Chrome Pointer

Nämen tjena

   Kan inte fatta att uppe i det här landets norra regioner kan man på ett par timmar skyffla undan metervis med snö, men så fort som hälften av det sker i Stockholm är hela stan utslagen? Alla bussar ställdes in under dagtid igår och eftersom jag inte bor i närheten av tåg och alla taxibolag var totalt fullbokade hade jag ingen chans att komma hem. Jag hade ställt in mig på att sova kvar på jobbet, men min chef snosade rätt på att jag var kvar och lyckades hitta en uber till mig (som enbart kunde ta min körning för att de 6 som var på kö innan mig alla ställde in för att det tog för lång tid) så jag kom hem väldigt sent igår och bussarna går fortfarande inte ordentligt här ute så jag vågade inte åka in till stan igen. Vägarna var helt bedrövliga igår kväll, det är inte ofta man dundrar fram i hela 30km/h på motorvägen för att det helt enkelt inte är möjligt att köra fortare pga väglaget...
 
   Som om det inte räckte så hade jag inget internet i morse heller! Eller mobilnätet funkade som vanligt och nätet vi har här hemma ville inte vara med. Nu då jag äntligen har nät igen ska jag sätta mig och jobba, men ni slipper inte mig idag för det - det finns ju lite spännande saker att prata om efter gårdagens uppdatering! ^^






Lilly Underwood

Här har det varit förbaskat halt! Packad kramsnö som filats blank av en dålig plog.. YES. Annars gillar jag snöfallet... Tur du kom hem iallafall! Men lustigt att städerna blir lika förvånade varje år, "men jisses, vinter detta år också?"

Svar: "Väderleksrapport, vad är det för något? Framförhållning, är det något som vi behöver tänka på?" Lustigt nog vet min kommun hur man skottar snö men fortfarande är det tydligen helt omöjligt att hålla igång kollektivtrafiken här trots att vägarna ser jättefina ut!
Esmeralda Silverforce

Sally Hawklord

Här i Åbo e de slask, vatten och väldit tjock snö (beror på vart man går) men allt går som vanligt anyway:D

Ronja McKnight

Vi alla vet att snön kommer varje år, väderrapporter sa till i god tid när snön skulle falla.Men ingen räknade nog med att det skulle snöa hela långa dagen..Folk stod totalt stilla (de vet du) och plogare kom inte fram pga trafik. Lite ironi i det hela.
Spelade i stort sett ingen roll vad för däck man hade, snömodden rör sig med fordonets vikt och rubbar men HASTIGHETEN spelar störst roll. Idag 10/11 lyckades en långtradare köra rätt in i en villa i Sorunda...
Det som retar mig mest är nog norrlänningarna som klankar ner på Sthlms befolkning. Sveriges största stad, mest befolkat och med flest vägar. Medans de är uppbyggda på små byar med få korsningar. De flesta där har väll skoter o egen traktor också..
Eloge till de som vågade sig ut igår(spec med folk i) och kom hem hela o vi får inte glömma volontärskottarna :)
PS. Var skönt att skriva av sig hehe

Anna Westbaker

Ronja, vi norrlänningar klankar inte ner på de från Sthlm vi tycker bara att det är lite lustigt att 30-40 cl snö kan kallas snöoväder och skapa såna extrema störningar. Ja, jag har varit med om att bussar har sluta gå här också men det va av extrem halka, man kom knappt fram med bil som hade hyfsat nya vinterdäck, men sandtrktorerna va ute i svinottan så dom börja gå runt 9-10 tror jag. Och nej, alla har inte skoter och traktor;)

Ronja

Anna, läs om min text. Sa "de flesta" inte alla och "snömodd" inte fint snö som la sig hårt så man kunde brassa och däck spelade i stort sett ingen roll vad man hade för modden styr i stort sett dig. Och fortfarande, åka genom sthlm tar minst 2 timmar igenom utan hinder inte 30 min genom piteå tex.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.