Chrome Pointer

SSO's brevfunktion behöver ett lyft

   Under 2014 fick två viktiga funktioner i SSO ett lyft - chatten och klubbarna. Chatten är nu mycket lättare att läsa och hantera, och klubbarna har fått scheman och klubbhus. Den funktion jag nu anser verkligen behöver finslipas är brevfunktionen.
 
   Jag använder mig väldigt lite av SSO's postsystem, mestadels för att spelets censur inte tycker om mig. Då föredrar jag mycket hellre att använda mig av min egen mejl. Det jag har märkt, nu då jag sen i våras fått mycket mer brev än vanligt (vet inte om det beror på växande popularitet eller att jag bara råkade komma på att det kan vara bra att rensa ur lådan), är att det är väldigt svårt att komma ihåg vad farao man har snackat om med någon man brevväxlar med. Att man inte kan se sina utskick och att man inte kan "samla" alla svar från en annan spelare i samma brev är för min del lite uttröttande, för eftersom jag i slutänden inte ens vet vad jag och en annan spelare pratar om så överger jag funktionen. Om jag har svarat på en fråga kanske jag får ett svar som inte säger mig någonting alls, eftersom jag inte minns vad jag svarade. Hänger ni med, haha?
   Grej nummer två är att jag ofta får mejlet "varför tog du bort mig från vänlistan?" (Svaret finns btw i min F.A.Q. i menyn till vänster), och då jag försöker skicka ett svar är, självklart, den andre kottens brevlåda full. Det här är problematiskt. Det innebär att jag då har problem med att få tag i spelaren, eftersom jag egentligen bara kan hoppas att denne är inloggad och sedan jaga runt i Global/skicka en ny vänförfrågan. Självklart är det ju problematiskt med fulla brevlådor oavsett vad ämnet på brevet är, men visst borde man få en varning av spelet som säger "Din brevlåda är nu full och du kan inte ta emot fler brev"?
 
   Jag har någon gnagande tanke i bakhuvudet som säger att jag tänkte på något mer då jag började skriva inlägget, men jag kommer inte på det. Hursom, vad tycker ni om dagens brevsystem och hur tror ni att det skulle kunna förbättras?






Mannen

Jag tycker att man skulle få ett brev från sso när lådan var 80% full :) och så kunde man läsa hela konversationen om man inge kommer ihåg vad man skrivit själv ;)

Sofie Dolphinknight

En grej bara: att kunna skicka samma text till flera persober :)

Alicia Starnight

Håller verkligen med, det är himla många gånger jag skickat tillbaka till någon "Ursäkta, vad var det vi snackade om?" hahah.

Lucia Westforce

Håller helt klart med dig Esme! Funderat detta på ett tag och man undrar om inte sso-spelare kan skriva på en lista med sitt namn önskan till uppdatering av brevfunktionen, typ som en insamling haha. :)

Svar: Haha, det vore nog något ^^ Tänkte att jag ska mejla in ett par idéer, men jag har glömt bort det, heh ^^'
Esmeralda Silverforce

Fiona Mcpaw

Absolut, den behöver ett lyft... Jag tänker mig en räknare för brevlådan, typ "67/100" brev max kan det ju stå, rätt enkelt. En knapp för historik över konversation vore ju också trevligt, men mycket annat tror jag inte behövs. ^^

Svar: Åh, det där "67/100! vore superbra att ha!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.