Chrome Pointer

Den pågående Selfie-tävlingen

   OBS! Sedan jag först skrev det här har SSO gått ut på sin Facebooksida och konstaterat att tävlingen inte har fungerat som planerat. Känns bra att veta det, anser jag! (Det här inlägget skrevs igår morse och var menat att publiceras i morgon, men ibland går det inte som planerat)
 
   Jag sa ju i frågestunden sist att jag inte ville delta i Selfie-tävlingen, och det finns en ganska bra anledning till det - det fuskas till tusen. Mest tror jag det är för att det saknas struktur i tävlingen.
   Jag har ett Facebook-konto för Esme och jag kan knappt räkna hur många som skrivit till mig i chatten och bett mig att gilla deras bild. Jag avskyr rösttiggeri. Det är typ lika illa som spam och reklam i spelchatten och vid det här laget vet ni väl vad jag tycker om det. Blir det fortfarande en rättvis tävling om folk säger "snälla rösta på min bild" och skickar det till typ alla personer på sin vänlista?
   Jag har också läst på både bloggar och på Facebook att många har skapat extrakonton och sidor för att kunna lägga röster på sig själv. Jag vet inte om det stämmer för jag har inte sett det själv, men det skulle inte förvåna mig.
 
   Jag tycker att hela tävlingen är uppbyggd på ett sätt som inte fungerar särskilt bra. Vilka spelare kommer synas mest i tävlingen? De som är välkända i spelet. Deras "fans", om man ska säga så, lär rösta på sina idoler. Det här säger jag inte för att jag har något emot spelarna i fråga, det är bara fakta. Jag tror det också märktes med att tre av Air Stars mest välkända spelare var med i toppen av förra veckans tävling.
 
   Okej, om jag ska strukturera mig lite:
  • Just nu verkar det pågå mycket röstfusk. Det hade kunnat förhindras genom att tävlingen skulle hållas på SSO's egen hemsida med ett annat röstningssystem.
  • Det skulle ha varit klarare tävlingsregler. Är redigering tillåten? (Det verkar ju som att det är så, men då ska det stå i tävlingsreglerna anser jag.) Är röstfiske tillåtet? Är det tillåtet att skapa tio extra Facebook-konton för att rösta på sig själv? Hur många bidrag får man skicka in?
  • Får man delta varje vecka trots att man redan har vunnit ett pris? (<- tycker att den här frågan är rätt viktig)
  • Om jag har fattat saken rätt har flera spelare haft problem med att kunna ladda upp och tagga sina bilder på Facebook
   Men, i slutänden känns det som att tävlingen kastades ut i det fria för att avgöras av barn, då den hade behövts avgöras och struktureras av vuxna. Om spelare ska få rösta på andras bilder, vilket är en helt okej idé i grunden, så behövs det något sätt för att förhindra röstfusk. En orättvis tävling är ingen rolig tävling.
 
 
   OBS! Sedan jag först skrev det här har SSO gått ut på sin Facebooksida och konstaterat att tävlingen inte har fungerat som planerat. Känns bra att veta det, anser jag!


Sabrina Eastforest

Jag kan bry mig mindre om en selfietävling för 9-åringar men jag håller med det du skriver när det gäller röstningen. Det borde vara vuxna som kunde kanske rösta fram eller lotta fram vinnaren istället för att lägga ansvaret på barn. Kändisskap i spelet i min åsikt är löjligt, om jag skulle rösta skulle det vara på den bild som jag anser är bra tagen :)

Autumn Masterbridge

Det borde vara Star Stable-teamet som röstar fram vinnarna.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.