Chrome Pointer

Tänk en gång till

   De senaste månaderna har det varit lite mindre uppdateringar i SSO. Det är ett faktum. Sedan fjordingarna i december har inget jättestort hänt - det största är nog Jorvik Citys galleria. Annars har det varit mindre saker, som ändå varit otroligt bra i sig. Områden som börjat kännas utdaterade piffas upp (tänk att komma som helt ny spelare i Moorland då vs. nu - vad tror ni känns mer välkomnande för en ny spelare?), nya animationer rör sig in i spelet och tar över nya hästraser (Quarter- och Painthästarna ÄR väldigt häftiga), de nya kläder som kommer in i spelet känns mer moderna och det är en salig blandning som gör de flesta nöjda (jag ÄLSKAR de nya stövlar och hjälmar som kommit på sistone, jag älskar ju allt realistiskt och grejerna som påminner om min egen ridutrustning IRL får ett stort plus i kanten från mig - jag HAR visserligen haft kritik mot flera av de nya grejerna men det platsar inte riktigt här), spelarkaraktärerna går nu att skräddarsy snäppet längre och spelare med de flesta hudtoner kan nu känna igen sig i sina karaktärer. Det kanske inte är superstora saker, men alla småsaker bygger tillsammans en helhet. Och, många av småsakerna är grejer som spelarna verkligen har velat ha.
 
 
   Varför sitter jag nu med det här undrar ni? Jo, det är så himla trist stämning på SSO's sociala medier. Spelare säger att spelet är asdåligt, det händer inget i det, det är det sämsta spelet någonsin (asså whut, varför spelar man då?), man får inte ut något av det osv.
   Och visst, om man har spelat väldigt länge så HAR man mindre att göra. Det går liksom inte att komma undan. Men jag tycker man kan tänka till lite innan man ska komma med så grova ord. Om man har hängt med så länge att man har spelat igenom hela spelet så är det ju självklart att man tycker om spelet, men bara för att det inte händer superdupermycket hela tiden behöver man ju inte kasta skit? Och jag tycker nästan att de som beter sig värst är de i åldern 15-25, som gärna klagar så mycket de bara kan. Jag vet inte om det då är värt att berätta att spelets målgrupp är typ... vad är det, 9-14? Att man som nio år gammal har lite dåligt tålamod är inget konstigt, men man kan nog tycka att äldre spelare är de som verkligen förstår att ett spel inte byggs genom att man klickar på en enda knapp och POFF så har tolv uppdragskedjor och tre nya hästraser med unika modeller lagts in i spelet.
   Jag har ingen erfarenhet alls av företag som producerar datorspel. Men av det jag läser, som andra spelare skriver, så känns det som att de företag de vill jämföra Star Stable med är väldigt stora, med flera hundra anställda. För lite mer än ett år sedan var jag på besök på Pixel Tales, som utvecklar SSO. Jag tror att det var nånstans mellan 6-10 anställda där vid den tiden.
 
   En gång i tiden såg det ur så här om man ville rida till Skördebygden. Efter lite väntan har vi dock ett asgrymt område där nere! Samma sak med Dinodalen, det var mycket väntan men jösses vad det var värt det! En gång i tiden gällde detsamma Gyllenåsarnas Dal, men jag vet inte hur många vi är som minns den hysterin.... Poängen är, väntan är verkligen värt det!
 
   Jag har fått ut jättemycket av att spela det här spelet. Jag vet av erfarenhet, då jag är en av de som spelat längst av alla, att många små uppdateringar betyder att det arbetas på något stort egentligen. Och jag tror att det är något som är värt att tänka på. Om man känner att man inte funkar med spelet länge, då kanske det är bättre att ta en paus än att skriva rent ut elaka saker på sociala medier. Konstruktiv kritik är väl en sak, men folk är så fruktansvärt elaka? Känns så onödigt.
   Ha lite trevligt i sommarsolen (eller sommarregnet, haha) istället för att dränka er själva i bitterhet. Då det väl kommer en större uppdatering igen lär den vara väl värd väntan - jag har i alla fall aldrig varit med om annat under den tiden jag har spelat!
 
   Vet inte om jag har lite bättre tålamod än förr för att jag inte hinner spela så mycket längre, men lite Hakuna Matata känner jag passar bättre här än att bara gnälla ^^
 
 






Lisa

håller helt med... så tråkig attityd hos vissa. passar inte uppdateringen - gör någonting annat? folk som konstant klagar kanske skulle behöva skaffa sig en hobby i väntan på 'roligare' uppdateringar

Esther Westhill

Kunne ikke sagt det bedre selv, preach it Esme!

Jeg har spilt SSO rundt ett år, men det har allerede gitt meg så utrolig mye - og med det har jeg så mye mer tålmodighet, fordi jeg trives så veldig godt med spillet, communityet og blogging. Jeg setter virkelig stor pris på hva SSO-teamet gjør, og hva de gir oss spillere, helt enkelt. Skulle virkelig ønske at flere gjorde det, enn å sitte å være ufornøyd. Nå som det ihvertfall er sommer, som du sier, gå ut og nyt sommerværet!

Jeg vedder på at om vi hadde fått store oppdateringer hver uke hadde folk også klaget på dette og krevet enda mer, eller mindre. Også skulle jeg ønske at folk visste hvor mye tid som faktisk blir lagt ned i områder, nye hesteraser, grafikk osv - for da hadde de helt sikkert ikke klaget så mye som de gjør, og heller ikke snakket så mye skit. Og selvfølgelig - ikke forvente å få store oppdateringer på sølvfat hele tiden. De som venter, venter ikke forgjeves ^^ Det er jo det som gjør så det faktisk blir helt utrolig artig å oppleve en stor oppdatering!

Som du sier, små oppdateringer betyr som regel at det jobbes med noe større, og det kommer ikke på et blunk heller. Det virker jo som at sensommer/høsthalvåret er da det kommer aller mest store oppdateringer, i fjor var det et nytt område, hesteraser, historieoppdrag - og i år skjer vel det samme, kanskje? Som jeg sa, vi som venter, venter ikke forgjeves, hoho. Og i mellomtiden får vi vel helt enkelt bare være veldig fornøyde med hva teamet gjør, og gir oss og hvor mye tid de setter i at vi skal få en god spillopplevelse.

Det ble vel i det lengste laget, høhø, sorry about that.

Alina Bravedawn

Är lite smått iriterad. Eftersom jag skulle köpa sc och har helt enkelt eller pappa då har förlorat 200kr på det. Fast det vart avbrytet. Men han förlorade helt enkelt pengar. Så har mailat support om att få 2000sc då vi vill ha tillbaka dom pengarna vi förlorade. Så det var inte så kul. Men att sso är ett dåligt spel nej ush vilken lögn. Och dom små grejer som kommer är saker som folk har viljat ha.

Courtney Candlenest

Riktigt bra skrivet! :D

Rose

Väldigt bra skrivet!

Lottie Snöfödd

Du är så klok, så klok.

Vilda Snownight

Kunde inte säga det bättre själv! <3

Esther Westhill

Veldig bra skrevet, Esme! Trodde jeg skrev noe lengre, men det ble visst borte. ^^'

Valentina D

Håller helt klart med dig Esme! Själv tycker jag det är roligt när det kmr mini uppdrag och nya kläder! Då vet man oftast att dom håller på med lite mer stora updates! 😊😊

Diana Weststorm

Nej, exakt. Man kan inte knäppa med fingrarna och poff ha ett nytt område. Och de här sakerna är grejer är saker som spelarna velat ha. Och när de håller på med små uppdateringar så håller de säkert på med något stort. Och folk sitter och skriver att spelet är dåligt? Kunde inte skriva det bättre, Esme' :D

Ada Wolfdaughter

WORD! :) <3 Om alla kunde läsa detta och bara chilla...
Det finns fler spel att roa sig med i väntan på större uppdrag i spelet liksom ;) Själv tycker jag de nya Quarter-Paint är det bästa framsteget i spelet på länge :D

Molly Rainstone

Väldigt bra skrivet! Folk är så himla otacksamma. Sso-teamet sitter och arbetar för att vi ska få ett bra spel och så får de bara skit? Väldigt dåligt beteende. Jag minns att jag aldrig läste nyheterna en gång i tiden, och så fick jag mailet om att gyllenåsarnas dal hade öppnat. Meen, jag kunde ju inte komma in dit för jag var bara i level 10. Och Gud vad jag blev arg (jag var typ 8 då) och jag skickade in till support som fick förklara att man måste vara i level 12 (tror jag att de sa).
Förlåt, nu blev det kanske lite långt...
Ps: Din blogg äger❤️💜💛💚💙

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.