Chrome Pointer

Melodifestivalen 2020 - Första deltävlingen

  ALRIGHT MA DUDES, jag är hemma efter helgens jobbresa och det är dags att utvärdera årets första Mellokväll.
 
   1. The Mamas - Move
   Jag är så långt bort från religiös som man bara kan bli, men jag skulle lätt kunna låtsas tro på någon högre makt för att joina någon gospelkyrka för jag ÄLSKAR gospel! Sen blev jag lite småkär i hela conceptet med The Mamas förra året och ville att de typ skulle släppa ett album eller något, med eller utan John Lundvik. Jag var alltså hur glad som helst över att de skulle dyka upp igen i år, och jag hade rätt höga förväntningar som uppfylldes direkt! Jag är SÅ GLAD över låten, som är fantastisk, hur sjukt bra alla tre sjunger och över att det här skulle kunna bli tjejernas år efter att vi bara skickat killar till ESC sen 2015 (då vi iofs gick och vann hela cirkusen). Än så länge min stora favorit!
   Random fun fact: Ett av barnen i gruppen jag jobbade med i helgen avslöjade att en av The Mamas bor granne med oss (för ungarna kommer från mitt område men vi åker alla bort under de här helgerna). Trodde hon drev först men efter att ha smygkikat i min bostadsrättsförenings Facebookgrupp visade det sig att informationen stämde för alla grannar uppmuntrade varandra till att rösta, haha. Den ni.
 
   Ingen video - finalisternas låtar får inte spelas igen förrän efter att Andra Chansen avslutats.
 
   2. Suzi P - Moves
   Säkert jättecool tjej, men verkligen inte min typ av musik och det var väldigt svajigt här och var. Hon skulle ha fått en låt hon kunde beatboxa i!!! Det här var all over the place och det känns som att man ville nå alldeles för bred publik med en låt som bara kändes barnslig. Joy Deb, du var involverad i den här soppan, jag ser dig!!! Om du kan skriva låtar som Heroes och Statements förväntar jag mig mer än det här trasslet.
   Random fun fact: Tog mig hela två minuter in i låten innan jag kände igen Edin Jusoframic som varit husdansare i vad som känns som hundra år för han har plötsligt en helt annan frisyr än vanligt
 
 
   3. Robin Bengtsson - Take A Chance
   Jag hann komma 30 sekunder in i låten innan jag insåg att det här är en låt som faller i ett visst fack för mig - jag är ganska neutral, tycker "ok jag överlever att lyssna på den här i 3 minuter" men om några veckor kommer jag ÄLSKA låten. Jag följer ju schlagerbloggar och dylikt och hade därmed lite info på benen innan jag påbörjade lyssningen, vilket troligen gjorde mig lite mer positivt inställd till låten. Efter genomlyssning nummer 2, då han framträtt igen, blev jag nästan lite sur för att den gick vidare eftersom jag velat lyssna vidare på den (trodde den skulle gå till AC), men det var i mina ögon kvällens näst bästa låt.
   Random fun fact: Jag blir alltid nervös då konstiga props är med på scenen och jag är glad över att han skippade gångbanden i år för jag var så infernaliskt nervös under vartenda framträdande eftersom jag fruktade att han eller någon av dansarna skulle ploppa av bandet 
 
   Ingen video - finalisternas låtar får inte spelas igen förrän efter att Andra Chansen avslutats.
 
   4. Malou Prytz - Ballerina
   Jag VILLE tycka om låten. Det ville jag verkligen. Älskar Malou Prytz efter hennes framträdande förra året, och med de låtskrivare som stod bakom låten hade jag inte väntat mig en blek Sia-låt med en scenshow som kändes riktigt awkward att titta på. För det är vad det är and you know it, det här är en låt som Sia hade sjungit om den varit bättre. Första versen kändes lovande, men refrängen blev bara dötrist. Kvällens besvikelse för mig :(
   Random sad fact: DET MÄRKS ATT DET ÄR EN DRÖS GUBBAR SOM SKRIVIT LÅTEN. Kan gubbar sluta skriva om hur tjejer ska lyfta sig själva, tack??? Det är 2020 nu.
 
 
   5. OVÖ - Inga problem
   Sorry grabbar, ni verkade ha jättekul och framträdandet var inte dåligt på något sätt men det här är verkligen inte en sorts musik jag ens kan digga med till.
   Random fun fact: Satt hela framträdandet och undrade vad den ena snubben hade på magen. Glad att det mysteriet löstes
 
 
   6. Sonja Aldén - Sluta aldrig gå
   Den här kvinnan sjunger som en frickin' gudinna, men jag måste citera herr Jonas Gardell: "Man ska se på Mello som på ett bröllop: Vi uppskattar när de kära gamla mostrarna och farbröderna kommer - men sen får de gärna lämna festen tidigt". Och om låten haft mer tryck i refrängen hade den åtminstone varit lite mer intressant. Låten var inte bra nog och om hon bara får en riktig powerballad skulle det vara PERFEKT.
   Random fun fact: KAN inte komma över att den här gulliga damen varit med och skrivik Night of Passion som The Poodles framförde 2006
 
 
   7. Felix Sandman - Boys with emotions
   Jag står fast vid att Every single day är en dötråkig låt. Sorry. Sen tyckte jag att Happy Thoughts, en låt Felix släppte med Benjamin Ingrosso under året, var jättebra, men det är en helt annan femma. Jag var inte astaggad för den här låten, men jag visste att media kallt räknade med att den skulle gå vidare så jag tänkte att den borde vara rätt bra, men jag känner verkligen ingenting för den. Den kanske växer, men idag tycker jag den är rätt intetsägande (men med bra text!!!!!)
   Random fun fact: Var tusan har Felix hittat alla tusen låtskrivare? Det är rätt ovanligt att dra in utländska låtskrivare i Mello, svenskarna brukar ju däremot exportera schlager till resten av Europa så de har något att ställa upp med i ESC...
 
 
   Veckans tippning:
   Jag tippade rätt på allt sånär som på Felix och Robin, då jag trodde att Felix fanskara skulle puffa honom rakt in i final. Nu är jag glad över att jag hade fel eftersom jag tycker Robins låt var mycket bättre, men jag lyckades alltså inte pricka alla rätt i tippningen.
 
   Vad tyckte ni om den första deltävlingen?


Mulle

Jag tyckte det var många bar låtar i år :) Tyckte Malou, Robin och Zuzi var bäst sen var The Mamas, OVÖ och Felix helt okej. Sonja har ju en otrolig fin sångröst tycker jag men hon hade lite tråkig låt :(

Mulle

Jag längtar såååå mycket tills Mariette ska tävla :D

Eva Bunnyland

Håller med dig på det mesta, så har inte så mycket nytt att komma med ^^

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.