Chrome Pointer

Mina svar på era frågor, del 5

   Tänk på att jag har valt att inte svara på vissa saker som jag tycker är för personliga. Jag vill helt enkelt inte berätta för mycket om mitt liv för främlingar på nätet!
 
   Om ni inte hittar er fråga, kika tillbaka i de senaste dagarnas inlägg - och sista delen kommer i morgon :)

 
   Från Frida Cattree:
Vilket är ditt dröm husdjur? Får jag gissa häst? 
   Drömmen är självklart att kunna ha häst men om vi ser till HUSDJUR så vill jag ha både katt och hund. Lutar mer mot katt nu, eftersom hundar kräver så mycket mer daglig skötsel och jag tror inte jag skulle kunna ha med hund till jobbet haha

Vilken är din favorit häst i sso? 
   Ash
 

Vad är din favorit smak på glass? 
   Choklad!

Hur många gånger i veckan filmar du video's? 
   Brukar bli mellan en till tre dagar i sträck med viodemangel och det händer varannan/var fjärde vecka. Från och med nu kommer det troligen hända ungefär varannan vecka.
 
 

 
Från Feya Northlee
Vilket program filmar du med?? 
   Fullversionen av Fraps.

Är det ibland jobbigt att vara inne på Esme/Penny eftersom att du är så stor?? Menar liksom med youtubekanalen, jorvikpedia och blogg så ser man ju i global hur alla är på dig. ;))) 
   Jag tycker det är rätt chill, jag tycker om att spela i lugn och ro men är ganska bra på att hitta vägar och gömställen så att jag får spela i fred. Däremot gillar jag att skriva i globalchatten då jag är i rätt område och då kan jag tycka det är lite jobbigt att många skriker på mig och spammar med vänförfrågningar då jag bara vill snacka lite. Värst är det att det visas väldigt lite respekt för då man ber folk att sluta med något.
 

 
   Från Riley Candlestar:
Vilken level var du i när du började med youtube?
   Esme var väl på level 15 eller 16, Penny fanns inte.
 
 
Har du "bara" varit LT eller var du t.ex sr en månad innan? 
   Jag hade spelat i ungefär ett år innan jag blev Life Time på Esme. Då hade jag betalat för tre månader åt gången innan tror jag.
 
Gillar du när alla skriver "OMG Esme är här!!"? 
    Nejmen ett "hej" räcker jättebra, man är inte mer än människa.

Har du bytt server någon gång?
   Flera gånger, men bara med Esmeralda Kinglee. Esme och Penny kommer stanna på Air Star och Fluffy Unicorn! 

Hade du någon annan blogg innan de
n här, vad hette den isåfall? 
   Jag hade en IRL-blogg, men den är nedstängd :)
 
Följer du dem som gör "fanpage"-konton på Instagram? (Alltså Esme-fanpages?) 
   Nej - borde man göra det? Det här med social interaktion är inte min starka sida, vilket är oerhört ironiskt eftersom jag är stor på sociala medier. Det är väl kul att folk gillar mina bilder och videor eller vad man nu gillar, men jag tycker det blir lite som en fanträff, som jag inte vill vara med om. Jag känner mig liksom obekväm och vet inte riktigt vad jag ska göra med det. Det är förstås ett jättegulligt initiativ av de som gör sånt här, men jag har svårt att veta hur jag ska reagera på det.
 
Har du ridit islandshäst irl? 
   En gång! Kan inte påstå att det gick särskilt bra dock, då fröken Islänning hade lite egna åsikter och inte alls hade lust att röra benen som jag ville (trav var tydligen något fröken Islänning aldrig varit med om så jag tror hon uppfann några egna gångarter på vägen)

Har du kollat på (vet att denna fråga är konstig) späckhuggar-show?? 
   Nej, och det är jag nog ganska glad för. Tycker Späckhuggare är fantastiskt intressanta djur men förstår också att så stora djur som behöver så stora ytor inte mår särskilt bra i djurparker med sterila bassänger, så det är inget jag vill stötta. Tror nog att späckhuggare mår bättre i det fria.
 

 
   Från Kristine Masterroad:
Kommer du på Göteborg horse show? (Vet att det är långt kvar dit men ändå xD) 
   Det ser lite mörkt ut just nu, jag brukar försöka åka med ett gäng kompisar men alla verkar vara bortresta just i år och jag kommer inte vilja åka ner själv.

Är det kul att vara känd eller är det jobbigt? 
   Jag tänker inte så mycket på det, men det är trevligt att det är många som gärna vill prata med en!

Har du töltat med en häst någon gång IRL? 
   Kan ju säga att jag har försökt den enda gången jag red Islandshäst, men fröken Islänning var inte riktigt med på den saken...
 
Får man komma fram till dig om man av någon anledning känner igen dig (IRL) ? 
   Om man nu skulle göra så får man väl räkna med att vara med om den stelaste stunden ever, för jag skulle bli typ livrädd xP Nejmen på typ hästmässor (särskilt då SSO är där) är det bara kul att träffa andra spelare, men då är man ju lite förberedd också.
 

 
 
   Från Josefine Flowernight:
Om inte du skulle spela SS SSL och SSO vad skulle du göra då? 
   Antagligen skulle jag spela mer Pokémon och rikta in mig på att försöka tävla i lite högre ranker.

Om du fick välja att ta bort EN ras i spelet vilken? 
   Den Westfaliska hästen är för mig väldigt intetsägande. Det finns ju bara en häst av rasen och den är inte sådär jättepopulär.

Hur länge har du ridit/hållt på med hästar?
  Ungefär 12 år nu.
 

 
   Från Elsa Discocamp:
Har du djur IRL? Isf hur många och vad för djur. 
   Nej, jag har inga djur.
 
Hur länge har du spelat SSO? 
   Sedan början av oktober 2011. Fun fact - Jag skapade Esme innan Game Master Lucia, som jobbat där sen innan spelet öppnade, hann skapa sin första karaktär. SÅ tidig var jag.
 
   Många av mina gamla fula bilder jag har raderat, men det här är en av mina äldsta SSO-bilder - dock spelade jag lääääänge med posteffekterna påslagna.

Brukar du köra championat på SSO? 
   Nej, aldrig!

Är det kul o göra videos + att vara känd. 
   Videos - ja. Känd - tänker inte så mycket på saken. Jag är aldrig mer känd än vad ni gör mig!

Hur många gånger har du ridit en häst? 
   Alldeles för många för att kunna räkna! Har ridit i ungefär halva mitt liv.
 

 
 
   Från Bora:
Vilken är din favorit häst i sso? 
   Ash.

Vilken häst vill du inte rida så ofta i sso?
   Just nu är det ponnyerna, jag tycker de "bryter av" för mycket mot de nya hästarna. De är för "bulkiga" och deras ben är inte så fina jämte de nyare hästarna. 
 

 
    Från Arina Kinglee:
Hur hittade du starstable/ fick du höra det av någon? 
   Jag hade spelat spelen innan SSO och väntade på SSO i flera år innan det till slut kom ut!

Har du någon gång tänkt på att sluta med yt?? 
   Inte sluta, men jag har ju funderat på exakt i vilken skala man ska ha kanalen, liksom hur mycket tid man faktiskt ska lägga på den jämfört med vad jag får ut av arbetet.

Kan inte du ha en fanträff på Fluffy Unicorn? 
   Nej, det kan jag inte.

Kan inte du filma lite championat med Esmeralda Silverforce?
   Troligen inte, jag vill egentligen inte spela championaten alls. 
 

 
 
   Från Rebecca Orangebrooke:
Är det okej om man skickar post till dig på starstable eller kommer du tycka att det är jobbigt/ ignorera det? 
   Okej är det väl, men om man vill ha ett svar är det bättre att skicka ett mail till min mailadress. Jag tycker väldigt illa om att skicka brev i SSO eftersom jag tycker det är jobbigt att behöva gå runt censuren och försöka komma ihåg alla frågor man ska försöka svara på (för de flesta skickar minst tio frågor i ett brev)-

Kan du göra en sån här "välkommen till epona" serie som du gjorde med dino dalen när du kommer in där förstås! 
   Nej, det kommer jag inte göra. Då Penny väl kan komma till Epona kommer jag dock visa allt från området!

Kan du ha en fanträff med Penny på sso? Det skulle vara jätte kul! 
   Nej, det kommer jag inte ha. Anledningen till det är att JAG inte skulle tycka det var kul, för jag känner mig bara stressad och obekväm av att folk ska cirkulera kring mig i spelet.
 

 
   Från Tilde Darkstorm:
Kan vi få lite info om din irel häst/foderhäst? (Bild, namn osv) 
   Jag har inte kvar min foderhäst pga att jag insåg att ägaren hade en helt annan syn på arrangemanget än jag hade och jag kände att det verkligen inte fungerade för mig. Vi kan undvika följdfrågor på det, för exakt vad som hände är inget jag tänker ta med främlingar på nätet. Jag hade väldigt gärna berättat om hästen, för jag vet att de flesta av er är lika hästintresserade som jag är, men ägaren ville inte att hästen skulle synas på internet och det är självklart något jag behövde respektera. Om jag fortfarande har kvar bloggen den dagen jag skaffar mig en egen pålle kommer ni dock självklart få veta mer om den. Utan mitt hästintresse skulle inte den här bloggen ens finnas!

Vilket dressyrprogram tycker du mest/minst om? 
   Jag har aldrig riktigt haft någon chans att rida dressyrprogram. Jag kunde det programmet som man red i Stockholmscupen för några år sedan utantill eftersom jag såg ryttare rida det konstant (trodde det var LB:2 men nu då jag kollar upp program för att kolla vilket det är känner jag inte igen något av programmen alls), men just nu har jag verkligen noll koll.

Hur högt har du hoppat? 
   Tror att jag kommit över en meter nån gång (kanske två gånger, hade en ridlärare nån gång som smyghöjde åt mig hela tiden trots att jag skällde på henne), men jag hatar att hoppa och är alltid totalt livrädd.

Har du tävlat i dressyr någon gång? (Pay n Ride gills) 
   Aldrig! Har deltagit i en Pay and Jump på 50 cm just för att jag behövde ha deltagit i någon tävling hemma på ridskolan för att ta Grönt kort, så jag red en ridlärares gamla tävlingshäst som alltid hoppar typ en meter över varje hinder - otroligt nog är det den enda hästen jag känt mig trygg att hoppa på.

Har du varit i ett stall som haft epedemi/sjukdom som gått? T.ex kvarka. Om du har, hur gick det? Vad var det för sjukdom? 
   Tack och lov aldrig, däremot har ridskolor och stall i närheten haft smittor/smittovarningar.

Det går ett rykte om att du är GM Eleanor? Stämmer det? 
   Självklart inte. Förstår inte varför folk inte kan lägga av att snacka om det, tycker inte det är schyst varken mot mig eller Eleanor att folk ska hålla på och tissla och tassla bakom våra ryggar att den ene ska vara den andre, särskilt inte då jag har bett folk så många gånger att bara lägga av och sköta sig själva. Sen är jag väldigt mycket drygare än Eleanor, vilket folk borde ha märkt vid det här laget :P

Kan vi få en till video på när du rider? Vi har ju redan sett hur du ser ut, så en till ridvideo gör väl inget? :) 
   Jag visade tre olika klipp på mig till häst i min första (och enda) frågestundsvideo på min YouTube-kanal. Det finns inga nyare filmer på mig till häst (de som visas där är nu mellan 1-4 år gamla), så det är nog dit jag får hänvisa dig! Länk HÄR.
 
   Många år sedan, stolt, lycklig och lite nervös över att få rida en (på den tiden) väldigt svårriden häst som väldigt nyligen blivit lektionshäst. Kan dock inte påstå att jag red hästen så bra som jag kanske skulle kunna göra idag!

Har du ridit med freejumps? Har du ridit med Bow Balance? Om du har ridit med båda, vilken var bäst? Om du bara ridit med en, hur var den? 
   Sorry, noll erfarenhet och waaaay utanför min prisklass! Tycker dock att Freejumps är dösnygga, har ridit med såna en enda gång under ett rätt kort ridpass (typ ett sånt där "här, hoppa upp på min häst i några minuter och säg vad du tycker om den") och tyckte de kändes bra på foten, och skulle gärna skaffa såna om jag nån gång blev miljonär och skaffade häst.
 

 
   Från Emlan:
Vilken är din favorit youtuber? ( Välj inte dig själv! ) 
   Lol, som om jag hade självkänsla nog för det! Marriland är lätt den bästa imo.

Vilken årstid gillar du mest på starstable? 
   Sommar!

Vilken klubb är du med i? 
   Night Guards!

Vad brukar du annars göra när du inte filmar? 
   Jag spelar i princip aldrig på Penny om jag inte filmar om du menar så, så om jag är inne på SSO i övrigt spelar jag på Esme och glider mest runt och gör rykten/levlar hästar/chillar i chatten. (För nu gissar jag att du menar vad jag gör i spelet!)

Känner du någon från starstable gänget? 
   Kan väl säga att man känner vissa bättre än andra vid det här laget! Har ändå spelat väldigt länge och har har kontakt med SSO-teamet under perioder av större delen av mitt spelande.

Har du några andra sociala medier?
   Youtube, Instagram, Facebook och en hemskt inaktiv Tumblr är de vi kan räkna upp. Ska dock försöka börja använda Tumblr mer, tycker det amerikanska/australienska communityt har sån sjukt härlig humor.

Hur gammal är du?
   21! (Bara så ni vet så har jag blivit så gammal att jag nu måste fundera i minst 30 sekunder innan jag vet hur gammal jag är och det verkar vara något som de flesta råkar ut för - jag och min pappa stod häromveckan med stor förvirring båda två och försökte räkna ut hur gammal han är)


Mathilda

Härlig blogg! Hittade just hit;)

Tilde Darkstorm

Hahah! Ja man måste väl vara nästintill miljonär om man ska kunna unna sig freejumps! ;) Ägaren till "mitt" stall har ett par röda och funderar på ett par till. Seriöst? Vad jag vet så har hon inte vunnit på lotto... Men men, jag får väl stå vid sidan om och dregla ;D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.