Chrome Pointer

Woah, huvudet exploderar igen.

   Jag sa ju för ett tag sedan att jag ville skriva, så jag skrev. Blev någon slags miljöbeskrivning av Fiskebyn under en höstmorgon. Fortsatte med någon slags filosofteori om havet, med de inhemska fiskarna, de långa bläckfiskarmar som slår upp ur havet under stormiga nätter - bläckfiskarmar. Jag tänkte mig Garnok då, efter hur vi såg honom i SSL4, men sen tänkte jag Kraken. Kraken = mytologiskt monster = jättebläckfisk.
 
   Då börjar jag tänka på spåret, är Garnok baserat på Kraken? Jorvik känns för mig som någon blandning mellan England, Skottland och Norges kuster. Det finns ju antalet grejer som har en tanke bakom sig, som t ex ett foto på Mr Sands, som helt klart är baserat på ett foto av Lenin (orkar inte ta upp det nu, det var en del av en diskussion på Polluxforumet för några år sedan om jag inte minns helt fel, kolla Maria Mountaindaughters blogg om ni inte pallar vänta på vidare förklaring). Sedan har man ju Aideens grav, som antagligen är någon slags inspiration till Jarls Gravvalv (vilket också får mig att tro att Aideen ligger begravd längst in i valvet), som är det enda konkreta jag kan komma på just nu.
 
   En av mina absoluta favoritfilmer är Disneys Atlantis, det sade jag senast jag snackade om Mrs Packard. Och... jag börjar se lite väl många grejer som hänger ihop.
   Här är Garnok.
 
   Här är Kraken från Atlantis uppföljare.
 
 
   Är det bara jag som tycker att de här båda är aningen lika?
 
 
   (Ja, jag älskar konspirationsteorier xP)


Charlotte Snowborn

Själv har jag alltid tyckt att Garnok är rätt lik Cthulhu i väldigt mycket.
Om man söker efter bilder på Google så tycker jag dessutom att många illustrationer är otroligt lika Garnok (eller om det är andra hållet om =P).

http://sv.wikipedia.org/wiki/Cthulhu


Svar: Jag har aldrig hört talats om Cthultu förr, men huvudet var allt likt!
Esmeralda Silverforce

Renee Bluebridge

Åh, intressant att läsa! :D Man börjar tänka lite själv :P

Asiatiska Jesus (Cinnia Moonnight)

OMFG! Fyller år den 11 maj!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.