Chrome Pointer

Min gaminghörna är klar!

 
   Okejjjj, inte till 100%. 98%. Jag har en sån där ställning man ska skruva upp under bordet som man samlar alla sladdar i för att slippa ha dem på golvet, men jag behöver hjälp från nån som är lite händig för att det ska hända så det dröjer till dess.
   Men annars känns det riktigt bra! Jag hoppas att den nya ljusslingan kommer bidra till lite mer ljus i rummet på kvällarna också, men jag tror nog inte det kommer göra särskilt stor skillnad. Det ser iaf sjukt coolt ut och det var den största anledningen till att jag ville ha den, haha. Det är en sån där slinga som man kan byta färg på, och det finns flera olika inställningar för ljusstyrkan också.
   Jag måste också återigen passa på att hylla mitt skrivbord. Älskar det! Urformningen är så bekväm och alla extra hyllor är så bra för att man ska få plats med allt man behöver. Det enda är kanske att jag kade önskat mig någon krok under topphyllan som är utformad för att man ska kunna hänga upp ett headset. Som ni ser på sladdarna som hänger under topphyllan så finns det där fyra stycken krokar som ingår i bordet, men de är för korta för att man ska kunna hänga ett headset på dem. Jag testade att hänga upp mitt där i början ändå, men det fick en massa fula märken i stoppningen så det kändes inte så kul att förstöra dyra hörlurar. Skulle kanske gå att skruva i en egen krok, men skivan krokarna sitter i är i nån slags metall/alimunium/whatever, så det går ju inte att sätta i grejer hur som helst.
   Sen valde jag tyvärr en lite för stor dator för bordets storlek. Meningen är att man ska ha två hyllor under bordet (till vänster ser ni att jag lagt upp några plastlådor på en), men då vi försökte tråckla in min dator på den ena hyllan så visade det sig att den satt typ tre centimeter för högt upp... så datorn står på golvet och jag fick lov att skruva bort hyllan. Jag har ju en rätt liten lägenhet så jag får inte plats med den nån annanstans, men det hade ju varit bra att kunna höja upp den lite. Samtidigt så är datorn ytterligare en förvaringsyta och min ritplatta ligger på den, eftersom jag inte har nån annanstans att ha den om jag vill ha den inkopplad till datorn så jag kan dra fram den at anytime, hehe.
 
   Sååå... det är typ färdigt! Jag har fått ett Nintendo Wii med en drös spel från en av mina episka jobbkamrater (hon ville bara bli av med det och frågade om jag var intresserad), men jag har ingen tv ^^' Jag har istället placerat mitt keyboard vid väggen där jag tänkt mig ha tv och har tagit upp mitt pianospelande igen istället. Jag kommer inte kunna köpa tv på ett bra tag och mitt nästa sparande går till diskmaskin (asså jag gör seriöst inget annat än att diska, can't do this no more), men då det väl blir tv ska jag allt börja spela tv-spel, hehe. 


Quinn Catforce

En random fråga här bara😁 Jag vet att du i en tigare video/blogginlägg nämnde att du spelade fiol när du var liten, lite följdfrågor på det då alltså:🙈
-Hur länge spelade du och hur gammal var du då du började/slutade?
-Vad hann du lära dig? Vibrato? Spela i lägen? (tredje läge tror jag man brukar börja med😁)
-Varför slutade du? Kan du tänka dig att blörja igen (alltså om du är intresserad, strunta i tid, grannar osv😂)
-Tror du att du skulle kunna spela nu om nån tryckte upp en fiol i famnen på dig?😂

Svar: Min kommun (vet inte hur det ser ut på andra ställen i landet) har obligatorisk undervisning i sång/rytmik, fiol och cello under 1-3 klass. Jag valde fiol och spelade det i tre år. Jag skulle alltså fylla tio då jag slutade så som du säkert kan gissa hann jag inte bli tekniskt duktig eftersom jag inte direkt är ett musikaliskt geni, heh. Det hade gått att fortsätta, men jag hade precis fått börja spela med ett vanligt axelstöd (då vi var så små hade vi tvättsvampar som satt fast under fiolen med gummisnodd för att det skulle vara mjukt på axlarna) och tyckte det kändes fel och gjorde ont, så jag var inte intresserad. Dessutom hade jag på kommunens musikskolas Öppet Hus fått upp ögonen för trumpet, vilket jag spelade året efter det. Jag kanske till och med spelade i två år... jag älskade hursom att spela trumpet och minns inte varför jag slutade. Sen tog jag pianolektioner under någon termin i högstadiet men jag hade svårt att vänja mig vid att gå till nån random skola en bit från där jag bodde för att få mina lektioner så efter det har jag inte spelat för någon alls. Jag har ett keyboard hemma och sitter och tränar in nån enkel låt nån gång då och då bara för att det är kul. Kan dock inte läsa notblad för piano, hehe (liksom hur funkar vänsterhanden???), så jag spelar på gehör och genom att titta på YouTube-videor.Om någon tryckte på mig en fiol skulle jag säkert kunna dra igenom en väldigt knackig version av typ "Blinka lilla stjärna" eftersom jag är rätt säker på att jag minns greppen för en så enkel melodi, men mer än så skulle jag säkert inte kunna åstadkomma!
Esmeralda Silverforce

Quinn Catforce

Haha, tack för svar!😄 Har själv spelat fiol i 6 år nu (började 7:e året nu i höst) och har fått vara med på lite större konserter med stadens ”sinfonietta” (som den kallas) (bor alltså i Finland så vet inte hur det fungerar med sånt i Sverige). När jag gick i tvåan kom några från musikinstitutet här till min skola och presenterade några instrument och delade ut anmälningsblanketter till de intresserade. Jag hade alltid velat spela fiol sen jag var riktigt liten och såg ett gäng ”jättevuxna superduktiga” violinister (jag var väl typ 3-4 år då😂) Vi anmälde mig och jag kom in på reservplats, efter några månader tror jag så fick jag ett brev och hade kommit in😁 En tid (för typ 2 år sen) ville jag sluta spela, jag hade ingen motivation och tyckte inte det var så kul när vi bara övade tråkiga skalor och jag aldrig fick dem rätt, på våren hade pappa anmält att jag ville fortsätta utan att fråga mig så jag sa inget och fortsatte bara. Sen på vårterminen 2017 (då jag gick i sjuan) fick jag vara med i ”sinfoniettan” för första gånen, en superrolig konsert ”American Songbook” där min mattelärare (en rolig prick som ställde sig upp och bugade mot mig efter konserten😂) och hans fru (min före detta rektor från åk 1-6) satt i publiken. Efter det ville jag inte alls sluta och nu när jag går i nian håller vi på och övar inför min fjärde ”sinfoniettakonsert”. I somras fick jag kläm på min vibrato och har börjat spela mer och mer i fjärde och femte läge (också andra läge, första läge är ju det vanliga man spelar i när man börjar spela, i tredje läge har man ”första fingret” alltså pekfingret där man vanligtvis har ”tredje fingret” alltså ringfingret😁). Nu innan jul har vi två konserter, först den vi övar till just nu och sen en som vi bara kommer ha 3 övningar inför😅 I decemer förra året då Finland fyllde 100 år så spelade vi också Finlandia, det stycket kan du väl inte missat? Annars får du ta och lyssna på det på YT eller Spotify😂

På musikinstitutet här så är det tyyp obligatoriskt att gå teorilektioner och spela i band/orkester/grupp. Just nu i min teorigrupp så lär vi oss skriva låtar, superkul!😄

Lite av min ”fiolhistoria”😂🙈

Angående axelstödet så har jag varierat mellan ”riktigt” axelstöd och skumgummi😅 min fiollärare (väldigt proffisig violinist som också spelar altfiol) använder skumgummi och låter typ alla testa med skumgummi för axelstöden är ofta ganska höga. Jag hade skumgummi en period framtill julen 2017 då jag fick ett eget axelstöd i julklapp (hade önskat mig ett) och det är väldigt justerbart så det passar en så bra om möjligt😁

Quinn Catforce

Känner du till Anna-Maria Helsing? Hon kommer att leda orkestern nu den konserten som vi övar inför, och jag tror jag borde vara mer taggad/nervös inför det än vad jag är😅 Hon är tydligen ganska känd men jsg kanske är för ung eller nåt för att känna till henne så bra😅😂

Svar: Känner inte igen alls tyvärr, jag är väldigt dåligt insatt i all slags orkester!
Esmeralda Silverforce

Alva

Hej hej:) Såg din live stream när du letade arkeologiska fynd med Penny, och tänkte bara säga att nej, det går inte att spela Penny Girl spelen längre. Skrev till deras "support" eller vad man ska kalla det för nåt år sen och de berättade att det tyvärr inte gick att spela spelet längre:( Jag slutade spela det pga en hoppbana jag inte klarade xD Skulle försöka igen nåt år senare och så gick det inte att komma in. Väldigt synd när det var ett så fint och välgjort spel.. undrar vad som blev fel? :o

Olympia Northpaw

Vad roligt att se att detta kommentarsfält snöa in på musik (som för övrigt är min passion). Jag spelar själv valthorn i tre olika symfoniorkestrar och i en blåsorkester. Förutom det söker jag till olika projekt runtom i Sverige, exempelvis landslaget i blåsmusik, nordiska ungdomsorkestern och kammarmusikkurser. Under våren 2019 ska jag söka till några olika musik- och folkhögskolor. Vi kan alla hålla tummarna för att jag kommer in någonstans x)

Angående ditt pianospel Esme, vad är det som är svårt med vänsterhanden? Är det koordinationen eller att läsa noter? Är det noterna som är problemet rekommenderar jag dig att verkligen lära dig att läsa noter ordentligt. En ny värld kommer att öppnas upp för dig då. Lycka till! :)

Mandarinin

Läste gamingHÖNA!🤣

Henna

Hej! Hur gjorde du för att få olika bakgrunder på respektive skärm? *desperat*

Mvh

Svar: Jag sparade ut en jättelång bild på de två bilderna bredvid varandra och använde den sedan som bakgrund ^^
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.