Chrome Pointer

November rullade in

   Jag har haft några äckligt stressiga veckor. Som nämnt sist var min valp redigt risig i magen och det slutade med två veterinärbesök på en vecka, varav det ena ledde att hon fick stanna över natten för dropp. På jobbet är tempot extremt högt och emellan allt som jag behöver lära mig för att få det dagliga att rulla har jag en valp som behöver kissa ungefär varje halvtimme och det är uppenbarligen helt orimligt att hinna med livet samtidigt. Medan vi kämpar på med rumsrenhetsträning längtar jag efter att jycken ska lära sig att hålla sig även då vi är hemma (om vi är ute på äventyr, då jäklar kan hon hålla sig i hur många timmar som helst...) så jag kan börja planera ett ordentligt schema och få tillbaka ett liv igen. Varje minut av dygnet cirkulerar förstås runt min hund och då hon väl sover är jag för trött för att få annat gjort. Hon är världens finaste men jag bara längtar efter att hon ska bli HUND och komma ur det absolut yngsta valpstadiet. Mycket kan vi göra med träning, men livet är ärligt talat piss innan hon kan lära sig hålla sig i några minuter extra, haha. Kan säga att nästa hund (ja, idiot som jag är planerar jag redan för en lillasyster till huliganen) ska införskaffas på våren då jag kan ta längre semester, men dessutom kommer min vilde kunna bidra i uppfostran och lek. Dock dröjer det några år, hon ska komma ur unghundstadiet (och förhoppningsvis ska vi ha flyttat till större boende) innan vi utökar familjen.
 
   Igår träffade jag kollegor (med flit får jag tillägga, har faktiskt sprungit in i ett par kollegor av bara farten på de skummaste ställena någon enstaka gång under det senaste året) för första gången sedan i mars. Jag ville miljöträna valpis och ett mål jag hade var att hon skulle få åka tunnelbana nu då hon är liten så vi har gjort det och lagt en grund för framtiden, särskilt eftersom vi inte vet om jag typ någonsin igen kommer ha anledning att åka till Stockholm för annat än hundverksamhet, haha. Så eftersom vi ändå var i stan förvarnade jag några av mina kompisar och det blev en fantastisk dag som mestadels spenderades utomhus samt inne på ett par hundvänliga caféer. Stacy och hennes kille svängde förbi för att få mysa lite med valp då de var påväg på ärenden (och jag pratar med Stacy flera gånger i veckan men det är så skönt att äntligen få TRÄFFA sina vänner någon gång), och Clara dök upp för att spendera resten av dagen med mig. Clara väntar själv på att få hem sin egen valp som är en fransk import, så hon får leka med min vovve så länge. Meli anslöt med hennes hund Koda senare på dagen och vi kommer mötas upp nästa helg igen då min valpunge äntligen är vaccinerad, så hon får leka med Koda. Eller, så Koda får leka med henne rättare sagt, för han var högst miserabel då han insåg att han inte skulle få leka med valpen...
   Verkligen underbart att äntligen träffa några av mina bästa vänner efter att ha inte sett dem sedan i mars. Tacksamt nog kommer Clara hänga hos mig några dagar den här veckan. Jag har varit så otroligt stressad över några deadlines jag verkligen inte hinner med iom valpen så Clara flyttar in över ett par dagar och hjälper mig med hunden så jag hinner jobba och leverera arbetet.
 
   Idag har jag varit med på utomhusutflykt med min familj och introvert som jag är blir jag fysiskt sjuk av att umgås mycket med människor då jag inte är van vid det. Sitter alltså och räknar ner timmar tills vi kan gå och lägga oss, haha. Har en tuff vecka framför mig men det blir lugnare och lugnare här hemma i takt med att jag och valpen börjar hitta in i rutiner så snart kanske jag kan börja spela spel igen...
 
   Jag har visserligen hängt rätt mycket med Meli och Clara digitalt under året, men det var skönt att få se deras fina fejs IRL också! ♥






Linn

Om du känner att det blir så stressigt med valp, varför adopterade du bara en äldre hund? De kan ju trots allt lära sig lika bra som en valp, tar bara längre tid.

Svar: 1) För att det inte var planerat att jag skulle ha två heltidsjobb samtiudigt som jag skaffade valp2) För att äldre hundar att adoptera inte växer på träd, och omplaceringshundar kommer ofta med bagage som kräver en helt annan typ av kunskap och intresse av hund än vad jag besitter
3) För att jag ville forma djuret själv för att passa min vardag och mina behov.

Tycker för övrigt att det är ganska ohyfsat att ifrågasätta en ny familjemedlem på det där sättet.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.