Chrome Pointer

En förklaring

   Nu finns en väldigt lång nyhetspost uppe på Star Stables nyheter som förklarar mer om vad som har gjorts och vad som hänt nu sedan förrförra uppdateringen då saker gick lite snett.
 
 
 
   Vad som hänt är kortfattat att Star Stable har gått ifrån det utdaterade Direct X till Open GL. Direct X och Open GL är båda programvaror som krävs för att kunna rendera grafik, och SSO byter nu till Open GL för att följa med tiden i utvecklingen. Direct X är så gammalt att om SSO fortfarande använde det, och det skulle braka, då är spelet kört på riktigt för inte ens Microsoft (som producerat Direct X) ger support för det längre.
   Vi spelare sätter också högre och högre krav för hur spelet ska se ut och prestera. Med Open GL kan Star Stable lyftas till nya höjder - t ex har alla Mac-spelare redan blivit av med det där hemska turkosa vattnet.
 
   Det här innebär också att vissa spelare måste uppgradera till en annan dator för att kunna fortsätta spela spelet. Jag tror att rätt få av oss i Sverige kommer drabbas, men i länder som t ex Polen, där man inte har det så väldigt bra ställt och fortfarande använder Windows XP på sina håll, kan det bli värre.
 
   Nu har jag nog inte lyckats så väldigt bra med att förklara det här, men ni kan läsa det hela i lite proffsigare ord och med kompletta förklaringar HÄR!


Quinn Catforce

Min kompis kunde inte logga in nu på kvällen (hon kunde tidigare på dan typ kl 17), tror det är nåt med hennes dator för vi provade byta konton med varann och jag kunde spela hur bra som helst, medan hon på vilket konto som helst bara loggades ut direkt...🤔😕

Savannah Wolfborn

Du kanske har sett det nämnas på fb, men nu är det flera pc-användare som plötsligt fått det turkosa vattnet, bl.a jag. DX Jag spelar visserligen på en ganska gammal laptop med ca 10 år på nacken, så det är kanske därför. X) Just nu kan jag inte köpa en nyare dator heller, så jag får väl dras med det om det inte går att fixa från SSEs ände.

Svar: Asså det är ju inte meningen att vattnet ska vara turkost, särskilt inte om du spelar på PC, så det är säkert en av grejerna de fixar då de har stabiliserat lagget!
Esmeralda Silverforce

Filippa Bigbaker

Hej!
Du kanske sett det, men mac - användarna har fått det "vita" eller lite svagare vattnet som brukar finnas på PC.
Jag som då är mac användare har fått det, och PC - användarna har fått det "blå" mac - vattnet?
Iaf, här kommer min fråga:
Kommer detta bli som vanligt igen, liksom är det för födelsedagarna?
Eller har SSO ändrat?:)
// Mvh Bigbaker :3

Svar: Nä, om du har blått vatten kan du nog räkna med att det kommer ändras tillbaka!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.