Chrome Pointer

Wacomplattor

   På min personliga Instagram skrev jag förra veckan kort om att jag planerat pensionera min 14 år gamla ritplatta för att köpa mig en ny, men en av mina kollegor kom med ett "STOP, DON'T DO ITTTTTTT!" och idag förklarade han vad han menade med det. Vi har hemma båda två varsin Intuos3 från Wacom, och vi använder oss av nyare versioner på jobbet. Jag har varit jättenöjd med den jag använder på jobbet, medan han fick en nyare modell till sitt jobb och den var han RIKTIGT missnöjd med då pennstiften slets ner fort som attan på den. Jag hade ju börjat kika lite på den nyare modellen för att jag gärna hade dragit nytta av sladdlösheten, men nu ser det ut som att en Wacom Intuos PRO medium av den äldre modellen, vilket är vad jag använder på jobbet, blir det som jag möjligen införskaffar mig.
 
   Nu frågar jag er - har någon av er en Wacomplatta, och oavsett vilken modell ni har, hur tycker ni den funkar?
 
   Här nedan ser ni de två jag funderat på! Nu känns den nyare modellen lite utesluten though.
 
 


Elise Stormwright

Jag har en Wacom ritplatta och jag tycker att den fungerar bra. Har använt den i snart ett år (men använder den inte varje dag heh). Har inte behövt byta stift än, men det kommer nog behövas snart?
Jag ritar så sällan så jag vet inte hur fort stiften slits ut.

Sen kan man ju ändra inställningarna för tryckkänslighet på sina penslar så att man inte ska behöva trycka så hårt, det sliter mindre på stiftet.

Svar: Vilken modell är det?
Esmeralda Silverforce

Rebecca Dragonstream

Var köper man dem?

Tiffany Bluewood

Jag googlade nu och jag har en wacom bamboo a6 wide eller något liknande. den skaffade jag nån gång när jag gick i 6:an kanske då jag fick intresse för ritande på datorn.

det är ungefär 7-8 år sen och den funkar perfekt, den känns inte annorlunda nu som då.
och när det gäller stift så har jag aldrig någonsin bytt ut det, visste inte ens att man behövde göra sånt.
Dock så tappade jag bort min penna så jag har en nyare men den gamla höll sig otroligt länge ändå :)

vet inte om min text är till hjälp men jag är supernöjd med wacom iallafall :D

Siri Birchsong

Jag har en åtta år gammal wacom bamboo pen i a6-format som fortfarande fungerar bra. När jag började plugga design på högskola för några år sedan köpte jag en Intuos pro i mediumstorlek (den äldre modellen). Det var ett jättedåligt köp för mig eftersom den gick sönder efter bara några månader. Visade sig att sladduttaget på den var otroligt känsligt, min teori är att det blivit påfrestningar på uttaget i väskan när jag pendlade. Gick tillbaka till den gamla bamboon och den funkar fortfarande även om tryckkänsligheten inte är den bästa.
Tror Intuos pro oavsett modell egentligen är bra så länge man är noga med att skydda sladduttaget, typ genom att dra ut sladden om man ska pendla med den vilket jag inte hade gjort. Men jag skulle nog köpa den nyare modellen och köpa till ett texture sheet för att undvika att de känsliga pennorna inte skadar plattan själv. Det är dyrt men jag tror det är billigare i längden, tror dessutom att nibbarna håller längre då.

Sandra

Kör med den äldre modellen av Intuos pro (medium) sedan många år tillbaka och har aldrig haft några problem med den. Värt och nämna är ju dock att det var år sedan de släppte några software uppdateringar till den.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.