Chrome Pointer

Disney's Princess Enchanted Journey

   Jag spelade spelet Disney's Princes Enchanted Journey nyligen efter att ha hittat det billigt på Steam, och jag tänkte nämna ett par saker kring spelet.
 
   Man spelar som en liten flicka som med hjälp av en liten fe/älva/lysande blubb reser runt till olika Disneysagor för att hjälpa prinsessor att bli av med "bogs", små elaka pysslingar som består av förhäxade fjärilar. Man kan själv välja i vilken turordning man vill spela de olika nivåerna, men det är olika svårighetsgrader på dem (och jag tyckte det kändes som att varje level blev längre och längre då svårighetsgraden ökade).
 
   Snövit hade den svåraste nivån i spelet. Känns som att det aldrig tog slut och... jag är inget fan av Snövit. Hennes engelska röst i spelet gjorde det inte så mycket bättre då den är väldigt pipig och jag satt bara och störde mig på henne hela tiden. Dvärgarna var rätt roliga, men själva gameplayet i den här världen tyckte jag inte var jättekul.
 
   Det var ett gulligt spel. Det är riktat mot rätt små barn och jag kan tänka mig att många barn tycker spelet är lite svårt. Jag råkade ut för någon enstaka bugg i storyn som gjorde mig jätteförvirrad, men genom att springa in och ut ur ett område ett par gånger lyckades jag trigga rätt händelse. Kontrollerna är lite sega och magin man använder för att göra sig av med sina fiender var också lite seg, vilket stressade mig något galet, haha. Men, som sagt, det är ett barnspel och det var verkligen inte raketforskning att ta sig igenom det. Jag uppskattade verkligen grafiken genom det eftersom den var väldigt trevlig, även fast det kändes som att vissa saker inte helt passade in i stilen.
 
   Min lilla karaktär tillsammans med Askungen
 
   Något som gjorde mig lite illa berörd var det andra kapitlet jag begav mig in i, som utspelade sig i Aladdins värld. Medan problemen i de andra kungarikena handlade om stulen musik, stulna färger och förstenade människor och djur då tiden stannat handlade kapitlet om Agrabah om människor som börjar slåss över guld. Låt mig förklara.
   "Bogs" har alltså förtrollat saker som typ dynga att se ut som guld vilket ledde till att alla människor i staden Agrabah bråkade om vem som hade rätt till guldet. För mig kändes det väldigt osmakligt att man i ett sånt här spel där det i övrigt bara finns lite söt magi alls ska behöva framställa människor som slåss över pengar, och i synnerhet då det ska vara människor från mellanöstern det handlar om. Vi lever idag i ett samhälle där det utövas väldigt mycket hat mot muslimer och jag tycker inte det kändes trevligt att de framställdes som giriga i detta barnspel. Om någon inte ser liknelsen kan jag säga att Nazityskland framställde judar på exakt samma sätt medan de spred propaganda innan och under andra världskriget. (Då karaktärerna såg att "guldet" egentligen var något helt annat bad de visserligen om ursäkt till de som de bråkat med, men jag tyckte inte situationen kändes okej.)
   Om alla kungariken haft konflikter mellan människor hade jag nog inte reagerat på samma sätt, men att bara platsen från mellanöstern skulle ha pengatokiga invånare medan alla andra ställen hade lite mer magiska gulligullproblem kändes inte helt okej. Det flöt ihop lite bättre mot slutet då man besökte guldvalvet från Aladdinfilmen, men det känns som att spelutvecklarna hade kunnat göra något trevligare av den storyn.
 
   Vackert var det iaf...
 
   En annan sak jag var lite sur över var "kapitlet" med Belle från Skönheten och Odjuret. Hennes kapitel var låst bakom en grind under hela spelet så jag tänkte att den skulle låsas upp då man gjort allt annat och ha typ "bossfight" där, men det var ett superkort minispel som inte ens var särskilt kul innan man blev utkastad igen. Typiskt.
 
   Det var SÅ fint, men tog slut alldeles för fort! Hade gärna velat utforska det här slottet...
 
   Med tanke på att jag nog betalade typ 20-50 spänn för det här spelet var det väl ändå klart värt pengarna. Numera är många väldigt ovilliga till att betala för sina spel, men då jag var liten kostade alla spel även om det aldrig kom nya uppdateringar till dem med nedladdningsbart material. Du fick liksom punda upp typ 300 spänn för att få spela ditt spel, även om det bara var typ en timme långt.
   Det här spelet var, förstås, lite för "ungt" för mig som är lite för gammal för barnspel egentligen, men det var rätt mysigt. Det var kul att få utforska ett Disneyspel igen, och några delar var verkligen positivt överraskande. Finns på Steam om någon är intresserad av att prova!






mariam

heej esme jag är stor fann till dig jag tittar på alla dina vedios finna bilder du har på din blogg

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.