Chrome Pointer

Pandoriska runstenar

   Efter en väntan som med handen på hjärtat varit alldeles för lång var det äntligen dags. Huvuduppdragen var tillbaka.
   Och trots att det inte var något som var galet episkt tycker jag att uppdragen kom in med dunder och brak och lade en grund för en ny era av uppdrag. Spelets kvalité ökar oerhört fort - och det märks.
 
   Först och främst, så är det Alex som var huvudpersonen i dessa uppdrag. Efter nära elva år har Alex äntligen fått ett officiellt bekräftat efternamn, som visade sig vara Cloudmill. Vi fick också möta Alex mamma, och det var ingen nyhet för oss gamla SSL-spelare att hon har haft det lite svårt att få vardagen att gå ihop. Ensam med fem barn i ett av Jorviks allra fattigaste områden - man kan ju tänka sig. T'nk att hon faktiskt dök upp i spelet, efter att förr bara ha synts i en liten avatarruta under ett telefonsamtal mellan henne och enda dottern? Jag hade aldrig kunnat ana att hon faktiskt skulle komma till SSO. Nu blir man å andra sidan väldigt nyfiken på Alex och James tre icke-namngivna bröder!
 
 
   Innan man fick göra mer spännande saker fick vi som hastigast besök av en karaktär vi under åren sett på några få olika ställen, och alltid utan hjälm - Sonja! Nu fick hon tillbaka för att rida utan skydd på huvudet, då hennes häst blivit rädd för en glittrande runsten och kastat av henne. Vad som hände med hästen vet vi inte - men kan det vara så att Sonja kommer få en uppdaterad modell med ridhjälm i framtiden? (HOPPAS på det!)
   Eftersom Sonja inte kunde gå själv fick hon skjuts på hästryggen till veterinären i Jarlaheim, och herregud vad roligt det såg ut! Sonja satt på svanskotan och balanserade hela vägen fram, något som man själv gjort många gånger efter att ridläraren hojtat "och nu slår vi en knut på tyglarna". Förstår inte varför, men det ser ju fantastiskt roligt ut.
 
 
 
   Men, nu det mer spännande. Till att börja med gällde det att börja mäta aktivitet kring runstenar i Jorvik. Många har sagt till mig att det står fel på min karta över runstenar och yabba yabba, men alla som sagt det är de som än inte har kommit till de här uppdragen och därmed pekar de ut helt fel runstenar som inte har något alls med det här att göra xP I know my stuff, people.
   Hursom, runstenar. Det här är helt nya, supercoola runstenar som man mäter aktivitet på genom att spela ett superenkelt minispel. Till att börja med behöver man en egen supermegaultraextraawesome runstav, som man får hämta från Fripp. Fripp tycks dock ha fått nippran och är frippigare än vanligt. Efter lite övertalning får man iaf en egen stav och slipper låna från andra människor hela ti'n.
 
 
   Seeen börjar det roliga! Jorvik runt för att leta runstenar. Om man ligger i blir man färdig på två dagar, men jag undrar om det är så att det är något fel med det, för Alex sa att man aldrig vet vilka runstenar som är aktiva. ALLA jag hittade var aktiva.
 
   Det tar inte slut med de där grejerna, utan en annan grej hände samtidigt. Efter att ha spionerat på Dark Cores bas smyger man sig dit för att se vad för skumma grejer som pågår, och det visar sig att en ny mästerskurk har dykt upp - Darko. Med fantastiska animationer är Darko den mest övertygande av alla våra skurkar och nu hoppas man ju på en uppdatering för resten av de viktiga skurkarna, för mer övertygande uppdrag, så att säga.
 
 
   Darko var tydligen snubben som lärde Häxan Pi att göra Mörkerhästar, och han förkunnar dessutom att Justin är totalt värdelös som Mörkerryttare och det är dags att hämta hem den fjärde Mörkerryttaren, Elise. Om han nu är redo att dissa Justin, betyder det att vi får hämta tillbaka honom hem till Moorland snart igen? Och vem är egentligen Elise? Och hästen bredvid honom, hintar den om att Khaan ÄNTLIGEN ska få tillbaka sin svincoola look från SSL?
 
 
   Många tycks vara besvikna på att uppdragen var så pass korta som de var, men jag känner mig i helhet nöjd. Mycket nytt hände ändå, och eftersom uppdragen var så hemskt korta - hintar inte det om att nya saker är på g? Om inget nytt är på väg, det är ju då som man får mycket rykte att handskas med istället...
   Jag vill sammanfatta uppdragsserien som kort, men bra. Vad tyckte ni?


Josefine Waterbear

Yes! Vill ha tillbaka Justin

Elin Dragonfall

Jag tyckte att dem uppdragen vi fick var korta men spännande och roliga. Men just av den anledningen att uppdragen var korta så får jag en känsla av att det snart kommer komma en fortsättning! :D

Elin Dragonfall

Hur kunde min kommentar skickas två gånger?

Svar: (Du kan ha råkat dubbelklicka då du skickade kommentaren. Jag rensar alltid bort dubletter, då jag vill ha ett "rent" kommentarsfält c:)
Esmeralda Silverforce

Rose Greenhill

Jag är en aning besviken på ryktesuppdragen, hade gärna sett att de introducerat Månens eller Stjärnans cirkel i stället för att bara göra en till med Åskviggen. Men annars var uppdragsserien svincool, fick jordens hjärtklappning när Darko (nästan) upptäckte en xP

Eline Lightsmith

Jag tycker uppdragen låter bra men kan inte göra :(😬

Alanis Underbear

Det är bra att du är nöjd med uppdragen, men själv känner jag att kvalitén på SSO sjunker. Visserligen så blir det snyggare men i samma veva så blir uppdragen sämre skrivna, och storyn börjar spreta ut och tappa fokus. Det är svårt att känna något intresse för Darko när jag anar att han ändå kommer att vara bortglömd om ett år när nästa huvuduppdrag kommer ut och introducerar en ny skurk.

Amanda Silverlord

Är det bara jag som tror att denna nya Mörkerhästen är Concorde? Jag tror nämligen att Darko är från Pandoria vilket antagligen är fallet eftersom att han aldrig har synts till och dessutom var ju portalen aktiv just när vi fick träffa denna skumma sak. Anne är väldigt säkert fast i just Pandoria men vi har inte sett en skymt av Concorde vilket antagligen betyder att de inte dissade Concorde när Anne for in i Pandoria. Vilken annan häst skulle Darko få tag på i Pandoria? Du måste ju ha en grundhäst för att få en mörkerhäst. Men det som övertygar mig mest om att denna häst är Concorde är dendära diamantsaken på halsen. Kolla i den vad ser vi? Jo ett hjärta delat i två delar. Detta hjärta visar nog att Concorde är typ fångat i denna besvärjelse och behöver typ träffa Anne eller någonting för att bli befriad. Jag tror Darko använde Concorde som mörkerhäst eftersom att han vet att de måste ha alla hästar och alla ryttare för att kunna utföra ceremonin. Genom att använda en av motståndarnas hästar ger Darko o DC en stor fördel.
Vem vet jag kanske är helt fel? Detta kanske bara är Elises mörkerhäst. Bara framtiden kan svara.

Svar: Cool tanke! Vi får se hur det ser ut, men det lät sjukt häftigt :D
Esmeralda Silverforce

Ronja lowfall

Kan inte göra uppdragen än

Zabina

Darko är din svarta arab ond eller?

Svar: Inget ont om hästen, men tydligen bestämde sig SSO-teamet att döpa en skurk till samma namn...
Esmeralda Silverforce

Hanna Goldnight

Jag gjorde huvuduppdragen i torsdags för snart två veckor sedan. Jag sprang runt under en dag och alla runstenar förutom två var aktiva (de i månträsket och gyllenbladsskogen). Försökte nästa dag och nu är ingen aktiv och jag har inte kunnat göra en enda runsten sedan dess. Har inte kollat de som var oaktiva när jag kunde göra runstenarna men åh, jag förstår inte. Har du kunnat göra alla varje dag?

Svar: Låter döskumt. Jag gjorde alla 30 första dagen och den allra första på Paddockön igen dagen efter, och sen var mitt rykte klart!
Esmeralda Silverforce

Josefine Silentnose

Hej :D Jag gjorde precis klart själva huvuduppdragen tillsammas med min vän. Vi kutade runt som galningar och letade efter runstenarna och puh, det var faktiskt ganska jobbigt. Så imorgon blir det tagga runstenar! :D
P.S Vi använde din runstenskarta :) (Den äger)

Svar: Roligt att ni fick hjälp av kartan :)
Esmeralda Silverforce

Piper Mistdotter - Rocky Li

Hej Esme! ^^
Ska jag vara ärlig så har jag inte kommit så långt i min erfarenhet om SS, men jag vet att jag tycket att denna häst är kanska lik Stalker. :)

Kram//
Piper Mistdotter

Svar: Khaan och Stalker ser exakt likadana ut ^^
Esmeralda Silverforce

Bea (mitt sso namn)

Jag ska göra dessa uppdrag nu så jag är väldigt sen men de låter super kul! Har du något tips för att orka levde sina hästar då jag bara har levlat klart min starthäst mistlion?

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.