Chrome Pointer

Upphovsrätt på Monokerus.se

   För att göra saken med bilder och liknande helt glasklar tänkte jag dra mina egna upphovsrättsregler här. Detta är mest i förebyggande syfte för framtiden (för jag vill helst inte ha en upprepning av de senaste dagarnas kaos) och jag ska se till att de här punkterna hamnar under "Vanliga frågor" i menyn till höger.
 
 
   - Ni får jättegärna använda mina bilder på bloggar, FB, Instagram osv - OM ni tydligt skriver att det är min bild. Det räcker inte med bara en tagg på Instagram då, säg att det faktiskt är min bild för annars fattar jag inte själv vad ni vill med den. Om ni säger uttryckligen att det är min bild (det är helt okej att länka tillbaka till mig också) så får ni använda vilka bilder ni vill.
   Om reglerna inte följs kommer jag vänligt be er ta bort bilden, och om det inte sker kommer jag anmäla till den sajt som bilden finns på tills den tas bort.
 
   - Om ni vill dela med er av ett inlägg eller en text som jag har skrivit får ni göra det, men ni måste tydligt skriva att det är jag som skrivit den.
   Om reglerna inte följs kommer jag vänligt be er lägga till att det är jag som har skrivit texten eller helt enkelt ta bort den. Om det inte följs anmäler jag till vederbörande sajt.
 
   - Ni får absolut skriva om samma saker som jag skriver om, eller skriva liknande saker. Ni behöver inte fråga om lov för det, men om ni tycker att det känns lämpligt (t ex om ni tar upp exakt samma ämnen som jag gör och skriver väldigt likt) blir jag självklart glad om ni säger att ni fått inspiration från mig :)
 
   - Ni får självklart ta inspiration från mina bilder/redigeringar/whatever då ni gör egna, men om ni tycker att det blir så likt att folk kan tvivla uppskattas det att ni berättar var ni har fått inspirationen ifrån.
   Ibland kan man som konstnär sitta fast, och man kan verkligen behöva inspiration. Därför har jag som grundläggande antagande att folk inte vill göra plagiat. Men, det är självklart inte roligt om någon sätter sig och gör en bild som ser ut exakt som t ex min header (som nu har setts av många eftersom jag har lagt upp den på många olika sajter) och påstår att det är en helt originell idé, för det är det ju inte och om man är riktigt aktiv i SSO-världen är den ganska svår att missa. Hänger ni med? Här gäller alltså att folk bara visar lite moral. Jag kommer inte anmäla någon på den här punkten, för det är nästinitll omöjligt, däremot vill jag att folk söker lite i sina samveten.
 
 
   Jag sätter inte upp de här riktlinjerna för att vara elak, det är bara det att jag har upphovsrätt över mitt material och jag vill inte att folk tar cred för saker som jag har gjort. Och med tanke på vad som hände tidigare i veckan så behövs tydligen det här, vilket faktiskt är lite synd.
   Jag attackerar inte folk som tar mina grejer, det ska ni veta. Däremot ser jag mycket mer än vad många tror och jag kämpar för mitt material. Om jag märker att folk norpar mina saker försöker jag alltid vara så vänlig som jag kan, men tänk alltid på att materialstöld faktiskt är olagligt till att börja med.
 
   Tack på förhand :)


Siri starstorm

Hej jo jag bara undrade att om nästa dubbel Sc helg är typ då vid julafton?

Svar: Det vet jag tyvärr inte, men logiskt sett så borde det bli så :)
Esmeralda Silverforce

Maja Starside

Tycker bara att det är bra att du sätter upp dessa regler och tycker inte att du är elak nånstans, det är DINA saker som du har kämpat med och då kan inte nån annan glida på en räkmacka och inte göra nånting men ändå sno berömmelse. toppen att du satte upp regler, hoppas nu att folk följer dom <3 Btw, tycker jag att du värkar väldigt först

Maja Starside

Oj, jag råkade skicka kommentaren innan den va klar xD Nä, men menar att du värkar väldigt förståndig och snäll <3

Svar: Det var klokt och vänligt sagt av dig, tack!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.