Chrome Pointer

Mina hästnamn

   Att filura ut hästnamn till framtida hästar, det tycker jag är riktigt roligt. Det jag vill få fram med namnet är en mening, inte bara något larvigt ihopkastat utan ett namn som faktiskt funkar även i svensk översättning. Sedan ett vardagsnamn. Jag gillar korta namn, jag har alltid letat efter förkortningar på långa namn - t ex, mitt namn (IRL, ofc) är på fyra stavelser, det tycker jag är för långt. Det namn jag numera identifierar mig med är på två. Passar mig lagom.
 
   Ash var ju så naturligt, det funkade. Ashdancer, det är lätt att korta av (Det namnet i sig slumpades fram och jag tyckte det var helt perfekt för den stiliga gråskimmel som jag hade framför mig på datorskärmen). Dessutom blev det ju en liten hint mot Pokémon-karaktären - jag älskade Pokémon då jag var liten. Eller det gör jag visserligen fortfarande, men nu spelar jag bara spelen och struntar helt i animeserien.
   Iddys namn kom inte lika lätt. Wildheart, namnet hade jag bestämt sedan långt innan eftersom jag älskar låten med samma namn av Melody Club. Men det är så många hästar på SSO som heter Willy och Wille och allt vad det är och dessutom har jag en nära släkting med väldigt liknande namn och det kändes lite fel. Så kom det som en blixt från klar himmel - okej, jag kanske överdriver lite, menmen - Iddy. Först hade jag lite svårt att vänja mig vid namnet. Anledningen? En fin liten ponny med samma smeknamn somnade in förra hösten. Jag lekte med tanken ett tag men kände sedan att min Wildheart kunde vara en fin liten hyllning till den blåögda lilla welshponnyn Ideal Kitty som lärt så otroligt många barn att rida. Om någon av er har träffat den ponnyn så förstår ni förhoppningsvis vad jag menar, för jag älskade det lilla skruttet.
   Freya... Det var inte lika självklart som med grabbarna. De var mer att namnet "Freja" kändes passande för en häst, så det fick en ny stavning och jag började leta efter namnkombinationer som skulle kunna locka fram det charmiga smeknamnet. Fire var ju uppenbart, det fick bli "queen" eftersom det kändes som att det passade bäst. Ironiskt nog fanns det för många år sedan en häst med namnet Fire Queen på samma stall där den riktige Iddy bodde. Dock var hon skimmel.
 
   Sen har jag planer här för ytterligare tre hästnamn, som är spikade, och jag har namnförslag till de två sista. Stoet har sitt halva namn färdigt. Just nu. Grabben har tre möjliga vardagsnamn. Då jag kommer hem igen ska jag lusläsa bland de nya namnalternativen för att se om jag hittar något passande ^^


Siri Moonbear

Jag har väldigt svårt med namn, just för att jag ofta utgår från ett smeknamn. Denna gång letar jag efter ett passande namn till smeknamnet Zpiro. Har lekt lite med tanken om att hästen ska heta Starchaser men har hela lovet på mig att tänka :v

Kom på ett undantag från det jag sa ovan - Sissi fick namnet Silversister ca ett halvår innan jag kom på ett passande smeknamn :') Tänkte kalla henne Sis - men Sissi är så mycket gulligare

Wilda

Hej jag kollar på dig väldigt mycket och det är ifrån dig jag lär mig väldigt mycket plus jag tror du är en väldigt bra förebild. När du köpte Momiswine eller om din clydesdale heter det. Men jag ska köpa en nu för du visa deras gång art och mer så tack. 🐴🌹❣️

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.