Chrome Pointer

Horse Progression - Ett nytt sätt att levla

   En funktion som kommer till SSO under 2023 är något vi kallar för Horse Progression. Det är ett system som förändrar hur vi levlar hästar - och hur de fungerar i samband med sin level.
   I samband med funktionen kommer även spelets UI uppdateras. Allt ser ni i streamen nedan, som jag höll tidigare idag! På engelska denna gång, för att se till att fler fick tillgång till informationen.
 
   Rekommenderar verkligen att ni kikar igenom videon (eller annat material ni hittar inom ämnet) för att bekanta er lite med hur det kommer se ut!
 




Plugga med Linda

   Jag hade faktiskt glömt att jag gjort den här videon x) Snubblade över den nu och tänkte det kunde vara "kul" att dela den igen. Pomodorometoden går ut på att man jobbar effektivt under 25 minuter, tar 5 min paus och sen kör på igen med 25 min arbete, ofta i fyra block. Då jag gjorde den här videon hade jag sett en massa liknande pomodorovideor på YouTube och tyckte det kunde vara skoj med en SSO-version. Så här är den! (Ett år senare, lol)
 




Året har startat på riktigt

   Nu är jul och nyår över på riktigt och folk börjar komma tillbaka till jobb. Jag jobbar idag min första arbetsdag från mitt nya hem! Känns tryggt och stabilt redan, men jag längtar såååå mycket efter att börja färdigställa här hemma. Samtidigt så har jag alla möbler jag verkligen behöver, men jag vill självklart göra hela hemmet till mitt och byta ut grejer allt eftersom till exakt vad som faller mig i smaken.
   Började dagen med att lösa typ alla problem jag hade på jobbet förra veckan - SÅ skönt då man får snilleblixtar och fattar vad man gjort fel. Hoppas på en produktiv vecka nu!
 
   Igår testade jag att streama för att se hur mitt nya internet håller sig. Än så länge är det nästan bättre än i förra lägenheten, trots att det är hälften så snabbt (och gratis - ingår i avgiften). Ska testa att ladda upp en video på YouTube vid första bästa tillfälle för att se hur det funkar.
   Jag har så mycket att fixa runt om just nu, men jag hoppas vara tillbaka på YouTube med rullande videor varje vecka snart igen!
 
   Urhästar i Mistfall




Guess who's back

   Flytten är avklarad, jag sitter i mitt nya vardagsrum och herreminFripp vad jag inte kan fatta att det här faktiskt hänt?! Att jag köpt och sålt lägenhet och om några dagar lämnar över nycklarna till min allra första egna lägenhet och då får nog med pengar för att renovera mitt nya hem typ precis som jag vill ha det?! Och dessutom har råd med att köpa in de möbler jag vill ha? Känns som att jag lever i en himla dröm!
 
   Jag börjar jobba som vanligt igen på måndag men jag är inte säker på exakt hur mycket tid jag kommer ha för spel och sociala medier. Inte bara för att jag har lite att ta igen efter den här korta veckan som bestod mycket av flyttlogistik, men också för att jag behöver ta alla chanser jag kan för att få skjuts till ställen där jag kan köpa grejer jag behöver (mest lampor för stunden - det är rätt mörkt den här tiden på året om man itne har såna, vet ni). Lite mer tid för inventering krävs, men efter det är jag back on track!
 
   Bild från Horse Tales: Emerald Valley Ranch




IDAG HÄNDER DET

   Idag är det dags för den stora flytten! Oh my god, är så stressad och så glad på samma gång - jag kommer må SÅ bra i mitt nya hem!
 
   Esme & Wally




Det är dags!!

   Precis exakt just nu är jag på det lokala mäklarkontoret för att hämta nycklarna till mitt nya hem. Sen hem och hämta min hund, sen direkt knata iväg de ca två minutrarna till min nya lägenhet (japp, inte en avancerad flytt det här inte) tillsammans med ett par ikeakassar med grejer som ska få flytta redan idag. Jag kommer sova min första natt i lägenheten på fredag, då en flyttfirma varit med och forslat över alla mina möbler.
   Och även fast jag skulle vilja fangirla över min lägenhet hela dagen så ÄR det faktiskt en arbetsdag, så jag ska bara dit en kort sväng för att kolla läget och få ta in situationen lite, sen ska jag tillbaka till hemmakontoret för att fortsätta med arbetet på Jorvik.
 
   Är så oerhört taggad så ni kan inte förstå!
 
   Känner mig typ som en ny människa, så då är det passande med en bild från betan av Player 2.0 under förra hösten!




2023

   Jag bloggar via Blogg.se, som fungerar APDÅLIGT numera. Måste uppdatera sidan fem gånger innan jag ens når inläggsredigeraren och det suger, för jag hinner glömma vad jag ville skriva om då jag väl KAN skriva.
 
   Nytt år och då jag sätter mig ner för att börja skriva det här inlägget är det exakt 46 timmar kvar tills jag får nycklarna till mitt nya hem. Jag har räknat timmar i flera veckor redan, hua. Ska bli så skönt då det här är över (men jag planerar redan renovering och tro katten att jag kommer klaga över det med).
   Min hund var extremt rädd igår, trots att vi flyttade in i badrummet redan runt 9. Hon skrämdes under vår sista promenad under föregående nyår och är nu livrädd från att inte ha varit skotträdd alls som valp. Eller vanliga skott går bra, ett eller två enstaka, då det slår och tjuter överallt får hon panik. Hon låg under badkaret i någon timme men ville sen ta sig fram till mig och ligga lite nära. Hade henne i famnen efter tolvslaget, då vi tricktränade och hon fick massa godis, och sen fick hon ligga där tills hon slutade darra.
 
   Jag känner mig lite i limbo just nu, känns inte värt att starta nya projekt eftersom jag ändå ska rota upp livet om ett par dagar och min ritplatta ligger i en kartong hemma hos min mamma (</3). Känns som att det enda som är värt att göra just nu är att scrolla runt på heminredningssajter och skriva upp grejer jag gillar och kan inspireras av till nya hemmet? Ska ändå inte köpa något alls förrän jag väl är där och kan se stället lite mer framför mig. Drömmer specifikt om några roliga tapeter men vet inte var jag skulle vilja ha dem än...
 
   Esme & Silver





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.