Chrome Pointer

Melodifestivalen 2018 - Topp 10

Klart jag inte glömt att jag utlovat fler topplistor från Mello! Här är min topp från 2018:
 
10 - Renaida, All The Feels
Ärligt talat plingade den här låten in på listan för att jag behövde just tio låtar till en topp 10, lol. Tycker Renaida är sjukt cool men tycker inte låten gör henne rättvisa. Jag tycker den är lite ointressant och hon blir skrikig i den, istället för att hennes röst får komma till sin rätt. Verserna är inte lättsjungna och jag tycker det gör att låten stakar sig fram för mycket.
 
 
9 - John Lundvik, My Turn
Asså jag gillar John Lundvik men jag är inget fan av ballader. Denna är dock rätt charmig. (Liksom titta på honom, han är så lycklig att han knappt verkar fatta var han är? Solstråle till människa på scenen!) Absolut den bästa balladen i tävlingen 2018!
 
 
8 - Mendez, Everyday
Enda anledningen till att Mendez rankas högre än John Lundvik är för att det är mer drag i låten. Det känns dock som något man hört förr (och jag är väl inte den enda som tyckte att Luca Hännis monsterhit She Got Me från 2019's Eurovision har lånat rätt mycket melodi från Mendez?).
 
 
Luca Hännis bidrag från Schweiz i år, som jag tycker jag stora likheter med Mendez:
 
7 - Kalle Moraeus & Orsa Spelmän, Min dröm
Kalle & co's tidigare bidrag Underbart är bättre, men jag är svag för den här typen av musik. Den här låten är inte särskilt direkt och jag glömmer alltid bort hur melodin går då jag inte hört den på ett tag, men den är fin.
 
 
6 - Mimi Werner, Songburning
Jag tyckte JÄTTEMYCKET om den här låten, vilket jag inte helt väntat mig. Tycker den är jättebra, helt enkelt.
 
 
5 - Rolandz, Fuldans
Hur kan man inte gilla det här? Det är bara tre minuter förvirring och glädje, så det kan ju inte bli bättre!
 
 
4 - Liamoo, Last Breath
För att återgå till lite mer seriös musik efter Rolandz är det här nog år 2018's mest seriösa bidrag, och jag tycker låten är underskattad. Den får inte nog med tryck i sig live dock - studioversionen är mycket mäktigare.
 
(Varning för mycket blinkande ljus i framträdandet!)
 
3 - Martin Almgren, A Bitter Lullaby
Det här är väl en klassisk schlagerklyscha, men vad tusan, killen sjunger som en gud och det är en nice och trallvänlig låt. Jag gillar den massor!
 
 
2 - Mariette, For You
Jag älskar Mariettes musik och jag tycker det här är hennes bästa bidrag i Mello to date (fast A Million Years var också så bra att jag lätt kunnat se den i ESC). Om något tycker jag det är lite synd att hon i texten sjunger till en man, med tanke på att hon faktiskt dejtar tjejer och det hade varit coolt om det fått vara en del av låten (nu är det ju inte hon som skrivit texten så jag ska inte skylla det på henne). Lyssnar fortfarande mycket på den här låten!
 
 
1 - Benjamin Ingrosso, Dance You Off
Jag förstår inte varför Every SIngle Day låg så nära toppen det här året, för jag tyckte låten var värdelöst tråkig. Dance You Off är trallvänlig, välproducerad och scenografin är galet snygg. Jag han lyssna fram till första refrängen första gången jag hörde låten och kände sedan att den här låten skulle vinna hela tävlingen, vilket den gjorde. Synd bara att den inte gick hem i Europa!
 






Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.