Chrome Pointer

En kort sammanfattning av året

   Pga bloggstrul är det här inlägget postat i efterhand, men framskjutet till då det "skulle" släppas.
 
   2023 är inget år jag kommer tänka tillbaka på och känna att bra saker hände. Dåliga nyheter på löpande band, dålig världsekonomi som självklart påverkade bland annat jobbsäkerhet, jag drogs med extremt dålig hälsa och drog utöver det på mig både utbrändhet och depression. Ja, asså tre dåliga hälsogrejer.
   Det finns för min del bara två nya saker som bidrog med positiva grejer. Det första var att jag flyttade in i mitt drömhem - lägenheten jag sparat för så länge som jag haft ett arbete, och sedan dess har jag lagt tonvis med tid, energi och (tyvärr) även pengar på att se till att lägenheten är i sitt bästa skick. Det andra var en befordran på jobbet, som i praktiken inte gjorde någon alls skillnad på mitt arbete, men som däremot stöttade väldigt mycket ekonomiskt i den här oroliga världen. Och hur tråkigt det än är att det är så, så hjälper det så mycket att inte behöva oroa sig över om man ska ha råd med det absolut nödvändigaste varje månad - vilket hade blivit ett problem för mig med dagens höga räntor.
 
   Spelmässigt spenderade jag nog mer tid med Hogwarts Legacy och Disney Dreamlight Valley än med SSO (även fast jag förstås spenderade mycket tid i SSO på jobbet). Jag tyckte mycket i SSO kändes lite stökigt, nästan oplanerat, och det i kombination med stress på andra håll bidrog till att mycket av min glöd och passion från spelet svalnade under en lång period.
   I Hogwarts Legacy fick jag äntligen bita tag i en spelupplevelse jag längtat efter med hjärta och själ i nära 20 år, och det var precis lika magiskt som önskat. Jag har inte 100%-at en enda spelfil än, men jag ser fram emot att fortsätta spela. Jag önskar, hoppas, och längtar efter DLCs, eller uppföljare.
 
   Det sista uppdraget med Poppy i Hogwarts Legacy
 
   Disney Dreamlight Valley känns lustigt nog inte lika magiskt trots att det ska innehålla Disneymagi, men det är ett härligt spel att sitta och farma i under timmar åt gången medan man helt glömmer bort omvärlden. Den nya expansionen som släpptes under hösten gav spelet en kick det verkligen saknat ett tag, och det känns som att mycket kul kommer hända under 2024.
 
   Då Beast anlände till Dreamlight Valley. Det var mycket mer gameplay än jag förväntat mig, och det var uppskattat!
 
 
   Jag pausade helt mitt videoskapande för SSO under 2023. Det gick inte att göra annat, med hur livet såg ut. Jag kände heller ingen lust eller glädje över tanken att spela in nya videor, och i perioder ville jag inte ens spela alls. Jag kämpar på med lusten, men kärleken till spelet finns kvar. Det försöker nu bara fästa sig vid vad spelet kanske är idag.
 
   Trots att jag hade en blåsig relation med SSO under 2023 hände mycket BRA i spelet. Som de nya karaktärerna - och jag vill också lägga de uppdaterade Pintoaraberna på listan.
 
   Jag hoppas att jag kommer ha mycket mer positivt att komma med då det kommer till en sammanfattning av 2024. Det kanske blir någon typ av min klassiska månad-per-månad review av SSO också, men den som lever får se!


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.