vara väldigt komplicerad för spelarna också. Tänk hur många småord de kan missa... Med tanke på hur svårt det är att föra en konversation med vår svenska censur kan jag inte annat än att tycka synd om amerikanarna. Plötsligt uppskattar man den svenska blacklisten lite.

(och nu kommer lite skummiga tankar som kom efter att ha läst ditt inlägg noggrannare)
Känns som att de senare uppdragsdialogerna har olika betydelser om man tänker dem från ett barns perspektiv eller från en vuxen/tonårings perspektiv. Tar uppdragen hos Tim som exempel. Ur ett barns perspektiv (eller nä, inte ett barns, men ur ett mer oskyldigt perspektiv) skulle man kunna tänka på avsvimningen som "haha, drinken var så äcklig att hon svimmade" (när man fick höra ingredienserna lät drinken inte särskilt god heller...) men man skulle också kunna tro att droger/alkohol kan vara inblandat. Ganska ofta hör man hur unga kvinnor/tjejer vars utseende följer samhällets norm (spelarkaraktären) blir drogade ute, tyvärr. Nej usch, mår dåligt av att tänka på det och det är alldeles för mörkt för vårt fina Jorvik.

Förstår om du inte orkar läsa, väldigt luddigt haha.

Svar: Idéen med en Whitelist är väl okej, men det är så otroligt avancerat och jag förstår inte hur de kan tycka att det är en bra idé, där borta över atlanten. Det skapar ju bara kaos och väldigt mycket onödigt arbete och de stackars amerikanska spelarna kan knappt prata med varandra.
Haha, hela grejen med stycket jag skrev om saken är att jag tycker folk överdriver. Vi fick till och med en innehållsförteckning över drinken och vet att det inte var något skumt med den mer än att den var sjukt äcklig. Jag tycker folk överanalyserar lite väl mycket just nu, uppdragsserien var ju menad att vara rolig och jag tycker inte det fanns något opassande i den!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.