Chrome Pointer

Kändisskap

   Ibland händer det i spelets chatt att en "känd" spelare skriver något. I huvudsak är det då någon av de som driver de större SSO-bloggarna eller, förstås, en av våra Game Masters. Och då händer det oftast så att många reagerar med "OMG DET ÄR DU". Folk ska fangirla för fangirlandets skull.
   Många skriver "Wow, du är min idol, nu vill jag hänga med dig och bli din vän" och massa saker åt det hållet. Jag känner lite smärre stalkervarning. Det har hänt ett par gånger att folk jagat ikapp mig och sagt "jag tycker om din blogg". Det tycker jag är jättegulligt, det är alltid kul att få någon slags uppskattning och jag blir jätteglad av sådana kommentarer, men oavsett hur stor den här bloggen blir (otroligt nog kommer det fler och fler läsare varje dag och det är verkligen jätteroligt att ni vill läsa det jag skriver) så är jag inte intresserad av något kändisskap där man knappt kan röra sig i spelet utan att folk vill prata. Då pratar jag hellre över mejl utanför spelet, faktiskt. Det gör jag nog hellre överlag ändå, det känns lite bättre att faktiskt kunna överväga det man säger. Som jag skrev för någon dag sedan så har vi alla ett ansvar på nätet, och det ansvaret går ut på att kunna stå för det vi skriver. Jag har efter många år förstått att det jag skriver inte alltid tolkas som jag menar det, och därför känns det bättre att kunna läsa igenom allt en gång till i lugn och ro. (Om ni möter mig i spelet och ropar på mig och jag svarar något i stil med "GAH, vad har jag gjort?" så är det en normal reaktion från min sida så bli inte livrädda ^^')
 
   Åter till det riktiga ämnet (varför kan jag aldrig hålla mig till ett ämne?), så känner jag spontant att det måste vara väldigt jobbigt att vara igenkänd överallt i spelet. Eller jag skulle tycka att det var det, fast jag är inte heller överdrivet social av mig. Att snacka med någon ibland är ju alltid roligt, men det kan gå överstyr. Alice Winterbell skrev för någon månad sedan ett inlägg om att hon började tröttna på SSO just för att hon aldrig kunde få spela ifred, att folk jagade efter henne och liknande. Det är något som jag inte vill. Därför är jag rätt nöjd med min lilla blogg här, med inte överdrivet många läsare jämfört med de större bloggarna. Jag gillar att vara lite lagom anonym. De som stannar här stannar väl mestadels för att de gillar mina långa texter, antar jag? (Eftersom det är typ det jag gör här)
 
   Eftersom jag gillar att stå i skuggan tycker jag därför lite synd om de som känns igen överallt. Vissa kanske gillar uppmärksamheten, bekräftelsen, fast det gör de flesta människor, grundläggande psykologi här. Men jag tror ändå att det för alla kan vara skönt att välja att trycka ner chatten och bara spela för sin egen skull, att kunna koncentrera sig på spelets uppdrag och tävlingar utan att tänka på att man faktiskt spelar ett rätt stort onlinespel. Jag läser nästan alltid globalchatten, men jag är sällan aktiv. Langar in något enstaka meddelande ibland, det gör jag. Jag väljer att inte göra mig ett stort namn. Men jag menar att även de som valt att göra sig till stora namn, de som är aktiva med andra medlemmar och driver stora bloggar, de kan ibland vilja vara anonyma de med. Jag tror därför det kan vara bra för dessa "fangirlande" spelare att andas lite och inse att bakom det där kända namnet på skärmen sitter en helt vanlig tjej eller kille - ja, vi har ju ett antal killar som spelar SSO också. 
 
   Vad flummigt det blev. Det jag i slutänden vill komma fram till är att det är inte alltid så trevligt att vråla i chatten "JAG SÅG DEN HÄR MÄNNISKAN SOM ÄR JÄTTEKÄND", för det har jag sett ett antal gånger. Om någon skrev så om mig skulle jag nog klicka ner spelet fortast möjligt och känna "jösses, stalkervarning". Okej, det är kanske inte riktigt samma sak eftersom jag inte är särskilt igenkänd i spelet, men aja, förhoppningsvis förstår ni min poäng. (Jag vet att jag tjötar mycket om chatten, men det är i jakt på en förbättring.)
 
   Det är lite sånt som gör att jag hoppas på någon slags offline-version av spelet, eller iaf en funktion där man kan dölja andra spelare/dölja sig själv för andra spelare (om man bortser från "ignorera"-funktionen) altenativt välja att stänga ner chatten på något sätt.
   Jag menar inte att det är något illa med att visa uppskattning, men då saker börjar påminna om stalkande (jag såg visserligen ett avsnitt av Bones i morse som handlade om just det och eftersom det slutade med skottlossning kanske jag är ännu lite knäppare än vanligt) blir det lite "njaaa...".
 
   Jätteflummig text, stor cred till den som nu pallade läsa hela, men den slutgiltiga poängen är - visa gärna uppskattning utan att förfölja era favoritspelare tills de skräms bort från spelet. Jag tror att många av de som står för exemplen jag skrev här ovan är rätt unga spelare, och man lär sig av misstag och bladibladi, men hey, om jag inte flummar runt om sånt här har jag ju inget att skriva om, right? ^^


Siri Moonbear

Åh, så sant. Helt ärligt, följer någon efter mig i en kvart för att tillslut kläcka ur sig att de gillar mig blogg - då blir jag bara illa till mods.
Jag är jättenöjd med att ha en liten blogg, och kan inte riktigt förstå de som strävar efter kändisskap - de kanske tycker att det är kul att bli stalkade och inte kunna röra sig helt fritt? x)

himlakraftenslana.blogg.se

håller med :) tycker det kan va kul ibland om någon kommer fram och säger att de gillar vad man gör, men tror det skulle bli ganska plågsamt i längden :/ SSO ska ju vara något att se fram emot, istället för "åhnej, kommer jag bli förföljd idag igen?" elr något i den stilen >.< tror man ska vara lite försiktigt med vad man önskar sig, kändisskap på SSO är nog inget jag skulle vilja ha...

Nichole Starrock

Håller helt med!
Var i Trädgården idag och typ bara red omkring medans jag chattade i Klubbchatten bland annat med Alice Winterbell! Hon kom sen ner till trädgården och såfort en person såg henne ropade den på henne i den GLOBALA chatten! om man hade börjat prata i säg chatten hade det nog inte blivit en sådan stor samling som det blev. när det första hade skrivit hennes namn i globala började resten med att "är Alice Winterbell inne?" "var är hon?" "hur vet du det?" och det bildades ju en stor samling!
Blev själv besvärad av att bara se på vad som hände.. :/

Lara Mcfield

Du har en poäng där. Kändisskap och stalkers, hmm. Jag gillar när du skriver långa inlägg, det ger en nåt att fundera över.

Svar: Roligt att det uppskattas :)
Esmeralda Silverforce

Asiatiska Jesus (Cinnia Moonnight)

Omg! Jag tittar också på Bones! xD Och jag vet vilket avsnitt som du menade XD och det finns faktist en offline version of spelet! Det finns andra spel av sso faktist. Starstable online är inte det enda spelet!

Svar: Dude, jag tror du kan ha missat faktumet att jag under snart fyra års tid har skrivit om alla tolv Jorvikspel PLUS Star Stable Online xP
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.