Chrome Pointer

Så, såhär är läget:

 
   Jag bara väntar på folk som ska dyka upp med ett "vad var det jag sa". Vilket jag inte ser fram emot. Därför tänker jag snabbt reda ut några grejer för att slippa det, och jag ska dessutom skälla lite på en del av communityt.
 
   Jag har sedan några månader tillbaka arbetat med ett projekt för Star Stables räkning, som jag valt att inte prata om. Jag vill inte vara en sån där "öhö titta på mig jag är så himla bra" osv. Inte min grej.
   Jag har fått möjligheten att göra en serie med videor i en tutorial-stil - ni kan se videorna på Star Stables YouTube-kanal i serien "Star Stable Tutorial". Det projektet har lett till roliga erfarenheter och sena kvällar, då det känts väldigt bekvämt och trevligt att skriva manus till videorna på kvällstid på SSO-kontoret. Jag föredrar också att klippa videorna där, för det är en trevlig miljö med sköna människor och jag trivs väldigt bra där.
   Så ser det ut. Och notera att det är skillnad på JOBB och PROJEKT.
 
   Nu till utskällningen. Jag har många gånger sagt att jag inte vill prata om vad jag jobbar med. Redan då jag började söka jobb i augusti förra året sa jag att då jag skaffar jobb kommer jag avveckla bloggen och skriva mindre och mindre. Jag fick jobb i februari och uppfyllde då precis det - jag avvecklade bloggen jämfört med hur den sett ut förut. Jag bad också er att inte diskutera om vad jag jobbar med - jag säger alldeles för mycket om mig själv på nätet. Det är inte bra. Därför visste jag redan från början att då jag fick ett riktigt jobb skulle jag se till att inte prata om det. Det finns så mycket skumma människor på nätet - jag vet att stackars Emlan har fått många telefonsamtal till sin privata telefon från folk på nätet, så om jag skulle berätta var jag finns varje dag skulle sånt lätt kunna hända mig, vilket jag absolut inte vill riskera.
   Många har inte kunnat acceptera det. Inte nog med att folk pratar bakom ryggen på mig och sedan fnissandes kommer fram och säger "jobbar du där eller där" eller ännu värre, börjar fråga andra - jag VET att många, nästan anklagande, har frågat Game Masters om jag jobbar på Star Stable. Och jag är så arg över att ni beter er på det sättet! Vad ger er rätten att gå till en annan människa och fråga om mina privata grejer om jag säger att jag inte vill berätta det?! Jag har ingen skyldighet att berätta om hela mitt privatliv för hela världen. Bara för att jag säger att jag trivs med mitt jobb betyder inte det att jag måste finnas på just ett ställe.
  Nu vet ni om mitt projekt - ni behöver inte hålla på och fråga om mitt jobb också. De som jobbar på Star Stable vet om att jag inte vill prata om mitt jobb öppet för alla spelare och de respekterar det. Jag är dock hemskt glad för att jag har fått ta hand om Star Stables Tutorials och de är otroligt roliga att göra.
 
 
   Så, nu är det tråkiga avklarat och nu kan man prata lite mer om det roliga. Förra veckan fick jag frågan om jag ville hjälpa till med SSO's Birthday videos och det lät som en kul grej så jag dök upp och var med på inspelningen. Stackars Archie (som alltid översätter och spelar in mina tutorial-manus) höll på att drivas till vansinne av nummer 4-ballongen som alltid åkte runt precis då den inte skulle det...
   Den där väggen är btw fantastiskt vacker. I vanliga fall står en soffa framför den och en matta av mjukt fuskgräs ligger under väggen.
 
 
 
   Ehm ja man får la hoppas att han inte kallade mig "legend" bara för att jag råkade sitta bredvid honom då han spelade in sin voice over... Men Archie är rätt grym själv, bara så ni vet.


Cassandra Watersmith

Usch. Fattar inte hur folk kan bete sig på det sättet på nätet. Att ens bry sig om om vad du jobbar med? Det är ditt liv och du ska inte behöva ge ut dig mer offentligt på nätet än du vill.

Mysan

Tycker det är otroligt lågt att hålla på som vissa människor gör på nätet. De ska bara vara glada för att du har en blogg och en yt kanal.
Kram

Ria

Tycker det är för jävligt att folk inte kan låta dig vara så privat som du vill vara! Folk överlag som inte accepterar gränser borde få en knäpp på näsan.

Jag är sjukt avundsjuk på att du jobbar där du jobbar, och lätt bitter över att jag inte bor i Stockholm så att jag åtminstone hade kunnat söka ett jobb där^^

Keep up the good work, och fortsätt ha kul (samt håll på dina braiga gränser)

Svar: Vill bara notera att det är skillnad på JOBB och PROJEKT och mitt jobb är fortfarande inte något som kommer nämnas här alls.
Esmeralda Silverforce

lisa

Visste att det var du på filmen blev så förvånad när jag såg den haha! Men GUD vad roligt jobb!!! Snacka om drömjobbet

Svar: Note: Skillnad på jobb och projekt. Jag pratar fortfarande inte om mitt JOBB, för det har ingenting här att göra.
Esmeralda Silverforce

Alanis Moonstorm

Är Archie svensk? :O Hans Engelska är ju typ det trevligaste jag hört så att han är baserad i Sverige trodde jag inte.

Svar: Han är britt men bor sedan några år tillbaka i Sverige och pratar väldigt bra svenska :)
Esmeralda Silverforce

Lottie

Bra att du ryter ifrån! Ditt privatliv ska ju få vara just privat.

Stephanie Diamondfall

Gud vilket roligt projekt. Det verkar ju askul. Men vrf kallar de inte dig Esmeralda Silverforce. Man fattar ju att det tar med Penny också men vrf vill du ha det så?

Svar: Jag är helt enkelt inte Esme då jag gör videoserien för Star Stable, precis som Stacy (som gör en Walkthrough av spelet varje lördag på SSO's egen kanal) inte använder namnet på sin privata karaktär där. Vi har helt enkelt våra privata karaktärer, och de karaktärerna som används för Star Stables skull!
Esmeralda Silverforce

Thea Northknight

You go Glen Coco!!

Svar: Four for you Glen Coco!
Esmeralda Silverforce

Meja Swiftbell

Vilket dröm projekt!! :)

Ria

Självklart är det skillnad, tolkade det bara felaktigt som att det var ditt jobb med tanke på hur inlägget var utformat från början =)

Svar: Jag har inte ändrat något, jag har bara lagt till en extra kort mening eftersom det verkade som att alltför många misstolkade det jag skrev :)
Esmeralda Silverforce

Emelie Silverhaven

Härligt att du står på det, det får man göra tyvärr även om man inte ska behöva det. Senast igår fick jag ett samtal, suck. :D Lycka till med projektet

Svar: Usch, så tråkigt att sånt där ska behöva hända :(
Esmeralda Silverforce

Lexi Östkulle

Man skäms ju lite över sso communityt när man ser att folk beter sig så här... eller better yet, man skäms över mänskligheten när man ser sånt här hända. *Facedesk*. Lycka till med dina sso tutorials och att folk slutar bugga dig med detta. xP

Olivia Wolfhome

Hej esme

kul att du gör nåt som gör dig glad. Jag för står att det inte kul att bli svart målad eller att folk pratar bakom din rygg. men du ska inte bry dig om vad andra tycker eller tänker om dig. Du får ju göra vad du vill. kance inte döda nån men fattar du vad jag seger. det som gör så mot dig oftast svartsjuka eller trampa ner nån för må bettre.

så gräv inte i mer hålet. Va dig skälv bry dig inte om dem och fortsät med det du gör:) lycka till med allt både med du gör i sso irl.

ps fortsätt jobb/hjälpa till eller hur du vill kalla det med sso.

Anna westbaker

Om jag har förstått det hela rätt, så är du Esmeralda Kinglee och det är du som skriver maus och redigerar sso tuturiol (stav). Stämmer det?

Svar: Precis.
Esmeralda Silverforce

Selma Frendtree

Nu när man tänker på det är sso tutorial i vad jag kallar Esme still dom videorna är årganiserade (stav)som din egna yt. Jag tycker att folk inte ska lägga sig i andras privata grejer så håller med dig till 1 000 000 I love u Esme kan inte låta bli att säga det igen för du är bäst!!!

Izabella Fastside

Har sen serien startat tänkt på namnet "Esmeralda Kinglee" och tänkt att; men Emsme har ju dn karaktär men namnet Esmeralda Silverforce och en men Penelope Kinglee, kan HON ha något med serien ätt göra?då hade jag ju lite rätt ändå, haha. vad kul men ett sådant projekt!

Izabella Fastside

Emsme? Menar såklar Esme 🙈

Astrid Gladebell

Ibland måste man bara varför rädd om vad dom här personerna gör mot andra spelare..

Det är bra att du är ett fritt djur, Du kan ryta tillbaka. Medans jag är i min lilla bubbla, Hehe ♥

Meja Swiftbell

Så det är du som är Esmeralda Kinglee??

Svar: Yup.
Esmeralda Silverforce

Lottie

Åh förresten, underbart med en John Oliver gif!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.