Chrome Pointer

Viktiga saker att fundera på

   Det kommer alltid finnas människor på denna jord som man inte alltid går riktigt ihop med. Det kommer alltid finnas människor man går bättre ihop med. Det kommer alltid finnas de man ser upp till, eller, tyvärr, ser ner till. Det viktiga är ändå - visa alltid någon slags form av respekt.
 
   Det här communityt är som gjort för bråk. Unga flickor. Där har vi en grej. Hästtjejer. Nu är vi inne på snäppet värre. För alla vi som har hästerfarenhet vet hur det väldigt lätt går till i stall. Det är skitsnack, utfrysning, blickar, "hen rider såååå dåligt", "såg du vad hen gjorde?" - vi kommer från ett otroligt tufft klimat, och slår oss samman med internet. Där man kan snacka skit utan att riktigt synas. För visst är det alltid lite lättare att snacka skit bakom ryggen på någon? Utan att se personen i ögonen? Och visst är det lika lätt att klicka på "skicka" efter att man har skrivit en drypande kommentar till någon, en kommentar som kan innehålla förolämpningar och till och med mordhot?
 
   Jag har gnällt mycket på det här communityt under åren. Oftast är det befogat. Man blir trött på så mycket och ibland måste man lätta lite på ångan för att själv orka vara kvar i det hela. Men idag blir det lite annorlunda - det handlar om just vem man stöttar och ser upp till.
   För det är det alla vill just nu, eh? Att vara känd. Det har blivit en hets, vem lyckas starta störst kaos i globalchatten då hen loggar in. Då är också frågan, vilken YouTuber är coolast just idag? Vem lyckas göra mest reklam? Vem har störst fanbase?
   Där kommer den frågan jag just nu bryr mig mest om. Vem som har förtjänat sin fanbase. Är det på grund av det man gör, hur mycket reklam man gör, eller hur man är?
 
   Jag hoppas att det är en kombination mellan alternativ nummer 1 och 3 som har lockat er just hit. Att ni tycker jag är en person man kan stå för att man följer, för att ni ser mig som en bra person. Jag VET att det inte är alternativ 2, för jag har aldrig gjort reklam mer än internt. Det betyder att om man följer mig på bloggen, då kommer ni se mig prata om Jorvikipedia. Om ni följer mig på Instagram kommer ni se mig prata om bloggen. Om ni följer mig på YouTube kan jag nämna både blogg och Jorvikipedia. Det är något jag gör med flit, för jag vill inte gå ut i t ex globalchatten och säga "Hej följ mig". Jag får en mindre publik än vad jag kunde ha haft, för jag lockar bara publik från mig själv och inte från andra ställen, men vad gör det egentligen? Jag har ju inte roligare för att fler vet vem jag är!
 
   Nu återgår vi till det här med att förtjäna sin fanbase. Jag tycker tyvärr det finns spelare som inte förtjänar sin fanbase på grund av ett visst beteende. Det finns faktiskt de som på allvar mobbar sina fans, eller uppmuntrar sina fans att mobba andra. Varför? Kanske personen inte mår så bra. Kanske missförstånd uppstår. Det som faktiskt är viktigt är ändå att det finns beteenden som inte är okej, oavsett vem de kommer ifrån.
   Om ni följer någon som gör så, oavsett vem det är - sluta följ den personen. Uppmuntra aldrig någon som beter sig på ett sådant sätt. Det gör detsamma vem det är, ge inte personen positiv uppmärksamhet. Det betyder inte att ni själva ska börja mobbas, men genom att bara ställa sig några steg bort och säga "jag står inte för vad du håller på med" har man gjort ett ställningstagande man bör kunna vara nöjd med.
 
   Jag tror inte att jag behöver dra det här så mycket längre - men fundera på saken. Tänk på om de ni ser upp till faktiskt har förtjänat det på något sätt. Och tänk på hur de beter sig mot andra. För om en av era idoler försöker trycka ner någon annan - är personen verkligen värd din tid?


Frida Silverfield

Jag håller med i allt du skriver i det här inlägget. Jag tror att många spelare glömmer bort vad det är som fört oss alla samman - ett onlinespel. Att man driver ett engagemang runt om spelet tycker jag är jättekul för oss som är intresserade av att läsa och vara aktiv i annan "verksamhet" än den som själva spelet erbjuder i grunden. Men all denna hets om vem som är bäst har stigit folk över huvudet. Att samla en redan kritisk grupp (hästtjejer) i enorm skala leder ju till att alla måste ha lite insikt i vad som är okej och inte okej att göra på nätet. Tyvärr så saknas denna och många spelare, oavsett ålder, förlorar sitt internetvett när det inte sätts tydliga gränser. Fler skulle behöva lära sig att utnyttja den där spärren man har i huvudet, och lyssna på när den säger "borde inte - ska inte".

Anonym

Superbra inlägg! Så sjukt viktigt

Bianca Mysterycake

Bra skrivet! Jag tycker att du är värd dina läsare, följare och youtube tittare! Ha det så bra♥︎

Zuz

Jättebra skrivit! Detta borde nå ut till alla som spelar spelet! :)

Själv hittade jag din blogg för snart ett år sedan igenom att Alicia länkade den i sin länklista :)

Leah Pandalake

Klockrent!

Meja

Jätte, jätte bra skrivet! ☺

Jag tycker att den här texten borde skickas till ALLA Starstable spelare!
Det är bråk i globala 24/7, Och att vara "känd" har stigit folk över huvudet, tyvärr. Ibland, säger helt random folk i globala "Känner någon igen mitt namn?". Vissa säger att de filmar, fast de inte ens har YT. ALLT, för uppmärksamhet! Skäms.
Varför, Ens? Jag tycker det är jätteskönt att bara rida runt, utan en hel armé folk runt en, som tycker man är "känd". Och, kränkningar, har jag sett en hel del av i Globala! Fast, om helt onödiga saker. "Du har fult hår", "Din häst är ful", "Stackars häst som heter det". Men asså? Vänta. Varför?
Helt, helt onödiga saker!

Ha en bra dag! //MVH Lilla mig. ^-^

Sanna Winteryard

No words needed, you rock! (Y)

Cassandra Watersmith

Preach it! Det finns en tjej på instagram som hänger ut folk, lägger ut skit och uppriktigt sagt beter sig r*vigt bara för att få följare och drama.. Ändå har hon 9000 följare. Jag förstår verkligen inte detta community när det blir såhär pissdåligt.

Svar: Hm, erm, ja, tyvärr finns det gott om dåliga förebilder på denna jord! Hemskt att hänga ut andra, det är verkligen inte okej att be andra kasta sig över mäniskan. Bättre att be om bojkott isåfall :)
Esmeralda Silverforce

Sabrina Eastforest

Hade ingen aning om detta xD har själv liksom "lämnat" communityn för att jag tycker att den blir bara sämre och sämre. Den var bra mellan 2011-2012 och sen vid 2013 började jag tycka mindre om den. Jag läser aldrig gruppchatten längre eller spelar med andra. Jag blir irriterad på att i den här communityn så hetsar folk upp sig över spelare som gör yt filmer eller bloggar. Liksom dem kan ju göra det själva med? Jag antar att vissa i denna communityn förtjänar sin "fanbase" mer än andra. Jag har verkligen ingen koll längre xDD

Parda

det du skrev om borde vi alla tänka på

Eva Bunnyland

Det är sant. Det kan ju vara lite svårt att få veta hur en person är genom att bara titta på videor och sådant. Däremot är det mycket enklare om man känner den personen. Men jag har en kompis (eller klasskamrat, inte så mycket kompis) som brukade verka jättesnäll men nu vill inte jag vara med henne längre för hon har gjort saker som jag inte tycker om. En gång var hon elak mot en annan, och så gjorde hon det genom mig! Hon sa till mig att jag typ skulle prata med den personen och fråga vad hon tyckte om henne, och sedan säga till den elaka vad hon sa. Det var jättepinsamt för då blev ju den personen sur på mig! Nu är vi vänner igen men det var ändå jättejobbigt och jag är jättearg på hon som gjorde det.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.